I väntans tider…

Vad väntar vi då på? Jo, kanske främst på att kriget i Ukraina skall ta slut så vi kan se lite klarare genom dimmorna efter krutröken. Krigets utveckling ger nämligen svaret på många andra frågor.

En är hur sammanhållningen inom EU skall utveckla sig. Det finns växande spänningar i frågor om hur stora medel ur våra snabbt krympande kassor som skall förvandlas till vapen, skrot och döda soldater i Ukraina. Är kriget en sak för EU eller en intern rysk angelägenhet? Håller våra sanktioner mot Ryssland på att förvandlas till ett rep runt vår egen hals istället? Blir det bättre för oss om Ukraina blir medlem i EU/NATO och ger oss ett ekonomiskt ansvar för en återuppbyggnad som vi egentligen inte har med att göra och som kommer att kosta gigantiska belopp? Medverkar vi till att driva kriget till sin spets med resultatet att EU blir slagfält för ett nytt världskrig? Kommer EU helt enkelt att spricka på grund av olika åsikter om detta? Sprickorna är redan fullt synliga. Många frågor där…

En annan är hur utvecklingen i USA kommer att se ut efter parlamentsvalet den 8 november. Blir det en återkomst för republikanerna och ändrat fokus för politiken, både inrikes och utrikes? Bidens regim framstår allt mer som århundradets största parodi på politik. En senildement president som hotar med kärnvapenkrig och även det förutan för sitt land mot avgrundens rand. En president som med hjälp av krigshotet mot Ryssland försöker krama ur Europa all substans i syfte att hinna före ryssarna i kampen om det framtida Eurasia. Fast Ryssland och Kina ligger ju redan där, medan USA ligger på andra sidan jordklotet, så är inte valet enkelt?

Vi väntar också på ödesbeskedet om Sverige skall vara med i NATO eller inte. Turkiet avgör. Innebär det faktum att Kristersson slängt ut feministerna och de svenska huckleministrarna att saken är klar, eller välsignar Erdogan oss med omöjliga utlämningsavtal som hjälper oss att bestämma över vår framtid själva istället för att någon i Washington gör det? För ingen normalt begåvad svensk tror väl att vi riskerar att bli en del av Ryssland? Förutsatt att vi inte blir krigförande part förstås, något som vår nya regering hittills tycks vara inställd på. Ett krig mot Ryssland innebär ett krig mot hela Asien. Tror någon att en framtid tillsammans med USA är att föredra? Och att man kan välja bort Kina?

En annan fråga som hänger över våra huvuden är om våra kära Ledare i EU skall sätta fart på sin folkmordsagenda Covid igen, eller om man fruktar det snabbt växande motståndet från de invånare som fått nya kunskaper, erfarenheter och personliga tragedier i en omfattning som inga medier kan sopa undan – allt med förnyade lögner om hur vi måste rädda världen genom att utrota oss själva. Under hösten läggs spelplanen i EU/WHO för hur terrordecenniet fram till 2030 skall knäcka oss både ekonomiskt, psykiskt och medicinskt. Vi skall själva lösa depopulationsproblemet genom att ställa oss i rad för giftinjektioner var tredje månad – säger våra Ledare och sänder 5 miljarder av våra skattepengar till WHO för att finslipa planerna. Kommer en växande opinion i EU under ledning av Christine Andersson från Tyskland att hjälpa oss? Inga svenskar finns i denna grupp…

Finns det då inget gott att vänta på? Nja, julafton närmar sig ju och vi kan stänga av elen och låta juleljusen sprida frid och julstämning. Vi kan tända en brasa i öppna spisen och mysa i värmen. Vi kan låtsas att Kristersson är jultomten, även om han är lite för liten.

Men ge inte upp, mycket kan hända som förändrar utvecklingen. NATO-länderna kanske inte har råd längre att skicka sina bästa vapen till Ukraina så det blir fred före jul. Ryssland kanske då fortsätter med sina gasleveranser till EU så energipriserna faller, inflationen avstannar, maten blir billigare, bankerna sänker sina räntor och klimatet fortsätter att vara varmt och behagligt. Tänk bara vilken glädje att slippa se och lyssna på Annie Lööf och Märta Stenevi i fortsättningen! Det sänker pulsen betydligt. Rena hälsokuren, faktiskt.

Med denna lilla löpsedel som bakgrund skall vi naturligtvis i kommande artiklar titta närmare på dessa, för oss alla livsavgörande, frågor som vi inväntar svaret på. Svaren kommer inte samtidigt, även om de hänger samman. EU är just nu som ett ostämt piano, det klingar falskt från alltför många tangenter för att musiken skall bli njutbar. Inte ens den skickligaste pianist kan spela på ett sådant piano. Istället för Mozart får vi lyssna på pekfingervalsen. Och viktigast är kanske att få en ny och bättre pianist…

Peter Krabbe

244 Responses to I väntans tider…

 1. Pingback: I väntans tider… | Varjager's Weblog

 2. Tack Peter – intet är som väntans tider. Vi följer utvecklingen med spänning och fasa. Mike Adams förutsäger Europas dunstande existens idag:

  Situation Update, Oct 28, 2022 – The day that EUROPE DIED – BASF announces ”permanent” output reductions
  https://www.brighteon.com/4fc28281-03fb-4140-a659-d25ceb0bd76f

  • Loa says:

   Vem är BASF… ?

   • peterkrabbe says:

    Tysklands största kemikoncern med mer än 100.000 anställda. BASF ÄR tysk industri. Går BASF i konkurs finns inte mycket kvar av Tyskland som industriell motor. Googla – intressant historia som spänner över de senaste 150 åren!

    • mpathi says:

     BASF är också världens största kemiföretag. Jag jobbade där i början av 90-talet i Ludwigshafen, en imponerande anläggning.

    • Loa says:

     Jaha, varit en del av IG Farben!

    • Loa says:

     Läckt dokument från RAND

     Tankesmedjan RAND har det officiella syftet att ”förbättra politik och beslutsfattande genom efterforskning och analys”. Den är framförallt kopplad till försvarsdepartement i USA

     Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa
     13/9 -22
     https://nyadagbladet.se/utrikes/chockerande-dokumentet-sa-planerade-usa-kriget-och-energikrisen-i-europa/

     förefaller vara USA:s hemligstämplade planer att krossa den europeiska ekonomin med ett krig i Ukraina och en framkallad energikris.

     ”Försvaga Tyskland, stärk USA”, man menar att det finns ett ”akut behov” för inflöde av resurser utifrån för att upprätthålla den amerikanska ekonomin i största allmänhet, men ”särskilt till banksystemet”.

     strategisk plan som i första hand är inriktad på att förstöra den tyska ekonomin.
     ”Att stoppa ryska leveranser kan skapa en systematisk kris som skulle vara förödande för den tyska ekonomin och indirekt för hela EU”, konstaterar man och menar att nyckeln är att dra in Europas länder i krig.

     ”Det enda möjliga sättet att garantera att Tyskland avvisar ryska energileveranser är att dra in båda sidor i den militära konflikten i Ukraina.

     • peterkrabbe says:

      RAND:s rapport är ytterst sannolik och det råder knappast någon tvivel om att den är verklig, hur mycket den än förnekas. I själva verket är det en beprövad metodik att först släppa ut intern information i skrämselsyfte för att sedan direkt förneka sanningshalten. Då når man sitt mål men undgår ansvaret.
      Det är känt sedan länge att USA vill importera tysk kompetens och företagsamhet till sin sjunkande skuta, ett sätt att stå emot det ur deras synvinkel monstruösa ekonomiska block som skulle bildas om Tyskland blev aktiv part i det nya Eurasia. Det gör man bäst genom att ödelägga europeisk industri, genom ekonomiska medel eller om det inte räcker, genom att dra in oss i kriget.
      Metodiken har använts både under det första och det andra världskriget och fungerat bra för USA samtidigt som det varit katastrofalt för Europa. Nu är det dags igen och amerikanarna är livrädda för att inte hinna med i den ekonomiska utvecklingen i Asien. Ukraina är den tändande gnistan som skall sätta hela det industrialiserade Europa i brand.
      Carl Bildt är som konsult till RAND väl medveten om detta och att Kristersson dansar efter hans pipa blir alltmer uppenbart genom hans ambitioner att dra in Sverige i kriget i Ukraina, som är deras starkaste kort i utvecklingen av detta scenario. Att budskapet redan gått fram ser vi inte minst genom att Svenska småföretagares fonder rasat med 40% under 2022. Det är den kategori som INTE är kopplad till globalismens storföretagare…

 3. Per Sundberg says:

  Strålande, herr Krabbe

 4. peterkrabbe says:

  Länkarna till Youtube i artikeln tycks vara blockerade, tar dem därför här direkt:

  https://www.youtube.com/watch?v=Ml_TYHWBVgE (engelskt tal men fransk text, missa inte Christine Anderssons anförande!)

  • peterkrabbe says:

   I den handlingsplan som EU lägger fram ingår, förutom att binda upp alla medlemsstater på införandet av vaccinpasset, ett betydande internationellt engagemang. EU skall finansiera vaccinationer i både Afrika och andra utomeuropeiska länder och utser sig till koordinator för detta med syftet att få hundraprocentig täckning av injektionerna. Självklart skall vi betala för detta.
   Allvarligast här är att kommissionen kräver censur av allt som kritiserar eller ifrågasätter vaccinationerna. Detta riktar sig inte minst mot bloggar som min. Bötesstraff skall utdömas. Vem som skall utvärdera brottets omfattning och straffvärde är oklart. Märkligt nog lägger man också till media som kritiserar EU:s strategi mot Ryssland vad gäller Ukraina. Man kan undra vad denna anmärkning har i det tvåsidiga dokumentet om Covid att göra…
   Att vi nu då rimligtvis får ett censurdepartement i EU eller lokalt i nationerna innebär ett nytt och stort steg mot den totalitära staten, något jag varnat för de senaste tio åren. Man måste vara blind om man inte ser mål och medel för pågående utveckling. USA behöver EU:s hjälp för att genomföra The Great Reset och Ursula von der Leyen är det redskap man tillsatt för ändamålet. Hon måste, vilket flera parlamentsledamöter redan konstaterat i talarstolen, avsättas omgående. Hennes man är ägare av en tillverkningsindustri för vaccinkomponenter i USA, något som inte deklarerades vid hennes tillsättning. Det är att ge räven nycklarna till hönsgården.

   • Magnus says:

    Hej Peter, en bra bloggtext som vanligt.
    EUs kåthet på totalitarism, deras censur iver och öronbedövande propaganda går inte att missa. Allt pekar åt ett håll och det går i en rasande fart dit. Var finns motståndet inom det gigantiska skattefinansierade systemet? Det svenska systemet sitter idag ihop med EU, FN, WHO, WEF mfl. NWO är redan på plats. Det som nu sker är att NWO implementerar alla deras utopiska kontrollsystem med hjälp av deras körschema. Då allt idag sitter ihop och ingen i systemet gör motstånd utan ha blivit hjärntvättade/utbildade att utföra deras arbetsbeskrvningar, föreskrifter, lagar, konventioner och avtal som som hela tiden implementeras i körschemat för att forma NWO agenda. Vad gäller ”svenskt rättsväsende” eller ska vi säga NWOs rättsväsende så kommer dom att straffa sådan som dig som driver en ärlig blogg och sådana som mig som skriver brev och kommentarer. Alla dessa nyttiga idioter i systemet har inte visat på ryggrad än utan utför det som körschemat säger. 2020-2022 har visat att vuxenvärlden/de vanliga människorna i systemet gör allt som körschemat säger oavsett hur vidrigt det är. De blir indoktrinerade med värdeord och att de gör det för en fin sak.

    • peterkrabbe says:

     Tack Magnus, du har rätt i det du skriver. Det som oroar mig mest nu är att Sverige skall bli ordförandeland för EU från årsskiftet. Sverige har alltid varit USA:s inkörsport i Europa, vi är det lättaste landet att manipulera och det land som oförbehållsamt hyllar det anglofila samhället. Amerikanska företag som vill pröva en etablering i Europa gör alltid sina marknadsundersökningar i Sverige först. Går det där kan man våga gå vidare. I Europa har man historiskt alltid sett upp till Sverige som föredöme och välståndspionjär. Att Sverige nu blir ordförandeland är därför rena julklappen till USA. Kristersson har också trappat upp sin retorik kring Ukraina med eufori, att få mingla med EU:s ledare är en dröm som gått i uppfyllelse. Nu står Bror Duktig på scenen.
     Konsekvensen blir att vi inte bara skall vara deltagare i NWO utan också drivande, så världen ser hur duktiga vi är. Ösa skattemedel över Ukraina, kapa handelsförbindelser med Ryssland och Kina, pumpa ut giftinjektioner till alla, införa censur och köpa energi från andra sidan Atlanten. Med mera. Undrar någon varför den svenska kronan under året har fallit med 10% i förhållande till euron?
     Elprisrabatterna är inte en svensk idé, den är redan genomförd i Frankrike med 70 öre/kWh till ALLA abonnenter. Bensinpriset ligger på 16 kr för 95/E10. Matpriserna ligger på hälften av Sveriges. Kärnkraftverken går för fullt. Kristersson borde resa på studiebesök till Frankrike istället, då får han också se hur folket på gator och torg tagit makten för att ställa allt till rätta. Macron har fått foga sig i det faktum att han förlorat majoriteten i nationalförsamlingen och är nu hysterisk inför sin handlingsförlamning, att inte kunna leverera till sina globala uppdragsgivare är farligt…

     • Magnus says:

      Tack för ditt svar.
      Jag tror vi alla måste börja inse att alla folk världen över blir utsatta för propaganda från deras stater. En propaganda som är formade för att passa den specifik kultur som gäller inom nationen. Detta innebär att alla nationer världen över används som testmarknader. Makten har först utnyttjat folk/grupper på nationsnivå för att sedan skapa krig mellan dessa nationer. När krigen är över så kommer makten med lösningar på fred som innebär försoning och unioner. Sedan skapas krig mellan unionerna för att sedan skapa fredsavtal mellan unionerna. På så vis har de globala lyckats skapa sin NWO. När politiker i sverige inte vill sänka priserna på el, mat eller drivmedel så skyller dom på att det inte går pga tex EU. Men det går alltid bra att gå emot EU när svenska globalistiska politiker vill genomföra sina globala mål. Ska vi bli fria dessa avskum så måste folk minst strunta i följa maktens totalitära åtgärder. Som under Corona så innebar det att aldrig köa som butikerna ville, aldrig ha munbjöjja på och absolut inte tagit en förbannad spruta. Utan alla skulle ha fortsatt leva som innan. Nu krävs det att folk kopplar ur sig ur systemet. Helt enkelt skapa nya samhälle där allt finns som samhället behöver. Vi behöver dela upp nationerna i nya mindre nationer. Med stadgar som omöjlig gör att vi i framtiden hamnar i en ny NWO.

      • k says:

       Väldigt bra skrivet Magnus!

      • Benny says:

       Man ser hur effektiv propagandan från MSM är på folk när de lyckats tuta i en majoritet av folket att Ryssland sprängt sin egen gasledning. Det har kommit fram att det är britterna som gjort sabotaget men beslutet för dådet har med största säkerhet tagits i Washington. Tyskarna som gjort en egen ”undersökning” av sabotaget har väl i stort sett hemligstämplat vad de kom fram till och samma med Sverige som kanske tillsammans med polackerna assisterade britterna med sprängningen. De enda som inte hade motiv d v s Ryssland beskylls givetvis det är ju enklast för att inte Nato ska falla samman innan Sverige ens hinner komma in i anfallsorganisationen till nesa för Wallenbergarna. Inte konstigt att regimen i Stockholm lagt locket på…

   • Loa says:

    http://www.jimstone.is/1/.ti6.html
    October 30 2022

    Time has passed and experts have now been able to thoughtfully analyze exactly what the MRNA vaxxes are doing to people and why so many are now dying. This is the one to watch, an hour of solid data,

    CV19 Vax Destroys Hearts & Brains of Billions of People – Dr Sucharit Bhakdi

    https://rumble.com/v1qhs6k-cv19-vax-destroys-hearts-and-brains-of-billions-of-people-dr-sucharit-bhakd.html

    The above video goes into how the MRNA shots cause the immune system to attack the body. The main problem is that rather than produce a foreign protein that is separate from the body the way a viral infection does – so it can be removed by the immune system without consequence, the MRNA vaxxes caused the spike protein to become the body itself. The proteins are still recognized as foreign, so to get rid of them the immune system has to tear the body apart. This overwhelms the immune system so it is less effective and eventually so much damage is done the body dies.

 5. pigrulo says:

  Cirkus COVID-1984 och följderna av NATOs vägran att tillämpa Minskavtalen märks på apoteken världen runt. Frågan är om ”vaccin”-skadorna eller inkallelsen av reservister (värst i Ukraina) är värre än tortyren av skolbarnen medelst vansinniga åtgärder.
  Jfr.
  ”Russians are not the only ones taking more antidepressants than ever. An estimated one in six Americans take the drugs, and the US saw a jump of 21% in antidepressant, anti-anxiety, and sleeping pill prescriptions in the first two months of the Covid-19 pandemic, with no indication that those patients have stopped taking the drugs since.
  Among OECD countries, Iceland is the biggest pill popper, with an average of 16 daily antidepressant doses consumed per 100 inhabitants as of last year.”
  .
  https://www.rt.com/russia/565553-russians-antidepressant-sedative-usage-increase/
  Russian psych drug use soars
  Spending on antidepressants was up 70% over last year, while spending on sedatives increased by 56%

  • Jonas says:

   Inte så konstigt då en människa som förlorar kontroll över sitt och sin familjs liv inte har något att leva för. Som utvecklingen är idag har vi snart förlorat kontrollen över våra liv och vår framtid och det skulle jag tro de flesta människor i alla länder, åtminstone västländerna känner. Jag känner stundtals likadant men skyller det på min ålder.

   • Jari Norvanto says:

    Skulle kunna gynna ett uppsving för kristendomen? Eller omvänt: Avkristnandet har medfört att den trolösa hedonismen och det individuella projektet gjort många vilsna och utan ett upplevt syfte.

    • Jonas says:

     Håller med, alla behöver känna samhörighet och här har kristendomen en roll att spela men tyvärr har svenska kyrkan spelat bort denna roll då de idag är 100% politiserade. Själv har jag svårt att tro på en Gud i bemärkelsen en fadersfigur som vill oss väl men jag tror på en skapare, en kraft som har och fortfarande skapar allt levande såväl människor, djur som växter. Sedan ser det ut som denna kraft lämnar allt den skapar åt sitt eget öde och att forma sitt eget liv och framtid. Tror också på de moralbegrepp som kristendomen står för, det är dessa moralbegrepp som i alla fall tidigare höll ihop vårt land och samhälle men som nu tyvärr inte tycks betyda något längre. Vi har ju högt uppsatta politiker som öppet deklarerar att de inte är kristna så det är ju inte så konstigt att förfallet av vårt land har gått så långt.

     • Jari Norvanto says:

      De du tycks syfta på låter som socialister / åttaklöverpartister, vilket är antikrist (med litet förbehåll för KD-fraktionen i Åttaklöverpartiet).

 6. Erik says:

  Tack för den Peter. Tänker på en artikel om premiärministerbytet i UK (tror från SwebbNews) att kuppen iscensatts av ”sleepers” alltså sovande agenter som infiltrerat delar av samhället och dessa agenter jobbar för globaliseras räkning. Tänker då på den delvis sanningsbaserade amerikanska TV-serien ”The Americans” som i sin tur baseras på ”Illegals Program” https://en.wikipedia.org/wiki/Illegals_Program alltså att väl integrerade medborgare som verkar i den amerikanska samhället i decennier, men som i själva verket är sovande agenter och som på ett givet kommande börjar agera.

  Som alla vet var den Sovjetiska underrättelsetjänsten en av de mest framgångsrika i historien (trots alla utsagor om den sovjetiskt dåliga kvalitén) men jämför med globalisternas överlägsna resurser och ställ dig frågan: varför skulle dom inte kunna göra samma sak? Vi har alltså emot oss inte bara alla som är listade på WEF – allt är inte transparant som många naivt tycks tro.

  Vad vi skulle behöva är ett reningsbad av bibliska proportioner för att komma till rätta med hela denna elitistiska rörelse. Opinionsarbete och information är bara en del. Vi måste få till ett annat mentalt, andligt program som verkar under hjärntvätten och som motarbetar mutor, något som verkligen skakar om.

  Detta har naturligtvis motståndarsidan redan tänkt på. Jag tänker inte börja med något nytt religionskrig här men misstror de tre abrahamitiska religionerna eller deras proselyter och uttolkare som jag misstänker delvis är en del av en påverkankampanj.

  • Jari Norvanto says:

   Tror du den ffa amerikanska och brittiska, i samarbete med i princip varje europeiskt lands underrättelser, har kvar stay behind-verksamheten från Kalla krigets dagar? Fast nu på socialisternas sida, mot varje tillstymmelse till nationell väckelse…

   • Erik says:

    Nja, stay behind är nog en lite mossig och föråldrad organisationen nu för tiden; tänker mig mer något modernare som inte arbetar öppet, inte transparant som en del av den globala elitrörelsen.

    Globalisterna tror jag har en hel radda av kulturkrigare, agenter osv på olika nivåer i samhället som är vilande och skulle sättas i verket om t ex SD skulle få egen majoritet för att försätta samhället i kaos. Sedan via media skylla på SDs högerextrema. Det brukar bli rörigt när ett paradigm går under innan en ny makt tar vid.

    • Jari Norvanto says:

     CIA:s / NATO:s stay-behind-verksamhet i Europa var superhemlig, allt annat än öppen. En liten klick i varje medlemsland visste. Enligt Daniele Ganser som skrev en bok om detta, om jag inte missminner, så kom de första indikationerna på en sådan verksamhet upp i dagen för allmänheten omkring 1990, alltså i princip efter Järnridåns fall.
     Att den djupa staten fortsätter att existera behöver vi inte betvivla, men inriktningen möjligen en annan, fortfarande med gynnandet av ett särintresse, som nu förmodligen är snävare än förr.

     • Erik says:

      Man skulle kunna ställa sig frågan vad som i dag utgör själva blodomloppet i det svenska samhället, i stället för att hela tiden rikta in sig på var maktens finns.

      • Jari Norvanto says:

       Kan det vara som i resten av världen – det valutafinansiella, räntebaserade ehuru skuldmättade ekonomiska systemet?

       • Erik says:

        Det är bra Jari! Det som irriterar med altmedia är den till synes totala frånvaron av eget tänkande. Allt verkar handla om kopiera och rapportera vad andra kopierat och rapporterat – det är väl därför jag gillar Peters blogg.

        Det är inte svårare än att ställa sig frågan: hur hade du själv gjort det i samma situation, beaktat att du ville nå samma mål? Gör man bara det, ställer man sig bara frågan faller ganska många bitar på plats rätt så snabbt.

        En parasit skapar inget och konkurrerar därför inte med hosten sett till sin helhetsfunction, den är betydligt smartare än så. Den begagnar sig istället av ett redan fungerade system genom att lokaliserar och ta sig in flöden samt ta till sist ta över vitala organ (ofta genom att börja nerifrån och jobba sig uppåt).

        Därför kan det vara till gagn att ställa sig frågan att i varje system vad själva blodomloppet är egentligen, de där som skapar och får saker och ting att snurra, hjulen att börja rulla, flöden hel enkelt. Advokater skapar t ex ingenting.

        Allt en parasit behöver göra är att ta över, kapa samt kontrollera flöden, inte genom att skapa ett eget fungerande system och konkurrera, utan genom att infektera ett redan existerande samt kanske också ett väl fungerande system.

 7. Sture says:

  Man får glädja sig åt det lilla.

  CNN är på väg att sparka ut alla sina woke ”journalister”. De måste återgå till normal journalistik annars går de under. CNN uppges inte ha fler än strax över 500.000 tittare i något av sina program, samtidigt som de har programledare med löner på 25-30 miljoner dollar per år. Detta går ju inte. Dessa måste bort – och det sker nu.Jag skulle tro att MSNBC snart följer efter. Men det är naturligtvis inte säkert att de klarar omställningen.
  Samtidigt har enmansprogram som Steve Turley mer än en miljon tittare och Joe Rogans program uppges ha 11 miljoner.
  Länge leve sanningen:

  • Erik says:

   MSM existerar enbart för att förse den finansiella eliten med passande propaganda och man betalar vad det kostar (ofta med våra skattepengar) och lite till men om ingen ser eller tror på skiten länge återstår att helt stänga av alla alternativ mediakanaler. Det är den kampen vi nu ser blossa upp och med köpet av Twitter försvinner en hörnsten i makteliten stora propagandabyggnad och vad som kommer att hända när kolossen på lerfötter rasar är att silkenvantarna åker av och dom börjar bli desperata och ta i på allvar; för vad våldet är i en diktatur, är propaganda i en demokrati.

   Så ju fler segrar vi får, ju tuffare kommer vi att få det.

   • lexandra says:

    E, minns att jag läst någon kommentar av dig om att det finns afrikaner som är israleliter eller något i den stilen. Jag hade hört något om det innan men inte trott att det kan vara seriöst och därför hajade jag till när jag läste det här.

    • Erik says:

     Nja, är osäker på vad du syftar på men möjligen att språket hebreiska ursprungligen kom från folkslaget hebréer som kom från Afrika och var således svarta – kolsvarta. Titta på dagens judar i Israel, är dom svarta, nej.

 8. Mo says:

  EU måste stämma pianot och lämna bättre utrymme för spelare från alla anslutna länder.

   • Mo says:

    I det sekulära samhället läggs ansvaret för avkristnandet på skolorna. Med samma metoder som användes i de forna kommunistiska staterna, psykisk terror. Det lärarna uppenbarligen inte förstår när man förlöjligar kristendomen med häxor för att få acceptens för muslimer är att de tidigt i det omogna barnasinnet förhärligar en annan religion. Vad som kan bli resultatet bör man fundera över men framförallt vem som ligger bakom tanken. I Sverige får man väl anse att det är Socialdemokratin som bär huvudansvaret och med hjälp av sitt Tro och Solidaritet har de lyckats få Svenska kyrkan att underkasta sig. Allt enligt planen, sammansmältningen av tre religioner till en. Men vad som skall bli resultatet, vet vi det ?

 9. Ingvor Sabina Le John says:

  Lade upp detta tidigare… (med anledning av första delen av ditt inlägg) https://ingvor-sabina-lejohn.blog/2018/10/22/vi-ar-pa-vag-mot/

 10. Jonas says:

  Tack Peter för ännu en läsvärd krönika med många infallsvinklar.

  Efter att ha lyssnat på The Durans och Alexander Mercouris sammanfattning av Putins senaste tal till världen ”the Valdai speech” där han bl.a säger att det nu kommer att bli ett decennium med svåra umbäranden men efter denna omställning så har vi en ny världsordning med individuella nationella stater på lika villkor och vi kommer att ha respekt för andra länder och människor. Varje land ska få utvecklas som de själva vill och Ryssland som nu är drivande i att störta globalismen har inte för avsikt att bli en ny stormakt så ser jag kanske en ljusning då Putin verkar ganska säker på att globalismen och de självutnämnda världs diktatorerna nu kommer att störtas och att Ryssland är en del i detta.

 11. peterkrabbe says:

  Intressant referat från Putins tal. Vi lär knappast få höra varken utdrag ur talet eller kommentarer i västmedia, allra minst i Sverige. Det vi ser är att stora delar av Asiens länder inklusive arabländerna nu samlas runt Putin som chefsideolog för en alternativ värld som stå i klar ideologisk motsats till den amerikanska NWO.
  Det som är oroande är att vi nu får två ideologier som riskerar att utlösa en global väpnad konflikt, detta därför att ”vår egen” vägrar inse att den övriga världen faktiskt INTE vill ha västvärldens totalitära agenda.

  • Magnus says:

   Jag ser det som att öst och väst är varsin vinge av rovfågeln. Nu när vi är många som ser vad väst håller på med så är det otroligt många som hejar på öst. Min fråga är: Hur faan kan man heja på varken öst eller väst? Båda arbetar mot samma totalitära utopi. De enda skillnaderna är kulturerna. Jag hör även att HBTQ, migration och genus är avgörande för de som ”hejar” på öst. Men, dessa frågor finns även i öst. Ingen bör vilja ha varken öst eller väst totalitära system. Jag ställer även frågan: är verkligen systemen skilda? Eller är det som alltid att makten skapar krig med två motståndare för att kunna forma de två olika indelningarna för att verkställa sina sjuka vansinnigheter? Jag säger fuck Five eyes, EU, Israel, Ryssland, Kina och arabvärld.

   • Mo says:

    Skillnaden skulle kunna vara att öst står emot bättre pga sin erfarenhet och bättre kunskaper om den bakomliggande ideologin.

    • Magnus says:

     Det är mycket möjligt att den del som är vit i öst fortfarande kommer ihåg sovjet tiden. Men makten är makten och gör allt för sin makt. De flesta har lyssnat på olika intervjuer med KGB Yuri Bezmenov hur KGB bryter ner nationer. Min fråga är: ser inte alla vad som skett med väst? Vilka grundade Boljevikerna och vilka grundade Tjekan som sedan blev KGB? Med det sagt. Ser ni inte alla att öst och väst tillhör samma huvud? En varsin vinge på rovfågeln. Inte folken utan makten.

     • Mo says:

      Menar du Caduseus, Merkurius symbol, ” guden för köpmän, resenärer och tjuvar och deras partner och beskyddare ” ?

      https://symbolsage-com.translate.goog/caduceus-symbol-meaning/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sv&_x_tr_hl=sv&_x_tr_pto=sc

      • Jari Norvanto says:

       Jag kan rekommendera Jüri Linas doku I skuggan av Hermes (och hans övriga dokumentärer, för den delen).

      • Loa says:

       Hermes har bråttom, så han behöver sina vingar.. Från boskapstjuv till herdegud, vandrares beskyddare (lägg en sten på en herm i vägkorsningar), han ledde själarna till dödsriket och var budbärare mellan världarna. Rörligt intellekt, anses därför listig, åt trickster-hållet, oberäknelig. Vältalig och har turen med sig. Den snabbaste planeten bär hans romerska motsvarighets namn. Merkurius stod för köpenskap. Merchant.
       Caduceus’ hoptvinnade ormar är mycket äldre och inte bibliskt onda, utan representerar liv, förnyelse, visdom. Fanns i Sumer, hos indianer och hinduerna (kundalini).

       • Mo says:

        Merkur/ merkurum var det latinska namnet för kvicksilver. En metall som användes av alkemisterna i deras förädlingsprocesser, den ansågs ingå som en del i alla metaller. Bla användes kvicksilver för att öka guldmängden i oädla metaller. I vår tid är alkemister ofta synonymt med guldmakare. Köpmännen använde tidigt metaller för handeln, det slogs mynt i olika legeringar. Kanske alkemisterna ansåg att köpmannen genom sin handel ökade värdet på mynten på ett eller annat sätt ?

       • Jari Norvanto says:

        Ouroboros och vår egen världsomspännande slang Midgårdsormen, är också symboler som är urgamla och funnits i många kulturer genom årtusendena. Det får mig att undra om dessa idéer om ormen som slukar sin egen svans är så speciell att varje kultur måste upptäcka den, och hedra den på något vis, eller om dess märkvärdighet utbrett sig genom utbyte mellan förhistoriska folk och sedermera. Precis som Caduceus är Ouroboros mångtydig och symboliserar både gott och ont, ädelt och försåtligt. Kanske är det det de tvinnade ormarna betyder, eller den slutna ringen, en förening av de kompletterande tu, i ett evigt kretslopp.

     • Mo says:

      Rovfågeln skall tämjas genom folkets makt. Det kan ske genom de demokratiska systemen. Problemet är att någon verklig demokrati inte existerar och har väl aldrig funnits. Systemet är inte byggt för ett sådant inslag då skulle det rasa. Alltså måste det byggas skenbara konstruktioner som ger en illusion av påverkansmöjlighet som de indirekta valsystemen. Men människorna är kloka, när de förstår att de inte kan påverka i samhällets politiska regelverk så slutar de att rösta, som i USA med ett beklämmande lågt valdeltagande. Eller som i Sverige, en konform konstruktion som bygger på ett antal fasta partier i allians som gör upp sinsemellan, det klarar inte förändringar. Reglerna gör det mycket svårt för ett nytt parti att komma in och om de lyckas kastas de snart ut av den gemensamma mobben som bevakar sina revir, tex Ny Demokrati, Piratpartiet, Fi. Blir något parti riktigt hotfullt som tex SD så ställer samhällsmaskineriet upp med sina reningskärl, de åker nog snart ut. Man kan se SD som en indikator på demokratins styrka i systemet.

   • peterkrabbe says:

    Man får nog se lite mer på den historiska utvecklingen. Västvärlden ligger långt före, minst hundra år, med industrialiseringen. Det har skapat välstånd och en politisk balans, med vissa undantag, som garanterat en fortsatt utveckling. Samtidigt har Öst haft stora problem med befolkningsökningar, brist på kapital och fattigdom. När Väst förbrukat sina råvaror ser man på Öst, där det mesta ligger kvar outnyttjat. Med hjälp av sin teknologi och krigsmakt kan man ta för sig utan större motstånd. Primitiva ledare tar gärna emot några miljarder för egen del för att sälja ut sina länder. Att då komma ifatt och skapa ett välstånd för miljarder fattiga kräver en övergångsperiod av totalitärt styre, det finns inget annat sätt med beaktande av den mänskliga svagheten för egoism. Kinas utveckling jämfört med Indiens är talande. Ryssland har sviterna efter bolsjevikernas revolution att reparera. Man får då en långsam men fungerande övergång från totalitärt hårda regelverk till en allt mjukare demokrati. Det finns dock ingen självklarhet i att Väst hjälper Öst att komma på fötter, tvärtom ger det ökad konkurrens och blockerade råvaror som riskerar att sätta Väst i en recession samtidigt som Öst tar ledningen.
    Västvärldens globalism syftar till att behålla greppet om de växande ekonomierna i öst istället för att skapa jämnstarka konkurrenter. På så sätt räddar man sig själva. EN värld styrd av Väst. Det accepterar inte Öst. Putin vill att ALLA länder skall ha rätt till sin egen utveckling, kultur, nationalitet och oberoende i en värld där man samarbetar och handlar med varandra. Om det blir krig så beror det på att Väst inser att man inte kommer att klara konkurrensen från det växande Öst. Någon annan aggressor finns inte idag. Vi skall försöka hålla oss så långt bort som möjligt från det sällskapet. Tyvärr ligger vi mittemellan och tycks inte inse det…

    • Kerstin Carlsson says:

     Tack Pete Krabbe, din sunda inblick är viktig för oss…jag har tänkt länge, när ska denna hysteri av maktvansinne och girighet försvinna?Kan detta vara något som är unikt för människosläktet, eller finns det även hos djuren?

   • jesslar53 says:

    Precis när man ser hur alla tacklade ”Covid ” epidemin så ger det rysningar
    Verkar som att Öst & Väst opererar mot samma mål (total kontroll)?

   • Loa says:

    Edward Slavsquat
    Moscow-based writer
    (Riley Waggaman, aka Edward Slavsquat is an American writer and journalist based in Moscow. He’s previously worked for Press TV, RT, and Russia Insider.)

    https://substack.com/profile/2738999-edward-slavsquat
    Scrolla ner för rubrikerna

 12. Loa says:

  HALLELUJA!!
  https://uvell.se/2022/10/27/skarpta-migrationsregler-inforda/

  Migrationsverket fått kritik från bland annat Riksrevisionen. Så den 10 oktober 2022 infördes därför skärpta passkrav.
  https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Pressrum/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2022/2022-10-10-Migrationsverket-skarper-kontrollen-av-pass-och-identitet.html
  Man baxnar förstås. Fram tills dess har alltså alla som vill komma hit av olika migrationsskäl sluppit att bevisa sin identitet

  Från och med IMORGON måste således alla migranter åka till ambassaden, ta med sig passet som sedan granskas av utbildad personal och därmed bevisa sin identitet. Detta gäller ÄVEN folk som har ansökt redan men inte fått beviljat.

  • Jari Norvanto says:

   Det tror jag när jag ser det… Även om, så finns det aktivister och landsmän som ska praktisera / verkställa… Vadå ”skärpta passkrav” förresten? Är det en skärpning av lagstiftningen, eller är det en inskärpning av gällande lag som åsidosatts av aktivister och landsmän?

 13. Apropå ‘folkmordsagendan Covid’ och betingad censur, har vi nåtts av nyheten att en mycket framstående kardiolog Peter McCullough har mist alla sina uppdrag i spetsen på organìsationer inom internmedicin och som förläggare i välkända dylika skrifter. Hans främsta merit, som gett dessa ‘belöningar’, är att han orubbligt talat klartext om Covid och injektioner. Agendan fortsätter tills alla sitter med en nål i armen.
  I Sverige och kanske annorstädes har man haft så bråttom att sticka nålar i folk att felfrekvensen på nålsticken i armen ökat mycket markant. Efter det att det uppdagats att nålstickarna allför ofta drivit nålen in i slemsäck i axelområdet ist.f. i muskelmassan nedanför, med åtföljande svåra smärtor och ‘frusen axel’, långvarigt ‘förlamande feltillstånd’, har försäkringsbolag blivit överföljda av fall; således ett tillkommande elände till risken för andra tilltagande felfunktioner.

  Inför fortsättningen på nålsticksagressionen från EU kan jag tipsa om att ingå i en internationell kontrollgrupp för Covid för den, som ännu inte tagit någon spruta. I samband med deltagandet kan man få ett id-kort som stipulerar att vederbörande ‘inte får vaccineras’. Finns på många språk, också på svenska. Till den nytta det skulle kunna ha vid obligatorium för fortsatta ‘giftinjektioner’? Sök info på vaxcontrolgroup.com!

  • Mo says:

   Här är en bra artikel och intervju med Malone. Han förklarar på ett bra sätt att i en marknadsekonomi så måste det finnas en marknad för produkterna som tillverkas i detta fall vaccin men gäller även andra läkemedel. Annars läggs produktionen och därmed allt som är uppbyggt kring denna såsom forskning och utveckling ned. Administrationer, kontroller regleringen inom samhällets olika delar, grundforskning, sjukvården, myndigheter och verk behöver dem oxå för att upprätthålla sin verksamhet. Ett självspelande piano där din frihet att välja och välja bort reduceras succesivt.

   https://www.vaken.se/malone-detta-har-inget-med-vetenskap-att-gora-det-handlar-om-att-bygga-en-marknad/

  • Jonas says:

   Har detta kort i min plånbok sedan ett år tillbaka. Tyckte det var lite skoj att kunna visa upp men tror inte det spelar någon roll om vaccinationerna blir 100% obligatoriska och vi tvångsvaccineras. Jag menar att det kan gå så långt att man förlorar sitt arbete, sin pension, sin socialförsäkring, sin rätt till sjukvård, bankerna fryser ens pengar osv och vad gör man då???

 14. Erik says:

  Stämmer Göran. En bekant som vägrade vaxx, men föll till föga för det sociala trycket (trots att arbetsgivaren inte krävde detta) fick sin nål i axel (eller arm) och rakt in i en nerv. Armen praktiskt obrukbar. Har naturligtvis anmält vårdskada, vaccinskade men fick den senare avslagen och ingen invaliditetersättning. Sjukt. Intressant intyg/registrering om det det finns för att registrera oss ovaxxade?

 15. Loa says:

  Inget turkiskt Nato-godkännande för Sverige
  1 november 2022
  https://samnytt.se/inget-turkiskt-nato-godkannande-for-sverige/

  Inför statsminister Ulf Kristerssons (M) möte med den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan i Ankara uppger en talesperson för regeringspartiet AKP att Sverige fortfarande inte gör tillräckligt för att få den svenska Nato-ansökan godkänd.

  • Mo says:

   Finland har fått grönt ljus så det kan vara ett sätt att pressa Sverige till lydnad.
   ÖB vill inledningsvis inte se några förbehåll för medlemskapet, det gäller även den politiskt känsliga frågan om kärnvapen och militära baser på svensk mark. Det är nog tänkt att vi skall byta plats med Norge som NATOs nya nordliga utpost.

   https://www.di.se/nyheter/ob-behov-av-massiv-upprustning/

   • peterkrabbe says:

    Norge har sin givna roll i NATO som kustland mot väster och norr ända fram till ryska gränsen. Sverige är komplementet som kustland mot Östersjön, från Stockholm ner till Öresund. Finland står för landgränsen mot Ryssland i öster. I de stora militärövningarna Aurora som pågick under många år handlade det om transport av militär trupp från NATO-baser i Nordnorge tvärs igenom Sverige till Öland och Gotland. Det är detta man vill slippa med Sverige i NATO, då kan man ha permanenta baser i sydöstra Sverige istället, vilket förkortar insatstiden radikalt vid militär aktivitet i Östersjöområdet upp till Finska viken.

    Den stora skillnaden mellan Värdlandsavtalet som vi haft med NATO under många år och medlemskapet är just frågan om permanenta baser. Att Bydén öppnar för detta förvånar därför inte, detta är den avgörande vinsten för NATO med vårt medlemskap. Riksdagen har under många år arbetat med att i smyg ändra våra lagar så att de möjliggör stationering av utländsk trupp i Sverige, relativt vår civillagstiftning, en nödvändighet för medlemskapet i NATO.
    I praktiken innebär detta att vi får parallella samhällen, ett med svensk civillag och ett med NATO:s militärlagar, fristående från svensk rätt. De kommuner som drabbas av etableringen av militärbaser får finna sig i att bli marionetter under militära befälhavare på samma sätt som i ett ockuperat land. Hela den svenska kusten mot Östersjön är i riskzonen för detta, främst Gotland ner till Skåne.

    Med robotbaser riktade mot Ryssland blir vi ett primärt mål vid ett fullskaligt krig. Förbindelserna över havet för både örlogsfartyg och handelsfartyg är avgörande vid en långvarig krissituation. Markstrider över en landgräns fungerar kortsiktigt, havsförbindelserna långsiktigt.
    Under både det första och andra världskriget var handelsblockader ett avgörande inslag. Att svälta ut befolkningen och stoppa industrins behov av teknologi kan avgöra ett krig, det gäller fortfarande idag. Sett ur ett ryskt perspektiv är både Turkiet (Svarta havet) och Sverige (Östersjön) lika farliga proppar i flaskhalsen. Med båda igenkorkade lever vi också båda lika farligt. Men Erdogan har i motsats till Kristersson goda relationer med Putin….

    • Mo says:

     Kan utländska militära baser och deras militärlagar utgöra hinder som medför restriktioner för varutransporter i civila hamnar även i fredstid ? Det finns flera viktiga hamnar för handeln inom kuststräckan du anger.

     • peterkrabbe says:

      Normalt inte. Militärbaserna skall ju skydda den inhemska varuförsörjningen, inte hindra den. Men i krigstid lägger man ut minfält som bara utvalda konvojer kan ta sig igenom, detta sker nu i Svarta Havet. Livsmedelstransporter kan då ta sig igenom med militär eskort, men man kan också låsa in hamnarna helt om så önskas. En handelsblockad sker i ett större perspektiv genom att handelsfartyg från den fientliga sidan uppbringas, beslagtas eller sänks även på internationellt vatten långt från hemmahamnarna. Detta var tanken med ubåtskriget under andra världskriget och diskuteras nu i fallet Ryssland.
      De baser vi får i Sverige blir sannolikt kustbaserade i syfte att med robotar sänka fartyg i södra Östersjön och skjuta ner anfall från luften innan de når våra landområden. Patriotrobotarna på Gotland är ett exempel som kommer att mångfaldigas utefter våra kuster. Vår bäst placerade örlogsbas är Karlskrona, men den är utformad för försvar och för mindre fartyg, belägen i en komplicerad skärgård. Större NATO-fartyg kan vi inte ta emot i nuläget. USS Kearsarges besök i Stockholm med hjälp av lots belyser detta bra.
      De övningar Sverige har haft tillsammans med amerikansk militär ger en hint om hur man tänkt. Vi har lärt amerikanarna hur man tar sig fram genom Blekinges skärgård och utefter Skånes stränder med landstigningsfartyg, vilket ju syftar till att återta redan förlorat territorium. Förmodligen tänker man då på det sätt som de själva agerar, nämligen att Ryssland genom först bombningar av strategiska städer och punkter följt av luftlandsättning av marktrupp snabbt intar Sverige och att en amerikansk kontrainvasion följer i spåren av detta. Enda alternativet i deras tankebanor är ju att de själva tänker invadera Sverige i fallet att vi vill lämna NATO eller får en regering som INTE är samarbetsvillig när det krisar till sig på allvar. Detta senare scenario understryks av örlogsbesöket av Kearsarge i Stockholm nyligen. Detta fartyg är specialbyggt för invasion med ett stor antal attackhelikoptrar ombord som på bara några minuter kan besätta regeringskvarter och andra strategiska punkter i exempelvis Stockholm. När man baxar in detta fartyg till Stockholms ström finns det naturligtvis en tanke bakom – att registrera för att lätt kunna hitta tillbaks. Stockholmarna klappar i händerna och säger ”Oj, vilket stort och fint fartyg, så roligt att se här” medan befälhavande general (inte amiral) förmodligen skrattar i smyg.
      Bifogade länk visar vad som pågår på Skånes östkust:

      https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DoEGjYVOSEdU%26fbclid%3DIwAR2Q5cVJNtHg648hZxch0xeu1sST6CpQ-GJTBMwN0TuMk7fb5iPVRAcRvrU&h=AT2MnBVvq8gwa6FjvJfcTc8iJ87vNVpzhVC8lmooEcqHrfjFmaYeFNJGWbAe05ERzJuHpq1hBlvMSfL8WP6BBLMPZ3quLn3ZhiTFyOFnPclGRK7T7WN0P9vfW3ebpHfo7WZd79wFbxF8NyB4f8pC0Q

      • Mo says:

       Underbart vackra naturområden som danskarna aldrig kommer att överge.

       • peterkrabbe says:

        ??? ”Invasionen” utspelar sig vid Ravlunda skjutfält på Österlen i Skåne. Danskarna fick överge Skåne 1658…

        • Loa says:

         ” Ravlunda is a beautiful countryside. As a training facility, it is awesome.

         Det finns så mycket potential som vi bara precis börjat skrapa på.
         Det finns väldigt mycket bra övningsverksamhet som kan bedrivas här. ”

         • peterkrabbe says:

          Exakt! Videon följer propagandaprotokollet – först smickra värdlandet och ställa sig in för att välkomnas, sedan etablera sig i stor skala med förödelse som följd (detta måste vi göra, det förstår ni väl – för er säkerhets skull).
          Skåne med sitt kulturlandskap, fullt av vackra slott där de amerikanska officerarna kan ha sina drinkpartys i värdig miljö, är naturligtvis mumma för kulturlösa amerikaner. Två militärområden är ganska givna som utbyggda NATO-baser – Ravlunda för kustförband och Ljungbyhed som flygbas för jaktflyg (korta insatstider för hela södra Östersjön). Undrar vad lokalbefolkningen kommer att säga när stridsvagnarna dundrar fram på naturskyddade områden. Tänkte inte på det…
          Danmark och Norge har gjort det naturliga valet – inga NATO-baser på vårt territorium. Varför agerar Sverige annorlunda?

        • Mo says:

         Danskarna fick lämna Skåne men har aldrig övergett. Banden finns kvar, det kan man ha full förståelse för. Ingenstans är spelet kring NATO så starkt som i södra Sverige, förstås pga ingången till Östersjön. Ravlunda ingår väl inte precis i den porten men det kanske är bra ur robotsynpunkt. Området borde skyddas på något sätt pga sin känsliga natur och sitt bevarande värde inte minst ur kultursynpunkt. Finns det inte många bosatta danskar i området som kan ge stöd i en folklig protest ? Sedan finns det en del gamla 08:or, de räknas inte riktigt av befolkningen men borde ändå kunna ansluta sig i en protest.

         https://docplayer.se/105381851-En-resa-i-linnes-fotspar.html

         • peterkrabbe says:

          Mo, danskarna har gett upp Skåneland (Skåne, Blekinge och Halland) för länge sedan. Många danskar skulle inte ens vilja ha tillbaks ett Malmö som mer hör hemma i Mellanöstern. För lokalbefolkningen kvittar det lika, med Öresundsbron på plats kan man välja fritt var man vill handla och bo. Tyvärr är den svenska ekonomin så illa skött att vår kronas köpkraft mot den danska (som är kopplad till euron) har halverats de senaste tjugo åren så inte många har råd att resa över Sundet.
          När Skåne var del av Danmark hade vi en slottskultur där landet i praktiken styrdes av slotten som egna riken. Då var det den skånska adeln som styrde. Efter den svenska invasionen, som var den grymmaste i Nordens historia, krossades denna struktur och många av de skånska godsen lämnades över till svenska officerare som förläningar och betalning för krigsinsatserna. Så befäste man också en permanent ockupation som fortfarande består.
          Det allvarliga som vi skåningar ser det, är att vår regering utgår från Stockholms intressen i storpolitiken och mer eller mindre struntar i våra intressen. Det ser vi bl.a. i elprisområdena, där man helt struntar i konsekvenserna för oss i södra Sverige. Detsamma kommer att gälla för de militära resonemangen där Skåneland kommer att ses som en sorts buffert för att skydda det egentliga Sverige – Stockholm.

          • Mo says:

           Jag är helt enig i att det är fel att så ensidigt satsa på storstadsregionerna dvs Stockholm, Göteborg och Malmö, men det är här röstunderlaget finns för politikerna. Reinfelds paroll om the capital of Scandinavia var nedslående. Det är många som inte vill men som tvingas flytta till storstäderna, här koncentreras även problem. Kanske det är det politiska systemet som behöver förändras på något sätt så att utfall av röster inte får så stark slagsida utan att man tar hänsyn till landets behov som helhet.

          • Loa says:

           HUR ska den känsliga strandfloran klara detta!

          • peterkrabbe says:

           Det gör den inte. När man rustar för krig finns inga sådana hänsyn. Vad det då finns för skäl att ansluta sig till krigskarusellen kan man ju fråga sig…

          • Mo says:

           En slottsmusikant kanske kan vara till hjälp ?

           Här har du uppstickare i grannskapet som vill släcka bränder.

           https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/politiska-vilden-gudrun-schyman-staller-upp-i-kommunval-med-nytt-parti

          • Loa says:

           Hur har NATO tänkt sig att köra tankvagnar på Ravlundas strandhed? Ett tunt, torrt lager som tagit sekler att fästa, med timjan och gulmåra. Därunder sand. När de rivit upp den efter max. en månad – att aldrig återhämta sig – blir det ökenkrig och Desert Storm för hela slanten.

          • Mo says:

           Det är inte Stockholm som skall skyddas genom Skåne, Stockholm lär få egen militär postering för skydd placerad i skärgården, sannerligen inte roligt för befolkningen där eller vad säger Erik ? Det är precis som du skriver ovan Norge och Danmark som skall skyddas från militära baser på hemmaplan genom att de placeras i Skåneland. Ni måste själva mobilisera protester lokalt, Norge och Danmark kommer inte göra det åt er.

          • Mo says:

           Som med Barsebäcks kärnkraftverk om du förstår vad jag menar, den mobiliseringen kom väl huvudsakligen från Köpenhamn. Elnotan blir förstås hög där oxå men som du skriver har de fördelen av en stark valuta.

  • Mo says:

   Det kanske ger vår militära industri bättre kontroll över varuflödet om Sverige blir ett aktivt NATO-center.

  • Jari Norvanto says:

   Turkiet förstår att Sverige är en mjölkko att utpressa, så det lönar sig. Kanske har Erdogan även en deal med Putin, att låta en alliansfri Östersjöstat kunna bli plattform för Ryssland i det osäkerhetsläge som hotar bli varaktigt i vår region och mellan blocken.

   • Mo says:

    Det är troligen kohandel på flera nivåer och mellan olika intressen. Säkerligen en del rävspel oxå, både Putin och Stoltenberg tjänar stort på skenande priser för gas och oljeleveranser till EU. Båda önskar bättre kontroll över Turkiets inhemska flyktingläger som har blivit dess krut och inkomstkälla. Sverige är skakat, har tappat kontrollen och sinar alltmer.

 16. Loa says:

  Skandalomsusad vänsterpopulist utropas till valvinnare i Brasilien
  31 okt. 2022
  https://nyadagbladet.se/utrikes/skandalomsusad-vansterpopulist-utropas-till-valsegrare-i-brasilien/

  .

  SVT:s utrikeskorrespondent Tigran Feiler (son till Dror) :
  Lula da Silva vinner det brasilianska valet efter jämn valspurt
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-utrikesreporter-i-s-o-paulo-presidentvalets-sista-timmar
  Hejarklack med ring i näsan. Nu blir det aborter..

  .

  http://www.jimstone.is/1/.ti4.html
  ” The election in Brazil was stolen in the exact same way 2020 was, and there are riots. My guess is that the corruption is rooted deeply enough there to make abject obvious fraud stick as well as it does in the US. ”

 17. Medan vi väntar, kan vi läsa en klarsynt artikel om myten om rent från Gatestone.

  Myten om rent

  av Daniel Greenfield
  1 november, 2022

  Översättning av originaltexten: The Myth of Clean

  ”Ren energi är beroende av enorma sällsynta jordartsgruvor som drivs av kommunistkina och som förgiftar allt runtomkring dem. Vindturbiner kräver enorma mängder balsaträ, vilket leder till avskogning av Amazonas. Varken turbiner eller solcellspaneler återvinns när de går sönder. De hamnar på soptippar och blir giftigt avfall. Att andas in fiberglas från kapade vindturbiner eller dricka vatten som smutsats ned av tungmetaller från solcellspaneler är en allvarlig hälsofara. På bilden: Vindturbiner vid San Gorgonio Pass i närheten av Palm Springs, Kalifornien. (Foto av Lee Celano/AFP via Getty Images)”

  https://sv.gatestoneinstitute.org/19073/ren-energi

 18. Pingback: Regeringens Natopolitik kan leda till krig – Kulturbilder

 19. Mo says:

  Ett annat oroande område är dumpade vapen och kemiska stridsmedel runt om i världen som pågått i 100 år. Det påverkar både människor och natur.

  https://www.dn.se/varlden/kemiska-stridsmedel-nara-platserna-dar-nord-stream-sprangdes/

 20. Loa says:

  Liz Truss sms till Washington efter Nord Stream-explosion: ”Det är gjort”
  2022-11-02
  https://nordfront.se/liz-truss-sms-till-washington-efter-nord-stream-explosion-det-ar-gjortfrån
  ” Ryska hackare ska ha tillgång till Truss’ iCloud-konto. Ska ha sms:at Anthony Blinken från sin privata iPhone. ”

 21. Erik says:

  00:42:20 – Erik: ”Om fiskstimmet som kanske håller på att vända. Har idéer om hur man ska göra med de som vaknar nu”.

  https://swebbtv.se/w/iTJ1TXWNsKkk6iHFM6Drde

 22. Staffan Lundberg says:

  Stort tack för en lysande artikel, som tar upp det väsentliga i vår nya ”sköna verklighet”!!
  Vill också tipsa er alla följare om en en annan bra undersökande journalist:
  Caitlin Johnstone som har bloggen caitlinjohnstone.com!!
  Här hennes senaste mycket viktiga och mycket skrämmande artikel:
  https://caitlinjohnstone.com/2022/10/28/advocating-world-war-three-is-just-mainstream-punditry-now/
  Staffan Lundberg (medl. i Nej till NATO riksorg)

  • matte5958m says:

   Ja, frågan är vad som stämmer. Lars Bern lade senast ut en analys som säger att vi inte behöver oroa oss för WWIII;
   https://anthropocene.live/2022/11/02/den-nya-kubanska-missilkrisen-som-inte-ar/

   Fakta är ju också att väst ligger efter Ryssland på de flesta avgörande områden inom vapenteknik, idag har väst kastat in i stort sett allt man har i fråga om senaste vapen på Ukrainas sida, i stora mängder också, men det hjälper inte.

   • peterkrabbe says:

    Kina markerar tydligt genom att hota med att militärt återta Taiwan att om USA går på Ryssland så får man räkna med ett tvåfrontskrig – Ryssland i väst och Kina i öst. Det klarar inte USA om inte vi i EU tar oss an Ryssland istället. Varför skulle vi göra det och gräva vår egen grav? Vi får se upp med engelsmännen som är Europas värsta krigshetsare i nuläget!

   • Loa says:

    Kanske för att en stor del är på vift

    Some Weapons Destined For Ukraine Ending Up With Finnish Criminals
    Nov 03, 2022
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/some-weapons-destined-ukraine-ending-finnish-criminals

    According to Christer Ahlgren, superintendent of the Organized Crime Intelligence Unit of the Finnish National Bureau of Investigation:
    “We have already seen signs that weapons delivered to Ukraine have been found in Finland,”
    The Finnish law enforcement official said this mostly means handguns and heavier weapons used by the military, such as machine guns. However, they know from their foreign colleagues that there is also great demand for explosive grenades and military drones, and “in other parts of Europe, we have also found anti-tank missiles from Ukraine.”
    There are fears that the Javelin anti-tank missile could also make its way into the hands of Europe’s criminals. The missile was one of the keys to the Ukrainians’ successful defense in the early stages of the war, and the U.S. and Britain have been supplying Ukraine with countless quantities of this easy-to-handle weapon.

    Rifles, handguns and other weapons from Ukraine are not only landing in Finland, but have also turned up in Sweden, Denmark and the Netherlands

    Ahlgren says that “the routes, processes and connections for the illegal smuggling of weapons from Ukraine to Finland are already in place.” The arms are mostly transported via the country’s international ports,

    Yle reported on Sunday (…) knows of Ukrainian refugees who have paid for transportation to the border with weapons rather than money.

    According to Ahlgren, the amount of weapons in question is much greater than during the Yugoslav war, when gangs in Sweden stockpiled weapons. Now, as a result of illegal migration, “we have clans based on blood ties and ethnicity that are engaged in criminal activity.”

 23. jesslar53 says:

  Läste någonstans ” I krig är det första offret sanningen”
  Sverige kanske utan krig ?? I affärer senaste månaderna kan man se första sidorna på våra värsta dagstidningar propagera för den infantila propaganda att man måste fortsätta kriget till the bitter end , klimatet med sitt CO2 är ett hot ingen lösning finnes annat än att foga sig , som Svensson naturligtvis gör, politikerna är felfria och utreder tills allt har accepteras……….. Klippkanten är nära men om jag håller med så kanske jag landar mjukt….

 24. Pelle says:

  Turkish Audience Stunned! Richard Werner Speaks Facts on the Economy

  The Dark Origins of the Davos Great Reset
  https://www.globalresearch.ca/dark-origins-davos-great-reset/5797113

  George Carlin

   • peterkrabbe says:

    En bra djupdykning i globalismens historia av William Engdahl! Schwab är bara en marionett i sammanhanget, men har varit närvarande i utvecklingen av agendan sedan 70-talet. Huvudmännen David Rockefeller och Maurice Strong har arbetat målmedvetet under de senaste 50 åren med att integrera storfinansens ekonomiska intressen med politikens skarpaste verktyg som FN, WHO och Världsbanken. De är båda avlidna idag, men deras efterföljare har en stabil grund att bygga vidare på. Strong var mannen som lanserade myten om Global Warming med hjälp av sin ”hockey stick”, den fejkade grafen om jordens uppvärmning, som Al Gore blev miljardär på att lansera i sin tur. Artikeln är nyttig läsning för dem som tror att organisationer som IPCC är åsiktsneutrala och fristående från storfinansen – verkligheten ser lite annorlunda ut, vilket Greta kanske borde lära sig…
    Man kan tillägga att rörelsen uppstod i spåren av den industriella chock som drabbade världen genom oljekrisen i Mellanöstern under 70-talet, då oljepriserna femdubblades över en natt. Den i sin tur hade upphov i de politiska motsättningarna mellan Israel och Palestina, sexdagarskriget och blockeringen av Suezkanalen genom fartygsvrak och politiska beslut i Egypten. Oljemagnaterna världen över insåg då hur utsatta man var för politiska händelser och behovet av industrins styrning av regeringarnas politik. Demokratiskt valda politiker utan förståelse för storfinansens önskemål var ett system som måste avskaffas snarast möjligt. Har de nått sitt mål idag? Mycket talar för det…

    • Sture says:

     @ peterkrabbe,
     idén om att använda klimatalarmism för att uppnå globalismens mål om NWO går nog ännu lite längre tillbaka än 70-talet. I boken ”Rapport från Iron Mountain: om nödvändigheten och önskvärdheten av fred” från mitten av 1960-talet diskuterar man hur man skall göra för att avväpna hela världen förutom dem själva (= deras definition på ”fred”) och skapa en militär insatsstyrka under globalisterna som kan slå ner alla folkliga protester mot allting.
     Efter att ha diskuterat alla möjliga hot mot mänskligheten, som skulle få hela mänskligheten att underställa sig NWO under FN:s ledning, kommer man fram till att det finns inget sådant trovärdigt hot och att man därför sannolikt ”måste uppfinna det”. Ett sådant påhittat hot är nu jordens temperaturhöjning på grund av höga koldioxidvärden.
     Ordagrannt låter det så här: ”Oavsett det faktum att många av de möjliga alternativa fiender som vi har nämnt må tyckas osannolika, så måste vi betona att en av trovärdig kvalitet och storlek måste hittas om en övergång till fred någonsin skall bli verklighet utan socialt sönderfall (med ”socialt sönderfall” avses kritik mot eliten, min anm.). Enligt vår bedömning är det troligare att ett sådant hot måste uppfinnas.” (sid. 69-70).

     • peterkrabbe says:

      Visst kan man gå mycket längre tillbaks vad gäller tankar och idéer, säkert minst hundrafemtio år. Men 70-talet innebar att man konkretiserade tankarna på allvar på ett sätt som inte var möjligt tidigare. Boken av Leonard Lewin från 1967 väckte stor uppståndelse, men var ändå bara en bok, vars äkthet ifrågasattes av etablissemanget. Grundtanken var att krig var nödvändigt för statens stabilitet och ekonomiska utveckling. Den kan ses i ljuset av mordet på Kennedy, som ju också varnade för de mörka krafter som ville skapa en ny världsordning, Kennedy ville avsluta Vietnamkriget vilket får ses som huvudmotivet för mordet. Hans efterträdare Lyndon Johnson tog som första beslut att fortsätta kriget och ses av många som en av konspiratörerna bakom mordet.
      Trump var nog den första presidenten i USA som ignorerade vapenlobbyns krav på krig, vapenindustrin i USA är gigantisk och dyrbar för skattebetalarna. Trump ville ju också dela NATO i en amerikansk och en europeisk del för att banta kostnaderna. Det bidrog till att Trump fuskades bort i valet och kanske kan han vara glad för att det stannade vid det. Parallellen till Kennedy – mord- Johnson är nämligen tydlig i fallet Trump- valfusk – Biden, att vi nu har kriget i Ukraina är ju ingen tillfällighet.
      Enligt prognoserna blir det en övertygande seger för republikanerna i parlamentsvalet, det kan bädda för en come-back för Trump om de lyckas rensa upp i Bidens korrumptionshärvor och säkra ett kommande presidentval utan fusk.

      • Loa says:

       Fler skäl.
       Detta anser jag det främsta:
       President Kennedy var en ekonomisk reformator och en motståndare till att privata företag hade rätten att styra ett lands ekonomi genom skuldsättning av befolkningen. År 1963 lät Kennedy utfärda en exekutiv order som upphävde Federal Reserves rätt att utfärda pengar, en rätt som hade fungerat som ett monopol sedan 1913. Han lät dessutom USA:s skattemyndighet påbörja tryckandet av nya pengar som var räntefria, till skillnad från Federal Reserves pengar som var utfärdade privat och bundna till en ränta för den amerikanska staten och därmed befolkningen.

       Executive Order 11110 undertecknades av president John F. Kennedy den 4 juni 1963. Ordern innebar att det privata företaget Federal Reserves monopol att utfärda pengar och ta ränta för dem i praktiken upphävdes.
       .

       Ännu fler skäl:
       Kennedy deklarerade (dumdristigt att annonsera) att han skulle spränga CIA i tusen bitar.

       • Mo says:

        Abraham Lincoln lät trycka upp statliga ” greenbacks ” för att finansiera och därmed få kontroll i det amerikanska inbördeskriget. Greenbacks var en form av statliga räntefria pengar, de fungerade så väl att Lincoln mötte samma öde dvs en pistolkula. Därefter återtog bankirerna kontrollen som senare garanterades genom FED. Samma konstruktion som dåvarande Bank of England.

       • Loa! Instämmer. Läs det här! Fina bilder dessutom. Om man fick välja någon att träffa skulle jag välja A Lincoln. Han förstod att nybyggarna inte skulle orka med att ta lån mot ränta så han utfärdade greenbacks som dom fick låna räntefritt. Det renderade honom en kula i skallen. I Sverige fick svedjefinnarna skattebefrielse i fem år. Gustav Wasa var på samma bog som Lincoln. Hoppas dom sitter och språkar på ett moln. Det finns bra ledare men dom stryker med.

        https://parnassen.wordpress.com/2016/10/24/darfor-blev-abraham-lincoln-och-john-kennedy-mordade-las-lincolns-brev/

      • Sture says:

       @ peterkrabbe,
       tonvikten i det jag skrev skall inte ligga så mycket på tidsaspekterna – för du har självklart rätt – utan på den absolut sista meningen att ”hotet måste uppfinnas”. Jag skrev detta för att det skulle kunna användas när man argumenterar mot klimatalarmismen.

       För övrigt är jag enormt orolig för valresultatet i USA även om nu säkert många moderata demokrater kommer att rösta på republikanska kandidater. Det demokratiska valfusket kommer att vara enormt – men frågan är om de missbedömt sig på stödet till republikanerna och tagit i för lite. Som man gjorde med Hillary Clinton.
       Jag får hoppas att Kim Clement har rätt om att Trump skulle få två konsekutiva perioder och att man efter mellanårsvalet rensar upp i träsket.

     • Mo says:

      Socialt sönderfall som följde av deras eget experiment dvs kommunismens utbredning i världen under efterkrigsåren ?

  • Jari Norvanto says:

   👍

 25. Loa says:

  Peter
  Även din länk ‘folkmordsagenda Covid’ är satt ur funktion. Vart pekade den?

  • peterkrabbe says:

   Länken går till Christine Anderssons brandtal i EU-parlamentet där hon tillsammans med de andra fyra i panelen läser lusen av von der Leyen et al. för deras försök att gå vidare med obligatoriska vaccinationer, nedstängningar, munskyddstvång och vaccinpass – trots att Strong från Pfizer i samma parlament erkänt att det saknades undersökningar som styrkte att vaccinerna var verksamma mot Covid, dvs att hela vaccinationsagendan var försöksverksamhet på levande människor, varav många nu är döda eller kommer att dö.
   Jag skall försöka hitta en annan länk, som är mer diskret. Bakgrunden är att EU antagit Plan d’action de la Commission Européenne (ni förstår utan översättning…) I denna ingår också att all kritik mot programmet och dem som genomdriver den skall censureras och ev. straffas med böter eller fängelse. Diktaturen är här för att stanna!

   • Loa says:

    Hia daj! Nu är vi på tröskeln till själva midterm och får väl vänta till efter imorgon och se hur det går..
    Jag har fyra kanonlänkar, men ”vågar” inte posta dem. Av flera skäl, inkl att inte utmana ödet.

    Tack för folkmordslänkbeskrivn. På facebook tuffar WHO:s betalda (?) annonsplatser på med uppmaningen att gå och både influensa- och mRNA-injicera sig ”om det gått 4 mån. sen sist”.

    • Loa says:

     NU SENAST KOM DETTA
     från WHO Regional Office for Europe
     (”sponsrad”. Av facebook, då?)

     Illustration av en rofylld gravid kvinna.
     Twitter #VaccinesWork . (Det behöver tydligen påpekas)

     Uppmaningen i svenska fb till folkmord, att kväva våra ofödda liv i sin linda:

     “Are you pregnant?
     An influenza and a COVID-19 vaccine protect you and your child – before your child is born and in their first six months. (Sen är det väl dags för bebisen att line up för egen injektion.)
     Get vaccinated against both influenza and COVID-19.

     Observera ‘covid’ i versaler.

 26. peterkrabbe says:

  Om man går tillbaks till Stures kommentar från den 2 oktober ”Jag har lyssnat på en ny profetia från Barry Wunsch från 22 september….” kan det vara läge att skjuta hans förutsägelse om en sprängning i nordöstra USA ytterligare ett steg framåt. Någon sprängning före valet kommer vi uppenbarligen inte att få se, däremot finns ett annat scenario som känns mer relevant. Imorgon tisdag har vi parlamentsvalet och allt pekar nu mot en övertygande seger för republikanerna. Detta kommer då att innebära att Biden blir en ”lame duck” i likhet med Macron i Frankrike. Biden är upprörd och skriker allt mer högljutt om ”hotet mot demokratin”, något som nog får de flesta av oss att skratta högt.
  Samtidigt höjs rösterna, främst från republikanerna, mot de kostsamma vapenleveranserna till Ukraina. Ett stopp för dessa, vilket blir möjligt med det valresultat som nu känns realistiskt, tvingar fram en ytterst motvillig Zelensky till förhandlingsbordet. Varken EU eller Storbritannien kommer att fortsätta ensamma att ta NATO:s börda i sammanhanget. Kriget kan då ta slut före årsskiftet.
  Eftersom vi nu vet att Storbritannien ligger bakom sprängningen av gasledningarna i Östersjön kan vi dra slutsatsen att denna krigshetsare – i samarbete med en desperat Zelensky – är beredd att istället trappa upp kriget med den false flag som Sture också nämner.
  Syftet blir då att få USA att ändra uppfattning och gå in i kriget igen, vilket sker genom en bombattack i möjligen New York som kan utformas så att Ryssland skuldbeläggs och leder till en motattack som startar det tredje världskriget. De verkliga utförarna blir MI6, Mossad (judiska intresset i konflikten) och kanske CIA för att få operativt utrymme. Vi har sett exakt samma sak, bl.a. i Pearl Harbour, vid 9/11 och ett otal andra tillfällen i historien.
  Jag blir inte förvånad om man spränger exempelvis Frihetsgudinnan i luften, en stark känslofråga för amerikanarna. Inte så många döda men starkt symbolvärde. Planterade bevis får USA att sätta sin strategi ”First strike” i verket.
  Zelensky har idag inget annat val än att fortsätta slåss tills allt är förstört, fly till säker ort med sina pengar eller begå självmord. Att offra hundratusentals ukrainare till ingen nytta går inte att försvara i en fredsförhandling, som säkerligen skulle sluta med att han ställs inför rätta och avrättas.
  Allt detta är min personliga spekulation i anslutning till profetian och inget som jag kan bevisa, framtiden får utvisa vad som kommer att hända. Jag hoppas att alla sådana planer kan stoppas i tid och att vi omedelbart inställer alla vapenleveranser till Ukraina, en galenskap som även äventyrar svenska liv på grund av en regering som inte kan se klart. Vi måste också inse att ett Storbritannien utanför EU är en annorlunda spelare än vad vi varit vana vid. Banden till det judiskt styrda Ukraina är starkare än vad de flesta vill tro.

  • ceskyraj says:

   Tack Peter för din analys. Hoppas, att det inte händer!

  • Erik says:

   Alla vet att de scenario Peter nämner är modus opirandi men då borde då inte vetskapen vara än mer utbredd i amerikanska underrättelse communityn och därför finnas motkrafter eller är jag naiv?

  • Eclipse says:

   Ska något hända så är det väl idag, då vi har en total månförmörkelse, synlig i bl a USA. Här är horoskopkartan (enligt den korrekta sideriska zodiaken) för den totala förmörkelsen, Eastern Standard Time. Motsvarar lunchtid i Sverige.

   En starkt markerad opposition mellan fredens, harmonins och rättvisans tecken Vågen och fullmånen i krigiska Väduren. Månens noder (Rahu/Ketu), väldigt viktiga ödesmarkörer befinner sig också just här, nära Solen respektive Månen. Månens disponent är Mars (eftersom den är Vädurens härskarplanet) och Mars hittar vi i första graden Tvillingarna, precis som i kartan för USA (1776-07-04).

   Vidare lägger ”lilla illgärningsmannen” Mars sin långa 210-gradersaspekt mot Stenbocken där ”Stora illgärningsmannen” Saturnus i sin tur lägger sin trekvartsvarvsaspekt (270°) mot just Vågen. Det påminner också om USA-kartan där Saturnus ifrån ett annat jordtecken, Jungfrun, attackerar Tvillingarna där USA har Solen/Venus/Mars/Jupiter. Passande då att elfteseptemberattackerna skedde mot just Tvillingtornen.

   Soldisponent, horoskophärskare (härskarplaneten över ascendenttecknet) samt atmakaraka (den planet som hunnit längst i sitt tecken) blir i samtliga fall VENUS, som i dagens karta befinner sig i sitt positiva härskarläge i Vågen.

   Libra (Vågen) kan låta likt Libertas (Frihetsgudinnan), men libra var en viktenhet i antikens Rom och syftar på vågskålarna. Å andra sidan invigdes statyn den 28 oktober 1886, då både Solen och Venus befann sig i Vågen. Även Månen, faktiskt, men den gick över i Skorpionen redan 09:15 på morgonen. Statyn är gjord av koppar, som råkar vara Venus metall. (Mars = järn, Saturnus = bly, Jupiter = tenn o s v). Hon har också ett diadem med sju strålar och Vågen är det sjunde tecknet.

   I morgon har Månen bytt tecken till Oxen, men fullmånen/förmörkelsen kan förstås ge efterdyningar under en tid framöver. Det logiska är inte ett terrordåd utan att kartan speglar själva valet och reaktionerna på detsamma. Det kan ju bli en jordbävning i sig.

   Not: De astrologiska positionerna refererar till den sideriska zodiaken, inte den tropiska som den västerländska astrologin använder. När astrologin återupptäcktes på medeltiden gjorde astrologerna misstaget att ta Ptolemaios bokstavligt och man kopplade zodiakens nollpunkt (första graden Väduren) till vårdagjämningen. Detta stämde för 2000 år sedan, men ändras p g a precessionen, jordens wobblande kring sin egen axel över uppåt 26000 år. Enligt Västerländsk astrologi är Solen nu i Skorpionen. Så också om tio tusen år, fast Solen den 8 nov 12022 i själva verket då kommer att befinna sig i Tvillingarna. Intellektuellt haveri!

   • Erik says:

    Påminner om Cornelis Vreeswijks Horoskopvisa

   • Loa says:

    Tack Eclipse.
    ” ”Stora illgärningsmannen” Saturnus i sin tur lägger sin trekvartsvarvsaspekt (270°) mot just Vågen.” – Där just Venus har kvadrat mot Saturnus! Låt vara parkerad i den envisa Stenbocken. VENUS i sitt positiva härskarläge i sin hemmahamn Vågen.

    • Tack Eclipse och Loa! Vi får invänta lunchtid och avläsa facit. Berätta vänligen om ni noterar något signifikant världen över, tack!

     • Eclipse says:

      Saturnus i maktelitens tecken Stenbocken kontrollerar Vågskålarna.

      Resultat. Det blev ingen ”red swing”. Folkets (Månen) vrede (Mars) väcks?

      Fetterman (dem) vann över Oz (rep).

      ”Hi. Goodnight, everybody!”

      • Tack! Har du händelsevis en blogg eller websida med astrologisk information. Jag brukade läsa Siderska Siktet, men har tappat den tråden efterhand som mitt kaos spridit sig. Det börjar kanske bli dags igen…

       • Eclipse says:

        Carina, det var Sideriska Siktet som gjorde att jag upptäckte den sideriska zodiaken i början av 10-talet. Den bloggen är väl på över 40 tusen A4-sidor nu. Lite mer vänstervriden än Peters, dock. Men absolut inte pk. 🙂

        Annars är det väl mest indiska sajter, men de har ju sin egen terminologi som är svår att hänga med i.

        • Jag upptäckte Siewert av en slump och märkte att vi skrev på samma sätt – på den tiden uttryckte jag mig mycket mer akademiskt. Det var ungefär 2010, men startade själv en blogg då om ett filosofiskt system som uppslukade mig. Jag är nog lika vänstervriden eftersom jag har stor tilltro till Kants kategoriska imperativ:-D
         De mer högervridna är selektiva när det t ex kommer till Europakonventionen.

       • Wills says:

        https://www.galacticcenter.org/november-predictions
        Joni Patry kommunicerar på ett förståeligt sätt. Hennes videor finns tillgängliga på Youtube också.

      • Wills says:

       Saturnus hade visserligen sin aspekt på Venus, men Venus är vän till Saturnus. Svaret är mer troligt att Venus var ”combust” och ”conjunct” Ketu. Saturnus aspekt påverkade därimot solen negativt då dessa är bittra fiender. Solen är ”karaka” för regeringen och solen befinner sig i vågen som är solens ”debilitation” i zodiaken. Den plats där solen är kraftlös och symboliskt går för att dö. Rent fysiskt ser vi det genom att solen rör sig över den södra vändkretsen vid denna tid på året.
       Skoj för övrigt att det finns fler som intresserar sig för sidereal astrologi. Mitt tips är att se på den vediska sidereala astrologin. Den är otroligt detaljerad och har en fantastiskt prognosförmåga för de som besitter kunskapen.

       • Eclipse says:

        @Wills
        Undertecknad råkar själv ha Solen i Vågen och Månen i Väduren. Månen är i Olyckans hus (sjätte) under attack från sin egen disponent Mars i Jungfrun. Dock är Mars vän med Månen och en välgörare med Skorpionen som AC. Transiterande Rahu befinner sig nu några bågminuter från min Måne. Både Väduren och Rahu har ju med huvud att göra och jag har nyligen diagnosticerats med en tumör i huvudet som orsakar akromegali. I kroppsliga andra huset har jag Jupiter i expansiva Skytten tillsammans med girighetsdemonen Rahu. Jupiter lägger sålunda sin 120-graders mot Väduren (och 240-graders mot min soldisponent och atmakaraka Venus i Lejonet). Akromegali = överproduktion av tillväxthormon. Tumören har orsakat oavbruten huvudvärk i ett par år förutom en massa andra symptom som kommit smygande. Förväntar mig operation snart, varför inte när Rahu når min Måne gradexakt? Lustigt nog har jag opererats bara en gång tidigare i mitt liv, för en helt annan sak. Det var 1986 och då stod Rahu/Ketu liksom nu i Väduren/Vågen. Har inte exakt datum för operationen, men transiterande Ketu var gradexakt på min Sol och Saturnus antingen gradexakt på eller graden intill min AC.

        Palmemordet skedde någon månad tidigare. Palme dog under sin andra Saturnusretur. Både Mars och Saturnus befann sig vid tidpunkten för mordet i Skorpionen. Jag noterar att den påstådda ”Dekorimamannen”, Anti Avsan, har både Mars och Saturnus i Skorpionen. Kanske betydelselöst, men oddsen är ändå 144:1. Palme var Sol-Stenbock med disponenten Saturnus i Skorpionen, vilket också var hans ascendenttecken. Horoskophärskaren Mars i Olyckans hus med Mars 210-graders riktad tillbaka mot Skorpion-AC med Liemannen Saturnus. Dödsmärkt redan från början?

        Men nu är vi off topic. Jag kör en kommentar med detta, eftersom du också är intresserad av den sideriska zodiaken.

        • Intressant berättelse, men beklagansvärd förstås. Önskar dig all lycka med den förestående operationen och hoppas att den infaller vid bästa tänkbara tidpunkt astrologiskt och biologiskt.
         Spännande också om Palme – ”dödsmärkt från början” minsann!. Ja, han levde ju lite som Freddy Mercury har man ju förstått senare, trots folkets övertygelse om den sanna bilden av en ”vanlig radhuspappa”. När sedan homorykten och älskarinnedito med Rothshild-Emma bekräftades, fick folket omvärdera…

        • Loa says:

         Eclipse – mild, balanserad Våg – så hemskt, men jag önskar dig lycka till!

         Tack för kartläggning av Palme. Sverige-förstöraren/förföraren (av fårskocken) nr 1, eller som han själv tyckte ”visionär”:
         Palme en Stenbock, maktelitens tecken den envisa Stenbocken, med ”Stora illgärningsmannen” Saturnus i Skorpionen.
         – Ja, den #%&¤, det syntes ju på honom, behövdes ingen stjärntydning… ”Politik är att (ill)vilja.” Gå över svenska folkets lik, i den internationella ”solidaritetens” namn. Fredsduva, host host.
         Dödsmärkt – det blev han ju av skörlevnad, ovetandes om den okända, nya könssjukdomen.

         • Eclipse says:

          Tack, Loa och Carina! Det ordnar sig säkert. Hypofystumörer är tydligen så gott som alltid benigna. De avlägsnas i första hand transsfenoidalt (genom näsan).

          ”Det svenska folket är dömt att upptäcka att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare.”
          Torsten Nothin, 1955

          • Torsten Nothin vill jag minnas var den ”ståthållare” som skickade Gustav V:s älskare Haijby till Tyskland och Hitler, men som lyckades smita undan i ett obevakat ögonblick? I alla fall enligt filmatiseringen – men jag kan ha fel…

        • Wills says:

         Vi har många gemensamma detaljer i våra horoskop så vi är födda ungefär samma datum. Kanske också år? (Född på 70 talet)
         Även jag har Solen i vågen och Venus i lejonet. När två disponenter byter tecken/hus med varandra så kallas det parivartana yoga inom vedisk astologi. Det ger en välsignelse till en annars väldigt olycklig placering. Enligt de gamla siarna så kommer två ovänner inte att förstöra varandras hem eftersom bägge tjänar på att låta respektives hus stå kvar. I mitt fall är jag född i en fattig familj utan en pappa (solen i 2H) men med åren har jag byggt upp en relativt trygg ekonomi och familj. Relationen med min fru gick inte bra och vi skildes. (Venus i 12H) Men vi är fortfarande goda vänner och kan umgås utan problem vilket gynnar barnen. Så jag har erfarit att parivaratana yogan mycket väl stämmer. Även jag har Rahu i mitt andra hus (vågen) så en stark girighet efter materiella ting präglade mina yngre år och en enorm bottenlös aptit har jag alltid haft. Den har dock blitt bättre efter att jag började periodisk fasta och pranayamas. Något jag rekommenderar till alla. Min månen är i fisken inte så långt från din. Så jag gissar du är född den 20 Oktober? Tråkigt att du ska opereras. Enligt vedisk astrologi ska du välja ett datum då månen är ”vaxing” dvs går mot fullmåne. Välj gärna en dag då månen är i Pushya Nakshatra (Kräftan) eller i Shtabishak (tidig Vattuman) eftersom dessa stjärnor är gynnsamma för läkande. Om möjligt så är det bra om Jupiter är antingen konjunkt månen eller har sin positiva aspekt på den när du opereras. Undvik att Saturnus har sin aspekt den dagen om möjligt.
         Önskar dig stort lycka till!
         Ps! Då förstår jag varför Palme hade hemliga afärrer både privat och som statsminister. Skorpionen härskar ju över sexualiteten och med Saturnus konjunkt Mars eller Venus beroende på om det är man eller kvinna, så har det en tendens att frambringa oortodxa sexuella preferenser. Hemlighetsmakeri och intriger är en annan mörk sida av Skorpionen, särskilt med Saturnus där.

         • Eclipse says:

          @Wills
          Född 23 oktober. Skorpionen = reproduktionsorganen, ja. Det var bitestikelinflammation eller liknande jag opererades för 1986, med transiterande Saturnus på min Skorpionascendent. Mars härskar som bekant över både Väduren och Skorpionen. Dessutom är ju krigiska Mars i sin positiva betydelse även kirurgkniven som skär bort det sjuka.

          Jag har Saturnus i 7e/Oxen. Med både Jupiter och glufsande Rahu i 2a har jag också en väldigt stor aptit och sug efter godsaker. Men jag har alltid varit lika smal, förutom några kilon som tillkommit nu p g a de hormonella avvikelserna. Kan Jupiter och Rahu neutralisera varandra något när de är i samma tecken?

          Välja tid för operation kan man nog inte göra, men jag brukar inte använda astrologin så, utan jag tittar ”after the fact” och ser hur bra allt stämmer. I morse ringde röntgenavdelningen på lasarettet och bokade om min tid för magnetresonanskameran. Blir i morgon och kartan ger en stortriangel i reflekterande Vatten. AC/Merkurius/Venus i Skorpionen, Jupiter i Fiskarna, Månen i Kräftan. På fredag ska jag till endokrinologen och då har även Solen gått över i Skorpionen, med disponenten Mars i Oxen. Döden respektive Dödens port. Sideriska Siktet kallar Oxen-Skorpionen för ”den sataniska axeln”. 🙂

          @Carina
          Kritik mot porträtteringen av Nothin i SVT-serien om Haijby:
          https://www.dagensarena.se/opinion/den-onde-stathallarens-gata/

          • Tack för länken om Nothin. Ja, det blir otvetydligt så att den uppdiktade historien hamnar i förgrunden och verklighetens berättelse ligger i skuggsida. Mycket intressant läsning!

          • Wills says:

           Ja enligt vedisk astrologi är Jupiter den enda som kan kontrollera Rahu. Denna kombination kallas ”Guru chandal” och i Indien har man stor respekt/fruktan för denna yoga. I ditt fall är det troligtvis positivt eftersom Jupiter är ”hemma” i Skytten. Man brukar säga att om de är separerade mer än sju grader så är Jupiters inflytande starkt. Om de är närmare än sju grader så fördärvar Rahu tecknet. Sen säger man att om Jupiter är framför Rahu så är han i kontroll och då blir det välsignat, det motsatta gäller också. Jupiter vill växa långsamt och kontrollerat medan Rahu vill växa snabbt och okontrollerat. Så i ditt fall eftersom du inte haft problem med vikten så tyder det på att du har en välgörande yoga. Men därimot kan din far ha haft problem med vikten och även din fru eller dina svärföräldrar pga aspekten på 8H. (Svärföräldrarna och fruns 2H) Även om man har tur som i ditt fall så brukar denna yoga föranleda väldigt hastiga händelser i livet. Eftersom det är i 2H så betyder det att du nån gång i livet fått väldigt mycket pengar hastigt samt också haft en väldigt hastig förlust av pengar. Det brukar också betyda att man har svårt att hitta bra rådgivare. I detta fallet rådgivning gällande 2H, materiella ting/förmögenhet. Oftast har man också svårt med relationen med lärare eftersom man har en tendens att verbalt konfrontera dem. Får jag fråga en sak. Kommer du från en välbeställd familj? Att ha Jupiter i sitt 2H brukar tyda på det.
           Just nu står många planeter rätt för operation med undantag för Rahu och Uranus. För även om Mars och Venus är i ”ondskans axel” så är de nu i parivartana yoga vilket är positivt. Saturnus och Jupiter är hemma. Solen är inte stark i Skorpionen men han är i varje fall förbi sin svagaste punkt i zodiaken. Hoppas du får en välsignat tajmad operation!

          • Mycket intressant och spännande – som ett besök hos oraklet i Delphi! 🙂
           Hojta till om ni vill ha objekt att utveckla era redan stora förmågor på, så bidrar jag gärna med mina födelsedata. Kanske något för fler här på bloggen om det erbjuds?

          • Eclipse says:

           Tack, Wills. Det är sexton grader mellan Rahu och Jupiter. Här är min födelsekarta. Plus en bonusvariant med Uranus-Neptunus-Pluto-Kiron:

           https://postimg.cc/kBRh20TS

           Jupiter i 2H, då ska vi se… OK, jag provade byxorna till min studentkostym från 1991. Kunde knäppa igen dem utan problem. Stor summa pengar hastigt, det låter ju bra. Är endabarn från medelklass. Pappa var ingenjör på ritkontor, mamma satt i expeditionen på högstadieskola. Har själv jobbat på flygplats sedan 2000 (jobbet har absolut ingenting med min tidigare utbildning att göra). Är timanställd av eget val sedan länge. På grund av en föränderlig bransch blev jag arbetslös i slutet av 2009. Eftersom jag inte var med i A-kassan, så anmälde jag mig inte ens till AF. Lade i stället alla besparingar på en renovering av min lägenhet som jag köpte 2008. Sedan ringde jobbet igen sex månader senare. Under den arbetslösa perioden rasade motorn på min bil, vilket kostade 22000 kr. Lika mycket fick jag i restskatt året därpå, eftersom ROT-avdraget inte gick igenom på den låga inkomsten jag hade 2010. 2020 blev jag av med jobbet direkt när coronabluffen slog till. Fick 6000 kr/månad i Alfakassans grundersättning under fjorton månader. Ledigheten passade dock bra, då jag i samma veva började få en massa jobbiga symptom. I vintras la jag mina sista fyrtio tusen på en bettskena som skulle hjälpa mot huvudvärken genom att justera bettmuskulaturen, men den har ju inte hjälpt då orsaken har visat sig vara tumören. Och nu 1 november gick firmans största kund SAS över till en ny leverantör, så hälften av arbetsbelastningen har försvunnit. Schemaläggarna som brukade ringa jämt har inte hört av sig sedan slutet av oktober. Så nu blir inkomsten noll igen. Men jag utökade bolånet i försomras, dels för att äntligen slutföra renoveringen, dels eftersom jag behövde en ny bil (köpte en årsmodell ’04) då min gamla gått till skroten. Byggfirman var och tittade på min lägenhet i slutet av juni, men har sedan inte hört av sig (byggare verkar ha extremt mycket jobb), så pengarna finns kvar på kontot. Jag brukar ha hjälp ”uppifrån” på det här sättet. Jag kan liksom gå ner på noll, men aldrig på minus. Är fortfarande lågbelånad, då det gamla bolånet snart är avklarat (33 kr i ränta senaste amorteringen). Men det är klart att man inte kan bli rik på ett jobb man inte vill ha. Har blivit spådd flera gånger att jag kan tjäna hur mycket som helst bara jag är självanställd och inte löneslav.

           Astroguruonline om Guru Chandal Yoga:

           – The native will find it difficult to complete and excel in education and career.
           – The native will lose the job with amazing frequency.
           – The financial crisis will always cling to the native.
           – The malefic Jupiter can be the cause of health hazards like asthma, jaundice, hypertension, tumors, chronic constipation and liver problems etc.

           Ha ha ha.

           Slutligen har jag alltid varit singel. Har ju Saturnus i sjunde! Men livet är ju inte slut än. Har mest suttit av tiden de senaste trettio åren, tyvärr.

           Min mahadasha är Rahu 2007-2025. Subcykel Solen från mars 2022 till feb 2023, sedan Månen.

           Idag klubbas förvandlingen av Sverige till en satellitstat till USA. Endast (V) och (MP) protesterar. Enligt Sideriska Siktet inleds Sveriges ”lilla död” i november 2022 och varar till sommaren 2025. ”Stora döden” kommer 2036.

 27. Erik says:

  Trump: Dags att ”krossa kommunisterna” – innan de förvandlar USA till en diktatur.
  https://nyheter.swebbtv.se/trump-dags-att-krossa-kommunisterna-innan-de-forvandlar-usa-till-en-diktatur/

  Jag säger: Go, go. Krossa dom en gång för alla. Ut med byket. Ställ dom in för krigsrätt.

 28. Loa says:

  http://www.jimstone.is/1/.th8.html
  Nov 8 2022
  Yes it was stolen: the indicator I got was from Maricopa county where someone shut the stealing machine off and Dems were revealed as a minor party with 14.1 percent of the actual vote.
  Dems scored lower than independents nationwide and they won. Not even hard leftists want their B.F. story times and $5+ gas. Maricopa made it clear: The dems are a marginalized party with a stealing machine.

  Maricopa gave us a strong indicator: Dems have 14.1 percent of the national vote.
  It is clear at this point that they are posting the fraud results early to quell post election vote fraud outrage. The chart from Maricopa county says it all, nationwide that shows approximately how much fraud needs to be applied for the dems to ”win”. In reality, dems likely won nothing.
  Democrats will claim they swept it on the abortion issue. This election is why the supreme court ruled the way it did – future plausible cover for vote fraud. But early results from Maricopa county say it all, the dems really are a fringe group and they cannot possibly be a major party elsewhere if they show up ANYWHERE like that.

  The ”problems” obviously happened after a white hat shut the fraud algos off. The real status of dems nationwide started showing. Independents were beating the dems 2:1, Republicans 4:1, so they shut it down. Numbers that bad have to indicate a total nationwide wipeout.

 29. Den observante har noterat att den tillträdda regeringen i Sverige hittills inte lyckats särskilt väl med;
  • åtgärder för att stävja elkrisen, främst vad gäller elpriserna i elområde 4 & 3
  • infriandet av löftet att snabbt minska bensin/dieselpriser, vilket drabbar alla som inte bor i storstäder

  Den första frågan är helt avhängig regeringens beredvillighet att gå utanför frivilliga åtaganden vad gäller export i kablar och elområdesindelning. Bägge är avhängiga svenskt anslutning till ACER (Agency for the Cooperation of Energy Regulators), ett EU organ inrättat 2011, som getts beslutsrätt över infrastrukturens utnyttjande mellan länder, läs kabelutnyttjandet i elförbindelselänkar. Sverige måste i dessa ställa 70% kapacitetsutnyttjande för export. ACER är också upphovsorganisationen till elområdeindelningen från 2011. Nyligen framställde den svenska myndigheten Elmarknadsinspektionen ett önskemål till ACER om att Sverige måtte undantas från 70% regeln. Svaret blev nekande efter hörande av Danmarks åsikt.
  Svenska regeringen kan mot bakgrund av dels den frivilliga anslutningen till ACER, dels med hävdande av Lissabonfördragets delade befogenhet i beslutshänseende, med ett enkelt beslut antingen i Riksdagen eller genom tillämpningen av Regeringsformens 10 kap. paragraf 4 avseende uppsägning av mellanstatliga avtal, säga upp avtalet med ACER. Därvid kan regeringen fatta beslut om ett elområde i Sverige och själv bestämma till vilken grad och när kapaciteten i utlandkablarna ska användas. Därtill finns möjligheten att frångå EUs organiserade prissättning för tillämpning inom landet. Den första punkten är därvid avklarad. Själv har jag tillskrivit det ansvariga statsrådet Ebba Busch i hithörande frågor, med väntan på svar. Kommer regeringen att fortsatt knäböja för EU-inordningen, eller sätta alla medborgarnas ekonomiska situation i främsta rummet?

  Den andra frågan har säkert kommit som en ovälkommen nyhet. Många frågar sig varför det inte finns budgetutrymme härför? Själv har jag dragit slutsatsen att det sammanhänger med ‘elefanten i regeringskansliets rum’. Det nämns inte att regeringen måste ha ekonomisk beredskap att tillföra Riksbanken skattningsvis, gjort av vissa storbankers ekonomiska experter, 65/70 miljarder kronor, som en följd av tänkbara förluster från Riksbankens tillämpning av QE-policy de senaste åren (ca 700 miljarder kronor). QE är ‘quantitative easing’, vilket innbär köp av långsiktiga obligationer från stater och företag i syfte att tillföra likviditet till marknaden för förenklad utlåning till låga räntor, vilket initialt inträffar när efterfrågan på dessa obligationer ökar. Detta förfarande har nu nått vägs ände och förbytts i dess motsats, välkänt sammanhängande med stigande räntor internationellt, utbudsinflation mm. Riksbanken riskerar i närtid att göra ovannämnda förluster, vilka måste läkas genom att från budgeten tillskjuta förlusttäckning. OE är inte något Stefan Yngves själv uppfunnit utan han har lydigt tillämpat de policys som BIS bestämt. Han åker var 14:e dag till beslutsmöten i BIS, som avhandlas i ‘tornet i Basel’. Det hela är naturligtvis väl uttänkt som en del i the Great Reset, eller the Great Depression, som det borde heta.

  • Det ska stå Energimarknadsinspektionen inte Elmarknadsinspektionen i det andra stycket ovan

   • Loa says:

    Tack Göran för info! Ssk om elen. Så lätt att göra.. Roligt att få reda på; makalöst att det inte införts. Halva Sverige fryser inomhus. Kan det vara att regeringen vill behålla de höga skatteintäkterna som automatiskt följer de höga elpriserna?

    Vad jag minns om Ingves är att han år ut och år in behållit den låga räntan, trots ihållande vantrogna kommentarer av analytiker. Fortsätta göra gäldslavar av befolkningen? Wideräng sa att de aldrig kunde höja räntan p.g.a. det mycket stora antalet småhusägare i Sverige, som då skulle hamna på bar backe (och rösta bort regeringen).

  • peterkrabbe says:

   En hake i den deklarerade utbyggnaden av svensk kärnkraft tycks vara att storägaren i svensk kärnkraft, Uniper, vid årsskiftet säljs till den tyska staten. Uniper hävdar nu att ingen utbyggnad av svensk kärnkraft kommer att ske och att samma policy skall gälla som i Tyskland, dvs nedläggning av all kärnkraft.
   Vi står då i en situation där politiska inhemska beslut om vår energiförsörjning blir verkningslösa på grund av privatiseringen av producentledet. Tysklands förödande energipolitik kommer att drabba även Sverige om vi inte via lagstiftning återtar kontrollen över ägandet och beslutsrätten. Även E.ON ägs numera av tyska intressen.
   Det är skandalöst att våra regeringar inte förutsett vilka problem ett okontrollerat ägande kan innebära för svensk inrikespolitik. Det välfungerande system med produktion av billig energi som byggt vår industrialisering är nu ett minne blott.

   • Erik says:

    Man mörkar hela tiden ägnades roll till den grad att människor inte längre bry sig: att typ det spelar väl ingen roll vem som äger något; har skrivit många, många gånger på många olika plattformar för till synes blinda ögon att: det man äger gör man vad man vill med annars äger man det inte. Hoppas denna insikt sjunker in nu.

   • Det är korrekt att Uniper från årsskftet blir helägt av tyska staten. Uniper ägs av Fortum till 75,01 %. Men det är främst vad gäller Oskarshamns kvarvarande kärnkraftverk och lokalisering, som tyska staten kan görs sin röst hörd. OKG AB ägs fortsatt till 43,5 % av Fortum (54,5% av Uniper), som i sin tur är helägt av finska staten, som är mycket pro kärnkraftverk. Vattenfall och Fortum borde lägga ett uppköpsbud tillsammans på OKG AB. Forsmarks tre kärnkraftverk ägs till 66% av Vattenfall och 22% av Fortum, men ägarskapet är komplicerat. Mellansvensvensk Kraftgrupp AB äger 25,5 %, vilket till 87% (22%) ägs av Fortum. EON äger direkt 8,5% och 5,3% av Mellansvensk Kraftgrupp. Det blir tillsammans 9,85 % som tyska staten efter årsskiftet äger Forsmark. Resterande del ägs av Skellefteå Kraft via Mellansvensk Kraftgrupp. Ringhals med två återstående kärnkraftverk ägs till 70,4 % av Vattenfall och till 29,6 % av Uniper. Det är därför, anser jag, företagsekonomiskt ostridigt att fortsatt utbyggnad av kärnkraftverk kan ske i Ringhals och Forsmark. Barsebäcks bolag BKAB, förvaltare sv kärnkraftsanläggningen, ägs av Sydkraft Nuclear Power AB, som är en del av Uniper. Kört alltså att använda anläggningen och dess infrastruktur där, om tyska staten vill hävda sin icke-kärnkrafts-policy.
    Å andra sidan äger Vattenfall till 2/3 det ännu i produktion verkande kärnkraftverket Brunsbüttel och till 1/2 det sammaledes i produktion varande kärnkraftverket i Krümmel, bägge i drift i Tyskland tills vidare. Bägge ska avvecklas. Jag har gett statsrådet Ebba Busch rådet att ta upp en diskussion med Vattenfall ang. tekniska möjligheter att detta bolag måtte överta reaktorerna och annan utrustning vid dessa kärnkraftverk, för insättning i Ringhals i syfte att snabba upp ‘nya kärnkraftverk’ i Sverige. Vi får se vad som kan komma ut av detta, såvida inte den nya svenska regeringen på historiskt vanligt sätt låter möjligheter ‘rinna ut i sanden’, som t.ex. skedde betr. ägarskapet till Öresundsverket i Malmö och värmekraftverket i Karlshamn.
    Även om det är ‘väntans tider’ för de svenska medborgarna, är det sannerligen inte detta för den nya regeringen för att säkra elleveranserna i Sverige.

 30. jesslar53 says:

  Elon Musk är nog inte den man tror , skulle tro att tjäna pengar är hans nummer ett ??

 31. Margareta says:

  Aida Reva en klok och insiktsfull kvinna.
  Lyssna på henne.
  F.ö. tror jag att det finns någon i bakgrunden som styr mycket; D. Trump.
  Esse non videri. Samma merod som vissa andra.

 32. Erik says:

  Underbart taget från Bakom Kulisserna:

  I Sverige behöver man inte ta konsekvenserna av sitt leverne och sina handlingar. Ett ungt par behöver inte oroa sig nämnvärt, dom kommer att få skuldsanering och efter fem år. Dom som dom är skyldiga pengar kan känna sig blåsta

  I Sverige bedöms allting som en sjukdom! alkoholism, spelberoende, narkomani, skulder, hemlöshet, prostituering, nikotinism. Den enskilde har inget som helst eget ansvar eller skuld till att man hamnat i något av ovanstående. Allting är samhällets fel och mest skyldiga är dom som skött sig och inte dragit på sig något av dom ovanstående ”sjukdomarna”.

  Jag är just en sådan osolidarisk person som i första hand bara tänkt på mig själv och min familj.

  Jag ber om ursäkt för min osolidariska  levnad och för att jag jobbat heltid i över 45 år och därmed idag har en hyfsad pension som innebär att jag inte behöver stå

  Jag ber om ursäkt för min osolidariska  levnad och för att jag jobbat heltid i över 45 år och därmed idag har en hyfsad pension som innebär att jag inte behöver stå i kö för att få en sovplats på ett härbärge eller i kö för att få ett mål mat.

  Jag ber även  om ursäkt för att jag inte är trångbodd utan bor i en villa som egentligen är alldeles för stor för två personer och det som jag ber mest om ursäkt för är min Mercedes cabriolet som jag inte har något som helst behov av egentligen utan bara är till för att avnjutas under några vackra sommardagar samt för att tillfredsställa mitt bilintresse.

  Passar även på att be om ursäkt för min fru som levt ett liknande osolidariskt leverne samt för vår hund Bruno som lever ett förbaskat gott hundliv på vår bekostnad.

  Undertecknad: enosolidarisk jävel.

  https://bakomkulisserna.biz/2022/11/09/paret-vagrar-salja-valpen-och-bilen-programledaren-river-lyxfallan-kontraktet/

  • jesslar53 says:

   Appropå osolidarisk levnad jag arbetate 44 år till sjöss mestadels för utländska rederier dom sista 25 åren ”skattefritt” jag får en bedrövlig pension men ser vad mina barndoms kamrater har i pension är inte mer an vad jag har , orättvist för dom som betalat skatt hela sitt liv och trott på ett bra liv på ålderdommen, en vän fick stroke och behandlingshemmet gick nätt upp med hans pension plus att dom propsade på att han skulle sälja sitt hus…
   Jag däremot emottager samma pension utan att bidragit mer än 15 år till pensionskassan och har hus , kapital , 2 mercedes och segelbåt???
   Sosialismen är att du föds med ingenting och dör utan någonting, staten har nu blivit omhändertagare för den Svenska befolkningen.

   • Ja, vanliga dödliga höginkomsttagare får se till att njuta av sina goda tider medan de är arbetsföra – jobba till 90! Det förstörde mycket för mig att Nybro kommun stal min hyresfastighet, men enligt Magnus Stenlund på SwebbTV är vinsterna nu nere på 2% och man ser att alltfler objekt ramlar in på Hemnet.

    • Erik says:

     Men knappast hela hyresfastigheter? vinsterna nu nere på 2% det är väl bara att höja hyrorna?

     • Nja, då blir det nog konkurensen om hyresgästerna som knäcker bolagen.

      • Erik says:

       Med en sådan stor bostadsbrist på grund av massinvandringen? Fast detta kan du nog bättre än mig.

       Nej, vad det gäller är hyresvärdarnas våta dröm: företag och kontor, där skriver man treåriga avtal. Under åttitalet byggde hyresvärdarna om bostäder till kontor i innerstan för profitens skull. Nu kommer räkningen.

       • För den som måste låna till största delen av köpesumman blir 2% i avkastning för liten. Ingen med kapital satsar dem kontant i hyresfastigheter. Frågan är dock vilka staten vill klämma åt? Landsbygdens och småstädernas hyresvärdar får vid hyreshöjningar se sina hyresgäster fly till städerna för att hitta de jobb som de strax kommer att förlora när systemet havererar. Men hyresgästerna har ju inte mycket att välja på – förstås. När de förlorat sina bostäder blir de ju dock rörliga, lika rörliga som statare daglönare.

        • Mo says:

         Det finns ett enormt stort bostadsbehov i de lite större städerna, med trångboddhet och nedgångna fastigheter. Inte i första hand pga massinvandring utan pga EBO-lagar som L ilsket har bevakat. Man flyttar till dem man känner sig trygg och bekväm med. Följden har blivit förslumning, sociala problem och kriminalitet. Enda lösningen är att bygga nytt och det görs oxå, bättre att använda pengarna till det än en utbyggd polis som permanentas och slår tillbaks i totalitära system för hela samhället.
         Men frågan är hur man kan hindra småorter och landsbygd från att bli avfolkade. Många hade nog hoppats på nya tekniken och distansarbete. Jag tänker att den höga kommunalskatten nog skrämmer bort många. Borde vi inte ha samma skattesats i hela landet ?

   • Erik says:

    Intressant, och kan bara gratulera till ditt välstånd och det gläder mig att höra att du haft en skattefri inkomst under så många år. Skatt är stöld, kan aldrig vara något annat. Tummen upp.

   • Loa says:

    Gratulerar, jesslar53!

    • jesslar53 says:

     Jag ville inte förhäva min situation men påpeka det orättvisa i systemet för dom pliktrogna. Till och med dom som aldrig bidragit till pappa staten får pension och bidrag även om dom inte varit bosatt i Sverige x?x?

     • Erik says:

      Vist´st är det något fel när skötsamma människor som tagit ansvar för sig själva och sin familj och aldrig misskött sig skall be om ursäkt för sitt välstånd? Sjukt!

 33. Sture says:

  Lyssna på detta tal i FN, jag tror att det är under en ”klimatkonferens”. En indisk deltagare, Sadgurho, påpekar att det finns alldeles för många människor på jorden och han vill att åtminstone hälften försvinner (fast inte han själv): Problemet är enligt honom att ”we are nice but we are too many”. Med ”we are too nice” menar han eliten och vänder sig till den elit som sitter i salen. Det är naturligtvis inte frågan om att eliten är överflödiga – vilket de naturligtvis är – utan alla andra. Dessa måste försvinna från jordens yta genom democide (= den egna regeringen mördar sin egen befolkning) eller att man gör dem infertila genom vaccination.

  Så pratar man om man inte tror på en skapande Gud utan på att livet på jorden har tillkommit genom en slump och måste förvaltas genom att eliten själv leker Gud och av så kallad ”nödvändighet” brutaliserar livet på jorden.

  Problemen skulle nog vara betydligt närmare en lösning om eliten lämnade tillbaka allt det de stulit från de arbetande människorna på jorden och först och främst gjorde sig av med sig själva. De kunde samtidigt också avslöja alla de kunskaper om energiförsörjning, som av skattemedel forskats fram av det militärindustriella komplexet, men som nu hålls hemliga.

  Det kan vidare nämnas att jordens överbefolkning talade man om redan i Antiokia för mer än 2000 år sedan. Så problemet är gammalt men har alltid kunnat lösas.
  https://www.brighteon.com/be3b4095-61fe-484a-976d-2fc1811f173d

  • Erik says:

   Alla dessa som talar sig varma om att vi är för många människor på jorden och detta skapar problem, borde föregå med gott exempel att ta sig själva av daga.

   Frågan man bör ställa sig är: problem för vem då? För jorden? För gud?

   Detta är ingalunda något nytt som jag påvisat i mina artiklar utan detta ämne har dryftats i tusentals år bland eliten:

   ”I begynnelse: Atra-Hasis innehåller skapelsemyten om Anu, Enlil och Enki. Enlil, jordens Gud, tilldelade sig yngre dingirer (gudar och gudinnor) för att göra slitgörat i from av jordbruksarbete samt även gräva och underhålla floder och kanaler för bevattning, men efter 40 år av hårt slit gör de mindre och yngre dingirerna uppror och vägrade fortsätta arbeta. Enki, den snälla guden föreslog att skapa människor snarare än att straffa dessa rebeller”.

   ”Först är dessa människor precis vad gudarna hade hoppats på, men när de växer i antal och blir fler och fler uppstår (miljö)problem. Deras ständiga oljud, stoj och problem stör sömnen hos Enlil, gudarnas konung och detta distraherar honom från både hans dagliga uppgifter så väl som på hans fritid. Han bestämmer sig för att skära ner på antalet genom en serie plågor: torka, pest och hungersnöd”

   ”Syndafloden

   Enlil blir bara mer och mer frustrerad, eftersom det nu verkar finnas ännu fler människor, än när han först försökte bli av med dem. Enlil har nu definitivt tröttnat. Han övertygar alla andra gudar att låta honom släppa loss en stor flodvåg som skapar en översvämning som kommer att både förstöra samt dränka hela mänskligheten”.

   Till sist vad vaccinationsprogrammet handlar om:

   ”Enki föreslår en ny plan: gudarna kommer att skapa människor som är mindre bördiga: spädbarn kommer att föras bort av demoner, kvinnor kommer att drabbas av missfall eller vara infertila, andra kvinnor kommer att bli helgade gudarna och förblir eviga jungfrur (nunnor). Vidare kommer människor inte att få så långa liv längre, och under den tid de lever kommer det att finnas möjligheter av att dö av vardagliga ting”.

   https://newsvoice.se/2021/04/expose-ondskans-ursprung-mesopotamien/

   Kom inte sedan och säg att eliten inte drivs av religiösa motiv – de har bara tagit inryck av tidigare skapelseberättelser. Samma elit. Samma berättelser.

   • Agneta says:

    Intressant text!! Kan det vara samma blodslinjer – de från Kung David och Jesus och Maria Magdalena som Laurence Gardner belyser i en föreläsning från 1997? Intressanta tolkningar han gör tycker jag av namn/titlar som genom översättning lett till ”fel” betydelser. https://www.youtube.com/watch?v=i7tpOKLxpCQ&list=WL&index=1 https://www.youtube.com/watch?v=A8P9Fr3OJZo
    Går en ny serie på Netflix nu om tidigare bortglömda civilisationer med Graham Hancock och med Randall Carlson som gäst i ngt avsnitt.

    • Erik says:

     Ja världens äldsta texter är tydliga med att människan skapade som slav genom ge modifieringen samt att eliten avsåg att ta av daga all som man inte behövde, igår som idag. Inget nytt under solen således.

     • Befolkningstillväxten och jordbruksslaveriet (och sedemera industrislaveriet) har ju behövt hålla samma takt, för att inte svält (och därmed revolutioner) skulle uppstå. Jag antar att det är förklaringen till att vi inte redan tagits av daga. Sedemera blev vi för många för att angripas och dödas. Någonstans tappade alltså faraonerna kontrollen över taktpinnen.

      Sean Hross och hans familj har varit förföljd av schweitziska staten i 25 år just p g a avslöjanden om faraonernas ättlingar, d v s våra blodlinjearistokrater. Här en länk till 10 timmars undervisning av honom. Särskilt intressant är att krig inte förekommer i de områden av Ukraina där dessa ättlingar bor – det är begränsat till ”böndernas” territorium. Giureh är en av hans kanaler:

      The Swiss Beast – Home of the Devil; Part 9 Endtimes Mob Rule
      Giureh – G.I.U.R.E.H.
      41 400 prenumeranter

  • Jonas says:

   Eliten har inte bara stulit från oss, de har också skapat och tvingat på oss alla de behov vi absolut inte behöver och som skadar planeten med all skövling och alla gifter vid framställning av deras produkter. För att få en hållbar framtid och fred och harmoni på jorden så är det elit klassen som måste bort.

   • Erik says:

    Sant. Det finns knappat någon naturligt mat kvar i butikerna längre (undantag vilt). Allt har blivit industriprodukter: mjölkprodukter görs på A1mjölk (muterade kossor), kött och charkproduktioner, höns, ägg, grödor osv. Allt förädlat eller gen modererat och är det varken eller, så består köttdjuren foder av det i vart fall.

    • Jonas says:

     och folk köper skiten, framför allt snabbbmaten i frysdiskarna och det blir bara fler och fler frysdiskar och köerna till hamburger kedjornas ”drive thru” är alltid låååånga. Vi är alla i denna fälla men vi ( frun och jag ) lagar ALLTID egen mat på färska råvaror, kan faktiskt inte komma ihåg när vi åt snabbbmat senast måste vara år sedan. Hela sommaren och en bra bit in på hösten är vi nästan 100% självförsörjande på grönsaker och rotfrukter.

     • Erik says:

      Picard, den franska djupfryskedjan; går förbi den var och varannan dag på S:t Eriksgatan (Fridhemsplan) . All mat är djupfryst, precis all mat. Bara långa frysdiskar, du ser aldrig maten. Vet inte vad jag ska tycka om den? Enligt företaget är maten hemlagad av de bästa bitarna och innehåller inga konserveringsmedel. Själva lagar vi storkok och djupfryser i portionsförpackningar bara på ekologiska produkter, men ändå det franska köket är ju tämligen känt med deras gräddagormet såser osv. Men ostar och vin går ju inte att djupfrysa inte oliver heller.

 34. Eclipse says:

  Nu kan vi andas ut. SVT Rapports USA-korrespondent meddelar att det påstådda haveriet med rösträkningsmaskinerna endast berodde på att skrivarna som skriver ut valsedlarna skrev ut dem med för ljus toner som skannrarna inte kunde läsa.

  Kul namn, förresten. I övrigt handlade sändningen om hur dåligt det går för Ryssland i kriget, Rockström förfasades över att SD:s ledamöter i Riksdagen inte tror på att det pågår en klimatkris, och (den internationellt erkände!) nationalekonomen och tekn dr i elkraftteknik Pär Holmberg uttryckte, i egenskap av marknadsekonom, kritik mot regeringens beställning av utökad kärnkraft – innan man ens vet vad det kostar. ”Det är ju planekonomi.”

 35. Jag vill referera till min kommentar från den 28 oktober kl 17:08 under ‘Baksmälla?’
  I det andra stycket, som börjar ‘Avseende den senare punkten….’ tar jag upp att ‘medborgarorienterade regeringar inom EU inte kommer att acceptera förbud mot fortsatt körning av petroleumbilar……, eftersom samhället kommer att degenera i frånvaron av nödvändiga transporter…..’
  Men som ett brev från posten är det just detta som EU-kommissionen tagit fram som förslag, nämligen att det ska bli förbjudet att köra ‘gamla bilar mer än 10 år eller max 20.000 mil’. Förslaget föreslås införas med verkan från 2025/2027, dvs just före det år 2030, då nya bilars koldioxidutsläpp ska vara reducerade med 55%, i avvaktan på att endast battteribilar får försäljas efter 2035. Syftet är att snarast möjligt få bort petroleumbilar från marknaden.

  Vansinnigheterna från EUs ledning fortsätter i oförminskad takt. Det blir dessbättre dess undergång, en riktig ‘baksmälla’, om förnuft får råda. I annat fall måste folkopinionen kräva svenskt utträde, om inte den nuvarande eller kommande regeringen förstår allvaret. Någon som vill skriva till ansvariga statsråd?

  • peterkrabbe says:

   Ja, galenskaperna fortsätter. Det handlar om en gigantisk kapitalförstörelse, tror någon att man destruerar alla nuvarande klassiska lyxbilar som Ferrari, Maserati m.fl. bara för att de passerat tioårsgränsen? Även flertalet standardbilar har en livslängd om 20 år eller mer. Å andra sidan är det ju enkelt att förbjuda försäljningen av det bränsle som dessa bilar behöver för att kunna köras, så får man önskat resultat.
   Jag tror inte att man skall räkna med något förnuft i dessa frågor, det finns ju inte ens i livsavgörande frågor som giftinjektionerna. Vi kommer aldrig ur EU med de politiker som vi har nu eller som står på tur. Man får nog söka sig en framtid utanför vårt land, kanske i Ryssland eller Turkiet? Synd om barnen och barnbarnen!

   • Jonas says:

    Har själv sportbil, ingen i klass med de du nämner Peter men förhoppningen är att denna kategori bilar får något undantag. Problemet blir nog när de traditionella mackarna börjar stänga ner eller stänga av sina bensin och dieselpumpar. Till slut får vi kanske köpa bränsle på 5L och 10L dunkar och då börjar det bli besvärligt. Eller kanske köra 10mil till en mack som har flytande bränsle. Eller kanske att denna typ av bilar beläggs med en hisnande bilskatt som gör att vi ”vanliga människor” inte längre har råd att ha dem påställda, vilka tror ni då köper upp våra historiska sportbilar??Jag kan inte förstå hur det har blivit denna klimathysteri, folk och politiker är ju rent ut sagt dumma i huvudet. Om man bemödar sig det lilla minsta med att söka fakta så får man snabbt lära sig att jorden har gått igenom såna här klimat och temperatur förändringar många gånger tidigare och långt innan människan fanns och släppte ut CO2. Jag köper det inte, lika lite köper jag elbristen i vårt land för vi har ingen elbrist. Problemet är EU regler som tvingar oss att sälja 70% till högstbjudande i Europa, problemet är som vanligt faciststaten EU och politiska beslut.

    • peterkrabbe says:

     För nöjesbruk har jag en 15-årig Jaguar XK8, en klassiker som jag kommer att behålla livet ut på grund av sina estetiska kvaliteter och sina prestanda. Trots sina 280 hk drar den inte mer än 0,7 l och har mycket låga utsläpp. Även om EU får som de vill kommer ni att få se mig och Jaggan på vägarna även fortsättningsvis, jag får väl då köpa en privat bensintank från Putin i förvissningen att polisens elbilar inte kommer att hinna ikapp mig. Om inte fler protesterar kan ni bara vänta på nästa, nästa och nästa restriktion ända tills det bara finns buss och tåg kvar.
     Större segelbåtar, som ju ligger i samma nöjeskategori, lär få sina dieseltankar plomberade och ta till årorna istället när vinden uteblir. Omvänt får kanske våra färjor till angränsande civilisationer drivas med vindkraft istället. Redan idag är färjorna från Danmark till Tyskland utrustade med vinddrivna roterande aggregat – snurrande skorstenar – som skall minska bränsleförbrukningen. Nästa steg blir att anpassa tidtabellen efter väderprognosen….

     • Jonas says:

      Lite extra hopp om framtiden fick jag nu när man för dagen tar bort miljö bonus för hybrid och elbilar. Nu blir det kanske bli tvärstopp för försäljning av dessa bilar. Om de inte kostnadsmässigt bär sig själv utan generösa bidrag så är de inget att ha, samma med solceller. Tänker lite som så att med dagens hysteri med påstådd elenergi och eleffekt brist så ska självklart inte den elektriska bilparken öka i omfattning men denna debatt finns överhuvudtaget inte. Jag vill vinkla det till att om alla ägare av elbilar slutar ladda sina bilar och börjar cykla så kanske vi har löst det påstådda elproblemet. Men som sagt så finns denna debatt överhuvudtaget inte för elbilar är HELIGA.

      Har en granne som installerat solceller på hela sitt tak, oerhört fult för han har ett gammalt 30-tals hus. Han har också köpt en DYR elbil och han påstår att elbilen laddas ”gratis” med solcellerna men jag ser ju att han laddar bilen på nätterna så han ljuger. Frugan säger till mig att ”du förstår ju vad han menar” men om grannen säger att han laddar sin bil gratis med sina solceller och han laddar bilen på natten så är det ju inte solcellernas elenergi han laddar bilen med, han laddar sin elbil med köpt elenergi från nätet.

      Har själv precis köpt ny bil ( begagnad sådan men lite nyare ) och jag övervägde faktiskt en hybrid bil. Men en hybridare av samma märke och modell, samma årgång och ungefär samma miltal skulle kosta mig ca 50-tusen mer och när jag räknade på detta så skulle jag aldrig kunna spara in denna merkostnad så det blev en bensinare. Men det är klart, hade jag fått ett generöst statligt bidrag till en begagnad hybrid bil så hade jag kanske köpt en sådan.

      • Erik says:

       Han kan ju har kopplat batterier till solcellerna, ganska vanligt vid nyare installationer. Den el man tar ned, laddas till batterierna, och sedan tar man elen därifrån och man kan även sälja överskottet när batterierna är fulladdade.

       Har han däremot inga batterier så kan han sälj överskottets elen men producerar han mer än vad han köper blir han nettoproducent och måste då betala för transmission vilket blir en minusaffär. Han kanske säljer så mycket att han för dom slantarna kan tanka bilen gratis, men det tror jag inte för det enda man tjänar på med solceller är de el man inte köper för spotpriset är försumbart sett mot totalen.

      • Mo says:

       Skulle jag vara i behov av en bil idag så skulle jag inte tveka att köpa en hybrid. Man kan aldrig säkert veta vad som sker i framtiden, vem hade tex för ett drygt år sedan kunnat drömma om ( mardrömmar) 10 % inflation i Sverige ? Valmöjligheten har sitt pris men är en värdefull krockkudde.
       I min aktuella livssituation behöver jag ingen bil och har upptäckt stora fördelar med det, bla blir det många långa promenader.

       https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/miljo-och-teknik/trafikverket-varnar-branslepris-pa-50-krliter-kan-kravas/

       • Mo says:

        Trafikverket tycks förlita sig på utländska investeringar för vår infrastruktur. Hur har ni tänkt i Skåneland, olja från Norge och Saudi, alltmedan kärnkraftsreaktor monteras ned för installation av vindkraft och för att finansiera omstruktureringen stärks kassan med utförsäljning av kommunala energibolag till Eon ? Av Loas och Peters inlägg nedan kan man bli mörkrädd.

     • Loa says:

      Hjulångare!

  • Jonas says:

   Det största problemet alla kategorier är att de flesta människor inte bryr sig. Om folk överlag bara hade förstått vad som pågår eller rättare sagt om msm hade rapporterat sanningen utan vinklingar och lögner så hade vanligt folk förstått att hela deras framtid står på spel under EUs facism. Hur sedan en sådan djupt korrumperad Eu byråkrat som ursula van der leyden kan sitta kvar är en gåta, finns så klart många många fler sådana.

   • Erik says:

    Det lär bli som i USA här också, extremt splittrat. Här har vi kanske upp till en miljon människor som bara följer alternativa mediekanaler och resten MSM. Detta leder till två skilda världar, två olika universum då olika grupper följer helt olika medier. De lever i helt olika filterbubblor och kommer till slut inte kunna tala med varandra, då de utvecklar helt olika språk.

  • matte5958 says:

   Ja vi har som vanligt att välja mellan att ta till våld och vapen eller försöka argumentera, påverka och övertyga.

   Det måste nog (ännu) bli icke-våld.

   Vi får sätta oss ner och maila ansvariga politiker på alla nivåer ända upp till EU om det orimliga i detta, i ett land med 90% glesbygd utan möjlighet till kollektiva transporter, med sträng kyla 4-5 månader/år. För att denna del av EU öht skall överleva med människor permanent boende så krävs fortsatt bilar drivna av bensin eller diesel sannolikt seklet ut.
   Ett undantag för skandinavien med våra 20 miljoner medborgare skulle EU med sina 600 miljoner nog kunna svälja…

   Men – vi sätter oss och mailar alla ansvariga med början imorgon tycker jag. Jag har gjort det förut och blir vi nog många så kommer vi att märkas!

 36. jesslar53 says:

  Vad betyder något när man hör dylikt …. Paco and meola and others,,,

 37. jesslar53 says:

  Ursäkta men Grabbarna igen

 38. jesslar53 says:

  Kansle läsa om Spanska inbörderskriget då får man veta vad mäniskor är kapabla att göra mot varandra enbart på grund av ”oliktänkande ” rekomederar då
  Paul Preston #The Spanish Holocaust ” en svårläst historia om mäniskans behavour…

 39. Mo says:

  Dagens mjukstart.

 40. jesslar53 says:

  Off Topic kanske !!!
  Rekomenderar att läsa en objektiv bok om spanska inbördeskriget ”The Spanish Holocaust ” av Paul Preston , Svårsmält fick lägga undan den ett flertal tillfällen , människors onska är mer än vad man kan förstå.
  Kanske kan paralleller dras till en del andra krig understödda av the glorius.

  • Erik says:

   Ja, fruktansvärt detta men det skall ställa mot frimurare och kommunister som slöt sig samman för att överta makten i Spanien 1936. Ett händelseförlopp som ledde till det s k spanska inbördeskriget. Det var general Francisco Franco som ledde motståndet mot Stalin, Komintern (Tredje internationalen) och det internationella frimureriet. Franco vann denna kraftmätning. Sovjetspanien blev inte verklighet, trots Stalins enorma ansträngningar och insatser.

   Från bland annat vänsterns håll talar man vådligt lågt, lite eller allra helst inget alls om kommunisternas brott, speciellt inte om folkmorden i Spanien; bestialiska tortyrmetoder mot framför allt kyrkliga präster, nunnor som Franco satte stopp för. Juri Lina har studerat detta ingående.

   ”Präster och nunnor mördades, officerare sköts ihjäl. Kyrkor, jordbruk och infrastruktur förstördes och egendomar beslagtogs godtyckligt. Politiska ledare från Folkfrontens partier uttryckte att de hade för avsikt att införa proletariatets diktatur. Bakom dessa händelser befann sig Josef Stalin och Sovjetunionen. De betraktade Spanien som ett land att kunna expandera sin makt och sitt politiska system i, för en kommande världsrevolution. Allteftersom inbördeskriget pågick kom Moskvas makt inom Folkfronten att stärkas. Det finns rikligt med belägg för att Josef Stalin verkligen hade för avsikt att avancera positionen i Spanien”.

   https://jyrilina.com/svenska/kraftmatningen-frimurarnas-fallor/

   Vänstern hyllar det spanska inbördeskriget, utan att veta något om kommunismens fruktansvärda brott.

   Denna del av historien visar hur kommunisterna i Spanien slogs för en sovjetisk diktatur och inte för demokratin, som kommunistledaren Jonas Sjöstedt i Aftonbladet så sent som den 3 april 2012 gjorde gällande. Sovjetiska bombterrorn mot de spanska städerna, amerikanska frimurare försökte oskadliggöra Franco, men även det dolda amerikanska biståndet till de spanska kommunisterna. Moskva lurade till sig den spanska guldreserven, men även lockade tusentals spanska barn till Sovjetunionen och vad som hände med dessa ynglingar?.

   • Mo says:

    Jyri Lina har djupa kunskaper om kommunismen utifrån sina egna erfarenheter av övergrepp från systemet. Men det innebär förstås även en psykologisk påverkan. Ibland känns som att de blodiga grymheterna är sig lika runt om i världen, oavsett lokalisation och system. Det gemensamma ursprunget ? som vi har konstaterat rovfågelns båda vingar.

    • …och så gömmer man mördandet bakom begrepp som ”krig” och ”världskrig” som om det handlade om konflikter mellan parter, när det endast är fråga om förtryck och maktmissbruk. Nu i Ukraina t ex.

 41. Loa says:

  Collision – November 13th, 2022
  Phil Godlewski 2.0
  https://rumble.com/v1u73ag-collision-november-13th-2022.html
  Från 50 min.

  Är du hemma snart, Peter?
  Finns piratkopia på Youtube
  Spegelvänd bild, ljudet ej synkat, förutom de mycket osympatiska med att stjäla.
  Om du fortf inte kan se rumble, ska jag posta den här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: