Globalismen – framtidshopp eller hotet mot vår civilisation?

Facebook hade vänligheten att lägga ut denna serie som ett ”minne” på åttaårsdagen av min första publicering, den 18 juni 2016. Med viss förvåning, eftersom Facebook de senaste åren har gjort stora insatser för att stoppa spridningen av mina alster, tackar jag för påminnelsen och lägger ut den igen, även på bloggen. Det intressanta är att serien skildrar tiden strax innan eskaleringen i Ukraina och tiden med skådespelaren Zelensky som fanbärare för globalismen. Den omfattar 10 delar och om någon ser den som en intressant sommarläsning kan det vara värt att lyfta fram den igen! Jag lägger därför här ut del 1, resterande kan sökas i arkivet under juni 2016.

Globalism betyder i sin enklaste form att världen skall styras av en enda regering, ha en enda armé, en valuta och en religion. Tanken är långt ifrån ny, den hävdades redan under Romarriket. Skillnaden var att världen då var liten, Asien och den amerikanska kontinenten fanns inte ens på kartan. Bolsjevismen och Hitlers Tredje Rike hade samma ambitioner med samma tankegods fast i en betydligt större värld.

Försöken att upprätta en världsregering har dock hittills alltid misslyckats kapitalt, främsta orsaken har nog varit att användandet av militär makt, våld och terror sällan skapar de lojaliteter som behövs för att hålla samman större strukturer. Världen är ett kalejdoskop av olika kulturer, religioner, traditioner, värderingar, behov och förmågor. Hur kan någon tro att allt detta skulle gå att förena under ett litet fåtals styre? Ändå har världsregeringen varit en dröm för en grupp människor som under det senaste seklet trappat upp sina ansträngningar att konkretisera denna dröm. Man har numera insett att vapen inte är rätt modell, utan ekonomisk överhöghet. Efter att under ett par hundra år tålmodigt ha byggt upp en i det närmaste total kontroll över världens ekonomi är denna grupp nu ytterligt nära målet – en ny världsordning.

Knappast någon kan väl tro på fagra löften om att en värld utan nationalstater skulle få leva i permanent fred genom frånvaron av territoriella tvister eller ojämnt fördelade råvarutillgångar, ha ett jämnt fördelat välstånd genom en global socialism, kunna ge utbildning och sjukvård till alla eller ge världens medborgare ett inflytande över sina liv. I synnerhet inte när de som gör anspråk på att styra denna framtida värld under de senaste hundra åren svarat för det mesta av världens konflikter, krig, depressioner och dessutom samlat 40 % av världens förmögenheter under sin egen hatt. I själva verket handlar det om en korruptionskarusell utan motstycke i historien, där behövda politiker, företagare och organisationer fått smaka på kakan i utbyte mot obetingad lojalitet. Att någon annan än dessa oligarker eller deras närmaste män skulle komma ifråga för ledningen av den nya världen finns inte ens i tankevärlden. Syftet är nämligen att behålla och utöka de redan verkställande finansiella tillgångar som nu kontrolleras av 1 % av jordens befolkning. För att nå detta syfte krävs hårda tag. En vanlig uppfattning i dessa kretsar är att jordens befolkning behöver minskas med flera miljarder människor för att få balans mellan jordens tillgångar och efterfrågan. Uppfinningsförmågan är stor i detta avseende och radikala grepp som världskrig, växtgifter, genmanipulering, medicinsk manipulering och folkförflyttningar är man inte främmande för. I många U-länder ser man vaccineringar som ett försök att döda befolkningen och svarar med att mörda läkarteamen.

Centrum för globaliströrelsen finns i USA och främst i Washington och New York. Det är knappast någon hemlighet längre att dess finansiella tungviktare är familjerna Rothschild och Rockefeller, som under de senaste 200 åren metodiskt byggt upp sina förmögenheter. Till deras springpojkar hör namn som Soros, Kissinger och många andra, som vi skall stifta bekantskap med i kommande artiklar. Deras problem är att spelplanen för deras verksamheter hänvisat dem till västvärlden, medan Asien med Kina och i viss mån Ryssland oförutsett vuxit lavinartat i ekonomisk betydelse de senaste 20 åren och nu hotar att etablera ett parallellt finansiellt system, som i sig självt är ett direkt hot mot det planerade världsstyret, eller åtminstone mot dem som ansett sig givna att styra det. Oligarkernas brådska med att hantera detta problem blir följaktligen också det största hotet mot världsfreden i vår tid, Ryssland och Kina kommer aldrig frivilligt att inordna sig under ett i grunden amerikanskt världsstyre, inte ens om man försöker kalla det för ett FN-projekt. Att utmana Ryssland militärt försätter därmed lilla oskyldiga Sverige inför ett direkt krigshot, något som vi starkt upplever redan nu, våren 2016. Eller kanske inte Sverige är så oskyldigt? Detta skall vi också titta på längre fram.

Det ursprungliga fokuset på Västeuropa och Amerika gav upphov till den styrgrupp som kallas Bilderberggruppen, behovet av en starkare kontroll över kärnlandet USA förde fram till bildandet av CFR, Council on Foreign Relations, och behovet av en mer internationell inriktning födde Den Trilaterala kommissionen TC, alla syskon i samma familj och med till övervägande del samma medlemmar. I dessa grupper finns västvärldens finansiella och politiska makt samlad, vi kan gott kalla dem embryot till en kommande världsregering. Konstellationens Grand Old Man är David Rockefeller, som ser sig själv som den givne presidenten, sina 101 år till trots.

Den militära makten är idag delad på FN:s fredsbevarande trupper och den operativa spjutspetsen NATO. I båda fallen bygger trupperna på tillskott och finansiering genom deltagarländerna, men FN måste genom sin breda bas av deltagarländer arbeta lågmält och preventivt. Det behöver inte NATO, som har att kämpa mot Rysslands och Kinas arméer om maktövertaget. Globalisternas dröm är att alla dessa arméer slås samman till en enda världsarmé, som ju då får som enda uppgift att slå ner uppror och konflikter inom den ”enade” världsbefolkningen. Ger detta associationer?

Den successiva sammanslagningen av världens valutor har lett till bildandet av euron. Problematiken är komplex, men problemen handlar dels om USA:s minskande guldreserv och den allt svagare kopplingen av dollarn till denna, något som ger möjlighet att trycka obegränsat med sedlar, vars värde då inte blir beständiga. Kina går motsatt väg och ökar istället sin guldreserv i syfte att skapa en stark valuta (BRICS), som kan utmana dollarn i internationell handel. Detta kan i förlängningen äventyra den amerikanska ekonomin, prissättningen av oljan och därmed oligarkernas finansiella grepp.

Oligarkerna är till största delen sekulära judar. Deras syn på lämplig världsreligion är oklar. Att döma av islams frammarsch i FN ses denna totalitära religion som lämplig för att hålla massorna i schack. Invandringen av muslimer till såväl USA som Västeuropa tyder också på detta, speciellt Muslimska Brödraskapet har fått en särställning vad gäller att sprida sin form av islam. Det är också tydligt att påven ser sin ställning som hotad i dagsläget.

Allt detta skall vi se mer på längre fram. Låt oss nu istället gå 100 år bakåt i historien och undersöka bakgrunden och, framför allt, försöka förstå vad som egentligen hände under 1900-talet. Är den historia som berättats för oss i skolorna den sanna? Eller har vi alla blivit grundlurade under ett helt sekel? Är kampen mellan kapitalism och kommunism en illusion?

De flesta som hört berättas om den nya världsordningen har också uppfattat att det finns en socialistisk agenda bakom, särskilt betonat genom FN:s Agenda 2030 som är en kopia av NWO:s program, och haft svårt att få detta att gå ihop med oligarkernas superkapitalistiska verksamhet. Förståelsen av detta är viktig för förståelsen av vad vi har att vänta i framtiden.  Så låt oss i detta lilla format försöka sammanfatta vad som egentligen hade behövt minst 1000 sidor:

Kapitalism på lokal nivå innebär frihet att bedriva privat företagsamhet och tjäna sina pengar genom att skapa vinster genom denna. Globalt kräver företagsamheten frihandel, där vinsterna kan återföras till det lokala företaget, återinvesteras, skapa nya jobb och generera förmögenheter och inkomster som kan beskattas för samhällets utgifter.

Marxismen innebär å andra sidan att det privata ägandet är förbjudet, ett enda parti kontrollerar statens ekonomiska planering och fördelar vinsterna till folket efter eget godtycke. Individen saknar oftast motivation att förädla eller förbättra verksamheten eftersom det saknas ett belöningssystem för detta.

Det som intresserar oligarkerna i marxismen är Monopolet, ”ett allomfattande monopol, som inte bara kontrollerar regeringen, penningsystemet och all egendom, utan också ett monopol, som likt de bolag det söker efterlikna, är självbevarande och evigt” (Eustace Mullins). I det sovjetiska systemet belönades människor beroende på deras rang och betydelse i den statliga hierarkin, de som åtnjöt flest extra förmåner var de som ledde staten.

När länder som Ryssland släpper på sin marxism fylls genom trögheten i systemet tomrummet av maffian, medan exempelvis Kina genom skarp övervakning har lyckats kombinera kommunism och kapitalism till ett framgångsrecept, som egentligen är den förebild som oligarkerna eftersträvar. Möjligheten att koncentrera makt och kontroll är en av grundtankarna i den nya världsordningen. Man kontrollerar redan världens finansiella sektor och söker en koncentration av producentledet till de egna, multinationella företagen. Detsamma gäller för jordbruket och den medicinskt- kemiska industrin. I avvaktan på nationernas avskaffande är frihandelsavtalen TTIP och TTP avgörande för utvecklingen. Monopoltanken kräver samtidigt att konkurrerande verksamheter motarbetas, läggs ner eller inkorporeras. Den våg av företagssammanslagningar som nu sveper över den industrialiserade världen är ingen tillfällighet, utan ett konkret genomförande av branschvisa monopol. Genom detta kan lönsamheten kontrolleras. ”Ett partnerskap mellan internationell monopolkapitalism och internationell revolutionär socialism är till fördel för båda” (Frederick C Howe 1906).

”Kontroll kräver ett statiskt samhälle. Ett växande, konkurrerande och fritt samhälle ger nya människor chansen att göra sig en förmögenhet och ersätta några av dem som redan finns i toppen. Därför befrämjar man lagstiftning som inskränker entreprenörssatsningar och som skattar bort kapitalanhopningar som inte skyddas av de skattebefriade stiftelserna hos etablissemangets inre krets. Alla ansträngningar görs för att pressa en medelstor affärsrörelse mot väggen och tillåta att den slukas av etablissemangets giganter” (Gary Allen). Socialism sätter makten i händerna på regeringen, samtidigt måste makten över regeringen tillfalla Rockefeller och de organisationer som han personligen styr.

Med Howes uttalande från 1906 i åtanke kan vi gå tillbaks till den ryska revolutionen 1918. En av dåtidens amerikanska oligarker var Andrew Carnegie, som 1892 ägde världens största stålbolag. Hans engagemang utvecklades i stiftelsen Carnegie Endowment for International Peace, som i sin tur formulerade den s.k. Marburgplanen.

Målsättningen med denna plan var att svetsa samman ”internationella finansiärer och socialister i en rörelse för att tvinga fram bildandet av ett förbund (Nationernas Förbund, föregångare till FN) för att med maktmedel upprätthålla freden….. och tillhandahålla ett botemedel för alla mänsklighetens politiska missförhållanden” (Jennings C Wise). ” Ryssland var då – och är idag – den största outnyttjade marknaden i världen. Dessutom utgör Ryssland det största potentiella konkurrenshotet mot amerikansk industriell och finansiell överhöghet.” (Antony Sutton 1974).

Ryssland styrdes av familjen Romanov fram till avrättningen av tsar Nikolaj II med familj i samband med revolutionen 1917. John D Rockefeller sr:s personlige sändebud George Kennan, ägnade 20 år åt att främja revolutionär verksamhet riktad mot tsaren. Före revolten var Ryssland världens ledande oljeproducent, 1902 stod Ryssland för mer än hälften av den totala världsproduktionen. Efter revolutionen 1922 var istället hälften av oljekällorna ur drift. Rockefeller hade som ägare till Standard Oil därmed satt sin värste konkurrent ur spel och kunde därefter gå in och ta över stora delar av den ryska oljebranschen.

Rockefellers engagemang i den ryska revolutionen var omfattande, både ideologiskt och finansiellt. Trotskij fick en fristad i USA efter det misslyckade revoltförsöket 1905 och när han återsändes 1917 hade American International Corporation bildats i New York i syfte att förmedla ekonomiskt bistånd till bolsjevikerna. Bakom organisationen stod J P Morgan, Rockefellerfamiljen och National City Bank. Även Federal Reserv Bank stödde öppet den genomförda revolutionen. För Rockefeller var det införda sovjetsystemet ett experiment i hur ett statsmonopol kunde utformas, i syfte att vara förebild för den planerade globala världsregeringen, ett experiment som skulle komma att kosta 100 miljoner ryssar livet under kommunismens järngrepp. Som en ”pikant” detalj kan nämnas att Stockholmsbanken Nya Banken (senare överförd till SE-banken) under 20-talet var mellanhand för överföringarna från de amerikanska oligarkerna till de ryska revolutionärerna. Familjen Wallenbergs plats i Bilderberggruppen har möjligen här sin grundplatta…

Morgan- Rockefeller fick en betydande roll i det tidiga Sovjetimperiets uppbyggnad. Rockefellerägda Vacuum Oil blev agent för försäljningen av sovjetisk olja i Europa genom likaledes Rockefellerägda Chase National Bank. John D Rockefeller jr beviljade 1926 ett lån på 75 miljoner dollar till bolsjevikerna och byggde ett oljeraffinaderi i Ryssland mot 50 % av den kaukasiska oljeproduktionen. Även under tiden efter andra världskriget investerades stora belopp i den sovjetiska produktionsapparaten. Enligt bedömare kom 90 -95 % av Sovjets teknologi direkt eller indirekt från USA och dess allierade (Antony Sutton 1972).

Det tycks med andra ord som om utmålningen av kommunismen som världens fiende nr 1 har varit ett spel för galleriet. Utan en rättmätig och synlig fiende kommer ingen nation att frivilligt ge upp sina individuella fri- och rättigheter. Detta ser vi med förskräckande tydlighet nu, våren 2016, när den amerikanska retoriken ”övertygar” Löfven om lämpligheten för Sverige att gå med i NATO, trots att den enda hotbilden är NATO:s egen provokation mot Ryssland.

En-världsplaneringen står och faller med den ekonomiska kapplöpningen, där mot förmodan Kina – med Ryssland som partner – utvecklas snabbare än vad Rockefeller tänkt sig. Samtidigt har oligarkerna satt igång tåget FN genom Agenda 2030 i tron att inget kunde hota deras egen styrande roll i världsregeringen. Deras skräckscenario är att istället BRICS-länderna med sina miljarder människor tar över styret. Bara en militär storkonflikt tycks nu kunna vara Rockefellers medel för att stoppa detta. Det har gått bra förr och kan göras igen, om världen vägrar lyda.

Morgan- Rockefeller var tidigt ute även vad gäller krigsförberedelserna i Nazi-Tyskland och har ett stort ansvar för att den nödvändiga tekniken utvecklades, både tekniskt och finansiellt. Samtidigt som Sovjetimperiet hjälptes på vägen startade Rockefeller upp den industri som skulle möjliggöra andra världskriget. Aktörerna var desamma som i Ryssland, med Vacuum Oil (Standard Oil). 1924 presenterades Dawes-planen för finansiellt bistånd till Tyskland. Fram till 1933 investerades mer än 800 miljoner dollar i den tyska industrin. I samarbete mellan tyska I G Farben och Standard Oil tillverkades 95 % av de tyska sprängmedel som användes under kriget. Standard Oil medverkade också till den tyska framställningen av syntetisk bensin, som skulle garantera bränsleförsörjningen under kriget, denna framställdes ur det tyska brunkolet då oljetillgången var begränsad och importberoende. Ironiskt nog startade General Motors och Ford Motor Co upp de bilfabriker i Tyskland för Opel och Ford, som sedan skulle bli huvudleverantörer av tyskarnas stridsvagnar.

De tyska avtalen underlättades av att den amerikanske oligarken Paul Warburg, som grundade Federal Reserv Bank hade sin bror, Max Warburg, kvar som bankir i Hamburg. Paul Warburg emigrerade till USA från Hamburg, där familjen bott tidigare och var nära knuten till familjen Rockefeller. Han blev också styrelseledamot i I G Farben. Det är belagt att IG Farben bidrog finansiellt till att Hitler blev vald 1933. (Antony Sutton 1976). Mera om detta senare. Vi kan dock sammanfatta att Rockefellers, som är drivande i genomförandet av globalismen, har varit aktivt pådrivande i både den ryska revolutionen och det andra världskriget. Kommer de att vara det även i det tredje?

Till de mer märkliga inslagen i Rockefellerkretsens förberedelser för världsregeringen hör kraven på nolltillväxt och nedläggningen av industrienheter. Detta började i USA under 1980-talet. ”Under de senaste tre decennierna har produktionskapaciteten i USA:s ekonomi halverats, mätt i termer av varumarknadskorgar per capita, per hushåll- och per kvadratkilometer-basis. På samma gång har penningfordringarna på denna sjunkande produktion ökat hyperboliskt” (John Hoefle 2001). ”Som ett resultat av detta har de rika blivit rikare och de fattiga fattigare, medan medelklassen fortsatt att minska. Detta är det pris som de sammanlänkande organisationerna från den inre kretsen har utkrävt bakom våra ryggar” (Daniel Estulin).

”Ingen i Rockefellerfamiljens inflytelsesfärer kan gå sin egen väg eller formulera en självständig policy, oavsett vad som kan vara dess rättfärdigande, därför att den opererar under kontrollen av världens finansiella struktur, vilket betyder att på vilken given dag som helst, kan alla dess tillgångar göras i det närmaste värdelösa av skicklig finansiell manipulation. Detta är den yttersta kontrollen, vilket säkerställer att ingen kan lämna organisationen. Inte bara skulle han bli berövad alla tillgångar, utan han skulle också stå under kontrakt för att omedelbart bli lönnmördad”. (Eustace Mullins 1988).

Peter Krabbe

Källor:

Daniel Estulin / Den sanna historien om Bilderberggruppen, 2010 (huvudkälla)

Eustace Mullins / The Medical Conspiracy Against America, 1988

Frederick C Howe /  Confessions of a Monopolist, 1906

Gary Allen / The Rockefeller File

Jennings C Wise / Woodrow Wilson: Disciple of Revolution

Antony Sutton / Wall Street and the Bolsjevik Revolution, Wall Street and the Rise of Hitler

John Hoefle / Southern Strategy, 2001

45 Responses to Globalismen – framtidshopp eller hotet mot vår civilisation?

  1. Pingback: Globalismen – framtidshopp eller hotet mot vår civilisation? | Varjager's Weblog

  2. tegetornvall says:

    Hej från Leksand. Hur kan de bli rikare genom att göra resten av världen fattigare?

    Tege

    • peterkrabbe says:

      Enkelt kapitalistiskt grepp: Köp in och lägg ner konkurrerande verksamheter så ökar värdet på det du själv äger genom monopolisering och därmed fri prissättning. Minskat utbud på marknaden ger ökad efterfrågan på dina egna produkter. Har du aldrig hört Klaus Schwab orera om ”own nothing and be happy”? Men den som blir gladast är den som istället blir ägare till allt…

      • tegetornvall says:

        Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket. Om man skadar eller motarbetar sina kunder, får man mindre marknad. Vad är vitsen med att kontrollera alla, om de är fattiga?

        Tege

        • peterkrabbe says:

          Det budskapet kan du ju skicka till oligarkerna. Nu handlar det ju inte bara om ekonomi, utan också om politisk makt. Globalismen innebär att de internationella storföretagen vill kunna styra politikerna och därmed den lagstiftning som i sin tur styr ekonomin. Fri tillgång till råvaror även i andra länder ingår i detta koncept. Ett exempel är Black Rocks inköp av jordbruksmark i Ukraina i utbyte mot amerikansk militär hjälp. Inkomsterna från detta avses inte gå till välfärd för ukrainare utan till Black Rocks kassa för liknande operationer i andra länder som man vill öppna med politikernas hjälp. Politikerna blir inte lottlösa i det systemet, men det blir det drabbade folket.
          Jag uppskattar ditt intresse, men om du läser mer på bloggen så slipper jag skriva om allt här. Ha en trevlig kväll.

        • Jari Norvanto says:

          Om man äger allt behöver man inga kunder…

      • tegetornvall says:

        Det låter som Sauron. Han hade det inte så roligt.

        18 juni 2024 kl. 18:48 skrev Tege Tornvall tege.tornvall@gmail.com: > > Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket. Om man skadar eller motarbetar sina kunder, får man mindre marknad. Vad är vitsen med att kontrollera alla, om de är fattiga? > > Tege >

        • peterkrabbe says:

          Nej, jag tror inte att de skrattar ihjäl sig precis. Det ligger på ett annat plan. Eller som Soros skrev i en självbiografi: Jag känner mig som en Gud, med makt och skyldighet att styra allt.

  3. sjostrompeter52 says:

    Tack Peter . Tydligare kan det inte sägas .

    Mvh Sjöström

  4. Loa says:

    Ur askan i elden

    Mark Rutte väntas bli ny Nato-chef
    2024-06-18

    https://nordfront.se/mark-rutte-vantas-bli-ny-nato-chef  

    ” Rutte har fått stöd från 31 av 32 Nato-länder och måste godkännas enhälligt för att bli generalsekreterare.

    Rutte har även fått stöd från den ungerska premiärminister Viktor Orbán, efter en uppgörelse med Stoltenberg om att Ungern inte ska behöva bistå Ukraina med ekonomiskt stöd eller personal i kriget mot Ryssland. ”

  5. Loa says:

    15 juni, 2024 kl. 01:49 Riksdagen röstar om DCA-avtalet på tisdag nästa vecka.

    IDAG

    Svenskarna hade varit emot DCA-avtalet – om de känt till det

    18 juni 2024

    https://www.friatider.se/svenskarna-hade-varit-emot-dca-avtalet-om-de-kant-till-det

    ” I stillhet låter regeringen via det s k DCA-avtalet (Defense Cooperation Agreement) USA mer eller mindre militärt ockupera Sverige. Samtidigt säger en överväldigande majoritet av svenska folket, 84 procent, nej till att främmande makt ska få placera militär- och krigsmateriel på svenska militärbaser utan svensk insyn. Men tre av fyra känner inte ens till avtalet. ”

    .

    https://nordfront.se/riksdagen-rostar-om-dca-avtalet-mot-folkets-vilja

    ” 76 procent inte ens vet vad DCA-avtalet är. Trots detta hävdar regeringen att processen varit helt öppen och att det funnits goda möjligheter till ”debatt”.

    Försvarsminister Pål Jonsson (M) påstår till DN att avtalet varit känt under ett och ett halvt år ”via intervjuer i medier”. ”

  6. Erik says:

    Tege, det handlar inte om pengar. Få vågar eller klarar se vad som igentligen utspelar sig och händelser vi ser är inte alltid vad det synes vara.

    Kampen är etnisk. För att vinna måste allt motstånd därför dränkas in antisemitism, rasism osv. Det är här lögner och stämplingar kommer in för att dölja sanningen.

  7. levai13gmxcom says:

    God Morgon Sverige!

    Jag är ledsen och besviken men framför allt förbannad arg, att riksdagen antog den kontroversiellt DCA avtalet!

    Glöm inte datumet 2024 JUNI  18 jag, och vi alla upp gav Sverige, sorgligaste dagen i modern tiden!

    Jag har inte rätt att säga något, jag var tyst, vi bodde göra något, åtminstone alla skrika! Jag kan inte kommentera och beskriva mina tankar och känslor, jag är dum för att jag trodde i Riksdagen sitter svenskar och gör de rätta!

    János Lévai!

    https://www.globalpolitics.se/dca-vill-vi-verkligen-att-usa-ska-fora-krig-fran-vart-land/#comment-188530

    GLOBALISMEN?

    Den XXI. århundradet kommer att vara avgörande för mänskligheten.

    Globalisterna är verkligen för krig!

    Istället för rysk energi kommer en ekonomisk kollaps i Europa.

    Ärkebiskop Viganò: Avvisa Soros, Schwab och Gates, ”Vi behöver en anti-globalistisk allians”

    https://rairfoundation.com/archbishop-vigano-reject-soros-schwab-and-gates-we-need-an-anti-globalist-alliance/

    Viganó min favorit!

    Tack för ordet!

    • peterkrabbe says:

      DCA är det största bedrägeriet mot det svenska folket i Sveriges historia. Tyvärr hjälper det inte att ett flertal experter varnar för avtalet – nu efter att det antagits! Moderater och socialdemokrater har förlorat all trovärdighet som anförare av svensk politik. Som jag skrivit tidigare borde SD ha tagit chansen att bli folkhjältar genom att rösta ner regeringen i denna avgörande fråga. I ett nyval hade man då kunnat bli Sveriges största parti och förändrat det politiska landskapet på det sätt som nu sker i Frankrike. Det är bara att beklaga att detta parti nu består av syltryggar med enda intresse att få vara med vid köttgrytorna. En skam för Sverige!

      • AGNETA says:

        De (SD) är nog redan ‘köpta’ eller iaf manipulerade att foga sig under ‘den hand som föder dem’ annars hade de aldrig fått vara kvar och bli så stora som de är, tyvärr.

      • Benny says:

        Ett beklämmande exempel på hur svårt det är att bli av med USA är Niger i Afrika som desperat vill ha bort USA:s militär från landet men regimen i Washington vägrar lämna landet i sann kolonial stil. Kollar inte svenska regimen på sina egna ”nyhetskanaler”? T o m SVT har nämnt detta även om de vinklade det till USA:s fördel. Ger man djävulen lillfingret så tar han snart hela armen och om svenska politiker läst historia borde de lärt sig att med USA ska man inte ingå några som helst avtal, de bryter dem efter eget behag när det passar deras agenda.

      • Ron says:

        Land ska med lag byggas.

        Jag vill i detta sammanhang hänvisa till Brottsbalken, 1962:700, kapitel 19 (länk sist i inlägget).

        Så här lyder lagtexten:
        ————————————————
        19 kap. Om brott mot Sveriges säkerhet
        Den som, med uppsåt att riket eller del därav ska, med våldsamma eller annars lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket på så sätt ska lösryckas, företar en handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, döms för högförräderi till fängelse på viss tid, lägst tio och högst arton år, eller på livstid eller, om faran var ringa, till fängelse i lägst fyra och högst tio år.

        Om någon, med uppsåt att åtgärd eller beslut av statschefen, regeringen, riksdagen eller högsta domarmakten ska med utländskt bistånd framtvingas eller hindras, företar en handling som innebär fara för detta, döms också för högförräderi. Lag (2009:396).
        ————————————————

        Lagtexten finns här:
        https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/brottsbalk-1962700_sfs-1962-700/#K19

        Finns det i läsekretsen någon juridisk expert som vill titta på detta och se om ovanstående är applicerbart på de 266 riksdagsledamöter som röstade FÖR detta DCA-avtal?

  8. Erik says:

    Nato: Ungern häver Ukraina-veto

    Nato kan nu gå vidare med sina planer på utökat militärt och ekonomiskt stöd till Ukraina efter det att Ungern meddelat att de inte längre kommer att blockera stödet.

    Beskedet kom efter ett möte i Budapest tidigare i veckan mellan generalsekreterare Jens Stoltenberg och Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

    https://nyadagbladet.se/utrikes/nato-ungern-haver-landets-ukraina-veto/

    • peterkrabbe says:

      Jag utgår ifrån att Orban befinner sig i en utpressningssituation, han vill inte mista ordförandeskapet under kommande halvår. Troligen har man gjort klart för honom i EU att en ordförande inte kan motsätta sig eller motarbeta beslut som tagits av en överväldigande majoritet i ministerrådet. Vi får hoppas att han istället visar Ungerns stora kompetens i att förhala och senarelägga beslut i denna fråga. Den såg vi exempel på vad gällde Sveriges inträde i NATO.

  9. Jonas says:

    Kan inte bli tydligare om vart vi är på väg. Jag undrar bara hur långt det ska gå innan folket kastar ut dessa avskum till globalister, vi vet ju vilka de och deras hantlangare är. En annan tanke är att deras hjärnor måste fungera på ett helt annat sätt och de måste ha ett helt annat behov av vad ”vanliga” människor har. Vad är det för tillfredställelse med att vara rikast och ha makt över allt och alla?

  10. levai13gmxcom says:

    Hotelse, utpressning, sanktionen, de redskapet använder mycket demokratiska västvärld mot deras allians!

    Då kan de nu fritt kriga och skicka vapen obegränsade resurser och hoppas jag, alla de länderna nöjda och lyckliga! Vägen utan hinder hurra lever KRIGET och Döden eller hur??? ☹ Det var stark sarkastisk.

    Den sista fast bodde vara första, jag vill inte att mina vuxenpojkar och vuxen barnbarnet skickas i kriget! Naturligtvis om landet bör försvara den måste man göra utan fråga!

    NEJ, jag vill inte befria Ungern och Orbán agerande, men kanske dags att fundera över vilken världen vill vi leva?

    https://battleforworld.com/2024/05/11/the-power-levels-of-earth/#Globalization

    Uppenbarelserna om den hemligt sönderfallande globaliseringen!

    Tack för ordet, det var ett nöje att kunna utveckla hur mycket jag hatar KIGET och förstörelse!

    János Lévai

    • Erik says:

      https://battleforworld.com anser jag är typiskt kontrollerad opposition. De anger inga källor. De anger inte hur det gått till väga i sina efterforskningar. De åberopar inga gamla källor, skisser, målningar eller andra vittnesbörd från andra delar av värdens historia som stöd för hur dom lagt pusslet.

      Som vanligt utesluts de judiska/sionistiska delen ej heller problematiserar saiten the protocols of the learned elders of zion.

      Också undviker det ränta och ocker vilket är grundorsaken till alla problem på planeten: skuldslaveri, centralbanker, krig och mord.

      • jesslar53 says:

        På tal om Negativism,, varför inte se solsken bakom knuten ja varför?? en av våra förtroende valda https://www.youtube.com/watch?v=03xTG7VVxuE

        Så här formas vårt sammhälle av förebilder att se upp till ??? Toblerone , lägenheter etc…..

        • Erik says:

          https://www.expressen.se/nyheter/snickarnas-miljonskulder-25-ar-efter-braket-med-ygeman/

          Ett ganska typiskt agerande. Smiter undan sitt ansvar. Parasiterande livsstil. Skyller ifrån sig. Fram fram med lögner. Försätter andra på obestånd osv, osv…

          • Ron says:

            … och kommer undan varenda gång.

            • Erik says:

              Jajamensan. Men det beror inte på hans unika meriter: två årig social linje gymnasienivå. Underkänt i matematik (2:a av fem möjliga) om jag mins rätt.

              En kortare kurs 15 poäng universitet: 15 högskolepoäng i kriminologi.

              Hela skandalen https://www.fgj.se/guldspaden/bidrag/it-skandalen-pa-transportstyrelsen i detalj.

              Avslöjandena har bland annat lett till att följande 13 ansvariga personer lämnat sina poster:

              Inrikesminister Anders Ygeman

              Infrastrukturminister Anna Johansson

              Statsministerns statssekreterare Emma Lennartsson

              Ställföreträdande generaldirektören vid Transportstyrelsen, Jacob Gramenius

              Styrelseordföranden vid Transportstyrelsen Rolf Annerberg

              Styrelseledamoten vid Transportstyrelsen Andrea Famrell

              Styrelseledamoten vid Transportstyrelsen Mikael Ahlström

              Styrelseledamoten vid Transportstyrelsen Elvy Söderström

              Tre enhetschefer vid Transportstyrelsen

              Departementsrådet vid näringsdepartementet Hans Brändström

              Dessutom har den tidigare generaldirektören Maria Ågren efter artiklarna avskedats från staten av Statens ansvarsnämnd, vilket hon i sin tur har överklagat.

  11. Ett par reflektioner m.a.a. inläggets ‘förödande insikter’;

    • David Sorensen beskriver i ‘Monopolet’ den i västvärlden redan organiserade finansiella struktur, som de tillika finansiellt dominerande aktörerna velat upprätta.Black Rock ,Vanguard & State Street är de mest givna investmentföretag, som är organ för dominans och policymässig likriktning. Inte minst kan ‘mind control’ genomdrivas, därigenom att nämnda företag kontrollerar de viktigaste nyhetsbyråerna genom vilka den västliga världens politiska såväl som ‘vetenskapliga’ dagsnyheter filtreras till önskat innehåll-tänk AP, Reuters, BBC News, CNN Worlds News, AFP m.fl., vilka i sin tur influerar t.ex. IRIN & UN News Centre, bägge FN institutioner i likriktningen tjänst. Numera är också tidigare ‘vetenskapligt neutralt orienterade’ tidskrifter/organisationer som Science, Nature, The Lancet, JAMA m.fl ‘medjamare’ till en centralistisk unipolär världsuppfattning även inom fysikens och medicinens domäner.

    • Bretton Woods systemets kollaps 1971, m.a.a. USAs ekonomiskt förödande Vietnamkrig, ersattes av flytande växelkurser och stora problem för bl.a. länder inom EEG, som var bundna av begränsade fluktuationsintervall gentemot dollarn, vilket drev fram EU och Euron som verktyg för att hantera osäkerhet i handelsuppgörelser. Guldmyntfoten ersattes av Petrodollarn, egentligen att dollar skulle vara noteringsvaluta för petroleumhandeln. Tänkta avhopp från detta av bl.a. Irak och Libyen föranledde som känt krigsintervention organiserat av USA. Det ligger också, enligt min uppfattning, bakom den intensiva påtryckningen i Ukrainakriget som försök att stävja Rysslands självständiga agerande, numera organiserat inom BRICS. Min fundering här är Saudiarabiens nyligen proklamerade avslut av avtal kring petrodollarn som handelsvaluts för petroleum. Vad kommer att hända, säskilt som Saudiarabien tidsmässigt också vill ingå i BRICS?

    • peterkrabbe says:

      Till din uppräkning kan man lägga George Soros mediaimperium. Genom sitt Open Society driver han ett projekt som kallas Project Syndicate och genom ägande och/eller donationer styr 468 av de största dagstidningarna i totalt 153 länder. De förses med ledarsidor och kommentarer i politik och samfund och förväntas också publicera det som levereras. Till organisationen hör svenska DN och Sydsvenskan, dvs Bonniers står under deras kontroll. Soros har försökt att med denna organisation ta över media i Ungern, hans forna hemland, men Orban är väl medveten om vad västvärldens definition av ”fri press” innebär och har kört ut honom från landet. Detta kallar EU för odemokratiska metoder och är en av anledningarna till att EU håller inne Ungerns lagliga bidrag från EU.

      • levai13gmxcom says:

        Tack Peter!

        https://atlatszo.hu/adat/2023/08/21/mutatjuk-kinek-mennyi-penzt-adtak-soros-gyorgy-alapitvanyai-magyarorszagon/

        Vi visar till vem och hur mycket pengar György Soros stiftelser gav i Ungern

        Organisationen svarade på frågan om Free Europe att den kommer att fortsätta stödja europeiska icke-statliga organisationer, med särskild tonvikt på de som handlar om EU:s utrikespolitik eller romska samhällen. Aktivister som kämpar för mänskliga rättigheter och demokrati kommer nu att stödjas främst i Ukraina, Moldavien, Kirgizistan och västra Balkan. De skriver att de i framtiden bara kommer att fokusera på Europa ”i samband med dess roll i stora globala frågor”. I OSF:s svar står det också att den organisatoriska omstruktureringen kommer att innebära minst 40 procent neddragning i OSF:s apparat, i enlighet med lokala regler.

        I samband med utträdet ur Europa presenterar vi i detalj Open Society Foundations stödverksamhet under perioden mellan 2016 och 2021 på de olika kontinenterna. Att ägna särskild uppmärksamhet åt vilka organisationer i Ungern som fick stöd från OSF, samt målen för detta stöd. Mer än 11 ​​miljarder dollar i anslag

        Open Society Foundations (OSF) är en internationell anbudsorganisation grundad av affärsmannen György Soros, med juridiska personer registrerade i flera länder. Det syftar till att skapa levande och inkluderande demokratier där regeringar är ansvariga inför sina medborgare. Majoriteten av bidragen ges till organisationer, men de stödjer också individer i begränsad utsträckning genom deras stipendieprogram. De stödjer organisationer och individer med ekonomiskt stöd och stipendier, vars verksamhet främjar ett öppet samhälles värderingar.

        OSF:s närvaro märks i 37 länder, inklusive regionala stiftelser som West African and Southern African Open Society Initiatives. Centret ligger i New York. Sedan OSF grundades 1993 har OSF gett mer än 11 ​​miljarder dollar i anslag globalt. Han stödde minst 150 ungerska organisationer”

  12. jesslar53 says:

    Alla dessa organisationer intention är att spela på politikersbehov av belöningar och dom vet hur spelet skal drivas ända ner till kommunal nivå har politiken, detta anamat sig

    Men vi medborgare har ett ansvar vart inriktningen går, ja vad gör vi röstar på ???

    T.E.X våran kommun är skyldig 1,7 miljarder och man bygger ett nytt torg istället för att betala av lån och så istället för minska skatten….Men visst nog skall vi vara fosilfrira 2030 ??Men samtidigt har man en eldistributör som eldar upp vår skog för el,,, järnvägs vagnar med timmer så långt man kan se skall eldas upp???

    Lever vi i en värld utan förnuft???

  13. Loa says:

    Från FEMA-läger till Covid-isolering till hjärntvätteri. Har förmodligen kvar sina enorma plastlikkistor.

    Brighteon Broadcast News,

    June 19, 2024

    RE-EDUCATION CAMPS being constructed across the country to detain AMERICANS

    https://www.brighteon.com/fce6bd84-5990-4315-a958-b7ff97b7e4c1

    Vik upp “show more” för tidsangivelser.

  14. Erik says:

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKfutggLwXjcDu8yrrnGBz_0N6Oglg-hEygQ&s

    Glad midsommar på er. Själv blir det inte mycket till privat firande, då någon skall vara arrangör också, så det blir något firande i communityn och för alla sommargäster, som tar firande för givet, utan att förstå att någon måste ju ombesörja allt.

  15. levai13gmxcom says:

    GLAD MIDSOMMAR 

    Jag vill önskar er en trevlig midsommar, hoppas ni får en fantastisk helg med god mat, skratt, dans och jordgubbstårta …

  16. Loa says:

    Midsommar i s.ö. Skåne: Förväntansfullt soligt på torsdag. FREDAG kom chemtrails på middagen – i effekt när det festklädda svenska folket skulle fira sin största, egna högtid. Hutter burr. Detta är att skända ett folks religiösa firande, deras nordiska glädje inför solens höjdpunkt. EMF-ränder stack ur distäcket som revben.

    Helikoptrar i full karriär längs Hanöbukten – det är INTE Sjöräddningen. USA bor in sig på Ravlunda?

    Men inget kan hindra vår glädje inför naturen, sommaren, familjen, blommor och flaggor och snaps och sill och jordgubbar och musik och varandra!

  17. Erik says:

    Hur var midsommar för er?

    Hade en helt magisk Midsommar. Fantastiskt happening. Den bästa hitintills, trots att jag var en av arrangörerna.

    Solen ensam uppe mot en kornblå bakgrund. Vindstilla. Varmt i solen. Så många människor på en sådan lite yta – alla klädda i vitt eller nästan vitt.

    Litet midsommarfirande där typ ”alla känner alla”, vilket naturligtvis varken är sant eller ens skulle kunna vara det. Det är nu de ”Svenska” turisterna kommer till det äkta Sverige. De lite mer välbärgade har i regel också större sommarhus och bjuder in långväga gäster från olika länder som USA eller andra länder enbart hitkomna för att se ett äkta Svenska midsommarfirandet. Företag bjuder in kunder från olika länder, dom dansar med, liksom?

    Själva midsommarfirandet på en lite yta (max 500 pers) omgiven av skog och hav – som i en cirkel, med levande musik och kör och naturligtvis danserna!

    Tror att intresset för trygga små midsommarfiranden långt ute från stan fortsättningsvist kommer att accelerera.

    Många har flytt storstan, trötta på den organiserade brottsligheten eller vill bli mer självförsörjande och flyttar. Det märks på att antalet barn på bussen bara blir fler och fler hela tiden. Nya hus byggs.

    Ett ökat intresse för midsommar beror på ett omvänt ökat svenskt nationellt intresse. En stolthet att vara svensk, och gilla Sveriges heligaste storhelg. Inget religiöst inblandat, utom naturdyrkan. Svensk mat. Svenska drycker. Svenska flaggor.

  18. jesslar53 says:

    Rapport från Nature.

  19. Erik says:

    Dåligt fart härinne. Det kan vi ändra på och det finns ett kärt sammalt samtalsämne många har åsikter om: Religioner och så detta med självaste Jesus!
    Här kommer en översättning som aldrig publicerats; det är en typ av judiska eller delvis judiska text fragment jag kommit över som problematiserar Jesus på ett utmanande sätt.

    Personligen finner jag en del i slutet vara av intresse – detta krig Frimurarnas tro osv. Jag står inte bakom åsikterna eller påstådda; jag identifierar mig inte med texten.

    Den iranska profeten Mani brukade fråga sig själv: ”Är det Gud som har skapat ondskan med sjukdomar, död och krig? Är det han som låter barn dö och som misshandlar de oskyldiga?”

    För Marcion av Sinope finns det en transcendental Gud och källan till ljus och godhet, den himmelske Fadern, med respekt för Jehova, Gamla testamentets gud, en blodtörstig och grym varelse. För detta hänvisar han till de grymheter, massakrer och folkmord som Demiurgen beordrade till sitt utvalda folk.

    Platon, Jesus, Buddha och Zoroaster kom till samma slutsats. Det finns en mindre gud, demiurgen, som regerar över det materiella universum och som av misstag tror sig vara Gud, utan att vara en. De uppfattar det materiella universum som källan till allt lidande, i motsats till det andliga universum eller Ljusriket. Buddhister, jainer och hinduer har en liknande tro; Brahma är en gud av förvirring som leder människor bort från den sanna Dharma (Gnosis).
    Kanske är skillnaden att buddhismen inte ser demiurgen som en illvillig och grym enhet, utan helt enkelt som förvirrad, medan gnosticismen betraktar honom som Satan, en kraft av ondska och grymhet. Detta kan vara anledningen till att den buddhistiska läran aldrig blev så förföljd av kyrkan som om de GNOSTISKA kristna, CATHAROS och MANICECHES var det, som avslöjade den katolska kyrkans överdrivna girighet och försäkrade att den var en tjänare till Djävulen Jehova Satan.

    Demiurgen, skaparen av den materiella världen, har förknippats med Molok, Saturnus och Cronus och Jehova, som dyrkas med levande barnoffer.

    Den här världen är bara en ofullkomlig kopia av den sanna världen. Herakleitos definierade Demiurgen som Logos, illusionen att allt flyter och förändras. (Skuggorna i allegorin om Platons grotta). Parmenides definierade Nous som det eviga och oföränderliga. Spinoza skiljer både på verkligheten som natura naturans och natura naturata. Inom taoismen är denna distinktion jämförbar med Wuji och Taiji. De orfiska mysterierna predikade att den mänskliga anden kommer från en annan värld, men är förvisad i denna värld, kedjad till den eviga återkomsten.

    Buddha bekräftade att det sanna jaget kommer från Nirvana (Nous), men slutar med att kedja sig fast vid Samsara (Logos), illusionen om Mara, den store arkitekten. Frälsningen består i att återvända till källan, Nous. Fasthållanden, önskningar och sensorisk njutning håller oss kvar i denna värld. Till en början är de som nektar, men de blir snart gift för själen och utsätter den för passion och okunnighet, som binder den till karmalagen, och vidmakthåller förekomsten i denna värld genom reinkarnationscykeln.

    Idag har den gnostiska kristendomen återuppstått, genom upptäckterna vid Nag Hammadi 1945. För den tidiga kristendomen, särskilt Thomasevangeliet, består vägen till frälsning inte i kyrkans anslutning, utan snarare i att avslöja Guds gnista som bor i var och en av oss. Buddha bekräftar: ”Oroa dig inte för Gud. Om du är tyst och medveten är du själv Gud, den inre gudomligheten uppenbaras för dig. ” Nietzsches begrepp om ÖVERMÄNNISKA hänvisar till självkännedom för skapandet av en överlägsen eller upplyst människa.

    Graallegenderna är en metafor för denna upplysningsprocess. Parsifal, den rena galningen, går ut för att leta efter generalen. Naturligtvis hittar han aldrig att han letar efter honom i världen genom tiden (Cronos). Åren går alltså förgäves i sökandet tills han inser denna enkla sanning. Så en dag, helt naken (fri från alla fästen och dogmer), dyker han upp inför ett förtrollat ??slott och väl inne, visar sig generalen för honom. Det vill säga, han söker inuti (Kairos). Hans ögon är öppna. Parsifal märker att tronen är ledig (anden kan återvinnas), bestämmer sig för att göra anspråk på den (genomgår initieringstesterna) och blir kung (förvandlas andligt).

    Frälsningen består av avskildhet från den demiurgiska materiella världen och andelyftet till den platonska idévärlden, Nirvana eller Valhalla, det vill säga till den andliga eller ljusa världen. Enligt Platon: ”Det enda sättet att fly är genom att nå Gnosis, annars kommer du att fortsätta att förändras från kropp till kropp tills du gör det. Precis som eld förvandlar trä till aska, reducerar dharmas eld alla bindningar till materia till aska, upplysande anden och uppnå frälsning.

    Från de gnostiska evangelierna till födseln, religiös mytologi förevigade Jesus – hans personlighet, hans handlingar, hans ord – men tänk om de inte berättade sanningen?

    Även om en hel religion är baserad på hans lära, skrev Jesus själv inte ned några skriftliga berättelser om sitt liv eller tro. Han undervisade sina anhängare muntligen, och våra källor om vad Jesus faktiskt sa och trodde, evangelierna, skrevs långt efter hans livstid. Men evangelieförfattarna hade sina egna agendor för att främja och helt säkert förändrade och till och med förvränga.

    I ”The Masks of Christ” plockar bästsäljande författarna Lynn Picknett och Clive Prince bort lager av mytologi, kanoniska revideringar, kyrkans propaganda och censur för att avslöja vem Kristus verkligen var – och upptäcka hans sanna budskap till kristendomens anhängare. Picknett och Prince tar bort århundraden av desinformation, skingra religiösa myter, avslöjar historiska sanningar och avslöjar de verkliga berättelserna bakom några av Bibelns mest kända berättelser – inklusive hur Kristi länge dolda relationer med Johannes Döparen och Maria Magdalena formade hans tro och religiös mission.

    Med utgångspunkt i objektiv forskning presenterar Picknett och Prince den levande, Jesus och ger ett sammanhang för Jesu läror i den tid och det samhälle han levde i – och viktigast av allt vägledning om vad Jesu Kristi liv och lärdomar betyder för alla idag.

    Tobias Churton går med Dr Rita Louise har framtätt på ”Just Energy Radio”. Han har hedersstipendiat vid Exeter University, där han är fakultetslektor i rosenkorsdom och frimureri. Grundare för tidskriften Freemasonry Today, han har en magisterexamen i teologi från Brasenose College, Oxford, och är författare till flera böcker, inklusive Gnostic Philosophy, The Magus of Freemasonry och The Invisible History of the Rosicrucians.

    Här beskrivs hur Johannes lärjungar kände att han var Kristus: ”Ja, några till och med av Johannes lärjungar, som verkade vara stora, har skilt sig från folket och förkunnat deras egen mästare som Kristus. Men alla dessa schismer har förberetts, för att genom dem tron ??på Kristus och dopet skulle kunna hindras.”

    ”Och se, en av Johannes lärjungar hävdade att Johannes var Kristus och inte Jesus, eftersom Jesus själv förklarade att Johannes var större än alla människor och alla profeter.”

    I Johannes 8:48 anklagas Jesus för att vara en samaritansk magiker som kontrollerar en demon:
    ”Då svarade judarna och sade till honom: ”Säger vi inte med rätta att du är en samarit och har en demon?” Jesus svarade: ”Jag har ingen demon, men jag ärar min Fader, och ni vanära mig. Och jag söker inte min egen ära; det finns en som söker och dömer.”

    Notera: Jesus förnekar inte att han är samarit, utan bara att han har en demon. Samariterna förknippades med häxkonst. Den babyloniska Talmud utnämnde också Jesus till en trollkarl som studerade magi i Egypten (precis som Simon i Clementinerna). När Jesus äntligen återvände var han en högutbildad ung man full av heterodoxa idéer. I The Babylonian Talmud, närmare bestämt i Tosefta Shabbat 104b, hittar vi en obskyr figur vid namnet ”Ben Stada” eller ”Ben Sattadai” som sägs ha låtit tatuera in ”Egyptens häxkonst” (dvs. magiska besvärjelser) på sitt kött . (Forskare har identifierat Ben Stada som Jesus).

    Det finns fortfarande anhängare av Johannes Döparen – MANDAENERNA. De säger så här om Jesus: Johannes Döparen är den sanne Christos.

    Jesus var hans lärjunge. Men han blev en förrädare och förändrade och förvrängde de heliga lärorna. Mandéerna kallar honom en lögnare, en falsk profet, en magiker.

    Jesus var en planetarisk inkarnation (Venus morgonstjärna) skickad av Archons för att vilseleda mänskligheten.
    Salome var en efterföljare till Jesus och lät döda Johannes med Jesu kunskap.

    Det är den BÄSTA dolda hemligheten på jorden. Johannes Döparen är den Sanne Kristus. Jesus är en bedragare Messias och själssnattare. Lynn Picknett och Clive Prince gräver in i frimurarnas, katharernas, tempelriddarnas och ockulternas mystiska värld för att upptäcka sanningen bakom en underjordisk religion med rötter i det första århundradet som överlever än idag. Författarna avslöjar en häpnadsväckande ny syn på de verkliga motiven och karaktären hos kristendomens grundare, såväl som Johannes Döparens och Maria Magdalenas roller.

    Från en av alla kommentar:

    ”Tyvärr har mandeanerna inte en djup kunskap om sin egen tro, eftersom skriften verkligen lärs ut av prästerskapet. De är johanniter, och deras speciella typ av gnosticism överfördes till den inre kretsen av tempelriddare, enligt moderna frimurare och forskare inom frimureriet. Deras andliga kunskap är rotad i kabbala, den muntliga traditionen, och det är min slutsats att Johannes Döparen lärde ut en typ av egyptisk/kabbalistisk mystik som har sitt ursprung i Alexandria. Den officiella kyrkan gick till stora ansträngningar för att förstöra lärorna och det är min starka övertygelse att Johannes Döparen var en motståndare till Jesus, hans berättelse i de officiella evangelierna var ett propagandadrag för att anpassa Johannes till Jesus-kulten. Johannes Döparens efterträdare var i själva verket inte Jesus. Det var Simon Magus, som var också felaktigt framställt av Nya testamentet som den första stora kättaren, men nu kan vi se möjligheten att Johannes Döparens läror inte hade något med kristendomen att göra och att de bevarades ed i Europa av samhällen som Priory of Sion, vars ledare alla antar titeln ”John.” Det är kanske också denna johannitska kunskap som påverkade de stora hermetiska och kabbalistiska metoderna i renässansens Europa. Jag rekommenderar STARKT att titta på johannesm eftersom det är fantastiskt … ”

    För att lägga till några esoteriska pusselbitar:

    Johannes Döparen är den sanne Christos (han hade en genuin koppling till den Högste Guden). Jesus var hans lärjunge. Men han blev en förrädare och förändrade och förvrängde de heliga lärorna. Mandéerna kallar honom en lögnare, en falsk profet, en magiker.

    Jesus var en planetarisk inkarnation (Venus morgonstjärna), skickad av Archons för att vilseleda mänskligheten.
    Salome var en efterföljare till Jesus och lät döda Johannes med Jesu kunskap.
    Ur ett gnostiskt perspektiv:

    -Johannes var en inkarnerad ängel.

    -Jesu demoner försökte traumatisera Johannes genom fängelse och halshuggning för att överföra Jesu karma (=magikern) till Johannes (=den sanne Christos).

    Enligt ”Levitikon” av Bernard-Raymond Fabré-Palaprat (Bernard-Raymond Fabré-Palaprat, var en präst och mystiker som grundade en nytemplarordning kallad l’Ordre du Temple 1804 och Johannitekyrkan 1812, och utropade sig själv till stormästare över tempelrorden och suverän påve av den primitiva katolska religionen, emot kyrkan Sankt Peter.).

    -Jesus var en invigd i Osiris mysterier.

    -Maria Magdalena var en prästinna i Isis.

    -De utövade sexmagi.

    Det finns två fraktioner av Tempelherrar: Isis-templar och Kristus-templar:

    -Isis-templars: dyrka Sophia/Anti-Logos/Black Sun.

    -Kristus-templarer: lyda Johannes Döparen/Kristus-Logos/Sun Absolute.

    Dyrkandet av Maria Magdalena (Sophia, det ”heliga feminina”) är dyrkan av Isis. Jungfru Maria är Isis i förklädd. Dyrkandet av Jesus (den venusianska inkarnationen) är indirekt dyrkan av den svarta solen (Venus – styrd av Lucifer, ljusbringaren – är den svarta solens port in i vårt solsystem), jesuiterna har den svarta solen och Saturnus (=demiurgens planet) i sina symboler. Isis-templarerna är de som har makten och fortfarande tjänar kabalen. De utövar en nedåtgående andlighet.

    Kristus-templarerna har genom sin kunskap och via Johannes en direkt koppling till den Högste Guden. I den här världen är de bara en liten grupp, helt utan inflytande.

  20. Loa says:

    Nej, inte dålig fart. Respekt för att midsommarkänslan skall dröja kvar.. Kanske vår värd behöver vila sig i densamma också.

    Men jag kan tömma lagret:

    Pål Jonson var på Filippinerna för att stärka vårt militära samarbete. ”Vi har samma värderingar” https://forsvarssektorn.se/article/sverige-och-filippinerna-tecknar-foersvarsavtal/

    SwebbTV

    Northvolt luktar konkurs, DCA-avtalet och Pål Jonson katastrof för Sverige i Omvärldsanalys 110

    21 juni 2024

    https://swebbtv.se/w/oYDgWxbAEVZojNdy6wUpYc 

    42 – 48.40 min.

    ·  Försvarsminister Pål Jonson: – Sverige vill vara en långsiktig partner för Filippinernas säkerhet och försvar.

    ·  Lars Bern om Pål Jonson: – Han är den största katastrof som drabbat det här landet på mycket länge!

    • peterkrabbe says:

      Visst kan vi ta det lite lugnt och njuta av midsommarens flödande ljus och gourmandiska utflykter. Särskilt när nu värmen har kommit och vi slipper chemtrails ungefär varannan dag, en imponerande ranson av välvilja från våra herrar. Annars ser åtminstone jag själv fram emot söndagens kommande val i Frankrike, kanske den största bomben i vår samtidshistoria? Vi får väl se….

    • peterkrabbe says:

      Det känns ju som om vi avlönar en minister för att resa runt i fjärran delar av världen på uppdrag av vapenindustrin i Sverige. Visserligen tjänar nog Wallenbergs industrier storkovan på dessa avtal, men frågan är om skattebetalarna skall stå för notan. Man kan också lägga den moraliska aspekten på Pålles verksamhet – skall vi vara ett land som blir allt större inom krigsindustrin? Till vilken nytta och för vem? Pålle är en robot som bara rabblar sina inlärda floskler, oförmögen att föra en normal diskussion. Jag håller med Bern om den mannen är livsfarlig för Sverige och oss som bor här. Han har tydligen inspirerats av Zelenskys tiggarresor runt världen, skillnaden är att Zelensky tar emot pengar, Pålle försöker istället göra av med dem.

  21. Krister Nyström says:

    Jag har länge undrat över varför vi har 349 idioter i riksdagen som skor sig på de skattebetalande befolkningen med så skyhöga löner som jag anser är apanage, varje år så får den högste ledaren 4000 kronor/månad, smågrisarna får nöja sig med 3000 kronor/månad i apanage. Men en arbetare som jobbar i en industri får ca 500 kronor/månad i påslag varje år, avståndet lönemässigt ökar lavinartat för varje år som går mellan de arbetare som betalar och de överbetalda parasiterna bland de 349 som är i riksdagen. Samtidigt lämnar de 349 över makten till EU, WHO och WEF? Vad ska vi då överhuvud taget då ha dessa överbetalda nissar till? Vi behöver dom inte, inte när de ingen makt har längre över vårat land, de borde jagas ner till arbetsförmedlingen, inte få fortsatt försörjning av skattemedel från den arbetande befolkningen, bort med dessa 349.

    • peterkrabbe says:

      Jag kan hålla med om detta. Det räcker med att partiledarna sitter i ett litet rum i riksdagshuset och trycker på sin knapp, så kan vi ekonomisera driften av riksdagshuset också genom andra verksamheter. Att använda riksdagsmän som utredare är helt galet eftersom de saknar all fackkunskap, hyr in specialister som konsulter för dessa utredningar istället!

Lämna en kommentar