I spindelns nät…

Så har vi då påbörjat år 2024, ett år som på många olika sätt ser ut att bli ett ödesår för oss alla. Samtidigt finns här unika möjligheter. Som ett super-valår kommer befolkningarna i många länder att få sätta ner foten om de hittills ganska ostörda förberedelserna för globalisternas The Great Reset, viktigast är kanske presidentvalet i USA och valet till Europaparlamentet inom EU. Men också andra viktiga ekonomier, som exempelvis Tyskland, går till nationella val. Om vi inte utnyttjar detta – och bevakar vår rätt i valprocedurerna – får vi inga fler möjligheter att stoppa den globala slakten på demokratin. Istället kommer övergången till kleptokrati att fullföljas och ingen väg finns tillbaks till våra invanda samhällen.

Kleptokrati av klepto- och -krati (”stöldstyre”) är en stat som regeras av personer som utnyttjar regeringens möjligheter, naturresurser och folket för personlig vinning, ett statsskick där staten leds av ”tjuvar”. Det kan också användas mera allmänt för stater som är korrumperade. (Wikipedia)

Införandet av kleptokrati kommer att få begrepp som fascism och kommunism att blekna, de personer som hjälper varandra till makten har nämligen inget annat intresse för ögonen än sin egen personliga vinning och ser övriga människor som boskap, som kan mjölkas, styckas och konsumeras utan samvetskval. De förvandlas från levande varelser till statistik i en global årsredovisning, att ökas, minskas eller avvecklas efter behov. Behovet avgörs av det fåtal människor som utsett sig själva till att styra över vår framtid.

Låt mig vara tydlig! Slakten på demokratin pågår redan och har pågått i flera decennier, de kommande åren innebär bara att dörren stängs och låses. Vi kommer inte att kunna öppna den igen. När Klaus Schwab står i Davos och orerar om att ”vi skall inte äga någonting, vara fattiga och lyckliga” drar vi på smilbanden och tycker att han är en dåre som man inte behöver bry sig om. Men om man vet att hans organisation WEF sponsras av i stort sett hela den finansiella och industriella eliten i världen, kanske det är värt att tänka efter.

Den finansiella makten i världen har byggts upp främst under de senaste två hundra åren och är idag i det närmaste total. Från att ha haft sitt centrum i Norditalien och Sydtyskland under medeltiden har den under kolonialepoken flyttat vidare via Spanien och Portugal till Holland och England. I Europa har England tagit ledningen med London som centrum och därifrån har steget tagits över Atlanten till USA. Idag är makten lokaliserad till stadsstaterna City of London och Washington DC. Viktiga medspelare är Vatikanstaten och Schweiz.

Deras verktyg är respektive Bank of England, Federal Reserve, IOR i Vatikanen och BIS i Schweiz. De arbetar med olika men samordnade koncept. Låt oss se lite närmare på dessa!

  • City of London arbetar i sann kolonialistisk anda med att dra in kapital och vinster från större delen av världen, men också med att se till att dessa medel stannar hos en liten privilegierad grupp av människor. Genom ett sinnrikt konstruerat nätverk av skattebefriade zoner, flertalet under brittisk flagga, kan de vinster som görs i den globala världen undgå beskattning och framför allt insyn. Förutsättningen för detta är anonymitet och skydd från högsta politiska nivå. Man har här skapat en finansiell värld, avskild från vanliga människors verklighet och med ett totalt skydd på anspråk från såväl stater som enskilda. När Schwab talar menar han inte denna, deras egen värld, utan vår krassa verklighet. För närmare info om detta se gärna bifogade video! https://topdocumentaryfilms.com/spider-web-britain-second-empire/
  • Federal Reserve har som uppgift att trycka upp dollarsedlar och distribuera en penningmängd som står i balans med underliggande säkerheter. Banken bildades genom en kupp i parlamentet i Washington 1913 och ägs av de tio privatbankerna Rothschild of London, Rothschild of Berlin, Warburg of Hamburg, Warburg of Amsterdam, Lehman Brothers of New York, Lazard Brothers of Paris, Kuhn Loeb of New York, Israel Moses Seif of Italy, Goldman Sachs of New York och J P Morgan Chase of New York. Ledande familjer är Rockefeller, Rothschild och Warburg. Nio av tio av dessa banker har judiska ägare. Fed styr räntesättningen i en stor del av världen och därmed börserna.

De främsta profitörerna på 1929 års krasch var Goldman Sachs och Lehman Brothers. Till JP Morgans ”meriter” hör att ha varit huvudfinansiär för USA:s insatser i båda världskrigen, Boerkriget i Sydafrika och fransk-tyska kriget 1870. Morgan hade dessutom nära kontakter med Benito Mussolini i Italien och Hjalmer Schacht i Nazityskland.

  • IOR ( Instituto per le Opere di Religione) i Vatikanstaten är en sluten bank, kallad världens hemligaste, som styrs av fem kardinaler. Syftet är att förvalta den katolska kyrkans enorma förmögenhet. Banken anses ha förbindelser med maffian och har anklagats för medverkan i penningtvätt.
  • BIS ( Bank of International Settlements) har sitt säte i Schweiz och ägs av Federal Reserve, Bank of England, Bank of Italy, Bank of Canada, Swiss National Bank, Nederlandsche Bank, Bundesbank och Bank of France. BIS är den mäktigaste banken i världen, centralbankernas bank. På ägarsida dominerar Rockefellers. BIS håller 10% av penningreserven för minst 80 av världens centralbanker IMF och ett flertal andra institutioner.

Carroll Quigley beskrev BIS som ”del av en plan att skapa ett system av världskontroll, i privata händer, med möjlighet att dominera varje lands politiska system och världsekonomin i sin helhet”. Nämnas kan i sammanhanget att vår egen f.d. riksbankschef, den blygsamme Stefan Ingves satt samtidigt i styrelsen för BIS…

Samma finansfamiljer som kontrollerar BIS kontrollerar också WEF (World Economic Forum), IMC (International Monetary Conference) och WTO (World Trade Organization). Hur var det nu med Klaus Schwab? Börjar ni förstå sammanhanget?

Sammanfattningen av detta är att vi har en världsekonomi som ligger på två skilda nivåer, den övre – för de utvalda – skall vi vanliga dödliga inte känna till eller komma i kontakt med. Den lever sitt eget liv utom vår kontroll. Det är inte heller den som Schwab talar om. Han talar om VÅR värld, den undre nivån. Där kan man från den övre hämta påfyllning när det behövs, eller bara ansa så den inte växer för mycket. Eller som bonden – gräva upp potatis ur potatislandet.

Det är ju ändå så att vi, små strävsamma myror, behövs för att skapa mekanismerna för den finansiella skörden – arbetare till fabrikerna, soldater till krigen, konsumenter av alla prylar från tillverkningsindustrin och livsmedelsindustrin, poliser för att ta oss i nacken, fängelser för obstruktörer och sjukhus för att lappa ihop de som inte håller tillräckligt länge. Vi är och skall vara ett slavsamhälle. Om vi får det för bra utgör vi en risk för dem där uppe. Där är vi nu. Vissa av oss börjar till och med bli så kloka att vi förstår att det är någon annan som bestämmer, att demokrati är en teater för att hålla oss lugna och tysta, att vi frivilligt betalar för de krig som skall utrota oss själva.

Hur gör man då för att förvandla 8 miljarder människor, varav minst 5 anser sig vara hyfsat välbeställda, till fattiga lydiga slavar, utan anspråk att få bestämma över sina egna liv, familjer eller livsvillkor i övrigt? Det är egentligen ganska enkelt.

Förr odlade man sin torva och byggde sitt hus själv. Då fick man bränna ner hans hus och stjäla hans lagrade livsmedel. Ville man vara helt säker så satte man på mannen en uniform och skickade honom till kriget, risken var inte så stor att han skulle komma hem igen och familjen svalt ihjäl.

Idag har vi en konsumtionsekonomi. För att få allt vi vill ha, köpa ett hus, en bil, en båt, en semester, måste vi ta ett lån i någon av bankerna ovan. Lönerna får aldrig bli så höga att man kan köpa något utan att låna.

Räntorna och amorteringarna som vi aldrig kommer att kunna klara utan att arbeta lydigt och snällt bestämmer vem? Jo bankerna ovan. När bankerna vill att vi skall låna mer sänker man räntorna så att vi får råd, när vi får det för bra höjer man räntorna så att vi antingen tvingas sälja det vi vant oss vid att äga, eller om ingen vill köpa gå i konkurs och lämna allt. För att det vi tvingas lämna ifrån oss skall gå till rätt mottagare har man utvecklat ett system av värdepapper och säkerheter i form av pantbrev, inteckningar, skuldebrev, reverser, avbetalningskontrakt m.m.

Det som händer är att vad vi skrapat ihop på vår nivå går upp till den övre nivån, där det försvinner för våra ögon. Vi blir fattiga, de ”utvalda” blir rikare. Hur detta hanteras i finansvärlden kan vi studera genom att läsa den amerikanske finansanalytikern David Rogers Wells nyskrivna bok The Great Taking, som vi här kan presentera i svensk översättning som Den Gigantiska Stölden.

 Vad handlar den här boken om? Det handlar om att tillskansa sig säkerheter (panter), alltsammans, vilket är slutspelet för denna globalt synkrona supercykel av skuldackumulering. Detta genomförs som en mycket långt tillbaka planerad, intelligent design, vars fräckhet och omfattning är svår att omfatta för sinnet. Det som innefattas är alla finansiella tillgångar, alla pengar på banker, alla aktier och obligationer, och därmed all underliggande egendom hos alla offentliga företag, inklusive alla inventarier, anläggningar och utrustning, mark, mineralfyndigheter, uppfinningar och immateriella rättigheter. Privatägd personlig och fast egendom som finansierats med valfritt skuldbelopp kommer att tas på liknande sätt, liksom tillgångarna i privatägda företag som har finansierats med skulder. Om detta bara delvis lyckas, kommer det att vara den största erövringen och underkuvandet i världshistorien / David Rogers Well

David ser här finansmarknaden från insidan och låter oss ta del av sina erfarenheter. De pekar entydigt i riktning mot globalisternas språkrör Klaus Schwab. Dags då att ta Schwab på allvar och förbereda ett försvar mot globalisternas nådastöt. När vi har berövats alla våra tillgångar har vi inte längre mycket att sätta emot. Jag skall återkomma till en diskussion om Davids bok, eftersom den inte är helt lätt att förstå för läsare utanför banksfären. Översättningen är gjord av Sture Blomberg.

Peter Krabbe

181 Responses to I spindelns nät…

  1. jesslar53 says:

    Tack för det inlägget dom ( VEF etc) är många men vi är fler , man måste börja någonstans swexit behöver namn underskrifter 1200 till om vi alla pensionärer tar tag i pennan så kan kanske det inte är försent för våra barnbarn , våra barn är redan indoktrinerade och upptagna med fighten om framgång i livet

  2. jesslar53 says:

    Vidare om den totala kontrollen, nu skall alla navigera efter GPS inga sjökort och man kan träna upp vem som helst att navigera , på dom rederier, utländska och inhemska, har man blivit övertygade om nyttan med detta och onekligen är det bra även för fritidsbåtar, men om man vill störa världshandeln då pressar någon högt uppsatt (VEF) på deleet Satelit transmission ,då hittar inga varor dit dom skall eftersom inga sjökort eller sextant finns ombord längre , utan på mitt sista fartyg.
    t,e,x, i krigsområden där stör man ut radar signaler etc.

  3. jesslar53 says:

    Kanske en förklaring till balternas vilja att tillhöra NATO .
    https://www.s-sanningen.com/baltutlamningen

    • Benny says:

      Tyvärr är det väl så att balterna med Nato hoppat i galen tunna och kommer utan skrupler att offras av USA precis som Sverige och de övriga nordiska länderna om det blir krig! Till saken hör att alla rådsrepubliker i Sovjet fick lida för deras despotiska ledare under kommunismen!

  4. hansgustavdahl says:

    Jag har börjat att läsa PDF-boken. Verkligen mycket intressant!

    Jag ska citera några ord från sidan 16:

    ”I mars 2003 började jag se ett fenomen som jag aldrig sett förut. Enstaka
    dagar gick allting upp, utan någon uppenbar källa till fondflödena. Det fanns
    ingen rotation. Alla sektorer gick upp, liksom obligationer. Detta drevs inte av
    öppna marknadsoperationer eftersom tillväxtenen av penningmängden föll.
    Något aldrig tidigare skådat hände på marknadens inre. Den enda
    förklaringen var att skapade pengar nu injicerades direkt på
    finansmarknaderna; Jag skrev om detta på den tiden. Det förstås inte ens nu
    att detta var den faktiska början på ”Quantitative Easing” (QE), mer än fem år
    innan det officiellt tillkännagavs under den globala finanskrisen. Jag såg det
    som en handling av desperation och kände återigen mitt ansvar att skydda
    människor.”

    Det påminner om en liknande metod inom medicinen – att behandla symptomen, istället för sjukdomen; eller lite mer krasst uttryckt: som att klistra över varningslampan för oljenivån på instrumentpanelen i bilen istället för att fylla på olja.

    I det sammanhanget vill jag berätta en historia om en bilskojare som hette Jens Stolt:

    Jens Stolt hade en kombinerad skrothandel och bilfirma och klurig som han var sålde han inte sällan skrotbilarna för dyra pengar till godtrogna kunder. En dag fick han in en skrotbil som ytligt sett såg rätt fin ut och den gick att köra, men det lät förskräckligt från motorn. Då trckte han ner några bananer i oljetråget och vips försvann oljudet. Sedan sålde han bilen.

    Kort tid därefter kom bilköparen tillbaka och förklarade väldigt upprörd att bilen plötsligt hade börjat skramla fruktansvärt.

    Då log Jens Stolt brett och sa:

    – Ge han en banan då och då så spinner han som en katt.

    Här är förresten ett väldigt intressant föredrag av Edward Griffin om hur människor luras av centralbankssystemen kopplade till BIS genom bland annat två ”banan-knep”, som han kallar ”Duck-Dinner-Mechanism” och ”Mandrake-Mechanism”:

    (Reality of Money – G Edward Griffin)

    Slutligen ett citat som manar människor till motstånd mot övergrepp och förtryck:

    “Any society that would give up essential liberty to obtain a little security will deserve neither and lose both.”
    ― Ben Franklin

    • jesslar53 says:

      Ja nu är det så här att som du säger klistra över lampan till alarmet är väl något som är vedertaget nu , det går ett tag till , men nivåalarmet kanske ej visar fel det får man kontrollera , men endast vi få äldre som har upplevt och nu förstått att nivå alarmet bör kontrolleras lyssnas inte på , innan vi går till botten.

    • Sture says:

      @ hansgustavdahl,
      Edward G. Griffin skrev en fantastisk bok ”The Creature from Jekyll Island: A second Look at the Federal Reserve”, som jag djuptdykt i och skrivit om i flera artiklar, som refererats här på Krabbes blogg. Där kartlägger han den s.k. ”Mandrake mechanism” genom vilken tryckeriet av papperspengar från tomma intet möjliggörs. För dessa papperslappar (ung. som ”monopolpengar”) kan sedan dessa bank-gangsters köpa upp allting och genom inflationen (möjliggjord genom upptryckningen av mera papperslappar) ta ifrån mänskligheten delar av deras sparade pengar (en slags osynlig skatt).
      Det som David Roberts Webb visar i denna bok är hur man genom hemliga juridiska finter också kan ta ifrån folket allt det som de redan äger och har betalt för – en ”den slutliga stölden av allting”, vilket skapar det som Klaus Schwab säger: ”ni kommer inte att äga någonting”. Vi är inte där ännu. Men vid nästa bankkris kommer detta att utlösas. Jag skulle vara jättelycklig om läsarna av denna blogg försökte tränga in i texten för att deschiffrera den hemliga lagtexten. Textmassan är på 66 sidor och förordet på 33 sidor, som man kan hoppa över om man anser att man kan historien om de två världskrigen och finanskrisen 1929. Förordet är visserligen en mycket personlig och konkret upplevelse av dessa fasor, som folk trodde bara råkade drabba dem men vilka var planerade in i minsta detalj. Så jag hoppas att vi kan komma vidare och inte bara upprepa det vi redan vet..Och det är också David Roberts Webbs förhoppning.

      • Mats says:

        Sture två frågor utanför ämnet
        Vi hör alltmer om allvarlig sepsis. Media skriver även att det ökat efter c19. Vet du om det finns några kopplingar till det så kallade vaccinet?
        Det verkar som många länder efter den så kallade pandemin har högre allmän dödlighet än tidigare, dock inte Sverige. Har du någon fundering kring detta eller är detta fel?

        • Jari Norvanto says:

          Sepsis är, by definition, alltid allvarligt (jfr septikemi).
          Jo, även Sverige har / hade s k överdödlighet efter Plandemin, men färre procents ökning än snittet för EU-länderna (enl SCB:s statistik fram till våren 2023).

        • Sture says:

          @ Mats,

          Mortaliteten i septisk chock är c:a 30-40% och har varit så under väldigt lång tid. Att sepsis har ökat efter pandemin hänger säkert ihop med att immunförsvaret försämras med Covid-19 vaccinationerna. Bl.a. har man visat att de s.k. makrofagerna typ 2 (stora ätarceller) försvinner. Att Sverige har lägre överdödlighet skulle kunna hänga ihop med att vi inte hade några lock-downs. Unga människor, som har ett starkt nedärvt immunförsvar (olika typer av T-celler), kunde då låta sig infekteras, sig själv ovetandes eftersom de var symptomlösa. De antikroppar som bildades kunde då tidigt i förloppet efter en vaccination omedelbart angripa de celler i vilka det bildats spikproteiner efter vaccination. Bildningen av spikproteiner skulle då bli mycket lägre och skadorna av spikproteiner mycket mindre. Men detta är bara min egen spekulation. Det kan alltså ha varit så att lock-downs rent medicinskt förvärrade situationen eftersom det förhindrade en tidig bildning av antikroppar hos unga människor, som hade symptomlös infektion.Det kan också ha berott på annat.

      • hansgustavdahl says:

        I boken framgår det att David Roberts Webb såg vad som höll på att hända och bland andra varnade den svenska statsledningen, men att det via EU:s jurister genomförts ändå och att detta har skett helt utan folkets vetskap.

      • hansgustavdahl says:

        Sture, här är enligt min åsikt, en ärlig och skicklig jurist som ni skulle kunna kontakta:
        Pavon.se

        Christian Pavón är Europarättsjurist och frilansar även för Newsvoice. Här är en av hans senaste artiklar där:
        https://newsvoice.se/2024/01/svenskar-egentligen-forsvara-i-sverige/

        • Erik says:

          Jurist är inte en skyddad titel. Vem som helst får egentligen kalla sig för jurist.

          Jag har läst hans uppsats från Södertörns folkhögskola: Institutionen för samhällsvetenskaper (ej en institution för juridik…) med titeln ”Förvaltningsmyndigheternas kommunikationsskyldighet: Regelverk och tillämpning” (10 Högskolepoäng – arbete på grundnivå).

          Han har ett starkt kulturintresse samt är intresserad religion, filosofi och existentiella frågor och det märks i uppsatsen som är det ett litterärt mastodontprojekt som berör liknelse mellan det som kallas kommunikationsprincipen och boken Processen av Franz Kafka där huvudpersonen upplever motsatsen till allt det som denna princip innebär.

          Uppsatsen behandlar således kommunikationsskyldigheten som den regleras i 17 § förvaltningslagen. Han uppger inte heller att han har en juristexamen (vilket kräver 4,5 års studier vid universitet) och det märks då uppsatsen inte mycket handlar om juridik som man kanske hade förväntat sig.

          • peterkrabbe says:

            Tack för den analysen. Verkar inte vara rätt man för att uttala sig om Webbs iakttagelser. Såg dessutom att han kallar sig vänsternationalist, vad det nu skulle vara för något…. Stämmer ju med bra med Södertörns kommunistiska folkhögskola?

          • hansgustavdahl says:

            Men han skriver väldigt tänkvärda artiklar, vilket tyder på stor insikt, god vilja och förmåga, så ge honom gärna en chans att bevisa sin titel!

            • Erik says:

              Hans, var är det du inte förstår?

              Ett verktyg att låsa upp vilseledning består i att avkoda sammanfattade ord, alla: två-ord-kombination: klimatkatastrof?

              Det är inte svårt att förstå hur en programmering tillika en vilseledning eller försök till sådan går till. Plocka alltid isär alla två-ord-kombination och undersök; knyter en sanningsfunktion ihop dom? Gör dom inte det, var på din vakt – en sinnebild kommer i vart fall att poppa upp (även om två sammanfattade ord utgör en negation) och det är den bilden som vilseleder dig.

              Jurist är en akademisk titel (eller borde vara det) som beskriver en examen i juridik – en garanti för en lagkunnig person. Lägg till ett ord framför en titel vad händer då: diskbänksprofessor? Asienläkare? Gardinarkitekt?   

              En Europajurist. Waw… Det måste ju vara ännu mer än enbart jurist? Vad gör en Europajurist? Vilka bilder skapar titeln? Hjälper en Europajurist Europa vid juridiska tvister? Hemliga nattmanglingar i Bryssel?

              Det var: två-ord-kombinationen i titeln som omedelbart fick mig misstänksam (knyter en sanningsfunktion ihop dubbelordstiteln?) som omedelbart ledde till efterforskningar.

              Det är ju möjligt att Christian Pavón är Jur. Kand. i botten? Men det är inget han gått ut med i vart fall. Vad jag förstår (men jag kan ha fel?) så kan du dessutom kalla dig för Jur. Kand även om du avslutat dina studier i förväg. Det innebär att du kan studera en dag på juristprogrammet för att sedan hoppa av och fortfarande kalla dig för Jur. Kand.

              Så Hans, vilket chans är det vi ska ge honom för att bevisa sin titel?

              IBLAND ÄR DET BÄTTRE ATT VARA TYST OCH LÅTA FOLK TRO ATT MAN ÄR DUM ÄN ATT ÖPPNA MUNNEN OCH UNDANRÖJA ALLA TVIVEL

              • peterkrabbe says:

                Mycket underhållande kommentar från Erik! Den är dessutom väl förankrad i vår förfalskade verklighet.
                När jag läste på universitetet för mycket länge sedan kallade de ännu äldre i Lund studenterna för kandidaten. Man var nämligen kandidat till att så småningom få en KANDIDATEXAMEN. Man läste för att få en jur.kand-examen, i mitt fall en fil.kand-examen. Den innehöll ett flertal allmänbildande ämnen. Ville man fortsätta kunde man läsa vidare och kunde ev. klara sin MAGISTEREXAMEN. Lärarna på det gamla gymnasiet hade normalt denna examen och kallades därför för MAGISTERN. Den socialdemokratiska skolan tog snabbt bort denna titulatur, vem som helst skulle kunna vara lärare och socialisterna var sällsynta bland akademikerna.
                Dagens ungdomar tror, som Erik påpekar, att det räcker att läsa 10 poäng (eller Göken) så kan man kalla sig jurist. Med 10 poäng i 10 ämnen borde man då vara extremt bildad, tror man kanske, men det räcker inte ens för en kandidatexamen. Men genvägen är lockande och tid är pengar.
                Visst finns det goda skäl för att granska någons bakgrund om den ser dunkel ut – och man ändå förväntas grunda sin åsikt på den…

              • Egil Löf says:

                På hans X står följande:

                Christian Pavón

                @ChristianP40191

                Lever i den objektiva verkligheten. Vänsternationalist med Kandidatexamen i Juridik, med specialisering på Europeisk rätt. Svart bälte i Judo.”

                https://twitter.com/ChristianP40191

                På hans Linkedin står ”är Jurist med expertis på Europeisk rätt”

                Är det inte skillnad på titlarna?

                Mvh

  5. Pingback: I spindelns nät… | Varjager's Weblog

  6. Erik says:

    Tack för den Peter. Stor eloge till Stures översättning.

    Lägg sedan till att samma cabal organiserar oss i cirkulära ideologiska och religiösa motstridiga resonemang, där vi ömsom förväntas engagera oss och betona ena sidan och ömsom den andra och ingen ser att helheten bara är en högre form av nonsens – vi ska på sin höjd få bråka om ickefrågor av typen vilken färg stolarna skall ha, organiserat av ett enat media, allt för att kidnappa och äga samt rikta bort vår uppmärksamhet så att ingen ser helheten och/eller så skall vi falla för spektakel och meningslösa jippon som underhållningsindustrin ständigt förser oss med, allt emedan en majoritet är marinerade i alkohol och droger samma cabal låtsas bekämpa.

    Gud vilken lång mening det blev.

    • jesslar53 says:

      En högre form av nonsens ,, bra utryck, ickefrågor , där har vi våran byråkrati en ickeskapande industri som kunde utnyttjas på ett effecktivare sätt till väl för medborgarna..

      • Erik says:

        Uttrycket är lånat från Wittgensteins tidigare språkfilosofi
        (Tractatus Logica-Philosophicus).

        Skilj på högre respektive lägre form av nonsens: varje sats (i satsen) måste ha en sanningsfunktion till nästkommande sats som till sin helhet är ett utryck för något sant eller utrycker en sanning. Så fort logik-kedjan bryts uppstår nonsens, mer eller mindre komplext = lägre eller högre form av nonsens – om det man inte kan tala om bör man tiga om.

    • hansgustavdahl says:

      Erik, jag instämmer i ditt tack och din eloge och även med det du framhåller i din långa mening.

      I PDF-boken omnämns Larry Summers (tidigare USA:s finansminister). Därför skulle jag vilja anknyta till min sista kommentar till föregående krönika. I den får vi kunskap om att Larry Summers tillsammans med några av dem – som likt honom – innehaft ämbeten inom den allra högsta ledningen för USA sitter i den strategiska rådgivande styrelsen för oljebolaget Genie Energy Ltd.

      Genie Energy Ltd har getts exklusiv rätt till alla olje- och gasfyndigheter i Golanhöjderna, vilket Business Insider skriver om här:
      https://www.businessinsider.com/israel-grants-golan-heights-oil-license-2013-2?r=US&IR=T

      Fascismens grundare, den italienske diktatorn Benito Mussolini sa att fascism mer korrekt borde kallas korporatism eftersom det är en sammanslagning av stats- och företagsmakt:
      “Fascism should more properly be called corporatism because it is the merger of state and corporate power.” — Benito Mussolini

      – Vad ska vi kalla svängdörrarna mellan den svenska toppledningen och storföretagen?

      – Vad ska vi kalla miljardären Bill Gates finansiering av WHO?

      – Vad ska vi kalla samverkan mellan världens nationers ledningar och WEF?

      – Vad ska vi kalla partnerskap mellan FN och WEF?

      I Uki Goñis fantastiska bok ” The Real Odessa: Smuggling the Nazis to Perón’s Argentina” får vi en synnerligen väldokumenterad redogörelse för hur fascismen och nazismen byggs upp i bland annat Argentina, Italien Tyskland, Spanien, Kroatien under det tidiga 1900-talet, krigen som följde därpå – och hur tusentals krigsförbrytare inom dessa led gavs flyktvägar och ny identitet genom ”Ratlines” och ”Operation Paperclip” i samband med Nürnbergrättegångarna efter Andra världskriget.

      Vi kan fråga oss om inte fascisthuvudet på hydran har växt ut igen!

  7. Erik says:

    Vill bara lägga till att det Peter beskriver för oss sedan lång tid tillbaka planerats i formeln tes, antites = syntes. Blå vs röd, kapitalism vs kommunism, väst vs öst och möjligen att skurkarna i toppen kommer ”bankster each other” sedan kommer den långa natten falla över världen.

    Detta styrker min övertygelse att tillvaron på jorden styrs av fallna änglar, a.k.a Archons, utsparkade eller gjord av misstag av skaparens själv. Om detta lär vi bli varse efter vi passerat den andra sidan.

    • hansgustavdahl says:

      Hur har du fallit från himlen O Lucifer, du gryningens son! Du har slagits till marken, du som försvagade nationerna! 13 För du sa i ditt hjärta: Jag ska stiga upp till himlen, jag ska resa min tron över Guds stjärnor. Jag ska sätta mig på mötesberget längst upp i norr. 14 Jag ska stiga upp högre än molnen, jag ska bli lik den Allrahögste. 15 Men ner till dödsriket störtas du, längst ner i avgrundens djup.
      – Jesaja 14

  8. Janos Levai says:

    Jag lär mig hela tiden något nya saker, tack verkligen.
    En bevis, 77 kan fortfarande tänka…lite!? 😊
    Usch János, jag ville inte skriva i dag, bara njuta av den underbara skånska vår väder.hm!
    Den som håller mig i Livet!
    Köszönöm ! / ungerska/

    Igen en prima vägvägledning genom en komplicerade labyrint! Tack!/Peter K./

    Niccolò Machiavelli uppfattas i vår tid som en ondsint förespråkare av cynisk och manipulativ maktutövning. Men i själva verket gjorde han skarpsinniga analyser av sociala mekanismer som förklarar hur makt erövras, konsolideras och bibehålls. Machiavellis insikt att grymma men ändamålsenliga handlingar ofta kolliderar med allmänmänsklig moral och klassiska dygder utgör styrkan i Fursten – den bok som han skrev år 1513 och som troligen är den mest lästa och kontroversiella ledarskapsboken någonsin. Lars-Erik Wolvén visar hur aktuell Machiavelli är i relation till modernt ledarskap i näringsliv och förvaltning. Författaren granskar nutida makteliters ageranden och undersöker om de bryter mot den moral som avspeglas i Bibelns tio budord och i vilken utsträckning makthavare agerar machiavelliskt. Är det så att Machiavellis råd verkligen överensstämmer med och inspirerar till destruktivt ledarskap? Detta är en av de många frågeställningar som Lars-Erik Wolvén utforskar i sin bok. Med hjälp av en fiktiv fallstudie och med utgångspunkt i aktuell ledarskapslitteratur klarläggs hur relevant Machiavellis tänkande är i vår tid.
    Machiavelli trodde att vi alla är själviska. För honom fanns inget sådant som naturligt samvete eller moralisk böjelse. Så det enda sättet att göra människor moraliska är med våld, totalt våld faktiskt, att tvinga dem att bete sig mot sin natur. Ursprunget till den moderna totalitarismen kan också spåras tillbaka till Machiavelli.
    Machiavelli, uppfinnaren av den ”nya moralen”.

    Satan är ingen saga; han är en lysande strateg och psykolog och han är helt verklig. Machiavellis argument är en av Satans mest framgångsrika lögner än i dag. Närhelst vi frestas använder han denna lögn för att framställa det onda som gott och önskvärt, sitt slaveri som frihet och ”Guds söners härliga frihet” som slaveri. ”Lögnens fader” tycker inte om att berätta små lögner, utan den stora lögnen, med vilken han vänder sanningen på huvudet. Och han kommer att lyckas – om vi inte avslöjar Fiendens spioner.

    https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=en&id=27896&date=2024-01-13
    WEF, Great Reset and their masterminds – Is there a world conspiracy after all?
    WEF-conference in Davos: The WEF and its masterminds +++ Who is Klaus Schwab? Which forces are supporting him in the background?

    • Jari Norvanto says:

      ”Machiavelli trodde att vi alla är själviska. För honom fanns inget sådant som naturligt samvete eller moralisk böjelse. Så det enda sättet att göra människor moraliska är med våld, totalt våld faktiskt, att tvinga dem att bete sig mot sin natur.”

      Jag vet inte om det är en korrekt tolkning. Det finns drifter, uppfattningar om rätt och fel (normer och lagar, samt budord) och beteendestyrande konsekvenser (straff och belöning) samt, bland sociala djur, en känsla för reciprocitet. Men visst, ‘tillfället gör tjuven’, och det är hotet om våld (straff) som tuktar [somliga/-s] beteenden. Socialisering / uppfostran sker mer eller mindre automatiskt genom interaktion i mänskliga sammanhang. Gränslöshet är underlåtenhet i uppfostran, eller aktivt uppmuntrad genom politik; konsekvensen är splittrande för samhället. Piska och morot behövs nog bådadera, om man ska ha en uthärdlig grupp / nation / stat.

  9. jesslar53 says:

    Det finns många halvnakna kvinnor med rejäla behag som spelar fiol gitarr piano etc
    var är då dom begåvade utan behag , tänker då likrikning

    • hansgustavdahl says:

      En klassiker, Jesslar, förstörelsen av motstånd till övergrepp genom att först förstöra moralen:

      (Yuri Bezmenov: Psychological Warfare Subversion)

      Efter 25 minuter får vi den ekonomiska aspekten på hur vi görs till medlöpare.

      • jesslar53 says:

        Ja det här är ju en gammal goding som man tror kan passa in men när man ser på vad du visar med Jesuiterna så blir man fundersam , Rothschild som förvaltare av vatikan treasure är då nära till hands även då med marx och das kapital som var en kommunistisk filur men med härkomst från dom för tillfället krigande , djävulsk och kazarer är ord som infinner sig? Men vad vi tror veta har liten betydelse vi skall inrikta oss på upplysning som t.e.x denna bloggen gör.

  10. Erik says:

    Tack alla. Många godbitar här. Lucifer kan nyanseras och görs av sig självt när man går utanför bibeln texter eller till dess rötter.

    Lucifer: ljusbringaren ses som människans befriare från Guds fångenskap i paradiset. Det är också grunden till Frimureriet som vi faktiskt alla (nästan i vart fall) hyllar: naturvetenskapns seger över religionens teologiska tvångströja vars tillämpningar gett oss allsköns bekvämligheter i vardagen som till exempel gör att ni kan läsa denna text.

    Lucifer kan också ses som uttrycket, fantasin, besatthet, hallucination och kreativitetens ande eller demon. Utåtriktad och manlig. Dess motsats är den lyssnande, tysta och samlande; den som övervakar, som aldrig intervenera – passivt kvinnliga.

    Machiavellis ”Försten” är faktiskt en av dom där måste-böckerna jag ej läst. Undra om Thomas Hobbe läst boken? Jag väljer att inte tro det; hans filosofi lägger grunden till att makt är rätt. Han såg människan som primitiv individualistik egoistisk med två drivkrafter: söka njutning och unvika smärta. Vidare att alla människor är ungefär lika starka – värden starkaste är knappt dubbel så stark som vilka människa som hest vilket i Hobbes värld utgör hot om allas krig mot alla. Det löses med samhällskontraktet, där individen avsäger sig sin egenmakt till staten för beskydd; perfekt filosofi och argument för makthungriga machiavellipersonligheter som alla politiker använder sig av: globalt hot (inbillade eller skapade) skall således löses på global nivå.

    • hansgustavdahl says:

      När det gäller Lucifer finns det uppenbarligen många som ser denna gestalt som den stora upplysaren och ljusbringaren, inte minst i Rom:

      (ROMAN CATHOLIC LATIN PRAYER WORSHIPPING LUCIFER)

      Men varför hymlar de om det, istället för att säga det rent ut, om nu Lucifer skulle vara så positiv?

      Och frimurarna – varför dessa löften om fullständig sekretess och total lydnad?

      Den som har rent mjöl i påsen står upp för det han gör och säger – och ljuger inte, konspirerar inte och är inte i behov av att förvilla och mörkerlägga!

      ”Satan själv förklär sig till en ljusets ängel.”
      – 2 Korintierbrevet 11:14

      • Sture says:

        @hansgustavdahl,
        jag har pratat med en del högt utbildade frikyrkoanslutna kristna. Och de håller inte alls med om att Lucifer är Satan. Jag blev faktiskt chockad över att kunskapen om Lucifer är så låg. Att Lucifer är Satan trodde jag alla kristna visste. Men icke.

        • Erik says:

          Tror du är inne på rätt spår Sture: bland satanister ses just Lucifer som människans befriare från Guds fångenskap och motståndare mot Gud, för människan.

          Personligen tror jag satan är Egot, det där som aldrig är nöjd, alltid avundsjuk och blir aldrig nöjd utan vill alltid ha mer av allt, snarstucken, girighet inte minst på makt som alltid leder till ondskan – Me, I and My self, first. Men det är betydligt mer invecklat än så. Satan: utmanaren som enligt judendomen arbetar på uppdrag för Gud att pröva Jobs tro och kärlek till Gud.
          Det finns många andra tolkningar.

          Enligt gnostikerna är Demagurgen (den falska guden) som är den abrahamitiska guden den vansinniga guden den onde. Lyssna gärna med fördel på ”Nature of the roulers”

          https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DRdpNOLjglTM&ved=2ahUKEwj7-NSlh5CEAxUKFBAIHQn-B8cQo7QBegQIDRAG&usg=AOvVaw0_uUZMblaWDMpw4Rb78_P8

          • jesslar53 says:

            Lucifer diskuteras som om han finns, kanske  bara en ide om ondska som dyrkas det säger
            inte att han finns och det bevisar inte att det goda är gud . Det är nog så att
            tror man på det goda och lever därefter så gott man kan då föreställer man sig
            att man lever efter guds normer helt Ok . Även att  tron på gud är gott och bör  följas men det säger inget om guds existens eller
            att motpolen Lucifer existerar även om det ser ut så genom tidernas onda
            handlingar. Det som är nedpräntat i böcker för tusentals år sedan  sammanfogade till en bok där, någon några. har
            bestämt vad som skall inkluderas eller ej ? Är det att lita på ,Kan  man kanske skall tänka kan allt ha blivit till av sig självt , med våran begreps norm omöjligt? ??? vetskap är motsatsen till tro . Men normala mäniskor vet
            vad som är godhet.

            En riktigt god människa vet inte om att han är god

        • Erik says:

          Slutpratat om ondskan?

          Hur många kristna är inte närmast fixerade vid ondskan? Varför denna enorma farsination? Jo, jag vet, har också varit där. I dag ägnar jag närmast ingen uppmärksamhet alls åt fenomenet utan focus ligger på att öka kärleken i mig, till glädje för mina medmänniskor.

          • hansgustavdahl says:

            Toppen, Erik!

            Och här är en video som jag tycker är uppmuntrande – och kanske rent av till glädje. Det är ett anförande av en person som jag har lyssnat lite på tidigare i olika debatter om synen på livet. Här talar han inför studenter om samband mellan kärlek och lidande:

            Jag anser att det ger förståelse för att vi människor behöver utsättas för lidande under en tid.

  11. Jonas says:

    ” Lönerna får aldrig bli så höga att man kan köpa något utan att låna. ”

    Som vanlig ”löneslav” har jag i alla år förundrats över de årliga lönesamtalen som redan innan ”samtalet” är uppgjort. De har också infört prestationslön och du kan aldrig få mer än vad förhandlingen landat på men du kan få mindre om din ”prestation” inte varit tillräckligt bra.

    Det du skriver Peter om att man aldrig får tjäna mer pengar än att man också måste låna blir ju ett problem för finanseliten när seniorerna har amorterat av sina lån så därför har de kommit på idén med ”seniorlån”, låna pengar på din bostad så att du kan få njuta av ett liv i lyx på gamla dar. Jag har flera äldre släktingar som gått på detta vilket innebär att det inte finns någonting kvar till deras barn.

    • peterkrabbe says:

      Det är nog ingen tillfällighet att seniorlånen uppstått. Jag får själv sådana förslag. För den som saknar arvingar är nog valet enkelt – få ut ett kapital att förbruka under din återstående livstid och strunta i vad som händer med huset/ lägenheten. Alternativet är ju att den går till allmänna arvsfonden och invandringen istället. Problemet är kanske att bedöma hur länge man kommer att leva.
      Värre är det ju för den som har barn eller andra arvingar som man månar om. De får då ingenting i arv. Här har vi då en politisk agenda i syfte att avskaffa arvet som företeelse, i sossepolitiken är arv något ont. Man skall helst inte lämna något efter sig, barnen får klara sig själva på samhällets premisser. Lika för alla. Jag tror inte att någon vettig människa behandlar sina barn på det sättet. Svaret hoppas jag att vi kan komma fram till med Davids hjälp. Hur lång tid har vi på oss att agera som normala människor?

  12. Lexa says:

    Har CSN-skulder på ca 160 000kr…och en liten buffert på sparkontot. Vad tycker ni är bäst att göra med dom sparpengar man har? Är krypto något att satsa på?

    • peterkrabbe says:

      Lexa, det är denna sortens konkreta vardagsfrågor som vi skall försöka ge svaren på i en förhoppningsvis efterföljande diskussion. Vi har inte svaren idag men kanske kan vi få Daniel Webb att bidra med sina synpunkter. Hur den globala ekonomin ser ut vet vi, men inte hur det i detalj kommer att påverka den enskildes situation. Jag hoppas att vi kan återkomma med svaren.

      • Erik says:

        Risken med kryptovalutor är flera: på något sätt måste dessa för eller senare växlas in mot något acceptabelt betalmedel och med tanke på att kontrollen över betalmedlen är närmast total kan kontrollanterna bara införd ett förbud mot inväxling och så står man där utelämnad till en osäker svart marknad. Sedan är allt digitalt beroende av att någon inte drar ut kontakten – det hela blir lite som att spara på elektrifierat ljus. Fysiska pengar bättre men bäst är nog guld.

        Det påstås ofta lite poetiskt att allt ärgar, allt rostar och allt är förgängligt men det stämmer inte med guld. Hur många av oss bär inte guld mot våra kroppar? Vad är åldern på detta guld? Många miljarder år och betänk hur många människor burit det guld du nu bär och vem kommer att bära ditt guld efter du lämnat in?

    • jesslar53 says:

      Köp guld har alltid samma värde allt annat tar inflationen hand om. Inflation är banker och politikers sätt att utarma löntagarna.

  13. hansgustavdahl says:

    Efter det långa, enormt intressanta, förordet inleds kapitel 1 (i denna av Sture översatta PDF-bok) med följande ord:

    ”Vad handlar den här boken om? Det handlar om att tillskansa sig säkerheter
    (panter), alltsammans, vilket är slutspelet för denna globalt synkrona
    supercykel av skuldackumulering. Detta genomförs som en mycket långt
    tillbaka planerad, intelligent design, vars fräckhet och omfattning är svår att
    omfatta för sinnet. Det som innefattas är alla finansiella tillgångar, alla pengar
    på banker, alla aktier och obligationer, och därmed all underliggande
    egendom hos alla offentliga företag, inklusive alla inventarier, anläggningar
    och utrustning, mark, mineralfyndigheter, uppfinningar och immateriella
    rättigheter. Privatägd personlig och fast egendom som finansierats med
    valfritt skuldbelopp kommer att tas på liknande sätt, liksom tillgångarna i
    privatägda företag som har finansierats med skulder. Om detta bara delvis
    lyckas, kommer det att vara den största erövringen och underkuvandet i
    världshistorien.
    Vi lever nu i ett hybridkrig som nästan helt och hållet bedrivs genom
    bedrägeri, och är därför utformat för att uppnå målet för detta krig med liten
    insats av energi. Det är ett erövringskrig som inte är riktat mot andra
    nationalstater utan mot hela mänskligheten.”

    Precis så ser jag det också, sedan en tid tillbaka och jag vill upprepa den sista meningen i bokcitatet, som jag anser vara enormt viktig och därför skriver med stora bokstäver:

    ”DET ÄR ETT ERÖVRINGSKRIG SOM INTE ÄR RIKTAT MOT ANDRA NATIONALSTATER UTAN MOT HELA MÄNSKLIGHETEN.”

    Detta behöver sjunka in.

    Jag anser att det är världens korrupta nationers ledare som samverkar till krig, förda av dem som drar i trådarna.

    Då är det inte Vladimir Putin mot Volodymyr Zelenskyj, inte Joseph Biden mot Xi Jinping, inte Benjamin Netanjahu mot Ebrahim Raisi som gäller, utan de (et al.) tillsammans mot mänskligheten.

    – Se på all västlig fördömelse av Vladimir Putin nu, men han är utbildad av WEF i det elitistiska Young Global Leaders.

    – Vladimir Putins försvarsminister Sergei Schoigu är medlem i SMOM, där även en mängd krigshetsare mot Ryssland från väst ingår. Här upptas försvarsministern i denna globala, elitistiska order på den italienska ambassaden i Moskva 2016:

    • peterkrabbe says:

      Du har helt rätt i detta! Att Schoigu sällar sig till de korrupta i globalisteliten har jag inte hört tidigare, vad gör man inte för att få ett ordensband och xxxx tusen rubel på banken? Jag utgår ifrån att han fick sparken för många år sedan?

      • hansgustavdahl says:

        Ja, det skulle man ju ha utgått ifrån att han hade fått och jag förstår ditt frågetecken!
        https://sv.wikipedia.org/wiki/Sergej_Sjojgu

      • hansgustavdahl says:

        Det kan förresten vara intressant att skärskåda den åttastjärniga ”medaljen” som den dåtida högsta ledaren för SMOM fäster på den ryske försvarsministerns bröst – och att jämföra den med loggan för MSB.

        Hur långt har infiltrationen av ”vår” statsledning tillåtits att gå genom passivisering av svenska folket, som sitter framför TV:n och tror varje ord!

        • hansgustavdahl says:

          ”TV-apparaten, eller det sataniska familjealtaret, har blivit mer utarbetat sedan tidigt 50-tal, från den lilla, flummiga skärmen till enorma ”underhållningscenter” som täcker hela väggar med flera TV-monitorer. Det som började som en oskyldig avkoppling från vardagen har i sig blivit en ersättning för det verkliga livet för miljoner, en stor religion bland massorna.” – Anton Szandor LaVey

          https://www.azquotes.com/quote/770582

    • Jari Norvanto says:

      ”The Order of Merit (Italian: Ordine di Merito; Latin: Ordo pro Merito Melitensi) is the order of merit of the Sovereign Military Order of Malta, established in 1920. It is awarded to recipients who have brought honour to the Sovereign Military Order of Malta, promoted Christian values and for charity as defined by the Roman Catholic Church. Unlike Knights or Dames of the Order of Malta (which is a military order of chivalry), those decorated with the Order are not invested in a religious ceremony, do not swear any oath or make any religious commitment. It may therefore be bestowed upon non-Catholics. Conferees include prominent statesmen, such as Presidents Ronald Reagan, who received it while still in office, and George H. W. Bush.”

      https://en.wikipedia.org/wiki/Order_pro_Merito_Melitensi

      • hansgustavdahl says:

        Efter 50 minuter och cirka en kvart framåt talas det om Sovereign Military Order of Malta (SMOM) och några andra synnerligen elitära militära hemliga ordnar:

        (The Beamable Sustainable Princes – Walter Veith)

        • Jari Norvanto says:

          Undrar om Wiki-länken jag angav är helt korrekt, om det är en förväxling av ordnar eller fel i tiden… Ronald Reagan fick Order of the Bath efter sin tid som president, 1989, vilket också framgår av videon med Walter Veith. Och Grand Cross of the Order of Merit of the FRG (1990). Vilken röra…

          https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_awards_and_honors_received_by_Ronald_Reagan

          • hansgustavdahl says:

            Det är lugnt, Jari Norvanto.

            De legohjon som är högt upp i hierarkin, eller kanske bättre uttryckt, djupt nere i smeten, tillhör inte sällan flera sådana hemliga ordnar.

            Ett tillrättaläggande: De ordnar vi känner till är inte hemliga till sin existens, utan till sin verksamhet och medlemmarna måste svära lydnad och tystnad, vilket gör dessa medlemmar utomordentligt olämpliga för allt slags arbete för att representera folket, särskilt då i högre ansvarsposition, vilket tyvärr inte är fallet.

            Mindre exklusiva ordnar, exempelvis frimurarordnarna, har mängder med medlemmar – och de på lägre nivåer har inte alls inblick, utan tror kanske att de enbart är med i en välgörenhetsorganisation med vissa karriärmöjligheter, god kamratskap, ordning och disciplin.

        • Jari Norvanto says:

          Utmärkt föreläsning av Walter Veith; den tål att lyssna på flera gånger. Kan vara en ögonöppnare för många, i förståelsen av den monomana propagandan och de kopplade kriserna som hjärntvättar Väst och stora delar av resten av världen. Uppenbarligen olika intressen mellan den yppersta eliten och den stora majoriteten av var för sig mer eller mindre maktlösa människor. Hur någon kan vara godtrogen beträffande makthavarnas ambitioner och lojaliteter gränsar till barnslig naivitet.

          • hansgustavdahl says:

            Gläder mig! Och därigenom har du en förpliktelse. Alla som förstår behöver ge vidare av det.

            • hansgustavdahl says:

              Ett klargörande:

              Det var givetvis inte riktat mot dig personligen, Jari Norvanto, eftersom du ju redan uppfyller denna förpliktelse, utan mot alla dem som vet, men tiger.

              Ett tillägg när det gäller ordnar:

              En som nästan bör ha dignat under alla medaljer och ordnar var Carlos Adlercreutz. Wikipedia listar upp alla dem.

              Carlos Adlercreutz grundade för övrigt SÄPO, vilket framgår av engelskspråkiga Wikipedia:

              https://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_Security_Service

              Man kan förresten undra hur Swedish Security Service förkortas – Swedish ..?

  14. jesslar53 says:

    Vad är det som händer inte bara i Europa här visar man sin abidience till former surpressor.

  15. jesslar53 says:

    Tänk då Rishi Sunak, premier minister of ??? sedan China och då undrar jag om man inte samlar sina bundsförvanter,, vässar sina knivar,, Indien med sina gränsdisputer kan säkert utveklas,, ????? Tja negativa funderingar men ????

  16. jesslar53 says:

    Vad gör Macron i Indien många frågetecken ???? Vad förbereder man sig för ???

  17. Erik says:

    Vill återknyta till Peters bloggpost gällande Hegel: tes, antites = syntes.

    Bedrägeri består av (i världspolitiken) påståendet att en rörelse, en våg alltid följs av en motvåg; att en tes alltid följs av en antites när det i själv verket är syntesen som från början är målet, som aldrig kommer accepteras av folket. Därför skapar man en tes, följt av en skapad antites för att folket till slut skall acceptera syntesen i detta fall är NWO.

  18. jesslar53 says:

    Den sjunde vågen är större än dom tidigare , naturlagar ,kanske kopplat till rotation och friktion????

    • peterkrabbe says:

      Bra pedagogisk beskrivning av EU. Han missar dock möjligheten av nationella allianser i arbetet, exempelvis en gemensam nordisk front.
      Frankrike är på frammarsch genom Macron. Han har nu tagit fram sin potentiella efterträdare på presidentposten, Gabriel Attal, i syfte att själv kunna få en topposition inom EU. Det är därför han är internationellt aktiv nu i syfte att knyta band med världens ledande makter, tonvikt på Asien. Macron försöker utnyttja Tysklands politiska svaghet, särskilt vad gäller energipolitiken där Frankrike har en stark roll med hjälp av sina kärnkraftverk och söker sympatier med bl.a. Sveriges nuvarande styre. Det framtida EU kommer att ha Frankrike som den lysande stjärnan. Detta är oroande inte minst pga Macrons kopplingar till de finansiella makter som berörs i denna artikel, särskilt Rothschilds-sfären. Macron är lika mycket lakej till finansmakten som Schwab, om än mer verserad och diplomatisk.

  19. peterkrabbe says:

    Jag har nu kontaktat Magnus Stenlund i egenskap av debattör och fd bankman och bett honom läsa och kommentera. Vi får se om han kan tillföra lite kloka tankar och synpunkter på konsekvenserna för de låntagare som de flesta av oss är i en form eller annan.
    Detsamma har jag gjort med Charlie Weimers i Bryssel för att få hans syn på de ändringar i lagstiftningen som måste göras – eller redan har gjorts.
    Låt oss hoppas att de vill delta i diskussionen så att den blir produktiv!

    • Loa says:

      Så jättebra! Så energiskt av dig. Det vore roligt att läsa.

    • Erik says:

      Det vore ju toppen om Magnus kunde kommentera (kort) men tänker på dig Peter för det kan tänkas att antalet kommentarer skjuter höjden, som du då måste läsa igenom och eventuellt godkänna. Vi på framsidan ser ju inte hur mycket spam och trams som måste rensas bort. Hoppas du har någon hjälpreda till hands så att inte icke produktivt arbete helt tar över, för risken är att trollen skockas ju närmare sanningen man kommer.

      ”Jobbyn” som knäcker en: alltså hobby som jobb, då det är så stimulerande att man inte har vett att sluta i tid.

      Vill också passa på att säga: du är en fantastisk analytiker Peter – styrkan ligger (som alltid) i MANUSET och manusets styrka beror omvänt på högen information manuset vilar på, förmåga att se röd tråd samt talang att språkpedagogiskt presentera begripligt och kortfattat.

      En fråga till er som länkar bort till videos: skulle ni göra samma sak med en bra bok ni läst? Nej! Gör jobbet som Peter och bland annat Sture gör: ta del av innehållet, hitta röd tråd och sammanfatta samt presentera, gärna med egna vettiga kommentarer också. Ansträng er.

      Till sist också en uppmaning: det som redan är sagt (eller skrivet) varför uttala sig att man håller med föregående talare? Är det väsentliga redan sagt, så blir det inte mer väsentligt bara för att man håller med.

      Tänk på att Peters blogg är manusbaserad. Låt bloggen gärna förbli det också.

      • peterkrabbe says:

        Tack för omtanken, men jag har ingen ambition att bloggen skall växa utöver det nuvarande formatet. Tvärtom har jag egentligen inte tid alls, men jag känner mig som om jag vore på ett fartyg som ångar på rakt mot en stormhärjad klippkust – utan kapten. Det enklaste vore att ta en av livbåtarna och hoppa av i tid och därmed rädda sig själv, men kanske är jag uppfostrad till att istället försöka hitta den avsomnade kaptenen och ändra kursen och därmed hindra katastrofen.
        Som du skriver är mycket av det material som läsarna bidrar med långa filmer eller föredrag som man aldrig hinner se eller lyssna på. Det vore tacknämligt med en resumé som kortfattat beskriver vad som är intressantast och var det finns i materialet, det skulle ge större spridning och därmed göra mer nytta. Det gäller också Webbs bok och därför släpper jag inte detta förrän vi har extraherat de viktigaste partierna och förstått vad de innebär för allas våra framtida liv.

      • hansgustavdahl says:

        Mycket bra och tänkvärda ord av dig, Erik!

        Och i det sammanhanget vill jag hänvisa till Newsvoice, som jag tror och hoppas nu har återtagit sin suveräna, självständiga roll och frigjort sig från propagandafiguren Karl Wang.

        Glädjande, i så fall!

      • hansgustavdahl says:

        Ansträng dig själv, Erik, genom att sammanfatta de långt mer informationsrika videor, som vi bifogar, än sammanfattningar (som vi kanske med stor ansträngning skulle kunna ge!) Vi är fullt upptagna med samla information.

        Vi behöver samarbeta.

      • hansgustavdahl says:

        Och när det gäller videor på engelska så finns ofta möjligheten att ställa in automatisk textning på svenska genom att göra så här:

        1. Klicka på den lilla vita rutan nere i vänstra hörnet, så att det får ett rött streck under sig.

        2.Klicka på hjulet direkt till höger om den vita rutan.

        3. Klicka på Engelska automatiskt.

        4. Klicka på Automatisk översättning.

        5. Välj svenska.

        Sen tar ju i regel en video inte särskilt lång tid att lyssna på, till skillnad från att läsa en bok. Det handlar även om prioriteringar – att kanske skippa underhållning på TV… Allt behöver heller inte serveras läsarna på ett silverfat.

  20. hansgustavdahl says:

    Jag upprepar några ord från Peter Krabbes artikel (som vi kommenterar här):

    ”Idag är makten lokaliserad till stadsstaterna City of London och Washington DC. Viktiga medspelare är Vatikanstaten och Schweiz.”

    Richard Bennett har betonat hur den nära samverkan mellan dessa suveräna stater och deras aktörer världen över arbetar med att ÄNDRA ALLA JORDENS NATIONERS LAGSTIFTNING med syftet att införa total kontroll över världens alla människor.

    Richard Bennett var många år präst inom Katolska kyrkan, men när han kom till insikt om dess verkliga natur gjorde han allt som stod i hans makt under resten av sitt liv för att avslöja den.

    Det här föredraget av Richard Bennett anser jag vara oerhört viktigt och hoppas att många av er tar del av det!!! Föredraget börjar lite försiktigt och han håller det i en liten kyrka, men efter en stund tar det ordentligt tag i en och skakar om en.

    (Vatican Control Through Civil Law – by Richard Bennett)

    • hansgustavdahl says:

      Enormt trist att ingen av er lyssnar till detta!

      Snart ger även jag upp med att nå ut med information.

      Jag försöker ett litet tag till som avrundning, men sedan anser jag det vara meningslöst, om ingen reagerar.

  21. peterkrabbe says:

    Bifogat har vi en bra sammanfattning från Davos -24! Den ger en bredare bild av deras aktiviteter än vad som är normalt. Det är tydligt att man inom WEF oroar sig för supervalåret 2024 och är väl medvetna om att oppositionen växer vid valurnorna.

    Ett av deras motdrag är därför att stoppa informationsutbytet genom att med hjälp av AI censurera debatten på fria media, man inför begreppen Desinformation och Populism (allt som folket vill i motsats till WEF) och utrotar därmed det fria ordet som i vår värld heter demokrati. Detta stöds fullt ut av EU genom van der Leyen. Man kan också notera att Kina allt mer inriktar sig på FN, något jag skrivit om tidigare. Det kinesiska systemet ligger redan nära västs Corporationism, en ren omskrivning av kommunism kombinerat med storfinansens målsättningar, något som redan Mussolini ansåg var beskrivningen på fascism.

    Man tycks också vara införstådd med att Trump kommer att vinna valet i USA och är bekymrade över vad det kommer att innebära. Det har man goda anledningar till.
    Även inom finansbranschen skall alla investeringar vara GRÖNA, vad det nu skall innebära för lönsamheten? De gräver sin egen grav och judinnan Christine LaGarde är deras nya prästinna under omläggningen, där inte ens gröna dollarsedlar får finnas.

  22. Loa says:

    Sånt mördande jobb av Coin Bureau /Guy att ha lyssnat igenom detta! Tack.

  23. Loa says:

    Amerikansk militär får tillgång till nya områden i Norge
    2024-02-04
    https://nordfront.se/amerikansk-militar-far-tillgang-till-nya-omraden-i-norge

    de åtta nya områdena är Andøya flygstation, Ørland flygplats, Haakonsvern marinbas, Værnes flygplats och garnison, Bardufoss flygplats, Setermoen garnison samt skjut- och övningsfält, Osmarka bergsanläggning och en bränsleanläggning i Namsen.
    Försvarsminister Bjørn Arild Gram kommenterar saken:
    — I dagens säkerhetspolitiska situation måste vi stärka förhållandet till våra allierade. Det är viktigt för vår säkerhet och hela Norden.

  24. Erik says:

    Spola fram till 1.28 sekunder, så kanske intresset väcks att lyssna på hela intervjun:

    ”EU sade till oss att nu måste vi hjälpa till att bistå och bli samarbetspartner till ledare för Ryssland (1989 – efter muren ”fall”) och tillsammans bygga NWO”.

    (Falskt upplösning av Sovjetunionen avslöjat som en Leninistisk strategi. Tes, antites = syntes).

    del 1

    del 2-3

  25. Janos Levai says:

    ”Så har vi då påbörjat år 2024, ett år som på många olika sätt ser ut att bli ett ödesår för oss alla. Samtidigt finns här unika möjligheter.” P.K

    Med tredje världskriget menar vi en konflikt som skulle vara av samma storlek eller större än första och andra världskriget, och som till och med skulle kunna föra hela den mänskliga civilisationen till gränsen till förintelse. Enligt de flesta teorier skulle massförstörelsevapen, såsom kärnvapen, biologiska och kemiska vapen, spela en viktig roll i denna konflikt och kan förstöra en betydande del eller till och med hela mänskligheten.
    De politiker som är fast beslutna att gå ut i krig nu, som vill tro på den slutliga segern, förblindade av sin blinda tro, har tänkt, tänker de, vad kommer att hända när vapnen tystnar?
    Vad kommer att hända i Sverige, Ungern, i Europa, när blodsutgjutelsen, människors meningslösa död och förstörelsen av länder är över?
    Efter kriget kommer den europeiska mannen att tvingas svara på frågan om han är villig att fortsätta leva inom den moraliska ramen för denna kultur, eller om han kommer att ge upp sin europeiska roll och passa in i nya idéers kraftfulla ansikte och levnadssätt som är främmande för den europeiska traditionen.

    ”Tro aldrig att krig, hur nödvändigt eller berättigat det än är, inte är ett brott.”

    Ernest Hemingway

    https://henrymakow.com/2024/01/patrick-ocarroll—the-jewish-.html

    • peterkrabbe says:

      Behöver jag förtydliga att med unika möjligheter avser jag de kommande valen, där vi har en sista möjlighet att avsätta nuvarande ledningar, inte ett nytt krig?
      Henry Makow är jude själv och har just därför de insikter i de judiska skrifterna, skrivna på hebreiska, som bara ett fåtal kristna kan tyda. Han reagerar mot den judiska, självförhärligande religionen på det sätt som alla förnuftiga människor med ett samvete borde göra. Genom sina böcker blir han en av judendomens bittraste fiender och vi kan vara tacksamma för den klarsyn som han därmed ger oss blinda goyim.
      Jag har också skrivit tidigare om den satanistiska behandling som de allierade – oftast genom sina judiska officerare – gav de tyska krigsfångarna och inte minst den tyska civilbefolkningen som skulle drivas ut ur de tyska områden som de allierade ville reducera Tysklands yta med. Det handlar om ett folkmord som tiofalt överstiger vad judarna kan presentera i sin värsta form. Ändå har vi accepterat att bara skapa minnesmärken över deras förintelse, istället borde vi minnas våra egna kristnas offer under kriget. Det är en skam och ett resultat av att judarna nu styr även våra kristna samhällen.

      • Erik says:

        Peter talar ofta om det judiska.

        Personligen lägger jag inte så stor vikt vid etnicitet (äkta eller påstådd) utan på metodiken: hur makten gör, inte varför eller vem som gör vad. Metoden förutsätter ett tvärvetenskapligt perspektiv samt ett avståndstagande till allt vad ideologier, religioner, tro och identifikation heter. Tillvägagångssättet stavas tvivel och ger överraskande ofta svar på frågor man aldrig ställt.

        Devisen är utformad efter hur maktens innersta väsen är konstruerad; dess tillbedjare använder sig också av tvärvetenskapligt perspektiv och bryr sig föga om ideologier, religioner, tro eller identifikationer men använder dessa fångdräkter mot oss, effektivt – ju djupare du tränger in i tingens essäns, desto djupare tränger du även in i medvetandet – så utanför, så även innanför. Så där uppe, så även här nere. Bli det du vill förstå. Släpp in och plocka isär. När du har alla bitar rätt sorterade och på plats, sparka ut.

        Är övertygad om att vi i begynnelsen var andliga väsen men när vi blev materialiserade i fysisk kropp (med vidhängande psyke) var grunden till materialiseringsprocessen egoistisk och kommen av avund, där av materialistiska begär – som är motsatsen till det andliga, det perfekta, det fulländade.

        Står vi i tacksamhetsskuld till att vi blev skapta till fångar i detta liv i en dödlig kropp levande i en materialistisk värld? Det hela landar i livets träd, vars kunskap beskriver vägen upp tillbaka till gudomligheten; omvänt kan kunskap om livets träd även användas för onda egoistiska avsikter men som sagt hur gör dom? Hur lurar dom oss?

        Själv benämner jag det som imperiet och imperiet föll aldrig, utan ömsade bara skinn och tog en annan form, till synes ett annat uttryck.

        Nej, jag vet inte mer än andra om ondskan, bara hur den gör. Vet vi hur ondskan gör, vet vi kanske lite mer om hur vi ska stoppa den samma. Ondskan är bara en parasit, som inget kan åstadkomma utan vår hjälp. Varför hjälper vi till?

        • peterkrabbe says:

          När jag pratar om judar är det inte etniciteten som är viktig utan judendomen som system. Detta system använder sin speciella religion som grund för att ta kontroll över andra människor. Det har man gjort i fem tusen år. Man har ett eget språk för att kunna diskutera och planera internt. Man har ambitionen att vara närvarande över hela vårt jordklot. Det har ingen betydelse om en jude är vit, svart eller brun, eller ens har kroknäsa. Religionen är ett sätt att utesluta andra grupperingar. Du kan välja att bli kristen oavsett etnicitet, men du kan inte välja att bli jude om du inte är född jude. Då är du gojim = inte delaktig i systemet. Detta bara som en kort replik, eftersom det viktiga här är den ekonomiska plan som finns för att krossa kristenheten. Den ingår i systemet….

          • Sture says:

            @peterkrabbe,
            jag tror att du har helt rätt. Men detta innebär att denna andliga kamp som vi nu bevittnar och är delaktiga i är en flertusenårig kamp, i vilken Gud blandar sig i kampen helt och fullt vid två angivna tillfällen: 1. för två tusen år sedan vid Jesu korsfästelse och återuppståndelse och 2. nu vid tidens ände, vilket innebär slutet – inte för mänskligheten – utan för detta rövarsystem.

            • peterkrabbe says:

              Och kanske till och med tre tillfällen, det första för fyra tusen år sedan när judarna tvingades lämna Egypten…

              • hansgustavdahl says:

                Ännu tidigare!

                Abraham uppmanades av Gud att offra sin son på Moria berg. Han lydde, förmodligen eftersom han hade förtroende för att utfallet skulle bli gott. När han var på väg att utföra offret, stoppades han och istället offrade Abraham en en bagge som hade fastnat med huvudet i ett snår.

                Två tusen år senare offrade Gud sin enfödde son på Moria berg. Sonen hade en törnekrona om sitt huvud.

                (1 Moseboken 22)

      • Loa says:

        EFTER kriget:
        Den blivande amerikanska presidenten Dwight Eisenhower internerade CIVILA tyskar EFTER kriget UNDER BAR HIMMEL på ”Rhens ängar”.

        James Bacque ”Other losses”

        Morgenthauplanen, som föreskrev förintelsen av Tyskland och dess befolkning, ledde till att uppemot 15 miljoner tyskar dog mellan åren 1945-1950.

        Eisenhower’s Rhine-Meadows Death Camps – Documentary 1,5 tim.
        https://www.bitchute.com/video/ISBJ1vAagf7m/

        The untold story of Eisenhower’s Rhine Meadows Death Camps – A Deliberate Policy of Extermination of the Surrendered German forces by the Allies in post war Germany (Rheinwiesenlager). A German language film, translated to English,

        James Bacque, i dennes andra bok ”Crimes and Mercies: The Fate of German Civilians Under Allied Occupation, 1944-1950″:

        Mer än nio miljoner tyskar dog som ett resultat av de allierades avsiktliga svält och fördrivningspolitik efter kriget – en fjärdedel av landet annekterades och omkring 15 miljoner människor fördrevs i den största etniska rensningen mänskligheten har upplevt. Över två miljoner av dessa, många kvinnor och barn, dog längs efter vägarna eller i koncentrationsläger i Polen och på andra platser.

        • hansgustavdahl says:

          Brandbomberna över en mängd tyska städer våren 1945 talar också sitt tydliga språk. Kriget var helt avgjort då – och bombningarna av civila barn, kvinnor och gamlingar hade ingen som helst strategisk effekt på krigets utgång, utan var inget annat än ”modulering” av befolkningen. Det var inget annat än massmord på civila.

          Sedan följde, som du riktigt redogör för, Loa, massmorden på krigsfångar i lägren vid Rehn.

          Jag skulle vilja lägga till ”Operation Keelhaul”, som enligt opartisk bedömning tog livet av flera miljoner ryssar efter Andra världskrigets slut.

          Och var finns historiker som redogör för detta – ingenstans!

          Välbetalda stjärnhistoriker tiger om detta.

          Varför det är så kan vi enbart spekulera om. Jag förmodar att de tillhör någon av alla dessa hemliga sällskap, som nog styr vår tids ledare på alla plan.

  26. hansgustavdahl says:

    Edward Griffin (Se kommentarer ovan!) har framhållit hur små skillnaderna egentligen är mellan kommunism/diktatorisk socialism och nazism/fascism och han säger att de är två vingar av samma äckliga fågel (”They are two wings of the same ugly bird”).

    Nu är detta styresskick, globalismen, på väg att införas i global skala – och det sker smygande och fördolt.

    I den av Sture översatta PDF-boken, som ligger till grund för denna krönika, citeras Sun Tzu ett flertal gånger.

    Krigskonsten Sun Tzu är en ofta citerad lärobok i gerillakrigföring, list och subversion och sägs vara skriven av en kinesisk general som levde på femhundratalet före Kristus.

    En liknande form av assymetrisk krigföring förespråkades av Quintus Fabius Maximus, som var en romersk diktator och härförare som levde på tvåhundratalet före Kristus.

    På 1800-talet bildades i London den intellektuella, socialistiska rörelsen/tankesmedjan Fabian Society, vars namn kommer från Quintus Fabius Maximus. På svenska heter den Fabianerna. Det är en mycket mäktig rörelse som verkar i det fördolda och som allmänheten inte har kännedom om. Fabianernas mål är att med list och gerillametoder införa diktatorisk socialism i hela världen.

    Peter Krabbe har skrivit en serie av artiklar om Fabianerna. Här är den första:https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/10/01/fabianismen-del-1-under-skoldpaddans-skal-gommer-sig-labour-ovanpa-rider-rothschild/

    Fabianernas vapensköld är en varg förklädd till ett får:
    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Fabian_Society_coat_of_arms.svg

    Det för tankarna till Matteus 7:15:
    ”Men akta er för de falska profeterna, som kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är rovgiriga vargar.”

    Det handlar alltså om falska, ljugande människor som låtsas verka för andras bästa, men som saknar omtanke och kärlek.

    Höga ledare uppträder i TV och tidningar och talar elokvent om nödvändigheten av att delta i krig, tänka HBTQI, klimatalarmistiskt och globalt.

    Många godtrogna människor tar till sig detta. Hur kommer det sig?

    Här är en synnerligen viktig genomgång av vilka faktorer som gör att människor är så lättlurade. Den är skriven av Pia Hellertz och bygger en hel del på tankar av den undersökande, grävande journalisten Jim Keith:

    Klicka för att komma åt Mind_Control_World_Control.pdf

    Peter Krabbe omnämns också i texten! 🙂

  27. Janos Levai says:

    https://www.infowars.com/posts/artificial-intelligence-is-allowing-them-to-construct-a-global-surveillance-prison-from-which-no-escape-is-possible/

    Varje tum av vår planet bevakas, och otroligt sofistikerade ”konstgjorda intelligenslösningar” gör det möjligt för de som tittar på vår planet att hitta vad de vill på bara några minuter. Du kan försöka springa, och du kan försöka gömma dig, men om de verkligen vill hitta dig kommer det inte att vara särskilt svårt. Runt omkring oss byggs ett globalt övervakningsfängelse. Även om du håller dig helt borta från internet och du helt undviker alla former av modern teknik, kommer kameror och satelliter fortfarande att titta på dig i oändlighet. Och när ditt ansikte väl har identifierats kan artificiell intelligens användas för att hitta dig var du än dyker upp på hela planeten.

    Corey Jaskolski är VD för ett företag med artificiell intelligens som kallas Synthetaic, och systemet som hans företag har utvecklat är oerhört imponerande.

    Då, kan vi sova lugn under natten, äntligen 1984 av George Orwell Storebror ser dig

    Hahaha, alltså herregud!!
    Det finns ingen som helst anledning att börja massövervaka folkmassor som lever i en illusion av frihet. Dessutom skulle massövervakning av folken innebära en kraftigt förhöjd risk att denna illusion av frihet splittras, vilket vore katastrofalt för eliten.

    Jag älskar är!!!

    János Lévai

  28. Loa says:

    Nu strular kommentarsfältet igen, med sina konstiga förval, ex. ”choose a block”.

    • peterkrabbe says:

      Låter märkligt. Blocken väljer man när man (jag) skriver texter till inläggen, inte kommentarer. Kan vara att du behöver ett block för att lägga in länkar, bilder eller andra filer.

      • Loa says:

        Nej, det har varit såhär en gång tidigare och du tog bort kladdet. Unsolicited redigeringsval… Kan inte kopiera in snyggt el välja ny rad.

  29. hansgustavdahl says:

    De som har för avsikt och är på väg att ta ifrån oss vårt ägande och vår frihet använder sig av ett väldigt effekt ord för att hindra människor från att granska bevis för det: ”konspirationsteoretiker”.

    Jag skulle önska att alla människor som så oerhört lättvindigt låter sig blockeras från att ta del av det som jag anser vara livsviktigt lyssnar på det här samtalet mellan Petra Agapi och Magnus Stenlund:

    https://rumble.com/v4bdawb-pm-konspiration-avsnitt-1.html

    • peterkrabbe says:

      Jag skall vara snäll mot Magnus just nu, men är det rätt att ha en partner i panelen som inte ens vet var Kaliningrad ligger? Jag tror inte det.

    • Mjölner says:

      Svar till HGD

      Jag teoretiserar i konspirationer men framförallt läser jag allt du pekar på.

      Nu hade jag läst Pias 17 sidor förut men jag är alldeles för ointelligent för

      att kommentera ämnet.

      • hansgustavdahl says:

        Vad glädjande, Mjölner, att du läser dem! Det gläder mig verkligen enormt att en så vis och intelligent person som du, Mjölner, gör det – och dina ord ger mig nytt mod att fortsätta, efter besvikelsen att ingen hittills kommenterat det så viktiga föredraget ovan av Richard Bennett om hur civillagstiftning i nationerna (och EU och FN) går mot att ta ifrån människor ägande och frihet, ett föredrag som hölls för länge, länge sedan.

        Vi behöver din klokhet här snarast igen, Mjölner!!!

  30. Erik says:

    Någon som plöjt Janson Breshear teorier om kronologisering? 

    Janson påstår att han under mer än 25 år läst över långt mer 1 200 antika böcker: alla skapelsemyter, alla religiösa myter, alla sumeriska texter osv samt lagt ett tämligen komplicerat pussel. Han har skrivit ca 20 böcker https://www.amazon.com/stores/Jason-M.-Breshears/author/B01ND35Y5I?ref=ap_rdr&isDramIntegrated=true&shoppingPortalEnabled=true

    Skall här sammanfatta helt kort:

    Han kritiserar Sakarias Sitchins misstag i ”Earth Chronicles”. Han vill visa på att sanningen har förtryckts om världens sanna historia samt att alla större händelser upprepar sig i historien då tiden inte är linjär utan mer som vågor som färdas både fram i tiden lika mycket som bakåt och interferar med varandra i upprepande mönster och orsaken till att vi inte uppfattar detta är för att vi befinner oss i ett hologram som är styrt av en AI. Skit samma: poängen är att människan skapades genom gen hack av bland annat Anunnaki samt att när en civilisstation här på jorden blir för avancerad blir denna också ett hot mot hologramprogrammeringen och därför ödelägges civilisation efter civilisation av ”naturkatastrofer” (syndafloder) efter förutbestämda cyklar och nästa skall komma 2040.

    Vidare att ”de yttre besökarna” inte kommer från himlen utan under oss från jordens innandöme. Låter tossigt men läser och lyssnar man kan han härleda till baka på ett logiskt sätt.

    Intro https://www.youtube.com/watch?v=1cv1NjEnVG0

    Han är avgjort den mest överintelligenta av alla i sin gren, lite för intelligent för sitt eget bästa, kanske?

  31. hansgustavdahl says:

    När det gäller att finna mönster i en mängd olika skapelsemyter vill jag hänvisa till boken Babylon Mystery Religion Ancient and Modern av Ralph Woodrow.

    Här är den som PDF-bok:

    https://archive.org/details/babylon-mystery-religion-ralph-woodrow_202008

  32. Pelle says:

    Tucker Carlson

    • peterkrabbe says:

      Det blir intressant att höra hans intervju med Putin, även om det knappast blir några nyheter för oss som följer händelserna i Ukraina dagligen. Många av oss har också följt Putins återkommande presskonferenser, som tyvärr ALDRIG refereras i svensk media. Den genomsnittlige svensken lever i samma kunskaps-vacuum som amerikanen.

  33. Lassekniven says:

    Peter,

    du kan ansöka om att få konvertera till judendomen (jag känner folk som har gjort det) men du måste ”tentera” och det kräver en del. Du blir respekterad i det judiska samhället, möjligen betraktar de ultrakonservativa judarna dig såsom varande icke ”äkta” jude då i deras ögon mamman måste vara judinna för att man skall vara jude, man föds alltså in som jude.

    Judarna har som bekant två egna språk nämligen hebreiska och jiddisch, det senare talas inte av så många, kanske 10-15 procent? Oftast äldre judar som härstammar från Tyskland, Polen samt övriga öststatsländer samt Ryssland. För en utomstående är det inte oöverstigligt att lära sig båda språken, har mn tyskan är det lätt att lära sig jiddisch.

    • peterkrabbe says:

      Tack för ditt bidrag men jag har nog inga planer på att konvertera! När min farmor kom till Sverige från Tyskland för 120 år sedan pratade hon med tysk brytning, med följd att alla grannar trodde att hon var judinna, vilket hon inte var. Det drabbade min far och hans systrar så att de andra barnen kastade sten efter syskonen och skrek jude. Ingenting att eftersträva med andra ord.
      Roligt ändå att höra av dig, det var riktigt länge sedan och hoppas att du mår bra!

    • hansgustavdahl says:

      Vad roligt att du är här igen, Lassekniven!

      Snart är kanske hela det gamla gardet åter samlat – och vilken glädje det skulle vara om signaturen Fiskargubben finns i livet och sluter upp!

    • Janos Levai says:

      Bäste Lassekniven, när jag har läst vad har du skrivit då började skratta högt några minuter…😊

      TACK!!!

      Vi måste komma till punkten att befria oss själva. Låt oss inte glömma att humor har helande kraft. Ordet ”humor” betyder ”juice” på latin. Eftersom det väljer en antikropp i personen som kan bota den. Vi vet inte varför, men det är svårt att komma runt att läka oss själva så att vi kan skratta åt oss själva, trots att det är det underbaraste som finns i livet. Det kan stoppa en cancerprocess. När en person inte tar sig själv på särskilt stort allvar och inte heller tillåter andra att ta honom på största allvar…

      Min bild av Gud: en lycklig Gud.

      Det här är toppen!!!

      Ett litet barn som är vis, mirakelverkande och ren är den nya Guden.

      Hälsning från en ungrare som älskar humor och ger hopp i framtiden!

      Varm hälsning 😊 😊

      Tack för ordet!

      János Lévai (Jag tänkte inte konvertera, jag vet inte varför)

  34. Loa says:

    Peter, 

    När jag ska kommentera: 

    Först står tecknen för Paragraph, Align, Bold, kursiv och länk.  

    Sen svagt fält med ”Type  / to choose a block”. Ett plus t.h. att klicka på ger sex andra val… 

    Kan du snälla ta bort allt detta!  Jag kan inte navigera.

  35. Loa says:

    Blodet isas i mina ådror. 

    Benjamin Fulford:    Actionable intelligence on child torture centers received from high level US government official

    February 5, 2024

    https://benjaminfulford.net/actionable-intelligence-on-child-torture-centers-received-from-high-level-us-government-official/  

    En man, Steffi, har  av misstag fått  en  öppnad minnessticka när han beställt ett paket usb-minnen från Amazon.  Han tittade på innehållet. Långa listor av bortrövade barn på ”CYM. Corporation” för adrenokromutvinning! Namn, födelsedatum, var de hölls alt. att de dött.

    Den första listan ’DISPOSAL Report’ från feb. 2021 på  8 sidor. Överst sammanfattning: ”392”. Samt barnens adrenokrom-kvalitet  (alla under A)  då de kasserades.

    Sedan Steffis skräckslagna pappersbrev till en advokat Schäfer i Berlin, där han ber honom publicera listorna på sin blogg  samt kontakta Donald Trump.  

    Sedan  följer  ’INMATE Report’  från 1 juni 2020  på 12 sidor:  

    Fulla namn, Date of birth, ålder, blodtyp, Custody months, Adrenochrome  quality, Custody LOCATION, DUE TO DISPOSAL, Suic.(idal?) yes / no, hemland, Daily quota…

    (Pdf-filerna är bifogade, för den som vågar.   Observera att det står ”Military Detention”)

    PS

    Jag googlade på ”CYM. Corporation” och hittade detta (m.m.) på första träffsidan, vilket är en militär  personallista!

     CHROME ADREN 

    med logga:

    ” THE CYM. CARING CORP

    CARING IS YOUTH.

    YOUTH IS MONEY.

    MONEY IS FREEDOM. ”

    • hansgustavdahl says:

      Mycket detaljerad dokumentation med namn, födelsedatum och arbetsplats för de här torterarna och mördarna av barn som hålls fångna!

      Det här måste ju leda till undersökning och åtal!

      Jag hittade ytterligare ett dokument om detta ofattbart vidriga:

      https://ia801909.us.archive.org/21/items/cym-corp-1/CYM%20Corp%201.pdf

      I det dokumentet ser vi att det här företaget också är involverat:

      BiVictriX Therapeutics
      BioHub at Alderley
      Alderley park

      Här är deras hemsida:

      https://bivictrix.com/

      • Loa says:

        Hans, tack för din länk. Tydligen från Steffi. Alla 12 sidorna på de arma barnen. Sen VAR main detention centers ligger! Och nederst säljbrev från hq i New York till massa olika avnämare i UK, som verkar bekanta med produkten.

        Man kan få upp alla mottagarna. För att ta några i högen:

        Eli Lilly https://www.lilly.com/uk/?redirect-referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

        Oxyrane  https://www.oxyrane.com/

        FasT Biopharma  https://fastbiopharma.com/

        …   

        Kolla REgarding-raden till  resp.!  Ditt exempel. BiVictriX  har ” RE: Research and experimental development on biotechnology,”

        Andra:  

        RE: Other research and experimental development on natural sciences and engineering,”

        RE: Research and experimental development on social sciences and humanities,

        RE: Manufacture of perfumes and toilet preparations,

        RE: Manufacture of basic pharmaceutical products,

        RE: Combined office administrative service activities,

        …  

        Vid detta datum, 5 juli 2020, stod adrenokromet i 1.920 dollar pr mg. Minsta ordermängd 100 mg. D.v.s. 0.01 centiliter. För·2 miljoner svenska kronor.

        ” check or cash in advance, ” Inga digitala spår här, inte.

        Undertecknat:   C. S. Yorington, CEO and Founder of CYM., The CYM. Corporation HQ: 725 5th Ave, New York, NY 10022, United 5tates Of America, Office 292

        Deliveries: 200 Forbes 5t #200, Annapolis, MD 21401, United States Of Arnerica

        På säljbrevens prydnad  med bladrankorna  och ”100%”  ringlar texten ”Pure & Natural”  

        .   

        En annan googleträff ger ”Caring for Young Minds (CYM)” i Kanada, som jag inte vet om den  hör hit. Jag har inte sett vad förkortningen i adrenokromsäljbrevhuvudet står för. Caring, Youth, Money? Punkten alltid med.

        ”Canada helps”

        https://www.canadahelps.org/en/charities/caring-for-young-minds-cym/

        ” CYM provides support, education and collaboration for children and families dealing with neuropsychological disorders. ” 

        – Kan detta vara ett “rekryterings”center?

        • hansgustavdahl says:

          Ja, det är troligt att det kan vara ett “rekryterings”center. Det slog mig genast när jag granskade listorna med data över barnen att förhållandevis många kommer ifrån Kanada, annars är det ju framför allt barn från länder med stora flyktingströmmar, som exempelvis Mexiko eller Costa Rica (dit många illegala flyktingar från Nicaragua kommer).

          Wikipedia skriver:

          ”Immigrationen från Nicaragua har blivit ett allt större problem för landet. Man uppskattar att de lite drygt 300 000-500 000 nicaraguaner som befinner sig i Costa Rica legalt eller illegalt ligger bakom en stor del av den outbildade arbetskraften”.

          • hansgustavdahl says:

            Tyvärr tilläts folket i Nicaragua aldrig att resa sig upp från förtrycket, vilket Björn Afzelius så mycket hoppades på.

            (Hälsning från Nicaragua)

        • hansgustavdahl says:

          Här är mer dokumentation som Steffi (som är ett tyskt kvinnonamn) skickat till sin kontaktperson: Dirk Schäfer, Eichhorster Weg 44, 13435 Berlin.

          https://ia601909.us.archive.org/21/items/cym-corp-1/CYM%20Corp%204.pdf

          Först är det en lista över många sjukhus och kliniker över hela Tyskland där det finns kolumner för blodgrupp, kön, tid för leverans och pris.

          Priset per individ är genomgående cirka 40000 Euro.

          Sedan följer en annan lista över en mängd forskningsinstitutioner inom bioteknik i England.

        • hansgustavdahl says:

          C. S. Yorington, verkställande direktören för CYM. har sitt kontor i TRUMP TOWER!

          C. S. Yorington, CEO and Founder of CYM., The CYM. Corporation HQ: 725 5th Ave, New York, NY 10022, United 5tates Of America, Office 292

          • Loa says:

            När jag googlade på adressen (för att leta office-nummer i TT) så kom denna träff

            Scribd

            Docs – 15 – 08 – 2020 Adreno | PDF

            http://www.scribd.com/document/501940461/Docs-15-08-2020-adreno

            Detta är Uploaded by Stéphane Moisan .

            som verkar vara en fransyska. Nog inte Steffi. Klicka på namnet. Intressanta dokument hon lägger upp på Scribd. Klicka på högerpilen.

            .

            Hittade även detta på samma första träffsida

            Slide Share

            ADRENOCHROME – US Government 2020 Leaked 

            https://www.slideshare.net/josephdeligiannis/adrenochrome-us-government-2020-leaked-documents-satanic-ritual-abuse-human-trafficking-pedophilia-slow-torture-revelation176pdf

            • hansgustavdahl says:

              Tack, Loa, jag ska ta del av det, men vad säger du om att CYM. har sitt kontor i TRUMP TOWER?

              • Loa says:

                Jo du. (”… keep your enemies closer”?) Det var därför jag ville leta efter inhysta firmor.  I Jonas länk  pkt 8 står att det kan vara mittemot:

                ” The lady analysts shows in the video that the address on 5th avenue leads to the famous Trump Tower, but notes that right across the street there is an Abercrombie & Fitch store which is an apparent front for possible child trafficking and is more likely the office’s location. “

                Video med ‘The lady analyst’  beskrivs strax ovanför:  

                ” While the following 2-hour video about adrenochrome seems to contain some unfounded allegations about possible culprits involved in the crimes surrounding their production and use, the part that has the woman describing her analysis and research appears quite convincing. It is subtitled ‘Adrenochrome Harvesting is REAL’ and can be viewed from the 00:20:54 mark until the 1:08:45 mark. The reader is strongly encouraged to listen to this eye-opening analysis which unveils the breadth and scope of this alleged child-trafficking and adrenochrome harvesting operation by this obscure entity called CYM Corporation. A link to the raw video can be found here.

                While the segment is somewhat long and best viewed in its entirety, here are some key highlights and observations about this very disturbing operation as per the source documents leaked, starting with the first. “

    • peterkrabbe says:

      Detta verkar ju vara för omfattande material för att kunna vara fake. Man kan inte alltid lita på Fulford, men det läcker nu ut material från allt fler källor. Vi har sett videos med tillslag mot gömställen och räddade barn, men det är omöjligt att bedöma sanningshalten i det. Adrenochromet anses öka livslängden och det bästa beviset för detta får man kanske när man ser ”eliten” leva vidare, i flertalet fall till 100 års ålder. De får betala rejält för sina ”extra-år”. men pengar är som bekant deras minsta problem.
      Vi får se om Trump kan ta itu med detta, någon annan lär inte göra det …

      • Loa says:

        Rapport: Trump vann presidentvalet 2020

        Publicerad 7 feb. 2024  kl.16:53

        https://samnytt.se/rapport-trump-vann-presidentvalet-2020

        Sedan valet 2020 har Donald Trump ihärdigt hävdat att det var han, och inte Joe Biden, som verkligen vann. I vissa delstater har också bevis framkommit för att det förekom omfattande fusk. Nu får Trump stöd av en ny rapport.

        Det är en rapport från Heartland Institute som bekräftar att valet 2020 stals och att Trump vann. Rapporten baseras på en analys av valresultatet och opinionsmätningar från opinionsundersökningsföretaget Rasmussen Reports.

        ” 

    • Jonas says:

      Se sista sidan 25 där det står

      Ta: Legal Department (George C. Scouts)
      Re: Orderly Disposal of Human Remain splease note that burial site #9 is now clearly visibile on satellite imagery. Can anyone conceal it (better)? The fence alone won’t be sufficient …Regards, Lucy

  36. Erik says:

    Skummade vissa delar av boken Sture översatt och lusläste andra. Har nog aldrig vacklat i övertygelsen om vad finanseliten avser göra med sitt inflytande allt sedan jag sprang över förkortningen NWO på vaken.se för ca 17 – 18 år sedan.

    Är varken statsvetare eller för den delen expert på derivat aktiehandel, panträtter osv men det behöver man inte heller vara för att förstå vart åt det barkar.

    Det man bör förstå är vad Banken gör samt vad lag gör. Skulle det vara fel att påstå att lagar är det som skiljer människan från djur? Ett gemensamt regelverk med två ansikten: ett mot folk, där folk själva upprätthåller regelverket mot varandra och ett annat ansikte inåt mot makten som följer eller bryter lag när det passar; likt debet och kredit, denna italienska renässansuppfinning som möjliggör att redovisa en skuld som en tillgång, fritt att använda för egen ekonomiskt vinning.

    • Men inte kan man väl låna ut en skuld (något man inte äger) men det gör inte banken heller utan blott förmedlar en kredit. Det man gör är att skapa ord som skapar nya tankevärldar avsett att leda oss bort från vad en bank egentligen gör, med vidhängande lagstiftning så klart. En insättning (av pengar på en bank) är i själva verket ett lån till banken. Banken är skyldig bankkunden pengar. Det vi inte känner till är att i samma stund äger banken våra pengar: våra pengar är inte längre våra pengar utan banken äger rätt att förmedla våra pengar som bankens tillgång, som förmedlas som kredit tillbaka till folket – det man äger gör man vad man vill med, annars äger man det inte och detta helt vid sidan av ränta. En bank kan således aldrig bestå av något annan än just skulder. Det är bankkunderna som driver på utlåning med sina insättningar.

    Den före detta professor i antropologi David Graeber skrev tegelstenen ”Debt. The first 5000 years”. Efter år av studier av dechiffrerade lertavlor av forntida Sumerer framkom att en majoritet av meddelanden avhandlade just skulder: pälshandlaren var skyldig fiskaren. Krögaren bonden osv, osv. Människans relationer till realkapital började alltså lika mycket med skuld som med byteshandel eller vara olika delar av samma mynt. Ja, han är av judisk börd som tydligen spelar stor roll för vissa – därför en känga mot Peter (för debattens skull) vad är det för skillnad på ett judiskt bedrägeri och svenskt bedrägeri? Vad är det för skillnad på ett judiskt ägande och ett svenskt ägande?

    Tilliten var låg kring hanteringen på denna tid och enklast var att röva. Att ta. Att äga. Att försvara det man tagit till sin egendom. Alla som gjort affärer i lite större skala vet att handelskedjan inte är starkare än trusten. Att handel fungerar i längre kedjor av trust.

    Det betyder att någon med lite mellan öronen också såg möjlighet att kunna bringa ordning och förtroende i all handel, erbjuda trust, men liten avans för egen del. Vem som än åtar sig att göra detta kommer förr eller senare att hamna i position att trycka pengar och kommer kanske för eller senare även att frestas göra detta för egen vinnings skull.

    När man väl intill fullo förstått hur bedrägeriet gör till, på alla plan, hur dom gör; när lager efter lager av bedrägerier penetreras (kaninhålet går djupt) kan man börja närma sig frågan varför? Varför samla denna enorma makt med alla de risker de innebär? En teologisk, existentiell fråga kanske? Det ligger inte i människan natur att sträva efter mer och mer makt. Makten man samlar ger förvisso omvänt inflytande men med ökat inflytande ökar också riskerna och avundsjukan. Svar För att ”de” måste kanske? För den egna överlevnaden?

    Glöm inte att imperiet tänker långsiktigt, mycket, mycket långsiktigt. Denna långsiktighet är omvänt proportionell mot verkliga sanningar. Verklig kunskap. Här talar vi om årtusenden tillbaka.

    Ska senare lägga fram en rätt skakig tes, behäftat med många logiska håll varför finanseliten vet att de av tvång anser sig tvungna att göra de dom gör.

    • peterkrabbe says:

      Bra att du arbetar vidare med det som faktiskt är ämnet för artikeln. Det är mycket material att ta in och det tar sin tid, men är extremt viktigt för vår framtid. Jag har inte ens hunnit lusläsa allt själv än, men gör det succesivt, hoppas att det gäller alla.

  37. peterkrabbe says:

    https://stopworldcontrol.com/domination

    David Sörensens senaste, sammanfattar det mesta. Har även ett avsnitt om stadsstaterna i min artikel. Många har svårt att tro på denna beskrivning av en verklighet som verkar utopisk. Ändå blir den alltmer påtaglig, om man har sina ögon och öron öppna.

    I mitt bostadsområde byter man nu gatubelysningen mot armaturer med LED. Jag har mitt sovrum fem meter från ”min” stolpe, som sattes upp igår. Under natten har jag upplevt störningar i min hjärtrytm som jag inte haft förut. Naturligtvis förnekar man all kännedom om strålning. Jag kommer att observera hur armaturen kommer att påverka mitt datasystem och min nattsömn fortsättningsvis. Detta är bara en detalj i de ”smart Citys” som man vill skapa. Det är dags att ta deras åtgärder på allvar.

    • Janos Levai says:

      https://sverigesradio.se/artikel/6080545

      LED-belysning hot mot djur och människor!

      https://www.ledyilighting.com/sv/common-problems-with-led-lighting/

      29 vanliga problem med LED-belysning!

      ”Jag kommer att täcka 29 av de vanligaste problemen människor har med LED-belysning – från nedtoning till flimmer till surrande – så att du kan identifiera och åtgärda dem snabbt och enkelt. Om du märker något av dessa problem eller vill lära dig mer om dem, läs vidare för att felsöka LED-belysning.”

      • peterkrabbe says:

        SVT:s artikel är 9 år gammal, därefter har mycket hänt vad gäller utvecklingen av LED. Det är inte en glödlampa som sitter i gatlyktorna längre utan ett paket av mottagare/sändare. Användningen aktiveras när man kopplar upp dem till 5G, då blir de ett instrument för övervakning och kontroll, förutom en harmlös belysning. Den lykta som ligger närmast din port kommer att kunna registrera vem som kommer och går och när, dygnet runt. När jag diskuterade vår anläggning kom valet av ljusstyrka upp genom att man oförsiktigt angav att den valda skulle ge möjlighet till ansiktsigenkänning. Känns det igen? Finns redan överallt i Kina. En gatlykta! Det officiella svaret är ”för vår säkerhets skull”. Detta förutsätter en kamerafunktion i lyktan, kanske också mikrofon.
        Vi vet också att man vill använda lyktstolparna i samband med styrning av självkörande bilar, även om detta ligger längre fram i tiden. De täta avstånden mellan lyktstolparna är en potential som man vill utnyttja. Det kommer också att finnas en kommunikation mellan våra nya smart-meters som mäter vår strömförbrukning och i framtiden allt vi gör inomhus och nätverket av lyktstolpar.
        Vi kommer inte att veta i vilket skede utvecklingen befinner sig utan vänjer oss initialt vid att systemet finns där.
        Intressant för övrigt att din andra länk går till en kinesisk konsult….

        • Janos Levai says:

          Tack! Då har vi ett annat problem också…

          ”Användningen aktiveras när man kopplar upp dem till 5G…”

          chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://moten.trelleborg.se/welcome-sv/namnder-styrelser/kommunstyrelsen/kommunstyrelsen/agenda/moratorium-for-5g-2020-11-05pdf?downloadMode=open

          ”Enligt de mätningar som gjorts under det senaste året av strålningen från basstationer och mobilmaster för 4G+ och 5G ökar strålningen massivt i samband med den nu pågående utbyggnaden av 5G. Det handlar om en tiofaldig ökning på kort tid och strålningen på många platser är nu direkt hälsofarlig. Friska män som vistas korta perioder på de platser där de högsta nivåerna uppmäts får omedelbara symptom i form av bland annat huvudvärk, tryck över bröstet och hjärtklappning.” 

          Från 2020 ? ? Vi har säkert nyare data och löst alla problemet, eller??? Men du har rätt, min artikel gammal, jag var slarvig som gäller datum, typisk ungrare! :- ( 

          Kinesisk vänskap och intresse välkänd i högsta grad…:-)

          https://thepeoplesvoice.tv/china-unveils-neurostrike-weapons-that-can-attack-and-control-brains-from-thousands-of-miles-away/

          ”Enligt Washington Times , förklarade en 12-sidig rapport utgiven av WEF:s favoritnation att de nya ”neurostriksvapnen” skulle tillåta den kommunistiska kinesiska regimen att bli världens mest dominerande supermakt”

        • Janos Levai says:

          https://www.stralskyddsstiftelsen.se/

          Femte fallstudie visar att 5G är hälsofarligt

          5G5G-basstation 20 meter från bostaden ledde till svåra ohälsosymptom typiska för mikrovågssyndromet.”

        • jesslar53 says:

          En annan användning av lyktstolpar visades i Iran för ett 20 tal år sedan , fantastiskt effektiv när det gäller mind kontroll.

    • hansgustavdahl says:

      Citat från texten översatt till svenska:

      I tusentals år har frihet aldrig existerat på jorden, eftersom hela världen alltid styrdes av tyranner som förtryckte folket. I Europa bodde dessa härskare i lyxiga slott, medan bönderna arbetade hårt på fälten. Det mesta av det de producerade gick till de rika tyrannerna. Tyrannerna erbjöd en viss grad av tröst till folket för att hindra dem från att göra uppror. En typisk strategi är ”bröd och cirkus”-konceptet: ge massorna underhållning och mat och de kommer att vara tysta. Detta gällde i antikens Rom, som i vilken annan kultur som helst. Idag ser vi detta i massiv skala, med expansionen av sport- och underhållningsbranschen. Den stora majoriteten av befolkningen har inget intresse av visdom, kunskap eller förståelse, utan väljer hellre att sitta framför sin tv hela natten och äta billig industrimat. De hålls i passivitet med ”bröd och cirkus” .

      • jesslar53 says:

        Ja Rom var specialister på underhållning med Colosseum’s specifika aktiviteter.

        Men även Il Popa med inkvisitionen var ett vackert skådespel och bra effekt på gemene man.

        • hansgustavdahl says:

          I den här dokumentären av Richard Bennett får vi ta del av många samtida illustrationer av detta ”skådespel”:

          (History Of The Catholic Inquisition-Richard Bennett)

          • jesslar53 says:

            Hur ser vår tids inkvisition ut , indoktrinering , fördömd av media , kallad racist etc, tvingad till arbetslöshet, spårad vart du befinner dig , vaccinpass , reseförbud listan kan göras lång .Ingen fysisk tortyr utan mental tortyr även med hjälp av allehanda gifter från matindustri + läkemedelsindustri.

            Inte utan att man blir fundersam vad kommer näst förmodligen ett världskrig där alla opponenter blir raderade.

    • Loa says:

      Mats Granryd – telekomlobbyisten i SVT:s styrelse 

      7 feb. 2024

      https://nyadagbladet.se/inrikes/mats-granryd-telekomlobbyisten-i-svts-styrelse/

      • Nya Dagbladet har granskat Mats Granryd, en av Sveriges mäktigaste telekomlobbyister och tillika styrelseordförande för energijätten Vattenfall och hans roll i SVT:s styrelse.
      • Granryd pekas ut för att ha ”spelat en avgörande roll för 5G-eran” och som kombinerar sitt engagemang för statskanalen med att företräda tusentals resursstarka företag inom telekom- och mobilindustrin.

      Granryd har en mångårig bakgrund inom Wallenbergägda Ericssonkoncernen, har varit koncernchef för Tele2 och suttit i styrelsen för Swedbank. Idag är han inte bara ordförande för energijätten Vattenfall utan även generaldirektör för GSMA – en stark lobby- och samarbetsorganisation som representerar över 1200 företag inom mobilindustrin och telekombranschen.

      Han är dessutom medlem i FN:s bredbandskommission och rådgivare för Världsbanken i dess ”jämställdhetsarbete”.

      .** Släng in lite jämställdhet och klimat också. **

      GSMA beskriver sig som ”en global organisation som förenar det mobila ekosystemet” med en vision att ”frigöra den fulla kraften i uppkoppling så att människor, industri och samhälle blomstrar”.

      Man fokuserar särskilt på 5G och säger sig vilja ”underlätta digital innovation för att minska ojämlikheter i vår värld och ta itu med dagens största samhällsutmaningar som digital integration, klimatförändringar och hållbarhet”.

      ** Fortsätt läsa. En sån floskelmaskin. **

      På GSMA:s hemsida får Mats Granryd beröm för att ha ”spelat en avgörande roll för 5G-eran”

      SVT har länge drivit en mycket okritisk och positiv linje vad gäller mobilstrålning och 5G-utbyggnaden – samtidigt som kritiker och skeptiker smutskastats och demoniserats vilket Nya Dagbladet rapporterat om återkommande under artikelämnet “Kritiserade 5G-utbyggnaden“.

      När Strålsäkerhetsmyndigheten tog bort medborgarnas möjligheter att ringa och ställa frågor om 5G:s hälsopåverkan basunerade SVT ut att myndigheten utsatts för ”hot och hat”.

  38. Eclipse says:

    Nu är den här herrn tillbaka igen. Han är tidigare omnämnd i bloggens kommentarsfält. Vet inte, tycker detta verkar vara definitionen av ”swishhoreri”. Får en konstig känsla kring honom. Har jag fel? Vad tycker ni? Se sjuminuters video här:

    (Ole med fru på Bali som han nämner är Ole Dammegård. Liksom Ole är han förföljd av hovrande helikoptrar).

    Väldigt luxuös utsikt för att vara bostadslös, får man säga. Såvida det inte är green screen. Tog dessa skärmbilder förra våren, ur kommentarsfältet till en annan av hans tiggarvideor. Rätt kul:

    • peterkrabbe says:

      Det verkar ju inte så välbetänkt i en situation där han är skuldsatt att be om bidrag för att resa till Bali på semester. Kan undra om Dammegård ser fram emot att få en utfattig inhysning som kanske inte ens har råd att resa hem igen…
      Förvisso är det en tuff ekonomisk tillvaro att vara bloggare samtidigt som man har en familj att ta hand om. Det går aldrig att finansiera genom donationer, det visade sig också för David Sörensen som är många gånger större. Jag kan göra det eftersom jag är pensionär och inte är beroende av inkomster från mitt skrivande. Det gäller även för andra pensionärer, som ex.vis Lars Bern. Positiv då är att vi har både kunskaper och erfarenheter från ett långt liv och dessutom tid att forska vidare. Samtidigt är det negativt att ingen från yngre generationer som våra barns kan delta i en kamp som ytterst avser deras egen framtid, detta på grund av ekonomi. Jag kan följa upp även den sidan av saken genom att jag har både barn och barnbarn. I ärlighetens namn vet jag att de kommer att få leva i ett helvete och kan tyvärr inte göra mycket åt det.
      Den som skriver och tror att han kan ha ett vanligt arbete vid sidan om kommer snart att inse att det inte finns några jobb för just honom, vårt nuvarande samhälle tolererar inga avvikare, varken politiskt eller socialt.

      • Erik says:

        Har följt Michael under många år, men också träffat honom flera gånger under min research kring det esoteriska. Tiggeriet intresserar mig mindre utan det är han som person och vad han introducerat i altmedia jag koncentrerat mig på.

        Det jag kan säga är att han är väldigt, väldigt snäll, ytterst sårbar och blir därför lätt utnyttjad. Det var speciellt intressant att höra hur det kom sig att han överuttaget intresserade sig för esoterik.

        Hans specialitet är de hermetiska principerna som han efter en livskris studerade under många år men inte läst en enda bok om utan källan bestod enbart av videos över nätet vilket fick mig att lyfta på ögonbrynen. Härledning och definitioner tror jag knappt han vet vad det är eller varför dessa verktyg är av absolut yttersta vikt vid all efterforskning, och då är böcker det man skall läsa, speciellt följa upp fotnoter, inte titta på videos.

        Har ganska klart för mig vem han är, hans styrkor och svagheter, men tänker inte hänga ut honom här.  

        • Eclipse says:

          Intressant, Erik. Vill förtydliga att jag inte tror att han startat kanalen enbart i syfte att tigga pengar, utan menar att det är inte så här man gör om man vill framstå som seriös. Men är man desperat så är man. Eftersom det väl är näst intill omöjligt att ändra på sin grundpersonlighet, och om aktuella svårigheter härleder ur den, så kan man ju befara att en ”nystart 2.0” riskerar att sluta på samma sätt som föregående projekt.

          • Erik says:

            Förstår kanske inte riktigt vad du vill ha sagt – det hela blir lite av ett cirkelresonemang. Intresserar man sig för esoterik (det esoteriska) kommer man nog aldrig att framstå som seriös, framför allt inte om man dessutom öppet går ut publikt, men det är inte heller syftet. Sedan: ”näst intill omöjligt att ändra på sin grundpersonlighet”. Meningen blir svår att förstå: antingen är något omöjligt eller så är det möjligt. Det finns inget mellanting. Något kan vara svårt, men så är det med många saker här i livet. Sedan vad menas med en grundpersonlighet, men jag ska inte vara svår: poängen med det esoteriska är just att göra det omöjliga möjligt: ändrar du på din perception ändrar du även på mycket annat. inte minst på din personlighet, men det är inte själva syftet.

            Skilj sedan på det exoteriska: utåt avsedd för allmänheten; lättillgänglig och populärt till skillnad mot det esoteriska: heligt, hemligt och dolt. Med det esoteriska söker du inte svar, utan svaren kommer till dig.       

    • Loa says:

      Ja, Oddane verkar snäll och ärlig, men där är något oförankrat; spaced out.

      • Erik says:

        Du har så rätt. Lätt skämtsamt och möjligen lite nedlåtande brukar vi kalla dom för astraljunkie (ej betoning på droger).

        • Loa says:

          Jag hade först tänkt skriva ”ett ufo”.

          • Erik says:

            Din kvinnliga, sinnligt känslobaserade intuition är vida överlägsen det tröga långsamma manliga logiken som verktyg för informationsinhämtning. Därför förstår du vad jag menar när jag skriver ordet gränssättning, i fallet Oddane.

            Tänk dig nu en underbart skön, vacker och charmig borderlinebrud (emotionellt instabil personlighetsstörning – säger absolut inte att hans ex är det) vad tror du då kommer att hända med människor lik Michael, som har samma gränslöshet som de Hermetiska principerna representerar som enda rättesnöre?

            • Loa says:

              Tack..    

              Det låter vanskligt. Känlostormvarning.  Gränslös kan ju inte betyda obalanserad. Han har uppenbarligen försummat den lågvibrerande mänskliga aspekten ”försörjning”. Han verkar inte ha barn – då skulle han dimpa ner från tankens höga rymd till omedelbar, ordlös kärlek! Och försörjning.

              • Erik says:

                Vet inte om han har barn eller ej, men om inte så kan han så klart vara kvar i rymden, nära taket. Sedan beror det lite vad du avser med balans?

                Män betraktar känslor som belastning, inte som en tillgång.

  39. Sture says:

    @ Ecklipse, jag går efter min egen intuition och jag litar faktiskt till 100% på honom. Man ser ju på blicken att han har det svårt, utkastad ur sin och sambons lägenhet för att leva som bostadslös. Jag har inte följt honom särskilt noga men har alltid tyckt om det han gjort. Och jag är övertygad om att när han kommer tillbaka så kommer han att göra bra och självuppoffrande saker. Jag tror inte att någon som skänker honom några hundra skall komma att känna sig lurad.

    • Eclipse says:

      Tack för input, båda två. Jo, han ser harmlös och tröttkörd ut och cv:n kanske inte är så imponerande för en potentiell arbetsgivare. Men jag ställer mig fortfarande tveksam.

      WakeUp Creations AB omsatte 1,74 miljoner 2018 och vinsten var 313000 kr. Redan nästa år låg de på minus. Senaste registrerade vinsten 2022 låg på 130000.

      Michael och Joanna flyttade in i en trea på 74 kvm den 23 november i fjol och dagen efter köpte Joanna en spritt ny Peugeot 3008. Men det kan ju ha skitit sig sedan dess. I min bostadsrättsförening ser jag att f d ordföranden fortfarande står skriven på sin gamla lägenhet, trots att de flyttade för flera månader sedan.

      Anledningen till att jag kunde kommentera hans video så snabbt är att jag prenumererar på kanalen! 🙂 Men jag tappade intresset, då det finns så många andra av samma typ.

  40. Mjölner says:

    Inget blir åtgärdat eller utrett. Nu lägger åklagaren ned utredningen om sprängningen av gasledningen i Östersjön. Det finns inte någon jurisdiktion för en svensk utredning säger han. Varför gav han sig då överhuvud taget in och petade i detta från början ?? Jag vill minnas att det var hemligt, locket på och bråttom när han grötmyndigt förklarade att det låg på Sveriges bord att snarast utreda vad som skett.

    “What is the answer?” “In that case, what is the question?”

    Det lär vara Gertrud Steins sista ord.

    Hon var judinna, poet, lesbisk, konstsamlare som höll salong i Paris för samtidens författare och konstelit Pablo P, Ernest H, Ezra P, H Matisse etc.

    Hade jag levt på den tiden skulle jag gärna gått till Gertruds salong.

    Kultur och demokrati har strypmördats, pengajakt, pandemier och pådyvlade idiotiska regler från FN och EU fortsätter.

    Jag såg en bild på Ebba med busken som fått grepp om en riktig baddare…,

    eller var det en falukorv…..?

  41. Janos Levai says:

    Jag såg en bild på Ebba med busken som fått grepp om en riktig baddare…,

    eller var det en falukor

    ” :-))

    ”Jag har väldigt enkel smak,
    jag är alltid nöjd med det bästa.”
    Oscar Wilde

  42. jesslar53 says:

    Watch the Tucker – Putin interview here, on February 8, after 4PM ET. https://stopworldcontrol.com/putin/

    Blir intressant!!

    • peterkrabbe says:

      Ja, hela världen väntar på att intervjun med Putin skall släppas! Så vitt jag kan förstå sker det kl 23 ikväll.

      Demokraterna i USA diskuterar febrilt hur man skall hantera Tucker Carlson, åtal eller förhindrad hemresa. EU hänger på och vill ha sanktioner – mot en journalist! Ändå har ingen ännu hört intervjun. Oavsett vad som sägs kommer denna cirkus att röra om i grytan.

  43. hansgustavdahl says:

    Lite ”off topic” kanske…? Men det handlar ju i alla fall om ”fula fiskar”…

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/odlad-lax-full-av-forbjudet-bekampningsmedel

    • hansgustavdahl says:

      Vill du att jag sammanfattar budskapet i videon, Erik? 🙂

      • Sture says:

        @ hansgustavdahl,

        denna är bara på 48 sekunder, så det kan du säkert låta vara. Men rent allmänt: att lägga upp videor på 1-2 timmar utan att sammanfatta budskapet tycker jag är dåligt. Vem har tid att sitta och titta på dessa utan att veta vad de handlar om? Jag kan berätta att jag inte tittat på en enda av de videor av Monveith som du tidigare lagt upp. Jag har sett honom tidigare och vet att han han är väldigt bra, men jag hinner inte. Jag överöses även privat med videoclips som mina vänner och bekanta och även okända vill att jag skall titta på. Det finns inte på kartan. Ett tips: Istället för att lägga upp 10 olika långa videos, ta det som regel att istället bara lägga upp en och gör en ordentlig genomgång på vad den handlar om.

        • hansgustavdahl says:

          Tack för din synpunkt, Sture, men det finns de som uppskattar det och som har mer tid än du – och jag har fått en hel del positiv respons från dem. Det är bättre att ha överflöd av viktig information än sådan informationstorka som råder i Likströmsmedia, eller hur?

          Men eftersom det uppenbarligen stör dig, så kanske det också är så med andra, så jag ska träda tillbaka en aning och hoppas att ni därigenom blir nöjdare!

        • hansgustavdahl says:

          Sture, eftersom din dyrbara tid inte alls räcker till för att ta del av en video på någon timma eller ibland lite mer, men att du ändå prioriterar, likt Erik, att ge mig anvisningar om hur jag ska agera i mina försök att bidra till förståelse av vad som nu sker, så får ni båda gärna föregå med gott exempel och visa mig hur jag ska gå till väga.

          Här är en video som jag tycker är väldigt viktig och som jag hade tänkt att länka till här, men som jag hittills inte gjort, efter att (på den här tråden och tidigare) av er ha blivit kritiserad för att alltför mycket länka till videor. Jag skulle uppskatta mycket om ni båda, oberoende av varandra, skriver just en sådan sammanfattning som ni önskar att jag skulle ha gjort – som pedagogisk vägledning för mig om hur jag enligt er bör handla i fortsättningen.

          En anledning till att jag ber er om det är att jag tycker att uppgiften övergår MITT förstånd. För mig känns det mer som om jag då skulle behöva agera som en skuggskapare i Platons berömda grotta, istället för att direkt visa på vad som sker – och jag frågar mig hur ska jag ska bära mig åt för att redovisa alla dessa reportage och vittnesmål världen över som ingår i videon på ett någorlunda vettigt sätt, utan att behöva skriva den ena A4-sidan efter den andra i den av er efterfrågade sammanfattningen, något som jag heller inte tror att Peter skulle uppskatta.

          Varsågod, mina herrar! 🙂 🙂 🙂

          • Erik says:

            Hans du ska få något av mig som jag tror du vill ha nämligen min uppmärksamhet: när bristen på intresse från omvärlden blir närmast total, skriker du allt vad du orkar (bara för att höras) fast du inget har att säga och till slut orkar ingen lyssna längre.

            Då blir du arg och ber folk fara ditt pepparn växer och kallar oss fariséer, huggormars avkomma för att sedan be om ursäkt för ditt temperament, sedan börjar det hela om igen… Du hamnar i en lopp som du inte kan ta dig ur. Driven är smärtan av att inte bli sedd, bekräftad och accepterad.

            Jag bevittande en gång en patient-terapeut-kommunikation:

            ”I would like to say something, but I don’t know what to say”. Terapeuten svarade: ”but you still want to say something”.

            Patienten tystnade då. Min tolkning: Patienten ville ha uppmärksamhet och när detta behov blev sett försvann behovet att prata.

            Hans i ditt liv, vad får dig känna dig sedd och accepterad för vad och vem du är? Uppenbart är det inte din starka kristna identitet i vart fall.

            • hansgustavdahl says:

              Erik, jag har aldrig någonsin bett någon av er att ”fara ditt pepparn växer” eller kallat några ”fariséer, huggormars avkomma”, som du påstår.

              Jag skulle aldrig välja sådana ord.

              Jag har varit besviken på utebliven reaktion på viktig information, men välj dina ord när du kritiserar mig och andra och håll dig till sanningen!

          • jesslar53 says:

            Walter Veit är alltid intressant att lyssna på ,

            Om man samantar all info som man får i sig via alternativ media och inte sväljer allt utan granskar med sitt eget lilla förstånd så kan man dra värdefulla slutsatser som inte kan erhållas genom ensidig information.

    • Janos Levai says:

      Den kort videoklipp säger mer en 1000 ord, jag älskar! Helt fantastisk!!
      En riktig pärla!!

  44. hansgustavdahl says:

    Lite mer smått ”off-topic” (men fortfarande med viss anknytning till artikelns tema, nämligen hur svenska folket systematiskt berövas sitt ägande):

    Och i anknytning till det, en krönika av Peter Krabbe för några år sedan:

  45. Janos Levai says:

    ”Att ljuga är människans enda privilegium framför andra levande varelser. En lögn leder till sanningen! Jag ljuger, så jag är människa. De upptäckte aldrig en enda sanning utan att först ljuga fjorton eller hundra och fjorton gånger. Och det är i grunden respektabelt. Men vi kan inte ens ljuga med våra egna sinnen! Ljug på ditt sätt och jag kysser dig för det. Att ljuga på mitt sätt är nästan värt mer än att säga sanningen på någon annans bekostnad. I det första fallet är du människa, i det andra är du bara en nötskrika.”

    Fjodor Mikhailovich Dostojevskij

    https://stateofthenation.co/?p=209590

    BOMBSHELLS! Tucker Carlson’s Exclusive Interview with President Vladimir Putin in Moscow

    Det är inte sanningen som är svår, utan dess acceptans.

    Ärlighet kan ibland göra mycket ont – men smärta är en del av framsteg.

    Vi ska vinna, jag är säkert på. Vet ni varför?

    Vi har inte andra alternativ!

    János Lévai

    • Sven Örup says:

      Om någon hittar en textad version vore det toppen. Svårt att höra vad Putins översättare säger.

    • Janos Levai says:

      Tack Peter!

      Kan, eller vill vi jämföra Biden och Putin som världsledande presidenten?

      Igår kväll Biden försvarade sig sin mentala förmåga och jag blev ledsen verkligen, en allvarlig sjuk person blir tvingad att fortsätta den världscirkusen, jag beklagar!

      ”All världen är en scen 

      Hela världen är en scen,

      Och alla män och kvinnor bara spelare;

      De har sina utgångar och sina ingångar;

      Och en man i sin tid spelar många roller,

      ………………………………………………………………..

      Hela världen är en teater,

      och varje man är en skådespelare i den:

      Han kliver upp och kliver ner: och alla har många roller att

      spela i sitt liv, vars sju akter”

      S.William

      Nej, jag älskar inte Putin men jag vill veta sanningen och vill inte höra skräckpropaganda!

      Man behöver ordentligt läsa och tolka vad han menade men framför allt för vår egen skull en korrekt bedömning?? !

      Kan de göra det? Jag tvivlar stark.

      János Lévai

      • peterkrabbe says:

        Putin styr sitt land, Biden är en betydelselös marionett. Därför blir en fredsförhandling bara meningsfull med en annan president i USA. Inga avtal kan tas med en sådan marionett, som dessutom kommer att vara försvunnen från maktens korridorer om mindre än ett år. Jag skall återkomma med en summering av samtalet.

        • Janos Levai says:

          Helt korrekt vad du skriver enligt mig.

          Napoleon och Hitler kunde inte besegra Ryssland, och de 3x fördärvat Ungern 1848, 1945 och 1956 så vi vet vad betydde det! Vi var ockuperats land mellan 1945-1990! Nej, Tack engång till!
           West kan inte vinna med krig över ryssarna därför bodde man kompromissa inte bara PRATA om kompromiss. Rysk själ och kärlek till moderlandet obeskrivligt och oförståeligt med västerlands mått. Patriotism är källan till det ryska folkets andliga styrka. Den som älskar sitt land älskar ett öde.

          Vi är dåliga schackspelare för att vi inte vill förstå vad motståndare tänker och känner! Har jag fel, möjligt?! ☹

          János Lévai

  46. Erik says:

    Slutprat om Michael Oddane.

    Michael har genom åren arbetat ihärdigt och hårt och med stor risk för egen del som kostat honom väldigt mycket: krossade relationer, ödelagd ekonomi och plågan av samhällsapparatens (den djupa staten) repressiva tolerans med allt vad det innebär.

    Michael har varit medarrangör för flera demonstrationer och kärleksmanifestationer, vid sidan av många videos han producerat. Vidare har han gjort flera turnéer (med allt det innebär av planering och organisation) genom hela vårt avlånga land från söder till norr och hållit säkerligen hundratals föreläsningar. Har själv deltagit i flera kärleksmanifestationer, då i strid mot pandemilagen och konfronteras med polis, SÄPO och andar organ ur underrättelsecommunityn.

    Det finns två sorters människor här på jorden: de som går först och gör något (till gagn för andra människor) och de som går efter och inget annat gör än klagar. Sedan finns det ett tredje slag, de värsta av dom alla: de som väntar ut till samhällereplisarier till slut segrar och knäcker dessa modiga hjältar och då kommer hånet fram. De gottar sig i deras elände trygga som de sitter, gömda bakom anonymitetens köld, där är det lätt att vara tuff.

  47. Mjölner says:

    Så har då Rysslands högste ledare genom Tuckers intervju dels fått framföra en historisk resumé om sitt land och dels förklara sin syn på relationerna med västerlandet. Det är väl bra! Analyser av intervjun och vad som sagts kommer snart.
    Jag avstår analyserandet till förmån för bättre vetande.
    Det som retar mig är att alla som pratar om Putin måste alltid framhålla samma sak, ”Jag älskar inte Putin” eller ”Jag hatar den mördaren” men han är ju Rysslands president etc. Rekordet i dumhet sågs i TV4 i går kväll. En MSM-journalist kläckte ur sig följande, – ”Detta måste betraktas som en påverkanskampanj av Putin. Varför ställer inte Tucker Carlsson några hårda frågor om massakern i Ukraina. Man måste ställa följdfrågor.”slut citat. Skall han som svensk journalist säga. När ställde en svensk journalist själv någon följdfråga. Vill man bli utslängd från Kreml så skall man vara oförskämd, men det fattade inte den drullen. Fy fan för bonnierlakejer.

Lämna en kommentar