Om kriget kommer….

 

På senare tid har MSB börjat skicka ut små meddelanden om hur vi skall förbereda oss Om kriget kommer. Ändå har vi i vårt land gått igenom två tidigare världskrig utan att bli nämnvärt påverkade, naturligtvis relativt sett. Vad är då annorlunda nu när ett lokalt krig pågår i Ukraina? Varför skall vi förbereda oss denna gång, när det aldrig behövts tidigare. Tvärtom har vi gjort goda affärer på våra nationella tillgångar som järnmalm och trä.

Svaret vet vi ju alla – vårt land har övergett neutralitetspolitiken för att istället bli en stridande part i det kommande världskriget. Detta har vår ÖB deklarerat i en sändning i Sveriges Radio. Budskapet understryks gång på gång av vår nye statsminister Ulf Kristersson. Om en folkomröstning hade varit berättigad i något sammanhang så är det väl just detta. Vill vi riskera liv och egendom för att gå i krig mot Ryssland, eller föredrar vi kanske att som vanligt följa andras krig i media?

Få människor i vårt land minns att vårt extremt snabbt uppbyggda välstånd under efterkrigstiden berodde på att vi hade vår industri och våra bostäder oförstörda genom att stå utanför krigshandlingarna. Vår krigsmakt efter kriget var en av världens starkaste, både till havs och till sjöss genom att den var i stort sett det enda som fanns kvar i Europa efter kriget. Vår industri blomstrade och vårt bostadsbyggande blev ett föredöme i övriga världen. Vi kunde konkurrera med USA om att få hit de mest välutbildade och kreativa flyktingarna från Europas ruiner för att ytterligare sätta fart på vår egen utveckling.

Varför tillåter vi då, först sossarna genom Magdalena, sedan moderaterna genom Kristersson, att helt plötsligt slänga neutralitetspolitiken i sjön för att ansluta oss till krigshetsarna i världen? Med en mördande mediapropaganda kan man få i stort sett alla medborgare att ställa upp för ett ”nödvändigt” krig, så har det alltid varit och så lär det förbli NÄR MEDIA ÄGS AV SAMMA SMALA INTRESSEN. Enligt pågående ”opinionsundersökningar” lär krigsviljan ha ökat från mindre än 50% till närmare 70% hos befolkningen. Duktigt jobbat, media! Men hur ser verkligheten ut? Vill vi gå i krig och varför?

Det finns två narrativ. I det ena har imperiestaten Ryssland vaknat igen och vill återta alla Sovjets förlorade territorier, Baltikum, Europa och resten av världen. Socialismen skall återigen krossa oss alla! Hmm. Låter ju bekymmersamt.

Men Ryssland är ju inte längre kommunistiskt utan istället varmt kristet, om än ortodoxt? Och Putin säger ju hela tiden att han bara månar om den ryska nationaliteten och bara vill vara ifred. Att han gärna förser oss med Rysslands översvallande tillgångar av olja, gas och annan energi i utbyte mot vänskapliga relationer och fredlig samlevnad? Detta är det andra narrativet. Ljuger karln eller är vi lurade?

Kanske finns det också ett tredje narrativ? Kanske är det så att det finns ett land där borta på andra sidan Atlanten som är konkursfärdigt i brist på de för industrin livgivande krig som man så gärna för på andra platser på jordklotet? Som lystet sneglar på det land i världen som är till brädden fyllt av attraktiva råvaror, oändliga återuppbyggnadsuppdrag om man lyckas förstöra det mesta och kassavalv fyllda med guld. Perfekt placerat i det stora Asien med en fot i Europa och den andra i Kina. Man kan inte annat än slicka sig om munnen. Men lite för stort och lite för starkt. Kanske ändå – With a little Help from my Friends…

Det finns en krigsstrategi som präglat hela 1900-talet med två världskrig. Om ett land utvecklas för snabbt, blir för starkt och tenderar att rubba den balans som är förutbestämd – att det anglosachsiska samhället är världsledande – är ett rejält krig det enda vettiga att ta till för att återställa balansen. Förutsatt förstås att man inte bor där själv, utan just på andra sidan Atlanten. Det har redan drabbat Ryssland, Tyskland och Frankrike två gånger, Ryssland även en tredje, något som ser ut att bli en fjärde dessutom.

Strategin baserar sig på att det utsedda offret skall provoceras till att formellt starta kriget i tron att det inte blir så allvarligt, sedan krossa det genom själva kriget och avslutningsvis att långsiktigt ruinera landet genom förluster av mark och folk, plus att kräva krigsskadestånd med hänvisning till att landet ju startade kriget, något som i sin tur leder till att landet får lämna ifrån sig sina naturtillgångar som reglering av skadestånden. En evig skuldfälla som tar generationer att komma ur. Eftersom förlorarens industri är krossad samtidigt tar vinnaren alla lönsamma uppdrag att bygga upp landet igen. Efter WW2 konstruerades Marshall-hjälpen efter denna princip, USA finansierar men bara om amerikanska företag bygger. Enkelt och genialt.

För att få igång WW1 mördade ”man” den österrikiske kronprinsen, för att få igång WW2 skapade ”man” den polska korridoren som delade Tyskland i två delar och för det kommande WW3 retar ”man” ryssarna med Ukrainas krav på ryska kärnområden. I samtliga fall pilar rakt i hjärtat på offrets nationella självkänsla, det är effektivt.

Åter då till frågan varför Sverige nu anser sig vara berett att offra allt sitt välstånd, folk och egendom för att delta i detta maktspel, som egentligen bara har intresse för världens sjunkande civilisationer med centrum i London och Washington? Mycket talar redan för att Sverige varit mer än lovligt inblandade i engelsmännens sprängning av Nord Streams gasledningar. Detta också med beaktande av att vårt läge vid Östersjön redan gör oss till det främsta målet för den angripne ryssen. I rättvisans namn bör ju också Nordeuropa denna gången ta smällen istället för Centraleuropa, som redan utraderats två gånger. Är det vår tur? Solidaritet? Eller är det bara så att vi helt enkelt är idioter, utvecklingsstörda, oförmögna att förstå och reagera eller så invanda i vår egen förträfflighet och bekvämlighet att vi inte kan översätta TV-rutans vidrigheter till en möjlig verklighet? För oss? Nej, det kan inte vara möjligt…

Vi måste ju ställa upp! Men för vem då? Och till vilket pris? Har vi gjort oss skyldiga till något som ger oss anledning att vara Sitting Duck för främmande makter?

När Ulf Kristersson håller sina tal i Östersund på Folk och Försvar behöver man inte vara psykolog för att förstå att något gått snett i vår nya regering. Krigseufori såg vi i inledningen till WW1 när folket, både låg och hög, försökte överträffa varandra med att hinna först till inskrivningskontoren, allt till medias fanfarer. De flesta blev till lik i skyttegravarna. Nu ser vi det igen. Eller gör vi inte det?

 

Stoppa Sveriges anslutning till NATO. Utlys folkomröstning om man vill pröva frågan. Styr EU mot fred, inte krig eller avstå från ordförandeskapet. Sluta skämma ut Sverige för tid och evighet.

Peter Krabbe

141 Responses to Om kriget kommer….

 1. Astrid says:

  Trots all seriös information och andra perspektiv som finns på Nätet förefaller majoriteten av svenska folket bundet av den ensidiga propagandan.

  Egen omdömesbildning och förmåga att genomskåda verkar saknas. Man anammar lögner hur dumma dessa än är. Intelligenta och välutbildade personer tycks lika lättlurade som andra. Är det inte märkligt?

  Huvud utan hjärta, intelligens utan visdom, utan hjärtats vetande, kan förvandla människor till monster. Krigshetsandet och rysshatet är ett åskådligt exempel, tycker jag.

  • jesslar53 says:

   Vad kan man vänta sig av ett folk som sedan barnsben blivit indoktrinerade av pappa staten (dagis,skola , media) , man tror mer på att staten vill en väl än sina föräldrar.

   • Mo says:

    just det ! Att ifrågasätta har blivit kriminellt, den stora synden som leder till utmobbad ensamhet. Det värsta straffet för en social varelse och det lär sig barnen tidigt.

    • jesslar53 says:

     Ja det började med fluor exprimentet och fortsatte med grupparbete och någon i gruppen fick naturligtvis svara på uppgiften given , då var alla godkända för ett gott gruppsamarabete men endast en visste lösningen som då blev mobbad ..

     • MARIANA says:

      Jag har undrat varför ingen tidigare har nämnt flour. Mina tre barn var alla utsatta för flourtanten, som sprang omkring i klassrummen med en bricka med små ”snappsglas” med ett innhåll som de skulle ta en klunk av och skölja runt i munnen med. De blev tillsagda att inre svälja utan spotta ut det.
      Jag skrev tre brev , ett till varje lärare, att jag inte tillät mina barn att deltaga i detta. Jag kände djupt inom mig att det inte var bra.
      Mina barn är födda-58, 61 och 64,själv är jag 86 år.Ansågs som konstig.
      Vilket jag för övrigt ännu anses som. Den där konstiga tanten som inte har någon TV och som vägrar ”vaxa” sig.

      • hllviken says:

       Jag har sett kritik mot flour i 20 år minst.

       Jag beslöt att testa. Apoteket har sugtablett med flour som man ska ta på kvällen efter tandrengöringen. Jag gjorde det en kväll.

       Resultat: jag sov ej en endaste minut på hela natten!

       Det sägs att flour påverkar hjärnan negativt.

       • Loa says:

        Forskare varnar för fluor till barn – medvetenheten dämpas
        Torbjörn Sassersson red.
        1 september 2014
        https://newsvoice.se/2014/09/forskare-varnar-for-fluor-till-barn-medvetenheten-dampas/

        • hllviken says:

         Läsvärd artikel inklusive kommentarerna.

         • Loa says:

          Kom just!

          Fluor – lika giftigt som arsenik och kvicksilver
          2023-01-16
          https://www.vaken.se/fluor-lika-giftigt-som-arsenik-och-kvicksilver/

          I de svenska hushållen är den högsta tillåtna fluoridhalten i dricksvatten 1,5 mg/l. Detta på grund av att det är vida känt att fluor är ett starkt cellgift och kan ge bestående skador på både tänder och skelett. På senare år har det även framkommit att just fluorid kan kopplas samman med en mängd andra åkommor så som autoimmuna sjukdomar och neurologiska skador – och dessutom kan vara cancerframkallande och skapa förkalkning i tallkottkörteln.

          Trots att forskare menar att studier kan påvisa att hygienprodukter som exempelvis tandkräm innehåller ofarliga fluoridföreningar, indikerar minst lika många andra resultat att fluorid i för stora mängder har en negativ inverkan på människors allmänna hälsa – speciellt barns utveckling.

  • Jari Norvanto says:

   👍

 2. anders170 says:

  Tack Peter Krabbe.

 3. Pingback: Om kriget kommer…. | Varjager's Weblog

 4. sixtenshusse says:

  Jag hoppas att Ryssland tar hela EU och avsätter alla skojarna som blivit rika bara genom deras lögner detta eftersom jag idag litar mer på Putin än alla andra ”ledarna” som inte gör annat än fördärvar!

  • Benny says:

   Ja, en upprensningsaktion av ”ledarna” i västvärlden är nog också nödvändig till slut! Och det är kanske orsaken till den tilltagande desperationen man kan se hos politikerna i väst då de känner marken börjar bränna under fötterna. Jag har inget mot att de värsta krigshetsarna i väst ställs inför domstol och tyvärr har Kristersson och den svenska regimen sällat sig till den tragiska skaran.

   • peterkrabbe says:

    Förutsättningen för att demokratin skall fungera är att de politiska partierna som rekryteringsbas är öppna och pragmatiska. Idag fungerar partierna som slutna sekter, där ingen diskussion eller ifrågasättande av Högsta Ledningens beslut är önskvärt. Alla deltagare rekryteras via ungdomssektionerna, där man kan välja ut dem som är lydiga och underordnar sig den etablerade ordningen. Detta utesluter i princip alla nya initiativ och tankar på ett tidigt stadium. Partiapparaten blir stel och oföränderlig. Följden blir yrkespolitiker som redan tidigt bestämmer sig för att slaviskt följa partiprogrammet för att kunna avancera i hierarkin till riksdagen och höga löner. Fritänkare har ingen chans att komma igenom dessa flaskhalsar. Där är vi idag. 98% av riksdagsledamöterna vet inte ens vad globalism är. Ingen vet vartåt vinden blåser, för det står inte i partiprogrammet. Detta bäddar för enfrågepolitiker som Kristersson, som fått Ukraina på hjärnan utan att förstå de globala sammanhangen. I förlängningen lämnar dessa politiker gärna över styret till högre instanser som EU och FN – mindre arbete och högre löner när korruptionen blir legal. Ryggdunkar och champagneglas gör att man känner sig i gott sällskap – här tycker vi alla lika! Så arbetar WEF för att driva politiken mot sin envärldsregering. Demokratin behöver en förnyelse, snabbt innan det är för sent!

    • Sven Sýkora says:

     Där har du inte bara 1 poäng utan många, situationen är exakt som du beskriver, ett eget sunt förnuft är det idag inte svårt att hitta information som stämmer med verkligheten och inte medias propaganda.

    • Rune N says:

     Det borde finnas möjligheter för människor som vill uträtta något att ställa upp i de allmänna valen. Detta utan att bli tvungen att starta ett nytt parti.
     Detta kunde ju lösas genom att partiernas listor öppnas för medborgarna.
     Exempelvis om jag vill ställa upp till val i Riksdagen så meddelar jag t.ex. Moderaterna att jag vill bli uppsatt på deras valsedlar för Riksdagen.
     Eftersom valberedningarna har blivit olagliga så kan ingen hindra mig.
     Kandidaterna har ingen rangordning så alla som finns där är likvärdiga. Alla kandidater får sitt särskilda nummer som väljarna har att välja mellan.
     Personval blir obligatoriskt! Valsedeln blir ogiltig om inte väljaren har skrivit in numret på den kandidat som ska väljas.

    • Agneta says:

     Ja, varför har vi ens partier? Politik borde handla om att finna lösningar på befintliga problem. Man borde jobba mer pragmatiskt och skippa alla ideologier som splittrar mer än de bidrar till samverkan och lägger hinder i vägen för att se lösningar. Det är nästan så att man tror att det finns en uttänkt plan med partipolitiken och ideologierna…

  • Jari Norvanto says:

   Ja, man kan fråga sig vem som egentligen är fienden. Och om fienden egentligen är landsförrädare…

   • mpathi says:

    Precis så ser jag det också. De sanna patrioterna står upp för svenskt oberoende från imperier och deras agenda.

 5. Reblogga detta på corneliadahlberg och kommenterade:
  Tack Peter ditt upprop borde delas ut i varje svensk brevlåda!

 6. hllviken says:

  Instämmer 100%

 7. levai13gmxcom says:

  Sverige har inte varit i krig sedan Napoleons tid, och man byggde medvetet sin säkerhetspolitik på att inte delta i några militära allianser. Följaktligen är lärdomen från de senaste 200 åren, för svenskarna och som dominerat landets politik i 100 år, att neutralitet ledde dem till framgång…?
  Livet som ”homo sapiens” har sina sidor. Vi har lätt för att lida, vilket jag tror är grunden till mycket av våra destruktiva aktiviteter. Våra kroppar och sinnen är känsliga. Men vi har också en fantastisk potential att uppleva glädje, skönhet, kärlek, insikt. Just nu står vi verkligen vid ett (eller flera) vägskäl, både som art och som individer. Vi måste välja mellan ett liv fortsatt styrt av rädsla och destruktivitet, eller ett liv styrt av kärlek och insikt. Det är beslut som måste tas av varje individ, för att arten ska kunna ändra riktning. Ganska snart är det nog för sent.

 8. Erik says:

  Det är svårt att kommentera Peters texter för dom är så bra och innehåller allt man själv tänker på. Frågan är VARFÖR folk inte lyssnar eller begriper detta på egen hand. Eller så kanske de gör det, men hur skulle vi få reda på det i så fall?

 9. matte5958 says:

  På pricken som vanligt Peter. Nu kommer svart på vitt om sanningen som du beskriver i krönikan; https://newsvoice.se/2023/01/nato-stycka-upp-ryssland/

  jag tror – med risk att bli tjatig – att vi alla får offra några timmar var och maila alla ledamöter i riksdagen samt SR/SVT och tunga journalister. Vi kan kopiera Peters storstilade apell på slutet, kanske lägga till en fråga om med vilket mandat man nu aktivt söker sätta sverige och svenskar i frontlinjen ?

  • Loa says:

   Hjälp från andra hållet..

   Ny kravlista från Erdogan för svenskt Natomedlemskap
   2023-01-16
   https://samnytt.se/ny-kravlista-fran-erdogan-for-svenskt-natomedlemskap/

   Turkiet kommer nu med en lista med 130 personer den turkiska staten pekat ut som terrorister och man vill ha utlämnade. Tillgodoser inte Sverige kraven blir det heller inget medlemskap i NATO.

   OCH
   vad än vår krypande utrikesminister Tobias Billström (M) tar till för brösttoner:

   Erdogandockan inte brottslig, enligt åklagare
   16 januari 2023
   https://www.friatider.se/erdogandockan-inte-brottslig-enligt-aklagare

   PKK-aktivisternas beslut att hänga upp en upp- och nedvänd docka av Turkiets president vid Stockholms stadshus utgör inte förtal. Det uppger kammaråklagare Lucas Eriksson.
   – Jag fick in ärendet som förtal, men tyckte inte att det kunde nå upp till att vara förtal. Därför beslutade jag att inte inleda en förundersökning,

   • Loa says:

    Turkiet: Sverige en ”propagandacentral för terrorister”
    17 januari 2023
    https://www.friatider.se/turkiet-sverige-en-propagandacentral-terrorister

    Sverige kritiseras hårt av Turkiet efter att åklagare valt att inte inleda en förundersökning mot de PKK-aktivister som hängde upp en Erdogandocka i Stockholm förra veckan.
    Omer Celik, talesman för regeringspartiet AKP, säger att Sveriges tystnad i frågan innebär att landet ”stödjer terrorism”

    • Loa says:

     Är SVT plötsligt på vår sida anti NATO?

     Satirteckning av Erdogan publiceras av SVT
     18 januari 2023
     https://www.friatider.se/satirteckning-av-erdogan-publiceras-av-svt

     • Loa says:

      Turkiet kallar upp Sveriges ambassadör på grund av koranbränning
      20 januari 2023
      https://www.friatider.se/turkiet-kallar-upp-sveriges-ambassador-pa-grund-av-koranbranning
      .
      .
      Turkiet kallade upp Sveriges ambassadör – kräver att Paludans koranbränning stoppas
      2023-01-20
      https://samnytt.se/turkiet-kallade-upp-sveriges-ambassador-kraver-att-paludans-koranbranning-stoppas/

      Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan vill markera yttrandefrihet mot Turkiet. Detta efter att Turkiet fördömt händelsen där det kurdiska nätverket Rojavakommittéerna hade hängt upp en Erdogan-docka utanför Stockholms stadshus.

      • Loa says:

       Tack. Tack. Tack.
       (for whatever it’s worth)

       Efter koranbränningen: Turkiet säger NEJ till Sveriges Natoansökan
       21 januari 2023, kl.15:00
       https://samnytt.se/efter-koranbranningen-turkiet-sager-nej-till-sveriges-natoansokan/

       .

       Turkiskt maktparti sätter punkt för Nato-ansökan efter koranbränningen
       21 januari 2023 kl 16.03
       https://www.friatider.se/turkiskt-maktparti-satter-punkt-nato-ansokan-efter-koranbranningen

       Det turkiska nationalistpartiet MHP, som president Erdogan är beroende av för att kunna få igenom Sveriges Nato-ansökan i parlamentet, säger nu definitivt nej till att ta med det nordiska landet i Nato. Orsaken är den koranbränning som genomfördes vid Turkiets ambassad idag.

       • peterkrabbe says:

        Liten tuva stjälper stort lass. Men det låter nästan för bra. USA har bestämt att Sverige skall med och då lär det bli så. Jag tror snarare att Turkiet lämnar NATO när det lugnat sig i Ukraina, deras relationer med Ryssland är bättre än någonsin och det asiatiska samarbetet hägrar. Kanske också Ungern fortsätter att tveka, landet har viktiga handelsförbindelser med Kina och vill inte bli snärjt i en NATO-fälla.
        Finland kan gå med i NATO om de vill, det gör varken till eller från för oss. Sverige framstår som ett mer trovärdigt och fristående land i diplomatins tjänst utan Finland, det är vår traditionella roll i global politik – vår främsta tillgång.
        När försvarsstaben börjar yra om att vi ”är förberedda för ett kärnvapenkrig” är det dags att kontakta psykakuten. Någon behöver tas omhand med tvång….

        • Loa says:

         #StopSweden trendar på turkiskt Twitter
         21 januari 2023 kl 17.56
         https://www.friatider.se/stopsweden-trendar-pa-turkiskt-twitter

         Sverige har drabbats av något av en folkrörelse i Turkiet – som kräver att ”det degenererade landet” hålls utanför alla typer av allianser med den muslimska nationen. Nu ”trendar” taggen #StopSweden på den turkiska språkversionen av Twitter.
         Nu ökar pressen på Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att säga definitivt nej till ett svenskt inträde i Nato.

         .

         Turkiskt nationalistparti vill avslå Sveriges Nato-ansökan efter dagens koranbränning
         2023-01-21 kl.19:10
         https://nordfront.se/turkiskt-nationalistparti-vill-avsla-sveriges-nato-ansokan-efter-dagens-koranbranning

         MHP beskrivs på Wikipedia som ett ”ultra-nationalistiskt” och ”fascistiskt” parti. Under en period i slutet av 1990-talet var MHP Turkiets näst största parti och idag sitter de på 48 av de 600 mandaten i det turkiska parlamentet.

         Enligt Fria Tider kommer Erdoğan vara beroende av MHP:s röster för att få igenom ett ja till Sveriges Nato-ansökan i det turkiska parlamentet.
         (…) men vid en närmare läsning av Bahcelis utspel framstår det som att han i första hand kräver en ursäkt från Sveriges regering.

         Vilket inte lär hända, hur långt man än föser fram sillmjölkarna Andreas Norlén eller Billström. Svensk propaganda har ju redan piskat upp ett hat mot Erdogan à la Putin. Dessutom är han nu uppe i 130 kurder på önskelistan.

        • Loa says:

         You beat me to it..

         (Är detta fortfarande p.g.a. vantolkningen av Putins utsaga i höstas?)

         Försvaret förbereder sig på kärnvapenattack
         21 januari 2023
         https://www.friatider.se/forsvaret-forbereder-sig-pa-karnvapenattack

         Kärnvapenbombningar av Sverige kan bli ett möjligt utfall om makthavarna gör allvar av sina planer på ett krig i norra Europa.
         Försvarsmakten börjar nu öppet prata om att svenska folket bör vara redo för angrepp med kärnvapen.

         – I någon mening (?) måste vi räkna med antingen att vara en del av utfallsrummet (”UTFALLSRUMMET”?? Kallas Ground Zero så nu?!) eller att drabbas av sekundära effekter, säger försvarsstabschefen Michael Claesson

        • Loa says:

         I det land vi ska undsätta, för vilket vi skall skicka våra pojkar till fronten i Baltikum (Kristersson: Farligt, farligt men härligt, härligt…), och för vilket vi t.o.m. skall vara beredda (för vi har ”både kunskap och förmåga”) att låta oss brännas till atomaska, går det t.ex. till så här:

         ”Kommunikationsmiss” fick Zelenskyj att skjuta ihjäl sin egen fredsförhandlare
         20 januari 2023
         https://www.friatider.se/kommunikationsmiss-fick-zelenskyj-att-skjuta-ihjal-sin-egen-fredsforhandlare

         När det ryska anfallet kom hade svenska myndigheter funnits på plats för att utbilda Zelenskyjregimen under närmare tre års tid. Ändå saknade regimen en nationell samordnare för utomrättsliga avrättningar, vilket skulle få stora konsekvenser.
         – Mordet berodde på bristande samordning mellan myndigheterna, medger Zelenskyjs presschef Mikhail Podoliak i Wall Street Journal.

         Ridå.

        • Mo says:

         En annan sak som är tankeväckande är att motståndet i Turkiet mot vår ansökan är iscensatt i Sverige. Erdogandockan och nu på nytt koranbränning. Det tycks finnas samverkande intressen på hemmaplan som styr utvecklingen. NATO-medlemskapet avgörs förstås slutligen av USAs ( och Englands ?) intressen. Vi har hamnat i en utpressningssituation.

        • Mo says:

         Finland har förstått att det numera är Norge som är herre på täppan ?

 10. Eclipse says:

  Davosgänget kräver *ovaccinerade* flygbesättningar när de ska ta sig till WEF-mötet, enligt australiensiske piloten Alan Dana, som fick sparken från Quantas Airways för vaccinvägran:

  https://worldcouncilforhealth.org/multimedia/alan-dana-air-travel/

  • Erik says:

   Flyg dit dom, men inte därifrån. Stryp sedan deras tillgångar och kontakt med omvärlden. Let the dogs eat the dogs.

 11. Jonas says:

  Det är så lätt för dessa krigshetsare i usa, vi vet alla vilka de är att skapa krig i andra länder så därför kan man ju alltid hoppas att första bomben faller i usa för då försvinner nog deras rigslust i ett ögonblick.

 12. bjornwiklund says:

  24 kommentarer redan… Jaa det är det faktiskt värt för precis så här ligger det till och det är djupt sorgligt……. först spendera 600miljarder eller mer på denna pandemi så gott som helt i onödan…. sedan decennier en skapad årlig utgift på300?miljarder och ökande Sedan har vi i försäljningen av de flesta lönsamma företag till utlandet…. finns mycket om det men då t.o.m. Aimo park är ägda av Japan…
  well you can´t make this up….. verkar som om de ”gamla kloka” politikerna dött undan och nu har vi broilers som bara vill sitta vid köttgrytan och sleva i sig……

 13. Loa says:

  Tack till den som här visade Tarot by Izabela! Det var hennes förutsägelser för Sverige dec. – feb. Hon är mycket allsidig.
  Nu detta som jag tyder som hoppfullt. Med garanterade tryckvågor till Europa inkl byfånen Sverige.
  Predictions on USA for January to July 2023 – Crystal Ball and Tarot Cards
  Jan 8, 2023

 14. Loa says:

  Nya Dagbladet nära konkurs efter bankattacken – bidra för att rädda Sveriges oberoende dagstidning!
  12 jan. 2023
  https://nyadagbladet.se/redaktionellt/nya-dagbladet-nara-konkurs-efter-bankattacken-bidra-for-att-radda-sveriges-oberoende-dagstidning/

  Låsningen av Nya Dagbladets bankkonto har försatt medieföretaget bakom tidningen på obestånd. Företaget kan inte längre betala sina fakturor och frilansjournalister står utan lön. Eftersom helt avgörande inkomster inte kommer fram riskerar nu företaget och tidningen att hastigt gå omkull. Tidningsledningen ber nu läsarna om stöd för att överleva.
  – Hjälp oss att köpa tid för att undvika en konkurs medan vi strider mot banken för våra och allas rättigheter att ha ett fungerande bankkonto, vädjar Markus Andersson, chefredaktör och ansvarig utgivare.

  Nya Dagbladets ledning bedömde att det var ett riktat angrepp för att stänga ned medieföretagets engagemang och därmed hota den publicistiska verksamheten.

  Korrekt farhåga

  Sveriges Radios ordförande leder banken som försöker stänga ned Nya Dagbladets konto
  20 december 2022
  https://nyadagbladet.se/inrikes/sveriges-radios-ordforande-leder-banken-som-forsoker-stanga-ned-nya-dagbladets-konto/

  Lennart Devette Käll är sedan 2018 ordförande för statliga skattefinansierade Sveriges Radio. Sedan 2019 tillhör han samtidigt den absoluta toppen av Länsförsäkringars organisation, vars bank egenmäktigt låst Nya Dagbladets konto för utlandsbetalningar,

 15. jesslar53 says:

  Nej så kan det väl ej vara våra ”demokratiskt” valda,, tror nog att dom arbetar för ett högre mål än själva demokratin som dom själva är essensen av , demokratin och alla som har tankar om annat än ett socialt demokratiskt samhälle dom är dumma nazzar ,, som i sandlådans diktatur då blir det fascim & högerexrtemism , Nej det är ”vi” som har bestämt vad medborgarna skall ha för uppfattning om demokratiska rutiner och däri ligger lydnad till systemet annars kan dom begära demokratiska val och då kan man bli av med sin plats…. ”” demokrati vad betyder det idag ?????

 16. peterkrabbe says:

  I dagarna kommer vår vän, docent Sture Blomberg ut med sin översättning av Jakob Lorbers ”Johannes Stora Evangelium”, bok 2. Den första boken gavs ut för ett par år sedan. Lorber ansåg sig förmedla Jesus berättelser genom hans röst från ovan, direkt till sitt undermedvetna och skrevs under mitten av 1800-talet. Boken är ett lättare sätt att ta till sig Nya Testamentet än genom Bibeln genom sitt enklare och mindre kryptiska språk.

  I väntan på bok nr 2 ger jag här ett utdrag ur kapitel 72 i den första boken, där Jesus svarar Jonael och hans familj på frågan om världens framtid. Vi kan datera Jesus ord till år 25 (född år 5 f.kr. och då 30 år gammal). Så här svarar Jesus i något förkortad version:

  ”Det kommer att bli som på Noaks tid. Kärleken skall minska och kallna helt, tron på ett rent liv och läror som erkänner Gud…. skall förvandlas till mörkaste, död vidskepelse full av lögner och bedrägerier, och makthavarna skall återigen använda människorna som djur och slakta dem kallblodigt och högst hjärtlöst om de inte underkastar sig den bländande överheten utan protest. De mäktiga skall plåga de fattiga med alla typer av förtryck, och förfölja och undertrycka varje friare ande med alla tillgängliga medel. Så mänskligheten kommer att få genomlida värre prövningar än någonsin förr….
  Men tills dess kommer ytterligare tusen år och inte riktigt ett andra tusen år att förflyta . Då skall jag skicka samma änglar som ni ser här nu till mänskligheten… att väcka den andligt dräpta mänskligheten ….då kommer dessa många uppväckta miljoner att drabba samman med världens makthavare, och ingen kommer att kunna stå emot dem.”

  Projiceringen på dagens situation kan knappast bli mer exakt, tidsintervallet är år 2000-2030 och införandet av den totalitära globalismen ställs vi nu inför dagligen genom skapade pandemier, inskränkningar av både personlig rörelsefrihet och yttrandefrihet och kanske nu också ett världskrig. Kvarstår det svåraste – att väcka den andligt dräpta mänskligheten – och tiden rinner ut.
  Oavsett om man tror på Lorber eller inte är detta den verklighet som vi nu står inför. Den kräver allas medverkan!

  • peterkrabbe says:

   Om man tolkar Lorbers oavkortade citat av Jesus uttalande om världens undergång rätt kommer en tusenårsperiod efter de nämnda två tusen årens brutala slut att följa, då världen ”blir ett paradis”. Med Guds hjälp löser vi alltså nuvarande situation – förhoppningsvis.

   Det jag ser som intressant är uttalandet om upprepningen av Noaks tid. De våldsamma regnen och översvämningarna då har i Bibeln en annan bakgrund än den rent geologiska, som helt uppenbart sammanhänger med övergången från istid till värmeperiod för 12.000 år sedan. Temperaturhöjningen med åtta grader på kort tid utlöste inte bara avsmältning av glaciärer och polarisar, utan också rörelser i de tektoniska plattornas skarvar med vulkanutbrott och jordbävningar som följd. Hetta och aska i luften framkallade våldsamma regn och förlusten av sol under årslånga perioder. Citatet visar att Jesus var medveten om att detta inträffat och också varför. När vi återgår till istid, vilket kommer att ske inom en inte alltför avlägsen framtid, kommer samma scenario att utspelas igen. Processen går i omvänd riktning, men konsekvenserna blir desamma. Även detta visste uppenbarligen Jesus. Om Jesus har rätt i att återgången till istid kommer att dröja ytterligare tusen år kan vi vara tacksamma för detta, min prognos ligger snarare på ett par hundra år.

 17. Loa says:

  Hoppsan. Vad kan detta betyda?

  UAE
  https://samnytt.se/forsta-arablandet-nagonsin-infor-skolundervisning-om-forintelsen/
  15 jan. 2023

  att införa obligatorisk undervisning om Förintelsen. Det var på torsdagen förra veckan som Förenade arabemiratens ambassad i USA tillkännagav att landet kommer att införa kurser om folkmordet i skolans läroplan.

 18. Thorleif says:

  Personligen undrar jag vilka trådar (och hur) USA dragit i när man omvänt vår tidigare försvarsminister om Nato. USA är världens största avnämar-marknad. Tysklands och Japans merkantilistiska politik har sedan 60-talet ständigt utmanat och besegrat USAs tillverknings-industri. Man är helt enkel mycket bättre inom t.ex maskin-innovation.

  USA har sedan WW2 i princip militärt och politiskt ”belägrat” Japan och Tyskland. Efter oljekrisen 1973-1980 och den därpå kraftigt höjda räntan från USA ledde till en för amerikansk ekonomi för hög dollarkurs. Placa-Accord och Börskraschen 1987 innebar att USA helt sonika tvingade Japan och Tyskland att revalvera varvid Japans ekonomi totalhavererade (på eget grepp iofs).

  Världens största konsument-marknad har varit och är fortfarande USA.
  Är det för enkelt att påstå att USA därmed alltid haft denna verklighet som grund för att få Europa och Japan inkl nu Sverige att göra som USA vill? T.ex för Sveriges del ansöka om medlemsskap i Nato för att t.ex få fortsätta (Ericsson) att vara standard inom telefoni m.m. Frågan jag ställer lär vi väl inte få svar på men ekonomiska motiv är alltid prioritet för en politiker. Andra klassiska utpressnings-metoder brukar handla om fortsatta export-licenser för amerikanska komponenter.

 19. Att vilja föra krig, och att endast försöka att finna argument och anledningar för denna önskan, är kanske ganska så gammal, och propagerad av än de ena än de andra ”makthavarna”?

  Det har alltid förts krig kring än den ena än den andra ismen, läran eller ideologin, men mest med ekonomiska tankar som bakomliggande verkliga motiv, (?), och det har förmodligen alltid varit svårt för maktlösa, (med litet verkligt inflytande), att verkligen kunna se, eller att kunna förstå, eller ens vilja förstå, hur de med makt tänker, tycker, förstår, anser och menar med deras viljor att förmå hela nationer att vilja föra krig?

  Men, men…genom historien som har varit kan man se mönstren av just ”fanatism” som har kunnat skapas, åt det ena eller det andra hållet, eller den ena eller den andra ismen, eller läran osv.?

  Är det då en Islam, eller en Kristendom, såsom en ”världsreligion”, eller en ”Vetenskapsdyrkan”, som skall komma att gälla, såsom en ”världsreligion”?

  En fråga man kan ställa sig, när det kommer till religioners olikheter och innehåll, det är om en kristendom, i sin tur, egentligen är en slags ”kvinno-religion”?

  Inom katolska kyrkan är det (sedan omkring tusen-talet tror jag), förbjudet för de enbart manliga prästerna (kvinnor hade inte tillträde till prästämbete inom kyrkan), att gifta sig och bilda familj. (Detta hindrade ju inte att en hel del påvar ändå skaffade sig barn, vilket väl kan sägas avslöja och uppenbara korruption, förljugenhet och bedrägeri, tillsammans med vansinniga bekämpningar av misstänkta falska konvertiter från både en islam och en judendom. Detta genom avskyvärda och bestialiska behandlingar, i syfte att avslöja dem, i det katolska s.k. inkvisitionsdomstolsförfarandet, samt inte att förglömma avlatsbrevshanteringen, som ändå får sägas vara direkta ekonomiska svindlerier i kyrkans historia, och inte att förglömma alla halshuggningar av protestanter under trettioåriga krigets härjningar, samt efterföljande katolskinspirerade kungar, och drottningar, som hade halshuggnings-vapnet i högsta hugg, (”Bloody Mary”, m.fl.).

  ATT en kristendom blev mycket mäktig när den blev statslära, och statsreligion, i Romarriket, och när den anammades av just monarkier, kungar och drottningar och deras trogna följare och underlydande, är ju historia. ATT en kristendom, när den började bli alltmer maktfullkomlig och mäktig, med anspråk på att ”styra och regera hela världen”, gick till mer och mer ATTACKER, mot en judendom och mot judar, det är också historiska verkligheter.

  NÄR en ISLAM växte fram, så kan man se att den läran i en realitet är som en slags brygga, mellan en judendom och en kristendom, rent teologiskt. En islam liknar en judendoms lära om att ”Gud är EN”, (istället för Tre), som inom en kristendoms lära. En islam deklarerar även i sin lära att: ”Det finns ingen Gud utom Gud”, förbjuder griskött, förespråkar omskärelse av pojkbäbisar, och även förespråkar att en man kan ha fyra fruar, samt också barmhärtighet mot fattiga, m.m., som är i överensstämmelse med en judendoms lära.

  En judendom likväl som en islam värderar också skillnader mellan män och kvinnor, mellan pojkar och flickor. Samt att moderskapsförmågor hos kvinnor vill värnas, skyddas och försvaras. Kvinnors värde som mödrar anses vara mycket högt.

  En modernism som växte fram i samband med industrialiseringen och i anslutning till att en boktryckarkonst uppfanns, som medförde att allt fler människor började att kunna läsa, och skriva, började kanske med motsättningarna mellan en protestantism och en katolicism, som resulterade i krig, samt de efterföljande revolter och revolutioner under påföljande århundradena, fram till de fasansfulla och massdödande av unga män, under de två världskrigen i Europa i 1900-talets första hälft.

  En feminism tog fart sedan under de moderniserande och anti-kristna ideal som proklamerades i anslutning till revolutionerna och som växte lavinartat efter de två världskrigen.
  En feminism som i princip är en slags anti-kvinno-ism, (som vill förneka kvinnors särpräglade förmågor, i jämförelse till män!), och som därför är en slags livsfientlig ism.

  Det är alltså endast kvinnor som skall sträva efter en s.k. jämställdhet och jämlikhet, (i jämförelse till män!), för att därigenom antas kunna erhålla ett s.k. ”lika värde”, (som män!). Men detta förutsätter en slags ”kvinnoförnekelse”, eller även en slags ”anti-kvinno-ism”, då det är endast kvinnor som kan föda barn och att män aldrig, i sin tur, någonsin, kan jämställa sig själva i jämförelse till kvinnor, (och därmed, i sin tur, bli s.k. ”lika värda”, som kvinnor, då ju män aldrig kan föda några barn!)

  Modernitetens hyllningar i all ära, (och många är glada över att religioners värld och maktutövning har förminskats och blivit mer ”privat-religion”), men samtidigt kan även en s.k. ”anti-religion”, eller en s.k. ”vetenskapsdyrkan”, gå över styr intill vanvettiga och fanatiska nivåer (som ju historien har visat prov på, inom såväl en kommunism såväl som en nationell socialism, en nationalsocialism, eller en s.k. nazism, som alla var – ismer och ideologier som var ”anti-religion” men som blev sina egna ”vetenskaps-religioner”, med sina efterföljande konsekvenser…!)

  • peterkrabbe says:

   Maria, du skriver för långa kommentarer. Försök att komprimera och konkretisera mer, så blir din avsikt med kommentaren tydligare.

  • Mo says:

   Alla tre abrahamitiska religionerna har ett grundlagt problem med sin kvinnosyn men det är absolut störst inom Islam. Den religion som även tillväxer snabbast inte minst pga ett synsätt där många barn upphöjs som föredömligt. Inte mindre blir problemet av polygami när det tillåts i vår västerländska kultur. Islam tillåter blandäktenskap med kristendom och judendom för mannen men ej för den muslimska kvinnan. Barnen i ett sådant äktenskap blir alltid muslimer. Man kan fundera över om det har haft betydelse för islams utbredning inom mellanöstern på kristendomens bekostnad.

   https://www.katoliknu.se/html/rel_islam-kvinn5.htm

 20. Mo skrev: ”….Alla tre abrahamitiska religionerna har ett grundlagt problem med sin kvinnosyn”…

  Nja, ett sådant ”problem” befinner sig nog mest identifierbart i relation till en ”modernistisk” s.k. feminism, (som i sig är en s.k. anti-kvinno-ism därför att den tror sig om att vilja hävda någon upphöjd och idealiserad ”jämlikhet”, men som avkräver endast flickorna, kvinnorna och tanterna, att sträva efter att bli mer ”lika männen”, för att detta s.k. jämlikhets-ideal skall kunna infrias? Och blir då och därmed alltså en slags ”kvinno-förnekande” ism, (med hänvisning till att män ju aldrig kan ens försöka att sträva efter att kunna uppnå de förmågor, alltså barnafödande förmågor, som kvinnor innehar i sin utrustning, för att därmed, i sin tur, kunna uppnå en s.k. ”jämbördighet”, eller ”jämlikhet”, med och till kvinnor.

  Därför är propaganda om religionernas ”grundläggande problem med kvinnosyn”, en slags chimär.

  Det är både mer mans-vänligt och mer kvinno-vänligt, och därmed mer människo-vänligt, att försöka att förstå de grundläggande och fundamentala särskiljande skillnader och olikheter som finns mellan pojkar och flickor, mellan män och kvinnor och mellan mammor och pappor, än att mata den s.k. ”moderna” strävan efter en s.k. ”jämlikhet”, som i sig är en ism som gör ”våld” mot flickor och kvinnor, mot pojkar och män, samt också då som en konsekvens även mot mödrar och fäder och mot familjer som helheter, (eller såsom nödvändiga ”heligheter”).

  • Mo says:

   Jag anser absolut att det är fel väg att förneka de biologiska skillnaderna mellan män och kvinnor. Tvärtom är det en styrka som medfört ökad variation och utveckling av människan. Det handlar om hur du värderar manliga respektive kvinnliga egenskaper, dvs det maskulina versus det feminina.
   Människan är ett gammalt släkte, de abrahamitiska religionerna några tusen år gamla. Vad hände med vår människosyn i samband med deras tillkomst och varför. Fanns det ett samhälleligt behov av att upphöja värdet av det manliga ? Kanske sprunget ur tidigare befolkningsreducerad istid. Behövdes det söner för de tunga sysslorna inom jordbruk, byggnadsarbetare för de stora tempelområdena, soldater för krig osv.
   Vilken kvinnosyn rådde tidigare under olika gudinne kulturer och inom tex gnosticismen.
   Att försöka förstå varifrån våra värderingar härrör är avgörande för vår överlevnad som är beroende av 2 värdefulla kön för att utvecklas i harmoni. Den tanke jag ville väcka var om inte den nuvarande urskiljningen främst missgynnar männen i vårt befintliga samhälle.

  • Loa says:

   ”en ”modernistisk” s.k. feminism, som i sig är en s.k.anti-kvinno-ism därför att den tror sig om att vilja hävda någon idealiserad ”jämlikhet”, men som avkräver endast flickorna, kvinnorna och tanterna, att sträva efter att bli mer ”lika männen”, för att detta s.k. jämlikhets-ideal skall kunna infrias. Och blir då och därmed alltså en slags ”kvinno-förnekande” ism, ”

   EXAKT. Har jag sagt i 40 år.

 21. Astrid says:

  Det NWO innebär är, enligt vad jag förstår, den levande jordens död och människans förintelse såsom andlig varelse.

  Den transhumaniserade nya människan är genförändrad och utan Jag och kan lika lite som ett Jaglöst djur äga något och vara myndig. Istället för att styras inifrån styrs hon utifrån.

  Den nya världen är artificiell och inte den värld Gud skapat, utan skapad av människor genom ”undernaturen”, tekniken och utan förbindelse med ”övernaturen”, ”himmelriket”.

  ”Utan förbindelse med den andliga världen är allt förgäves.” Anton Kimpfler

  Ödesdigra injektioner kan komma att tvingas på oss inom en snar framtid. Vi ska inte längre kunna vara den vi är och har blivit genom en rad inkarnationer.

  Precis som Klaus Schwab framhåller är det ett fullständig och genomgripande omskapande utan motstycke och det ska genomföras över huvudet på mänskligheten!

  Vad som slår mig i dessa vidunderliga planer är hur list, slughet och intelligens är förenade med barnsligheter, naivitet – precis vad som karakteriserar psykopaten.

  • peterkrabbe says:

   Jag instämmer helt i dessa dina funderingar. Det går knappast att beskriva bättre. Men jag tror också att deras största misstag är att driva agendan med transhumanism samtidigt som man driver depopulationen, särskilt som båda agendorna genomförs med hjälp av injektionerna. De stigande dödstalen kommer att få allt fler att vägra injektioner oavsett konsekvenser. Därmed förlorar man kapplöpningen i tid, uppvaknandet kommer ifatt och förbi deras ondskefulla agendor.

 22. Mo says:

  Den svenska modellen implementerades via S genom brödraskapet och sedan tro och solidaritet. Svenska kyrkan politiseras och tro omvandlas till tillhörighet. Tro vad du vill ?

  https://www.expressen.se/kultur/joel-halldorf/sjalvklart-hor-en-muslim-hemma-i-svenska-kyrkan/

  • Mo says:

   Den framgångsrika iden inom en ung religion som islam som medförde snabb expansion. Vad handlar det om ? Att få kontroll över fortplantningen eller kontroll över tanken genom sammansmältning av religion och politik ? En totalitär konstruktion.

 23. Mo! Vilken bra kommentar. Du har helt rätt. Tur att det finns män som förstår. Antar att du är en man. Går vi inte tillbaks och tar bort mannen som den enda som har något värde kommer det att gå åt helvete. Och det gör det ju också. Finns det något som är så besudlat och föraktat som det kön vi kommer ifrån. Lyssna t ex på invandrarungdomar! Usch! Text ur min bok som kommer i vår: Varthän! Höger finare än Vänster! Gissa vilken sida som är den bästa! Läs Bibeln.

  Innan vi fick den enda guden dyrkade människorna jorden och födandet. Gudsbilder är människors bilder, några andra finns inte att få. Religionen föddes i våra förlevandes sinnen, i en begynnande känsla, en förnimmelse vi nu kallar vördnad. Och det man vördade var Livet, själva Livets anda. Symbolen för skapelse och urkraft tog form i Den Stora Modern – Livmodern – Moder Jord – Den Stora Gudinnan. Mytforskare och arkeologer är eniga om att den första personifierade heligbilden i människornas historia är feminin och det gäller för hela världen. Religionsprofessor Åke Hultkrantz har sammanfattat: ”Så mycket är dock klart, att Modergudinnan är den arkeologiskt sett först kända gestalten i mänsklighetens religiösa pantheon”.

  • peterkrabbe says:

   Helena, Mo är kvinna, men vi är många andra män som också förstår. Forntidens samhällen hade aldrig kunnat utvecklas om inte både män och kvinnor hade haft sina var för sig oundgängliga egenskaper och samverkat så som skapelsen förutsatt det.

   • Aha! Hur man kan känna. Har alltid trott att Mo var en man. Mannen och kvinnan är ett lag som skapar det heliga – barnet! Frukten! Meningen med allt! Alltså måste det splittras. Förstöras. Äpplet! Ormen! Kvinnan! Det är split redan i början på det nya. Hur ska man annars få makt!

    • Benny says:

     Inom fanatisk islam ska enligt uppgift vara att mannen är skapelsens krona sedan kommer en fin häst, kamel och kvinnan på fjärde plats anses det hos de mer extrema tolkningarna som florerar i bl a Saudiarabien. Övrigt djurliv saknar själ och kan behandlas som föremål vilket man tydligt kan se på klipp från länder där islam styr och där djurplågeri är legio. Och man förstår av detta varför det ser ut som det gör i länder där islam styr och lagarna anpassas efter koranen. Människor som inte är muslimer har också ett mycket lågt värde för en troende muslim och framförallt kvinnor behandlas nedsättande av manliga muslimer. Man funderar ju på hur regimen i Sverige tänkte när man började importera dysfunktionella muslimer från Afrika och Mellanöstern? Tänkte man alls eller följde man bara order från Bryssel? Nu är Sverige i det läget att närmare 2 miljoner har islam som religion och ingen verkar ha en aning om hur många potentiella extremister det finns i Sverige! Samtidigt fortsätter kriminaliteten att galoppera men att skicka mer vapen och resurser till det nazi-styrda Ukraina verkar vara viktigare för regimen i Stockholm än att stävja gängkrigen som pågår i Sverige.

     • Benny skrev: …”Människor som inte är muslimer har också ett mycket lågt värde för en troende muslim.”…

      Och hur ”högt värde” har ”icke-kristna människor” i kristna människors ögon?

      Eller hur ”högt värde” har ”icke-judiska människor” i judiska människors ögon?

      Eller hur ”högt värde” har moderater i socialistiska människors ögon?

      Eller hur ”högt värde” har ”SD-politiker” i ”Icke-SD-politikers” ögon?

      Eller hur ”högt värde” har ”män” i ”radikalfeministers” ögon?

      ..
      Detta fenomen att vilja framhäva ”sig och den egna religionen, ismen eller ideologin”, GENOM ATT vilja ”nedvärdera” de som då INTE omfattas av densamma, är ett psykologiskt, sociologiskt, självförsvarsbenäget och gruppdynamiskt själv-sammanhållande fenomen, som kan återfinnas och återspegla sig i stort sett inom alla gruppformationer av alla de olika slag, tillsammans med viljor att förminska ”de andra” på olika sätt, för att därigenom rent psykologiskt kunna ”förmera” sig själva i just ”värde”.

      Den formulering som värdemässigt och politiskt formuleras och heter: – ”Alla människors Lika Värde”, är missvisande. Inte enbart därför att det i princip är en omöjlighet för vilken ”grupperad gruppering som helst”, (äktenskap, familj, parti, förening, församling, kyrka, moské, synagoga, nation osv.,) ATT kunna verkligen fungera efter en sådan formel.

      Det NATURLIGA för de flesta grupperingar av alla olika slag är att både vilja, och också behöva för sina egna både psykologiska, sociologiska och mentala överlevnadsmöjligheter, JUST SÅSOM GRUPPERING, det är att förklara att:

      – ”Alla människor har (obönhörligen) ett OLIKA VÄRDE för alla”!, (och kan inte ha något annat!…)

      ….

      Inom en islam är det faderns skyldighet och plikt att ansvara för barnen och för familjen som helhet. Det är även därmed en ”rättighet” för fadern, att vara den som anses vara ”mest myndig” i familjekonstellationen, (liksom det även är inom en judendom, särskilt en ortodox judendom.)

      Detta familjeideal medför att det förekommer betydligt mindre skilsmässor inom en islamisk kultur. Dessutom är mödrar högt värderade och moderskap vill skyddas och värnas som sådant, och därmed är kvinnor värderade högt, främst som just mödrar.

      Detta kan jämföras med en västerländsk feminism som förnekar kvinnors moderskapsförmågor, för att därmed kunna sträva efter det idylliserade men ensidiga ”jämlikhetsidealet”, (i jämförelse med och till män!), för att därmed då tro sig om att kunna uppnå ett s.k. ”lika värde”, (som män!), vilket i en förlängning är familjenedbrytande som, (vilket ju visas i alla skilsmässor inom de västerländska samhällena, kanske med Amerika i spetsen, men även i Europa, och inte minst i Sverige!)

      • Mo says:

       Det är det sekulära samhället som har avskaffat föräldrar rollen, inte kristendomen, eftersom de önskar att samhället tidigt tar över ansvaret för en kollektivt likriktande fostran.
       Inom kristendomen är moderskapet mycket högt värderad, inom tex katolska kyrkan förmedlar Maria en direkt förbindelse till Gud.

       https://www.katolskakyrkan.se/kyrkan-i-varlden/helgon/helgonkalender/maj/den-saliga-jungfru-maria-kyrkans-moder

       Den svenska tolkningen lika värde är felaktig det handlar om lika värdighet. Värde speglar det konsumtionssamhälle vi lever i där ett efterfråge styrt marknadsvärde alltmer präglar vårt tänkesätt.
       Inom islam kvarstår i många fall ett gammalt synsätt där kvinnan blir en vara som det kan köpslås om, barnäktenskap, polygami, kortvariga tidsbegränsade äktenskap osv. Problemet kanske är knutet till att det är förbjudet att ändra de regler som finns nedtecknade i koranen som dessutom är samhälleligt förankrat genom sharialagar.

       https://www.imamalicenter.se/sv/artiklar_tidsbestamd_aktenskap_zawaj_mutah_2022

      • peterkrabbe says:

       Det är svårt att jämföra politiska attityder med religiösa dogmer. Politiken handlar om åsikter och tyckande som man lätt kan välja bort eller ändra efter behag, religionen är i fallet islam och judendom tvångsmässigt pådyvlade människor i slutna etniska grupperingar. Jag tror inte att du förstår vad det innebär i verkligheten att som kvinna vara underordnad en muslimsk man. Att det är färre skilsmässor inom islam beror ju på att kvinnan inte tillåts lämna äktenskapet med mindre än att riskera bli mördad eller utslängd från en balkong, en rätt som mannen anser sig ha i den religionen. Misshandel av både barn och kvinnor är frekvent i muslimska familjer, men tolereras inte i den kristna miljön. Vi har olika syn på huruvida rättssamhället tillhör staten eller mannen. Läs lite mer i Koranen!
       Du kan också läsa i judiska Talmud, så får du en bild av hur ett patriarkat baserat på religion fungerar….

       • Peter Krabbe skrev:…”Det är svårt att jämföra politiska attityder med religiösa dogmer.”…

        Ja, det är det onekligen.

        Kanske därför som redan den Franska Revolutionen, som menades sig vara i den s.k. Upplysningens tjänst( ?), (och vilken väl var först ut av alla ”revolutionerna” både i USA och senare i Ryssland?), var ganska så fokuserade på att kunna besegra en kristendom, främst?

        Många präster dödades både i Frankrike och i Ryssland.

        (Genom olika paroller, t ex: -”Religion är opium för folken”, och hyllande av slagord som: – ”Frihet, Jämlikhet, Broderskap”, samt också då: – ”Arbetare i alla länder förena eder”, så skapades massrörelser av mer politiska slag som i sig själva också var mer eller mindre s.k. vetenskapsdyrkande massrörelser, eller materiellt fokuserade rörelser. Dessa har ju särskilt efter andra kriget medfört ett alltmer ”politiskt tänkande” över lag, samt därtill också ett allt större försvinnande från, eller en alltmer utpräglad bristande förståelse för mer eller mindre alla former av ett s.k. ”religiöst tänkande, vilket då innefattar begreppet ”Gud”.)

        • peterkrabbe says:

         Maria, för den judiska rörelsen är det praktiskt taget omöjligt att få ett övertag gentemot religioner som kristendomen och islam, som har så oerhört många fler anhängare. Därför fokuserar man på att försvaga dessa religioner genom att arbeta politiskt för en sekularisering av samhället. I mitt citat från Lorber ovan understryker redan Jesus detta med sitt uttalande ”De mäktiga skall plåga de fattiga med alla typer av förtryck, och förfölja och undertrycka varje friare ande med alla tillgängliga medel. ” Med hjälp av politiken kan man arbeta osynligt från ledande positioner i samhället med att försvaga och helst utrota kristendomen som religion.
         Detta gjorde man exempelvis vid den ”ryska” revolutionen, då judiska bolsjeviker tog makten och utrotade religionen i hela Sovjetimperiet. Nu tog det en annan vändning genom Stalin som motarbetade judarna och idag har den ryska religionen återuppstått med förnyad kraft.
         Detsamma gjorde man genom Rothschild när liberalismen utvecklades i början av 1900-talet under Fabianerna i syfte att kunna styra den växande arbetarklassen politiskt och bort från religionen. Även dagens politik är hårt styrd av samma krafter, de som Jesus kallade ”De mäktiga”. Den ser vi idag som WEF i Davos och i den av USA sponsrade judiske Zelensky, som symboliskt kan utmålas som Davids kamp mot Goliat – i detta fallet den ryska ortodoxa religionen, som man vill störta för andra gången. Politiska motiv är lättare att förankra hos opinionen än religiösa. Så kan man få kristna att kriga mot kristna, något man lyckats med under hela 1900-talet och de flesta förstår fortfarande ingenting av vad som händer. Vi kristna är mycket lätta att lura.

     • Astrid says:

      När jag var ung förbereddes islams intåg i Sverige. En norsk kvinna och en svensk man, båda konvertiter, turnerade för att presentera Sveriges nya spännande religion för okunniga svenskar. Fullsatt sal och inga frågor. Alla lyssnade uppmärksamt på hur fantastiskt det var att leva som muslim – mot att vara kristen. Som att ”komma hem”. Islam hade svaren. ”Alla bitar föll på plats.”

      I dag känner jag muslimer som inte är fanatiska och judar som ingenting har emot kristendomen.

      Det finns ofta politiska intressen bakom att provocera, hetsa fram konflikter och oförsonlighet mellan oss människor, är min övertygelse.

      Reser man i Sydafrika kan man förvånas över frånvaron av rasism. Vita företagsledare månar om sina ofta svarta medarbetare, som i sin tur uppskattar och tycker om sin chef…

     • Det är bara bullshit! Påhitt för att få makt. Det är skönt att läsa David Icke. Han ställer sig på neutral mark som jag. Varför skulle kvinnan vara sämre än mannen? Sjukt! Native indians där var det kvinnorna som bestämde när man skulle bryta upp och gå vidare till nästa läger. Men sen kom missionärerna med bibeln i högsta hugg. Såg med fasa på kvinnans makt och sen vet vi hur det gick. Bläh!
      Köpte Ickes Robotarnas uppror 1998. Läser om den. Rena historielektionen. Kristendomen har varit maktapparaten under många hundra år. Brutala metoder användes mot kättarna (katarerna).

  • Mo says:

   Vad spännande ! Kan du inte annonsera din bok här på Peters blogg när den kommer ut i vår så att intresserade kan ta del av den.

 24. Mo says:

  Andelen muslimer i Europa är 5% med det totala antal ca 5 milj vardera i Tyskland och Frankrike. Den procentuella andelen av befolkningen är högst i Sverige med ca 8% och ökar snabbt vad vi än gör.
  Förändringen har gått så snabbt att det borde vara uppenbart för de flesta att den är politiskt styrd. Det började tidigt i Sverige genom S och stärktes i samarbetet mellan socialdemokratiska brödraskapet och det extrema muslimska brödraskapet. Den följande stora muslimska invandringen möjliggjordes genom Barcelona avtalet nov 1995.
  Förutseende nog förbereddes detta viktiga avtal via socialdemokratiska utrikesminister Hjelm- Wallen som förde upp ämnet till internationell nivå juni 1995 genom Stockholms konferensen ” Euro-islam ” a conference on relations between European and Islamic Cultures and the position of Muslims in Europe.
  Som vanligt blir svenska S ett verktyg för genomförandet av önskade förändringar.
  Hur det framtida Europa ska påverkas av en ökande andel muslimer i befolkningen är upp till oss själva att bestämma över. Det tycks som att många vaknar när de förstår att Turkiet äger NATO frågan.

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Opl7mA/riskerar-sverige-att-bli-ett-muslimskt-kalifat

 25. ludwig.S says:

  Den stora islamistiska invasionen är styrd av talmudisterna. För de är vi vita bara djur. De ”män”(!) som kommer hit från de islamistiska länderna är förtrupper/medel/biologiska vapen för att utrota – genom mord, förnedring, våldtäkter – den vita rasen/oss, de kristna trots att nästan ingen av oss är på riktigt kristna européer idag – enligt det NyaTestamentets Jesus-bild. Möjligen kyrkliga. (Min erfarenhet är att europeisk islam (Bosnien) kan vara helt annorlunda den Mellanöstens version.)
  När man ser WHF,EU,Världsbanken, NATO, mm. de agerar som de ”utvalda” att ”rädda världen” – av WEM?. Av deras sk.gud. De är ”satans synagoga” för att citera Jesus själv.

 26. Intressant ur geologiskt historiskt perspektiv är att en temperaturuppgång skedde med max för ca 13000 år sedan enligt mätningar från iskärnor, vilket följdes av en nedkylning som slutade för ca 10500 år sedan. Själv analyserar jag situationen som att den tidsmässigt ‘korrekta’ nedkylningsperioden abrupt avbröts för ca 10500 år sedan. Sådant avbrott kan astrofysiskt inte ske ‘hur som helst’ utan måste ha en motsvarande ‘astrofysisk förklaring’. För ca 10500 år sedan skedde det som kallas ‘syndafloden’ under Noahs tid bibliskt. Vad skedde då, frågar sig vän av ordning? Var det ett ‘gudomligt ingripande’ eller har syndafloden kanske ett helt annat ursprung?Det som kan konstateras är att stora geologiska förändringar skedde på det sätt som Du antyder i Din kommentar. Själv är jag numera rätt övertygad om att tektoniska förändringar skedde, med förändring av hur land och havområden förändrades och med ett ‘tillskott av vatten ‘, hur det nu ska förstås?
  Efter egna försök att astrofysiskt förstå detta har jag kommit till en preliminär slutsats, se nedan. I solsystemet finns flera viktiga anomalier, bl.a. a) ett varierande tyngdpunktsförhållande, som innebär att solen vandrar omkring ett tänkt barycenter, där solen avståndsmässigt rör sig upp till två soldiametrar ett antal gånger under ca 100 år; b) ett asteriodbälte mellan planeterna Mars och Jupiter, som härrör från en ‘exploderad planet’; c) Jorden är omgiven av en oformligt stor måne, som knappast kan ha uppstått ‘naturligt’, om vi jämför dess storlek med de största månarna kring Jupiter, Saturnus eller Uranus.
  I sumeriska skrifter talas om celesta händelser och om förekomsten av en planet Tiamat, som var en extrasolär planet med stor reflektion, troligen en vatten fylld planet. Jag vill i sammanhanget minnas en diskussion med ‘Arga Gubben’, övertygad anhängare av Swedenborgs teosofi, där han frågade om solsystemets tidiga ‘två solar’. Därtill talas om Kingu som en begynnande egen planet, som i de celesta händelserna ‘flyttades’ till vår jord.

  Mina preliminära, intuitivt spekulativa slutsatser: Tiamat var den solljusreflekterande vattenplaneten, som refereras till som solsystemets andra sol. Den exploderade. Att den finns refererad i folklore och teosofiska beskrivningar antyder att Tiamat har observerats och därför har exploderat, mer sannolikt i närtid än tidigt i solsystemets historia, låt vara att observationen kanske skedde av de mer utvecklade entiteter som fanns på vår planet långt före syndafloden, därav dokumentation. Om Tiamat var en vattenfylld planet som exploderade, dras av gravitationskrafterna åtminstone en del av materien mot solen, alltså mot vår jord. Om så skedde skulle mycket väl stora mängder vatten ha hamnat här och utlyst syndafloden. Explosionen skulle också utlösa stora förändringar i solsystemets energistruktur, fortplantad till jorden i form av tektoniska förändringar, vulkanutbrott och en förändrad kontinental/havs-fördelning. Kanske blev också månen en del av jordsystemet då, med en gravitationellt stabiliserande verkan, till gagn för oss som lever nu.
  Skedde således denna explosion för ca 10500 år sedan? Varför och vad hände då? En planet exploderar inte ‘hur som helst’, efter att ha varit i omlopp i solsystemet under lång tid. Exploderade den till följd av ‘åtgärder’, av vem då? Hur länge har månen kretsat kring jorden? Här slutar mina funderingar i astrofysiskt hänseende.

  • Ovan kommentar är avsedd som ett svar till; peterkrabbe 17 jan kl 14:26, kanske hamnade den fel som en separat kommentar?

   • peterkrabbe says:

    Jag skrev ett par artiklar om detta 2019 här https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/07/21/en-smygtitt-in-i-ondskans-skafferi-del-4-gudarna/ och här https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/07/27/ar-kampen-mellan-det-goda-och-det-onda-evig-och-nodvandig-for-en-balanserad-utveckling-vad-sager-egentligen-historien/ . Det är ett intressant område att diskutera. Vad jag tycker är helt klart är att de periodvisa växlingarna mellan istid och värmeperiod är fullt ut konstaterade, dock är vi inte säkra på orsaken – Milankovic cykler är ett alternativ. Vad gäller det plötsliga avbrottet i den senaste växlingen (se bilderna i artikeln ovan) tror jag att Graham Hancocks teori om en kometsvärm under Yngre Dryas är fullt belagd. Jag har studerat kartorna över Atlantens havsbotten och även där finns åtskilliga formationer som är tydliga nedslagsplatser för kometer. Detta kan ju också vara rester av Tiamat som du skriver. Den lilla ”sagan” som inleder artikeln baserar sig på Edgar Cayces visioner och Graham Hancocks forskning och är en visualisering av händelseförloppet.
    Under dessa klimatväxlingar försvagas jordens magnetfält och polerna skiftar lägen, det är detta som öppnar för mindre nedslag av himlakroppar som annars hade stötts bort. Jag tror att vi hade fått en mjukare övergång utan dessa kometnedslag som perforerat jordskorpan och utlöst enorma vulkanutbrott och sprickor i de tektoniska plattgränserna.

    • jesslar53 says:

     Jag ser att fler och fler på youtube varnar för ett nytt Carrington event , soleruption . vet någon om Sveriges ledning förbereder något för att förmildra konsekvenser av detta t,e,x säkra eldistrubitionen , även Douglas Voight varnar att en liknade soleruption kan vara nära förestående. eller är vapen till nazi regimen i Ukraina huvudpunkten för våra marionetter???

     • Agneta says:

      Det här med soleruptioner resonerar med mig. I den här intervjun jag länkar pratar Robert Schoch (geologen som daterat Sphinxen till tiden för förra istidens slut) om soleruptioner som en orsak till ev tidigare civilisationers försvinnande. Många tror ju att det handlat om kometer och det kan ju tänkas vara en förklaring. Men jag tror det kan ligga något i att det handlar om krafter från vår egen sol. Vi vet ju inte ens vad som driver den eller exakt hur den drivs. Jag tänker att Thors/Zeus blixtar kan vara ett sätt att beskriva dessa krafter något som människor som överlevt den stora katastrofen har bevittnat. https://www.youtube.com/watch?v=uavVGruCUyc

 27. Loa says:

  Underhållande. Tre korta videor.

  Nutjobs at the World Economic Forum Declare New Crises Facing the World
  January 18, 2023
  https://www.thegatewaypundit.com/2023/01/nutjobs-world-economic-forum-declare-new-crises-facing-world/

 28. Loa says:

  Mindre underhållande.
  Mycket skarp artikel. Widar Nord i högform.

  Regeringen ger bort Archer till Zelenskyj
  19 januari 2023
  https://www.friatider.se/regeringen-ger-bort-archer-till-zelenskyj

  Nu blir jag faktiskt gråtfärdig. Måttet är rågat många gånger om. Det är ju full speed ahead mot galenskapen. På dumhet biter inget. På maktberusad dumhet i fårskockens ”demokratiska” rike där media härskar, är det TOTALT dödfött.

  Har just sett program om svenska kungar (”Sveriges sista kungar”) från 60-70-talet. Här syns hur stegvis demonteringen gått; S får sitta i praktfulla salonger och äter lömskt upp riket inifrån, en tugga i taget. Gustaf VI Adolf såg varåt det barkade. Sträng är bufflig på Sofiero, and proud of it. S är verkligen vad katten släpat in. Palme Artikulerar så Tydligt – man hör ormettret stänka – monarkins harakiri i sista konseljen och skakar hand över samförståndet.

  Idag är riksdagen den smulpaj han önskade. Där kan INGEN fråga debatteras, än mindre lösas. De kränker lagar och kör över folket; men deras pengar ska de ha. De är egenmäktiga och livsfarliga. Förutom döva och dumma. Här krävs helt nya angreppssätt: White Hats uppifrån eller Finspång nerifrån.

 29. Mo says:

  Det här är väldigt illustrativa diagram som visar hur kronkursen har försvagats under lång tid. Svenska kronan handlas som en tillväxtmarknadsvaluta.
  Det är en medveten strategi styrd gemensamt från riksbanken och politiker som urholkar privatpersoners ekonomi.
  Riktigt tydligt blir den snabba nedgången under de gångna 8 årens regeringsperiod. Magdalena Andersson har under sin tid som finansminister i praktiken använt sig av klassisk socialdemokratisk ekonomisk strategi och sedan applåderar man sin egen förträfflighet.
  Det vi ser är likvärdigt med en kontinuerlig långdragen devalvering av svenska kronan för att stärka exportindustrin på medborgarnas bekostnad. Allra sämst har vi varit på att möta den höga inflationen och kronraset liknar kollaps.

  https://www.di.se/analys/en-enda-mening-racker-for-att-hejda-kronkollapsen/

 30. Apropå ‘Om kriget kommer….’: När jag ser och hör Kristersson ohöljda krigsretorik får jag själv en känsla av att vederbörande tror sig inblandad i ett krigsdatorspel, där verkligheten är en justerbar kuliss. En annan känsla är att historien och historiska svenska personer ‘går igen’. I klargörande av det senare vill jag referera till en kommentar jag skrev den 16 maj kl 11:50 under ‘Farväl till Friheten’, från den 14 maj 2022. Kommentaren avsåg det nuvarandes likheter med Krimkriget 1853-1857. I slutklämmen från denna kommentar: ‘Genom NATOs agressiva påtryckningar mot Finland & Sverige att liera sig finns uppenbar risk att konflikten i nuvarande Ukraina, i likhet med Krimkriget, kan komma att eskalera och också inkludera Östersjö-området, på det sätt som Du välargumenterat tar upp i ovanstående inlägg’.
  I slutet av Krimkriget drev Oscar 1, Sveriges dåvarande kung en intensiv kampanj att gå med i kriget, men tillsammans med Finland och Norge. De bägge senare grannstaterna var mer motvilliga främst kanske Norge, som hade lite att vinna på ett deltagande. Det svenska intresset var säkert influerat av den ‘förnedring’ som landet åsamkades i Poltava 1709 i nuvarande Ukraina, med Karl X11 som hybrisanfäktad stormaktsdespotisk agressor i försök att kuva Ryssland, i kombination med sagde kungs väntade desavuering vad gäller makt och inflytande med därmed förknippat motiv att göra sig till historisk person. Det blev inget av Oscar 1s ambitioner.

  Som sagt historien går igen, tillika argumentationen från det nuvarande statsöverhuvudet. Den nuvarande svenska upptrappningen av krigsförklaringen mot Ryssland, med 50 pansarbandvagnar, 20(?) Archer, 10000 soldater till Baltikum, kan mycket väl gå ur händerna på statsministern som slutansvarig och ända upp i den verklighet som Oscar 1 ville nå i Krimkrigets slut.

  • Loa says:

   ”statsöverhuvudet” – Nu tar vi det lugnt..

  • peterkrabbe says:

   Jämförelsen med Krimkriget är intressant. Detta krig har nog fallit i glömska, trots att det bara är 150 år sedan. Ryssland gick in i Moldavien i en ambition att säkra sitt inflytande över vattenvägarna till och från Svarta Havet, men möttes av en koalition av fransmän, engelsmän, italienare och turkar, dvs vad som nu är kärnan i NATO. Alliansen besegrade ryssarna efter slutstrider på Krim runt den ryska fästningen Sevastopol. I princip är det samma scenario idag. Skillnaden är att Europa ser inte ut idag som det gjorde då. Det Putin har gemensamt med tsaren är ambitionen att säkra Rysslands handelsvägar, både genom Svarta Havet och genom Östersjön. Legitimt kan man tycka. Det är förmodligen lika bortglömt att Ryssland styrde över Finland från 1809 till 1917, den ryska närvaron i Östersjön var minst sagt mer påtaglig då. Kanske är det skräcken från den tiden som fortfarande sitter i hjärnbarken hos många svenskar.
   Att Finland hamnade i ryssarnas händer var en följd av generalen Bernadottes intriger med ryssarna i syfte att bekämpa England under Napoleonkrigen. Jag tror att detta var en stor skuldbörda för sonen Oskar I som han kanske försökte döva genom att visa aggressioner mot just Ryssland i rättfärdigande syfte. Kanske försökte han surfa på en allierad seger för att få tillbaks Finland, men frågan är vilket pris i människoliv som detta hade kostat Sverige. Tyskarna var upptagna av att slåss mot Danmark om Schleswig-Holstein.

   Att finnarna fortfarande får skrämselhicka av ryssar kan jag förstå med den bakgrunden – 100 år som ryssar – men Sverige har aldrig varit hotade på allvar av grannen i öster. Tvärtom är vi en garant för att vattenvägarna genom Öresund hålls öppna för alla nationer, även Ryssland, det är denna förändring genom att kontrollen över Östersjön läggs i NATO:s länder som gör Sverige till en primär måltavla i en utökad militär konflikt. När vi nu går in i kriget genom att bidra med kvalificerad krigsmaterial till Ukraina, tigger vi bildligt talat stryk i ett tidigt skede. NATO kanske sitter som segrarmakt efter ett krig, men vad finns då kvar av Sverige? Inte mycket kan jag garantera. Hade det inte varit bättre att uppehålla vår neutralitet och på så sätt kunna medla och minska effekten av krigshandlingar i hela vår nordiska region? Det svenska folket sammantaget har INTE gett Kristersson mandat att dra in vårt land i ett förödande krig. Om han inte förstår detta måste han avsättas eller tas in på en psykiatrisk klinik för undersökning. Vi behöver inte en ny Hitler i Sverige.

  • Loa says:

   Jim Stone
   DAVOS BLOCKBUSTER: ”Electric for thee, and gas for me!!
   A Japanese reporter interviewed a driver for one of the elite at Davos. The driver laid it all out, an epic bust that would usually only be possible by putting a microphone on the meetings, (the private ones, not the public ones). The driver said the elite will continue to use gasoline while the rest of us are forced into electric, because electric is not reliable enough and is considered dangerous to them. They, but not us, need cars that give better warning before failure and have a more reliable measure of distance on the fuel guage, lots of things cause electric cars to sometimes deliver less than half the range they indicate is possible and that’s not good enough for the Davos crowd

   2022/1/16 in Davos /.
   ”Because for VIP I cannot drive electricity car” VIP Driver talks @ WEF Davos
   3 min.

   • peterkrabbe says:

    Musks agerande med Tesla tyder ju på att en kollaps är nära för hela elbilsbranschen, när erfarenheterna börjar komma visar sig också problemen. Batterifabrikerna jämrar sig under ökande elkostnader. Nu börjar också rederierna att förbjuda elbilar ombord på grund av brandrisken. Hur man skall kunna backa denna utveckling är en gåta. Vi får nog börja med interneringsläger för politiker…

    • Jonas says:

     Förteckning över de 310st som var inbjudna till årets WEF möte i Davos. Tre av dem är svenskar, mikael damberg, anna könig jerlmyr och khashayar farmanbar. Två ministrar och en borgmästare. Bra att deltagar listan är offentlig för då vet vi vilka förr_darna är, så mycket lättare när dagen för räkenskap kommer.

     Klicka för att komma åt WEF_AM22_List_of_confirmed_PFs.pdf

     • ceskyraj says:

      Jonas, du hänvisar till WEF lista för år 2022. Farmanbar, Danberg (S) ministrar och Köning Jerlmyr (M) från Stockholm stad var där under sossarnas tid. I år åkte dit andra förrädare.

     • Jonas says:

      Nu blir det rätt hoppas jag, tre ministrar och en prins från Sverige.

      Klicka för att komma åt WEF_AM23_List_of_confirmed_PFs.pdf

      Hoppas att prinsen har huvudet på skaft och förstår vilken bluff detta är, inte för det spelar någon roll för prinsen kan ändå inte påverka något.

      • peterkrabbe says:

       Mest oroande är att Anna Borg och ytterligare en medarbetare från Vattenfall är närvarande. Det visar att energimarknaden är starkt lierad med WEF.

       • Jonas says:

        En kollega till mig berättade precis att han läst nån som skrev att elmarknaden kan vara manipulerad. Detta kan då förklara wefs inblandning i det hela och skulle inte förvåna mig det minsta. Det känns faktiskt som fler och fler börjar vakna upp och ifrågasätta det som nu sker. För de som har huvudet påskaft så räcker ju en bild på skräcködlan claus schwab, det är ju hur tydligt som helst att vansinnet lyser ur ögonen på honom.

        • jesslar53 says:

         Manipulerad det kan inte vara sant man tar sig för pannan,trodde det hade blivit dyrare att producera el därför att ?????

       • Mo says:

        Det kanske kastar ljus över Vattenfalls Nuon affär. Med handräckning av Maud och Anders Sundström i Vattenfalls styrelse. En kostsam historia blev det likväl för skattebetalarna.

        Klicka för att komma åt Nuon-%C3%85rets-v%C3%A4rsta-sl%C3%B6seri-2014.pdf

 31. Mo says:

  228 sic ! amerikanska militärbaser i Tyskland. Snart blir det dags för utlokalisering.

  https://www.nyhetsbanken.se/2022/11/abc-for-natverket-av-usas-militarbaser.html

  • Jonas says:

   Kommer ihåg på 70-talet och i början på 80-talet när man körde på autobah, på den tiden passerade man ofta långa karavaner med amerikanska militärfordon. Det var på den ”gamla goda” tiden när man också blinkade med ljuset på svenska bilar man mötte.

 32. Mitt senaste svar där jag skriver bullshit var ämnat till Benny. Skrev från mig blogg och det hamnade under Astrids kommentar. Det var det här jag svarade på: Inom fanatisk islam ska enligt uppgift vara att mannen är skapelsens krona sedan kommer en fin häst, kamel och kvinnan på fjärde plats anses det hos de mer extrema tolkningarna som florerar i bl a Saudiarabien.

  • Benny says:

   Tja, inom islam så finns den här typen av trosläror! Sen kan alla få tro vad de vill om islam men den som inte vill ta till sig vad som händer i Sverige t ex kan ju fortsätta sticka huvudet i sanden. ”Våra” korkade politiker vågar inget säga officiellt om vad de egentligen tycker om islam och muslimer men mellan ”skål och vägg” kan ni ge er tusan på att det låter annorlunda. Ja, nästan alla politiker bor långt ifrån problemområdena för man vill inte själva drabbas av den politik man fört!

 33. Michael Thuden: Jag tror att väst håller på att tappa greppet. Nästan inga länder utanför väst deltar i Davos. Så Schwabs drömmar håller på att rasa.

  Real world leaders avoid Davos WEF

 34. Erik says:

  Doktor Mikael Nordfors: https://swebbtube.se/w/7vaYkNzAiKM2C3rPgKSDi1 intressant tal. Höj volymen bara.

 35. Mo says:

  Det är uppenbart att WEF försvagas och väcker protester runt om i världen.

 36. peterkrabbe says:

  Försvarsministern Pål Jonssons framträdande i Agenda ger dåliga vibrationer. Här har vi en inbiten fanatiker som det inte går att nå i en diskussion. Jonsson refererar oupphörligt till vad som är rätt enligt hans moralkodex och svarar överhuvudtaget inte på frågor som berör konsekvenser för Sverige och svenskarna av hans agerande. Inte ens hotet om kärnvapen mot Sverige i en upptrappad situation tycks vara värt att svara på. Ryssland gör fel enligt hans bedömning och då skall de drivas ut ur Ukraina, Donbass och Krim. Basta.
  Man kan lätt konstatera att Jonsson saknar verklighetsanknytning och därmed är han en stor fara för vårt land. Stor enighet råder mellan Tyskland och Frankrike om att fler vapenleveranser förlänger kriget med mer förstörelse och förlust av människoliv, en fred behöver FÖRHANDLAS fram omgående innan situationen urartar. I motsats till detta menar Jonsson tydligen att svenska vapen är den rätta vägen. Detta trots att det i nuläget inte finns någon konsensus om svenskt medlemskap i NATO. Vi riskerar att hamna i en situation där Sverige är Rysslands värsta fiende. Vad vinner VI på det?
  Det är uppenbart att Jonsson – med Ukrainanål på kavajen – är partisk av personliga skäl, inte för Sveriges. Han borde granskas ekonomiskt för att utreda i vad mån hans möten med Zelensky gett löften om förmåner av det slag som är mer regel än undantag i Ukraina, ett av världens mest korrumperade länder. När miljard efter miljard rinner ut ur vårt land för att snabbt brännas i krigslandskapet i en f.d. Sovjetrepublik måsta man fråga sig vad som är fel. Att Jonsson tas ut ur regeringen omgående är ett minimikrav.

  • jesslar53 says:

   Jag såg också detta inkompetenta svammel från en försvarsminister befriad från analytisk insikt. Det har inte blivit någon bättre politik med dom nya landsförrädarna.

  • Loa says:

   Widar Nords raka ordsmide

   Expert fick argumentera för fred i SVT
   23 januari 2023
   https://www.friatider.se/expert-fick-argumentera-fred-i-svt

   SVT prövade ett ovanligt grepp i ”Agenda” på söndagen, när man hade med gäster i programmet som inte hade exakt samma åsikter. Efter svenska politikers skryt om vapenleveranser och dödande i Ukraina dök det nämligen upp en tysk general – som argumenterade för fred.
   Tunga, offensiva vapen är på väg till Ukraina från Sverige, och försvarsminister Pål Jonson (M) höll först på sedvanligt sätt låda om hur bra och viktigt det är att Sverige hjälper länderna att ha ihjäl varandras soldater.
   Men sen hände något ovanligt.
   En tidigare tysk general och politisk rådgivare, Erich Vad, sade att Europa är alltför fokuserat på att skicka vapen till Ukraina, istället för att försöka hitta en diplomatisk lösning med Ryssland för att få slut på kriget.
   (…)
   På andra sidan står Sverige och de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen samt Polen, som har drivit på för en hårdare linje mot Ryssland, med målet att besegra Putin och ta över landet. Hur det nu ska gå till, med tanke på att Ryssland har strategiska kärnvapen.
   – Ryssland kommer ju inte att försvinna från världskartan, säger Erich Vad i programmet.
   Samtidigt hade försvarsminister Jonson inte något klart svar på hur Sverige gynnas säkerhetsmässigt av att ge bort viktiga delar av sitt försvar till Ukraina. Däremot hade han svårt att dölja hur coolt och häftigt han tyckte det var att få vara med om såna här saker.

  • Jonas says:

   Det är nog ingen tvekan om att kriget i Ukraina är penningtvätt av skattepengar på högsta nivå. Tröstar mig med att lycka inte kommer av pengar och rikedom så dessa förr_dare är säkert olyckliga små individer.

 37. Jonas says:

  Vem är claus schwab och var kommer han ifrån. Clayton Morris på Redacted intervjuar journalist Johnny Vedmore som grävt i claus förflutna . Känns som nazisterna har kommit in i finstugan och styr världen fast det talas så klart tyst om detta.

 38. Loa says:

  Allt kokar ner till att dollarn skall räddas d.v.s själva kabalen, för annars blir deras tillgångar bara värt pappret där siffrorna är tryckta, de elektroniska blipparna i bankerna blir bara elektrisk ström.. En valuta räddas om den ”används” – krediter, bubblor, krig, gigantiska statliga vaccinköp, QE…

  End of Rockefeller rule and the beginning of the golden age of hydrogen
  by Benjamin Fulford
  January 23, 2023
  https://benjaminfulford.net/2023/01/23/end-of-rockefeller-rule-and-the-beginning-of-the-golden-age-of-hydrogen/

  … biggest was the default on January 19th of the US Corporation. This was reported in the corporate propaganda news as the US hitting the debt ceiling of $31.4 trillion. However, notice that the day before this happened, Jerome Powell, the head of the Federal Reserve Board “tested positive for Covid” and went into “self-isolation.”

 39. Mo says:

  De måste hindras från att köpa upp världens tillgångar genom sina investmentbolag med sina skuldskapade dollarberg. Tillgångarna är det reella värdet, genom dem får du kontroll över produktionen av vaccin/militär utrustning/infrastruktur mm. Utan varor ingen handel. Vi får hoppas på Brics.

 40. peterkrabbe says:

  Lyssna gärna på Jeffrey Sachs samtal med Oliver Stone, en lysande sammanfattning av politiken från Kalla Kriget fram till våra dagar. Tyvärr bara på engelska, men tydligt och bra framfört.
  Man kan observera slutet som berör sprängningen av Nord Stream 2 och USA.s roll med Sverige som medhjälpare (städpatrull). Sveriges nya roll i den globala politiken kan knappast kallas hedersam – snarare skandalös. Om inte moderaterna kan få fram bättre krafter än duon Kristersson/ Jonsson är det bättre med ett regeringsskifte. Kärnkraftfrågan kommer de inte att kunna lösa ändå i ett läge när energiförsörjningen är utsåld till globalisterna. Energipolitiken styrs av de destruktiva krafter som vi först måste göra upp med. Vår regering försöker med plåster på såren, men tyvärr är såren redan inflammerade.

  • Loa says:

   Regeringen vägrar sänka elskatten – trots KI:s vädjan
   24 januari 2023
   https://www.friatider.se/regeringen-vagrar-sanka-av-elskatten-trots-kis-vadjan

   Enligt Konjunkturinstitutet skulle en sänkning av elskatten minska inflationen. Men regeringen – som drar in tiotals miljarder kronor på de skyhöga elräkningarna – vägrar att gå med på en sådan åtgärd. Detta trots partiernas vallöften, rapporterar Dagens Industri.
   Regeringen påstår, till skillnad från expertmyndigheten KI, att en minskad elskatt istället skulle ÖKA inflationen.

   Bara under förra året drog staten drog in 45,9 miljarder kronor i elskatt, skriver DI.

   ”När elpriset under vintern förväntas bli tiofaldigt högre än normalt skadas samhällsekonomin och Sverige riskerar att hamna i en ännu djupare lågkonjunktur. Samtidigt tjänar staten storkovan när skatteintäkterna på elen skenar och statliga Vattenfall och Svenska Kraftnät gör mångmiljardvinster”, skriver föreningen Skattebetalarna på sin hemsida https://skattebetalarna.se/politik-paverkan/halva-din-elrakning-bestar-av-skatt/.

   halva elräkningen består nu av skatt.

   Spotpriserna på el i södra Sverige har stigit med 500 procent sedan 2020 och många hushåll och företag är nu rejält pressade. Statens skatteintäkter från el har ökat med 54 procent sedan 2020,

   Liberalerna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna föreslog … att sänka energiskatten och momsen på el. Moderaterna … under två månader.
   ”Det är inte rimligt att staten ska få kraftigt ökade intäkter när elpriserna skenar. Dessa extraintäkter bör gå tillbaka till hushållen”, skrev Moderaterna för drygt ett år sedan

 41. Benny says:

  USA en av de största importörerna av rysk Ural-olja via Indien! Vem blir förvånad? Sen så pågår enligt uppgift en oljehandel direkt mellan Ryssland och delstater som Alaska, Kalifornien etc något som Washington inte kan göra så mycket åt. Kunder vill gärna ha den lättraffinerade Ural-oljan är nog förklaringen. Ja, hyckleriet från USA:s sida är som vanligt enormt och nu har man mer eller mindre tvingat Tyskland att skicka Leopard till Ukraina vilket inte kommer att betyda något förutom klirr i kassan hos tillverkaren Rheinmetall. Tyskland är trots sin storlek en ömklig vasallstat men det är värre med Sverige som är en ännu ömkligare vasallstat trots att man inte ens är med i Nato.

 42. Loa says:

  Nu heter det ”alliansLÖS” !

  Vad han står och pillar med något framme i hörnet. Skyddar högerflanken? Variant på Löfven som hela tiden packade ihop talpappren på sidorna, så de låg snyggt..

  Ulf Kristersson ljuger – Vi får inte rösta om NATO
  26 januari 2023
  https://newsvoice.se/2023/01/ulf-kristersson-ljuger-nato/

  Bosse Johnsson, grundaren av partiet Enade Sverige, framför i en video (6 min.) att enkätundersökningar visar på en TYDLIG MAJORITET att svenska folket inte vill gå in i NATO. Det står i kontrast till Kristerssons påstående.

  • peterkrabbe says:

   Självklart måste det hållas en folkomröstning om Sveriges medverkan i NATO, det är den största och viktigaste frågan i svensk politik sedan WW2. Den pågående omsvängningen i hela det politiska fältet är anmärkningsvärd och kan bara förklaras med monetär och politisk påverkan från USA. Vem som styr USA vet vi redan. Vem som styr WEF vet vi också. Att Carl Bildt sitter i CFR Europa vet vi också.
   Om Finland ensamma går in NATO kan vi strunta i, det är inte värre än Baltikum. Men det gör det än viktigare att Sverige som garant för fri sjöfart i Östersjön är fortsatt neutralt och kan verka som medlare och tillflyktsort i en utökad kris. Den sämsta situation vi kan hamna i är att Sverige inte blir medlem i NATO samtidigt som det gällande Värdlandsavtalet – som ger NATO fritt tillträde till vårt land vid krig – används som ersättning. Neutralitet förutsätter att Värdlandsavtalet annuleras så att även Ryssland respekterar vår alliansfrihet.

 43. jesslar53 says:

  Som jag kan se det beivrar våra Svenska politiker krig mot Ryssland men man är ej medveten om andra involveringar som nato har i Yemen, Syrien, Etiopien-Eritrea,
  ja listan kan göras lång men våran regering ”Wallenberg Raython Lookhead etc”vill att våra barn ”söner” skall utrustas att delta i USA’s ”capitalisters ” våldtäckt på våra tillgångar , man har till och med gått så långt att man saluför mäniskor och barn utan att åtgärda detsamma . En mycket ond värld befinner vi oss i och det visar att en elit går över lik för att tjäna pengar och makt, man tappar andan och gemene man måste informeras .
  Dock om man ser tillbaka i historien so upprepar den sig..

 44. levai13gmxcom says:

  https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-evertekelo-beszede-2023/

  VIKTOR ORBÁNS ÅRLIGA UTVÄRDERINGSTAL

  Budapest, lördagen den 18 februari 2023 (MTI) – Om 2022 var det svåraste så kommer 2023 att vara det farligaste året sedan regimbytet; Utöver migrationen, som långsamt har stabiliserats, lurar två nya fiender och faror: krig och inflation, sa premiärminister Viktor Orbán i sitt årliga granskningstal som hölls i Várkert Bazaar i Budapest på lördagen.

  Viktor Orbán ställde frågan: kan Ungern förbli på fredens sida under sådana omständigheter, i direkt opposition till sina allierade? ”Självklart kan vi det, eftersom Ungern är en oberoende, fri och suverän stat och vi inte erkänner någon över oss förutom Gud”, sa han.

  Samtidigt tog han också upp frågan om ”om det är rätt, om det är moraliskt rätt för oss att hålla oss utanför kriget”. Det är rätt, faktiskt, det är det enda rätta, deklarerade han.

  Han sa: Ryssland attackerade Ukraina, så vi måste släppa in de ukrainska flyktingarna, ”och vi gjorde klokt i att stödja dem med den största humanitära hjälpinsatsen i vårt lands historia”. Men i kriget i Ukraina, ”inte bra och ondas arméer, utan trupperna från två slaviska länder kämpar mot varandra i ett krig begränsat i tid och för tillfället även i rymden”, sade han.

  Han förklarade: ”det här är deras krig, inte vårt”. Ungern erkänner Ukrainas rätt till självförsvar, att kämpa mot yttre angrepp, men det skulle inte vara rätt ur någon synvinkel, inte ens ur moralisk synvinkel, att sätta Ukrainas intressen före Ungerns intressen, sade han.

  Vänstern står också på krigets sida i Ungern, den skulle leverera vapen, ta på sig krigets ekonomiska börda och klippa banden med Ryssland, förklarade Viktor Orbán.

  Statsministern betonade att regeringen agerar annorlunda gentemot vänstern. ”Det gör vi inte. Vi bär inga vapen. Vi behandlar också pengarna på fel sätt, för i slutändan kommer även de pengar som tillhör oss att ges till Ukraina av Bryssel”, sa han.
  Humanitärt stöd till Ukraina innebär inte heller avvecklingen av våra ryska förbindelser, eftersom detta strider mot våra nationella intressen, tillade han. Det är därför Ungern inte går med på sanktionerna för gas-, olje- och kärnkraftsindustrin, som kommer att förstöra Ungern.

  Vi kommer att upprätthålla våra ekonomiska förbindelser med Ryssland, och vi råder hela västvärlden att göra det, för utan förbindelser blir det varken vapenvila eller fredsförhandlingar, förklarade han och tillade att landet inte går med på att sätta kyrkliga personer på sanktionerna lista.

  Han kallade det också viktigt att ”se bortom Bryssel”, eftersom alla utanför Europa är medvetna om krigets begränsade betydelse. Den ungerska uppfattningen är bara ett undantag i Europa, den är vanlig i världen, påpekade han.

  Premiärministern konstaterade: enligt regeringen är det inte lönsamt för Ryssland att hota Europas säkerhet. Ryssland skulle inte ha en chans mot Nato, och skulle inte göra det på länge. Brysselborna har ännu inte gett sina liv i det här kriget, men det har ungrare redan gjort, sa Viktor Orbán.

  Premiärministern betonade: ”vi bor här”, och kriget pågår på grannlandets mark.

  Medan ungerska symboler kastas ner i Munkács, ungerska ledare byts ut i spetsen för våra skolor, många dör en heroisk död i frontlinjen, konstaterade premiärministern.

  Den transkarpatiska ungerska minoriteten förtjänar inte detta, förklarade Viktor Orbán och tillade: ”mer respekt för ungrarna i Munkács, Kiev, Bryssel och Washington”.

  Han sa: Europa upplever stunder då man driver in i krig. Den balanserar på en känslig balans och befinner sig faktiskt redan i indirekt krig med Ryssland.

  ”Om du levererar vapen, om du tillhandahåller den satellitinformation som behövs för militära operationer, om du tränar soldaterna från en av de stridande parterna, om du finansierar operationen av hela statsapparaten, och du inför sanktioner mot den andra parten, då oavsett vad du säger: du är i krig, för tillfället ett indirekt krig” sa Viktor Orbán. Premiärministern kallade det lärorikt hur landet förlorade sina allierade för fred. För ett år sedan befann sig tyskarna fortfarande i lägret, men om några veckor kommer Leopard-stridsvagnar att marschera genom Ukraina mot den ryska gränsen, ”kanske har de till och med de gamla kartorna”, sa han.

  Han sa att det knappast är att tro att tyskarna skulle ha vänt sig av sig själva, men i dag låtsas de att de alltid varit i fredslägret.

  Han tillade: de andra länderna trodde att om tyskarna inte kunde stå emot ett sådant yttre tryck, skulle de inte heller kunna, så de ”infiltrerade” fredslägret. ”Vi är två kvar, Ungern och Vatikanen”, sa han.

  Han sa att man måste räkna med att kriget kommer att bli allt mer vild och grymt, så man måste vara beredd på att tonen mot landet också blir allt hårdare och skoningslös. ”Provocationer, förolämpningar, hot och utpressning”, sa han och antydde att han inte kan lova att det kommer att bli lätt, men att leran kommer att stå sig.

  Han sa: ”vi är långt borta från utövandet av diplomatiska påtryckningar för att respektera suveränitet”.

  Han erinrade om att USA:s dåvarande utrikesminister Hillary Clinton 2014 bara skickade hit ”en god vän” för att övertala ungrarna att se bättre med demonstrationer mot regeringen och vissa förbud.

  Premiärministern fortsatte att de manövrerat bra och räddningsteamen anlände i form av Donald Trump, ”lyckligtvis inte här, utan i Washington”.

  Han tillade: Den amerikanske presidenten Joe Biden skickade ”en pressman, pressman” till ambassadören istället för en god vän, för att till varje pris tvinga ungrarna in i krigslägret, för att tvinga fram en anslutningsförklaring från dem.

  Han sa att man inte borde åka dit för att skicka en person som heter Puccini nästa gång.

  Viktor Orbán räknar ut att det kommer att vara val i USA 2024, och våra ”republikanska vänner” förbereder sin återkomst med ”svullna muskler”, och att demokratin kommer att visa sin styrka även i Europa, opinionen kommer att bli mer och mer för fred, en vapenvila, fredsförhandlingar, mer kräver förstånd och kommer att välja nya regeringar om det behövs.

  Han konstaterade att det kommer att bli fred när amerikanerna och ryssarna förhandlar med varandra.

  Enligt den ungerska regeringen kommer ytterligare strider inte att ge seger och fred, utan döden för hundratusentals fler, en allt större konflikt, länder som är inblandade i öppet krig, år av krig, faran för ett världskrig, sade han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: