Får vi snart fred i Ukraina?

Zelensky och USA:s utrikesminister Blinken. Vad tror ni de har gemensamt?

Frågan aktualiseras nu genom några viktiga händelser. Generellt börjar både USA och EU tröttna på att fortsätta med miljardregnet över Zelensky och hans krigsmakt.

I en tid när våra egna demokratier börjar knaka i fogarna på grund av en inflation med påföljande misär och desperation hos unionsländernas medborgare, riktas fokus nu på detta vansinneskrig som är själva upphovet till inflationen, energibristen och den växande arbetslösheten. Detta gäller både för USA och EU. Inför folkens ögon framstår våra egna krigshetsare, som EU:s kommissionärer och Bidens administration, som alltmer patetiska och verklighetsfrämmande i sin argumentation för att Ukrainas sak är vår, trots att det handlar om en f.d. Sovjetstat utan historisk anknytning vara sig till Västeuropa eller demokratiska traditioner.

I själva verket handlar kriget om USA:s egenintresse av att krossa Ryssland som konkurrent till sitt självpåtagna världsherravälde. EU:s korrumperade ledning tar sig rätten att fritt förfoga över våra skattemedel för inköp av vapen till ett land som försatt sig i ett självförvållat krig med en av världens supermakter. Följden har blivit uteblivna energileveranser och ett konkret hot mot allas vår välfärd, att detta har inneburit startpunkten för en inflation, och att den är önskad av den globala finanseliten på Wall Street råder knappast något tvivel om. Det handlar om att så och att skörda. Sår gör man när man inför nollränta och inbjuder till ohämmad skuldsättning, skördar gör man när räntorna kan höjas och orsaka konkurser hos både enskilda och företag. Då tar man över all fast egendom för en spottstyver. Allt enligt recepten från World Economic Forum.

Vad är det då som börjar gå fel för krigshetsarna i våra västerländska parlament?

För det första att Ryssland – vilket alla borde ha förstått redan från början – är en stat som man inte besegrar genom ett konventionellt krig. Slutresultatet kommer att bli som Putin sagt från dag 1: de gamla ryska provinserna i östra Ukraina kommer aldrig att styras av USA och EU eller NATO. De kommer att styras av Ryssland, som fallet varit ända sedan 1600-talet.

För det andra börjar judarnas marionett Zelensky gå alla på nerverna genom sitt allt mer kostnadskrävande krig vars enorma förluster i människoliv saknar totalt relevans för de politiska motiven att få styra även de rysktalande provinserna. Ryssland av idag är inte Gulag, utan ett samhälle i snabb utveckling mot välstånd och medborgarinflytande. Ser vi oss själva i spegeln så är vår utveckling den motsatta, allt iscensatt genom censur och förlorad yttrandefrihet, regisserad av det judiska forumet WEF. Vad har vi att se fram emot som är bättre än det samhälle som växer så det knakar om det i framtidens Asien?

När vi dessutom öser in våra sista resurser i ett meningslöst krig som inte går att vinna måste vi ifrågasätta de folkvalda (?) regeringar som nu driver oss över kanten. Den önskelista gällande vapen och ammunition som Zelensky nu går runt och tigger hos västländerna med är komplett galenskap, inget annat. DET FINNS INGEN ANNAN LÖSNING PÅ KRIGET ÄN ATT SLUTA LEVERERA VAPEN OCH DÄRMED TVINGA FRAM FREDSFÖRHANDLINGAR. Den som inte förstår detta förtjänar inte att få styra ett land – det gäller även Kristersson och hans regering.

För det tredje har mellanårsvalet i USA åtminstone fått Biden att inse att det är dags att göra just detta, hellre än att en republikansk majoritet i the House tvingar honom att göra det. De inofficiella fredsförhandlingar som inletts under bordet innebär i korthet följande:

USA har inte råd att fortsätta finansiera kriget i den skala som det eskalerar till, därför är valet att dra sig ur och låta idioterna i EU (inkl. Storbritannien, som är värst) ta över kostnaderna istället och bara vänta ut resultatet och vårt eget ekonomiska sammanbrott.

Kherson är omöjligt för ryssarna att hålla av infrastrukturella skäl, en stad på andra sidan floden, och är därför en billig eftergift för en fredsförhandling i syfte att ge Zelensky möjligheten att vifta med sina flaggor och framstå som segrare.

Därmed kan han beordras gå till förhandlingsbordet med kavaj och slips istället för militärtröja och fortsätta spela tuppkyckling. Men den kravlista som han lagt fram saknar all verklighetsförankring – Ryssland skall lämna tillbaks all mark, betala alla kostnader för återuppbyggnad och lova att aldrig mer visa sig i Ukraina – något som bara kan utlösa diskreta skrattsalvor. Hans tidigare krav var att Putin skulle avgå och att förhandlingar bara kunde ske med hans efterträdare (judisk?). Beteendet påminner om Hitler under de sista åren. Storhetsvansinnet ger ingen möjlighet till reträtt. Enda möjligheten nu för hans uppdragsgivare ( de judiska oligarkerna Kolomovskij och Pinchuk) är att ta ner Zelensky på jorden och ersätta honom med realister. Han har blivit så i ett med sin roll att han nu får släpas ut mot sin vilja. Detta kommer sannolikt att ske innan årsskiftet. Därefter kan man fredsförhandla.

För det fjärde stärks Rysslands ställning för varje dag i det asiatiska samarbetet. Tidigare USA-allierade som Saudiarabien, Turkiet och andra stater i Mellanöstern satsar allt mer på sina relationer med Ryssland och Kina framför en kollapsande dollar, vars dagar är räknade. När mullornas religiösa styre i Iran faller kan vi se fram emot ett mer homogent Mellanöstern där religionen blir nedtonad och ersätts av ett muslimskt samarbete där Israel får svårt att få inflytande. En mardröm för AIPAC i USA som hoppats på att USA skulle bomba fram ett nytt Storisrael i Mellanöstern.

För det femte står Ryssland och Kina enade i tankarna på den multipolära världen, med ett flertal större maktblock som bevarar sina identiteter, i skarp kontrast mot den amerikansk-judiska agendan med New World Order som i deras tolkning innebär EN världsmakt, EN världsregering, EN religion, allt naturligtvis styrt av dem själva med FN:s organisationer som redskap. Konkret kommer Kina att ta Taiwan om USA fortsätter sin aggression mot Ryssland i Ukraina för att skapa ett tvåfrontskrig som USA inte kommer att kunna klara. Det kommer inte vi heller i en situation där Kina köper upp allt mer av vår infrastruktur, över en natt kommer kineserna att kunna lamslå hela vår ekonomi.

Någon kanske stör sig på att jag särskilt nämner de judiska aktörernas roll i detta, men man får vara blind om man inte ser sambanden i dagens politiska och ekonomiska värld. Detta är realiteter. Halva USA:s utrikesdepartement styrs av judiska befattningshavare med Blinken i spetsen. WEF styrs av det judiska radarparet Klaus Schwab/ Hariri, Ukraina styrs av Zelensky, uppbackad av de judiska oligarkerna Kolomovskij och Pinchuk, världsekonomin styrs till 90% av judiska bankirer i FED och på Wall Street, Soros med samma bakgrund som Schwab styr på uppdrag av Rothschild ute på det fria finansiella fältet och praktiskt taget all media i västvärlden styrs av judiska ägare. 

Ryssland har lärt sin läxa efter bolsjevikernas revolution, där majoriteten av alla revolutionsråd styrdes av judar som Lenin och Trotskij. Det ändrade Stalin på och Putin är mycket medveten om denna historia. De judiska oligarkerna i Ryssland flåsar Putin i nacken, men de som inte respekterar att den politiska makten i Ryssland skall styras av ryssar, inte av det judiska samfundet, utvisas eller berövas den ekonomiska makt de fått till låns. Kan då inte en jude vara ryss? Jo, naturligtvis, men tyvärr ligger det israeliska passet alltid ovanpå det ryska.

Peter Krabbe

165 Responses to Får vi snart fred i Ukraina?

 1. Pingback: Får vi snart fred i Ukraina? | Varjager's Weblog

 2. Thomas Ferraton Nilsson says:

  Tack Peter och dessa oligarker är ett stort gäng avarter med dålig moral, och jag är övertygad om att Putin kommer att pälsa av dom alla på samma gång!

 3. Erik says:

  Sant och välformulerat som vanligt – inte mycket sakna i krönikan. Tack! Vi får hålla tummarna och efter att freden inträffat måste många huvuden rulla. Vaxxförespråkar ska inte få den efterlängtade amnesti som de nu trevande vill förhandla om utan bilan skall skoningslöst falla.

 4. Magnus says:

  Tack för en lysande text.
  Ja, man får vara blind om man inte ser sambanden. Precis som massan i Sverige är helt indoktrinerade med dumheter så gäller samma sak massan bland judar. Använder man kortet antisemit som ”jude” så är man antingen en av maffian eller en hjärntvättat jude.

 5. Erik says:

  Off topic: måste säga att biljettkontrollen i Göteborg för ett 10-tals års sedan var betydligt tuffare mot i dag. På den tiden klarade dom av jobb som poliser i dag knappt klarar av. Tycker det är bra att snyltarna åker ditt. Jag betalar alltid mina biljett.


  • Mo says:

   Nu vet inte jag vad som låg bakom agerandet i Göteborg, kanske helt enkelt fattigdom bland utsatta grupper. I Stockholm uppstår manifestationer då och då mot den mycket omfattande biltrafiken i storstadsområdet och från vänster ungdomar krävs avgiftsfri kollektivtrafik. Jag kan tycka att det är en vettig tanke att åtminstone reducera priset till säg 100 kr för ett månadskort. Något bättre sätt att minska den kostsamma och miljöbelastande biltrafiken i storstäderna är svårt att se.

   • Erik says:

    Sverige har en av världens billigaste kollektivtrafik. Betalar knappt en tusing per månad, som vi glatt betalar. Vi har landställe i norra Roslagen och åker kommunalt fram och tillbaka (buss) och de resorna (20 mil fram och tillbaka) kostar oss alltså inte en krona mer, för vi hade i vart fall tjänat på att köpa månadskort för dagliga resor inom Stockholm. Jämför med New York eller London får du se.

     • Erik says:

      Du förvränger fakta i ditt jämförande exempel. Det går inte att jämföra tredje världen kollektivtrafik med städer i Europa och USA eller andra högtstående anglosaxiska länder. I din länk kommer städer upp som: Bombay, Saigon, Jaipur, Hanoi, Jakarta, Kairo, Chennai (Indien) och Delhi.

      Har åkt kollektivtrafik i många delstater i bland annat Indien och kvalitén på bussar och tåg, respekt för tidtabeller eller för den delen kvalitén på körkortsutbildningen (som märks tydlig i kaosartad trafik) lämnar mycket övrigt att önska och går därför inte att jämföra.

      • Mo says:

       Det är lika fel att jämföra Stockholm med New York och London. Tyskland borde vara mest jämförbart .

       https://www.dn.se/varlden/omdebatterad-satsning-kollektivtrafiken-i-tyskland-ska-kosta-90-kronor-i-manaden/

       • Erik says:

        ”Omdebatterad satsning: Kollektivtrafiken i Tyskland ska kosta 90 kronor i månaden” och kommer att kosta 25 miljoner kronor årligen.

        Men jag måste ge dig rätt till vida att det uppdagades vid en genomlyssning att 75 % av SLs kostnader är personal. Genom en förenklad analys skulle det bli billigare att helt ta bort all personal samt alla dyra investeringar i form av biljettslussar, maskinella betallösningar och biljettkontrollkollektivet och låta servicen bli en gratistjänst i stället, fast det skulle i vart fall inte gå för i uppdraget ingår att bemanna varje station av diverse säkerhetsåtaganden. De bemannade stationerna har inte till uppgift att sälja biljetter utan att ha huvudansvaret för säkerheten vid brand eller annan olyckor. Det talas mycket om självkörande bilar vilket är betydligt svårare bör att knäcka en självkörande tåg sam faktiskt går som på räls. Förstår inte riktigt varför vi inte har den debatten istället. Tog upp frågan med lokförare Öistin Rönne men fick inget vettigt svar förutom just säkerheten och ansvaret som lokföraren har för trafikanterna.

        • Mo says:

         Om samhällsplanerare och arkitekter skapar samhällen som förutsätter kollektivtrafik för att människor ska kunna ta sig till sina jobb, sjukvård, skola osv då måste samhället erbjuda denna service utan merkostnad för den enskilde. Om samhället dessutom skapat sociala problem med utslagning och våld via segregation och drogliberala värderingar som söker sig till kollektivtrafikmiljön, då kan du självklart inte lägga kostnaden för bevakning på resenärerna, det är ju inga nöjesresor.
         Man ser allt mer kollektivtrafiken som en del av nödvändig service för att samhället skall fungera, en kostnad som skall ligga på den nivån. Så det blir troligen en service som kommer att avgifts regleras från EU inte minst för att garantera den önskade fria rörligheten på tex arbetsmarknaden. Tysklands agerande signalerar framtidsplaner ?
         Jobbigt blir det förstås för länder för vilka pendlingsresor generar stora intäkter.

     • Thomas Ferraton Nilsson says:

      Lite om miljö för alla miljötalibaner:
      https://swebbtv.se/w/itAWzL9vn94G3iTcaw5aTm;threadId=131868

    • Jari Norvanto says:

     Antar att det förutom biljettavgiften sker ett periodiskt skatteuttag, för att bekosta kollektivtrafiken.

     • Erik says:

      Ja och de som använder tjänsten minst är de som betalar mest, de vill säga det välbärgade, men ger Mo rätt här. Statens uppgift är att ombesörja vägar: rälsburna vägar, gator och vägar, fiber, hamnar osv kort sagt infrastruktur. Sedan är det upp till näringslivet att utnyttja alla transportvägar för ökad handel som får hjulen att börja snurra.

   • Erik says:

    Vad som låg bakom var att snyltarna ville fly fältet när de uppdagats att de åkt utan att betala för sig. Det är så snyltarna agerar: först ta för sig utan lov, utan att betala för att sedan påkomna med fingrarna i syltburken smita sin väg. Usch säger jag bara.

   • Erik says:

    ”fattigdom bland utsatta grupper” och ”vänster ungdomar”.

    Mo du framstår som en smygsocialist som med lätthet faller för och använder vänsterns floskler i stället för att tänka efter. Jag tänker inte på dig personligen: vänsterfeminister i vårt land utpekar den vita svenska snälla jämlika mannen som den värsta förtryckare och får honom att tro på detta falska narrativ. Det är tack vare den svenska mannen som kvinnor över huvud taget får komma till tals.

    Feministerna har lyckts bryta ner patriarkatet i vårt land men samtidig importerat ett nytt patriarkat, nämligen den muslimska mannen.

    Låt oss slänga allt vad vi lärt oss om kvinnor och i stället föra fram sanningen. Det allra radikalaste värsta vänsterfeministerna, som med alla andra kvinnor, dras till maskulina män som utvecklat hela sin styrka och dominans. I tider av oro kommer detta fram med all tydlighet. Fler och fler svenska kvinnor kommer att konvertera över till islam för att få beskydd när de ser den svenska mannen viker ner sig. En kvinnas högsta önskan är att bli beskyddad för att få känna sig trygg och det är de män som klarar av detta kvinnors dras till (rent biologiskt) oberoende vad de själva påstår.

    Men jag säger att ska en civilisations kultur bestå bör kvinnors sexualitet kontrolleras inom ramen för äktenskapet. Det är vad den muslimska kulturen gör och det är vad som gör kulturen så dominant och vital och som gör att den står mot alla erövringsförsök som i fallet Afghanistans för att ta ett exempel. Till syvende och sist väljer alltid kvinnan den starka mannen i tider av oro när pappastaten inte längre kan försörja dom. Det är en orsakerna till att statens roll, makt och omfattning måste hållas kort – för kvinnans egen skull. Detta kom fram med all tydlighet under Tysklands ockupation av Europa där den kvinnor stod på kö för att bli tillsammans med tyska soldater.

    Svensk arbetsmarknad har haft godheten att offra sig för kvinnor och orsaken till att kvinnor är så pass framgångsrik i svensk arbetslivet är alla stödsystem: utvecklingssamtal, stödsamtal, krissamtal, handledning (möten i det absurda samt hela HR-avdelningar inbladning i allt) kurser, dagisreform med tvingande pappadagar och bidrag, bidrag och åter bidrag – den svenska kvinnan har gift sig med staten för att få trygghet. Skippar vi alla dessa onödiga och dyra stödsystem och låter kvinnor konkurrera på lika villkor skulle vi få se hur många som klarar sig i äkta konkurrens.

    Det finns naturligtvis undantag, men de är få räknade. Alla våra kända vetenskapsmän är just män för att de vågat gått emot kollektivet, stått ensamma emot strömmen och trott på sig själva och sina idéer och kämpat. Detta hatar kvinnor att behöva göra. De är livrädda att stå ensamma upp mot gruppen och fegar hellre ur och väljer att inte ta konfrontationen. De allra flesta kvinnor undviker detta som pesten utan lyssnar i stället in vad gruppen vill för att vara till lags. Kvinnor undviker konflikter. Det värsta av allt är att det har kommit fram i flera undersökningar att kvinnor med lätthet väljer bort demokratin med yttrandefrihet mot att ingen ska bli kränkt.

    • Mo says:

     Aldrig har de ekonomiska klyftorna växt och ökat så snabbt som i det moderna väst med utslagning och fattigdom, det kanske bara är början. Det är resultatet av det manipulerade penningsystemet som blivit möjligt med den elektroniska skuldekonomin. Det är ett fakta konstaterande som faller utanför all befintlig ideologi. Kvinnor och män är troligen lika rädda för utvecklingen och söker desperat utvägar och kontrollmöjligheter. Det gäller att fäkta med fienden och inte fastna i skapade konflikter som är deras skydd mot aggressioner som vi i istället vänder mot varandra.

    • Mo says:

     ” Ett land utan tårar ”. Är det möjligt ?

     • Erik says:

      Ha, ha.. Gamla Roffe som jag träffat många gånger och umgås en del med. Inget fel på honom för utom att han är socialist som alla andra på kulturscen.

  • Erik says:

   Den lilla gaphalsen skriker att han inte får luft. Var får han då all luft ifrån för att kunna skrika i så? Blir du strypt får du inte fram ett pip ens.

   Och för övrigt vad gäller både damen och herrn så hör man på språkbruket att det är vanliga Svenssons (frånvaron av svordomar, bland annat och i allmänhet vårdat språk) inga ungdomar, fattiglappar eller hemlösa här inte, utan just snyltare.

 6. peterkrabbe says:

  Den svenska regeringen beslutar idag om ett ”stödpaket” till Ukraina som kostar våra skattebetalare 3 miljarder kronor, främst bestående av avancerade vapensystem som skall användas mot Ryssland. Humanitär hjälp kan man möjligen tillstyrka. även om behovet är självförvållat, men när man skickar vapen till en krigförande part – trots att vi formellt sett fortfarande är neutrala och oberoende – förklarar man i praktiken krig mot Ryssland. Vapnen kommer naturligtvis att åtföljas av militära instruktörer. Är detta det svenska folkets vilja?
  Tror Kristersson att han är en ny Karl XII? Vad säger SD om detta?

  • Thomas Ferraton Nilsson says:

   Inkompetensen och dolda motiv lyser här klart, och jag blir väldigt orolig för framtiden så länge som dessa stollar till politiker får hållas.

  • Svensson says:

   Vilket luftförsvarssystem är det ”vi” nu skänker bort? Är det Patriot-systemet?
   I så fall var Hultgrens inköp synnerligen skumt.

 7. peterkrabbe says:

  EU:s vansinniga självskadebeteende fortsätter genom beslutet att förbjuda import av rysk olja efter den 5 december. Vi kommer att få vara utan dessa oljeleveranser med följden att vår energiförsörjning i EU kommer att bli otillräcklig och därmed ge skenande bensinpriser till vintern. Som om det inte räckte med att elpriserna dansar tango under vinterhalvåret kommer nu detsamma att ske inom transportsektorn.

  Sedan kriget började i Ukraina har den ryska exporten av olja till EU (största köparen) istället allt mer gått till Asien och Rysslands allierade Kina, Indien och Turkiet. Försäljningsvolymen har därför inte minskat nämnvärt. Det är då märkligt att EU ändå framhärdar i att vägra köpa oljan, när det bevisligen kommer att drabba oss själva värst och leda till kaos på vår egen energimarknad.

  Von der Leyen tror att EU själva kan sätta ett så lågt pris på den ryska oljan att Ryssland inte tjänar på affären. Putin kontrar naturligtvis med att då får ni köpa olja någon annanstans. Det jag vill visa med denna artikel är att de politruker som nu styr EU inte är solidariska med medlemsländernas intressen utan har andra mål med sin politik. Detta måste få ett slut. Om inte tillsättningen av EU:s kommissionärer sker efter demokratiska principer bör Sverige lämna EU. Ett folkvalt parlament utan makt är bara en rökridå.

 8. Gringo says:

  Vad alla parter i konflikten i Ukraina verkar ha glömt är att mänsklighetens framtid inte kommer att bestämmas av var internationella gränser dras – dessa har aldrig varit statiska i historien och kommer utan tvekan att fortsätta att förändras från tid till annan. Mänsklighetens framtid kommer att avgöras av om nationer lär sig att lösa sina meningsskiljaktigheter fredligt.

 9. Loa says:

  ”Både USA och EU börjar tröttna på att fortsätta med miljardregnet över Zelensky och hans krigsmakt.” – men Sverige verkar inte tröttna! Statsminister Ulf Kristersson (M) tar vid där Maggan, Humle och Dumle slutade (var de nog glada för):
  Sverige ska skicka luftvärnssystem till Ukraina
  16 november 2022
  https://www.friatider.se/sverige-ska-skicka-luftvarnssystem-till-ukraina

  – Vi skickar nu ett rekordstort stödpaket till Ukraina, både humanitärt och militärt. Försvaret av Ukrainas frihet är vår tids mest avgörande utrikespolitiska uppgift, säger Kristersson.

  ett kvalificerat vapensystem för luftförsvar inklusive kvalificerad ammunition, samt kvalificerad ammunition till ytterligare luftförsvarssystem, personterrängbilar, personlig utrustning inklusive vinterutrustning och kroppsskydd, riktmedel, tält och maskeringsnät.

  militära stödpaketet uppgår till en summa av cirka tre miljarder kronor. Detta är en miljard mer än summan av alla tidigare stödpaket med militär materiel tillsammans

  Det nya humanitära och akuta biståndsstödet uppgår till cirka 720 miljoner kronor.

  • Loa says:

   OCH vi får nu inte avslöja något om t.ex. FN, EU eller NATO:

   Ny grundlag gör det förbjudet att granska Nato
   16 november 2022
   https://www.friatider.se/ny-grundlag-gor-det-forbjudet-granska-nato

   GRUNDLAGSändringarna innebär bland annat att ”utlandsspioneri” kriminaliseras och införs som tryck- och yttrandefrihetsbrott. Med utlandsspioneri avses att spionera på utländska stater eller organisationer som Sverige är allierat med.
   Tidigare har spioneri förutsatt att uppdragsgivaren är en utländsk stat och inte exempelvis en svensk tidning.

  • Mo says:

   De framtida krigszoner kommer troligen att finansieras av det internationella kapitalet genom olika bistånds och aktörer som tex FN i så kallade fredsinsatser. En rundgång man köper och säljer till sig själv med politikers officiella godkännande. Då slipper man skattebetalare som lägger sig i med sin upprördhet och protester. Inget ifrågasättande av vapenutveckling och produktion. Det blir business för hela slanten.

  • Mo says:

   Marknadsföring och utvärdering av svenska vapen i aktiv stridszon, en form av kvalitetskontroll som du sedan kan hänvisa till vid din försäljning i andra sammanhang.

   • Loa says:

    EU-länder får slut på vapen – skänkt för mycket till Zelenskyj
    27 november 2022
    https://www.friatider.se/eu-lander-far-slut-pa-vapen-skankt-mycket-till-zelenskyj

    Flera europeiska militärmakter – däribland den svenska – har avrustat kraftigt sedan Sovjetunionens kollaps och trots det skänkt stora delar av det försvarsmateriel man ändå har till Ukrainas regering. Nu varnar New York Times för att flera EU-länder börjar få slut på vapen.

    Minst 20 av alliansens 30 medlemmar har nu ”mer eller mindre slut” på vapen som kan användas i konflikten, enligt Nato-källan.

    – En dag i Ukraina motsvarar en månad eller mer i Afghanistan, säger Camille Grand, militär expert vid European Council on Foreign Relations, en krigsorienterad tankesmedja som rattas av Carl Bildt och ett antal liknande personer.

    Västmakterna försöker nu skramla ihop det tidigare sovjetiska militärmateriel som finns i gamla Warzawapakts-länder, som passar ukrainska system och som ukrainarna vet hur man använder.
    Det pågår också diskussioner inom Nato om at t försöka återstarta nedlagda fabriker i Tjeckien, Slovakien och Bulgarien som tillverkat artilleriammunition … som passar ukrainska enheter från Sovjettiden.

    Till skillnad från inom forna Sovjet har Nato-ländernas moderna artilleripjäser, som Ukraina fått skickade till sig, sällan kapacitet att svälja andra Nato-länders artilleriammunition. Vapentillverkarna är kommersiella aktörer, i Sverige ägda av familjen Wallenberg, och ser därför till att göra sina system inkompatibla med varandra, i syfte att slippa priskonkurrens när de senare ska förse systemen med ammunition, enligt New York Times.

    Flera länder, däribland Sverige, har också exportrestriktioner som gör det förbjudet att sälja vapen till krigförande länder. Sverige har struntat i sin egen praxis på området,

    • Mo says:

     Sverige är en i förhållande till sin befolkning mycket stor vapenexportör, vi har öst ut mängder med vapen till olika delar världen. SAAB är den absolut störste svenske aktören där Wallenbergarna är huvudägare men långt ifrån de enda intressena, precis som inom andra områden finns det ägare i form av banker/ holdingbolag mfl de största från USA.
     Det finns vapenproducenter från många länder i Sverige, tex USA, England, Norge, Tyskland mfl, en internationaliserad bransch på hemmaplan som mycket annat. Det skapar många arbetstillfällen inte minst inom högteknologisk utveckling och produktion.
     Det här ger en bra sammanfattning av vårt komplexa beroende av vapenindustrin.

     https://www.svenskafreds.se/vad-vi-gor/vapenexport/snabba-fakta-om-vapenexport/

     https://www.svenskafreds.se/upptack/vapenexport/vapenindustrin-i-sverige/

     • Erik says:

      Är det verkligen Sverige? Tycker jag kan problematiseras. Det är väl globalistkonsörnen Wallenberg snarare. Dom har årskort i alla globalistiska tankesmedjor.

      • Mo says:

       Det är förstås bekvämt att som land avsäga sig ansvaret, men vad gör isåfall våra valda representanter dvs det reglerande politiska etablissemanget. Jag tror inte att befolkningen i länder som har lemlästats av vapen ” made in Sweden ” ser dessa som någon annans intresse än just svenskarnas. Dubbla hjärta nationen.
       Så är det med mycket inom den högteknologiska industrin, ägandet har succesivt övertagits av de stora exploatörerna och vi som enskilt land har förlorat kontrollen. Vi blir producenter som styrs av andras intressen. Om man bara ser Wallenbergsfären som den stora fienden, som är små i sammanhanget, då hjälper vi motparten.

      • Mo says:

       Om NATO/USA vill öppna upp militära baser i Skåne så sker det inte utifrån Wallenberg industrins eventuella styrka, snarare är det tvärtom ett tecken på deras försvagning. Vad kan vi och vad kan vi inte påverka ? Man skall lägga energin på det vi kan påverka.

      • Mo says:

       Ta Danmark tex. Varför skall vi hjälpa dem i deras kamp att överleva som nation. En militär bas utifrån strategisk synpunkt skulle självklart ligga inom deras territorium. Nu vill de istället engagera svenskarna i södra Sverige för att hjälpa dem att avveckla det hotet, precis som de lyckades förverkliga nedmontering av Barsebäcks kärnkraftverk till vindkraftens förmån. Men då hamnar den militära basen istället på den svenska sidan dvs Skåneland.

 10. Loa says:

  Räfst och rättarting?!!
  Skall amerikanska ”valet” 2020 ställas rätt (och med det midterm)?

  SCOTUS Case Surfacing – The Possible Removal of a Sitting President and Vice President of The United States Along With Members of The United States Congress
  16-Nov-2022
  https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=211467

  – Respondents were were requested to make an investigation into a highly covert, swift and powerful enemy, seeking to destroy the constitution in the United States of America.
  – Our courts have consistently held that fraud vitiates (gör ogiltig) everything that it touches
  – The refusal of the respondents to investigate the congressional claim (the enemy) is an act of treason and fraud by respondents. The successfully rigged election has the same end result as an act of war…

  Response due Nov 23 2022 it says in the docket

  Se “STATEMENT OF THE CASE” nedanför!

 11. Jari Norvanto says:

  ”att detta har inneburit startpunkten för en inflation, och att den är önskad av den globala finanseliten på Wall Street råder knappast något tvivel om”

  Nej, startpunkten för prisinflationen är det knappast, den s k Putineffekten. Däremot har krig historiskt ofta finansierats genom sedelpressen (inflation). Inflationen är snarare en följd av många års lågräntepolitik.

  ”När mullornas religiösa styre i Iran faller kan vi se fram emot ett mer homogent Mellanöstern”

  Homogent som globohomo… Antingen mullorna i Teheran, eller dekadens i Iran, kan man befara.

 12. jesslar53 says:

  Har maffian tagit kontrollen över US ?? Är dessa krig ett sätt att stjäla skattepengar ??? Jag lutar åt att Assange har rätt….

  https://www.politifact.com/factchecks/2022/nov/15/instagram-posts/ftx-helped-with-a-cryptocurrency-fundraising-site/
  Och här förnekar man
  https://www.nasdaq.com/articles/ukrainian-official-refutes-ftx-ukraine-money-laundering-rumors

  • Mo says:

   Har inte maffians ledning övergått i oligarki ?

   • jesslar53 says:

    Penningtvätt,,, genom krig liknar maffia metoder , om detta är en konspiration som ej håller,, vem vet . Men pengar försvinner även krigsmateriel .
    Om maffian kan göra affärer med the Popa ” då kan dom säkert ha bra buisiness med globalisterna?? Alla ””mord , underliga försvinnanden av visselblåsare”” många just innan dom ställs inför rätta , inget förvånar längre.
    Allt det som vi upplyses om är tack vare internet och bloggar som denna , men vetskapen gör att man känner sig maktlös ,,,

    • Mo says:

     Överordnad är penningsystemet med en överdimensionerad finansiell sektor som har förlorat kontrollen över flödet. Maffian med sitt skuggsamhälle har fått övertag på flera håll och har utvecklat ett parallell system med sina avknoppade oligarker därifrån. Har de tom folkets stöd ? I fattiga exploaterade samhällen som har förlorat tilltron till det demokratiska ( politiska ) systemet kan det vara så. Det skulle kunna förklara Popas stöd med sin bakgrund i Sydamerikas slum.
     De penningstarka kämpar för att behålla sin position bla genom WEF men de faller snart.

 13. Peter Sjöström says:

  Tack Peter . Har följt dig sedan årets början . Har läst bakåt på din blogg och är tacksam att jag hittat bloggen. Väl formulerade rapporteringar mot den gängse vi blir matad med .

 14. Rafflande värre – tack för lägesrapport!

 15. jesslar53 says:

  Rapport från beyond !!

 16. Erik says:

  Tänkvärt föredrag av vänsterdissidenten Markus Allard https://nordfront.se/markus-allard-hogern-forstar-inte-att-politik-ar-krig

  • Jari Norvanto says:

   Vänsterdissidenten… Det låter som en självmotsägelse.

   • Erik says:

    Nja varför då? Var själv vänster trots en borgliga uppväxt eller kanske just därför? Sedan var det Lars Bern som slutligen fick mig att öppna ögonen för att jag, och många med mig, blivit lurade.

    • Jari Norvanto says:

     De hegemona tankeströmningarna, PK-värdegrunden och de fundamenta som dikteras från EU, FN, WEF, identitetspolitiken, intersektionalismen, öppna gränser (utom för de ‘vithetsprivilegierade’ som inte kan uppvisa ‘Covid-pass’…) och ständiga transfereringar från medelklassen till alla andra genom höga skatter, frälsarsvindleri och inflation, och det som hela Åttaklöverpartiet sluter upp kring, är alltsammans socialismens nuna. Det finns INGET risktagande i att vara vänster. Det finns INGET som kan liknas vid dissidens, att vara ”vänsterdissident” – det är fullkomligt comme il faut, ofarligt och i linje med det påbjudna.

   • Erik says:

    Ahh… Nu förstår jag. Ja en negation.

 17. jesslar53 says:

  Många av hans förslag är träffande t.e.x. sänka politiker lönerna , naturligtvis nedröstat.

 18. Jonas says:

  Beträffande alla miljarders miljarder som västvärlden pumpar in i Ukraina för att ”bekämpa Ryssland” så köper jag det inte. Har från dag 1 tyckt att detta låter besynnerligt, det är så otroligt STORA pengar så man greppar det inte. Skulle tro att det handlar om bedrägeri och inget annat. De plockar befolkningen på skattepengar och påstår att de går in som krigsbistånd till Ukraina när sanningen är att den största delen av pengarna går rakt ner i fickorna på de inblandade krigshetsarna, företagsledare och andra politiker och byråkrater som påstår sig ”kämpa” för Ukraina. Det är så otroligt mycket korruption med våra skattepengar så hade sanningen kommit till folkets kännedom så hade det blivit ramaskri och de inblandade hade fått löpa gatlopp med folket efter sig, jag hoppas att den dagen kommer.

 19. jesslar53 says:

  Jag hoppas att ni följer skandalen med FTX , och då paralleller til våran givmilde Kristersson två skilda saker men liknar varandra??
  Politiker skall ej ha hand om pengar ,,,

 20. Loa says:

  Spänningen är så man kan ta på den; tystnaden olidlig. Snart, snart..

  Source – Qalerts.app
  4963
  Nov 18, 2022 7:21:01 PM EST

  Q !!Hs1Jq13jV6 No. 17788718
  Runbeck.
  Dominion.
  SOS Offices.
  Investigators.
  Researchers.
  Whistleblowers.
  Patriots in trusted positions.
  Trust yourself.
  You have seen the truth.
  Time to show the world.
  Focus.
  FOCUS.
  Ascension.
  Q

  ( Runbeck Election Services https://runbeck.net/ )

 21. NÄR LÖNEARBETSPARADIGMET ÖVERGÅR I SITT POST-STADIUM ÄGNAR SIG MYNDIGHETERNA ÅT ATT UPPMUNTRA OCH IVRA SJÄLVMORD ISTÄLLET FÖR ATT FÖRHINDRA OCH BEKLAGA DEM.

  VI HAR BARA VARANDRA NU…

  Canadian Government Preparing to Euthanize Children
  Without Parental Consent

  NY Senator Chuck Schumer said on Wednesday that amnesty must be given to 11 million migrants residing in the US illegally because natural-born Americans are failing to reproduce adequately.

  The same people who say we need wide open borders because we have reproduction problems are also pushing unlimited abortion.

  The same people who force-vaxxinated us with the Death Shot that is causing sterility and birth defects are telling us that we need endless mass migration because we have repoductive problems…

  Speaking to this death cult that has hijacked the word, here’s the latest video by Greg Reese.

  TRANSCRIPT

  The film, ‘Soylent Green’ was made in 1973 and was set in a dystopian world in the year 2022, where the Government is secretly feeding the people food made of people.

  And the most pleasant experience one can have is state-assisted suicide.
  While government-run media pushes the idea of cannibalism, government-assisted suicide is officially now a thing in 2022.
  Before COVID, you could always count on modern medicine to keep you alive, so long as you had the money or insurance to pay for it.

  But these days, the hospitals seem more likely to liquidate you.
  And in Canada, they will help you kill yourself, even if you don’t really want to die.
  According to the Canadian Government, they are getting several requests for suicide from children, who they refer to as ”mature minors”.
  And they are seeking to amend the laws so that these children can be euthanized without their parents’ consent.

  There are posts on social media that suggest this might be true, which shouldn’t surprise anyone.The quality of life for Canadians is at an all-time low and the motive for helping Canadians kill themselves is allegedly to save the Government money.
  After 6,465 individuals committed suicide with the help of MAID, Medical Assistance in Dying, the Candian Goverment saved $86.9 million. About $13,000 per person.
  That’s what an individual’s life is worth today in Canada.

  The economists running Canada concluded that the savings from MAID are so far negligible but the suicide program should continue.
  This is the predictable outcome of Big Government, when unnecessary jobs are created and given to lazy idiots, the economists and bureaucrats inevitably sort everything out and they only see us as a resource, which turns civilization into a meat factory.

  Running Time: 63 mins

  https://forbiddenknowledgetv.net/canadian-government-preparing-to-euthanize-children-without-parental-consent/

  • Mo says:

   Kolonialisering, utrotning av ursprungsbefolkningar, minnet är långt. för eller senare slår det tillbaks.

   https://sverigesradio.se/artikel/5354713

   • Utrotning av alla utom de starkaste slavarna skulle jag snarare tro – men frågan är hur långt de kommer innan det vänder åt rätt håll igen…

    • Mo says:

     Laglösheten är utbredd i samhället, så bortfallet kan bli stort. Vem som är satt att döma kanske blir det viktigaste ? Att hålla sig till sanningen är som vanligt den rätta vägen.

     https://old.bibeln.se/las/2k/2_thess#q=2+Thess+2%3A8

    • Mo says:

     Peter, jag förstår av kommentaren att det är dax för mig att lämna, tack för alla dina artiklar som hjälper oss att bättre förstå vår värld. Jag kommer fortsätta att vara en flitig läsare.

     • peterkrabbe says:

      Mo, nu förstår jag ingenting! Vilken kommentar är det som gör dig besviken? Du svarar Sixtens husse som, antar jag, av misstag lagt en reklamlänk till Gmail? Eller är det Eriks angrepp på feminismen? Förklara gärna.
      Jag är precis hemkommen från Medelhavsvärmen och jämfört med att köra igenom hela Tyskland i snöstorm, mörker och minusgrader känns övriga problem ganska små. Jag har därför inte kunnat lusläsa alla kommentarer, men mitt intryck är att ni klarat er bra även utan mig….
      Kvinnorna behövs här på bloggen lika mycket som männen, utan olika infallsvinklar blir det heller ingen dialog eller meningsfull debatt. Så kom igen, ge Erik på tafsen eller sparka Sixten i baken så kan livet gå vidare. Tystnaden är inget bra val, varken för dig själv eller oss andra!

      • peterkrabbe says:

       https://morklaggning.wordpress.com/2022/11/20/sondagskronika-den-mekanistiska-materialismen/

       Bifogar en viktig länk till etnologiprofessorn Karl-Olof Arnstbergs blogg, som visar varför vi behövs och måste fortsätta att kämpa för en bättre framtid…

       ”Det verkligt farliga är om dissidenterna tvingas till tystnad. Tystnaden ger aktivisterna carte blanche. För att inte massformateringshypnosen ska landa i död, mord och förintelse är därför dissidenternas motstånd av mycket stor betydelse. Det avgör hur djup den sociala formateringen kommer att bli. Dissidenternas ifrågasättanden är därför alltid meningsfulla. Har de förnuftet och verklighetsförankringen på sin sida så vinner de, även om det tar tid.”

      • Mo says:

       Ibland när pusselbitarna faller på plats så behöver man en paus för att tänka igenom sin position där är jag nu och dessutom trött. Har kanske för många järn i elden, vill inte förlora kontrollen så att jag hamnar på fel sida. Hoppas på snart återseende i södra regionen för nya tag. Aldrig blommar magnoliorna lika vackert som där.

 22. Loa says:

  Unga, starka, friska soldater dör i sina sängar.

  Fort Bragg lost over 80 soldiers from “sudden” and “unexplained” causes, and stopped reporting on the deaths after June 2021
  https://www.planet-today.com/2022/03/fort-bragg-lost-over-80-soldiers-from.html

  Fort Bragg stopped reporting the fatalities after June 2021, but the bodies continue to pile up. Out of the 83 “sudden and unexpected” fatalities, eleven of them were determined to be from natural causes.

  investigative reporter for Rolling Stone Magazine, Seth Harp wrote:
  “Fort Bragg soldiers have been turning up ‘unresponsive’ in their barracks on a disturbingly regular basis since the beginning of 2020,

  Military’s medical database explodes with 1,000% increase in medical issues in 2021
  In January 2022, attorneys Thomas Renz and Leigh Dundas retrieved the DMED data from military whistleblowers, Drs. Samuel Sigoloff, Peter Chambers and Theresa Long. The data was provided to Senator Ron Johnson at a historic round table meeting with doctors and lawyers. According to the data, the five-year average for medical issues in the military was 1.7 million codes. After the COVID-19 vaccine protocol was mandated on the military, the number of medical issues spiked to 22 million in the first 10 months of 2021 – a 1,000 percent increase!

  • sixtenshusse says:

   Tack Loa och detta är fruktansvärt 0ch dom ansvariga måste ställas till svars omedelbart.

   • En hälsning kan man tänka? ”33 of the fatalities are of “undetermined” causes”

    One of the largest military installations in the world, Fort Bragg is home to approximately 54,000 military personnel and includes the Special Forces, the Airborne Corps, and the Joint Special Operations Command. In just 18 months, Fort Bragg lost over 80 soldiers from “sudden” and “unexplained” causes. According to officials, 33 of the fatalities are of “undetermined” causes. Fort Bragg cannot explain why dozens of soldiers are dying in their own bunks.

    by @planettoday #PlanetToday: https://www.planet-today.com/2022/03/fort-bragg-lost-over-80-soldiers-from.html

   • Loa says:

    Från en kommentator på Breitbart
    17 nov. 2022

    Here’s updated numbers on athletes after the jabs:
    1485 Athlete Cardiac Arrests, Serious Issues, 1014 of Them Dead, Since COVID Injection

    .

    Jag tror inte atleter är mer utsatta (jo, kanske för att de jobbar med hjärtat pumpande i matcherna, när vi ser dem falla ihop) än andra covid19-injicerade, men när vanliga Bubbas dör knall och fall når det inte offentligheten.
    Ofta ser jag klipp av just tv-sändningar där hallåor el gäster säckar ihop. Bokstavligen först Tiffany Dover: hon som sändes live för premiärinjicering av covid19-brygden – och dog på stället.

 23. Krister. says:

  OT.
  Died suddenly documentary 2022 ( FULL DOCUMENTARY ) FREE ONLINE ||by The Stew Peters Network.

 24. Pelle says:

  “The European Parliament has been sending a false message.”

  Chairman of the ECR Group, Prof Ryszard Legutko, took the floor during the @Europarl_EN
  ‘s #70th Anniversary commemoration to highlight the shortcomings of so-called European democracy.

 25. Sture says:

  Dramatik i Kanada. Truckförarnas advokat har varit extremt effektiv när det gäller att klä av PM Justin Trudeau, varför en ”Commissionar” förbjuder honom (efter vad jag förstår helt olagligt) att vistas i förhörsbyggnaden eftersom denna tillhör regeringen och vill att han ersätts av någon annan advokat. Skrämseltaktik: https://www.youtube.com/watch?v=2mqYYGABTL4

 26. Loa says:

  Global News: A Global Passport for Vaccines and Carbon Tracking

  Robert W Malone MD, MS
  24 hr ago
  https://rwmalonemd.substack.com/p/global-news-a-global-passport-for
  G-20 Promotes WHO-Standardized Global Vaccine Passport and ‘Digital Health’ Identity Scheme

  • peterkrabbe says:

   Lägger här in Loas viktiga kommentar om RANDs rapport, finns i föregående artikel!
   Läckt dokument från RAND

   Tankesmedjan RAND har det officiella syftet att ”förbättra politik och beslutsfattande genom efterforskning och analys”. Den är framförallt kopplad till försvarsdepartement i USA

   Chockerande dokumentet: Så planerade USA kriget och energikrisen i Europa
   13/9 -22
   https://nyadagbladet.se/utrikes/chockerande-dokumentet-sa-planerade-usa-kriget-och-energikrisen-i-europa/

   förefaller vara USA:s hemligstämplade planer att krossa den europeiska ekonomin med ett krig i Ukraina och en framkallad energikris.

   ”Försvaga Tyskland, stärk USA”, man menar att det finns ett ”akut behov” för inflöde av resurser utifrån för att upprätthålla den amerikanska ekonomin i största allmänhet, men ”särskilt till banksystemet”.

   strategisk plan som i första hand är inriktad på att förstöra den tyska ekonomin.
   ”Att stoppa ryska leveranser kan skapa en systematisk kris som skulle vara förödande för den tyska ekonomin och indirekt för hela EU”, konstaterar man och menar att nyckeln är att dra in Europas länder i krig.

   ”Det enda möjliga sättet att garantera att Tyskland avvisar ryska energileveranser är att dra in båda sidor i den militära konflikten i Ukraina.

   • peterkrabbe says:

    RAND:s rapport är ytterst sannolik och det råder knappast någon tvivel om att den är verklig, hur mycket den än förnekas. I själva verket är det en beprövad metodik att först släppa ut intern information i skrämselsyfte för att sedan direkt förneka sanningshalten. Då når man sitt mål men undgår ansvaret.
    Det är känt sedan länge att USA vill importera tysk kompetens och företagsamhet till sin sjunkande skuta, ett sätt att stå emot det ur deras synvinkel monstruösa ekonomiska block som skulle bildas om Tyskland blev aktiv part i det nya Eurasia. Det gör man bäst genom att ödelägga europeisk industri, genom ekonomiska medel eller om det inte räcker, genom att dra in oss i kriget.
    Metodiken har använts både under det första och det andra världskriget och fungerat bra för USA samtidigt som det varit katastrofalt för Europa. Nu är det dags igen och amerikanarna är livrädda för att inte hinna med i den ekonomiska utvecklingen i Asien. Ukraina är den tändande gnistan som skall sätta hela det industrialiserade Europa i brand.
    Carl Bildt är som konsult till RAND väl medveten om detta och att Kristersson dansar efter hans pipa blir alltmer uppenbart genom hans ambitioner att dra in Sverige i kriget i Ukraina, som är deras starkaste kort i utvecklingen av detta scenario. Att budskapet redan gått fram ser vi inte minst genom att Svenska småföretagares fonder rasat med 40% under 2022. Det är den kategori som INTE är kopplad till globalismens storföretagare…

 27. Yrvaken says:

  ”Kan då inte en jude vara ryss? Jo, naturligtvis, men tyvärr ligger det israeliska passet alltid ovanpå det ryska.”

  Haha, en mycket viktig poäng! En annan som inte nämns är att lägga märke till hur få judarna är ställt mot den inhemska populationen av valfri nation samt hur överrepresenterade de är inom dess inflytelserika institutioner (som det hintas om i texten). Minoritetsstyre bakom fasaden av Demokratins påstådda majoritetsstyre.

  • peterkrabbe says:

   Det är en viktig reflektion. Zelensky är jude och styr ett land där bara 1% tillhör denna religion. Av någon märklig anledning försöker man alltid att ignorera det faktum att den judiska religionen inte har särskilt mycket gemensamt med den kristna. Istället är den i många avseenden identisk med islam. Jag tror inte att så många i Sverige hade varit bekväma med att ha en muslim som statsminister, men om fallet hade avsett en jude, som i Ukraina, hade det säkert passerat utan kommentarer. Förklaringen ligger kanske i att man insett vikten av att anpassa sin klädkod till det västerländska samhället, vilket muslimerna har svårare för. Under 1800-talet präglades många städer i främst Östeuropa av de judiska svartrockarna med sina bredbrättade hattar och lockar. Det väckte negativa reaktioner som försvårade deras strävan mot den politiska makten.
   Om man tror att sionismen är sekulär bara för att den distanserar sig till de ultraortodoxa misstar man sig. Den religiösa agendan ligger underst i båda fallen, dock mindre synlig i det förra som kräver åtminstone en skenbar samverkan med den kristna världen. Flertalet judar i förskingringen erbjuds dubbla medborgarskap och israeliskt pass för att fås att förstå vilken lojalitet som är viktigast…

   • Loa says:

    Har någon annan religion eller kultur detta ”firande”?!

    Kol Nidre – Yom Kippur Eve
    https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/5345/jewish/Kol-Nidre.htm
    Kol Nidre, which means ”all vows”, nullifies the binding nature of such promises in advance. One declares all future vows and promises invalid, by declaring that all vows are ”absolved, remitted, cancelled, declared null and void, not in force of in effect.”

    https://www.myjewishlearning.com/article/kol-nidrei/

   • Erik says:

    Konflikten i Ukraina kan ses som khazariska maffian hämd; allt handlar om hat och hämd. De är desperata och de är beredda att göra vad som helst, det är med andra ord sjuka eller galna.

    • Det är ett självinstruerande beteende. De avvisar Guds/Universums allvetande och ställer sig själva i dess ställe. Det är inte människans sak att hämnas eftersom vi inte kan veta vem som har rätt eller fel eftersom vi mycket sällan har hela bilden. Gud/Universum har. Enfaldig föreställning om sig själva således.

     • Erik says:

      Det är en filosofiskt alternativet en teologiskt åsikt. Det judiska folket har ofta drabbats mycket hårt och det beror i så fall på karmalagen och värre kan det komma att bli.

 28. Jonas says:

  Såg en dokumentär om opioid krisen i USA och som spindeln i nätet fanns Sackler familjen som äger pharma som tillverkar giftet. De prånglar ut det som smärtstillande och det är mycket beroendeframkallande och medlet har dödat folk i hundratusental. Sacklers har målmedvetet och med full vetskap om hur farligt det är gjort allt de kan för att sälja så mycket gift som möjligt. När jag såg dokumentären så började jag fundera på om Sacklers tillhör en viss folkgrupp och mycket riktigt när jag sedan sökte på dem så självklart är gör de det. Varför är det alltid detta folkgrupp inblandade när det gäller död och förintelse, kaos och elände? Vad är det som gör att denna folkgrupp tycks sakna respekt för andra människor? Kan man gissa att Sacklers härstammar från khazarerna?

  • Khazarerna dyrkar Baal och fick välja när de började beblanda sig med vanligt folk, beträffande vilken religion de ville tillskrivas. Judar har egentligen inte med ”Khasarjudar” att göra, de kallas så eftersom de valde judendomen – på 1300-talet vill jag minnas? Orsaken till att de är så obekymrade om ”medmänniskors” hälsa är den demoniska/onda inställningen till människor, Baals inställning. Vi är ju i deras ögon betydelselösa kreatur. Många på bloggen kan säkert rätta mig och fylla på, men detta är huvuddragen och orsaken till deras onskefullhet och antagonism mot människor.

   • Loa says:

    Detta ”religionsval” är en skröna, har jag sagt hundra gånger. Ashkenazer är judar. Det är väl det de vill dölja genom detta icke-genetiska påstående. Inte framstå som en ras (i andras ögon)..

    • Sture says:

     @ Loa,
     vad grundar du detta på att det är en skröna? Om jag har följt med något i debatten så grundar du detta på en genetisk analys av Ashkenazi utförd av judiska forskare i Israel. Är det så eller finns det andra källor till detta?

     • Erik says:

      Intar samma hållning som Sture här. I korthet kan jag acceptera judendomen så länge den håller sig Torah, de fem moseböckerna, det är efterhandskonstruktion Talmud jag har problem med. Torah handlar om att följa lagen, de dryga 500 lagarna man måste följa för att inte förarga gud. Satans synagoga är en annan story, men vad vet jag? Ja kanske är lurad?

      I alla mina efterforskningar så framträder Kristendomen i min värld i vart fall som det perfekta sättet att splittra judendomen genom att slå mot dess två grundbultar: öppna upp mot alla etniska grupper ( judendomen bygger på en dubbelidentitet i form av etnoreligiös identitet) samt kristendomen passifisering. Det är i ljuset av detta Talmud skall ses.

     • Loa says:

      Sture
      Det är väl bevis av högsta klass.
      Släktskapet syns ju dessutom ofta på dem.
      Historia och religionshistoria visar samma sak. Ashkenazer är förstås mer uppblandade än sefarder.
      Till khanatet Kazarien kom (utjagade) de första judarna från Persien, sen från Bysans på 700-talet. Kazariens folk var kazarturkiska bönder, men de judiska köpmännen kontrollerade landets del av Sidenvägen (fr.a. slavhandel). En rabbin införde i början av 800-talet en sträng judisk teokrati, med khanen som fasad/gisslan. Inbördeskrig utbröt och j. använde grannfolk och legoknektar och expanderade vida fram till 965, då de knäcktes av storfursten av Kiev. De infödda folken kunde andas ut och de kvarvarande kazarjudarna bildade ashkenazistammarna i Ukraina, Polen och Litauen.

  • Erik says:

   Bra att du tar upp detta med morfinbasis mot smärta. Finns mycket att säga om detta. Alla vet eller borde veta hur otroligt effektivt morfin är mot smärta.

   Min fru bröt handleden illa med operation som följd och fick morfin utskrivet mot smärtan som enligt henne var monumental. Läkarna var njugga med att ge ut recept, vilket var en smula (vad ska jag säga?) motsägelsefullt.

   Frågade en vän som varit tablettmissbrukare och hon försäkrade att så länge den outhärdliga smärtan är närvarande så verkar medicinen just mot detta och det finns ingen risk för att tillvänjning om morfinet enbart används mot fysiskt smärta och det stämde mycket väl. Så fort smärtan avtog efter ett par månader slutande hon med medicinen och fick inga obehagliga abstinenssymtom – så effektiv är medicinen.

   However, om du går på morfin av annan orsak som oro, sömnlöshet eller odefinierad ångest kan du halka ditt riktigt ordentligt.

   Nu till sensmoralen: vad din läkare än ordinerar till dig är du till syvenne och sist alltid själv ansvarig för vad du sväljer ner. Jag är alltså av den uppfattningen att hamnar man i ett tablettmissbruk av beroendeframkallande tabletter så är det ingen annan än du själv som är ansvarig för detta. Detta då ALLA vet hur fruktansvärt beroendeframkallande morfin, bensodiazepiner osv är. Det kan knappast vara en överraskning för människor. Du har alltid ett ansvar för ditt eget liv.

   Gud vad mycket jag har fått på huvudet av denna min uppfattning ända fram till vaccineringarna kom, då helt plötsligen tyckte många som mig.

   Vad är det för fel på människor, som hela tiden skyller ifrån sig och lägger ansvaret utanför sig själva. Läkarna och läkemedelsindustrin tvingar ingen att ta morfin mot obehag. Vill människor inte ha så stor makt och inflyttade över sina liv de bara kan få? Verkar inte så om man springer till doktorn vid minsta lilla obehag och sväljer allt denna säger?

   Folk röker cigaretter ett helt liv och stämmer tobaksbolagen när du får lungcancer? Varför stämmer man inte i så fall Systembolaget om dricker tills man blir alkoholist?

   Förstår inte dessa människor? Dessa jättebebisar. Totalt oansvariga och sedan klagar dom på sin egen maktlöshet?

  • Lennart says:

   Det finns en bibelvers som lyder ungefär ”Det är tid för Herren att handla, ty de har gjort din lag om intet”. Jag tror att versen som avses finns i 199:e Psaltarpsalmen. Denna vers har kabbalistiska rabbiner omtolkat till att betyda att man kan påskynda messias ankomst genom att bryta mot alla lagar och bud som finns i Bibeln. Genom att lära människor att synda och själva begå fruktansvärda synder samt förstöra all moral och allt som är gott tror dessa att messias kommer fortare. Man tror också att denna messias är en helig orm som befinner sig i avgrunden och behöver hjälp att komma upp till jorden, för att kunna regera med de utvalda vid sin sida. De tror att Israels upprättelse sker genom synd. Denna messiastro är förknippad med grundandet av staten Israel och av den orsaken valde kabbalisterna den sexuddiga stjärnan som sin nationssymbol. Det var en strid om detta då många judar hellre ville ha den sjuarmade ljusstaken. Men det blev den så kallade davidsstjärnan. Denna stjärna finns dock inte beskriven med det namnet i Bibeln, istället är det en annan stjärna som omnämns i Nya testamentet av den förste kristne martyren, som hette Stefanus. Vi kan läsa om Stefanus tal inför rådet och hans martyrdöd i Apostlagärningarnas sjunde kapitel. Där omnämns en stjärna ” er gud Remfans stjärna” (Apg 7:44).
   En kort redogörelse av ovannämnda avgrundslära ges här; ”Redemption Through Sin”:

   Med detta sagt kan jag också påminna om att Advent betyder ankomst, och den vars ankomst avses är ansedd som den rätte Messias av de kristna. De första kristna var alla judar i likhet med Jesus. Men då flertalet judar avvisade Jesus som Messias och förföljde den unga kyrkan, så spreds kristendomen istället vidare runt Medelhavet till de icke judiska folkens stora glädje.

   • peterkrabbe says:

    Intressant! Våra kristna böcker är öppna för alla och studerade och utvärderade ur alla tänkbara aspekter. Så är inte fallet med de judiska skrifterna vars innehåll till stor del hemlighålls för utomstående, alla vi som kallas goyim. En period som hade behövt genomlysas bättre är århundradena före den franska revolutionen, som öppnade upp för judendomen i revolutionens anda. Personer som Frank och Sevi har haft stor betydelse för de senaste två hundra årens utveckling. Där finns embryot till dagens globala agendor.

 29. Loa says:

  Jag tror att detta är detsamma som jag postade ovan
  Loa says:
  17 november, 2022 kl. 00:43
  Räfst och rättarting?!!
  https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=211467

  “STATEMENT OF THE CASE”

  Klicka för att komma åt 20221027152243533_20221027-152110-95757954-00007015.pdf

  Nu har 23 nov. passerat och SCOTUS tar upp anklagelsen mot Kongressen, 388 ledamöter – alla dem. inkl the Resident och Vice, och hälften av rep.

  NU:
  24 nov. 2022
  Det Jsnip4 (2) säger, mindre krångligt, är att kongressledamöterna blockerat de konstitutionellt krävda tio dagar för review, när det förelåg lagligt inkomna invändningar mot valresultatet 2020. De har brutit sin svurna ed till Konstitutionen.

  REALIST NEWS – Breaking. Supreme Court takes the critical election case!
  Jsnip4 (2) 10 min.

  Hur kunde SCOTUS agera så snabbt? Inkom 20 okt. och bifalles på en månad? Jsnip4 (2) tror det är ett ytterst elegant sätt att tömma Kongressen utan upplopp på gatorna – vilket det bleve om man tar upp ”Stulet val” direkt. (Vilket ju redan är gjort i hemlig docket, enl. Phil G.)

 30. jesslar53 says:

  Det verkar som attt man tagit Orwells 1984 som instructionsbok på det som nu håller på att genomföras av WHO med andra aktörer , Whitney Webb har en del att säga om det https://www.bitchute.com/video/xZ5B7bwNNmrZ/
  och även Redacted. https://www.youtube.com/watch?v=yCozSubmM5A&t=614s
  En skrämmande framtid med deras planer på att ”vaccinera” alla eller rättare saget genmodifiera oss till non human…
  Dags att kalla på Jesus eller vad/vem som helst som kan hjälpa oss.

  • matte5958 says:

   Var lugn, världen håller på att vakna, dom kommer inte lyckas. ”Lift up your hearts, all will be right”

   Tänk på att de flesta problem uppstår aldrig – de kommer inte klara detta, se bara med vilken extrem desperation de agerar, allt mer desperat för varje dag.
   Judarna som ansvariga blir också allt mer exponerade för varje dag trots alla deras lobbyorganisationer och miljarder de pumpar in i media och filmindustri årligen.

   Världen blir ljusare för varje dag !

   • jesslar53 says:

    Tack för din positiva syn på framtiden. Men då är det inte det verkliga hotet mot våran exsistens alla forskare behöver fonderas för att bedömma när nästa jordens kataklyst kommer att inträffa och hur vi eller några överlever.. Överallt kan man se tidigare civiliationer varna för något som är förestående ,,12800 år talar dom alla från olika vinklar. Istider forskas om på Grönland och mycken annan forskning stämmer med historien , Göbekli Tepe och andra desutom pyramiderna ger svar på att annat kanske är att vänta .
    Varför waist money on a war that can not be win , varför inte förhandlingar ??
    Ja fråga den globalistiska snart diktatur .

    • Syftet med bullret och krigen är väl att ge illusionen av en för evigt existerande jord utan kataklysmer? När sanningen som gömts i öppen dager sprids – det talas ju alltmer öppet om det – så vill högsta makten slippa slåss med så många för att få ha sina överlevnadstunnlar och faciliteter ifred, kan man tänka. En och annan överlever i naturliga grottor också – enligt Vogt överlevde 30 fertila kvinnor förra kataklysmen!

     • Erik says:

      Det är just de där tvärsäkra uttalanden om att det återstod just 30 fertila kvinnor. Hur vet han det? Jo genom studier från Moseböckerna. Hans metoder att tolka Moseböckerna och det hebreiska skriftspråk har kritiserats häftigt av många lärda i ämnet och med samma metoder kan man få ut lite vad man vill. Som en gigantisk låda med många bokstäver och så väljer man att få fram det man vill få fram genom att påstå ”titta bokstäverna kom från lådan”. Han lägger jorden undergång lägligt utanför hans egen troliga livstid. Jag skulle vara 85 bör jorden gör under.

      Min kritik betyder inte att han kan ha helt fel, kan kan ha rätt eller fel men det är metoden jag kritiserar.

      • All vetenskap börjar med en tro, vilken sedemera kan verifieras eller falsifieras.

       • Erik says:

        Det sägs så ja men vad betyder uttrycket ”all”, ”vetenskap”, ”börjar”? Man skulle lika gärna kunna säga att vetenskapen börjar med är observation. Därifrån drar man vissa logiska slutsatser som man sedan kan pröva eller bevisa alt motbevisa genom experiment och har därför mycket lite med tro att göra. Eller man kan säga att vetenskap börjar med ett antagande som man vill bevisa genom experiment. Nu tänker jag inte på sociologisk ”vetenskap” kopplat till människan, utan på naturvetenskap.

        Var finns det vetenskapliga beviset för att jorden går under år 2045 mellan november och december och vilken metodik har används? Vilka experiment bekräftar exakt vad? Var finns dokumentationen kring experimenten?

        Det närmsta han kommer till bevis är att någon (med en fin titel) sagt till någon (han mins inte vilka) ditten och datten.

        Det han framför är idéer som vi kan verifiera först år 2045. Det är underhållande det är vad det är (håller med) men inte kan vi väl kalla hans teser för vetenskap utan mer teologiska. Teologi är inte vetskap. Teologi går inte att testa i labbmiljöer.

    • peterkrabbe says:

     Det många inte förstår är att istid är jordens normala tillstånd. Vi har istider med en varaktighet om c:a 100.000 år, avlösta av korta värmeperioder, som sällan varar mer än 10.000 år. Under istid är det 6-8 grader kallare än idag och omställningen går snabbt med ett plötsligt temperaturfall under kanske hundratalet år, oftast från en värmetopp. Vi har nu avverkat närmare 12.000 år av vår pågående värmeperiod och att en ny istid därför är nära förestående är vetenskapligt obestridligt. Detta har absolut ingenting med ”global warming” att göra utan styrs av relationerna mellan vår sol och dess planeter på ett sätt som vi inte kan påverka.
     Civilisationer som pyramiderna och Göbekli Tepe drabbades av den senaste övergången från istid till värmeperiod för 12.000 år sedan och utplånades därför, samtidigt som ett embryo till nya civilisationer föddes i spåren av de naturkatastrofer som följde på övergången. Därav alla varningar som finns i tidiga religioner och civilisationer om en upprepning.
     Det kan därför tyckas vara ganska korkat att man nu försöker kyla ner vår jord istället för att försöka hålla kvar värmen så länge som möjligt. Hypotetiskt borde man kunna utnyttja det närverk av satelliter som nu byggs ut runt jordklotet för att med hjälp av elektromagnetisk strålning ha beredskap att värma istället för att kyla vår planet när det är dags. HAARP är också ett sådant verktyg som hade kunnat vara behjälpligt. Tyvärr verkar forskningen ha andra avsikter.
     Vi kan gå in i en ny istid imorgon, om hundra år eller om femhundra år, vi vet inte vilket – säkert är bara att den kommer. Det vore därför synd om man förstörde vår jord redan dessförinnan istället för att njuta av den tid som finns kvar.

     • Det verkar nog vara lite mer komplicerat än så. Istiden lär föregås av att solen novar och förvandlar jorden mer eller mindre till en sten- och grusöken. I denna solens process blir det varmare, även om klimatet fluktuerar mellan värme och kyla. Det är därför logiskt att makten behöver en ”global warming” att skylla på, för att dölja den förestående novan.

      Douglas Vogt har hittat koder i Torah som avslöjar tidpunkten för nästa nova – 2046. 12 068 år är det mellan klockcyklerna. Han har forskat i snart 50 år och presenterat sitt material i både böcker, och för mer folklig spridning på YT. Lättast är nog att börja med hans websida Diehold Foundation, och gräva sig vidare därifrån om man vill fördjupa sig i ämnet.
      http://thedieholdfoundation.com/

      • jesslar53 says:

       Ja, Carina det är nog en pusselbit i vad som har hänt och vad som kommer att ske men vi vet ej säkert därför tror jag att historien kan leda oss förbereda in i framtiden , bibeln kan vara ett bra verktyg att vi får en aning om vad som är på gång. Nu låter detta som att jag är filosof över en undegångstheori. Men kan man spendra pengar på krig så kanske det finns utrymme för forskning och Voigt är en av dem.
       Men dessa miljarder spenderade på Ukraina är kanske en väg att whitewash money ,,,, who knows censur är in the pipe now???

       • Vogt pekar just på att religion och vetenskap inte kan separeras som forskningsfält. Holism i sin högsta mening! Hittade just sidan där han diskuterar ”Global Warming”.

        Bifogar länken – God’s Day of Judgement – The Real Cause of Global Warming:
        http://thedieholdfoundation.com/Gods-Day-of-Judgement-The-Real-Cause-of-Global-Warming.html

        • peterkrabbe says:

         Jag pekar mer på det vi faktiskt vet om istidernas periodicitet, fritt från hypoteser om orsakerna. Jag har inte läst Vogt men skall göra det, jag ser att det finns många poänger i hans resonemang som också går att verifiera. Boken ger kanske mer bakgrund till hans slutsatser, så det får bli lite julläsning. Sedan blir man alltid skeptisk när någon hävdar sig kunna förmedla dagen för vår civilisations undergång, det har gjorts hundratals gånger tidigare utan att något nämnvärt inträffat.
         Jag tror också att det finns kopplingar till de judiska skrifterna genom att Moses uppfostrades i det egyptiska hovet och fick lära sig det mesta om de gamla urkunderna från den senaste övergången från istid för 12.000 år sedan. Ett bättre ställe att förvara dessa undan förödelsen än pyramiderna är svårt att tänka sig, vilket också Cayce konstaterat.
         Att vi har polskiften på gång vet vi också genom att polerna redan nu börjar skifta läge och dela sig på fler mindre poler, en följd av att vårt magnetfält börjar försvagas, vilket i sin tur beror på motsvarande händelser på solen.
         Cayces förutsägelser 50 år före Vogt handlar också om ökad frekvens av vulkanutbrott och jordbävningar i anslutning till en polvändning, något som han kopplar till kraftiga förändringar av havsnivåer med översvämningar som följd.
         En stilla undran är varför judarna – om nu denna information finns i deras skrifter – skulle behöva depopulera jorden redan nu när det uppenbarligen ändå sker om tjugotalet år….

         • Jag tror att du kommer att ha stor behållning av Vogt! Kanske måste man slira runt lite bland teorierna och profeterna för att allting ska bli exakt rätt enligt facit.

          Gällande depopulationsivrandet när vi ändå går under, handlar nog det om tid – att de utvalda ska hinna undan innan sanningen kommer ut. Ju färre som kan slåss för att få komma med på arken, desto enklare att slå tillbaka. Det krävs massiva insatser för att rymma en bråkdel av mänskligheten, så det finns inte mycket tid att vifta på.

        • Erik says:

         Om religion och vetenskap inte kan separeras, så ödeläggs Moseböckerna som religiösa och andliga böcker om dom handlar om att kunna prediktera geologiska glaciärsamband och tidevarv – det är inte samma sak som att gud skapade världen. Långt därifrån.

     • jesslar53 says:

      Vill då tillägga till ditt utmäkta svar Milankovic cycles och naturligtvir Carinas Voigt allt kanske inte 100% rätt men därför har vi forskning som borde koncentrera sig på rätt saker inte bara hur man vinner ekonomiska fördelar

      • Exakt Jesslar! Tänk vad vi hunnit forska fram om vi sluppit att ständigt beakta penningsystemets skapares och den lättledda mänsklighetens egennytta. Återstår kopplingen till Gud/universum, d v s intuitionen som alltid leder oss rätt.

     • sixtenshusse says:

      G20 2022 – “Mänskligheten är hotad” – Gunnar Söderberg kommenterar
      https://newsvoice.se/2022/11/g20-2022/

      • jesslar53 says:

       Ja Sixten ,., det finns många ideer på hur man skall komma tillrätta med nuvarande tillstånd . Man kan bara se på den arbets förflyttning som har skett till östern och varför?? Men varnings signalerna är skrivna i sten på otaliga platser på vår glob men dom är på någotvis ignorerade. Jag är ej defatist men jag tror att vi tar vårt förnuft till sans…

     • Erik says:

      Kan ses som korkat men logiskt utifrån den omvända devisen redemption through sin inte deliverance from sin.

     • Agneta says:

      Enligt professor Jörgen Peder Steffensen kan det vara 10 000 år kvar till nästa istid. Våran nuvarande interglacial kan jämföras med den femte förra interglacialen som var en ovanligt lång sådan. Man kan iaf hoppas…

 31. Loa says:

  NU har Simon det jag hade 17 november, 2022 kl. 00:43
  alltså för tio dagar sen 🙂
  “STATEMENT OF THE CASE”

  Klicka för att komma åt 20221027152243533_20221027-152110-95757954-00007015.pdf

  .

  Simon Parkes
  6 hours ago
  RALAND J BRUNSON V’s ALMA S. ADAMS…
  https://www.simonparkes.org/post/raland-j-brunson-v-s-alma-s-adams

  men
  UTAN uppgiften att det är FRAMdaterat …

 32. Erik says:

  Vogt har varit uppe här tidigare flera gånger. Intressant t ex det äldsta eller tidigaste alfabetet – det hebreiska alfabetet och dess (heliga) historia och koppling till en främmande extern civilisation (Alien). Det man kan säga om honom är att han har livlig fantasi och bevisen han presenterar (om han nu gör det) är vaga.

  • Loa says:

   Du menar feniciska. Som ev. har det från Ugarit, som gick under 1200.
   Inget ‘alfa’ dock, bara ‘beta’…

   • Erik says:

    Skulle detta vara sant, skulle hans teser helt gå om intet, för han hävdar nämligen att de hebreiska alfabetet med de 22 bokstäverna är det allra första alfabetet och beviset för detta är att Moses fick vetskap genom utbildning i en grotta av Aliens under 20 år. Vidare att i det hebreiska alfabetet finns kådat kvantmekaniska sanningar så väl som sanningar om DNA osv.

    20 år för att lära sig alfabetet? Vi lärde väl oss alfabetet under en termin i första klass i grundskolan. Moses verkar i detta perspektiv inte vara en halvbror till Einstein direkt.

 33. Småpojkar leker ofta med vapen. Vad som helst kan vara vapen, oftast är det pinnar men ibland även små stenar som de kan kasta mot andra småpojkar.

  Småpojkars krigslekar går ut på att kriga och att strida för att visa sig starka inför varandra och därigenom tro sig om att kunna sätta sig i respekt inför dem, och framför allt är deras lekar fokuserade på att vinna.

  Det är att vinna, att besegra, att klå ned och tillintetgöra en motståndare eller fiender som är det främsta fokuset för småpojkars småbarnskrigslekar.

  Det är en nödvändig segern som hägrar och som är en primär drivkraft för detta det eftersträvansvärda slutmålet, nämligen segern och endast segern och ingenting annat, (och absolut inte någon avskyvärd förlust).

  När småpojkar växer upp och blir lite större småpojkar märker de att det inte alltid är så lätt att segra över verkliga eller potentiella fiender.

  Fiender kan ibland visa sig vara starkare och finurligare, samt mer klippska och mer sluga och ha större och mäktigare vapen till hands, än vad de själva har.

  Det är då som deras tankar på alltmer avancerade vapen tar fart, och det är då som alla former och sorter av vapentaktik och vapenteknik vill uppfinnas?

  Detta så att segrar, vinster, framgångar och därmed storhet och första, största och främstapostitioner kan uppnås, samt första-placeringar, segrar och vinster av alla slag, då antas kunna infinna sig.

  Att besegra sig själv är kanske samtidigt ändå den främsta utmaningen och den största möjliga segern som verkligen är den mest eftersträvansvärda, när det kommer till kritan…?…(!)

  Men, nationer monteras ned av nationslösa, globaliserade och mycket, mycket starka intressesfärer med mycket mäktiga resurser av alla de slag, även militära slag.

  Nationer står sig slätt vad gäller deras verkliga möjligheter att kunna motstå dessa mäktiga globala intressen och är i det stora hela redan besegrade, inklusive därmed deras invånare.

  Men detta vill inte varken ses eller konstateras eller accepteras av ibland kortsynta, arga och förblindade och ibland högmodiga, s.k. nationskrigare?

  De som tycker sig vara på en krigsstig mot en hägrande möjlig seger över någonting som inte längre alls ens finns? Dvs., deras ”egna” nationer är i själva verket inte längre ”deras”.

  Nationssegrar är omöjliga i dagens totalglobaliserade värld som är styrd av ett hel-globaliserat och gränslöst näringsliv inom alla näringslivets-, alla handelns- och alla konsumtionens- områden.

 34. jesslar53 says:

  Whitney Webb talar om vad vi mistänkt länge om den kriminella elitens förehavanden , är det då lika illa i Sverige ??
  Lite lång men intressant.

 35. Erik says:

  Judendomen har genomgått en total teologiskt transmutation. Att från Torah till Talmud är som att få från synderna förlåtelse till att maximera alla Big no no inom kristendomen till att begå så mycket synd det bara går för att Guds vrede skall påskynda dennes ankomst?

  Av detta följer att teologi gör människan vansinnig.

  • Mo says:

   Är det inte en form av psykologiskt försvar för att rättfärdiga ondskefulla handlingar inför sig själv och omgivningen ?

   • Erik says:

    Sitter här med ett stort leende på läpparna Mo. Du har verkligen utvecklats. Du tvekar. Du tvivlar. Du följer bloggen för att hålla dig ajour om vad som verkligen sker i vår omvärld men jag tror också att du gör det för att din personliga utveckling skull? Har jag rätt?
    Den frågan du ställer är en stor. Har funderat länge för att ge din ett så omfattande svar jag kan. Frågan du ställer är judisk om det judiska.
    Tror jag kan mer om judisk vardagskultur hur judar (sekulariserade) tänker och känner bättre än någon annan här av skribenterna, men vi läses och följs nog av ganska många skulle jag tro.
    Jag har halva mitt liv varit omhuldad av judisk kultur under mer än 25 år i en typisk judisk psykoterapi (typ psykoanalytisk inriktad men med starka inslag av holding och känsloutlevelse med med typiska judiska tolkningar) boende i judiskt område i London (Golders Green, S:t John’s wood och Camden) i tidvis en judisk familj och som sagt varit patient på ett privat institut som drev an en judisk kvinna samt naturligtvis med många judiska medpatienter. Behöver jag säga att communityn bestod av tämligen välbärgade och framgångsrika människor. Hur många gruppterapier har jag haft? Över 200 minst även i många länder utanför UK. Jag kan judisk tänkande (sekulärt då). Engagerat mig i judisk teater som spelat typiska judiska pjäser av judiska dramatiker osv, osv.

    Den bild som altmedia beskriver judar stämmer inte alls med mina erfarenheter. Trots det påverkar just altmedias bild av judar mig också. Det jag kan säga är att alla de judar jag har lärt känna på djupet, är mer lurande än vad gemeneman är om judiska makt i världen. Många judar drivs av och lider av skuld. Skulden injusteras tidigt.
    Som den bokmal jag är var det en chock att upptäck att nästan alla tänkare och viktiga förrattare som jag påverkats av har just varit judar. Hur vi tänker (möjligen från till nu då) hur vårt ”mental set” är uppbyggd, är av judiska idéer och tankar om vårt själsliv. Så även din fråga: ” Är det inte en form av psykologiskt försvar för att rättfärdiga ondskefulla handlingar inför sig själv och omgivningen?” Så typiskt judiskt tänkande. Förutom skulden är just identiteten som offer också framträdande, som problematiseras samt rädslan för antisemitism som makten gör att för att spela på. Det land i världen som varit det största offret för massvaccinationer är just Israel. För det är det land vars invånare är så otroligt indoktrinerade, annars hade graden av vaccinering inte vara så total.

    Judar kritiserar ogärna judisk makt för att dom är just judar. Det gör inte vi heller just för att dom är judar (undantaget Peter då förstås) fast av en helt annan orsak. Judar kritiserar inte judiskt inflytande och makt på grund av sympati, skuld och rädslan för att göda antisemitismen. Vi gör det inte på grund av rädslan för repressalier.

    • Erik says:

     Betänk att i dagligt tal får vi ideligen vittnesmål om vilket lidande skulden orsakar oss. Psykoterapi kan vara ett sätt att lätta på sina skuldkänslor, men trots lidandet är det verkligen önskvärt? Så länge du känner skuld vittnar ju det om att du har ett samvete. Här finns en skiljelinje: att bli av med sin skuld genom att bli av med sitt samvete öppnar portarna för att begå vilka vidrigheter som helst och alltid startar alltid med tankar och känslor utan skuld. Det hela löses genom demonisering av dom vi har en skuld gentemot, inbillad eller verklig. Frågor kring detta skulle jag säga är essensen i den judiska sekulära identiteten.

     • Erik says:

      Offermentalitet parat med demonisering av verklig eller fiktiv motståndare underlättar onda tankar utan skuld som leder till onda gärningar som skapar skuld.

     • Det är intressant att bevittna hur skulskänslor slår över i aggresivitet. Den som ser detta hos sig själv kan vinna mycket självinsikt!

      • Erik says:

       Ja precis. Intrycket man får från altmediasfären så fort det judiska inflytandet kommer på tal är ett medvetet förledande av oss. Jag säger inte att du är ovidkommande eller ointressant men det utvecklar inte ens personlighet utan resultat blir att man lätt fastnar i ett sorts negativt tänk som man lätt skyller andra för – stadiet går knappast att ta sig ur. I själva verket är man själv ansvarig att granska vilka tankar man göder och vilka man släpper. Absolut att det finns en aspekt av kamp mellan kulturer, emedan etablissemanget alltid vill få oss att tänka att allt multi-kulti enbart är positivt och berikande. Mot det ställs att alla orientaliska kulturer är subversiva.

       Extremt kortfattat så är hela vår moderna kultur med ekonomi, politik och religion (kristendomen ser jag som en väckelserörelse inom judendomen) enbart spinn off effekter av judisk kultur trots att de flesta inte kan eller vill inse detta. Att påstå sig kämpa emot ett judisk inflytande i vår kultur antar ett krig mot sig själv. För att ha möjlighet att frigöra sig bör man gå tillbaka till fornnordisk religion, mytologi, skapelseberättelse, rättsprinciper samt runmagi osv men detta bygger i sin tur på esoteriska läror.

       Ett har jag lärt i vart fall och det är det problematiska i ordet ”hjälp” i vår kultur. Motsatsen mot kraftlös är att ha kraft. Motsatsen till maktlös är att ha makt, men vad är motsatsen mot att vara hjälplös? Hela etablissemangets omvårdnadsapparat bygger på att hjälpa människor, inte att ge dom kraft och makt. Det kan du enbart göra själv.

    • Mo says:

     Tack Erik för dina vänliga ord ! Visst är det så att jag ser Peters forum som ett sätt att inhämta kunskaper och att utvecklas personlighetsmässigt. Men det gäller väl oss alla som deltar i diskussionen. Men min ingång gällde faktiskt inte detta, det utgick från den rädsla jag känner för den utveckling vi har fått i Sverige att vilja begränsa, stänga ned och modifiera vårt tänkande. Jag har Stasitysklands nedbrytande totalitära regim i färskt minne och tycker mig se likheter. Det är något som även Juri Lina påpekat har slagit rot i Sverige utifrån hans erfarenhet av ett totalitärt kommunistiskt samhälle, den egna erfarenheten ger de tidiga varningssignalerna. Då upplever jag att Peters blogg har en svårslagen styrka och vilja att föra fram sanningen, stå emot totalitära hot och jag ville dra mitt strå till stacken.
     Framförallt vaccinationspåbudet har varit mycket nedslående som gör att den kollektiva totalitära viljan accepteras på ett nytt sätt. Och har modellen implementerats kan man lägga in alla möjliga påbud som tillgodoser en liten elits intressen.
     Vi har alla lite olika kompetens och erfarenhet att bidra med, det är bra. Du har en djup psykologisk insikt vilket förstås är ett resultat av din mycket gedigna kunskap inom området. Kan man ha någon synpunkt på detta så skulle det vara att du kan ha präglats av en ensidig judisk skolning. Å andra sidan är min uppfattning att den underliggande personligheten som hanterar informationsflödet är det viktigaste. Du lär dig att ta emot, bejaka eller förkasta utifrån din egen värdering men då är förutsättningen att denna får utvecklas fritt som här på Peters blogg.
     Det enda som skall begränsa, som jag ser det, är att vi inte skadar varandra. Annars befinner vi oss alla i den mogna delen av livet som tar bort mycket av begränsande rädsla. Det största hotet mot oss är nog uppgivenhet, känslan av att vår kamp inte har någon betydelse för vi kan ändå inte påverka skeendet. Det är farligt, utan samtal följer tystnaden.

     • Erik says:

      En snabb kommentar: tack för ditt svar, håller med om mycket.

      ”vi har fått i Sverige att vilja begränsa, stänga ned och modifiera vårt tänkande”.

      Det är absolut inget som jag förknippas med judiskt tänkande (min erfarenhet) utan allt är ”up for a question” vilket slipar intellektet.

      Om folk skulle till fulla förstå att hela vårt moderna och samtida tänkande är judiskt inspirerat, vilket det de facto är; vilket också få inser när de kritiserar det judiska så skulle mycket lossna. Jag anser att kritiken är riktad mot makten.

      Vilken part som en hamnar i centrala positioner med möjlighet att påverka penningflödet skulle förr eller senare falla för frestelsen att utnyttja detta för egen vinning. Tro inget annat. Alla vill vi slå vakt om vår förmögenhet, om vi nu har någon.

      • Mo says:

       En förmögenhet som utgår ifrån en sund individualistisk egoism dvs driften att själv styra över ditt liv, din och din familjs försörjning tycker jag skall uppmuntras. Det ger dig och samhället möjligheter att utvecklas i frihet.
       Men det finns en gräns när förmögenhetsskapandet övergår i girighet och detta tar systemet fasta på för att ge människor dåligt samvete över sitt beteende. Tanken om övergång till kollektivistisk ägande får näring.
       Sedan finns det en gräns när förmögenhetsförvaltningen blivit så stor att den istället övergått i maktbegär, den aspekten finns både på person och samhällsnivå.

       • Erik says:

        Jag ser inte stor förmögenhet som ett problem i sig. Har lärt känna fler oerhört förmögna och kända människor under min tid i London. Problemet ligger i det sjuka i människan och det är först när teologisk och monetär makt förstärker den sjukes makt som vi övriga märker det – vi ser och märker det in på bara skelettet hur sjuk människan egentligen är.

        Vad är de för drift man försöker att tillfredsställa genom att svälta ut sina medmänniskor istället för att försöka göra dom lyckliga? Anordnar du en fest, är det för att göra dina medmänniskor lyckliga för en liten stund. Tänk vad rika människor skulle kunna göra många människor lyckliga. Vad är det för drift som ligger bakom att försöka göra så många människor så olyckliga som möjligt? Ställer man sig den frågan uppenbara det sig hur sjuk vissa människa egentligen är.

        Jag tror inte heller makt korrumperar per automatik, om vi med med makt menar makten att själv utforma vår omgivning, för vi är alla en produkt av vår omgivning och antar för eller senare omgivningens värderingar.

        Musk till exempel ser jag som mindre sjuk än Kill Gates.

        • Mo says:

         Ett organiserat samhälle kan inte fungera utan någon form av maktutövning så det är klart att det finns positiva aspekter. Vi har ett rättvisetänkande som inte är bra alla gånger, slår det fel utlöses avund och det skapar konflikter. Det viktiga är kanske att ingen skall behöva leva i ett armod som skapar lidande.
         Du blir troligen inte lyckligare av en stor förmögenhet som skapar krav, allra svårast måste det vara om du skall förvalta det som har skapats av någon annan. Det kan bli en plikt, en börda som inskränker dina val och egen kreativitet och då kan det säkert ta fram och förstärka de oönskade egenskaper som du tar fram.
         Själv tror jag att just kreativitet i olika former är oerhört viktigt för att skapa harmoniska människor. Vårt samhälle handlar för mycket om det materialistiska och pengar. Då är vi tillbaks till behovet av andlighet som vår sekulära tid har så svårt att fånga.
         Som kvinna känner du säkert mer av underliggande maktstrukturer som missgynnar dig. Men det är ett system som upprätthålls lika mycket av kvinnorna troligen för att det ger ordning som gynnar flockens överlevnad.
         Det kanske oxå handlar om sjukliga beteende utlösta av olika stressmekanismer. Det ser man tydligt bland djur när de blir för många på för liten yta så utlöser det destruktiva söndrande beteenden. Droger förstås, har stor betydelse.

         • Erik says:

          Du nämner ”som kvinna” menar du som individ eller grupp? Du talar ingenting om det som betyder allra mest för kvinnor nämligen hennes nära relationer och främst då till henne barn och i andra hand till henne man. Det är inte så märkligt att kvinnor inte engagerar sig i det som betyder mest för dom, för de allra flesta är lurade via kultumarxismen att se sig som underdogs i maktstrukturer som om det synsättet skulle göra dom lyckligare? I världen mest jämställda land mår kvinnorna som sämst. Tror du feminismen bryr sig om kvinnor verkliga behov? Nej. Få kvinnor vi vågar ta i detta.

          • Mo says:

           Tvärtom jag tror faktiskt att det är för barnets överlevnad kvinnan (grupp) lärde sig att acceptera mannens makt. Inte i första hand för sitt eget skydd som du tidigare har framfört utan för att skydda sin värnlösa avkomma från att bli byte för någon annan rovgirig hanne.
           I ett harmoniskt samhälle finns inte behov av någon feminism, samtidigt måste man förstå att partriakala strukturer skapar väldigt många problem även för männen. Stora förväntningar på manliga egenskaper, ingen är så föraktad bland män som en manlig kärring.
           Det finns många män som omhuldar den ansvarsfördelning feminismen medför. Det är så man skall se det tycker jag, man skall hjälpas åt utifrån sina förmågor. Att ständigt vara herre i sitt hus gör ingen lycklig.

 36. Erik says:

  Tänkte jag skulle ta upp en trivial sak som förbryllat och mig rätt länge.

  Mins ni när ni lärde er alfabetet: att bokstäver har ett tilltalsnamn men ett annat uttalsnamn. Att varje bokstavsnamn är skiljt från tilltalet – ganska abstrakt om man tänker efter: det det är en bil, uttals Bbl; att skilja de två åt och mins ni om ni någonsin behövde lära er siffror utantill och vad dessa representerade? Jag gör det inte, som om man var född med kunskapen.

  Jag tänker så här: det är tämligen svårt att lära sig ett nytt språk och tar tid och därför borde det vara extra svårt att lära sig första språket men i själva verket lär man sig talspråk automagiskt. Det går lika lätt att lära sig fler olika språk – att bli flerspråkig. Hörde någon på P1 säga att gränsen går vid sex olika språk. Finns tydligen en grupp vid Torneträsk som lär sig sex olika språk (i och för sig liknande språk): Tornedalsfinska, flera olika samiska språk, finska, svenska.

  Anta att vi har en normalbegåvad person som varken har ett talspråk (motsägelsefullt jag vet) dessutom aldrig hört talas om alfabetet och heller aldrig hört talas om siffror än mindre det logiska i att räkna; betänk vilket tid det skulle ta att bara förstå och lära.

  Min far (frid över hans minne) var biolog, forskare och lärare. Han satte mig vid sex år ålder att lära mig utantill vad en atom bestod av osv. I vissa judiska och för den delen muslimska familjer lär man barnen delar ur Moseböckerna eller Koranen utantill. Varför gör vi inte samma sak med våra barn? Barn förstår inte hur svårt något är att lära sig, just därför lär de sig det svåraste så lätt.

  Hur kommer det sig att ju mindre man är ju lättar är det att lära in oerhört abstrakt tänkande. Därför borde man börja med det svåraste ämnena från början, och sluta med det lätta. I dagens skola (om man nu lär ut någon överhud taget) snuttifieras allt. Det gör det hela mycket svårare. Tänk om man bara lärde barn att tala snuttifierat, och intalade dom att det är så svårt att lära sig ett språk?

 37. Erik says:

  Man anmälde sin penis som förhäxad av före detta flickvän beordras ligga
  med tre kvinnor av domstol. Tydligen har han efter uppbrottet blivit impotent. Vad skall ”liggandet” bevisa för m han är väl impotent?

  Ett ganska udda domslut eller hur? Vad säger experterna här 🙂

  https://nyheteridag.se/anmalde-forhaxad-penis-beordras-ligga-med-tre-kvinnor-av-domstol/

 38. peterkrabbe says:

  Igår hade NATO toppmöte i Bukarest, Rumänien med Stoltenberg som huvudtalare. Detta refereras inte särskilt mycket i våra medier, men några punkter är intressanta:

  Dels framhålls NATOS ambition att göra både Ukraina och Georgien till medlemmar i NATO, ett beslut som togs redan 2008 men inte kunnat genomföras pga politisk och ekonomisk instabilitet i länderna. Det innebär att denna provokation mot Ryssland kvarstår oförminskad.

  Dels hävdar Stoltenberg att NATO inte är part i kriget i Ukraina. Samtidigt hävdar han att NATO skall ge ”obegränsat understöd” i syfte att Ukraina skall finnas kvar som en oberoende stat. Uttalandet är svårt att förstå för en normalintelligent åhörare – om man öser in krigsmaterial och instruktörer i ett krig, är man då inte part i kriget? Han medger också att NATO sedan 2014 har tränat och utbildat tiotusentals ukrainska trupper i syfte att göra den ukrainska militären slagkraftig. Detta innebär i klartext att det är NATO som driver kriget mot Ryssland med ukrainska soldater som kanonmat. Något för Kristersson borde tänka igenom innan han drar in även Sverige i kriget.

  Från amerikansk sida deklarerar man att det militära stödet skall öka och att nästa nivå kan vara att sätta in Patriotrobotar i Ukraina. Vi skall samtidigt notera att Ukraina INTE ÄR MEDLEMMAR I NATO , vilket gör detta till ett rent anfallskrig mot Ryssland.

  Ursula von der Leyen meddelar att förlusterna i människoliv för Ukraina uppgår nu till ”mer än 100.000 man” plus minst 20.000 civila. Ryssarna anger sina förluster till 6.000 man. Borde inte detta vara tillräckligt för att avblåsa striderna och sätta sig vid förhandlingsbordet? Eller tycker allas vår Ursula att det är dags att skicka in EU.s militärer som kanonmat när ukrainarna tagit slut? Förhoppningsvis tar ammunitionen slut istället dessförinnan.

  Lilla damen har fryst ryska banktillgångar uppgående till 320 miljarder euro, som hon tycker skall användas för att återuppbygga Ukraina. Uppenbarligen tycker hon att det inte behövs några domstolar i världen så länge som hon själv sitter vid makten. Ändå har vi inte ens valt henne….

  • Jonas says:

   Följer dagligen col. Douglas Mc Gregor och Scott Ritters rapportering och då förstår man att Ukraina redan har förlorat, finns hos dessa två herrar inte minsta tvekan om detta. Enligt dem finns ingen militär kvar i landet värd namnet så hur de ska kunna vinna detta”krig” förstår jag inte. För mig känns det som ett spel pågår och ibland undrar jag om inte Putin är en av de styrda spelpjäserna för om Ryssland hade velat hade de gjort ”kriget” kort och tagit hela Ukraina eller de delar de anser tillhöra Ryssland. Känns som alla dessa biljarder skattepengar som nu ”påstås” pumpas in i Ukraina i verkligheten går någon annanstans och då troligen rakt ner i fickorna på de som hetsat fram konflikten.

   • peterkrabbe says:

    Jag tror att Ryssland velat gå försiktigt fram för att inte röra upp mer dynga än vad som är nödvändigt. Målet har varit att behålla Krim, av både historiska (tsarernas sommarresidens) och strategiska (flottbasen Sevastopol) samt att låta befolkningarna i de rysktalande provinserna stanna i Ryssland eller självstyrande enheter. Resten av Ukraina struntar man i, men att låta NATO beväpna detta land med missilbaser riktade mot Ryssland finns naturligtvis inte på kartan ens. Jag har full förståelse för samtliga dessa skäl, inte minst mot bakgrund av USA:s agerande i frågan.
    Det är lätt att föreställa sig problemen för Ryssland om NATO (läs USA) skulle styra i de rysktalande provinserna närmast den ryska gränsen, jag tänker närmast på samma säkerhetsaspekt som tvingade fram Berlinmuren för att hålla västtyskar och östtyskar separerade – samma folk, två system. Familjerelationer över gränsen. Spioneri, handelshinder etc.

    För övrigt håller jag med dig, EU:s ledning är duktiga på att skinna oss med diverse påfund med både etikett miljö, AGW och krig där vi skall betala utan att ha en aning om var pengarna hamnar – vilket förmodligen blir i Våra Ledares personliga plånböcker…

    • Jonas says:

     Putins strategi är kanske att dra ut på konflikten så länge som möjligt för att göra usa och eu bankrupta med vetskap att de pumpar in pengar i ett ”krig” de aldrig kan vinna. Finns många scenarion och vi kanske aldrig får veta vad som egentligen ligger bakom. Jag skrattar i allafall gott varje dag jag läser löpsedlarna för i mer än 8 månader nu så har Putin haft dödlig cancer flera gånger, han skulle lönnmördats av sina egna ett antal gånger, Ryska folket gör uppror och kastar ut honom och han ska definitivt ha förlorat ”kriget” vid ett antal tillfällen. Globalisternas desperation är i allafall total verkar det som så det får man i allafall glädjas åt.

  • Mo says:

   Det är väl så att allt fler EU-länder ifrågasätter de enorma kostnader som NATO genererar med sitt engagemang i Ukraina. Ursula får betala vapenräkningen, ökade energikostnader, och sedan blir det en enormt kostsam återuppbyggnad. Vad skall hon betala med när EU-medlemmarnas avgifter sinar pga inflation och stigande arbetslöshet. Förnuftet tycks ha vaknat i flera EU-länder så än kan vi hoppas på att undvika urartning med nya krigsskådeplatser.
   Vem valde Ursula, vi är uträknade ?

   • peterkrabbe says:

    EU är ett skattesystem i macroformat, det är bara att debitera ut kostnaderna på medlemsländerna som i sin tur debiterar vidare på sina skattebetalare. Ju fler mellanhänder desto svårare för oss att ifrågasätta både motiven och innehållet i kassakistan. Ursula är inget annat än en trogen marionett till WEF – vi skall bli fattigare, systemoperatörerna rikare….

    • Jonas says:

     SWEXIT för mig, hoppas det blir så. De skandinaviska länderna skulle bildat en egen allians fast våra grannländer vill väl ha så lite med Sverige att göra som möjligt.

 39. Mo says:

  Detta är den nordiska moralen, när den anställde på danske bank informerade ledningen om den omfattande penningtvätten fick han lämna banken istället för att bli ett nyttigt redskap för verksamhetens möjligheter att sätta stopp för de lukrativa transaktionerna. Ofattbara 230 biljoner euro tvättades genom Danske bank i Estonia. Varifrån kom de pengarna och var har de hamnat ?
  Konstaterandet på slutet att Danmark och Sverige moraliserar andra länder runt om i världen gällande mänskliga rättigheter utan att fråga sig varifrån pengarna kommer som de tjänstvilligt transporterar säger en del om vårt skadade anseende tack vare dessa flöden. Så det finns nog många länder som skulle glädjas över Swexit.

  • Mo says:

   Och då kommer följdfrågan, kan det penningtvättade penningtillskottet i denna omfattning bidra till inflationsutveckling ?

 40. jesslar53 says:

  Ja jag undrar ?? en gång hade jag en Rysk Chief Engineer och han sade vid ett möte att man tillåter ej att Ryssland växer och bli accepterat och var lite frustrerad,,
  Mitt svar var att det finns inga arbetare i Ryssland Amerika eller Europa som inte vill leva för sin familj och sitt arbete Vi har våra liv och vill leva som passar oss utan fientligheter från andra. Vi sköter oss själva …

 41. Mo says:

  Ett väldigt bra avsnitt med dr Campbell, lyssna på det. Fint initiativ från China som har tagit fram ett vaccin som skall leda till mer bestående immunitet.

 42. FÅR VI SNART FRED I UKRAINA?

  Det som synes mig lite märkligt är att det verkar finnas starka viljor att förmå eskalera krigandet i Ukraina till ett riktigt rejält storkrig?

  Ett storkrig där alltfler länder skall (hoppas det på?), dras in i konflikt på mer eller mindre en slags total-global nivå?

  Alltså på en riktigt rejält storskalig och global nivå, där då det verkar som att Väst, med USA och Nato i spetsen (som också vill engagera alltfler västländer till att bli medlemmar inklusive dessa ”nya” medlemsländers alla resurser i form av eventuella vapenarsenaler och vapenproduktion?), och gentemot Östländer, med främst då Ryssland i spetsen, men så småningom (förhoppningar om att…?), både Kina, Indien, Afghanistan, Iran och även kanske några länder i Sydamerika samt kanske också en del länder i Afrika? då skall ”dras in i krig”?

  (Så att framför allt kanske både Kina, Indien, Iran, Afghanistan, Korea samt även Pakistan m.fl., dvs., i princip hela s.k. Österlandet, eller hela Asien då kanske tilltros, av ett högmodigt Väst (?), att då kunna bekämpas rejält?…..)

  VARFÖR skulle då ett sådant vansinnigt och omdömeslöst, hänsynslöst och föraktfullt samt människofientlig s.k. (efterlängtat?) ”World War 3” – krigande, över hela världen, då vilja och önskas? (Och då eventuellt från främst USA, Nato och hela s.k. Västerlandet?)

  VAD är det som inte KAN accepteras från USA?

  ATT t ex Österlandet är betydligt strängare, striktare och mer återhållsamt mot feminism och t ex Hbtq-info till barn i skolor och universitet, samt inom film, radio, tv, , samt vara mot homoäktenskap, (även om deras förbindelser kan registreras som s.k. partnerskap)? Och också då mot det som i väst vill kallas för s.k. demokrati men där främst en massmedieindustri, inklusive journalistindustri (-pöbel?), vill tillåtas att mobba vilka de vill inom en s.k. oppositionell politisk uppfattning, helt obehindrat?

  Det är för mig mycket svårt att förstå HUR eller på vilket sätt som dessa s.k. motsättningar kan vilja krigas över, eller mot, och alls kunna tilltros vinnas några militära segrar över….

  MEN, ATT Ryssland drog in i Ukraina med en stor armé och med vapen, det förvånade mycket!

  (Man kan då undra om också Putin´s administration, (i hemlighet?), vill att krig skall kunna drivas i mycket storskaliga omfattningar och där fler och fler länder ”dras in och dras med” i ett globalt krigande?…)

  (Kanske då även Öst vill kriga, med Ryssland såsom inledande agerande agent (?), och också är inställt på att kunna framskapa ”A Brave New World” med ”A New World Order”? Där alltså alla då, i jämförelse, s.k. ”småcirklar” av nationsbildningar på Öst-sidan i en förlängning då skall fås till att vilja ingå i en den s.k. Nya Världsordningen? Med skapandet av ..”One Ring to Rule Them All”? Dvs., med en ”Ny Helvärlds-administration”, eller med en ”Ny helvärlds-byråkratisk Ordning”, med samma valutor och med samma skattemyndighet över jordklotets alla olika folk? (!) … Vem vet…)

  Detta krig är förvånande alltså.

  Även förvånade är det tidigare skeendet inom Ukrainsk inrikespolitik, att den amerikanska politikern (?) Viktoria Nuland vid 2014 ”hjälpte Ukraina” (?), att avsätta en vald president som var ryssvänlig, samt att med 5 miljarder dollar ”hjälpte till” att istället installera en s.k. Väst-vänlig president? …(Märkligt.)

  Detta förfarande förmådde att öka på de motsättningar som fanns i framförallt Östra Ukraina mellan till stora delar en rysk befolkning där och vilken det övriga Ukraina, i västra delen av Ukraina, då inte gillade och verkligen också attackerade?

  Krim har väl f.ö. tillhört Ryssland i flera, flera århundraden?…

  Alltså det hela är egentligen mycket förvånande och svårförståeliga händelseförlopp på det hela taget och över lag.

  Onekligen.

  • peterkrabbe says:

   Nej Maria, det är inte ett dugg förvånande. Jag har skrivit oräkneliga artiklar om detta, bläddra tillbaks! Helt kort:
   Det västliga blocket med USA i ledningen förespråkar NWO, en världsregering, en religion etc, den unipolära världen utan gränser, medan östblocket favoriserar den multipolära världen med ett flertal maktblock i samarbete. USA:s problem har alltid varit att råvarorna inom deras eget område inte är tillräckliga för deras industri, därför agerar man globalt för att komma över dessa – ofta genom arrangerade statskupper och ”revolutioner” för att få kontroll och tillgång (koppar i Chile, olja i Mellanöstern, gummi i Vietnam, frukt i Centralamerika etc). Därför har USA världens i särklass största armé för att kunna genomföra detta. Ändå tar det slut förr eller senare.

   I Asien har man gott om samtliga idag nödvändiga råvaror och använder dessa för att bygga upp sin egen industri, därför ser vi nu ett skifte på den världsekonomiska scenen – Ryssland och Kina tar över allt mer, dollarn fasas ut och USA blir allt mer isolerat. Putin anser att nu är det deras tur att leda utvecklingen genom sina näst intill obegränsade råvarutillgångar, man har inga planer på att släppa in amerikanska intressen i detta. Deras nationella intressen väger tyngre än det amerikanska globala, som USA försöker främja genom bildandet av Nationernas Förbund efter WW1, FN efter WW2 och EU/WEF idag.

   När man inte själv hänger med i utvecklingen tar man det man vill ha från någon annan, med våld om så behövs. USA tror att genom att provocera fram ett krig mot Ryssland genom att ta över Ukraina ekonomiskt och politiskt kan man i slutänden ta över kontrollen över Ryssland och i förlängningen ett ensamt Kina. Ukraina är en av världens största spannmålsproducenter och är därmed viktigt för både Ryssland och tredje världen. Det är detta som sker idag. Både Ryssland och Kina vet varför och kommer aldrig att ge sig inför detta hot, samtidigt vet USA att de kommer att få en ekonomisk kollaps om de inte lyckas genomföra sina invasionsplaner i öst.

   Genomgående i de senaste hundra årens historia har varit USA:s (och Englands) skräck för att komma på efterkälken ekonomiskt och politiskt. WW1 triggades igång i syfte att försvaga både Ryssland och Tyskland, först genom att försvaga båda som motparter i ett förödande krig, sedan genom att dra igång revolutionen i Ryssland för att eliminera tsarväldet samt att minska Tysklands arealer geografiskt och dess produktionsförmåga, följt av 20-talets av amerikanska banker iscensatta inflation och konkurser. Detta misslyckades, Hitler satte Tyskland på fötter igen och den kommunistiska expansionen till Europa stoppades. WW2 triggades igång i syfte att på nytt stoppa den tyska industriella utvecklingen och ännu en gång användes Ryssland (Sovjet) och socialismen för ändamålet.

   Efter WW2 har samma sak hänt på nytt, Tyskland och Ryssland växer sig starka och hotar med SAMARBETE vilket skulle innebära ett svårt läge för USA;s ekonomi. Det som händer nu är samma ouvertyr, skapa konflikt i Ukraina i syfte att klippa relationerna mellan Tyskland och Ryssland och skada båda genom ett förödande krig, ett krig som kommer om vi inte sätter ner foten gentemot USA och stoppar konflikten i sin linda. I detta WW3 dras hela Europa in genom att vi lurats in i EU och med utvalda personer bortom vår kontroll styrs mot ett krig som ingen vill ha -utom anglosaxarna. Med hjälp av NATO kan man lägga både Europa och Ryssland i aska, problemet är att USA kommer att försvinna samtidigt – även om de inte tror det. Och vi – som blir krigförande i denna vansinnesorganisation…

   Allt detta grovt förenklat, tusen sidor historia förkortat till en. Bakom allt detta finns också en ambition från vissa som anser sig vara ”Guds utvalda folk” att depopulera världen i syfte att skapa en mer lättstyrd värld – hållbar genom att 90% av människorna försvinner och ger en mer behaglig tillvaro för dem själva. Var de finns kan du ju fundera vidare över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: