En ny värld – vill vi ha den?

USS Kearsarge – hemmahamn Stockholm?

Att vi lever i en turbulent tid tror jag att de flesta kan hålla med om. I själva verket basunerades det ut av höga vederbörande redan för flera år sedan att 2022 skulle bli det värsta året hittills. Många kanske tycker att pandemiåren 2020-21 borde vara de värsta, men då ser man inte hela bilden. Den iscensatta pandemin med Covid 19 är bara en del av en pusselbit som fått sin plats. Det finns fler.

Den totala kontrollen över vem som skall leva, vara sjuk eller dö är slutmålet för denna pusselbit, som vi kan kalla Sjukdomarna. Pusslet skall vara lagt till år 2030 enligt deras planering, då kan vi se hela bilden – om vi finns kvar.

En pusselbit är den planerade Svälten, en global hungersnöd som åstadkommes genom användandet av en annan pusselbit – styrningen av vädret. Till hjälp har man tagit pusslets bitar för vattenbrist, skogsbränder och översvämningar, om inte det räcker har man bitarna för vulkanutbrott, orkaner och jordbävningar i lådan.

Längst ner i lådan ligger en bit för det tredje Världskriget, men den behövs inte riktigt än, dock skall allt förberedas vilket sker framför våra ögon just nu. Alla bitarna tillsammans syftar till att visa en värld med kraftigt reducerad befolkning, kanske nöjer man sig med en minskning av folkmängden till några miljarder – ett samhälle behöver arbetskraft även om datorer och robotar blir vanligare än människor. Människor kan föröka sig, det kan inte robotar, därför är datorstyrda människor den bästa lösningen – transhumanismen skall skapa framtidens fotfolk.

Södra Frankrike, juni 2022

Just nu använder man Vädret för fullt i stora delar av världen. De nordiska länderna stör man inte under pågående utökning av krigsalliansen NATO, men resten av Centraleuropa upplever nu de värsta väderkatastroferna i historien. Extrem värme pumpas upp från Afrika samtidigt som de övre luftlagren kyls ner till extremt låga temperaturer. När värmen stiger upp i de kylda luftskikten bildas hagel, stora som tennisbollar som vräker ner och krossar odlingar, växthus, hustak, bilar, husdjur och människor. Torkan tar död på växtligheten och utarmar jordarna, som sveps bort i de skyfall och stormfloder som hagelstormarna orsakar.

Åska och blixtnedslag lyser upp natthimlen och antänder skogar och byggnader. Bönderna gråter över sina förlorade skördar och livsverk ödeläggs. Människor flyr från sina brinnande hus.

Klimatförändringar mumlar metrologerna generat, eftersom de säkert är väl medvetna om att allt är skapat av mänsklig hand – med hjälp av HAARP låses ett lågtryck fast över Azorerna som pumpar upp varmluften från Afrika. Man snör av en ögla från jetströmmarna som hålls kvar tills resultatet är uppnått –  när varmluften stiger upp i de med hjälp av chemspray nedkylda luftlagren utlöses ett fyrverkeri av sällan skådat märke. DARPA i USA har länge skrutit med att man nu har full kontroll över vädret, projektet Owing the weather är utprovat och klart. Jo tack, men att syftet var destruktivt visste vi inte, nu får vi väderkatastrofer och hungersnöd på beställning från Ondskans makter.

Svälten står det på denna pusselbit som nu lagts på bordet. I dess kölvatten följer Fattigdomen genom att priserna på tillgängliga livsmedel mångdubblas. Bara de rika har råd med mat. Höjda energipriser – efter en mycket medveten nedmontering av tillgången – hindrar befolkningen från att värma sina hus, laga sin mat och köra sina bilar till avlägsna arbetsplatser.

Fattigdomen står det på den pusselbit där vi ser människor leta efter mat på soptippar och vissnade åkrar. I föregångslandet USA betalar man bönderna för att tappa ut olja på sina åkrar eller bränna grödorna. Allt mer jordbruksmark läggs under oligarkernas ägor, inte för att öka produktionen utan för att eliminera den. I Frankrike delar staten ut checkar för att människor skall kunna köpa mat, betala sin hyra och tanka sina bilar, allt för att undvika revolution.

Samtidigt ökar statens skatteintäkter genom oförändrade energiskatter och bibehållen moms på det nya kostnadsläget. Miljarder i extrainkomster strömmar in till statskassan. Är systemet svårt att förstå?

Jo, men det är ju Klimatförändringarna som är skuld till allt elände. Vilken tur att staten då har välfyllda kassor för att garantera folkets överlevnadsnivå! Men det krävs ju resurser för att bekämpa klimatförändringar, så numera har varje nation en pipeline direkt till inbetalningscentralen för utsläppsrätter och existensberättigande. Fast var den ligger är det ingen som vet…

För den finansiella makten är det nu skördetid. Räntorna skall tre- eller fyrdubblas de närmaste åren så Black Rock med dotterbolag kan ta över alla fastigheter där ägarna gått i konkurs för en spottstyver. Men vi skall inte oroa oss, vi slipper alla bekymmer och får ett rum att bo i på statens bekostnad och dessutom en matcheck som räcker till insektsbiffar eller sjögrässallad.

Men kriget då, kommer det att behövas? Jo, det skall också vara avklarat innan år 2030, men får bli den sista pusselbiten på plats, så att de som vägrar se bilden som så sakteliga framtonar, till sist inser realiteter och att den nya världen inte har för avsikt att vänta på insnöade nationalister och samhällsbevarare. Det är ju ändå bekvämare att dö i en sjukhussäng än på slagfältet!

Skyll på envisa ryssar och kineser som inte inser att deras råvaror, energikällor och guldreserver tillhör hela världen och inte dem själva, det borde ju vem som helst kunna förstå?

Dessutom är ju allt – mot förmodan – klart nu när Sveriges kloka statsministerinna tagit checken och slutligen sålt ut Norden och Östersjön till samhällsförnyarna i väster. Behövs nu bara att ett par hundra tusen av de soldater som NATO skall ta fram stationeras i Skåne, Gotland, Stockholm och Norrland så har ju Putte lovat att sätta sina Satan-missiler mitt i soppan och kriget är igång på allvar! Det blir Grand Final för förnyelsen, en superb genväg där några miljarder människor försvinner direkt! Varför hålla på med de omständliga pusselbitarna ovan som bara tar tid och kraft när man nu kan få allt avklarat på en månad eller så?

Sedan kan man släppa fram solen, få frisk luft, låta vattnet flöda, bota sjuka – fast inte för många förstås – och njuta av all mat som äntligen finns i överflöd. Vi måste tro på den lysande framtid som väntar (några få av oss) och skall vara hållbar i tusentals år. Hurra för globalismen! Målet är nära! Eller har jag missförstått någonting?

Peter Krabbe

562 Responses to En ny värld – vill vi ha den?

 1. Loa says:

  Låt oss inte glömma det konstanta kriget mot oss:

  Här sitter apan själv

  WHO: Apkoppor ett internationellt nödläge
  24 juli 2022
  https://www.friatider.se/who-apkoppor-ett-internationellt-nodlage

  .

  Benjamin Fulford 25 juli -22

  The Swiss-based World Harm Organization (WHO) has decided against all scientific evidence to declare an unprecedented “global health emergency, based on “Monkeypox.” WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus overruled the decision of the expert committee who voted against the declaration.

  Tedros is not a doctor and is a member of the “Tigray People’s Liberation Front” which was declared a terrorist organization by the US government

 2. Pelle says:

  The Fourth Turning: What past generations can teach us about our future

  • Mo says:

   BoJo bedöms troligen vara mannen som kan rusta NATO som av USA anses behöva starkare militär utrustning för att kunna möta Kinas hotande överlägsenhet. Notan läggs på Europa ?
   Bättre och fler vapen, luft/vatten/ och pansar fordon utrustade med AI och annan ny teknik. Det blir storsatsning via Aukus, se mitt tidigare inlägg. Sverige hänger på och hoppas förstås på industriell medverkan, därav troligen den snabba angelägna NATO ansökan. Att vi på köpet blir delaktiga i den nya kärnvapenutvecklingen och kapprustningen tycks inte skrämma mörkermännen/kvinnorna. Hultqvist förbereder på hemmaplan och kräver ny beredskapsskatt.

   https://tt.omni.se/hultqvist-de-rikaste-kan-bidra-mer/a/PoKBM0

  • Mo says:

   Nu idealiserar britterna kalla kriget, det var bättre då. De tycks desperat leta efter acceptans för planerad kärnvapenutveckling.
   Vi har förstås olika minnesbilder från den kalla tiden.

   https://lykta.live/brittisk-sakerhetstopp-varlden-var-sakrare-under-kalla-kriget/

 3. hllviken says:

  Donald Trump och hans första hustru beskrivet med numerologi:

  http://bartoll.se/2022/07/ivana-trump-sacrifice-ritual/

  • Loa says:

   Vem offrade?
   Till vem?
   Varför?

   • hllviken says:

    Jag förstår det inte heller.

    Den härskarklass som överför sina offerriter från generation till generation upprätthåller ett samhällssystem som gynnar dem. Numerologin kommer från Sumerriket tusentals år sedan.

   • Mo says:

    Offer till vem och varför ? Trump bygger ett Mausoleum ( tempel ?)

    https://nyheter24.se/nyheter/utrikes/1048040-ivana-trump-begravd-pa-trumps-egen-golfbana

    • hllviken says:

     Mycket rika och inflytelserika släkter har ibland egen kyrkogård.

     Världsledare har ofta stora, pampiga överbyggnader på graven.

     Hade jag haft ett stort lantgods och en släkt som höll ihop, hade jag gärna haft en egen släktkyrkogård.

     • Mo says:

      Så är det naturligtvis, för dem som har ekonomiska möjligheter är det en ynnest att kunna vaka över sina nära och kära om man tror på den rent fysiska återuppståndelsen.
      Gravskändningar kanske blir vanligare om motsättningarna ökar i samhället så det kan säkert finnas flera aspekter. Frågan är hur vår egen religion kan stå emot i framtiden.

   • hllviken says:

    Jag har också uppfattat D Trump som en välmenande, god man. Det är systemet vi lever i som är ont.

    Mänskligheten behöver inse att systemet måste ändras till ett gott! Nu är det styrt av mörka krafter.

 4. jesslar53 says:

  Appropo musik https://www.youtube.com/watch?v=ER0AMsz94rc
  En väg till berömmelse men kanske inte utan verifiering av dom stora bolagen , men är du skicklig kan du få vara med en stund,,,,

 5. Mo says:

  Vårt elektriska universum.

 6. Erik says:

  När jag läse igenom mina texter blir jag väldigt trött på mig själv. Sakar Mjölner när han är på hugget, när han slår åt alla håll. Hoppas mina andlig explosiva utveckling inte skrämt bort honom eller andra? Ser mer Peters blogg som en testballong – prövar tankar, som en extern dagbok full av existentiell ”skalvmusik” av ringa värde för andra. Lägger ner detta men tackar Peter och andra för ert enorma tålamod. Har inte druckit en droppa alkohol på ca fyra månader. Vad som ske då är just en andlig spirituell utvidgning.

  • hllviken says:

   ”Himmelriket finns inom er”, sa Jesus.

   När man är utmattad efter en massa intellektuella piruetter, är det skönt att vända uppmärksamheten inåt. Finns det någon ande därinne? Utforska.

 7. Erik says:

  Det nya globalismprojektet – ”The Line” den ny futuristisk staden. En mänsklig myrstack!

  Så här marknadsför man de nya: tänk om vi kunde börja om från början igen? ”THE LINE” omprövar och utmanar allt vi tänkt om hur människor ska bo, arbeta och leva tillsammans. En 170 km lång vertikal stad, designad kring människor snarare än bilar. En revolution inom urban livsstil. En stad som levererar nya ”underverk” för världen.

  • Erik says:

   Idén med stad, har historiskt varit en militärstrategiskt motiverad konstruktion – det är själva poängen med en stad. En av Sverige äldsta städer Visby (äldsta fynden daterade till 700–900-talen) omges av den så kända ringmuren, som inte är något annat än ett “stronghold” byggd och påbyggd av en enda orsak: att stå emot fientlig attack – det är vad en stad är.

   En stad kan därför ses som ett nationalistiskt lösning där många av samma sort slår sig samman som bildar en enhet som ger just det skydd inget annat kunde. Med dessa tankar i bakhuvudet avslöjar konstruktionen på ”The Line” att det är globalisterna som ligger bakom, för en stad byggd efter en linje vore oerhört lätt att slå sönder, omringa och belägra. Finns ingen opposition, behövs inte heller denna aspekt tas till vara i en nya globalistfuturistisk staden. Vad säger arkitekten Peter om detta?

   • peterkrabbe says:

    Visst finns det en försvarsaspekt på stadsbyggandet, romarnas första städer var baserade på deras garnisonsläger med kvadratisk grundform och raka gator i strikta kvartersformer. Men i senare tid styrdes städerna främst av ambitionen att styra handel och ekonomi, handel fick bara förekomma innanför stadsmurarna och skatteuppbörden kunde därmed kontrolleras noggrant. Städerna formades runt torget eller marknadsplatsen och kyrkan var allestädes närvarande, mitt i byn för att kontrollera befolkningens seder och bruk. Det handlade om kontroll av befolkningen i alla avseenden, på så sätt ser vi globalismen på samma sätt som idag. Transporterna krävde läge vid havet med hamnar, senare vid järnvägens och landsvägarnas knutpunkter.
    The Line är naturligtvis en omöjlighet, Bostäder behöver lokaliseras i närheten av arbetsplatser, vilket nog alla förstår inte fungerar om de boende förutsätts ha ett arbete. Man kan jämföra med ett London eller Paris som bara har en tunnelbanelinje tvärs genom staden. Inte så lätt vid rusningstid…
    Stadens komplexitet med samhällsfunktioner, industrier, sjukhus och inköpsställen kan aldrig tillgodoses inom en rak linje. De urgamla städer som hittats hade cirkulär form med bebyggelseringar åtskilda av cirkulära kanaler och administrativt centrum och tempel i mitten. Ju längre ut desto sämre status för de boende och deras aktiviteter. Kanalerna löste transportproblem, vatten och avlopp. Faktiskt en bättre idé än den raka linjen…

    • Raka linjer leder till helvetet, sa Hundertwasser, som främst ritade spiraler och skapade organisk arkitektur 🙂

    • Erik says:

     Linjeidén är naturligtvis idiotiskt från alla tänkbara perspektiv har därför också tänkt på cirkeln, då det blir närmare eller lika långt in till city, för utom alla andra fördelar med en cirkel: bland alla former (med samma yta) har en cirkel den kortaste omkretsen mot arian trots att den form som har störst area mot minsta omkretsen är kvadraten, hur nu detta går ihop? Kul höra från en arkitekts erfarenhets och synvinkel om stad med försörjning och transport osv.

     Min favoritstad är Amsterdam, där man lyckats klämma in mer medborgare på mindre ytan än någon annan stad i Europa men fortfarande har kvar småstadens idyllkänsla.

    • Mo says:

     De kanske har inspirerats av gamla Egypten med bebyggelse som var långsträckt utmed Nilen. Det är intressant vilken oerhört central styrd stat som byggdes upp i ett hårt kontrollerat och reglerat system under tempelkulturen.
     Det är så här de vill att vi ska leva i ett hierarkiskt system som gynnar ett fåtal och där flertalet blir ofria arbetare, påminner lite om de kommunistiska staterna.
     Här en lättsam sammanfattning.

     https://popularhistoria.se/civilisationer/mellanostern/egypten/nilen-var-forutsattningen

     • Sture says:

      @ Mo,
      jag tror att centralstyrningen i Egypten faktiskt var deras Akilleshäl, som ledde till att hela systemet gick omkull – vilket är ett exempel på att en bra sak kan övergå i sin motsats. Läste för många år sedan Christopher Dunns bok om pyramiderna i Giza som ett energiverk för hela landet på det sätt som Tesla beskrivit. Har sedan i åtskilliga videos på YouTube kunnat följa Christopher Dunns fortlöpande beskrivningar. Det är uppenbart att the Kings Chamber inte var en grav för någon farao (alla dessa ligger i Kungarnas Dal, där jag varit och beskådat) utan något annat.

      Man vet, efter vad jag förstår, att toppens ytterskikt på Keops pyramiden är borta och att denna bestått av guld (som senare stulits). Vidare finns det de som hävdar att det rektangulära kar, som finns i the Kings Chamber, innehållit ett rektangulärt kar av guld. Dessa olika delar av guld (topp + Kings Chamber) var väsentliga för att skapa detta energiverk, menar en del. Vi får fråga Göran Åkesson hur han ser på detta. Hursomhelst, så menar åtminstone en forskare – muslimsk – att dettaa guldkar (=arken) från the Kings Chamber stals av judarna under Mose ledning, vilket gjorde att hela det centraliserade systemet för energiförsörjning kollapsade tillsammans med hela det egyptiska riket. Detta skulle också kunna förklara egyptiernas frenesi för att få fatt i Moses och det judiska folket.

      Intressant teori, man undrar ju hur det kunde komma sig att denna teknologiska högkultur bara kunde gå under. Varför? Här har vi en möjlig förklaring – den enorma centraliseringen. Detta är sannolikt också vår kulturs Akilleshäl.
      Det är också intressant att notera att de grava väggförskjutningar (=en explosion), som beskrivs i din tidigare video också beskrivs av Edgar Cayce trots att han aldrig varit där.

      • Mo says:

       Ja det tycks vara en ursprunglig akilleshäl i den centralt styrda offentligt organiserade administrationen att den saknar självbegränsande reglering. Till slut har den svällt och tar så mycket av samhällets resurser att den äter upp sig själv, som ormen, och faller samman. Så var det i forna Sovjet och Östtyskland, Sverige befinner sig på randen för kollaps.
       Det vore väldigt intressant att få återkoppling från Göran, vad han anser om Christopher Dunns teorier.

       • Sture says:

        @ Mo,
        detta om guldet och judarnas stöld av detta står inte i Christopher Dunns böcker (jag har läst flera). Däremot visar Christopher Dunn att den långa vibrerande arkaden upptill the Kings Chamber svänger med en frekvens på 432 Hz (känns det igen?), vilket är samma svängningstal som orsakas av jordrotationen. Christopher Dunn menade att jordrotationen orsakade att det blev resonans i hela pyramiden och detta i sig skapade nödvändig energiproduktion.

        • 432Hz är den harmoniska frekvensen, universums naturliga frekvens. Den höjdes till 440 hz under hitlertiden för att skapa obalans och disharmoni. Loa har mer exakt information vill jag minnas.

        • Mo says:

         Sture, har Lorber skrivit något i sina manuskript om pyramiderna eller arken ?

         • Sture says:

          @ Mo,
          ja, Jesus berättar för sina lärljungar om pyramiderna och han berättar om nubierna, som byggde pyramiderna, samtalar med de svarthyade morerna (som inte är muslimer) från områdena kring Etiopien-Somalia-arabiska halvön etc. De var mycket märkliga och besatt oerhörda övernaturliga förmågor.
          Tyvärr har jag inte koll på hela detta material ännu och kan inte säga så mycket mera (översatt något kapitel endast). Men vi kommer snart att lägga upp allt material, som är översatt till svenska (bok 1-7 av 25) + allt engelskt och tyskt material på en sida som kallas ”jakoblorber.se”. Där kan alla sedan gå in och läsa gratis.

          Första gången man stöter på ordet pyramid är i bok 10. Så här ser innehållsförteckningen för denna bok ut:

          GGoJ B o o k 10

          1. SIMON CRITICIZES THE SONG OF SALOMON

          2. HOW TO UNDERSTAND THE SONG OF SALOMON

          3. SIMON EXPLAINS A FEW VERSES OF THE SONG OF SALOMON

          4. GABI ADMITS HIS FOLLY AND PRIDE

          5. GABI’S PHARISAIC PRINCIPLES

          6. SIMON’S OPINION ABOUT THE LORD

          7. SIMON’S IDEA ABOUT THE LORD AS A MALE HUMAN BEING

          8. BECOMING ONE WITH GOD

          9. PURPOSE AND NATURE OF THE SENSES

          10. THE NATURE OF THE ANGELS. HEART AND MEMORY.

          11. THE PEOPLE OF ABYSSINIA AND NUBIA

          12. THE LORD SENDS A MESSENGER TO THE NUBIAN CARAVAN

          13. THE LORD SPEAKS WITH THE LEADER OF THE NUBIANS

          14. THE STORY OF OUBRATOUVISHAR ABOUT HIS TRIP TO MEMPHIS

          15. THE CURSE OF THE OVERCIVILIZATION OF THE EGYPTIANS

          16. THE BLESSING OF THE ORIGINAL CIVILIZATION OF SIMPLE PEOPLE

          17. THE NUBIANS STAYING IN EGYPT

          18. OUBRATOUVISHAR WANTS TO BE SURE WHERE THE LORD IS STAYING

          19. THE NUBIANS RECOGNIZE THE LORD

          21. OUBRATOUVISHAR DESCRIBES HIS HOMELAND NUBIA

          22. THE TREASURE OF OUBRATOUVISHAR

          23. THE BLACK PEOPLE WHO FOLLOWED AFTER

          24. ISIS AND OSIRIS

          25. THE GREAT TEMPLE IN THE ROCKS ABU SIMBEL

          26. OUBRATOUVISHAR AND JESUS

          27. THE BLACK PEOPLE DOUBT THE DIVINITY OF THE LORD

          28. OUBRATOUVISHAR TRIES TO CONVINCE HIS PEOPLE OF THE DIVINITY OF JESUS

          29. SPIRITUAL ADVANTAGES AND DISADVANTAGES OF THE BLACK PEOPLE

          30. THE DIFFERENCES IN CLIMATE AND RACE ON EARTH

          31. SLOW AND FAST UNDERSTANDING OF THE TRUTH

          32. RAPHAEL CONVINCES THE BLACK PEOPLE OF THE DIVINITY OF THE LORD

          33. DONATION OF THE TREASURES TO CYRENIUS

          34. THE ORIGIN OF THE TEMPLE OF ABU SIMBEL, THE SPHINX AND THE PILLARS OF MEMNON

          35. THE 7 GIANTS AND THE SARCOPHAGUSES

          36. THE CONSTELLATIONS ON THE FOURTH PEARL

          37. DIVISION OF TIME ON THE FIFTH PEARL

          38. THE PYRAMIDS, THE OBELISKS AND THE SPHINX

          39. THE CONSTELLATIONS OF THE SEVENTH PEARL. DECLINE OF THE EGYPTIAN

          CIVILIZATION.

          40. DIFFERENT MORALS

          41. DEVELOPMENT OF THE MIND

          42. ABOUT THE UNCONTAMINATED PRIMARY CONDITIONS OF MAN

          43. THE POWER OF THE MOORS OVER WATER

          44. THE POWER OF THE MOORS OVER ANIMALS

          45. THE POWER OF THE MOORS OVER THE PLANTS AND THE ELEMENTS

          46. SELF-KNOWLEDGE OF MAN

          47. THE RADIATING SPHERES OF MAN AND THE SUN

          48. THE INFLUENCE OF MAN ON DOMESTIC ANIMALS

          49. BENEFITS OF A PROPER EDUCATION OF THE SOUL

          50. THE POWER OF A PERFECTED SOUL

          51. THE EFFECT OF THE SUN. THE HUMAN EYE.

          52. REBIRTH AND THE RIGHT EDUCATION

          53. CORRECT UNDERSTANDING AND READING OF THOUGHTS

          54. THE MEANING OF THE RADIANT SPHERE OF LIFE

          55. THE POWER OF SOMEONE WHO IS PERFECTED IN LOVE

          56. HUNGERING FOR SPIRITUAL FOOD

          57. THE MIRACULOUS POWER OF THOSE REBORN

          58. RELATION BETWEEN SOUL AND SPIRIT

          59. BRAINS AND SOUL

          60. THE RIGHT DEVELOPMENT OF THE BRAINS

          61. CYRENIUS ASKS HOW THE BRAIN WORKS

          62. THE CONSEQUENCES OF LEWDNESS

          63. THE BLESSING OF A PROCREATION ACCORDING TO THE GIVEN ORDER

          64. THE STRUCTURE OF THE HUMAN BRAINS

          65. RELATION BETWEEN THE BRAIN IN THE FRONT AND BACK OF THE HEAD

          66. CONNECTION OF THE SENSE ORGANS WITH THE BRAIN

          67. AN UNSPOILED AND A SPOILED BRAIN

          68. MISERY OF A WORLDLY SCIENTIST IN THE BEYOND

          69. CONSEQUENCES WHEN THE BRAIN DOES NOT POSSESS SPIRITUAL LIGHT

          70. DIFFICULTIES OF DEVELOPMENT OF A WORLDLY SOUL IN THE BEYOND

          71. A WRONG EDUCATION AFFECTS THE BRAIN

          72. THE BRAINS OF A WORLDLY SCIENTIST

          73. THE ORIGIN OF SIN

          74. SO-CALLED INJUSTICES IN THE GUIDANCE OF A SOUL IN THIS WORLD AND IN THE BEYOND

          75. THE NECESSITY OF EARTHLY TRIALS

          76. THE HUMAN BEING DETERMINES HIS DESTINY HIMSELF

          77. THE INDEPENDENT DEVELOPMENT OF A HUMAN SOUL

          78. WHY THE FREE SOUL OF A HUMAN BEING HAS TO REACH HIS PERFECTION HIMSELF

          79. ABOUT POSSESSION. THE SLOW SPREADING OF THE GOSPEL.

          80. PERFORMING MIRACLES AT THE RIGHT MOMENT

          81. SIGNS FOR THE SPREADING OF THE TEACHING OF THE LORD

          82. DIFFICULTIES FOR SPREADING THE PURE TEACHING

          83. THE SWORD AS A MEANS OF CHASTISEMENT FOR UNBELIEVING NATIONS

          84. THE FATHER AND THE SON IN JESUS

          85. PHENOMENA AT THE BAPTISM OF THE LORD

          86. THE IMMENSITY OF CREATION

          87. THE INCARNATION OF THE LORD IN THIS PERIOD OF CREATION AND ON OUR EARTH

          88. THE RADIATING SPHERE OF LIFE OF SOUL AND SPIRIT

          89. THE OMNISCIENCE OF GOD

          90. THE LANGUAGE OF THE ANIMALS

          91. EXAMPLES OF INTELLIGENCE OF THE ANIMALS

          92. DISCUSSION WITH THE DONKEY OF MARCUS

          93. DEVELOPMENT OF THE HUMAN RADIATING SPHERE

          94. THE RADIATING LIGHT SPHERE OF LIFE OF MOSES AND THE PATRIARCHS

          95. THE REASON OF THE LORD’S REVELATIONS

          96. THE MIRACULOUS MEAL

          97. HOW MIRACLES COME TO PASS

          98. GOD’S PROVIDENCE AND THE FREE WILL OF MAN

          99. THE NEW HOUSE OF MARCUS. A MIRACLE OF RAPHAEL.

          100. CHILDREN OF THE WORLD AND CHILDREN OF GOD

          • Mo says:

           Väldigt intressant men övermäktigt stort material. Du får sortera åt oss !

          • Erik says:

           Summerat från Lorber rörande Pyramiderna: att Egypten var avsett av Gud att bli en förberedande skola. Invånarna i detta (det äldsta bebodda landet på jorden) var redan från urminnes tider utrustade med betydande visdom.

           Shivinz, betyder sjunde herdekungen av de ursprungliga egyptierna = ”den livlige” ”entreprenören”, (felaktigt Sfinx) och
           Pyramid: Pira mi dai = ”Ge mig visdom samt att den ursprungliga idén för formen på pyramiderna kom från mönstret av hjärnceller (Pyramidal cells, or pyramidal neurons) och med lite god vilja kan man kanske påstå att hjärnceller har en pyramidal struktur eller vad säger du Sture?

           Pyramiden formar också bokstaven A. Meningen med ”Pira mi dai” är uppenbarligen: ”Ge mig visdom!” Dess inre struktur var sådan att den tvingade mannen, helt isolerad från omvärlden, att begrunda sitt inre och på så sätt hitta sitt innersta livsljus. Det är därför det alltid var kolmörkt i de inre passagerna i Pyramiden, och inte förrän människan började lysa upp allt med sitt inre livsljus blev det upplyst.

           Dessa fulländade människor var tydligen i sina själar upplysta med resultatet att de kunde se sin kropps organiska konstruktion. De betyder att de måste ha kunnat studera konstruktionen av varje ”hjärncellspyramid” i detalj, och skulle därför gett den pyramiden samma design som de visualiserade den organiska konstruktionen av hjärncellen. Lite långsökt anser jag, men vad vet jag?

          • Sture: En makalös innehållsförteckning! Jag är säker på att vi kan hitta många svar på våra frågor genom Lorber. Jag blir dock hindrad i läsningen, och det finns alltid en förklaring till det. Jag tror att det har med mina personliga bekymmer att göra. Dock blev jag lovad ”att bli förflyttad när jag ställt allt till rätta” och det är den processen som pågår nu. Jag befinner mig just nu på den punkt på en karta som jag såg i en dröm i samband med detta, och tror mig se lösningen på många års bekymmer. Jag inser att Gud är krävande, men han lägger aldrig större börda på en människa än den klarar av.

          • Sture says:

           @ Mo,
           jag skall försöka sortera en del för dig. Jag gav hela innehållsfötrteckningen bara för att man skall få en uppfattning om omfattningen av diskussionerna.

           Och Erik: Inom anatomin får alla läkare lära sig om vissa nervbanor som kallas ”pyramidbanorna” – varifrån nu denna benämning kommer?

          • Sture says:

           @ Mo,
           jag hittar bara att jag översatt ETT kapitel till svenska om morernas övernaturliga krafter, kapitel 45. Man får här en känsla av något fullkomligt osannolikt.

           Samtidigt så vet vi att Keopspyramiden, som består av 2 miljoner stenblock c:a 2 x 2 x 2 meter vardera, byggdes på 23 år vilket innebär att varje sten måste ha tillverkats, transporterts och lagts på plats definitivt var tredje minut. Hur har det gått till? Vi har också sett dessa lika oförklarliga producerade gigantiska stenblock i latinamerika.

           Här följer kapitel GGoJ bok 10, kap. 45:

           45. MORERNAS MAKT ÖVER VÄXTERNA OCH ELEMENTEN

           [1] Därefter kallar jag igen på Oubratouvishar och sade till honom: ”Visa oss nu, hur väl du är bekant med luftens krafter, eftersom denna i begynnelsen gavs till den rena människan, för att också härska över luftens andar, så att de också kan användas under alla omständigheter, om hon skulle behöva deras tjänster! Visa oss alltså, i vilken grad du fortfarande är utrustad med denna urtida livsförmåga.
           [2] Omedelbart kallar ledaren till sig tio av sina kunnigaste medhjälpare och beordrade dem att forma en cirkel runt honom, var och en med sin högra fot täckande hans grannes vänstra och sträcka ut sina händer mot honom. Detta skedde genast, och vår ledare började snurra runt, lämnade marken och flöt nu fullständigt i luften, en god manslängd över marken.
           [3] I denna position frågade han mig och han skulle svinga ännu högre, eller om detta var tillräckligt som ett vittnesbörd.
           [4] Och Jag sade: ”Detta är tillräckligt, kom därför tillbaka!”
           [5] Genast lämnade de tio cirkeln och ledaren var kvickt tillbaks på marken igen, bugade djupt framför Mig och frågade Mig om han skulle göra något mer.
           [6] Och Jag sade: ”Hur rycker du upp träd med rötterna och flyttar stora klippblock?”
           [7] Ledaren sade: ”Herre, vårt land lider betydande brist på starka och stora träd; endast de högre bergen har nöjet att ha dem. På de högt liggande betesmarkerna, som Kamb’sim inte kan nå, kan vi på vissa platser finna bohahania-träd som i vanliga fall tjänar som hem åt apor. Här och där kan vi också finna cypresser och myrra, vilda dadlar och bock och kycklingbröd. Detta är de enda träd som finns i vårt land.
           [8] På slätterna och på vårt lands vindskyddade hörn växer endast de ädla dadlarna, fikonet, ouraniza (apelsin) och semenza (granatäpple) och flera betydelsefulla buskar, vilka förser oss med byggmaterial för våra hyddor.
           [9] Att dra upp dem med rötterna kräver verkligen ingen märkvärdig kraft; Dock har vi inte än prövat vår styrka på de starkare träden, även om vi inte tvivlar på att också de, liksom de tyngsta och största klippblocken, måste lyda vår vilja. Här på detta berg står ett enormt träd, som vi naturligtvis varken vet namnet på eller vilka övriga egenskaper det besitter. Likväl kan vi försöka om det är möjligt eller inte att dra upp det med rötterna genom vår vilja!”
           [10] Den gamle Marcus säger: ”Lydigaste tjänare av alla världens herrar! Nu är detta ett minst femhundra-årigt cederträd! Sju män är knappast tillräckligt för att omsluta det, och fyra väldigt starka och erfarna trädhuggare kommer svårligen att kunna hugga ner detta cederträd på två dagar. Och nu vill sex män och sju kvinnor gå dit och vill rycka det upp med rötterna utan hacka eller yxa?! Denna historia, om inte i hemlighet stödd av Herrens allsmäktiga vilja, kommer nu med säkerhet att bli lite sällsynt!”
           [11] Jag sade: ”Ha bara tålamod, Min gamle krigare! Även denna gång kommer Jag helt och hållet att låta bli att blanda in Min vilja, och ändå, inom en kort stund kommer trädet att lyftas från marken med alla sina rötter!”
           [12] Medan de talade med Marcus, sätter de svarta väldigt försiktigt sina händer på trädstammen, nämligen på ett sådant sätt att ena morens högra hand alltid täcker grannens vänstra. De förblev helt tysta i ungefär en halv kvart i en sådan position bredvid trädet. Efter denna tid började trädet väldigt långsamt att vrida på sig och ett enormt knakande ljud kunde höras. Då började alla närvarande bli helt förbluffade och ingen förstod hur man ens delvis skulle tolka detta fenomen.
           [13] När trädet nu, inklusive de tretton som nu omfamnade det väldigt lätt, började vrida sig mer och mer, kunde man se att det tillsammans med jordklumpar och de omfamnande morerna, redan fritt vred sig i luften. Då började några, särskilt kvinnorna, att skrika eftersom de trodde att det fallande trädet skulle mosa några av morerna.
           [14] Emellertid sade Jag till de ängsliga: ”Var inte rädda, trädet kommer läggas ner väldigt försiktigt och ingen kommer att skadas av dess fall!”
           [15] Därmed blev alla lugna, och i samma stund släppte de klappande morerna taget om trädet och hoppade plötsligt ner från berget och kom till oss. I samma stund började trädet svaja fram och tillbaka, vred sig till slut mot sin naturliga tyngdpunkt och lade sig efter en stund väldigt mjukt ner mot marken.
           [16] När trädet rycktes upp med rötterna på detta sätt, visade Jag också morerna ett klippblock som vägde åtminstone 5 000 centner (1 centner = 50 kg) och sade till ledaren: ”Lyft också detta stenblock och placera det i samma hål som uppstod när ni lyfte trädet!”
           [17] Kvickt gick samma morer till klippblocket och omfamnade det på samma sätt som tidigare skett med trädet. Klippblocket flöt nu i luften ännu tidigare än trädet hade gjort. På grund av sin större storlek, omfamnades det naturligtvis av ganska många fler morer, men det stod klart för alla att tusen av de starkaste människorna inte på långt när skulle vara tillräckligt för att bemästra detta klippblocks vikt.
           [18] Inom knappt hälften av en kvarts timme stod klippblocket stadigt fast i hålet och morerna kom tillbaka till oss och ledaren frågade Mig om det fanns något mer att göra.
           [19] Men jag låtsades som om jag tänkte på något vilket ledaren omedelbart märkte, och han sade till Mig: ”Åh, något enormt förestår återigen, eftersom du håller rådslag med dig själv! Därför att vi var av den uppfattningen att allt som Gud vill göra står för Honom mycket klart redan sedan evigheter !”
           [20] Jag sade: ”Å ja, så är det! Men Jag gav er lite vila eftersom det som ni fortfarande måste göra för mig alltid är er mest ogynnsamma uppgift, och ni behövde lite vila för de två uppgifter, som krävde mycket från er externa yttre livssfär. Ni har nu vilat er och nu måste ni visa hur ni gör upp en eld och också hur ni är herrar över detta element! Gå och gör upp en eld och visa därefter att ni är dess herre!”
           [21] Genast bildade alla morer en halvcirkel runt en stor, men sedan ganska länge redan mycket torr, buske och sträckte sina händer och fingrar som strålar emot busken. Inom några ögonblick började busken att pyra, röken blev starkare och starkare och plötsligt stod busken i lågor. När busken emellertid brann för fullt med stora lågor låg alla morer med sina ansikten mot marken i en stängd cirkel runt elden och på ett ögonblick släcktes elden så till den grad att inte en enda glödande liten gnista kunde hittas i hela den till hälften nedbrunna busken.
           [22] Därefter kom morerna tillbaka och frågade Mig om de hade utfört sin handling på ett tillfredsställande sätt. Och jag gav dem bästa betyg. De ville omedelbart ha ord som undervisning för dem, men jag bad dem att vänta lite, eftersom Jag först var tvungen att förklara deras handlingar för de vita. Med detta var morerna nöjda och vi gick tillbaka till våra bord.

      • Erik says:

       Du Sture har tidigare här på bloggen skrivit mycket om just detta som var mycket intressant att läsa från bland annat Christopher Dunn andra bok ”Ancient Tecknologies” att han fann en förskjutning med spricka som löpte genom hela pyramiden, som han trodde var orsaken till att den upphört att fungera samt att Edgar Cayces uppgift, under trance, om att pyramiden upphört fungera då det hänt en explosion i pyramiden.

       Christopher Dunn var ju ingenjör från Bowing och insåg direkt sambanden med mellanrum och precision. Gårdagens veteranbilar hade mycket luft under kaross och fäljar, som dagens bilar helt saknar då allt har komprimerats. Det finns inget självändamål med precision, om det inte kommer automatiskt med en maskinlösning. Detta är det tyngsta argumenten Christopher Dunn anför, något som ”historieberättare” som antropologer är inte, aldrig kan förstå. Pyramiderna är byggnadstekniska konstruktionslösningen med ett visst specifikt syfte – där av precisionen och noggrannheten och val av vinklar och mått, inte som ett utryck för ett religiöst förhållande till talsummor osv vilket är något som kan förstås av byggnadstekniker – inte av sagoberättare.

      • Svarar sent omsider krig frågor om guld och Dunns teorier. Min utgångspunkt var och är fortsatt begränsad kunskap om Dunn; har endast läst ‘abstract’ kring bok. Antingen har abstractskrivaren missförstått det Dunn framför eller så missar Dunn något, enligt min bedömning. Ni som kan bättre om Dunn får refusera mig eller berätta, om jag ‘slår in öppna dörrar’, efter att ha läst nedanstående:
       • Guld i toppen på pyramiden är fördelaktigt för distribution/spridning av elektriska laddningar, m.h.t. ämnets egenskaper; ju renare guld desto bättre. Däremot tror jag att guldet ytmässigt pålagts på en kon av kvarts.
       • Det är säkert av nytta att pyramiden ‘vibrerar enligt harmonisk frekvens’, men den vidare kopplingen till Schaumannfrekvens etc. och i tillägg @ Stures ev guldkar i Kungakammaren för mina tankar snarare till ‘medvetande-koncentration/frekvensstrukturering’ än till ett elektriskt kraftverk och således till ett ‘metafysiskt sidospår’. Guld, ju renare, har frekvensförstärkande egenskap. Jag lämnar detta spår och återgår till det fysiska kraftverket.
       • Själv tror jag att ett pyramidkraftverket bygger på potentialskillnad mellan atmosfären och jorden. Elektrosfären/jonosfären är positivt laddad och jorden negativt laddad med en potentialskillnad om >300000 Volt, eller ca 130 Volt per höjdmeter. Potentialskillnaden förstärks om vatten finns som en aquefer under pyramiden, vilket jag håller för sannolikt, naturlig eller konstruerad. Jorden bombarderas av positivt laddade partiklar inkl positroner. Pyramiden hade, såvitt jag kunnat förstå, en slät ytterbeläggning, som skulle kunna reflektera de positiva laddningarna inåt pyramiden, och därigenom koncentrera spänningsskillnaden mot jorden. Drottningkammaren ligger i pyramidens tyngdpunkt och blir då det naturliga stället för den tekniska utrustningen. En tekniskt utvecklad civilisation som hade förmågan att bygga/skapa pyramiden i dess strikta/skarpa utformning, besatt säkert också tekniskt kunnande för att ta vara på en potentierad spänningsskillnad. Själv tror jag då som tillägg att den tekniska utristningen konstruerade en holografisk/virtuell upp- och nedvänd ‘tilläggspyramid’, vilket skulle ge en perfekt merkhabastruktur, likt en dylik kristall, som ger en piezoelektrisk effekt, vilket skulle kunna moderera effekten.
       • Summan av kardemumman blir då en teknisk möjlighet att skapa en kontrollerad blixt. Kontrollutrustningen kunde då vara förlagd till Kungakammaren, eftersom den ligger lite vid sidan av den ortogonala linje, som skapas av den underjordiska bassängen upp till pyramidens topp genom Drottningkammaren och därför inte stör ‘den fysiska bilxtens väg’. Kontrollsystemet med utvecklade datorkontroll skulle kunna modulera den elektriska impulsen till lämlig styrka för distribuerad användning.

       För de som läser min kommentar vill hag meddela att jag av tidsbrist tar paus i kommentarskrivandet för att återkomma vid en annan tidpunkt. Jag kommer dock följa bloggen framöver.

       • peterkrabbe says:

        Det är intressanta synpunkter och tankar. Allt mer pekar på att pyramiderna är uppförda som kraftverk, inte gravkammare. Man har också konstaterat att det finns vattenflöden under pyramiderna som mynnar i Nilen. Tänkvärda teorier finns också i Graham Hancocks och Robert Bauvals bok The Message of The Sphinx, som indikerar att pyramiderna byggdes för ungefär 12.000 år sedan av en tidigare civilisation är faraonernas, detta grundat på astronomiska observationer och sammanhang.
        Jag har inte heller tid att fördjupa mig i detta just nu, men släpper inte ämnet eftersom det förändrar synen på vår förhistoria helt och hållet. Under hösten kan vi kanske gå på djupet med dessa analyser och sätta ihop en hypotes om hur det verkligen gick till, vi har ett bra embryo till en förklaringsmodell!

        • Loa says:

         Incredible Electromagnetic Properties of the Great Pyramid of Giza Egypt
         Jimmy Corsetti (äntligen har han gått ut med efternamnet!)
         Bright Insight
         1 493 097 visningar
         7 aug. 2018

         18 min.

         1,33 mn prenumeranter (välförtjänt) (Och han tål att vila ögonen på..)

         An experiment showed that a pyramid can focus electromagnetic energy. Could this support theories that the Great Pyramid of Giza, Egypt was a power source?
         … recent study Published in the Journal of Applied Physics, which was conducted by researchers and Physicists from Germany and Russia, which provided scientific data based on calculations which showed that the Great Pyramid can concentrate electromagnetic energy inside of its internal chambers as well as under its base and inside the subterranean chamber.

         • Sture says:

          @ Loa
          om man tittar på alla bilder och hieroglyfer så ser man människor som går omkring med stora ”lysrör”, som verkar lysas upp av de elektromagnetiska krafter som pyramiderna sänt ut i luftrummet. Inne i gravarna i Kungarnas dal (där jag varit) finns inga ledningar överhuvudtaget, väggarna är helt släta och vinkelräta och färgerna har lika fin lyster som för många tusen år sedan. Det måste således ha varit upplyst, men det finns inga ledningar utan man lyste upp med dessa ”katodrör”.

          • Erik says:

           När Buddha avbildas är håret alltid flätat i slingor som liknar en kotte. Detta har för en del fört tankarna till tallkottskörten – en hyllning till denna risgrynslilla del i mitten av hjärnan; men tänk om det inte är håret som är flätat/lindat utan i stället en hatt? Kanske av koppar med den karakteristiska klockformen på toppen? Den måste då bli ganska tung att bära, därför sitter man still när man har den på huvudet? Detta för att ta emot eller öka intaget av något vi idag skulle benämna som kosmisk strålning; att föra in och utnyttja det subtila ”andliga” medvetandet som förstärker energier i kronchakrat och tallkottkörteln? Det skulle i så fall förklara varför katolska proselyter, muslimer och judar täcker huvudet av motsatt orsak?

          • hllviken says:

           Erik. Jag har hört judar m.fl. säga att den religiösa huvudbonaden är ett sätt att visa ödmjukhet inför Gud.

           Att vara barhuvad innebar att man likställde sig med Gud. Det handlade om att information uppifrån kom in via huvudet.

         • peterkrabbe says:

          Tack Loa och Erik för värdefulla bidrag till den slutdiskussion som jag vill se när det lugnat sig efter valet. Vi kommer att ha hjälp av Lorber, Cayce, Tesla och många andra, förhoppningsvis bistår även Göran med sakkunskap. Det finns mycket material att läsa in.
          Som Sture skriver levererades elektrisk energi trådlöst till dem som hade mandat att hantera den, vi ser detta på de äldsta bildframställningarna om vi tolkar innehållet rätt. Det är ett gemensamt tema från hela pyramidkulturen att avbildade personer – gudar eller präster – bär på en liten låda som ser ut som en handväska i ena handen och ett föremål som liknar en kotte i den andra. Det var denna kedja mellan energikälla – trådlöst till en bärbar mottagare – och vidare till själva verktyget, kotten, som Tesla sökte lösningen på. Sannolikt fann han den också, men hans resultat utplånades av de ekonomiska krafterna. Den som hade makten över energiförsörjningen hade också makten över samhället. Känns det igen?
          För att förstå pyramidernas historia måste man också ha tidsaxeln klart för sig. Pyramiderna tillkom i samband med övergången från istid till nuvarande värmeperiod för 12.000 år sedan, inte under faraonernas relativt moderna historia. Därav missuppfattningen att faraonerna byggt dem som gravkammare. Detta är ett känsligt ämne och egyptiska historiker och arkeologer motarbetar aktivt alla upptäckter som förminskar faraonernas – deras egen förkulturs historia – i ett större perspektiv där de kanske inte ens varit de drivande krafterna. Den intelligenta civilisation som svarade för teknologin här fanns redan under slutet av istiden och kämpade förgäves mot de våldsamma krafter som förvandlade vårt jordklot när medeltemperaturen på kort tid höjdes med 8- 10 grader. Islam bygger sin storhet på faraonernas historia och ser gärna denna som sin identitet, trots att det är uppenbart att detta är en felaktig tolkning. Därför blockeras alla utgrävningar som kan visa på motsatsen, vilket är ett stort problem och en konkret risk att viktiga lämningar förstörs medvetet.
          Men islam är inte ensamma om att välja historieförfalskning. Moses var länge vid det egyptiska hovet och tog del av de gamla hemligheterna från faraonernas tid före flykten från Egypten, vilket det inte talas mycket om i den kristna litteraturen, inte heller att Jesus i sin ungdom gick i lära både i Alexandria och i Indien (Cayce). Den förhistoriska kulturen sträckte sig från Medelhavsområdet ända bort till Sydostasien. Alla de religioner som uppstod parallellt med faraonerna har ett gemensamt ursprung längre tillbaks i tiden. Som jag ser det har även den judiska frimurarkulten sin rot i Moses vistelse i Egypten.
          Nyckeln till allt detta är sanningen om pyramiderna, den hade kunnat lägga grunden till en ny och bättre värld.

          • jesslar53 says:

           Då undrar jag om inte det har funnits andra civilisationer vid tidigare varma perioder och det tekniska kunnandet och pyramiderna härstammar därifrån? En utopisk fundering men Göbleki Tepe och andra fynd kan vara daterade 10-20 tusen år tillbaka kanske mer???
           Varför har bara vi utvecklas under denna värme period , det borde ju ha funnits liv i någon form alltid på Jorden ???

          • peterkrabbe says:

           Värmeperioderna omfattar sällan mer än 10.000 år och ligger med intervaller om 75- 100.000 år. Det vi kallar istid är därmed jordens normaltillstånd. Det innebär främst att den för oss beboeliga ytan minskar drastiskt från nuvarande tillstånd till ett bälte runt ekvatorn, iskalotterna gick under den senaste istiden ner till i höjd med Centraleuropa. Därför finns också lämningarna från tidiga kulturer i detta bälte, Sahara var ett område med prunkande savanner och rikt djurliv. Skandinavien låg under ett 3.000 meters istäcke.
           En högkultur som fanns under den förra istiden var den s.k. Atlantiskulturen som är föregångaren till vår civilisation under nuvarande värmeperiod. Pyramidbyggandet är en produkt av denna högkultur, syndafloden inträffade i själva verket under den klimatologiska omställningen från istid till värmeperiod. Den var en realitet men uppfattades av mänskligheten som Guds straff, vad skulle man annars tro?
           Flertalet tror att Atlantis som försvann i havet är en saga, men vad som hände är lätt att förstå om man tänker jordklotet som en gummiboll. När den trycks ihop vid polerna av det gigantiska istäcket putar den samtidigt ut på mitten. När detta smälter återtar den sin form, vilket innebär att området runt ekvatorn dras in i bollen igen, eller omvänt uttryckt, översvämmas av smältvattnet från polerna samtidigt som radien minskat i förhållande till jordens medelpunkt.
           Atlantis bestod av ett flertal öar, större och mindre, mellan Afrika och Centralamerika. Atlantis havsbotten delas på mitten av den nord-sydliga Atlantic Ridge, som är gränsen mellan två tektoniska plattor. Den är samtidigt ”såret” efter dessa omvälvande rörelser i jordskorpan. Det går att spåra Atlantis landkonturer genom att avläsa Atlantens havsbotten. Jag skall återkomma till detta senare.
           En högkultur anses ha förekommit för 15.000 år sedan, en annan för 25.000 år sedan och ytterligare en för närmare 50.000 år sedan. Under dessa fanns det människor med varierande utvecklingsgrad. De som tror att människans historia började för 5.000 år sedan lever i en mycket liten världsbild…

          • Loa says:

           Peter
           ”pyramidkulturen”? Vad jag vet är det Assyrien där bevingade gudar duttar med kottar. Jag såg dem i Istanbul och frågade. Svaret var att det var pinjekottar och att det befrämjade fruktbarhet. (INTE Sumer) Jag tyckte väl de såg väl bistra ut för att vara i den branschen. De står på var sin sida om en ”buske” (den som pollineras) och för mig verkade den uppenbart vara bakgrund till en tronstol. En jordisk härskare som visar sin gudomliga endorsement. Han som bringar välgång till sitt land.

          • peterkrabbe says:

           https://peterkrabbe.files.wordpress.com/2022/08/stenrelief-centralamerika.jpg?resize=450%2C450
           ”Transformatorerna ” med handtaget finns avbildade på så olika ställen som ”rymdfararen” i Mexico ((Quetzalcoatl) och på stenreliefer i Göbekli Tepe i Turkiet, där en hel rad med dessa pryder överkanten. Det är alltid svårt att datera stenreliefer, men normalt väljer man några tusen år för att det skall stämma med vår verklighetuppfattning samtidigt som det nog handlar om perspektivet 10.000 år om man istället väljer astronomiska förklaringsmodeller.
           Pyramider finna över hela det förr tempererade området från Centralamerika till Sydostasien. De egyptiska är förvisso störst, men det finna andra outforskade som ligger väl i nivå med dessa, exempelvis i Kroatien och i Antarktis!
           https://peterkrabbe.files.wordpress.com/2020/01/pyramid-antarktis.jpg?resize=450%2C450

          • Loa says:

           Den har ingen kotte (centralamerikareliefen)

           Jimmy Corsetti aviserade detta som hans bästa video någonsin:
           Proof a Mysterious Lost Ancient GLOBAL Civilization Spanned Virtually the Entire Planet…
           32 min,
           Bright Insight
           1 197 588 visningar
           3 mars 2020

          • peterkrabbe says:

           Corsettis bilder visar tydligt att den förhistoriska kulturen, som jag fortsätter att kalla pyramidkulturen, var global i den tidens mindre värld. Även stilla havet hade större öar som sjönk vid samma tidpunkt. Det var därför betydligt enklare att med båt ta sig jorden runt än vad vi upplever idag med de stora världshaven. Färdas man i västlig riktning har man god hjälp av vind och ström och behöver i princip bara se till att hålla sig flytande, vilket knappast kan ha varit något problem med den tekniknivå man faktiskt hade.
           Corsetti nöjer sig med att observera utan att föreslå förklaringar. De får man om man lägger till att den tidens civilisation förfogade över elektricitet, med allt vad det innebär. Faraonerna hade svaren på våra funderingar, men lät oss inte ta del av dem – ännu. Vi får därför fundera vidare själva. Ingenting i deras tillvaro byggde på slumpen, allt hade en teknisk, fysisk och kemisk bakgrund där dock tron på högre makter successivt ersatte vetenskapen.
           Intressant är de tunna guldmasker som tillverkades till de avlidna faraonerna. Guldet har en starkt läkande och bevarande förmåga, så masken hade sannolikt som syfte att bevara faraonernas fysionomi inför nästa liv, inte i första hand som dekoration vilket man tror idag. Cayce botade många sår genom att lägga förband med bladguld. Om det funnits guld på pyramidernas toppsten och inuti kammaren har det säkert sammanhang med den tekniska funktionen, alternativt ett försök att återskapa den. Jag tror att egyptierna hade ganska luddiga begrepp om hur pyramiden ursprungligen fungerade eftersom den konstruerades före deras tid och mycket förstördes under övergångsperioden från istiden med alla dess väderkatastrofer, något som miljöpartisterna inte ens skulle kunna drömma om idag. Cayce var tydlig med att toppstenen var en kristall, något som man får väga in vid en rekonstruktion av kraftverket, kanske någon form av brännglaseffekt med solens hjälp? Det vore intressanta att ta del av hur Tesla resonerade, eftersom han nog hade lösningen….

           https://peterkrabbe.files.wordpress.com/2022/08/tesla-2.jpg?resize=450%2C450 Trådlös överföring genom induktion.

        • Erik says:

         Spännande, ser fram emot en fördjupning. Under tiden kan man läsa online ”Power of Pyramid” här https://kupdf.net/download/pyramid-power_58f6be55dc0d60c15fda97e2_pdf
         eller ladda ner boken här: https://kupdf.net/queue/pyramid-power_58f6be55dc0d60c15fda97e2_pdf?queue_id=-1&x=1659505026&z=NS4xNTAuMjAxLjE5NQ==

       • Mo says:

        De kanske utnyttjade spänningsskillnaden för elektrolys av vatten. En tidig bränslecell ?

        https://powercell.se/en/how-do-fuel-cells-work

  • Sture says:

   De är idioter och skall behandlas som sådana.

   • jesslar53 says:

    Idioter borde nog verifieras , vi är trots allt några som söker svar på tillvaron och alla svar är välkomna för att bredda vår världssyn…d ..

 8. Loa says:

  Tystade vittnen

  Fängelse för tillfångatagna Azov-soldater bombat
  2022-07-30
  https://nordfront.se/fangelse-for-tillfangatagna-azov-soldater-bombat

  UKRAINA • Ett fängelse där framförallt medlemmar från Azovbataljonen hölls som krigsfångar i Folkrepubliken Donetsk har bombats. Enligt uppgifter från separatistrepubliken har 53 dött och 75 skadats i attacken.
  Det var under fredagsmorgonen som en byggnad strax utanför byn Yelenovka i Folkrepubliken Donetsk (FRD) träffades av en eller flera missiler. Byggnaden var ett fängelse med krigsfångar och ska ha hyst hundratals soldater från Azovbataljonen, som tillfångatogs i samband med att stålverket Azovstal kapitulerade i staden Mariopul.
  (…)
  Men Folkrepubliken Donetsk säger sig ha belägg för att det amerikanska raketartillerisystemet HIMARS användes när byggnaden besökts. Detta bekräftas av en utredningsgrupp från Ryska federationens utredningskommitté som skickades till platsen under fredagen.

 9. Erik says:

  Synkronisering, eller mänsklig synkronisering. Detta är ett svårt ämne att närma sig som jag ser att ingen riktigt har gjort eller så ser jag det som andra inte gör? Vilket jag inte tror.

  Tror att alla människor (förutom de vi talar om här) naturligt vill förstå varandra. Viljan finns att både sända ut och ta emot – komma i kontakt med varande, på samma våglängd. Vi vill stå i kontakt med varandra. Naturligt för ett barn är att känna tillit, även vi vuxna vill kunna lita på varandra. Så långt ingen problem. Det lager som ligger till grund för detta, eller rent av underst, är att vi hela tiden försöker synkronisera oss med varandra. Om en människan öppnar sig, kan kontakt bara ske fungera om synkroniseringen fungerar samt en människa bara öppnar sig om synkroniseringen redan fanns där från början. Detta tror jag är en av naturens dolda grundlagar, som bevisas i detta experiment https://www.youtube.com/watch?v=Aaxw4zbULMs

  Påverkar den dolda naturgrundlagen mekaniska apparater, så lär det påverka människan också – Ok, då har vi kommit så långt.

  Hela Monty pytons så kallade humor (har aldrig högaktat dom även om de kan vara roliga i bland – det finns humor, sedan finns det humor. Bäst i klassen är en annan britt nämligen Peter Sellers) bygger på att John Cleese bryter just synkroniseringen och oförståelse uppstår mellan människor. Detta skapar en så djup ångest och disharmoni (om man inte är medveten om brottet) så kan detta få människor att känna alla möjliga känslor som ilska eller att man tappar all energi, eller att vi skrattar – en fantastiskt egenskap vi människor har.

  Nåväl, detta kan användas (och det görs också) av människor både medvetet (det värsta) och omedvetet. Att försätta människor i detta disharmoniska tillstånd kan naturligtvis medvetet designas i allt från arkitektur, musik, färger, regler om bemötande och policys inom vården osv, osv och jag tror även att det görs också. Tyvärr, måste jag väl säga, var min framlidne gamle far expert på att bryta denna heliga synkronisering, tvångsmässigt hela tiden som jag tror han gjorde för att medvetet reta människor och gör dom upprörda (tror att han bara hörde röster som sa detta till han). Sedan kan man alltid vända händelseförloppet och fråga: men varför är du så arg? Underförstått det är dig det är fel på.

 10. Erik says:

  En sista fråga till Göran här (om jag har missuppfattat?) som kan detta ämne (vi ska vara glada att vi har honom här): Edwin Hubble upptäckte år 1929 sensationellt den så kallade rödförskjutningen eller om man så vill universums expansion eller som man tolkade som universums expansion med rörelse + energi x ljusets hastighet alltså massa, tid och distans enligt samma regler som för dopplereffekten för ljud. Men har man tagit hänsyn till idén om tidsdilationen som säger att ju fortare att föremål rör sig från ett annat, ju långsammare går tiden – kan man haft fel, dopplereffekten kurvan kan ha uppvisat högre hastigheter än vad som i själva verket gäller? Detta leder ju bak längesen eller omvänt till big bang.

  Så här tänker jag: Det kan ju finns mycket, mycket mer massa i rymden än vi för tillfället kan observera beroende på att objekten så att säga skymmer varandra? Det tankesättet är vi ju vana vid? I så fall kan det finns hur mycket massa som helst. Kanske oändligt mycket massa? Men tänker vi oss att universum består av en begränsad, ändlig, mängd massa för ju det hela andra konsekvenser, för finns det en begränsad mängd nu, och vi går omvänt baklänges så fanns i så fall inget från början? Jag tänker mig här: (massa går mot oändlighet) – (massan går mot ljus och värme) = kärnreaktion, så får vi ett evig pulserande universum med konstant massa och konstant energi, för energin kan varken skapas eller förintas utan måste förutsättas alltid funnit och därför alltid varit oändlig. Annars skulle det bli som att energin saknar upphov, vilket leder till att massan gör det också(?) och fanns det ingen energi från början blir det ju heller aldrig någon start: inget ursprung, ingen begynnelse. Detta ställer frågan om alltings upphov och yttersta orsak: för om energin saknar upphov, gör väl massan det också?

  Svaret är alltså: det finns inget upphov: ingen början: ingen skapelse i den meningen men en modifierade bild av big bang kan fortfarande gälla ett pulserande eller ett pendlande universum (som allt annat) men ingen begynnelse, där inget fanns från början.

  Termodynamikens första huvudsatsen säger att: i ett slutet system är den totala energin (inkluderande massan här) konstant. Frågan blir då är inte universum också ett slutet system? Alltså det finns inga slutna system i någon termodynamisk mening.

  • Frågan om rödförskjutningens förklaring har redan varit uppe till behandling på Peters utmärkta blogg.
   Läs gärna mitt svar till fråga från Arga Gubben (saknad för sin klokhet) härom under Forum Krabbe från 9 nov 2019, kommentar 25 nov. kl 13:06.

   • Mo says:

    Skulle det inte vara möjligt att universum genomgår periodiska expansioner och kompressioner med så långa tidsintervall att det blir svårt att genomföra observationer. Vi skulle nu kunna befinna oss i en expansionsfas som vänder när energiförhållandena slår om till en fördel för kompression. Energi som rör sig mellan olika banor i universums totala massa ?

  • jesslar53 says:

   En mycket bra frågeställning ,massa, tid och distans enligt samma regler som för dopplereffekten , men det vi kan observera finns det fortfarande eller är det en tids illusion ??

   • Erik says:

    Vår världsbild bygger helt på idé om att gravitation hålls av massan; visst finns det gravitation som kraft/krafter men den hålls inte och skapas inte ur massa, utan är en kraft i atomen (tror jag) = den kraft som håller elektron(erna) på exakt rätt avstånd från kärnan. Sättet att få elektron(erna) att falla ur är via mycket höga temperaturer = plasma.

    Dopplereffekt är en smart idé som utvecklats ur studier av frekvensförändringar till exempel hos en signalkälla (ljud) beroende på om källan närmar sig eller avlägsnar sig i förhållande till observatören (wikipedia).

    När det gäller ljud finns ett medium som vågrörelsen kan fortpalta sig i nämligen atmosfären; detta medium saknas i vacuum (om inte elektromagnetism är = etern). Här tänker man sig att hur fort något rör sig, så kan man på något underligt sätt också räkna ut massan? Så har man gjort när man räkna ut solens massa; genom att titta på hur fort jorden cirkulerar kring solen samt på vilket avstånd. Man begagnar samma synsätt på avlägsna objekt och tänker sig att man också kan bestämma massan på till en galaxhop genom att se hur fort enskilda galaxerna rör sig vilket i detta fall är = hur fort de roterar, som en funktion, av avståndet från någon slags centrum? Då kan man också räkna ut massan som en funktion av avståndet från centrum på exakt samma sätt som förhållandena mellan solen och jorden. Sedan jämför man det med hur mycket stjärnljus det finns och gör ett antagande om till exempel en stjärnans vikt. Nu fungerar inte detta då rörelsehastighetera nära centrum av galaxer, i förhållande till ju längre ut vi kommer, så är rörelsefastigheterna lika, emedan de i stället borde minska, då tätheten på materian länge ut också minskar: mindre massa = mindre gravitation vilket borde innebär att rotationshastigheten också borde minska men det gör den inte. När detta inte fungerar lägger man till mörk materia och mörk energi, allt för att försvara idén om att massa håller gravitation.

    Här blir mörk materia och mörk energi nödlösningen, räddning för att försvara hur långt man har kommit med idén om att massa håller gravitation.

    Sedan vad som är en illusion eller inte, vet inte jag. Men betänk att inget objekt står still, observatören rör sig också och vet kanske inte i vilken hastighet, eller det beror på med vilket objekt man jämför sig med. Om man tror att universum expanderar och att vissa galaxer förflyttar sig med ljusets hastighet (tiden står still) och vi har två galaxer som rör sig från varandra i ljusets hastighet, så får vi med Einsteins ekvationer inte dubbla ljushastigheter för i samma stund något rör på sig fortare än ljushastigheten går tiden baklänges. Men ställd dig från hur man kan begagna sig av dopplereffekten, med säkerhet, om inget objekt är stilla? Någon ”exakt” hastighet får du inte.

    • jesslar53 says:

     Ja men det man observerar kanske ej finns mer eftersom det är ljusår ifrån oss , då får massan en annan effekt att den ej finns vid observerandets tidpunkt . Jag är inte snäll nu men en fundering kanske är på sin plats??

     • Erik says:

      Nej det är ju ytligare en svaghet i deras teori. Det här är enbart mina privata idéer som säker är helt upp till väggarna fel – men kanske bör vi fungera kring vilka krafter som egentligen finns – varför skulle det finnas mer än en enda kraft? Tänker vi att alla krafter har en gemensam källa (även om den enda kraften gestaltar sig på olika sätt, bland annat gravitation) och att denna kraft bara finns i atomen och kallar vi den enda kraften för elektricitet så finns ju inte ljuset så som vi tänker oss det (att det färdas till våra ögon från en given tidpunkt) och om ljuset inte finns, kan det ju heller inte finns ljusår, däremot finns det avstånd, stora avstånd. Tror man får tänka om lite här.

      • jesslar53 says:

       Ponera att om inte tid finns då har vi ett oändlgt spectrum av händelser som har hänt men händer sammtigt , tid vad vi har är jordens rotation men vi kan inte ens få ihop det, därav skottår. Nu sägs det att dagarna blivit kortare med något som ca 0,09 sekunder ej säker på detta påstående men om så kan man ta jordens omkrets på tid ,så blir det en bit???
       Och effecten på havströmmar etc ??? Det förestående magnetiska polskiftet ??
       Man blir gråhårigare för var dag..———-

    • Mo says:

     Det finns inget exakt läge för de yttre elektronerna i de flesta atomers kristallgitter. De rör sig i olika banor med olika energilägen genom emission och excitation. Emk, som ger det vi uppfattar som elektricitet men väl egentligen är det elektromagnetiska fält elektronrörligheten ger upphov till.

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Elektromotorisk_sp%C3%A4nning

     • jesslar53 says:

      Som jag alltid propgerat fö,r beskriv och tala om för mig existensen av en valence electron.
      varför vandrar den mellan olika molykyler eller bindningar ???

      • Mo says:

       Här är en video som förklarar begreppet valenselektroner på ett enkelt sätt. Det är de elektroner som finns i atomens yttersta skal och avgör ämnets kemiska egenskaper. Antalet elektroner i yttersta skalet kan uppgå till 8 och naturen strävar efter att uppnå det genom olika delnings principer eller vid jon bildning ta upp eller lämna ifrån sig elektroner. På så sätt uppstår bindningar mellan olika ämnen vilket gör att det bildas sammansatta molekyler, det är lönsamt och stabilt ur energisynpunkt kan man säga.

       • jesslar53 says:

        Frågan var dåligt ställd ,,, vad gör att valence elektroner vandrar till andra molekyler , vad gör dom instabila , och om dom är instabila varför söker dom sig inte till ett stabilt läge?? Lite svårt för mig att få fram rätt fråga eftersom jag varken är fysiker eller kemist. Detta är en fråga som jag funderat på 50 år från och till???

        • Mo says:

         Det är ju det som sker, de söker sig till ett stabilare läge, eller kalla det jämviktsläge. Naturen vill ha balans, harmoni. Ojämlika energiförhållanden ger instabilitet och kaos.

         • jesslar53 says:

          Ja nog så men varför är dom ej stabila innan detta jämviktsläge varför existerar dom överhuvudtaget när allt vill vara i jämvikt som du säger???

          • Mo says:

           Det är Guds vilja, varför vet vi inte. Kanske för att vi skall ha något att grubbla över ?

     • Erik says:

      Jo jag är Medveten om detta. Det ä väl i så fall samma sak som att säg att atomkärnan håller koll på var elektronen skall förhålla sig i förhållande till tryck och temperatur?

      Jag tror att atomen har en egens gravitation
      som har kontroll över elektronen: Kortfattat: en atom har tre element – hadron (subatomära partiklar som är uppbyggda av kvarkar) elektroner och rymd. Dessa tre arbetar väldigt nära tillsammans. Kommunikationen mellan hadroner och elektroner sker genom rymdvågen inuti atomen. En atom har hundratals imaginära banor i utrymmet mellan kärnan och elektronen. Den första av gravitationens plikt är att hålla elektronen i sin bana baserat på temperatur och tryck. Elektronens hastighet är mycket nära ljusets hastighet. Därför har den en mycket hög centrifugalkraft. Den enda kraften som kan kontrollera denna kraft är inte EF (elektromagnetiska kraft) utan det är gravitationen i atomkärnan, eftersom gravitationen kan fluktuera sin kraft baserat på temperatur och tryck och hålla elektronen(erna) på rätt avstånd från centrum.

      • jesslar53 says:

       nu kan vi applicera detta på jordens rotation , och då kommer pressetion in , i den minsta beständsdel inte vetenskap utan ett tänkande som inte leder till det man vill , men troligtvis endar upp i skapelsens början..

      • Mo says:

       Det är väl ingen som riktigt vet, det råder delade meningar. Det är bra för diskussionen eftersom ingen kan anses ha rätt eller fel.
       Själv hör jag inte till de gravitationsövertygade. Jag ser atom kärnorna med sin koncentrerade energi mer som en statisk balanserande kraft. Medan rörligheten, möjligheterna och energiutbytet finns i elektronbanorna. Den skapande kraften om du så vill. Elektronrörelserna ger i sin tur upphov till den elektromagnetiska sammanhållande kraften. Som ett bakgrundsnät som håller samman universum.

       • jesslar53 says:

        Tack för det, inte klokare. endast mer att fundera på men fundera det har man tid till på pensionens dagar som nu blir kortare var dag.
        Rekomenderar Graham Hancok’s ”Fingerprints of the gods” något att bita i till vintern.

       • Erik says:

        Nej det är kanske igen som vet, men se den här sammanställning https://www.youtube.com/watch?v=Uzw6s4nbTZA om ”the Electric Universe”.

        Min tes är att allt som rör gravitation, är att säga att en mekanisk rörelse skapar kvantstrukturer, men borde det inte vara tvärtom istället: ackretionen av quantum mechanic structures (QM) skapar mekanisk energi?

        När vi tittar på allt som omger oss är det gjort av atomer och alla atomers byggstenar är gjorda av kvantelementarpartiklar (QEP). Därför: en fast vilad massa genererar ingen kraft. Dessutom är en massa i rymden viktlös som vi har upplevt i decennier genom att skicka ut astronauter i rymden. Därför fungerar inte gravitationsteorin med klassisk fysik (CP) i rymden heller. Einstein och Newton sa båda att massa skapar gravitation, vilket betyder att gravitationen är en yttre kraft – att den inte finns inuti en atom och detta har satt standarden.

        Vi förbryllats med allt mer komplicerade teorier om rymdtidens struktur: allt från Big Bang, svart hål som genereras singularitet och supersträngteorierna. Den gemensamma nämnaren är att massan skapar gravitationen.

        Tanken är att massa skapar en krökning av rumtiden kring sig, eller buckla på rymdtidens struktur. Beskrivningen av Einsteins allmänna relativitetsteori som jag förstått det är att: gravitation är inte en kraft utan är en följd av krökningen av rymdtiden orsakad av den ojämna fördelningen av massa och energi (massa). Resultatet är att tiden går långsammare i lägre höjder (starkare gravitation) som är närmare jordens gravitationskraft. I grund och botten säger stycket ovan att den tyngre massan (som solen) sätter bucklor i rumtiden och skapar mer gravitation (eller fall) och att det får alla planeter i vårt solsystem att gå runt solen; samt även att gravitationen påverkar ”tidslinjen” där tiden i en källare går långsammare än på en vinden. Dessa två idéer är grunderna för allmän relativitet för ett platt universum.

        Denna relativitet är bara baserad på observationer från vårt solsystem, eftersom den inte gäller andra delar av vår galax där miljontals solar finns; men det finns inte några bevis för gravitation i rymden. Vi har alla sett att föremålen i rymden är viktlösa, såsom en rymdfärja och att alla astronauterna flyter i rymdfärjan och de säger att det inte finns någon gravitation och att kroppen är viktlös.

        Om solens gravitation nu är så stark att den håller alla planeter i sina banor runt sig, varför skulle då inte en liten rymdfärja dras i solens riktning, eller varför skulle inte astronauterna dras i solens riktning?

        • Mo says:

         Intelligens ligger i det enkla, det geniala. Universum är troligen uppbyggt kring ett fåtal , kanske 2 eller 3 komponenter. Som ett lego. Enligt Tesla vilar hela konstruktionen på talen 3,6 och 9.

         • Erik says:

          Ja de det finns en gudomlig intelligens som vi nog aldrig kan förstå: (QI) quantum intelligentsia. Gravitationen är som vilket formellt system som helst. Alla formella system kan inte bevisa sin egen inkonsekvens, de är nämligen disigande så.

         • jesslar53 says:

          Primtal mycket som stämmer där ??? Men applicerat på en bioligsk´utveckling ruskikt nära ??? Då kommer vi in på det skapandets ursprung ?????

 11. Mo says:

  Har Zelensky tröttnat på USAs destruktiva satellit krig i Ukraina ? De vill inte ansluta sig till NATO, istället söker de stöd genom samtal med Kina.

  https://se.topnews.media/ukraina/zelensky-vill-ha-ett-direkt-samtal-med-den-kinesiske-ledaren/

 12. Mo says:

  Intresset för en levande landsbygd har vaknat. När C har lämnat sina kärnfrågor till storstadsmiljöns fördel så hittar frågorna till dem som har intresse för landsbygdens överlevnad. Först ut var SD, nu kommer KD.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/v54Qam/kristdemokraterna-startar-bondeforbund

 13. educaremm says:

  Är Europa, inklusive Sverige, programmerat till att sakta anses behöva upplösas?

  Det kan man ibland undra över.

  Det menas då kunna ske dels genom ett ingrott och inarbetat hat och dels genom en ”nödvändig” folk- och kultur-blandingspolitik?

  Man kan nog lugnt konstatera att den absolut viktigaste propagandan i det västerländska samhället efter andra världskriget ansågs behöva vara hat?

  Det var nödvändigt att åstadkomma ett djupt hat och även paranoida föreställningar mellan Öst och Väst, mellan USA och Sovjet, för att kunna genomföra krigföringar mot en hatad och hotfull kommunism? Som annars antogs skulle kunna erövra USA?

  En kommunism som i sitt i sin tur antogs vara mycket hatisk mot väst´s antagna och hyllade”fria” kapitalism.

  Alltså hat mellan en kommunism och en kapitalism och även hat mellan borgerliga familjeideal kontra en avskydd och hatad föreställd kommunistisk totalkontrollerad ofrihet i det kommunistiska arbetarklass-samhället, som i princip kan ses som att hela nationen, eller hela staten blivit en enda stor och vetenskapligt effektivt driven produktionsfabrik och inriktad på största möjliga vinst för nationen/staten/fabriken som helhet.

  Men, när man ser närmare på sakernas mentala och fastlåsta tillstånd idag, som alltså skapades, odlades och propagerades för i ca 70 år efter kriget, så verkar dessa tankebanor kring hat vara så pass nedplöjda i många människors sinnen och politiska förståelse av världen, så de verkar vara i stort sett omöjliga att kunna överge eller kunna förmå att lämna.

  Ett slags förslavat mentalt tillstånd som många är besmittade av och till synes befinner sig i inbillningarnas värld där de samtidigt tror sig om att stå på den goda och frigjorda sidan, men samtidigt vara fast i högmod, girighetsodling, hat/vrede, avund/oginhet, lättja, kättja och frosseri, och samtidigt tro sig stå på några slags Mänsklig Rättigheter men oemotståndligt gå med bestämda steg mot sin egen undergång som samhälle….

  Även det sovjetiska systemet kollapsade med hjälp av alkohol främst, och kanske också med droger som i Väst och i det fria USA, men ändå tillsammans med lika intensivt hat, blandat med avund/oginhet, girighet. Samt kanske hämndlystnad och lättja, kättja och frosseri, som då med avund antogs förekomma i Västs´ s.k. frihet som då verkade bestå av bekymmerslösa, lättjefulla, frossande och s.k. fria människor i jämförelse till dem själva i det Sovjetiska Öst.

  Trots att dessa uppdelningar mellan kommunism/kapitalism inte längre är gällande så är hatet så pass uppodlat i tankesystemen på båda sidor att det sitter hårt ingrott?

  Detta fenomen vilket i sin tur då fungerar på ett blockerande mot att kunna förmå tänka i några som helst andra perspektiv eller i annorlunda och nya perspektiv.

  Nya helhetsperspektiv som alltså nya politiska omständigheter ändå samtidigt verkar vilja avkräva av alla att förmå att tänka.

  Men fastlåsta mentala tillstånd verkar råda som man kan se uttryckas hos ett politiskt förvridet tänkande och kanske även hos en del alkoholiserade, eller i värsta fall även kanske totalförvirrade och även neddrogade sinnen, med idoler inom rock-and-roll- världens alla drogande idoler och övriga förvirrade figurer inom en förvirringsskapande och demoraliserande film- och reklam- industri.

  Ibland kan man önska att inte televisionsmediet hade uppfunnits?

  Med sina fladdrande bilder som undergräver koncentrationsförmågor hos människor från barndom och unga år i dagens värld, så kan man anta att det är svårt för många unga med en så pass genomträngande samhällspropaganda överallt, fokuserad på en dyrkan av allmän gränslöshet överallt och därmed en förvirring hos många, och som om ändå samtidigt ibland verkar vara ett mål i sig…

  • Mo says:

   Hatet har alltid utnyttjats av de förvirrade maktgalna som av någon anledning vill styra världen. Varför är det så, vad är det som väcker begäret att stå över och bestämma över andras liv. Det självpåtagna ledarskapet som bottnar i maktbegär och girighet istället för omsorg. Den nedärvda makten där de tidigt får lära sig att använda pennalism för att dirigera samhället. Kanske handlar det om blodsbandens styrka, arvet från det urgamla klan samhället.
   Framförallt handlar det nog om att det materiella begäret, Lucifer, har fått styra så länge att det har präglat inte bara människans tanke utan hela organisationen av samhället.
   De som vill sitta på tronen har lärt sig att det finns inget som är lika säkert för att splittra och uppvigla till krig som tidigt implementerat hat. Och bästa vägen dit är att förgifta människans sinne med droger som passiviserar, depraverar eller ger besinningslös aggression som kan användas för blodiga fejder och sedan följer den skuldfyllda skammen.
   I närtid Tysklands och Europas mentala utsvävande tillstånd som övergick i ww2. Det är dit de vill pressa oss, in i krigets vansinniga mörker. Krigsgudens tillbedjare.

   • Loa says:

    förvirrad maktgalen som av någon anledning (retad i skolan) vill styra världen.

    Regeringen vill kriminalisera förolämpningar
    5 augusti 2022
    https://samnytt.se/regeringen-vill-kriminalisera-forolampningar/

    Psykisk misshandel som exempelvis upprepade förolämpningar, kontrollerande beteenden eller nedvärderande behandling över tid kan bli ett brott. Det föreslås i en utredning som överlämnats till regeringen.
    I dag finns redan möjligheten att dömas för psykiskt våld inom ramen för brott som exempelvis olaga tvång, ofredande och förolämpning men enligt utredningen behöver detta stärkas. Därför vill man se att psykisk misshandel införs som ett särskilt brott som ska kunna ge fängelse i upp till fyra år.
    – Här finns det en lucka som vi måste täppa till, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till statstelevisionen.

   • educaremm says:

    Vilka ”gudar” är det då egentligen som vill upphöjas och tillbedjas i ett alltmer dekadent Västerland?

    När en Kaos- ideologi som helhet drivs av att vilja störa, oroa, blanda, mixtra och förvirra och göra alla både mångkulturella och blandkulturella såsom en högsta gudomliga och saliggörande föreställning om vad som är det goda, så kan man lite varstans börja ana att det i själva verket är den totalitära Kaos-guden som då främst vill tillbedjas?

    Såsom det högsta och även som det främsta, det största och det bästa?

    Däri och i ett sådant kaos finns det nog inga som helst möjligheter att kunna skapa några motsatser till kaos, utan att alla sådana (desperata, förtvivlade?), försök då genast kommer att vilja ses på med mycket stor misstro?

    Det är just en utpräglat önskad och genomarbetad misstro tillsammans med en lika eftersträvansvärd uppgivenhet och också en allmän misstänksamhet, som då är gödd av alla de ”sju dödssyndernas” strukturerade och effektiva promoverande, som kommer att ”ge utdelning”?

    Fram till att deras högsta potential kan förverkligas?

    Den högsta potential som då kommer att förmå att slutligen ”ta skruv” på hela befolkningar, vilka då förmodligen kommer kollektivt att mentalt kunna ”stöpa som käglor” tillsammans och enhetligt?

    Samt att de då både medvetslöst, aningslöst, enat, kollektivt och unisont tycker sig befinna sig själva i ett s.k. Innanför-stående-skap, samt även där se sig nödgade att vara självrenande genom att bestraffa alla som vågar att mentalt ställa sig själva i ett mentalt Utanför-stående ideologiskt tillstånd, och då komma att utropa kollektivt vilja ropa: – ”Hurra”! – ”Vi vann!”- ”Död åt alla fiender till oss!”

    …(?)

    (Jo, jo, så kan det kanske gå när man eventuellt vill hylla en Kaos-gud för ett samhälle som helhet, och kalla det för ”dynamisk utveckling?”… (!).)

  • Mo says:

   Här ett bra exempel på den förvirrade samhällspropagandan. Vem var det som startade kriget i Ukraina ? Den uppväxande generationen vet med bestämdhet genom medias propaganda maskin att det var Putin. En syndabock. Hatet är väckt !

   https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=102054

   • Loa says:

    Mina barnbarns skola har haft insamling ”för Ukraina”! De små skulle komma med en peng hemifrån!
    1. Föräldrarna antas ha en viss åsikt, för att inte säga Åsikten.
    2. Öppen ’omröstning’ / uthängning /skam!
    3. De facto åsiktspåbud; alt. utpressning (köpa sig fri).
    4. Ska de små BARNEN vara budbärarna?!!

    Och detta ända ner i F, där de inte kan ha en aning om vad det gäller, mer än att bli skrämda.

    • Mo says:

     En mycket gammal modell för åsiktsformering. Du ger för det som du skall lära dig representerar det goda. Detta är det huvudsakliga syftet, idag har penningvärdet som vi vet inte så stor betydelse.
     Som jag ser det är det en del av offerkulturen i tempel och sedan kyrkornas kollekt. Du avstår för egen del något som skall tillfalla ett högre syfte, du bevekar det Gudomliga. I detta finns även en komponent av återgäldning, det må gå dig väl, porten till himmelriket öppnas. Handelns pelare, det vinstgivande utbytet.
     Fariseerna som i grunden var köpmän med handel av själar fick överskottet som placerades i bankvalven ?

     • Mo says:

      Det blev lite otydligt formulerat men det jag menar är att samhället/ det politiska systemet använder sig av samma framgångsrika modell som kyrkan varit uppbyggt med, ett dualistiskt tankesystem som så tidigt som möjligt skall präglas in.
      Först identifieras det goda som du skall kämpa för, ja till och med offra dig för ekonomiskt, i krig osv. Sedan identifieras kontrahenten, det mörka , det onda, fienden som du skall bekämpa. Snart får barnen lära sig att ryssen är den onde.
      Våra gränser flyttas ut och omsorgen är numera större om andra grupper utanför vårt land än oss själva. Nationalismen skall ju bekämpas.
      Här ännu ett tydligt exempel, försvaret är inte längre en nationell angelägenhet. Sverige skall utbilda 10 000 ukrainska soldater i NATO-landet England, det kostar oss 120 milj SEK. Men Ukraina vill inte bli NATO medlem så vem är det vi ger stöd ? Det internationella kapitalet som har köpt upp den ukrainska jordbruksarealen ?
      Vi förstår att regeringsmakten är viktig för S när den alltmer används för angelägenheter utanför Sveriges gränser.

      https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/08/sverige-utbildar-ukrainska-soldater-i-storbritannien/

      • Mo says:

       Men samtidigt måste man ge Magdalena kredd för snabbt agerandet här. Ska vi öka våra försvarsbudgetar i Europa så ska vi utbilda egna soldater. Som det är nu svämmar det in unga soldater från USA till främst Östeuropa. Under april fick Ukraina ett tillskott på 7000 soldater från USA. USA har under våren byggt upp sina styrkor i Europa från 60 000 till mer än
       100 000. America first.
       Betänk hur Sverige av militariserades under Reinfeldt och nu ska vi bygga upp igen med amerikanska unga soldater samtidigt som arbetslösheten är skyhög bland unga svenska män i utanförskapsområden. Vi måste klippa beroendet till USA, men frågan är på vilken sida britterna står efter brexit ? Varför samarbetar vi inte med Tyskland och Frankrike i försvarsfrågorna ?

       https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PoBErp/usa-s-trupper-pa-vag-mot-europa-stor-ovisshet

 14. Sture says:

  Äntligen en som sätter ned foten mot all laglöshet – DeSantis:

  • jesslar53 says:

   Vad skall vi göra då sätta alla i fängelse , det börjar om rätt och fel i utbilningsväsendet där får skall man lära sig ett moraliskt tänkande om ditt & mitt,, rätt & fel. men idag är det allas lika värde god som ond är lika mycket värd……

  • Mo says:

   Det man kan känna mest oro över är att laglösheten övergår i fascistisk diktatur, det kanske är den bakomliggande tanken när rättssystemet succesivt monteras ned.
   Ta utvecklingen i Sverige, Ygeman vill flytta 50 % av de boende från utsatta områden till de svenska bosättningarna för att förbättra integrationen. Underförstått ansvaret för att lösa gängkriminaliteten flyttas över på befolkningen.
   Samtidigt krävs det att man inte fyller på det gamla boendeområdet med nya problem, risken är stor att även den uppgiftens lägga på den etablerade befolkningen dvs de sk integrerade tvingas att flytta till utanförskapsområden i ett samhälle där ägandet är borttaget och samhället förfogar över rätten att flytta på människor.
   Det är faran med tex medborgarlön som vi har diskuterat här tidigare, du kan bli en rättslös pjäs i samhällets tjänst. Det optimala är förstås att det finns arbete och möjlighet till egenförsörjning för alla.

   • Om medborgarlönen villkoras har vi förlorat ett viktigt slag. Detta blir enligt min mening en av de mest stridbara frågorna som folken inte får förlora. De kommer att försöka genom att skrota de mänskliga rättigheterna och skifta ut dem mot medborgerliga rättigheter. https://fn.se/wp-content/uploads/2016/08/Konventionen-om-medborgerliga-och-politiska-r%C3%A4ttigheter.pdf

    Med alternerat DNA via injektionerna finns inte heller längre några mänskliga rättigheter att försvara.

    • Loa says:

     Villkorat..

     Regeringen drar in pensionen för utlandssvenska fattigpensionärer
     27 juli 2022
     https://www.friatider.se/regeringen-drar-pensionen-utlandssvenska-fattigpensionarer

     Nu blir det tuffare regler för fattigpensionärer, som i praktiken förbjuds flytta utomlands. Många utlandsboende pensionärer får också nya villkor när Sverige snart slutar betala ut garantipension i utlandet.

    • Mo says:

     Tack Carina för denna ovärderliga information, jag lägger den i min stjärnmärkta mapp !
     Här har vi svart på vitt underlag för Sveriges övergrepp på alla äldre som tvångsförflyttas från sina hem till förmån för de nyanlända. Det händer gång på gång i Stockholm.
     Artikel 17.
     Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande med avseende på hem…..

     https://swebbtv.se/w/9Sm8aakFtDnBw4ZKk2ntLB

     • Systemet är så intrikat och förbryllande konstruerat, att det är mycket svårt att se igenom dimmorna.Vilka Svenssons vet egentligen skillnaden mellan en människa och en medborgare? Detta ska vi lära oss i skolan och ständigt upprepa dagligen livet ut.

      • Mo says:

       Speciellt de äldre hålls i dimmor. Om du tittar på Willgerts utmärkta avsnitt ovan förstår du att det är moderatstyrda kommundelar som kastar ut de gamla från sina hem. Öppna ditt hjärta.

       • Ja, det är självklart ingen skillnad mellan sossar och moderater, eller något annat parti för den delen. Den gemensamma nämnaren är kollektivism, d v s centralmakt där individerna var för sig saknar betydelse.

   • jesslar53 says:

    Man undrar om det vi nu har med internert och andra nyhettskällor om vi hade reagerat med samma avsky mot det vi nu ser utspelas för allas ögon att se , på 50-60 talet var vi redan programerade att acceptera det som nu har kommit idagen en socialistiskt diktatur som kan endast beskådas med sorg vi har tappat inriktingen på vad ett samhälle är.Man är endast glad att man man slipper uppleva denna utopi.  Brgds / MVH Lars-Göran Helander Haketorp 5 Ugglum 521 94 Falköping +46-0515-0720670 +46-0725593731

 15. ludwig.S says:

  För att inte glömma huvudproblemet – jag som har levt halva mitt liv på andra sidan järnridån – vill jag tillägga en blogg om kommunismen som är och har alltid varit globalisternas program.
  https://swebbtube.se/w/pi6eo7e42u5MVs6nb2YQ9u

  • peterkrabbe says:

   Det gemensamma målet är avskaffandet av demokratin och införandet av ett totalitärt system. Däremot finns det en fundamental skillnad genom att i kommunismen är det staten som styr ekonomin, medan det i globalismen är kapitalägarna som styr staten och därmed förutsättningarna för kapitalet att härska oinskränkt med hjälp av statens polismakt och krigsmakt.
   Ukraina visar hur det går när oligarkerna tar över staten, medan Putin i Ryssland tror att hans statsbildning styr landets oligarker, en balansgång på slak lina. Om Putin avgår så blir Ryssland globalistiskt över en natt, det vet Soros med vänner, de väntar bara på att Putin skall falla för trycket och ge upp.
   Om så sker kan vi lika gärna utse Wallenberg till statminister…

   • Erik says:

    Visst du har rätt i din analys Peter men vad det också gör med oss är också att presentera två omöjliga utopier (två lögner) som de ställer mot varandra som all opposition sugs upp i (på var sin sida – blir vår identitet) och vi förväntas slåss mot varandra allt för att vi inte skall se sanningen (och då undrar man t ex om Lars Berns förstått). Efter detta recept fungerar all media och tar man sin informations därifrån sugs man upp i detta. Detta mönster upprepas hela tiden.

   • Mo says:

    Som jag ser det finns det en viktig skillnad. I det kapitaliska monopolet blir du en arbets slav utifrån din produktivitet, lönsamhet.
    I det politiska kommunistiska/ socialistiska blir du en tanke slav, det som begränsar blir det mentala, de äger och formar din tanke. Frihetens djupa avgrund.
    Numera flätas system samman men i grunden är de ändå väsensskilda.

 16. jesslar53 says:

  Då undrar mann vad är skillnaden Walle eller som det är nu … kanske samma om man ser tillbaka +++

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: