Inför sista akten?

Tror tyskarna att det går bättre denna gången? 1945 i Berlin…

Att förflytta sig från Sverige till Frankrike är som att för första gången få höra väckarklockan ringa. Här sopas inga problem under mattan, även om media försöker tysta ner verkligheten så gott de kan. Folket REAGERAR och AGERAR. Miljontals demonstranter på gatorna och ett pärlband av strejker skall tvinga politikerna att lyssna på folkets missnöje.

Macron kvider under en situation där han saknar majoritet i nationalförsamlingen, han får nu äta upp sin arrogans under de första fyra åren då globalisternas manipulationer gav honom en bekväm majoritet, som också gav honom fritt spelrum i politiken. Ändå framhärdar han genom att upprepade gånger utnyttja en undantagsparagraf i lagstiftningen som ger presidenten rätten att driva igenom beslut som är avgörande ”för landets säkerhet”, detta trots förlorade omröstningar i nationalförsamlingen. En gång må vara säger fransmännen, men när detta används fortlöpande för att styra landet mot majoritetens intressen, ligger revolutionen inte långt bort. Macron lever farligt.

Bönderna levererar nu tonvis med gödsel framför landets administrativa centra och tänder eld på hela härligheten så odörerna sprider sig långt in i tjänsterummen. Gator och torg fylls med jämna mellanrum av demonstranter och strejkerna avlöser varandra. Den 7 mars planeras en generalstrejk som avses lamslå landet tills Macron förstår vems intressen han är vald att företräda. Allt fler röster höjs för att Frankrike skall lämna både EU och NATO. Fransmännen är kloka nog att förstå att dessa organisationer har andra syften än att skapa välfärd i deras eget land.

I svensk TV innebär en ”debatt” att en SVT-journalist intervjuar en annan SVT-journalist. I Frankrike inbjuds parter av alla åsikter i debatterna som därför blir livliga och givande. Skillnaden är monumental. Frankrike har alltid haft goda relationer med Ryssland, även om flertalet av kommunismens revolutionärer hade sitt ursprung i Paris, redan under mitten av 1800-talet. Förväntningarna var därför stora att Macron skulle förhandla fram en fredslösning för Ukraina med Zelensky, inte minst eftersom Frankrike var part i Minskavtalet och därför hade att ansvar att leva upp till. Det gick nu inte och Zelensky har istället visat sitt rätta ansikte som knähund till sin judiske frände Blinken i Washington. Inte särskilt förvånande.

Bara det amerikanska folket kan nu stoppa sina ledare från att starta det efterlängtade världskriget med syfte att utplåna Ryssland en gång för alla. I vanlig ordning tror man att detta kan ske med Europa som spelplan och med Europas folk som kanonmat. Scenariot från både första och andra världskrigen upprepar sig. För att stoppa europeiska staters ekonomiska tillväxt på den amerikanska hegemonins bekostnad, skapar man konspirationer som utlöser ett krig där de värsta konkurrenterna förgör varandra, göder sin egen industri med svällande vapenindustri i godan ro på andra sidan Atlanten, för att slutligen själva gå in i krigets slutskede på en ödelagd spelplan för att spela rollen som segrare och administratör av fredsvillkoren. På köpet vinner man att kristna nationer utplånar varandra och att deras teknologi kan ”räddas” över till USA istället.

Men blir det lika enkelt denna gången? Det vi ser i nuläget är en upprepning av de tidigare världskrigen med stridsvagnar, missiler och massvis av döda soldater i fält. Förstörd infrastruktur och bebyggelse är prispokalen till segrarmaktens företagare, en oändlig och konkurrensbefriad marknad på förlorarens bekostnad. Skuldsättning och beroende ger kontroll under decennier framöver. Vi har sett det förut. Varför förstår vi ändå inte?

Fransk TV genom France 2 chockade i tisdags 21/2 tittarna genom den välgjorda och synnerligen osminkade dokumentären om andra världskriget, kallad Apocalypse i de två delarna ”Le grand choc” och ”Le dernier acte” av Louis Vaudeville och Diane Imbault-Huart. Genom krigets inslag från just Ukraina vill man försöka få folk att förstå (den yngre generationen) vad krig egentligen är i verkligheten. Reagerar man inte ens på denna film finns det inte mycket hopp för mänskligheten.

Slaget om Ukraina vid Koursk 1943. Tror NATO att stridsvagnar fortfarande är lösningen år 2023?

När stollarna i NATO (inklusive Sverige och Zelensky) gör sig till redskap för det amerikanska intresset att egenmäktigt få styra världen, måste de folk som på grund av bristande insikter i de verkliga avsikterna valt galningarna, ta saken i egna händer och stoppa utvecklingen innan det är för sent. Den processen har startat i Frankrike därför att fransmännen månar om sitt land och dess fortbestånd. Varför gör vi inte det i Sverige? Istället ansluter vi oss efter två hundra år av fred till USA:s krigsorganisation NATO.

Fast hur var det nu? Vi försvarar ju bara den liberala samhällsordningen! Problemet är bara att halva världssamfundet inte vill ha den. Det kan vi ju inte acceptera, eller hur? Därför är det ju klart att det är vi som är hotade, basta!

Det finns bara två sätt att skapa fred i världen. Antingen förhandlar man, kompromissar och skriver ett fredsavtal eller så fortsätter man att slåss till sista man. Om 99% av mänskligheten väljer det första alternativet och 1%, tillika våra ”ledare”, väljer det andra, så är det vår skyldighet att avsätta dessa ledare. Tiden håller på att rinna ut…

Peter Krabbe

100 Responses to Inför sista akten?

 1. jesslar53 says:

  Samarbete det enda som kan rädda oss från klimatförstörelsen ”” nuclear winter””

 2. jesslar53 says:

  Har nu kikat på din rekomenderade ”Le grand choc” och får då känslor som att man idag kan göra en film om Afrikas hungriga massor och t,e.x mc Donalds, Taco bells etc i USA ,, Europa
  En elitism som måste ses av dom fattiga som orättvis , men så länge man kan trycka pengar utan värde så kan man tydligen utarma nationer ta över länders naturtillgångar och börsnotera det samma ???

  • peterkrabbe says:

   Vad som är viktigt med filmen är i första hand att visa vad ett världskrig innebär, eftersom pågående scenario är en exakt kopia av föregående. Många idag har tröttnat på krigsfilmer från andra världskriget eftersom de svart-vita filmerna känns avlägsna, från en fjärran historia. Den här filmen är gjord i färg för att vi skall relatera bättre till vår tid. Det gör att även ungdomar kan uppfatta krigets fasor och lidande. När nu NATO+ Sverige skall skicka stridsvagnar till Ukraina får vi en repris på det avgörande slaget om Koursk i filmen. Den visar med andra ord det resultat som vi kommer att få se i verkligheten om några månader. Vad vi skall fråga oss är varför våra valda ombud på nytt kastar in oss i en sådan situation?
   När både första och andra världskriget startade trodde alla att det skulle pågå högst ett år, sedan var saken klar och ”problemen” lösta. Media firar nu ettårsdagen av Ukrainakriget. Även detta krig kommer att hålla på i ytterligare många år. Det ingår dessutom i depopulationsprogrammet som skall pågå fram till 2030. Under WW2 dog 60 miljoner människor, här hoppas ”man” sannolikt på många fler eftersom kärnvapnen som inte hann bli färdiga under WW2 nu finns klara i ladorna.
   Ryssland är den främsta bromsklossen för genomförandet av den liberala (läs judiska) världsordningen, eftersom ryssarna vet att den motpol som de bygger upp i Asien, baserad på kristendomen, tillsammans med de råvarutillgångar som finns där är ett oöverstigligt hinder för den amerikanska finans- och industrimaffian. Mot en kombination av Ryssland och Kina räcker inte ens NATO.
   Problemet med filmen om man vill fokusera på sådana, är man skapar en bild av en sorglös överklass runt Hitler som dricker och roar sig medan folk dör på slagfältet. Så såg inte verkligheten ut, överklassen i Tyskland var aristokratin, inte Hitlers ihopskrapade umgänge. Man kan hellre se detta som en liknelse för att belysa vår tids oligarker som, trots sitt begränsade antal, drar i trådarna bakom NATO och WEF. Enprocentarnas lek med våra liv på deras villkor.

   • Mo says:

    När politikerna sviker kan militären bli vår räddning ?

   • jesslar53 says:

    Men så länge man kan genom kapital skaffa sig en möjlighet att köpa andras ideer tillgångar etc , Skapa insignament för övertagandet av nationers självbestämmanderätt genom hot om våld så är vi inte inne på en lösning.
    Men som du säger .. om man ser tillbaka i historien så kan man se framtiden … tyvärr,,

   • Sture says:

    Som Jordan Peterson påpekat, de ledord som globalisterna valt för sin globala reset är ”diversity”, ”inclusion”, ”equity”. Initialerna bakom de förledande orden bildar ordet ”DIE” och det är precis vad de avser att åstadkomma.

    • jesslar53 says:

     En inte alltför långsökt liknelse, vi måste protestera mot krig inte understödja ..

     • Sture says:

      @ jesslar,
      de ledorden är nog valda av globalisterna för att initialerna skulle bilda ordet ”die”, men de ”dumma” slavarna förstår ändå ingenting. Liksom Gud genom sina profeter talar om vad han tänker göra (väldigt få lyssnar, förstås) så gör de onda krafterna likadant, liksom för att retas. De berättar många år i förväg genom den teckande serien Simpson om hur de tänker spränga tvillingtornen i luften arrangerat som flygplansolycka. De berättar också genom filmer att de tänker skapa hungersnöd och hungerkravaller över hela världen, men folk begriper ändå ingenting.

   • jesslar53 says:

    Ja Peter jag kanske cycklar uti det blå ,,,, men efter min karriär till sjöss har jag sett många egendomligheter , speciellt med flyget från connecting shiphol,, munic etc,, till the rest, dom flesta resenärer är då tidigare lärare , byråkrater ,nu utbildade till politiker ,,, vilken lycka det är att få delta i europa samarbetet.. Är det någon som har ett yrke eller är dom bara rådgivare???

 3. Reblogga detta på corneliadahlberg och kommenterade:
  ”…för att slutligen själva gå in i krigets slutskede på en ödelagd spelplan för att spela rollen som segrare och administratör av fredsvillkoren. På köpet vinner man att kristna nationer utplånar varandra och att deras teknologi kan ”räddas” över till…” Gissa vem?

 4. Erik says:

  Tack Peter. Mycket bra sammanfattat. Här har vi i princip en uvertyr inför ett kommande världskrig som på många delar liknar uppstarten inför både första och andra världskriget med en avgörande skillnad: bristen på kontroll över opinionen. Före, under och speciellt efter dessa krig hade man så gott som total kontroll över opinionen som kom att brytas med internets intåg i var människans liv.

  Hur stor del av befolkningen faller till föga under propagandans och åtgärdernas tryck och ser vi graden av vaccination som en ”chock testning” är svaret ca 75 procent. Då inställer sig frågan kan man förbereda, accelerera och iscensätta ett tredje världskrig med enbart 75 procent av befolkningen i ryggen – utan ett motsträvigt altmedia hade man troligen fått en vaccinationsgrad på 99 procent. Antingen kan man starta ett världskrig med enbart 75 procent stöd eller så kan man det inte. Kan man inte det kommer man att åtgärda problemet och det stavas altmedia och privata bloggar. Växer å andra sida oppositionen och altmedia med den kommer detta leda till åtgärder.

  • peterkrabbe says:

   Du har helt rätt i att motståndet har förvånat våra beslutsfattare, man börjar säkert redan oroa sig för att målet inte skall nås före det heliga 2030, vilket vore en stor prestigeförlust. Vi skribenter utanför systemet kommer snart att vara ett minne blott, det kommer man att se till, var så säker! Jag undrar bara hur länge det kommer att dröja innan journalisterna inom PK-media gör uppror mot sina redaktörer och börjar skriva fritt eller gå över till den växande sektorn av allt starkare alternativmedia.
   Frånvaron av debatt kring WHO:s försök till global statskupp, som avses röstas igenom i vår riksdag på måndag är ett exempel på hur man accelererar utvecklingen av vaccinationsagendan till permanenta individpass, där vår fria rörlighet kan begränsas efter behag. Var finns debatten och hur många vet ens om det?

   • Erik says:

    Kommer aldrig, aldrig acceptera detta. Vi ska alla dö, frågan är om man gör det med flaggan i topp? Kan man inte köpa mat utan vaccinpass svälter jag heller ihjäl, än att underkasta mig. Kommer tillbaka i nästa liv starkare än tidigare.

    • Jonas says:

     Tänker på mina barn och barnbarn. Vad är det för jävla skitvärld dessa förrädare skapar åt dem?? Tröstar mig med att ”den som sår ont kommer med ont att förgöras”.

   • Erik says:

    Vilken j-vla tur att man inte lade sin röst på något av regeringspartierna. Dom är lika korrupta hela bunten. Jag är säker på att SD röster för WHOs förslag. F-n…

    • peterkrabbe says:

     Det tror jag också, enda parti som röstar emot blir nog Vänsterpartiet – av princip. Samtidigt är vänstern färgade av sin egen kommunistiska International, man hade tänkt göra samma sak men med andra enprocentare (Animal Farm).

    • Jonas says:

     AfS i två val, fast många säger att det är bortkastade röster. Fast en röst på SD är i såfall lika bortkastad, tror aldrig jag varit med om ett oppositionsparti som övergett alla sina principer så snabbt som SD. Upprepar mig igen men något hände med Åkesson och hans parti under hans påstående spelmissbruk och timeout, blev han skickad till WEFs omskolningskurs? Nästan parallellt med detta så skilde han sig från sin STARKA SD kvinna. Det luktar skunk lång väg.

     • Benny says:

      Ja, SD är numera för globalismen och vill verka för att utesluta Ryssland från FN:s säkerhetsråd p g a kriget i Ukraina. Varför SD inte kräver att USA och GB som för flera krig i världen också ska uteslutas framkommer inte av detta hjärndöda förslag från SD. SD som parti håller på absorberas av partidiktaturen som riksdagen i praktiken är och kommer att bli ett litet parti så småningom.

  • Jonas says:

   Tror inte vaccinationsgraden ens är 75%, möter ständigt nya människor/bekantskaper som inte har vaccinerat sig mot ”Covid 19”. Dessutom gick något svenskt högdjur nyligen ut och sa att de ovaccinerade har kostat staten 8-miljoner vaccinationer som nu måste kasseras. Räknat på ett land med 10-miljoner invånare där kanske 7-miljoner finns i ålderkattegorin för covid 19 vaccination så kan det inte bli 75% vaccinerade. Nu säger jag emot mig själv men frågan är om inte folk överlag håller en låg profil dvs. de basunerar inte ut att de är ovaccinerade, de håller tyst och ligger lågt så därför tror jag det finns många fler ovaccinerade än vad vi anar. Dessutom så var statens propaganda vid något tillfälle 85% vaccinerade ”så nu väntar vi bara på dig”, detta var helt klart stasipropaganda där du skulle tro att den stora massan var vaccinerad och att DU var den enda som inte gjort det och detta skulle då ”tvinga” dig att ta giftsprutan och säkert var det då många osäkra små själar som kände sig tvingade till detta.

   Det enda man kan lita på idag är den egna hjärnan dvs. om man bemödar sig med att läsa på och sätta sig in i vad som händer och av denna anledning är Peters Blogg så viktig, man får bekräftat att man inte är den enda i landet med dessa tankar vilket känns bra.

   • Erik says:

    Kan i så fall förklara varför den plötsliga ökande dödligheten (av alla orsakar) inte skenar i Sverige. Ingen blir gladare än jag om vaccinationgraden (att inte tagit någon spruta överhuvudtaget) är betydligt lägre än vad etablissemang uppgivit.

   • Jonas says:

    Såg för ett par dagar sedan en 2,5 timmas lång intervju med Robert Malone, tror alla här vet vem han är. Han har tydligen tagit 2 doser av dödsgiftet och fått allvarliga biverkningar, jag vet det låter konstigt att han tagit sprutorna men han berättade detta. En annan sak han sade var att mrna vaccinet var mycket känsligt för omgivningstemperatur och måste transporteras och lagras under de rätta formerna fram till injektionstillfället. Han sade också att alla substanser i vaccinet var giftiga. Som jag uppfattade det han berättade så hade han uppfattningen att biverkningarna vi nu ser kan härledas till att vaccinet har fått fel hantering dvs. det kan ha transporterats och lagrats under felaktiga former och detta skulle då kunna förklara alla biverkningarna. Inget jag direkt tror på men det kan självklart förklara en del av biverkningarna men definitivt inte alla. Oavsett vilket, hur kan man släppa ett ”vaccin” som i såfall är så känsligt för hela logistiken där hur mycket som helst kan bli fel.

    • Sture says:

     @ Jonas,
     det har han aldrig sagt eller menat utan är väl medveten om vad biverkningarna beror på. Men det har under senare tid också kommit upp att det lipidhölje som omger vaccinet, en liposom, och skall skydda det från enzymatisk nedbrytning innan det kommer in i cellerna, också kan ge svåra biverkningar (förutom de allergiska svåra och dödliga biverkningar vissa personer kan få av det allra yttersta höljet, polyetylenglykol.

     • Jonas says:

      Hela intervjun här

      I have got 2 Moderna jabs här

      Han talar också om en epidemic of the vaccinated, han säger att datastudier visar att ju fler injeceringar du får desto högre chans att utveckla sjukdom.

      I know this tech and it is highly sensitive to aggregation

      • Mo says:

       Det är klassisk problematik, du får aggregation av protein till olösliga komplex som i sin tur ansamlas i känsliga organ framförallt dem med behov av rikligt blodflöde för sin energiomsättning som hjärta, hjärna, njurar. Det fanns tydligen kunskap att tekniken är högkänslig för aggregation. Stämmer det sedan som
       Dr.John Campbell befarar i videon nedan att den långa överlevnadstiden av vaccin mRNA i blodet skulle kunna vara resultat av replikation då blir förstås antalet doser av ytterligare stor betydelse för utveckling av biverkningar. Vad som får proteinerna att aggregera torde vara samma mekanism som vid denatuering dvs saltmiljö, lipider, temperatur osv ungefär som när en sås skär sig för jämförelse.

      • Loa says:

       CDC bekräftar att merparten av dödliga covidvaccin i USA medvetet skickades till republikanska delstater
       2023-02-27
       https://www.vaken.se/cdc-bekraftar-att-merparten-av-dodliga-covidvaccin-i-usa-medvetet-skickades-till-republikanska-delstater/
       Videon 4 min.

       Rapporten om alla batcharna kommer fr Craig Paardekooper, som kartlagt dem minutiöst (och lagt upp).

 5. sixtenshusse says:

  Hej Peter Tack för dina kloka rader. Vill inte öppna här i France? Bästa hälsningar Thomas 🍾👍

 6. levai13gmxcom says:

  Därför tycker illa om Västländerna inklusive Sverige, Orban Viktor Ungern premier minister!

  Jag håller med honom därför citerar utöver den, han precis beskriver verkligheten med stor humor och optimistiskt sätt! Han är ända statsminister i Europa som vågar säga vad folk tycker och tänker!
  Tack Peter att du ge plats för såna artiklar stor glädje för mig!
  Jag vill ha FRED inte KRIG!

  https://kormany.hu/beszedek-interjuk/miniszterelnok/orban-viktor-evertekelo-beszede-2023-02-18

  Sammanfattning!
  ”Kort sagt, 2022 var ett år som kunde ha brutit ryggraden i den ungerska ekonomin. De officiella crooners, välkända ex-presidenter för centralbanken, konverterade högerekonomer förväntade sig detta också, och de begravde oss i full gång. Konkurser, arbetslöshet, forintkollaps, insolvens, Armageddon. Detta stod i vänsterns förutsägelser. Nu i februari är sysselsättningen högre än någonsin tidigare, valutareserven är på rekordnivåer och HUF har stabiliserats. Sanningen är att förutom och trots den smärtsamt höga inflationen 22, slog den ungerska ekonomin tre rekord samtidigt. Ett hattrick. Jag hoppas att kapten Rossi lyssnar. Aldrig tidigare har så många människor arbetat i Ungern. Vår export satte rekord och det har aldrig gjorts så många investeringar i Ungern som 2022. Det är därför vi står kvar trots de höga priserna, och därför kommer ekonomin inte att stanna ens 2023. Inflationen är som en tiger och du har bara ett skott. Om du inte träffar den kommer den att äta upp dig. Lita på oss, vi hittar det. Du kan till och med satsa på detta, vi kommer att få ner inflationen till ensiffrigt i slutet av året.

  Kära damer och herrar!
  Vi beräknar att det kommer att bli ett nytt val i Amerika 2024, och våra republikanska vänner förbereder sig för deras återkomst med svullna muskler. Jag förväntar mig också att demokratin kommer att visa sin styrka även i Europa, att den allmänna opinionen kommer att bli mer och mer för fred, kräva eldupphör, fredsförhandlingar, mer förstånd och, om nödvändigt, välja nya regeringar. Det blir inte precis en vandring, men smidigare och bekvämare vägar leder alla till krig.
  Kära damer och herrar!
  Vi har inga illusioner, vi är inte naiva, varken blomsterbarn från 68, eller drömska pacifister. Vi vet att förhandlingarna inte kommer att äga rum mellan ukrainarna och ryssarna. Det blir fred när amerikanerna och ryssarna förhandlar. Det kommer oundvikligen att hända, men ju senare, desto högre pris betalar vi alla för det. Enligt pro-kriget är tiden på ukrainarnas och västvärldens sida, så kampen måste fortsätta, det kommer att förändra maktbalansen, det kommer att bli seger över Ryssland och segern kommer att ge fred. Men enligt den ungerska regeringen kommer ytterligare strider inte att ge seger eller fred, utan döden för hundratusentals fler, en allt större konflikt, länder som är indragna i öppet krig, år av krig, förstörelse, lidande och hotet om ett världskrig. Låt oss, ungrare, stanna på fredens sida, men försvarsministern borde hålla krutet torrt. Så mycket för kriget.

  Den gode Herren är över oss alla, Ungern över allt!

  Med vänlig hälsning

  Janos Levai/ Ungrare-svensk

  • peterkrabbe says:

   Tack Janos, bra att du levererar Orbans tal och andra nyheter från Ungern, det behövs och borde läsas av varje EU-medborgare! Det går att läsa talet i sin helhet översatt till svenska på din länk. Det visar hur unikt Ungern är i EU genom sitt avståndstagande från kriget och NATO:s upptrappning av konflikten. Intressant att Orban gör samma bedömning som jag, att kriget kan komma att pågå i 4-5 år till. Vi har bara sett början. Ryssland kommer aldrig att ge upp inför NATO:s växande krigsinsatser, istället kommer Kina att bistå med trupp och material om läget blir värre för Ryssland. USA kommer att ställas inför ett tvåfrontskrig genom att Kina går in och tar Taiwan om USA eskalerar sina insatser i Ukraina, det kommer att kosta mer än det smakar.
   Man hade kunnat hoppas på att vår regering hade samma klarsyn som Ungerns, vi lever i samma EU och dessutom hade vi en globalt respekterad neutralitet till skillnad från Ungern, med sin turbulenta historia.
   Risken man tar i Bryssel är att ökat engagemang i kriget kommer att skapa en spricka genom Europa där Schweiz, Österrike (ej NATO), Ungern och allt söder därom, inklusive Turkiet, tar ställning för det asiatiska blocket. Det är där framtiden finns…

 7. Jonas says:

  ”Varför gör vi inte det i Sverige? Istället ansluter vi oss efter två hundra år av fred till USA:s krigsorganisation NATO.”

  Tror svaret på din retoriska fråga är att ”die dumme Schweden” är fredsskadade och förstår inte vad ett krig verkligen innebär. Men framför allt är svenskarna inte informerade om vad som verkligen pågår och detta kan vi till 200% skylla svensk stasimedia för som hela tiden ljuger oss rakt upp i ansiktet. Jag läser fortfarande på löpsedlarna att Putin kommer att avsättas, att det blir revolution i Ryssland, att Putin har cancer osv osv. denna lögnaktiga raportering om Putin och Ryssland har nu pågått i 12 månader och ingenting av alla lögner som skrivits har visat sig stämma. Jag skulle skämmas för att vara en svensk msm journalist som tycks ha blivit ett lögnaktigt yrke. Sanningen är precis tvärt emot för jag följer flera kanaler som rapporterar om Ryssland och inifrån Ryssland. Det sista jag lyssnade på igår var iEarlGrey där hans ryska fru sade att Putin har stöd av 85% av ryska folket och han är den populäraste presidenten någonsin. Han ska också nu införa att varje skadad krigsveteran ska få en egen personlig statlig handläggare som ska bistå med all hjälp de behöver. Varje handläggare får inte ha mer än en krigsveteran, låter otroligt men detta var det som sades i rapporteringen.

  Tack Peter för ännu en utmärkt krönika, denna blogg är ljuset i mörkret och tack för att du finns.

  • Erik says:

   Skiter vi i att följa olika EU-lagar, direktiv och rekommendationer kommer EU efter en lång process till sist bötfälla oss. Då vi är nettobidragsgivare till EU drar vi bara av den summan från bidraget. För detta krävs en liten smula mod, som inte finns.

   Fy f-n säger jag för dessa syltryggar. Ställd dom inför rätta för högförräderi. De ska dömas som de landsförrädare de är, helt bunten. Ynkryggar som totalt saknar en ryggrad. Dom har bara en sena som håller upp arslet.

 8. peterkrabbe says:

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6FvOBQSC6rQ%26fbclid%3DIwAR2CMQHRF-bL7O4nOgKWTsZIFdLAp5QaGL8AzUI7P2momXimeaEs39w5Yak&h=AT0VY8jxQfT5GB3952ca3KNUJtvL6lVOJLCU1GCTPrJjOOLS2Fw_IOhONCJvmOnEVmAoUDVtDmA21wV847jQXJBjYwOoychoT69dxXrtgustYOYCfbQltDBw4uZyudXalIH8PLyjfrnsn4H-FFxZr9lNUuKqcS1j5ZbesSwinww9-0UYFLiHVRBWRmw1UQh8iHvKDywwGPERgzr52ToGAzqwFzfy9V4ol8pVHgy6OgxkQADWpkjNtZXeO0V62dj__s5jWKx1w1YiSDE&__tn__=R%5D-R&c%5B0%5D=AT2iayRDz1K6yDGCy-MpV4nXwXXaU_o1gkSnH54EVfgkxLRC6TlbhpPK-Bke1DLXK9ftevIDTMVONatFLBAgIWv1sTyRbklR4scbkFLiBOUrVCMye9KQDbVyjllmSRRHRNzTEs8Vf0t_lBK8sPiF

  Ännu en klarsynt analys av en amerikansk militär på hög nivå. Wilkerson är värd att lyssna på. Även här finns en tydlig parallell till WW2. Det finns många amerikanska officerare som pensionerats i förtid eftersom de inte stödjer det officiella narrativet. Ändå är deras kunskap och erfarenheter själva grunden för en framgångsrik politik. Detsamma skedde i Tyskland, de höga militärer som inte odelat stöttade Hitlers ogenomtänkta planer tog bort direkt inför kriget. Följden blev som de flesta vet attentatet utfört av von Stauffenberg. Dags för Biden, eller väntar man på valet?

 9. levai13gmxcom says:

  Tack Peter!

 10. peterkrabbe says:

  https://www.spectator.co.uk/article/who-is-ihor-kolomoisky/?fbclid=IwAR0_3AnSxdzfSdLDCADsg9viD84bmj4MHGSKLTzOc6Qukm3zYt6w4IgKvw8
  Lite info om Kolomoisky, som jag skrivit om tidigare – mannen som skapade Zelensky. Hans kriminella närverk som sträcker sig från Ukraina till USA är typiskt för de judiska oligarker som tillsammans med sina likasinnade i USA använder kriget i Ukraina för sina egna maffiametoder med penningtvätt m.m.

 11. levai13gmxcom says:

  Minskavtalet var!

  I en intervju avslöjar Angela Merkel att fredsförhandlingarna kring Minskavtalet från västligt håll inte handlade om att skapa varaktig fred i Ukraina, utan handlade om att Ukraina skulle ”köpa sig tid” för att rusta upp militärt inför en konfrontation med Ryssland.

  Under 2015 togs det andra Minskavtalet fram på initiativ av Tyskland och Frankrike i syfte att försöka hitta en lösning på det långdragna inbördeskriget i östra Ukraina som pågått sedan 2014. Förutom de punkter som exempelvis handlade om eldupphör, demilitarisering och dialog från det första Minsk-fördraget, förband sig även Kiev att omedelbart dra tillbaka tungt artilleri från fronten samt ge regionerna Donetsk och Luhansk ökat självstyre. Ukraina har dock inte uppfyllt en enda punkt från något av de båda Minskavtalen, vilket enligt Moskva var en central anledning till att man till slut valde att invadera landet tidigare i år.

  Jeffery Sachs | EUROPA är DÖMT!

 12. Kjell Larsson says:

  Tack så hjärtligt för en mycket bra beskrivning av verkligheten 👍👍
  Demoraliseringen har gjort 80% av svenskarna apatiska och vettskrämda, men vi som lyckligtvis vaknat för längesen gör allt för att åtminstone väcka de halvvakna!

  När jag följer social media idag så dyker det upp nya profiler var och varannan dag, som gnuggar sömnen ur ögonen till min glädje!

  Tack Peter 👍👍

  Kjell Larsson

  Skickat från min iPhone

 13. Loa says:

  Vem ska nu belönas?

  Stoltenberg avgår som chef för Nato
  25 februari 2023
  https://www.friatider.se/stoltenberg-avgar-som-chef-nato

  Det har föreslagits att en person från nåt litet land i Baltikum eller Östeuropa ska ta över, särskilt då ett land som har en kaxig diplomatisk kurs gentemot Ryssland, skriver AFP.
  Andra kandidater som har nämnts är försvarsministern i Nederländerna, Kajsa Ollongren, och Kanadas vice premiärminister Chrystia Freeland.

  Gud bevare oss för den sistnämnda.

  • peterkrabbe says:

   Logiken talar för att efter Rasmussen (Danmark), Stoltenberg (Norge), kommer Carl Bildt (Sverige). Norra Europa kommer fortsatt att vara fokusområde för framtidens (och nutidens) krigsföring. Inget annat land skulle i samma grad pösa över av stolthet och nit i ambitionen att vara knähund åt USA:s president. Vi har alltid trott att vi är det viktigaste landet i världen (förutom husse).

 14. Jari Norvanto says:

  ”Frankrike har alltid haft goda relationer med Ryssland”

  Även när Napoleon invaderade Ryssland?

 15. peterkrabbe says:

  https://morklaggning.wordpress.com/2023/02/26/sondagskronika-nato-usa-och-ukrainakriget/

  Karl- Olof Arnstberg gör idag en förtjänstfull sammanfattning av Ukrainakonflikten som jag med glädje lägger till i mitt kommentarsfält. Det enda jag skulle lagt till är hur man manipulerade väljarna vid valet av Zelensky som president, men detta är ju numera vardag i alla västerländska val genom att media ägs av- ja ni vet ju…

  • Jonas says:

   Har alltid gillat Karl-Olof Arnstbergs texter men i denna tror jag han har fel när han säger ”När Putin hotar med kärnvapen säger förståsigpåarna att det är ett hot han inte kommer att verkställa.” Att Putin skulle hota med kärnvapen är msm löpsedels propaganda och vad jag har förstått av annan rapportering så har Putin sagt att Ryssland inte kommer att vara den första part att avlossa kärnvapen, han har inte hotat med kärnvapen men om usa skulle göra detta så kommer Ryssland att svara med samma mynt.

  • Jari Norvanto says:

   KOA: ”Om det fanns någon chans för Ukraina att vinna, så hade jag helhjärtat ställt mig på deras sida. Det finns ingenting positivt med Ukraina som en rysk lydstat. Emellertid, jag har blivit på det klara med att Ukraina inte kan vinna, lika lite som Napoleon och Hitler kunde det. Genom att skicka vapen förlänger Västvärlden bara dödandet och lidandet. Zelenskyj vet detta. I mina ögon är han därför inte en hjälte utan en krigsförbrytare.”

   KOA konstaterar att Ukraina är korrupt och Zelensky är falsk, en förbrytare. Likväl önskar han att Ukraina ska vinna… Varför det, kan man undra. Det blir kanske konsekvent om man exkluderar korruptionen och Zelensky från det Ukraina KOA helst såg vinna. Men så ser ju inte verkligheten ut. Och Ukraina är ju redan lydstat – under USA.
   KOA är ofta intressant i sina krönikor och böcker, men ej sällan haltar det på någon punkt, eller undviker han, eller förmår ej, att knyta ihop alla punkterna.

   • peterkrabbe says:

    Han är en försiktig general – området är inte hans vilket han också påpekar. Det jag tycker är positivt är att han, liksom allt fler debattörer, nu vågar ta upp ämnet i en tid då stämningarna på internet – bortsett från min blogg – är hätska och hatiska mot alla som säger ett enda gott ord om Putin. Vi är Putinkramare, rysstroll etc i långa banor. Historiken i hans artikel är huvudsakligen helt korrekt och det är denna som flertalet indoktrinerade behöver ta del av för att förstå att det finns fler versioner av historien än PK-medias. Allas bidrag är därför välkomna för att få en trendförändring som kan stoppa krigshetsarna.

    • Mo says:

     Som det tidigare pekats på ifrån Juri Lina, som har finkänsliga tentakler för skeenden i området, så blir det allt mer tydligt att det finns ett dubbelspel bakom kulisserna. USA vill inte förgöra Ryssland eller splittra upp landet i småregioner. Det är uppenbart att önskan från flera håll är att splittra EU och ta länderna här ur sin nationalism. Macrons förestående resa till Kina kanske kan bli vår räddning ?

     • peterkrabbe says:

      ??? USA vill naturligtvis inte förgöra ett Ryssland som är världens guldklimp, man vill kunna STYRA Ryssland som ett lydland. Det gör man genom att tillsätta en regering med USA-trogna ministrar. Kriget avser att få Putin avsatt. Jag kan garantera att de redan har en utsedd ministär som väntar i kulisserna.
      På ministernivå finns det ingen nationalism kvar i EU, bortsett från Ungern. Det jobbet är redan klart. Det Macron vill i Kina är att få landet att avstå från militär hjälp till Ryssland. Det kommer han inte att lyckas med.

      • Erik says:

       Peter du framför insikter, åsikter alternativt sanningar med precis exakthet över en nivå vi annars brukar kunna läsa oss till på nätet; min undran är hur du värker fram dina texter? Var tar du källorna ifrån? Dina texter är ofta inte analyser utan snarare slutsatser och de måste i sin tur bygga på analyser som lett till slutsatser?

       Det är som du kan läsa innantill från ett manuskript som är dolt för oss andra? Eller är det din nivå av bildning i kombinations med en betyder intelligens? Denna skarphet märks också i din sons texter. Om du inte regelbundet skrev av dig, skulle du då känna dig ensam?

       • peterkrabbe says:

        Erik, du ställer en mycket personlig fråga som jag inte är säker på att jag vill svara på, kanske gör jag det senare efter att ha tänkt igenom hur jag vill formulera det. På ett sätt känns det som att bli förhörd av SÄPO, på ett annat sätt berättigat ur läsarens synvinkel. Jag läser själv aldrig en bok utan att först ha studerat författarens bakgrund och politiska härkomst, det ger själva grunden till min utvärdering av hans texter när jag sedan läser boken.
        Under alla förhållanden ser jag din kommentar som en komplimang och hoppas att det är så den är menad. Vad gäller Mons så bor vi grannar och diskuterar politik och samhälle praktiskt taget dagligen, så visst kan man säga att vi påverkar varandra. En liten tankesmedja (Mons börjar nu också skriva för Bulletin).
        Jag har åtta års studier vid universitet och högskola med så vitt skilda ämnen som matematik, teoretisk fysik, konstvetenskap och arkitektur. Men andra faktorer är många gånger viktigare. Min släkthistoria börjar under 1000-talet och är en vandring genom Europas historia. De senaste tre hundra åren har jag i detalj dokumenterade genom brev, bilder m.m. i ett släktarkiv som idag upptar sex hyllmeter. Det berör länder som Spanien, Italien, Österrike, Tyskland, Danmark, Skåne och lite Sverige. Jag har haft bostad i Frankrike i trettio år. Europas historia sitter i mina gener. Mitt bibliotek i övrigt upptar femtio hyllmeter.
        Eftersom jag närmar mig den mogna åldern 80 år har jag tid att börja sammanfatta mina intryck. Jag gör det främst för mina barn och barnbarns skull, men också för alla som orkar fortsätta att läsa. Kanske berättar jag mer lite längre fram, det är mest en fråga om hur personlig man vill bli och vad konsekvenserna blir av att lämna ut sin historia. Bakom varje vän gömmer sig en fiende.

        • Erik says:

         Känner igen situationen du har din son, har det samma med min äldsta dotter, som blir blir mer och mer begränsad då hon efter att spenderat många år på olika elituniversitet i runt om i värden (filosofi och socialantropologi) och har blivit om inte woke så i vart fall tveksam till min syn på samhället som i hennes ögon är ”högerextrem”. Hon har rest och bott i alla världsdelar. Efter att hon bevittnat ett antal exorcism(er) (djävulsutdrivningar) under tiden hon bodde i Uganda ska hon doktorera i Cambridge kring alternativa förklaringsmodeller rörande grundorsaker psykisk sjukdom och kommer att flytta tillbaka till Uganda för att specialgranska ämnet och här har vi något gemensamt nämligen synen och tolkning av religionshistorien samt grundorsaken till ondska; och som jag ser det finns absolut andar av mindre trevlig sort som kan ta kontrollen över en människa. Har själv sett det på nära håll.

         Vill i sammanhanget rekommendera en bokrecension av Pia Hellertz: http://www.piahellertz.com/An_Amazing_Journey_into_the_Psychotic_Mind.pdf

        • ceskyraj says:

         Peter, du är en genuin klok och bildad person som tillsammans med stora livserfarenheter på ålders höst kan väldigt bra förklara utvecklingen i världen. Jag förstår Erik att han är förvånad, att du träffar mitt i prick. Jag beundrar dig också och tack vare dina texter förstår lättare allt som har skett och sker nu. Ett stort tack Peter. Jag önskar dig hälsa och många fina år.

      • Mo says:

       Det har framförts från några att USAs avsikt är att splittra Ryssland i smådelar för att det därmed skulle bli lättare att ta över. Men det är förstås mycket lättare att styra en stor region genom att som du skriver ta över ledningen i en befintlig ministär men kanske Putins oligarker medverkar i detta eller skall de oxå ersättas ? Putin känns som en sprattelgubbe.

       • peterkrabbe says:

        Jag vet inte vilka ”några” är, men tror de har helt fel i så fall. Ryssland är världens till ytan största land, med en oerhört komplicerad sammansättning både vad gäller etnicitet, natur och klimat. Vissa delar är kristna, andra muslimska eller av andra etniciteter. Själva vitsen med Ryssland idag är att det styrs centralt – och med järnhand. På så sätt står ALLA delar av Ryssland till ledningens förfogande. Att splittra Ryssland geografiskt vore som att avskaffa EU och går tvärtemot NWO:s tankar. Fri tillgång till råvarorna inom Ryssland är en grundbult för landets ekonomi.
        Oligarkerna finns redan på plats i Ryssland och väntar på att få fria händer när Putin förr eller senare avgår. De oligarker som idag lägger sig i politiken hamnar i fängelse eller utvisas. Så vill de inte ha det. Deras modell finns redan i Ukraina, där de helst bor i London och genom sina skurkbolag tömmer landet på dess tillgångar, något som blir möjligt genom att de styr presidenten och regeringen. De ryska oligarkerna hade redan vid Sovjets fall täta kontakter med Soros i USA och ville ha hans ekonomiska bistånd för att ta över regeringsmakten. Soros sa nej då eftersom situationen var svårbedömd, en riktig slutsats eftersom Putin sedan tog över. Men han och kollegorna världen över väntar bara på att NATO nu skall göra jobbet klart, så regeringen i Ryssland kan bytas ut – med alla dess tillgångar oförändrat till förfogande…
        Putin för en kamp mot tiden för att få en tillräckligt stark statsförvaltning för att kunna stå emot oligarkerna, särskilt de judiska.

       • Loa says:

        Mo
        Vet du inte att i Ryssland härjar SODS – Sudden Oligarch Death Syndrome…? Över tjugo stycken. Postade jag i mitten av januari.

 16. Mo says:

  Anti-war-movement

  • Jonas says:

   En högst relevant fråga är vilka hållhakar khazarerna i washington har på våra politiker eller vad det är de hotar oss med??? Förstår inte heller det STORA hatet mot Ryssland och Putin, folk överlag är tydligen så korkade att de tror på allt de matas med. Har kolleger på jobb som på fullt allvar tycks tro att Ryssland fortfarande är en kommuniststat, de tror också att rysk teknologi inte har utvecklats sedan Sovjet tiden. Brukar ställla motfrågan ”varför skulle Ryssland inte haft samma utveckling som andra länder” men jag får aldrig några svar.

   • Mo says:

    Skulle tro att det är påbud från Wall Street eller WEF för att rädda dollarns överlevnad som har givit USA den stora ekonomiska fördelen.
    Jag tycker som du att det är en oerhört trist utveckling att igen isolera oss från detta stora kulturbärande land.

   • Jonas says:

    Slår mig nu att hotet mycket väl kan vara extremväder eller jordbävning dvs. om nu dessa vapen finns. Tänker då på det som nyligen hände i Turkiet och Nya Zeeland. Khazarmaffian kanske hotar Sveriges regering med dessa vapen, detta skulle förklara varför alla politiker sjunger på samma vers för sannolikheten att de ALLA skulle vara mutade och korrumperade är väl ändå liten.

 17. Lite OT, men ändå är historia alltid intressant! Detta för att kunna öka perspektiv på nutida händelser av olika slag, (inte minst Ukraina kontra Ryssland.)

  Såg en mycket intressant, vacker, vältalig och välgjord historisk dramadokumentär om Rysslands historia, gjord omkring 2017 ca.

  Där berättas det bl a om att det förekom redan på 1700-talet att mycket högt uppsatta administratörer, makthavare och tjänstemän vid hovet stal från folket och berikade sig själva i omåttliga omfattningar.
  En del av dem blev till slut lynchade av uppretade folkmassor. (!)

 18. Erik says:

  Du är allt för blygsam. De flesta skribenter skulle hurra av bekräftelsen och njuta av att bada i beröm… Jag kan garantera att jag inte har någon koppling till SÄPO, men fru har det indirekt som uppdragsledare på polismyndigheten i Stockholm inom IT, men är å andra sidan totalt ointresserad av politik och vet inte vad NWO etc ens är, vilket bara är till en fördel annars skulle man kanske aldrig prata om annat?

 19. Astrid says:

  Total övervakning och kontroll och digitala fängelser ska möjliggöra för USA:s oligarki att styra inte bara över Ryssland utan alla världens länder och folk?

  Danmarks statsminister poängterade nyligen att kriget i Ukraina handlar om Världsordningen och Värdegrunden, ”våra värderingar”.

  Tidigare har en medlem i Zelenskyregimen tydliggjort att striden framför allt gäller NWO, USA:s världsherravälde och att Ryssland som går emot NWO måste besegras.

  Det finns en karmalag som säger att den som har högst moralisk höjd vinner i slutändan. I denna tvekamp är det tveklöst Ryssland. Många vet det, förstår, men vågar inte klart ta ställning. Det blir många ”men”, såsom hos KOA.

 20. Mo says:

  Nu kan vi snart inte blunda längre för allt som ligger och rostar och jäser på Östersjöns botten.

  https://www.dr.dk/nyheder/regionale/bornholm/nord-stream-eksplosioner-hvirvlede-gift-fra-fortiden-op-i-oestersoeen

  • peterkrabbe says:

   En miljökatastrof ligger och lurar här! Varför skall vi anstränga oss att minska utsläppen av CO2 när USA fyller på med flera månaders nationella utsläpp på tio sekunder? Sedan kan man undra om danskarna på DR är mentalt retarderade som fortfarande undrar vem som sprängde rören? Biden har ju själv sagt det….

   • Mo says:

    När det gäller naturvetenskapliga områden som biologi och medicin så är danskarna strået vassare än svenskarna. Sveriges starka sida har varit teknik.

   • Mo says:

    NATO tycks i allt fler sammanhang bli nära sammankopplade till ekonomiska industriella intressen såsom militär utrustning, energi, byggindustri mm. Det är hög tid att de tar ekonomiskt ansvar för Östersjöns marina miljö där det militärindustriella komplexet i många år bidraget till förstörelsen genom bla dumpning av minor och kemiska (senapsgas) bomber.

 21. Loa says:

  Benjamin Fulford — February 26th 2023:
  China calls for end of World War III after massive DEW attack on Western country

  https://stillnessinthestorm.com/2023/02/benjamin-fulford-february-26th-2023-china-calls-for-end-of-world-war-iii-after-massive-dew-attack-on-western-country/

  Last week China reacted to a massive directed energy weapons (DEW) duel by proposing peace talks to end the undeclared but ongoing, hybrid World War III. The call came after a devastating tsunami and earthquake hit a UN military base in a Western country in an apparent reaction to the recent earthquake attack on Turkey.
  The destruction of a Western city is subject to a complete news black-out, but it was almost certainly caused by DEWs on par with anything the United States can wield.

  Let us recall what has just happened:

  February 3, the USS Nitze equipped with HAARP Systems enters Istanbul harbor.

  February 3, Turkish interior minister Suleyman Soylu launches an attack on the American ambassador to his country, saying: “Take your dirty hands off of Turkey. I’m being very clear. I very well know how you would like to create strife in Turkey. Take your grinning face off from Turkey.”

  February 5 to February 6, an earthquake occurs with an epicenter on the same tectonic fault as Istanbul.
  (…)
  The Chinese, to show they were not going to back down this time, appear to have been connected to the massive tsunami and earthquake that utterly destroyed the city of Napier, New Zealand.
  The photos below
  (…)
  busy identifying bodies. There is a closed military facility with hundreds dead there as well.

  There also appears to be an unprecedented information blackout on this attack. Most of our Western sources were tight-lipped but, Australian intelligence sources did admit a DEW was used.
  A source in New Zealand says the place attacked was a secret UN base “where all the rent-a-cops came from

 22. Mo says:

  Nu skall skattefinansierade vapenleveranser till Ukraina bytas ut mot bostadsbyggande. Då kanske vi ändå kan hoppas på fred i sikte.
  Möjligen finns det även här handräckning från NATO, är inte OBOS en norsk byggleverantör ?

  https://www.byggindustrin.se/affarer-och-samhalle/politik/nodhjalp-till-ukraina–livboj-for-krisande-smahusbolag/

 23. Mo says:

  Motståndet växer i hela Europa med stora folkliga demonstrationer mot NATOs krig i Ukraina.

  https://derimot.no/krigsmotstanden-i-europa-vokser-demonstrasjoner-over-hele-europa/

  • peterkrabbe says:

   Det är ett gott tecken att protesterna mot kriget nu sprider sig över hela Europa! Det märkliga är att ingen protesterar i de skandinaviska länderna. Det visar att mediacensuren är total hos oss, vi som har störst anledning av alla att hålla oss utanför kriget säger inte ett knäpp. Vad är det för fel på svenskarna?

   • Mo says:

    Övriga Europa kanske vill hålla oss utanför protesterna, det blir bäst för deras sammanhållning ?

    https://www.friatider.se/ungern-sverige-sprider-fake-news-om-oss

    • peterkrabbe says:

     Det är snarare så att svenska media fått order att inte vidarebefordra vetskapen om dessa demonstrationer eftersom de har ett starkt budskap att de stora nationerna i Europa borde lämna samarbetet med NATO, naturligtvis mycket besvärande för Sverige som fortfarande förhandlar om inträde. Det man också tar hål på i debatten är att NATO bevisligen INTE är en fredsorganisation utan embryot till den globala krigsmakt som man vill skall hålla världen i schack efter genomförandet av NWO. Protesterna är starkast i Frankrike, där man månar om sitt oberoende och rätten att bevara sin särart. Den franska inställningen sprider sig nu också till Tyskland, förvisso i blygsamt format jämfört med Frankrike, men ett tydligt trendskifte riktat mot USA:s starka inflytande över landet sedan WW2. En ny generation vill ha ett Tyskland som åter styrs av tyskar.
     Att Ungern har synpunkter på Sverige förvånar inte med tanke på våra högröstade EU-parlamentariker som gång på gång trakasserar ungrare i parlamentet med beskyllningar om fascism och diktaturfasoner, detta trots att Orban har det största demokratiska stödet av samtliga europeiska befolkningar. Man försöker bl.a. utesluta Ungern från de viktigaste samarbetsgrupperna i parlamentet. Jag har full förståelse för att ungrarna vill få svenskarna att veta hut!

 24. Ja Krabbe målet är Ryssland! Utplåna människorna möjligen men naturtillgångarna vill de åt! De flesta verkar inte veta vad som förevarit. Det här inlägget har varit inne i Hälsingetidningarna sommaren 2018. Då var Patrik Oksanen ledarskribent/redaktör och skrev ner Ryssland i de fyra hälsingetidningarna så gott som varje dag. Jag gick emot. Idag är det tröttsam att se Putin på Expressens och Aftonbladets löp varje dag. När det i själva verket är Amerika som driver spelet. Så jag uppdaterade det hela för det är många som har noll koll. Hjärntvätten är total.

  Man ska alltid titta på en sak från två håll. Vad skulle hänt om Warszawapakten varit kvar och expanderat och i dagsläget haft snudd på 1 000 baser runt Amerikas gränser! Ja, var tog Warszawapakten vägen!

  https://parnassen.wordpress.com/2023/02/28/putin-trodde-inte-sina-oron-var-tog-warszawapakten-vagen/

 25. Lägg gärna det här under tidigare kommentar.

  Vi minns att Gorbatjov och Reagan möttes på Island för ett toppmöte om framtiden för världen 1986. Hur blev det? Jo, det gick åt helvete. Nato slukade alla Warzawapaktens baser.

  https://parnassen.wordpress.com/2018/07/16/putin-och-trump-in-the-big-meet-teater-pa-hog-niva/.

 26. Danapersona says:

  Så sant, då tragiskt, då djävulskt.

 27. Pelle says:

  Conversation With Economist Richard Werner | The Plandemic Was Used To Usher In TOTAL CONTROL
  https://rumble.com/v2athxq-conversation-with-economist-richard-werner-the-plandemic-was-used-to-usher-.html

 28. Loa says:

  Nyp mig! Den här mannen som Dan Park gjorde satir av (https://www.ingridochmaria.se/2019/03/28/dan-park-infor-ratta-igen-en-del-i-mitt-konstnarskap/ ) för tio år sen:

  PKK-anhängare får Vänsterpartiets tyngsta riksdagspost
  28 februari 2023
  https://nyadagbladet.se/utrikes/pkk-anhangare-far-vansterpartiets-tyngsta-riksdagspost/

  Malcolm Momadou Jallow uppmärksammades när han poserade med PKK-flagga i Almedalen – nu får han Vänsterpartiets enda ordförandepost.

  Partiet vill själva inte kommentera Jallows PKK-sympatier utan nöjer sig med att förklara att han var det logiska valet till posten.
  ”Civilutskottet handlar om bostadspolitik … När vi fick presidieposten i civilutskottet gick den till Malcolm Momodou Jallow, eftersom han är vår bostadspolitiska talesperson och vår ordinarie ledamot i utskottet”.

  Men man får ju vara tacksam för ännu en som håller Erdogan på rätt kurs.

 29. Mo says:

  ” Tsunamin av sanktioner förstör Europas ekonomi. Europa har förlorat sin självständighet och sin ekonomiska och militära styrka på mindre än ett år. ” säger Orban.

  https://www.vaken.se/orban-europa-har-forsvagats-och-forlorat-sin-sjalvstandighet-styrs-av-usa/

  • peterkrabbe says:

   Detta har han helt rätt i. Orban är den ende politiske ledaren i EU som har förståndet i behåll. Ansvarig för överlämnandet av EU i USA:s händer är i första hand Ursula von der Leyen, hon blir därmed ett hot mot EU: s fortbestånd om hon inte avsätts omgående.

   • Mo says:

    Ursula valdes med några enstaka rösters marginal och sitter inte särskilt säkert. Pågående (?) utredning av EPPO pga intressekonflikt vid inköp av covid vaccin till EU.

    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-003717_EN.html

    Detta pga att maken Heiko von der Leyen är Medical Director på Organesis. (Ägarintressen ?)

    https://orgenesis.com/team

    Ett bioteknik företag verksamt inom bla vaccinutveckling och har covid vaccin i sin pipeline.

    https://orgenesis.com/pipeline

    • Jonas says:

     I andra fall med misstänkt korruption och mutor så stängs den misstänkte av under tiden utredning pågår.

     Ju mer jag läser på och förstår vad som pågår ju mer chockad blir jag över den kriminella verksamhet som bedrivs med våra skattepengar. Korruptionen tycks vara så djupt rotad i det styrande skiktet att man blir alldeles mållös. Mycket av det som avslöjas är så uppenbart och tydligt men ändå kommer de kriminella politikerna undan. Som jag ser det finns bara ett sätt att lösa problemet på men skriver jag det här blir jag garanterat bannad och åtalad för hets mot folkgruppen politiker. Men hela den politiska kåren inkl. höga tjänstemän måste bort och ett nytt system införas för det här går inte längre. Svenska folket blir bara fattigare för var dag som går och politiker adeln blir bara rikare och rikare.

     • Benny says:

      Korruptionen i Sverige är så systematiserad att folk inte ens ser eller förstår att det är korruption utan tror det ska vara så här. Det är den S-styrda partidiktaturen som är orsaken till att Sverige är ett av världens mest korrupta länder, samtidigt så sussar det ”sovande folket” vidare på sin väg mot stupet och låter regimen hållas, för vi lever ju i den bästa av länder, enligt den falska ”Sverigebild” som torgförs av regimen i Stockholm.

 30. Loa says:

  Izabela har börjat ta frågor

  Viewers’ Questions for 26th of February 2023
  Tarot by Izabela

 31. jesslar53 says:

  Vad görs för att lösa elkrisen ?? Inget såvitt jag kan se , elstöd ?? spara ?? nyproduction endast utredningar inget beslut , jo men visst havsbaserad vindkraft är lösningen, mer av det samma.
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/ny-elproduktion-i-elomrade-3-och-4_H9021390
  https://www.regeringen.se/regeringens-politik/energi/

  Varför har vi inga politiker som kan ta beslut om nyproduction av t.e.x kärnkraft ..
  Tror att Hans Jensevik är inne på rätt spår vi måste byta ut våra politiker innan dom byter ut oss.

  • Jonas says:

   Hur bytar vi ut politiker kårern i skendemokratin vi har, rösta bort dem går ju inte så hur gör vi?

   • jesslar53 says:

    Det är minstrar som tillsätter Generaldirektörer etc Med rätt politiker kan det snabbt ändras och aktivismen ändras till väljarnas väl och ve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: