Vägval Europa – och Frankrike

När jag vandrar runt i den lilla sydfranska byn, som ligger och dåsar i 30-graders värme och brännande sol är gator och torg öde. Men det är ju idag det för Frankrike livsavgörande valet skall hållas? Alla offentliga lokaler är stängda. Jag passerar borgmästeriet, biblioteket, biografen i den gamla olivkvarnen, inte ett spår av varken människor eller aktiviteter. På caféerna sitter förvisso några törstiga turister med sina öl, pastiser eller kaffekoppar och tränger ihop sig under parasollernas skugga. På torget pågår, även där i parasollernas skugga en turnering i kortspel, igår susade boulekloten som kanonkulor genom luften på byns boulebana i en distriktstävling. Allt är som vanligt med andra ord. Och det är ju söndag, då gör man ingenting.

Jag frågar en gammal man som sitter och dåsar i sitt fönster var vallokalen finns. Elections? Je ne sais pas. I gårdagens TV-sändning ställdes samma fråga av journalisten, svaret var detsamma – är det val, det vet jag ingenting om. Jag bläddrar i lördagens dagstidning för att hitta all information som borde välla ut från de 40-talet sidorna. Men inte ett ord om något val eller att det finns vallokaler någonstans. Fem sidor fotboll och inte en rad om politik. Hmmm.

Jag går upp till kyrkogården, där de enda valaffischerna brukar finnas. De blir en sista hälsning till dem som bärs in innanför murarna. Kanske lite för sent? Men jag kan ändå studera valkretsens politiska förmågor och deras koalitioner. I detta valet – för det pågår väl ett val ?– har politikerna skapat allianser för att kunna vinna så många valkretsar som möjligt. Där finns nämligen bara en vinnare. Den som får flest röster får också en biljett till Paris och Nationalförsamlingen. Resten får göra sig nyttiga på annat sätt.

Genom att valet hålls två söndagar efter varandra sorteras småskurkarna ut successivt, därför ingår man koalitioner för att samla flest röster. Hur man skall fördela arbetet i den franska riksdagen när en vald representant skall försöka göra fem partier nöjda är för mig en gåta. Blir det slagsmål i korridorerna?

Den största koalitionen har den erfarne socialdemokraten Mélenchon som beskyddare och kallas NUPES (Nouvelle Union Populaire Ecologique et Sociale) och skall representera Europé Ecologie/ Les Vert (de gröna), PCF (kommunisterna), La France Insoumise (allmän vänster, Melenchons parti), PS (sossarna som nu lagt till social-ecologie till namnet) och Generations- le Mouvement ( obekant för mig).

Macron försöker ta hjälp för sitt nya parti Renaissance från förre premiärministern Philippes nya parti Horizons i den nya alliansen ENSEMBLE. Vad Macron vill återföda är oklart, hans politik liknar mer en total förödelse av hela Frankrikes ekonomi. Det närmaste man kan komma är väl då Schwabs motto i WEF The Great Reset. Philippes horisont lär vara att ersätta Macron om fem år. Helt klart är att det är denna koalition som utgör hotet mot en demokratisk utveckling inte bara för Frankrike, utan också för hela EU, detta genom att vara helt styrda av globalisterna i USA och Israel.

Vad händer då med vad media älskar att kalla extremhögern? I splittringens namn går Marine Le Pen med sitt Rassemblement National (RN) sin egen väg och Zemmour med sitt Reconquête tar hjälp av Le Pens systerdotter Marion Marechal i en kamp om högerns röster! Varför då inte bilda en allians även här, undrar många väljare? Tillsammans hade de kunnat ta ett stort antal valkretsar, men var för sig riskerar båda att misslyckas.

Det finns två tolkningar. Antingen är Marine Le Pen rädd för att Zemmour skall bli den stjärna hon själv inte lyckats bli i parlamentet genom sin överlägsna retorik och debattförmåga och därför vägrar att släppa fram honom i ett samarbete där hon själv kommer till korta, eller så är Zemmour redan från början insatt av sina judiska finansiärer (själv jude) i syfte att åstadkomma just detta – den splittring av högern som kommer att hjälpa Macron kvar vid makten.

Någon av presidentkandidaterna kan lyckas ta sig fram genom att ha en majoritet i sin hemmabaserade valkrets och på så sätt få en plats i landets forum. Det räcker att vinna en valkrets för att få en plats. Detta skiljer det franska valsystemet helt från det svenska, som bygger på procentuella andelar.

Klockan 20 ikväll söndag 12/6 stänger vallokalerna (de lär finnas någonstans) och den första prognosen kommer att presenteras. Vad vi lärde oss av presidentvalet för ett par månader sedan var att prognosen stämde exakt med slutresultatet, trots att rösterna inte var färdigräknade förrän många timmar senare. Vi lär få se samma clairvoyance även denna gång, kanske är det en orsak till att flertalet struntar i att gå till vallokalerna – det mesta verkar vara förutbestämt och inga ändringar är önskvärda. Men kanske ändå, något kan ju gå snett i planeringen?

Vi skall i alla fall följa detta hela vägen ut och hoppas på det bästa! Jag återkommer senare i kväll!

Peter Krabbe

345 Responses to Vägval Europa – och Frankrike

 1. Lennart says:

  Litteraturtips, kanske något för hängmattan!: Christian Braw är präst, författare och docent vid Åbo Akademi. Han har gett ut romaner, lyrik, essayer och facklitteratur.

  ”En vidgad värld är vad Braw ger sina läsare med sin nya bok (411 s.) Vår tid och vår språkvärld är små världar, men Christian Braw tar oss ut i vida horisonter. Vi får möta Sven Stolpe som också blev de vida horisonternas författare och introducerade fransk och tysk kultur på ett spännande sätt. Vi får också följa Stolpes unika insats som litteraturforskare. Esaias Tegnér blir en annan bekantskap. /…/.

  Utdrag ur boken som jag nyligen börjat läsa:
  /Om kristen kunskap och den innersta hemligheten/s. 26 ”Vilken är denna hemlighet? Om vi ser den frågan mot bakgrunden av det, som är Stolpes Anliegen så är det verkligheten själv, i hela dess djup och höjd. Han kallar det ‘människans grundvillkor’, att vara ställd mellan det lägsta och det högsta, mellan demonerna och Gud – och att själv ha denna verklighet inom sig. Detta är vad Nathan Söderblom kallar ‘den egentliga kristna situationen: skuld och förlåtelse!’ Det är just detta han finner hos Strindbergs dramatik. Stolpe gör Söderbloms ord till sina. Därmed är också sagt, att för Stolpe är den kristna existensen själva verkligheten i dess djup och höjd. Så ter det sig 1942.
  I Stolpes verklighetserfarenhet är demoni det mänskliga utgångsläget, världen utan nåd. Det är detta som dikten kan och skall och måste avslöja. Också här gäller sanningen att det är med geniernas ögon vi ser.”

  Här går att läsa en recension:
  https://www.varldenidag.se/recension/christian-braw-har-skarp-psykologisk-blick-for-historiska-draman/repvfm!KPfYK6WaOprl0EcixZ8Ag/

 2. Mo says:

  Ryssland ställer in sina utlandsbetalningar vilket är likvärdigt med att landet är statsbankrutt. Dock rör det sig inte om några stora summor i förhållande till landets ekonomi men man saknar förmåga att betala med dollar efter västs handelssanktioner. Rysslands utlandsskulder är små, 17% av landets BNP men de valutor som landet kan betala med är rubel eller kinesiska yuan och de accepteras inte som betalningsmedel.
  Man kan fundera över om resultatet blir att östekonomin blir alltmer avgränsad och frigör sig från dollarberoende och vi själva därmed mera beroende av handeln med USA.

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-26/russia-defaults-on-foreign-debt-for-first-time-since-1918?srnd=premium-europe

  • Erik says:

   Men vad kommer detta att innebära konkret? Hotas inte petrodollarns som valuta mer än vad det hotar rubeln? Om borgenären verkligen vill ha tillbaka sin pengar så växlar man väl bara in till till den valutan man vill ha? Vad är problemet, om inte USA stenhårt motsätter sig detta genom att förbjuda varde bank eller finansinstitut att genomföra dylika växlingar?

   Men handlar det enbart om politik (vilket det naturligtvis handlar om) vad innebär det i så fall för ryska staten?

   • Mo says:

    Ja allt är politik och troligen väl planerat för att rädda och stabilisera petrodollarn tror jag. USA kanske är rädd för spekulation mot dollarn, framförallt Kina har väl de musklerna. Men det kan förstås även vara en attack från Kina för att tvinga fram ökad handel med deras yuan. Ryssland utmålas som den store förloraren för att väst skall få den bilden och acceptera ökad handel med USA och det säkrar dollarn den vägen.
    Men så länge Ryssland har trygg handel med Kina och Indien finns nog inga orosmoln för dem. De skulle ju även kunna begära betalning för sina varor därifrån i dollar, Kina har stor dollarreserv men nu tycks handeln gå över andra valutor främst kinesiska yuanen skulle jag tro. Och det finns ju som du skriver växlingskontor. Nu kan Ryssland skylla sin dollarbrist på västs handelssanktioner och om deras utlandsskulder därmed annulleras så torde det bli en vinst på sista raden.

   • Sven says:

    Att Ryssland skulle vara i default är bara propaganda spinn i Västmedia. Så här kan obligationsinvesterarna få betalt (citerat från TASS).

    De öppnar två konton i Gazprom Bank i Zürich. Ett i Rubel och ett i euro. De ber sedan om betalning från Ryssland i Rubel till sitt Rubel konto i Gazprom Bank. Banken köper sedan dessa Rubel och för över motsvarande summa till investerarens euro konto.

    Detta är helt enkelt det omvända till den process Europeiska köpare använder för att betala för Rysk gas i Rubel.

 3. matte5958 says:

  https://www.di.se/live/nato-vill-oka-krisstyrkorna-fran-40-000-till-300-000-man/

  Har inte NATO spruckit förr så är etta dödsstöten. Alla har ju byggt upp förväntningen om att ”nån annan” ska gå in och rädda dem vid hot – inte att de själva ska riskera sina egna.

  Snart historia detta!

  • Mo says:

   Ja nu får Europa betala USAs soldater på hemmaplan.

  • Loa says:

   Fulfords måndagsrapport: Ukrainas totala militära underläge. NATOs vapendumpning

   https://benjaminfulford.net/2022/06/27/angela-hitler-gathers-lieutenants-in-germany-to-mourn-loss-of-fourth-reich/

   In a sign of total military defeat, Ukrainian “recruiters” are now snatching people from their houses, the streets, restaurants and entertainment facilities and sending them untrained and poorly armed to the front lines. “A large number of seasoned Nazis were put out of action and those reservists who are now sent into battle aren’t fit for the task,” military expert Colonel Viktor Baranets told RT.
   Grabbing people off the streets and putting them into ditches to get killed by artillery is a clear sign of the imminent and total collapse of the Ukrainian military.

   Both Japanese and British military intelligence say the whole so-called war is a marketing operation, so the arms industry has an excuse to buy new weapons and keep itself afloat.
   Japanese military intelligence says what is happening is that NATO is dumping its old and about to expire weapons stocks. The old weapons are all going to Syria and Afghanistan, not Ukraine, they add
   “NATO is de facto The North Atlantic Arms Trade Organization, even if under various other guises,” an MI6 source agrees noting “The Russo Ukrainian Conflagration is, in fact, the NATO Russo Conflagration intended to make a market.”

   It is more than just arms sales though. What is really happening is the collapse of the EU and the United States of America Corporation, which are brand names of the Nazi Fourth Reich,

   • Loa says:

    Men DET får inte hända! USA (som ”inte deltar”) är desperat

    Explosive Report Confirms Expansive CIA ‘Stealth Network’ Of Spies & Commandos Inside Ukraine
    June 27, 2022
    https://stillnessinthestorm.com/2022/06/explosive-report-confirms-expansive-cia-stealth-network-of-spies-commandos-inside-ukraine/

    CIA is still very active inside Ukraine – especially with training as well coordinating weapons among its Ukrainian allies. The NEW YORK TIMES report details “a stealthy network of commandos and spies rushing to provide weapons, intelligence and training,” based on US and European intelligence officials with knowledge of the operations. The report says Ukrainian forces are reliant on this Western clandestine network “more than ever”

    This comes months after investigative journalist Zach Dorfman’s bombshell expose in Yahoo News which detailed how a prior 8-year long CIA covert program to train Ukrainian fighters HELPED PROVOKE THE RUSSIAN INVASION.
    “Much of this work happens outside Ukraine, at bases in Germany, France and Britain, for example. But even as the Biden administration has declared it will not deploy American troops to Ukraine, some C.I.A. personnel have continued to operate in the country secretly,

    Back in January, a full two months before the invasion, Yahoo News disclosed the following:
    The CIA is overseeing a secret intensive training program in the U.S. for elite Ukrainian special operations forces and other intelligence personnel, according to five former intelligence and national security officials. The program, which started in 2015, is based in the Southern U.S.,

 4. Savalle says:

  Ytterligare en tanke om varför det är meningsfullt att be. I Jobs bok beskrivs det hur Anklagaren gavs tillåtelse att plåga Job i sina försök att bevisa att människor enbart utgår från självishet i sin vilja att tjäna Gud.

  På liknande sätt är det nu. Anklagaren har getts makt över världen för en tid för att pröva människor.

  Men när vi ber kan vi bryta denna maktutövning.

  • Erik says:

   ”Anklagaren” är här synonym med djävulen. Här uppträder alltså djävulen i guds tjänst. Detta är har inget med kristendomen att göra, utan tillhör judendomen som har en helt annan syn på ondskans företrädare. Inom kristendomen är gud allgod och begagnar sig inte av onda väsen.

   • Mo says:

    Bra Erik, ännu ett exempel på hur judendomen har nästlat sig in i kristendomen. Till vems fromma ?

   • Savalle says:

    Ja, ”Anklagaren” är här synonym med djävulen. Jag instämmer med Mo att det är bra att du skriver detta, Erik, men min ståndpunkt är att det som är bra med med ditt svaromål är att vi kan få en diskussion som leder till att vi undersöker vad Bibeln säger om det. Jag ska ta upp några diskussionspunkter och styrka mina påståenden med bibelord.

    1. Gud är allsmäktig – och skulle därför kunna eliminera Anklagaren / Djävulen precis när som helst.

    2. Gud frestar inte själv någon:

    Ingen som blir prövad skall säga att det är Gud som frestar honom. Gud kan inte frestas av det onda, och själv frestar han ingen. Blir någon frestad, är det alltid av sitt eget begär som han lockas och snärjs.
    – Jak 1:12-14

    3. Men Gud tillåter Anklagaren att styra en tid och förleda människor.
    Det var därför som Gud tillät Anklagaren att fresta Adam och Eva. Och iJobs bok ser vi att Gud tillät att Anklagaren fick utsätta den rättfärdige Job för enormt mycket plågor.

    En dag när gudasönerna trädde fram inför Herren var också Anklagaren med bland dem. Herren frågade honom: »Var har du varit?« Anklagaren svarade: »Jag har vandrat kors och tvärs över jorden.« Herren frågade: »Lade du märke till min tjänare Job? På hela jorden finns ingen så oförvitlig och rättrådig som han, ingen som så fruktar Gud och skyr allt ont.« Anklagaren svarade: »Det är väl inte utan orsak som Job är gudfruktig. Du har ju själv på allt sätt skyddat honom och hans familj och allt som tillhör honom, du välsignar allt han gör, och hans hjordar brer ut sig över landet. Men sträck ut din hand och rör det som tillhör honom, då kommer han att förbanna dig rakt i ansiktet.« Herren sade till Anklagaren: »Gör vad du vill med det som tillhör honom, bara du inte rör honom själv.«
    – Job:1:6-12

    4. Anklagaren har getts makt att styra över hela jorden:

    Sedan blev Jesus ledd ut i öknen av den helige Ande för att djävulen där skulle sätta honom på prov. Under fyrtio dagar och fyrtio nätter åt han ingenting, och han blev till sist mycket hungrig. Då kom djävulen till honom och frestade honom. Gör bröd av dessa stenar, sa han. Det kommer att bevisa att du är Guds Son. Men Jesus sa till honom: Nej! Skriften säger att ingen kan leva av bara bröd. Bara den som tar emot Guds ord och följer det blir mätt. Sedan tog djävulen honom med till Jerusalem och ställde honom högst uppe på tempelmuren. Hoppa ner, sa han, och bevisa att du är Guds Son! Skriften säger ju: Gud ska sända sina änglar för att skydda dig. De kommer att hindra dig från att krossas mot stenarna här nedanför.
    Men Jesus svarade skarpt: Skriften säger också att man inte ska utmana Herren Gud med dåraktiga handlingar. Sedan tog djävulen honom till toppen av ett mycket högt berg och visade honom världens alla länder med all deras prakt. Jag ska ge dig alltsammans, sa han, om du bara böjer knä och tillber mig. Försvinn, Satan, svarade Jesus honom. För Skriften säger: ‘Du ska bara tillbe Herren, din Gud, och lyda honom.’
    – Matteus 4: 1-10

    5. Styret under Anklagaren är tidsbegränsat:

    Och jag hörde en stark röst i himmelen säga: »Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds, och väldet hans Smordes; ty våra bröders åklagare är nedkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud. De övervunno honom i kraft av Lammets blod och i kraft av sitt vittnesbörds ord: de älskade icke så sitt liv, att de drogo sig undan döden. Glädjens fördenskull, I himlar och I som bon i dem. Men ve dig, du jord, och dig, du hav! Ty djävulen har kommit ned till eder i stor vrede, eftersom han vet att den tid han har kvar är kort.»
    – Uppenbarelseboken 12:10-12

    Så, Erik, som du ser, har det i högsta grad med kristendomen att göra!

   • Savalle says:

    Judendom – är retarderad kristendom – i allra bästa fall. Judendomen har infiltrerats av babylonisk och sedemera egyptisk och medopersisk religion, grekisk filosofi och romersk lag. Därför har nutidens judendom blivit en kabbala-styrd regnbågsfilosofi med bibliska inslag.

    Och den ursprungliga, oförfalskade, goda judendomen, var enbart en försmak till kristendomen. INGET ANNAT!

    Här kan vi lyssna till den kristne juden Joseph Shulam när han deltar i en panel-diskussion:

    (Seminar with Joseph Shulam, The Relevance of the Rabbinical Jewish Material Mishnah and Talmud)

    • Mo says:

     Om man läser delar av gamla testamentet känns judendomen mer som vår egen gamla hedendom med alla sina fejder och blodiga offerritualer. Hör överhuvudtaget inte hemma i kristendomen tycker jag, men den åsikten har förfäktats med att kristendomen har behov av hänvisning till äldre delar för sin fulla förståelse av budskapet. Frågan är om det inte istället förvirrar, många tar avstånd från detta smaklösa otidsenliga och sekulära krafter gynnas.

     • Det är såvitt jag vet endast Kristendomen som erbjuder människan att bli Gud genom utvecklingen av sitt medvetande till fullkomlighet? Det är denna faktor som avgör saken!

     • Savalle says:

      Mo, med Jesu offer av sitt liv kom nåden. Innan dess härskade lagen öga för öga tand för tand. Därför finns det mycket hårdhet i Gamla testamentet. Offerritualerna hade symbolisk betydelse och pekade fram mot Jesus. Trots fejder, hårdhet, blodiga ritualer finns det väldigt mycket skönhet, glädje och hopp i Gamla testamentet och det ger oss vishet och bygger upp.

      • Loa says:

       Av vilken anledning behöver Gud detta blodsoffer?

       • Savalle says:

        Vad bra att du frågar det, Loa! Det är svårt för många att förstå. Gud skapade ursprungligen en närapå fullkomlig värld. Det rådde harmoni och det fanns löfte om evigt liv för de första människorna, Adam och Eva, och alla deras avkomlingar. De hade skapats till Guds avbild, vilket nog även betyder att de hade den inneboende förmågan att ifrågasätta, reflektera och analysera självständigt och att de hade fri vilja.

        De levde i ett paradis och deras uppgift var att skaffa barn, gestalta jorden och råda över djuren.

        Gud lät dem ta ställning till om de skulle vilja utforska det goda och det onda. Men konsekvensen skulle bli att de skulle dö. De valde att göra det. På så vis kom död, ofullkomlighet och disharmoni över jorden.

        Men Gud återgav möjligheten till fullkomlighet och evigt liv genom att Jesus gav sitt liv för oss.

        Ni vet att det inte var med
        förgängliga ting, med silver eller
        guld, som ni blev friköpta från ert
        meningslösa liv som ni tagit över
        från era fäder, utan med Kristi
        dyrbara blod, som av ett felfritt
        lamm utan fläck.
        – 1 Petrus 1:18-19

        • Loa says:

         Ingen förklaring; kvar på ruta ett:
         ”Jesus gav sitt liv för oss”
         Varför behövde Gud det?

         PS
         ”På så vis kom död, ofullkomlighet och disharmoni över jorden.” För att de – som var skapade till Guds avbild – ville utforska det goda och det onda? Mänsklig sund nyfikenhet? Fria viljan, var det ju?

         • Savalle says:

          Loa, en förutsättning för att KUNNA utforska ondskan innebär att hänsynslöshet, våld, död, konkurrens, disharmoni, svek, lögn, förvillelse, tortyr, hat, högmod och alla andra onda företeelser måste vara rådande under lång tid.

          Adam och Eva valde in allt detta i världen genom sin fria vilja.

          Hela jorden förvandlades i och med detta val. Ekologin förändrades när död och förgängelse kom, vilket uttrycks med orden ”markens förbannelse”. Både människor och djur hade dessförinnan levt av det som växtriket gav.

          Gud har oföränderliga lagar och enligt dem är syndens lön döden. Genom Adam har alla människor ställts under döden.

          Men Jesus tog på sig den döden. Han dog för alla andra. Därför var hans död nödvändig. Jesus sade under sin tid som människa till sina närmaste att han måste dö, så att de skulle vara förberedda på det, men de hade också svårt att förstå det.

          Jesus själv bad Gud kort före sin avrättning att om möjligt få undgå denna långsamma tortyrdöd, men han tillade i sin bön: ”men ske din vilja”.

          Gud och Jesus är ett och på så sätt kan vi se det som att Gud själv fick genomgå döden på korset.

          Det tillstånd som världen måste befinna sig i för att mänskligheten skulle kunna utforska det onda medför enorm plåga för alla kännande skapelser, men allra mest för Gud och Jesus.

          I ett evigt perspektiv är detta lidande kort.

          I Romarbrevet 3:23-26 står det:

          För alla har syndat och saknar
          härligheten från Gud,
          och utan att ha förtjänat det blir
          de rättfärdiga av hans nåd, därför
          att de är friköpta av Kristus Jesus,
          vilken Gud har ställt fram som
          ett försoningsoffer genom tron, i
          hans blod, för att visa sin rättfärdighet,
          eftersom Gud genom sitt
          tålamod hade lämnat de tidigare
          begångna synderna ostraffade,
          för att i den tid som nu är visa
          sin rättfärdighet, att han själv är
          rättfärdig och gör den
          rättfärdig som är av Jesu tro.

          • Loa says:

           Tack Savalle, men du har inte svarat. Varför behöver Gud blodsoffer, för att människan skall frälsas? Han älskar ju redan sin skapelse.
           Jag ser ingen ”synd” (som behöver sonas) i det fria valet. Däremot ser jag en konsekvenser.
           Hur kan Jesus ha ”tagit på sig döden” när vi fortfarande dör i Adams efterföljd?
           (Samt betoning på ’hur’ enligt min första fråga.)

           Att gudomar bestås offer sker i alla religioner /ritualer, särskilt vid denna tidpunkt på samma sätt. Jag ser samma ”Do ut des” som var /är kärnan i alla religiösa offerceremonier som ber makterna om välgång: Jaktlycka eller god skörd eller stammens fertilitet eller krigslycka eller regn… genom att man offrade något dyrbart: ett djur, första sädeskärven, blod, bröd eller vad som var seden. Det djupt reciproka i människan ”Jag ger på det att du må giva”. Besvärjelse, försäkring. Hopp. Hon har gjort sin del i relationen med de krafter som styr hennes liv.

          • Savalle says:

           Blodsoffren i Bibeln hade syftet att förebåda betydelsen av det offer som Jesus skulle göra.

           Redan i Daniels bok i Gamla testamentet förutsade Gud att blodsoffren skulle upphöra då.

           Jesu offer av sitt liv visar hans kärlek till människorna.

           Ingen har större kärlek än
           denna, att man ger sitt liv för sina
           vänner.
           – Johannes 15:13

           Blodsoffer i andra religioner tror jag har sin förklaring i att blodsoffer har funnits alltsedan Adam och Evas tid. Vi kan se det i Första Mosebokens fjärde kapitel:

           ”Efter en tid hände sig att Kain bar
           fram en offergåva till Herren av
           markens gröda.
           Abel bar också fram av det förstfödda
           i sin hjord och av deras fett, och
           Herren såg med välbehag på Abel
           och hans offer.
           Men till Kain och hans offer såg
           han inte med välbehag.”

           Ja, fortfarande dör vi i Adams efterföljd, trots att Jesus har tagit på sig döden, men Gud kan återskapa oss alla. Möjligheten till liv igen gavs oss genom att Jesus offrade sitt liv. Jesus visade under sin tid som människa att han kunde ge liv åt den som dött. I Johannes elfte kapitel berättas det om hur Jesus väckte upp Lasarus, som hade varit död i fyra dygn. Lasarus fick inte evigt liv, men Gud kan ge honom och oss andra evigt liv.

           Ty så älskade Gud världen att
           han gav sin enfödde Son, för att
           var och en som tror på honom inte
           ska gå förlorad utan ha evigt liv.
           – Johannes 3:16

           Gud minns oss alla.

           Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen.l Var i stället rädda för honom som kan utplåna både kropp och själ i Gehẹnna. Vad kostar två sparvar? Visst räcker det med ett litet mynt? Trots det faller inte en enda sparv till marken utan att er Far vet om det. Men på er har han till och med räknat alla huvudhåren. Så var inte rädda! Ni är värda mer än många sparvar. Den som erkänner mig inför människorq ska jag erkänna inför min Far i himlen.
           – Matteus 10:28-32

          • Loa says:

           Du svarar inte. Varför behövde Gud att Jesus dog på korset ”för människorna” ?
           (Hur kan man f.ö. ta på sig något för andra.)

           ”1. Möjligheten till liv igen gavs oss genom att Jesus offrade sitt liv. 2. Jesus visade under sin tid som människa att han kunde ge liv åt den som dött.”
           1, Detta är inget svar. Även jag har haft kristendom i skolan och kan alla standardfraserna, t.ex. ” Ty så älskade Gud världen att
           han utgav sin enfödde Son,”
           2. Du hoppar från äpplen till päron. Jag frågade om ”synd” av ett fritt val, och framför allt frågade jag om Guds blodiga krav på ställföreträdande offer för att det skulle ”sonas”.
           Det vore bra om du svarar själv, istället för att dra bibelcitat. Du går i cirkel.

          • Savalle says:

           Loa, jag har försökt så gott jag har kunnat att besvara dina frågor. De nedsättande floskler som du tar till i din värdering av det som jag har skrivit tycker jag är orättvisa.

           Min tro bygger på Bibeln som Guds ord. Det som jag har skrivit har jag därför hämtat ifrån Bibeln.

           Jag kan inte utgå från nårot annat än det som står i Bibeln för att ge förklaring till varför Jesus behövde dö på korset för människorna.

          • Loa says:

           Jag använder inte floskler, än mindre nedvärderande. Var har du fått det ifrån; projicering?
           Jag frågade en fråga som jag har undrat över, samt dess följdfrågor eller snarare pre-frågor.
           Men du svarar inte. Illogiken orubbad. Du hoppar genast till tron och skriften.
           Som bara konstaterar att Gud måste ha blodsoffer, därtill av sin son, för att ge människan nåd för en synd hon tydligen begått, genom att fritt välja kunskapen. Dödlighet – odödlighet verkar också vara inblandat i detta (fria) val. Kunskap /ondska /död?
           Men den frågan tänker du väl ännu mindre bena ut för mig.
           Min främsta fråga var som sagt varför Gud måste blidkas – vilket är mycket likt övriga omgivande rituella bruk där människan (blods)offrade till sina gudomar för välgång.
           Men antog att kristna inte ser sitt centrala offer så, därav min fråga.

          • Mo says:

           Loa, dina tankegångar och frågor är mycket angelägna, bra formulerat !

          • Loa says:

           Tack, Mo.

       • Harry says:

        Avgörande fråga, då hela kristendomen bygger på detta!
        Här är en mycket läsvärd beskrivning (4 första kapitel).
        https://m.egwwritings.org/en/book/84/toc
        (Patriarchs and prophets, av Ellen G White)

        • Loa says:

         Tack Harry, det var en lång ’förklaring’. Ju fler ord som behövs desto suspektare, som min mor sa. Idel hänvisningar till skriften, ser jag, vilket för mig faller under ’beskrivning’. En dogm kan inte ’bevisas’ med sagor. Även om det rör sig om tro, så tänkte jag att det också fanns en logik. Eftersom villkoret är lika konstigt (på flera sätt) som brutalt.

         Min iakttagelse att det är ett offerbruk likt alla andra löser dock detta. Med det extra att det är en ny religion som instiftas. Jesus kallas Guds lamm… (som för oss bliver slaktat). Officianten utför riterna till stammens fromma. Den goda förbindelsen till gudomen bekräftad.

      • Mo says:

       Allt i bibeln som på något sätt kan rättfärdiga de övergrepp som sker mot svagare inte minst flickor/kvinnor runt om i världenmåste ifrågasättas. Se mitt inlägg till Carina föregående sida angående bla den könsstympning som dagligen utförs på flickor. Det skulle kunna uppfattas som ett offer som ger livslångt lidande både fysiskt och psykiskt. Jag kan inte se någon skönhet i det.

       • Savalle says:

        Mo, könsstympning som utförs på flickor har ingenting med Bibeln att göra.

        • Mo says:

         Det stämmer det blev dåligt formulerat av mig. Kvinnlig könsstympning finns inom både kristendom och islam, en mycket gammal tradition av kvinnoförtryck som anses vara knutet till sociokulturella normer. Finns numera även i Sverige, även om det utförts i andra länder kan det vara bra att förstå situationen för många flickor/kvinnor i världen.

         https://nck.uu.se/kunskapsbanken/sokresultat-kunskapsbanken/?id=1175&librisId=&swepubId=

         • Savalle says:

          Mo, vi kan inte körsbärsplocka Guds ord. Bibelns böcker sammanställdes av de första kristna, varav många hade mött Jesus personligen under hans tid som människa på jorden.

          Paulus, som innan sin omvändelse själv var en av de ivrigaste mördarna av de första kristna i sin egenskap som Sanhedrins åklagare, har skrivit till oss:

          Hela Skriften är utandad av
          Gud och nyttig till undervisning,
          till tillrättavisning, till upprättelse,
          till fostran i rättfärdighet
          – 2 Tim 3: 16

          Paulus var en mycket aktad man i den judiska och romerska hierarkin, innan han blev kristen, och han hade utvalts att bli fostrad och lärd av Gamaliel, som var dåtidens allra främsta judiska teolog. Han hade alltså en högst elitär och grundlig utbildning i de skrifter som nuförtiden ofta benämns Gamla testamentet. I paneldiskussionen med den rabbinutbildade kristne juden Joseph Shulam (ovan) framgår att det var minst tre andra mycket högt uppsatta judar – medlemmar av Sanhedrin – som blev kristna.

          I Nya testamentet får vi veta att helig ande utgjöts över de kristna och att somliga av dem kunde utföra underverk, likt Jesus.

          Bibelns böcker har alltså sammanställts under Guds ledning av människor i hans tjänst.

          Jag kan rekommendera det här föredraget om Paulus:
          Lecture – Joseph Shulam ”Simply Paul: Who is He and Who are His Opponents?”

          • Mo says:

           Jag är inte kritisk till de många tusen år gamla budskapen som är nedtecknade i GT som en kunskapskälla ur ett historiskt perspektiv och de är även väldigt viktiga för att förstå upprinnelsen till NT. Jag förstår att det är stimulerande för många att fördjupa sig i dessa texter på ett personligt plan. Men de speglar etik och moral från en svunnen tid i en för oss främmande kultur. Vi behöver värdera och sortera.
           Om vi vill utvecklas som människor och samhälle så måste vi vara kritiskt tänkande individer annars blir vi det kollektiva medvetandet som formas ur en liten elits tankegångar. Det är samma kontrollerande bur du hänvisar till som det nutida politiska systemet vill sätta oss i som vi i andra sammanhang är så kritiska till här på bloggen. Kampen om våra tankar, det har pågått så länge.
           Vill vi vara fria människor måste vi vara tillåtande och ifrågasättande i alla sammanhang. Att hitta hos själva, för i grunden är människan god men hon förstörs på vägen. Att se vad som är destruktivt i samhällets struktur och vilka vägar som befriar oss från bördan av tusenåriga påbud varav många inte formulerades för vår skull utan till gagn för eliten själv.
           Förutsättningen för att vi skall kunna påverka den negativa utvecklingen vi har i landet idag är att vi lär oss att ifrågasätta på ett konstruktivt sätt.

          • Mo says:

           Skrifterna som skall vara rättesnören i våra liv borde utvärderas kontinuerligt och långsiktigt i samarbete med församlingsmedlemmar i tex Svenska kyrkan. Istället har kyrkan blivit ett politiskt organ som lägger vår samlade förmögenhet i populistiska verksamheter inom bla klimat projekt utifrån politiska agendor. Man funderar över om det inte är pengarna politiker vill åt ?
           I min hemförsamling domineras kyrkofullmäktige av politiker från S, V och Mp. Inte ett enda ombud från KD finns representerad. Är inte kyrkans uppgift är att förmedla det kristna budskapet ? Det utvecklas snart samma urvattnade mångfald där som i övriga samhället. Vi tappar vår identitet och vår möjlighet att påverka i vår undfallna tolerans.

          • Mo says:

           Man skulle kunna fråga sig var i bibeln finns påbudet att kyrkan skall lägga sina resurser på klimat projekt ? Är det våra fattigare äldre som behöver prioriteras. Har kyrkan något ansvar för alla åldrande medlemmar som betalat skatt och avgifter till dem under en livstid eller är det politiker i karriären i kyrkofullmäktige intressen som skall avgöra.
           Ska församlingsmedlemmarna kunna påverka i direktdemokratiska beslut ? Upplever vi det som omoraliskt att våra gamlas omsorg blir utsatta för spekulation på börsen så kanske vi ska ta hand om dem genom att församlingen tar över verksamheten i stiftelseregi. Det finns så många och stora behov i vår vardag och de växer allteftersom de äldre blir fler.

          • Savalle says:

           Ja, Mo, dessa gamla budskap som är nedtecknade i GT, är en kunskapskälla ur ett historiskt perspektiv och helt avgörande för att förstå upprinnelsen till NT.

           När det gäller alla de regler, som kom att råda för Jakobs / Israels avkomlingar, så var de oerhört visa. Och nutida, eventuellt välvilliga, politiker skulle kunna lära sig enormt mycket genom att studera dem.

           I dessa gamla skrifter finns väldigt mycket mänskligt beteende beskrivet, gott och ont.

           Men framför allt är de profetiska och de förutsäger Jesu död och befrielsen som kommer.

           Enormt många profetior pekar fram emot Jesus och en visar exakt vilket år han skulle komma.

           När människor lever så som Bibeln lär oss, då råder omtanke, rättvisa, hjälpsamhet, gästfrihet, glädje, kärlek och SANN frihet – som är något helt annat än att ta sig friheten att utnyttja och förtrycka, som onda ledare ser som sin frihet – ledare som vill göra sig själva till gudar och skapa egna lagar.

           Det som vi benämner Gamla testamentet var ingen bur, Mo. Det fanns mycket frihet inom dess lagar.

           Jesus uppfyllde och fullkomnade lagen och gav oss följande bud:

           När fariseerna hörde att han
           hade gjort sadduceerna svarslösa,
           församlade de sig, och för att sätta
           honom på prov frågade en av dem,
           en laglärd, och sa: Mästare, vilket är
           det största budet i lagen?
           Då sa Jesus till honom: Du
           skall älska Herren, din Gud, av hela
           ditt hjärta och av hela din själ och
           av hela ditt förstånd. Detta är det främsta
           och största budet. Och det andra är detta
           likt: Du skall älska din nästa som dig själv.
           På dessa två bud hänger hela
           lagen och profeterna.
           – Matteus 22:34-40

          • Mo says:

           Nu plockar du ut körsbären.
           Du vet vad min uppfattning är om legalisering av krig och våld i världen via bibelns förskönande av våldsamma anfalls krig och erövring av land i Guds namn. Du har tidigare själv hänvisat till video för mental träning av USAs värnpliktiga soldater i det avseendet.
           Doftande blodsofferritualer tycker jag även att vi kan lämna därhän.

          • Savalle says:

           Det finns inget stöd i Bibeln för kristna att föra krig, Mo.

           Krigen hade sin tid, men den tiden är förbi.

           Allt har sin tid, det finns en tid för
           allt man företar sig under himlen:
           2. Det finns en tid för att födas, en
           tid för att dö, en tid för att plantera,
           och en tid för att rycka upp det som
           är planterat.
           3. Det finns en tid för att dräpa, en tid
           för att hela, en tid för att bryta ner och
           en tid för att bygga upp.
           4. Det finns en tid för att gråta, en tid
           för att skratta, en tid för att klaga, en
           tid för att dansa.
           5. En tid att kasta bort stenar och en
           tid att samla stenar, en tid att ta i famn
           och en tid att avstå från famntag,
           6. en tid att söka upp, en tid att tappa
           bort, en tid att bevara, en tid att kasta
           bort,
           7. en tid att riva sönder, en tid att sy
           ihop, en tid att tiga, en tid att tala,
           8. en tid att äska, en tid att hata, en
           tid för krig, en tid för fred.
           – Predikaren 3:1-8

           När det gäller viedon med marinkårssoldaterna som sjunger en sång med bibliskt innehåll, som jag har refererat till, så gjorde jag det för att kritisera indoktrineringen och hyckleriet. Jag ska visa videon igen. Det är mycket ont att lura dessa vilsna soldater att tro att Gud skulle godkänna att de skickas ut i världen för att döda och lemlästa. Deras uppträdande för tankarna till naiva dagisbarn.

           (America’s Marines Singing ”Days of Elijah”)

           Och när det gäller blodsoffren, så upphörde de i och med Jesu död, vilket är förutsagt i Gamla testamentet. I kapitel nio i Daniels bok står det i profetian om de sjuttio årsveckorna:

           ” Han ska låta förbundet vara giltigt för de många i en vecka, och i mitten av veckan ska han få slaktoffer och offergåvor att upphöra.”

           Denna profetia gäller Jesus Kristus, som dog tre och ett halvt år efter sitt dop (efter en halv årsvecka).

           Här kan vi läsa om denna profetia, som 486 och ett halvt år i förväg exakt förutsade när Jesus skulle dö och därmed göra slut på alla blodsoffer:

           https://www.jw.org/sv/bibliotek/b%C3%B6cker/studiematerial-bibeln/hur-daniels-profetia-f%C3%B6ruts%C3%A4ger-messias-ankomst/

          • Mo says:

           Nej blodsoffer slutade inte i och med Jesus död. Se dig omkring i världen, inte minst den tid vi nu befinner oss i visar det. Ondskan kräver sina offer hela tiden. Vi måste förstå vad det är som inspirerar den ” djävulska ” eliten.

          • Savalle says:

           Mo, det är inte kristna som orsakar dessa blodsoffer.

           https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matteus%2024&version=SFB

          • Mo says:

           De kristna medverkar i sin godtrogenhet till något de inte förstår. Det är min övertygelse annars skulle inte en liten grupp kunna få sådan makt.

          • Savalle says:

           Ja, många som utger sig för att vara kristna medverkar (i bästa fall i sin godtrogenhet) till något de möjligen inte förstår.

           I Bibeln ser vi att Jesu Kristi återkomst (alltså när Jesus kommer för att ta över styret över jorden och återupprätta paradiset) föregås av att människor avfaller från sanningen.

           Men vi ber er, bröder, angående
           vår Herre Jesu Kristi återkomst
           och vårt församlande till
           honom, att ni inte så fort tappar
           fattningen och blir skrämda, vare sig
           genom någon ande eller genom
           något ord eller genom något brev,
           såsom det vore sänt från oss, som
           om Kristi dag stod för dörren.
           Låt ingen bedra er på något sätt.
           För den dagen kommer inte, om
           inte avfallet först har skett, och
           syndens människa, fördärvets son,
           har blivit uppenbarad,
           som är en motståndare och upphöjer
           sig själv över allt som kallas
           Gud eller som dyrkas, så att han
           sätter sig i Guds tempel såsom Gud
           och utger sig för att vara Gud.
           – 2 Thessalonikerna 2:1-4

         • Mo says:

          Således redan idag 38 000 flickor/kvinnor i Sverige som har blivit utsatta för någon forma av könsstympning. Vad vet vårt samhälle om detta nya för oss, vad kommer i form psykisk utsatt och kanske isolering, kroniska smärtor och olika medicinska följder med komplikationer, påverkas arbetsförmåga osv. Vem tar ansvaret, har vi resurser och kompetens ?

   • eva-marie says:

    Lukas 22 ; 31-32
    Uppenbarelseboken 12;10

    • Erik says:

     eva-marie, Savalle med flera: vi skulle här kunna säga att ondskan finns, eller om du så vill åklagaren (djävulen) som på uppdrag av Gud testar Job – prövar Jobs tro. För Jobs del och för att det skall vara meningsfullt att välja den goda sidan, så måste det också finnas en ond sida – någonting i den här stilen vill de abrahamitiska religionerna få det till.

     Här blir djävulens uppgift att göra det så svårt för oss som det bara går – men jag säger att det är vi själva som gör de svårt för oss själva, när vi tror att vi är tankar, känslor, åsikter eller ideologier som inprogrammerats i oss av andra, utanför oss – problemen uppstår när vi identifierar oss med egot som vi inte kontrollerar. Egot inkapslar och begränsar vårt högre medvetande som skulle kunna ge oss absolut vishet.

     Man skulle också kunna dra ut det till sin spets genom att säga att egot är demoner.

     Det är först när vi börjar öva på att släppa egot som ett högre medvetande kan ta plats och då behövs ingen tro, då absolut vishet, absolut kunskap om oss själva – vår sanning om oss själva kommer med ett frisläppt utökat medvetande, alltså någonting utanför egots kontroll.

     Det är svårt att släppa egots tankar, känslor och idéer om vilka vi är och tar tid.

     eva-marie, när du tänker på människor, som du vet tänker på dig, hur känns det då i ditt bröst, i ditt hjärta? Du behöver varken religion eller bibel för att absolut veta att kärleken finns i dig. Snarare är det så att du sätter ut bibelcitat mellan dig och andra människor.

     Jag upplever att religionen tar folk till som tröst när de tvivlar och tvivlet kommer på brist på visshet och det är egot som får oss att tvivla genom att förkrympa vårt högre medvetande som gör sanningen om oss själv går oss förbi. Oj vad högtravande detta blev 😊

     • Savalle says:

      Erik, min förhoppning och min tro är att Gud finns och att han är god och allsmäktig och att han tillåter att ondskan får finnas en tid så att vi får förstå att uppskatta det goda.

     • eva-marie says:

      Erik. Jag anade att Savalle skulle komma med ett utförligt svar till er. Som han också gjorde väldigt bra! Tack för det, Savalle! Därför nöjde jag mig med citaten.

      Jag har svårt att förstå din uppfattning att jag sätter citaten mellan mig och andra. Du och jag t ex har haft ganska många ”samtal” som jag uppskattat, både vad gäller tron och andra saker. Liksom jag haft med Savalle, Mo, Carina m fl här.

      När det gäller känslor, så är det självklart att jag har det! Jag kan känna den ”kärlek i hjärtat” du skriver om. Och en massa andra känslor. Både positiva och negativa. Och känslor hade jag innan jag blev troende också. Men Gudstron är inte beroende av att hela tiden känna på ett visst sätt.
      Du har en annan slags tro, som verkar bygga på att förneka sitt ego. Jag får respektera det:) Men delar inte den tron. Det individuella/personliga är viktigt i min tro. Men att samtidigt inse att ”jag” ytterst är beroende av den högsta visheten som för mig finns hos Gud. Det har varit, och är, ett ankare och hopp i mitt liv.

      • Som jag ser det så är du inte bara beroende av den, du är källan till den och styrkan i den! ❤ Ibland och i perioder har jag känt kärleken till mänskligheten, men emellanåt och i perioder ofta, strider jag bara för Gud som ett redskap bärande tunga bördor. För att jag kan.

      • Erik says:

       Du skriver eva-marie att du uppskattat våra samtal, så var det inte för mig, utan jag uppskattade däremot dig – samtalen var medium mellan oss. Du skriver att jag har någon annan slags tro. Jag har ingen tro alls. Tron tillhör de abrahamitiska religionerna.

       Har jag skrivit något som upprört dig, då ber jag i så fall så mycket om ursäkt och hoppas du kan förlåta mig?

       • eva-marie says:

        Erik. Du behöver inte be om förlåtelse! Jag blev bara väldigt förvånad när du uttryckte att jag bara skrev via citat, eftersom vi ändå haft en hel del kontakt. Men jag är inte upprörd eller arg på dig.

        Roligt att du uppskattat mig, Erik. Jag säger detsamma om dig 🙂
        Din ärlighet och ibland lite provocerande sätt (i skrivandet) känns uppfriskande! Trots att jag inte alltid håller med. Du har även en omtänksam sida som gjort mig både rörd och tacksam!
        Om mitt svar blev/lät lite ovänligt, var det inte alls meningen i så fall!

        • Erik says:

         Tack Eva-Marie! Nu känner jag mig inte orolig längre. Du är så olik mig (och balanserad) kanske det provocerar och lockar, samtidigt? Du har också en sträng och bestämd sida som skrämmer mig lite men också en ödmjuk och förlåtande sida, som jag tycker bättre om. Återigen, jag vet att jag kan vara provokativ, ska tänka mig för.

         Vill kanske bara dela nya tankar och upptäckter och utgår ifrån att ingen (vill?) förstå och blir då möjligen aggressiv och onödigt provokativ? Helt i onödan – vill stöta bort dig.

         • Erik says:

          Vill ”INTE” stöta bort dig, skall det vara och inget annat 🙂

          • eva-marie says:

           Erik, du stöter inte bort mig!
           Jag menade att dina ibland provocerande inlägg samtidigt är uppfriskande och kan leda till intressanta diskussioner. Så oroa dig inte för det. De piggar upp:) Jag får dåligt samvete om du försöker ändra ditt sätt att skriva, för att jag verkat ”upprörd”. (jag ser det själv nu, när jag läser) Ledsen för det. Jag kan ha missuppfattat orden du riktade till mig. Var dig själv bara, är mitt råd!
           Du delar många intressanta tankar som jag tror alla här vill läsa och förstå!
           Jag vet att jag kan låta bestämd ibland, speciellt om jag känner mig attackerad i ngt som betyder mycket för mig. Kanske låter det strängare i skriftform, än jag menat? Jag är nog mest ganska beskedlig egentligen:)

           Sen vill jag bekänna att jag inte riktigt ”varit mig själv” (som det känns) den sista tiden. Det är så mycket omkring mig nu, som stressar och gör mig lite nedstämd. Privata saker jag inte kan berätta här. Det kan ha påverkat hur jag reagerar och skriver. Ändå har bloggen blivit en slags fristad från allt det. Bönen brukar vara en stor hjälp förstås, men jag har slarvat med den biten länge och måste skärpa mig för att orka. (tjuvläser du Savalle:)
           Därför skall jag ta det lugnare med inlägg här en tid. Läser gärna ibland. Det beror ju också på hur länge Peter orkar ha sin blogg igång förstås.
           Men om jag inte skriver så mkt en tid, beror det absolut inte på dig Erik, eller på ngt du skrivit! Kom ihåg det. Jag har alltid uppskattat dina inlägg! Liksom jag uppskattat Savalles!

           En stor kram vill jag ändå ge dig, Erik 🙂
           Savalle får också en kram! (Tack Carina för ditt inlägg jag inte svarade på)

          • Erik says:

           Tråkigt att höra att du är nedstämd Eva-Marie. Ja det finns privat sfärer man aldrig får blotta för andra eller på annat sätt gå ut med offentligt, framför allt om det rör anhöriga och andra nära man har knutit heliga förbund med. Försöker undvika ge råd, men vill i vart fall uppmana dig att tala med någon utomstående, ty man kan inte klara allt själv – det finns nog många här på bloggen som tänker på dig som gärna skulle vilja hjälpa och stödja dig.

           När du skriver om ditt hjärtas tyngd, är det ditt sätt att be om hjälp. Just att du gör det och på sättet du gör det vittnar om det förtroendet du har för många här.

          • Erik says:

           ”Jag får dåligt samvete om du försöker ändra ditt sätt att skriva, för att jag verkat ”upprörd”. (jag ser det själv nu, när jag läser) Ledsen för det”.

           Ha inte dåligt samvete. Här skiljer vi oss åt, å det grövsta det märker jag det.

           Vilka vi blir avgörs hur uppmärksamt vi lyssna på dom vi bryr oss om – varför skulle vi vilja uppröra dom som står oss nära?

           Det är inte alls hugget i sten vem man är eller vilka handlingar man gör. Blir du upprörd av mina sätt att utrycka mig/skriva på, är det min plikt att lyssna in och ändra på mig för att inte uppröra dom vi bryr oss om. Därför är det enbart av godo att människor visar sin upprördhet över andras beteende – hur skulle vi annars kunna bättre oss? Ger vi möjligheter och öppenhet för att andra att omforma oss, får vi också något som är mycket värdefullt och kommer samtidigt varandra närmare.

          • Savalle says:

           Du ska veta, Eva-Marie, att jag inte på något sätt är kritisk till dig för det. Jag har sannerligen dragits med mina egna svagheter och även om jag har rättat till mitt leverne en del och arbetar på det, så är jag inte rätt person att se ner på NÅGON annan som försöker att leva väl.

           Jag uppskattar väldigt mycket dina inlägg och hoppas att både du och Peter och alla andra sanningssökare här- inte minst Erik, som ju är en väldigt uppfriskande diskussionskatalysator – får möjlighet och kraft att fortsätta vårt så givande tankeutbyte här.

           Och tack för kramen, Eva-Marie! Den är ömsesidig! 🙂

          • eva-marie says:

           Tack Erik och Savalle , för era värmande ord!

 5. jesslar53 says:

  Här har vi en ,naturligtvis pensionerad, som törs uttala sig Col Richard Black Ret.

 6. Sture says:

  Detta är en profetia av kanadensaren Barry Wunsch för Elijah Streams. Den är från den 4 oktober 2021 (som ni ser på skärmen) och han talar där om de visioner han fått av ”The Lord”. Han berättar där vad som 5 månader senare skulle komma att hända i Kanada med lastbils-konvojernas blockering av parlamentsbyggnaderna i Ottawa och hur man jagade folk med sprutorna. Det som han här berättat har också skett. Han berättar också att militären kommer att gå in och avsätta Justin Trudeau och hela hans parti och att de kommer att få ta konsekvenserna av sitt handlande. Detta har ännu inte hänt – och då får vi bara hålla ögonen öppna och humöret uppe. Jag har översatt till svenska ungefär hälften, så resten får ni följa på engelska, men det är säkert inga problem.
  [Barry Wunsch har någon slags konstiga kramper, som jag inte begriper mig på]

  ”Jag fick en öppen vision i vilken jag såg att – och detta är ett profetiskt ord för Kanada – helvetets portar inte kommer att segra. Jag fick en öppen vision i vilken jag såg helvetets horder släppas ut över Kanada. Och jag såg när dessa ledare i Ottawa gjorde allt de kunde för att släppa loss varje ond och demonisk strategisk plan och resurs mot Kanada och dess folk. Jag såg att det fanns demoner, som var klädda i vita laboratorierockar, och de öppnade upp portar och dörrar och släppte loss floder av de vidrigaste onda demoner över nationen Kanada. Och de försökte släppa dem så fort de kunde för att förlama Kanada och nationen. Många var förblindade, de kunde inte se vad som verkligen hände. De märkte inte ens vad som verkligen hände precis framför näsan på dem. Jag såg på när dessa demoniska varelser rusade fram över nationen och jagade människor med nålar. Och jag såg när de sprang och försökte fly. Men gatorna blev liksom tomma och människor gömde sig och försökte rida ut detta. Jag såg företag efter företag, restauranger, som en gång var livliga mötesplatser, men som nu bara befann sig i ett sorgligt tillplattat tillstånd, de flesta förde bara en tynande tillvaro. Jag såg på där det fanns sådana som de hade öppnat sin kassa och de skulle med misstro räkna vad som fanns i kassan. Man kunde inte alls nå sina mål. Himlen kändes tung. Det var mörkt och mulet. Och sedan såg jag att jag fördes till en plats där jag såg dessa kanadensare, de ser ut i sina uniformer som om de gjorde kanadensisk militärtjänst. Och de var på väg att sättas in mot vårt eget folk. Och när jag tittar närmare märker jag att de har blivit infiltrerade av några medlemmar, som bar två uniformer. Jag tittade på en ledare och högst upp i hans uniform var knapparna öppna och om de var öppna av misstag eller avsiktligt vet jag inte. Men vad det avslöjade var att jag kunde se den andra uniformen under den första och det var en KKP-uniform (kinesiska kommunistpartiet) under den kanadensiska. Och det var inte bra. Nu var inte detta bara ett intrång av det kinesiska kommunistpartiet att gå in, utan de hade satts in där med avsikt. Nu fanns det några patriotiska ledare vid sidan av, typ militärer och generaler och olika sådana och de var väl medvetna om vad som pågick. Och de tog emot hemlig information och de planerade bakom kulisserna hur de skulle agera för att hantera dessa och hur de skall lägga upp strategin för att lösa detta. Och jag såg dessa patriotiska militära ledare och de hade dessa speciella krypterade enheter så att de kunde kommunicera med varandra och bakom kulisserna planera samarbetet för vad som kommer att komma. Och jag såg att de hade hemliga förbindelser med några politiska ledare i Kanada som arbetade liksom tillsammans med dem och de arbetade också bakom kulisserna med några av de amerikanska tjänstemän, som var avdelade för Kanada. Det skulle bli lite av ett partnerskap tillsammans för den stora striden som väntade. Och det här skulle bli den största striden vi någonsin kunnat föreställa oss.

  Jag såg faktiskt när vårt parlament en dag förändrades. Jag såg män och kvinnor som äntligen tog ställning för sanning och rättfärdighet. Och jag såg den helige Ande bara blåsa över Kanada och det var våldsamt. Jag menar att den här stormen var långt mer än allt vi någonsin sett. Det var saker som brann och som fattat eld. Och människors liv stod i brand precis som om ingen skulle undkomma den här. Det spelade ingen roll vilken sida av staketet du var på. Det skulle påverka dig och folk tvingades ut på gatorna för att stå upp mot ondskan som släpptes lös. Och jag såg hur det fanns team och de såg ut som medicinska team som kom ut för de skadade och sårade. Men när jag tittade närmare och kom fram var de faktiskt kristna. Dessa var människor som hade kommit ut ur kyrkan och fört frälsning, helande och befrielse och hopp till de sårade och trasiga och att de inte hade någon annanstans att vända sig till än att komma till Gud. Och jag såg denna rörelse växa från kyrkan ut på gatorna. Och medan de stod på sig och kämpade för friheten blev de mer och mer sammansvetsade och varje dag utökades deras territorium. Och jag såg massor av människor. Dessa samlades runt parlamentsbyggnaderna i Ottawa såväl som runt andra provinsiella lagstiftande byggnader. Och när de samlades och när de bad och lovprisade herren och delade med sig och höll stora möten så fick de ännu mera kraft. Antalet växte från 100 här, några hundra till hundratusentals. Jag fördes in i underhuset där det hölls ett tal som hölls för att stå på sig (i sina åsikter) och lämna. Och jag såg den här parlamentsledamoten stå upp och han talade mycket övertygande bara genom att tala sanning. Och jag såg honom när han sade det som han ansåg vara sant och han gick över golvet från det parti, som han befunnit sig i, till ett nytt parti och en ny start, nytt hopp och en ny sanningens röst för Kanada. Och jag såg när hans medlemmar reste sig och flyttade med honom, så att över hälften av kammarens medlemmar reste sig och flyttade med honom in i det nya partiet. Det var en dag av omvändelse och en nystart. Det nordliga, sant starka och fria Kanada var äntligen fritt från de onda ledarnas kontroll och politiska agendor från de befintliga korrupta partierna och huset gick tillbaka till folket.

  Det fanns rättfärdiga ledare som fick plats i det nya partiet och dess styrka fortsatte att växa under hårt motstånd från fienden, men helvetets portar skulle inte segra. Jag såg frihetskämpar, de som fanns på gatorna. Jag såg frihetskämpar gå och släppa ut folk från koncentrationsläger. Och de gick från dörr till dörr. Det var som efter ett krig. De knackade på och undrade om man var okej. Det är säkert att komma ut nu. Och de förde ut människor och gav tröst och hjälp till dem. Och en nation som hade varit under en sådan svår lockdown befriades och fördes ut till frihet. Och de som hade blivit lurade de insåg faktiskt sanningen och vad som hade hänt och de blev bestörta. De var arga och de skred till handling. Nästa sak jag såg var när Justin Trudeau och hans kabinett togs bort. De avsattes och det var dags att ta konsekvenserna. Jag såg dem. Det som hände var att militären gick in och avsatte dem. Och det var dags för dem att ta konsekvenserna av sina handlingar. Jag fördes (i visionen) in på en nationell presskonferens och det var inte den vanliga presskonferensen för regeringen med pressekreteraren, utan denna hölls av militära ledare. Det var en ny dag och det var en ny gryning för Kanada. Jag såg hur den helige anden blåste över landet och jag såg hur snön och isen börja smälta bort och en ny vår och ny tillväxt började växa sig fylligare och friskare än någonsin tidigare och dyrbart och heligt är Herrens ord osv. , etc.”

  • Tack Sture! Mycket intressant, och jag tror att verkligheten är på väg att närma sig innehållet i profetiorna. Yrsa Häggström på Bakom Kulisserna har publicerat rapporter från de ”vita hattarna”, vilka även fd DI-medarbetaren på den ryska redaktionen, Rikard Högberg vittnar om.

   Bakom kulisserna – Yrsa Häggström, https://bakomkulisserna.biz/ (Jag kommer inte in ddit just nu)
   Frihetsnytt intervju med Rikard Högberg, https://www.youtube.com/watch?v=VPqfw6pk5yM

   Min egen profetia om det finansiella systemet m a o börskraschen den slutliga, utspelar sig 2036 i en nedsänkt rotunda med omgärdad gångväg en våning upp och där sker ett inflöde av eftersläpande troende på den nya tiden. På rotundan sitter det gamla systemets försvarare och förlorare och håller upp lappar över sina huvuden med respektives förlorade summor av förlorat kapital. De tittar på tjocka skärmar (60-tal) och justerar talen efter hand innan de håller upp lappen mot de som står ovanför på gångbron och tittar ner. Jag tolkar det som investerare på rotundan är kvarlämnade i sitt dike, som överkörda djur utan framtidshopp.

   • Loa says:

    Mycket fult att hon publicerar hela Fulford när den kommer ut, och inte väntar fyra dagar som övriga återpublicerare, för hans levebröd. Låt vara med knappt läslig google(antar jag)-översättning; gäller allt.

 7. Erik says:

  Under djupmeditation fokuserar jag på tre saker: miljön (eller situationen) omkring mig jag befinner mig i, trakten kring mitt hjärta samt ett objekt. Övar man detta dagligen, så blir detta automatiserat.

  I drömmar kan jag göra samma sak: vilket miljö eller situation befinner jag mig i, mitt sanna jag, och fokuseringen på ett objekt eller händelse, eller situation; då jag kan också med medvetandets hjälp ta mig dit jag vill i drömmen (det är tyvärr inte så ofta jag når detta stadium).

  Hursomhelst; detta har lett till insikten av medvetande under drömmar är ett resultat av ett högre inövat medvetandetillstånd, istället för att bli den känsla drömmen försätter oss i. Detta i sig får mig att tvivla på förkunnelser eller visioner i drömmar människor har, då dom inte själva styr eller ens är medvetna om att de drömmer. Detta vittnar om ett outvecklat medvetande och drömmarna – blir bara självsuggestion – en manifestation av en önskan, istället för utforskande tack vare ett högre medvetandetillstånd som ger insikter man tidigare inte var medveten om.

  När vi ser och fokuserar på ett träd (till exempel) är det bara att ställa sig frågan var vi ser trädet? Vi ser trädet i bakre delen av hjärnan. Var finns då träder vi beaktar, i vårt medvetande – jo, i oss – såsom utanför oss, så också i oss. Fokuserar vi på universum (där ute) upptäcker universum i oss. Den absoluta vetskapen finns inom oss – vår medvetande blir så bara ett mottagande, likt en transistorradio. Med andra ord kan vi också säga att vi är vårt medvetande. Medvetandet bor eller är fångad i vårt kropp.

 8. Sture says:

  @ Erik,
  medvetandet bor inte alls eller är fångat i vår kropp. Vi ser inte heller trädet med bakre delen av hjärnan utan med vår själ (eller medvetandet, ”the mind”).

  Det finns en intressant bok med titeln ”The Mystery of the Mind”, skriven av neurokirurgen Wilder Penfield, som var elev till Charles Sherrington (”neurofysiologins fader”). Wilder Penfield var just den neurokirurg som kartlade var alla centra: hörsel, syn, lukt, känsel, motorik etc. var belägna i hjärnan genom att under operation i vaket tillstånd elektriskt stimulera hjärnans yta. Boken är skriven i slutet av Penfields karriär och han sammanfattar där på ett mästerligt sätt hjärnans funktion. En sak kunde han dock inte förstå – var medvetandet hade sitt centrum. Och väldigt mycket i boken centreras kring det epileptiska tillståndet ”petit mal” där människor kan förlora medvetandet under 10-15 sekunder men ändå gå över en strängt trafikerad gata utan att bli påkörda eller som Boklöv göra fantastiska skidhopp i det tillståndet – med medvetandet bortkopplat (autopiloten tar över 10-15 sekunder).
  Redan 1947 hade Charles Sherrington i förordet till sin stora textbok om neurofysiologi varit inne på att allt kanske inte kunde förklaras med hjärnan utan att det lika logiskt skulle kunna förklaras med två olika element som samarbetar. Wilder Penfield gör nu en jämförelse med pianot och pianisten och datorn och programmeraren.

  Varifrån, frågar han sig, kommer musiken då man hör riktigt vacker pianomusik – från pianot eller från pianisten? Vid närmare eftertanke så inser man att musikens innehåll skapas i pianistens huvud (eller själ) där pianot bara är ett instrument för pianisten. Följaktligen låter pianot helt olika beroende på vem som sitter på pianostolen, pianot har inget egent liv och ingen egen vilja. Men om musiken upphör så betyder inte heller detta automatiskt att pianisten dött utan att han kanske bara rest sig från pianostolen. Samma förhållande råder mellan datorn och programmeraren. Nu föreslår Wilder Penfield att samma förhållande också råder mellan medvetandet (=själen, självet, the mind) och hjärnan. De är två separata enheter som samarbetar. Om hjärnan och kroppen dör så betyder inte detta automatiskt att också själen dör. Och vi VET att den fortlever.
  Nobelpristagaren John Eccles (1963) har skrivit flera böcker om detta problem, bl.a. ”The Self and It’s Brain” (1977) och ”How the Self controls It’s Brain” (1994). Jag har läst flera av hans böcker.
  Här är det stora problemet: Den medicinska vetenskapen vet väldigt mycket om hur nervbanorna förlöper och omkopplas och att den elektriska impulsen i nerverna förmedlas genom att natrium och kalium pumpas in och ut i nerven och att impulsen mellan nerverna förmedlas med hjälp av kemiska substanser, s.k. transmittorsubstanser. Mo kan säkert mycket om detta. Men den medicinska vetenskapen vet inte hur nervimpulsen i synloben baktill omvandlas till en ”upplevelse”. Vidare vet man inte hur en nervimpuls startas. Buddhisterna, som verkar vara de som förstår detta bäst, säger att det är själen (=det vattenklara genomskinliga medvetandet) som upplever och det är också själen som startar nervimpulserna – för att t. ex. böja ett finger eller stampa med foten.
  Många betraktar hjärnan som en elektrokemisk burk. Ett bilbatteri är en elektrokemisk burk. Men vi tror trots detta inte att ett bilbatteri har några ”upplevelser”. Så elektrokemi räcker inte som förklaring. Det måste till något annat.
  Medvetandet är inte något som kommer av materia eller är bundet till materia. Tvärtom: medvetandet är primärt och materia sekundärt. Jag tror det var Göran Åkesson som var inne på detta någon gång. Astrid och Carina Agrell förstår detta väl.

  • Erik says:

   Tack för den föreläsning Sture.

   Vad jag avsåg var att när vi befinner oss i sömn och drömmer kan vi inte veta någonting om sanningen, för vi vet inte ens att vi drömmer detta trots att vi har full tillgång till perception och alla känslor så kan vi i vart fall inte skilja dröm från verklighet. Men övar man på de jag skrev ovan att först under meditation fokusera på tre saker: miljön (eller situationen) omkring en – var man befinner sig, trakten kring hjärta samt ett yttre objekt, för att sedan att göra detta hela tiden blir detta automatiserat i oss. I drömmen kommer man då bli medveten om att man drömmer och då kan man även bestämma vart man vill ta sig i drömmen för att upptäcka något om en själv – så kallade astralresor eller i tillämpande form remote wyoming eller det som Torbjörn Sassersson övat på nämligen drömyoga ä jag tror att de flesta människor kan nå dit med sig själva.

   Vad som då sker är att man får full vetskap om vem man är – att man inget annat är en just en astralkropp som bor i en kropp, och i de allra flesta fall även är fångad i kroppen på samma sätt som de flesta är fånga i sitt ego. Det gäller här att aldrig glömma vem man är.

   Detta får följder på det andra stadiet vi kan befinna oss i; nämligen när vi är vakna och inser att vi endast når en relativ sanning då detta tillstånd karaktärernas av en subjektivitet – ett relativt eller subjektivt medvetande – ett tillstånd av tro och uppfattningar utan att vi med säkerhet vet – vi bara tror och tänker – ett nedstämt tillstånd som endast bestående av olika val där vi aldrig vet något med säkerhet. Här finner vi kampen mellan åsikter, intolerans, uppfattningar och attityder om vad som är: bra, dåligt. Rätt eller fel. Lämpligt eller olämpligt osv som bara leder till konflikt mellan människor – allt blir här relativt.

   När vi erkänner att vi inte vet någonting om oss själva med säkerhet, när vi befinner oss i detta stadium, det är först då vi kan släppa idéerna om vilka vi är, och först då kan vi nå en högre from av självmedvetande där vi har möjlighet att verkligen känna oss själva. I samma ögonblick vi glömmer vilka vi är, till exempel genom att identifieras oss med en yttre ideologi, är vi tillbaka till det relativa stadiet där vi inte vet någonting om oss själva igen.

   Matar och provocerar du en människas ego (människans idéer och uppfattningar om vem denna är) som görs effektivast genom ideologer som människa identifierar sig med, så tar egot över och du kommer samtligt kunna kontrollera den människan. Detta är i princip vad medierna gör hela tiden och av samma orsakar har medierna också den kontroll som de har över människor, då människor är helt omedvetna om att de glömt vika de verkligen är.

   • Mo says:

    Bra beskrivning ! Det är vårt fysiska ego som formas och präglas av miljön, ju tidigare ( dvs förskola mm ) desto starkare. Vårt ego, till stor del omedvetet, kan sedan genom gruppacceptans styras av samhället i önskad riktning. Hjärntvätt i dagligt språkbruk.
    Det bästa sättet att frigöra tanken från denna konstruerade järnmask är att släppa in ditt astrala medvetande ( tex på det sätt du beskriver ) som samhället inte har kontroll över. Då upptäcker du så småningom dig själv och kan glädjas över det som verkligen har betydelse och ger glädje i livet.

    • Det vi upplever som vår kontrollerande omgivning är en funktion av människornas kollektiva medvetande. Det är därför som människan själv, inte någon exogen negativ kraft, antikrist eller demoner/tupas, avgör vår destination. De är ett resultat av vårt kollektiva låga medvetenhetsfrekvens. Detta är högeligen missförstått, grunden för Judendomens ännu förväntade Messias, Kristendomens återvändande Jesus eller Islams förhoppningsfullt återvändande Profet, som ‘alla ska komma och rätta till vår tillvaro’. Jag och flera andra har påpekat detta ett flertal gånger: det är endast genom att den enskilde människan och dennes förhöjda medvetande och insikt, som vi kan åstadkomma vår egen befrielse/frälsning. Det är lika enkelt som svårt. Det krävs att en ‘majoritet’ av mänskligheten dels förstår vår egen inneboende kraft, dels blir tillräckligt djupt övertygade om att detta är den enda vägen framåt, dels tillämpar sina insikter. Under tiden som ‘uppvaknandet'(ett slitet ord) sker drives agendan kring vår offersituation vidare med krig, sjukdomsrädslor och fruktan för allehanda hemskheter, t.ex. den fysikaliskt helt förvirrade klimatkrisen, som tillsammans endast har som avsikt att hålla den almänna medvetandenivåns frekvens så låg att förändring fördröjs/omintetgörs.

     • Mo says:

      Som alltid kloka ord från dig.
      Ja vi behöver förändra vårt tänkesätt redan tidigt i livet. Carinas synpunkter på pedagogik i skolorna är mycket insiktsfulla. Det kan vara en bra början.

     • Erik says:

      Vad vi vet, vet vi intuitivt, reste är antingen spekulationer eller ord från lärda mästare, men att jaget (me, I and my self) det vill säga i västerländsk filosofi och psykologi ligger idén om ETT jag centralt vilket synnerligen olyckligt.

      Jaget är inte ett utan består av många olika delar som sinsemellan inte behöver känna till varandras existens – framkommer hos människor med dissociativa störningar vilket innebär att upplevelser och handlingar är skilda från medvetandet. Nästa steg där det framkommer som allra tydligast är vid besatthet – från bland annat i Markusevangeliet 5 vers 9 när Jesus frågar: ”What’s your name?” The man replied, ”My name is Legion, for we are many”.

      Har själv sett besatthet på mycket nära håll – pupillerna växer så att iris helt försvinner och ögonen blir kolsvarta och andra ”personligheter” (demoner) träder fram – en märklig kuslig stämning sprider sig i rummet och hårets reser sig på armarna.

      Detta är inget annat än, en förstärkning av de vi kallar för jaget och dess olika primitiva rädslor, hat, girighet osv, det är demoner fast vi inte vill veta av det.

      • Erik says:

       Om vi ger känslan av ”jag” till allt som händer i oss, om vi säger ”jag” till allt vi tänker,
       känner, säger eller föreställer oss, kan ingenting heller förändras i oss.

       De som accepterar läran om de många jagen: att varje önskan, tanke, handling, passion, etc hos oss motsvarar någon av alla ”jag” eller något helt främmande, annat. Annars blir det att vi varje gång vi har en negativ känsla säger: ”Jag mår dåligt”, ”jag känner mig besviken på si och så”. Om vi säger ”jag” till alla av detta betyder det att vi är så identifierade med oss själva att det är omöjligt för oss att internt skilja oss från den falska känslan av ett ”jag”. Då blir det också möjligt att undvika negativa tankar och känslor.
       rDet finns i oss väldigt destruktiva inre tillstånd som vi inte bör identifiera oss med och som vi måste undvika; annars kan de förstöra vårt liv. Vi bör inte ta dem som ett ”jag”. De mest främmande tankarna och skrämmande bilder kan dyka upp i vårt sinne när som helst.

       Om vi identifieras med allt som händer inom oss, kommer vi inte att kunna observera det. Vi behöver internt separera oss själva i den del som minns och observerar oss själva och den del som tänker, har känslor och gör handlingar, som kan dyka upp i oss – inlärt, mekaniskt och automatiskt.

       De människor borde göra är att dela upp sig i den som observerar och den som blir observerad; först då kan vi ställa oss frågan: ”Vad gör det här”? ”Vad står det för?” ”Vad vill den?” ”Varför plågar detta mig med sin lust, med sin ilska…?”

       Detta begär är ett djur inom mig som måste eliminera; denna själviska tanke är ett annat jag som plågar mig och som jag behöver sönderdela, denna känslan som gör ont i mitt hjärta, är ett påträngande jag som jag måste reducera till ett kosmiskt damm.

       Ställer er frågan: Om vi inte har skapat detta själva, om vi inte har tänkt dessa tankar frivilligt, varför säger vi ”jag” till allt detta då? Om vi tror att vi skapar detta så tillskriver vi detta till oss själva, och då har de full makt över oss. Hur ska vi annars kunna eliminera alla ”jagen” inom oss så att bara vår egen verklighet finns kvar i oss?

       • Jag håller med dig, Erik. Det är livsfarligt att identifiera sig t ex med sina sjukdomar. Jag korrigerar alltid människor som säger t ex: ”Jag har ju min cancer”. Om man omhuldar sjukdomar genom att kalla dem ”sina” eller andra förvärrar andras diagnoser genom att kalla dem ”dina” eller ”deras” eller ”vår” så har du bjudit in djävulen på kalas. Du må ha dragit på dig sjukdomar genom ett osunt leverne, men genom att externalisera dem, kan du bekämpa dem. Det är nästan alltid ”gifternas, d v s samhällets cancer” men genom internaliserad skuldförskjutning försöker myndigheter att manipulera medborgaren att med övertygelse tro att hon själv orsakat sina plågor.

      • • Först; intuition är inte någon färdig ‘box’ att relatera till. Din intuition är stukturellt/fysikaliskt annorlund än min egen, och alltid individorienterad med hänsyn till vad personens aktuella medvetenhetsnivå ‘ger tillgång till hos källan’.
       • Personlig besatthet eller ‘demonisering’, om Du så vill, är ett väkänt fenomen. Det har ingen psykriatisk definition eller diagnos, eftersom det inte är ett tillstånd som har godkänts därtill. Personlig demonisering kan ske på flera sätt. Det har primärt inget med egots naturliga, sinnesorienterade preferenser att göra, såsom egocentricitet, girighet, fåfänga, vrede etc., sekundärt dock. Egentlig besatthet, om en flytande definition kan accepteras, kan oftast hänföras till att en enskild individ öppnat upp sig för inflytande/domesticering av ett negativt astralt väsen, som behöver en fysisk kropp för att kunna leva ut sina mentalt dominerande inflytelser. Öppningen för domesticering kan ha skett vid okontrollerad sinnesutvidgning eller astralfärder, ibland betingade av, men inte nödvändigtvis, psykofarmaka & narkotika (LSD, peyote etc.). Det kan också vara hänförligt till en starkt personlig önskan eller ‘underkastelse’ därvid eller i samband med sinnesutvidgning (historiska exempel kan säkert identifieras av kunniga). Det kan också ha skett under fosterstadiet av dessa skäl, eftersom moderns och fostrets medvetanden är sammankopplade, varför barn kan födas demoniserade, utom medicinsk kontroll.
       • Det jag refererade ovan till avseende ‘demoner/tupas’ är kollektivt betingade, tankemanifesterade entiteter, som får sin näring/fortlevnad av människors kollektiva rädsla, skräck och egenbegränsande offermentalitet. De påverkar fortlöpande sålänge som dessa mentala tillstånd är i majoritet hos människorna. Därför har människor via sin medvetenhetsnivå alltid ‘sista ordet’ betr. dessas fortlevnad och inflytande. Detta är också grunden till de exemplifierade samhällsorienterade åtgärderna från ‘kontrollörerna’, i syfte att tillförsäkra sig fortsatt dominerande inflytande och förhindra naturlig medvetandeutveckling.

       • Erik says:

        ”Din intuition är stukturellt/fysikaliskt annorlund än min egen”

        Det kan också beror på i vilken grad man sover; alltså tror att man är medveten, fast man i själva verket inte är det. Jag vet att detta är ytters provocerade men vet man inte ens om att man drömmer, när man drömmer, är man lika omedveten i vaket tillstånd – allt bra händer en, utan att man ser några som helts samband mellan händelserna – livet bara sker i illusionen att man själv styr. I själva verket styr man ingenting.

        Insikten om detta står och faller med med insikten om inlåsningen i egot (eller alla olika delar av egot) som många tror är en del av en människas essäns, vilket det inte är. När man börjar dela upp sin perception, rikta den inåt och koncentrerar sin total uppmärksamhet på att enbart observera den del som blir observerad (agerar, talar osv) inser man till sist att egots alla sidor inte alls har något att göra med ens sanna natur, utan man inser att man bara är som en marionettdocka som någon eller något annan rycket i trådarna och själv är man totalt omedveten om och ställer sig aldrig frågan hur jaget kan både tycka om någon väldigt mycket för att i nästan stund känna aversion och så tror man att de olika delarna är en själv. På så sätt befinner man sig under total kontroll. Skriver detta mest för men egen skull, inte för att övertyga eller få rätt.

        Det finns ju en orsak till att all filosofi och psykologi här i västerlandet har som axiom att jaget ligger centralt och är en del av oss samt är ett. Det är jaget som ser, känner osv – jag är arg. Jag hatar. Det är den ultimata kontrollen. Lyssna när medias västersjournalister ställer frågor till sina politiska motståndare genom att fråga: dessa avskyvärda högerextrema åsikter du har, vad säger det om dig som person?

  • Materien uppstår ur medvetandet. Jag tror att Walter Russel förklarar detta bäst i The Universal One, här i filmformatet: https://www.youtube.com/watch?v=Wc9ZEJ0RVbo

 9. Loa says:

  Turkiet viker sig – tänker släppa in Sverige i NATO
  Publicerad: 2022-06-28 21:25
  https://nordfront.se/turkiet-viker-sig-tanker-slappa-in-sverige-i-nato
  Under kvällen kom beskedet om att Turkiet och Sverige har kommit överens. Mot att Sverige utlämnar PKK-medlemmar till Turkiet häver Turkiet blockaden mot Sveriges Nato-medlemskap.
  — punkterna —

  Turkiet släpper in Sverige i NATO – Kakabaveh hotar med misstroende
  Publicerad 29 juni 2022 kl 00.01
  https://www.friatider.se/turkiet-slapper-sverige-i-nato-kakabaveh-hotar-med-misstroende
  Efter ett långt möte mellan de inblandade länderna i Madrid meddelade Turkiet att man kommer att överge sitt veto mot ett svenskt och finskt medlemskap i NATO.
  Av allt att döma har socialdemokraterna gått med på en rad turkiska krav gällande behandlingen av PKK-kurder, som har varit gunstlingar åt S sedan 1980-talet.

  • Mo says:

   Nu har Turkiet blivit starkare och Sverige har blivit svagare. Vi tvingas leverera vapen när Turkiet fullföljer planer på anfallskrig mot norra Syrien. Tydligen så hade det varit en politisk omöjlighet för Sverige att stå ensam utanför NATO i Norden efter Finlands beslut.
   Några S-veteraner höjer sin stämma, för syns skull ? annars skulle väl motståndet ha visats tidigare i processen.

   https://www.expressen.se/nyheter/tunga-s-veteranerna-rasar-mot-sveriges-nato-avtal-med-turkiet-en-skam-for-sverige/

   Och nu måste vi förstås blunda ännu starkare för folkmorden mot kristna minoriteter under Turkiets flagg. Vad skall vi böja oss för nästa gång.

   https://unt.se/debatt/artikel/vi-far-aldrig-glomma-folkmordet-pa-kristna-minoriteter/lz29w81l

   • Loa says:

    Så nu står ens hopp till Morgan Johansson…

    Morgan Johansson sätter stopp för Erdogans krav
    30 juni 2022
    https://samnytt.se/morgan-johansson-satter-stopp-for-erdogans-krav/

    vid en presskonferens i samband med Nato-mötet i Madrid meddelade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att det nu finns en överenskommelse att 73 personer ska utlämnas från Sverige. Den tidigare siffran på 33 terrormisstänkta personer är alltså inte längre aktuell.

    På torsdagseftermiddagen meddelade president Erdogan att Sverige har lovat att lämna ut 73 terrormisstänkta personer. Men nu svarar justitieminister Morgan Johansson (S) med att hejda Erdogan. Enligt Johansson kan det bara ske ”om det är förenligt med svensk lag och Europakonventionen”.

    • Mo says:

     Sverige har förfäktat vårt stora behov av NATO medlemskap utifrån ett behov av att skydda oss mot Ryssland. Däremot tycks Ryssland inte protestera så mycket mot varken Sveriges eller Finlands anslutning så länge USA inte förstärker sin militära infrastruktur i de nya nordiska länderna. Viktig information för att bemöta eventuella krav som kan komma på militär utbyggnad i vårt land. För oss blir det ökad vapenförsäljning och medverkan i utveckling av den nya militär tekniken som vi inte har bärighet för annars.

     https://www.reuters.com/world/europe/russia-calls-finland-sweden-joining-nato-mistake-with-far-reaching-consequences-2022-05-16/

     • Loa says:

      ” så länge USA inte förstärker sin militära infrastruktur i de nya nordiska länderna.” – ICKE att tänka på! Är NATO inne i oss, så är de. Missilramper, biolab (ja, det har de ju redan ombesörjt), hela baletten. Om det ”behövs”.
      .

      https://www.friatider.se/erdogan-sverige-har-lovat-att-utlamna-73-terrorister
      1 juli 2022 kl 08.38
      Sverige har lovat att ”73 terrorister ska utlämnas till Turkiet”, enligt den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan. Han är tydlig med att Sveriges Natoansökan inte kommer godkännas av Turkiet om landet inte genomför det man kommit överens om.

      • Mo says:

       Det jag menar är att NATO behöver skaka av sig USA . Men hur ? Därefter skulle relationen med Ryssland kunna bli vänligare och vi kan öppna upp samarbetet igen med Nordstream och annan handel.

       • peterkrabbe says:

        Så borde det naturligtvis vara, men knappast genomförbart. NATO styrs av USA och organisationen kan därför närmast ses som en ny form av kolonialism. Det blir ju inte enklare precis av att alla i toppen, både här och där tillhör samma judiska sekt. Vi är redan inkorporerade, vilket Maggan ogenerat visar för det svenska folket.

        • Mo says:

         Vi har varit styrda av NATO länge. Att stå utanför men ändå vara uppbunden i Värdlandsavtal där vi inte vet vad som förpliktar utan att kunna påverka vad innebär det egentligen. Det är full aktivitet från amerikanska förband på våra nationella territorium redan idag. Finland tycks vilja ta sig ur det. Är det någon som vet varför ?

         • Mo says:

          Det är många faktorer som samverkar. Kanske de nordliga delarna behöver NATOs skydd mot annat än militära fiender. För att skydda värdefulla varutransporter från plundring av kriminella såsom terrorister. Pirater är ett stort problem idag vid varutransporter till havs tex vid några av Afrikas kuster. Men även på land, IS kopplade in sig på befintliga pipelines för olja, på annat håll förstörs järnvägsnät när begärliga koppar kablar plockas bort, elledningar kapas osv.
          Sedan kan man misstänka att USA vill ha koll på det som händer på våra nordliga breddgrader av flera anledningar. De vill vara boss förstås. Deep state och köpmännen vill ha full kontroll.

          https://nordkalottradet.org/uutinen/sidenvagen-oppnar-nya-mojligheter-for-nordkalotten/

 10. Mo says:

  Förändringens tid i Sverige. Ayad Al Saffar kom som flykting till Sverige 1984 med tomma händer och började sin karriär som bärplockare. Är det förmågan eller någon som hjälper på vägen ? Kvinnorna lyser iallafall med sin frånvaro till glädje för det nya majoritetssamhället som påhejas av svenskarna.

  https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/uppgift-ahlens-saljs/

 11. Erik says:

  Syncellerna som finns på näthinnan skickar signaler genom synnerven till syncentrum. Syncentrum ligger i hjärnans bakre del. Syncentrum tar emot signalerna och tolkar dem till en bild.

  Eckhart von Hochheim (1260 – 1328, tysk filosof och teolog) lär ha sagt när han fick frågan från en församlingsmedlem efter predikan:

  Ni har uppenbarligen mött gud, säg mig hur skall jag också kunna nå gud?

  Eckhart svarade: Det är mycket enkelt. Allt du behöver göra för att möta gud är att till fulla förstå vem som tittar ut genom dina ögon.

 12. Loa says:

  Zelenko är död! (Han var – 48)

  Hero, Patriot, and God-fearing Truth Advocate Dr. Zelenko Passes Away
  By Justin Deschamps
  June 30, 2022
  https://vigilant.news/2022/06/hero-patriot-and-god-fearing-truth-advocate-dr-zelenko-passes-away/

  Dr. Vladimir “Zev” Zelenko, the man who discovered and implemented the treatment for Covid-19 that over the past two years has been responsible for saving millions of lives worldwide, has passed away after a long battle with cancer. He was 48.
  Born in Kiev, Ukraine in 1973,

  The key to the “Zelenko Protocol” was very early intervention to treat the virus inside the cellular level before it could break loose and develop into a full-blown respiratory disease.
  Up to the time of his death, Zev had overseen the treatment of approximately 7,500 patients using his protocol and experienced only three patient deaths. The use of the Zelenko protocol has spread worldwide.

  While he was nominated along with other courageous doctors for a Nobel Prize in recognition of his groundbreaking treatment and outspoken advocacy on behalf of patients, for the most part Zev faced censorship and condemnation for his taking a bold stand against prevailing orthodoxy.

  Over the past year-and-a-half, Zev has been an outspoken critic of the mRNA vaccine pointing to both its serious side-effects and its alteration of genetic code. He has been especially critical of the use of the vaccine in children who are not old enough to give their own informed consent and who face virtually no risk of serious illness from Covid-19.

  He is survived by his wife, Rinat, their two children, Shira and Liba, and six children from his previous marriage,
  !

 13. Mo says:

  eva-marie, hoppas allt blir bra.

 14. Erik says:

  Risken med att tro, är att tron kan leda bli inlåsning och låsningen sker i trosinläsningen – vad man skall tro på och inte tro på som kan begränsa upptäckandet – vad man skall tro på är redan på förhand bestämt av andra i annat fall är du en kättare.

  Inom naturvetenskapen eller det naturvetenskapliga forskningsidealet börjar man med observationer, klarläggning och dokumentation och sedan en lång väg ner till utkristallisering av lagar, så kallade naturlagar som bekräftas av experiment och resultaten av experimenten – allt vad vi kan mäta och väga.

  Inom de trosbaserade religionerna gör man tvärt om: man börjar med lagar, fastställda axiom för att sedan försöka hitta tecken och vittnesmål som bekräftar tron på dessa påförhand bestämda postulat.

  Den första är baserad på logik, den andra på fantasi, men ingen av dessa två system är baserad på introvert observation som ledder till intuitiv kunskap. Den intuitiva kunskapen går bortom vad man kan mäta och väga och är inget man tro på, utan man ser mönstren och den intuitiva kunskapen är blixtsnabb och symbolisk.

  Vi kan föreställa oss tre dimensioner, och se och ana de fjärde (tiden) men den femte, sjätte och sjunde förblir dolda för oss trots att det finns forskning som bekräftar att alla dessa högre dimensioner redan finns klara i vår hjärnor. Se följande forskning på området: https://www.eurekalert.org/news-releases/834792

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: