Vem skall bestämma i vår värld?

Det vi ser i Gaza idag är inget annat än ett folkmord i syfte att utplåna den palestinska befolkningen. Ett kraftigt fördömande från FN med stöd av en överväldigande majoritet hjälper inte. Israel fortsätter sina krigshandlingar, till synes helt opåverkade av den globala opinionen.

Man kan inte försvara Hamas utfall mot det israeliska folket, även om vi alla vet att en mus som trängs in i en hörna går till motangrepp, även mot en tiger. Det finns inget annat alternativ. Den palestinska befolkningen växer okontrollerat och det fysiska utrymmet är begränsat. Även livsrummet krymps genom restriktioner och begränsningar av kontakterna med omvärlden. Finns det då en bättre lösning än Israels krigspolitik?

Man skapade FN för att kunna undvika denna sortens situationer. Ett forum för samtal och lösningar grundade på världssamfundets ställningstaganden.

En lösning som jag själv (tydligen ensam) ser som given vore att låta FN gå in med fredsbevarande trupp i Gaza i syfte att avväpna Hamas och återupprätta ett fungerande samhälle i området. Israel håller sig då utanför konfliktområdet och låter FN ta hand om behovet av förnödenheter, sjukvård och civilsamhällets återuppbyggnad. Det skulle förvåna mig mycket om Hamas skulle gå till motangrepp mot FN-trupp. Gaza ställs under FN:s förvaltning i minst 20 år i syfte att få samhället att fungera. Därefter bör aggressionerna ha svalnat tillräckligt för att kunna gå över till en nationell statsbildning.

FN består idag av närmare 50% muslimska stater. Det kan ge Hamas garantier för en opartisk bedömning av situationen. Jag har tidigare skrivit om Kinas FN-ambitioner. Man har 10.000 soldater redo för direkta insatser och har en reserv om 100.000 man om det skulle behövas. Dessa soldater är sekulära och opartiska i religiöst relaterade konflikter som den aktuella. De är därmed perfekta för att kunna återupprätta ordningen i detta lilla samhälle, som annars är nära att förintas. Netanyahu är upprörd över FN:s fördömande och Gutierrezs ingripande på plats i Egypten.

Naturligtvis innebär ett ingripande av FN för honom att Israels egna planer för det nya Mellanöstern skulle gå om intet. Man vill nämligen inte bara rensa Israel etniskt, man vill också ta över styret över vad som länge kallats för Storisrael, hela området mellan Nilen och Tigris. I första etappen kontrollera hela närområdet med Gaza, Västbanken, Libanon och Syrien. I andra etappen kunna ta kontroll över oljefyndigheterna i de ockuperade Golanhöjderna, där redan amerikanska bolag är inkopplade i kampen om Mellanösterns förmodat största framtida oljekällor. De tillhör Syrien idag. Detta är en av anledningarna till att vi fortfarande har amerikanska militärbaser i Syrien och Irak. När Blinken och Biden rusar iväg till Israel idag är det som vakthundar för denna framtid, inte för att skydda palestinier.

Om man är rädd för att Kina skulle få för mycket goodwill av ett FN-mandat på plats kan man ju göra en blandning av andra nationer också, min uppfattning är att med Kinas hjälp skulle Gaza snart vara ett flaggskepp på Medelhavets östra strand. En mardröm för Israel och USA men bra för resten av världen.

Om världen accepterar att detta folkmord slutförs finns det inte längre någon anledning att behålla FN som internationell institution. Det handlar egentligen om ifall världens församlade stater eller de judiskt styrda nationerna skall bestämma över världens öde. Har vi redan gjort valet?

Peter Krabbe

75 Responses to Vem skall bestämma i vår värld?

  1. Det här kan bli ett folkmord, värre än vad Hitler gjorde mot Judarna.

  2. aaenqvist says:

    Tack för din artikel som är insiktsfull och viktigt inslag i debatten.

    Jag är lite rädd för, att det utfall som kommer utifrån ditt tänk vore att UNRWA förlorade kampen för vidmakthållande av palestiniernas flyktingstatus.

    Hur länge en flyktinggrupp behålla sin flyktingstatus, om man inte når en lösning på flyktingarnas situation. Jag gissar att den kan förlängas, och även passera 100 års gränsen, tills den dagen då HAMS kört ut alla judar i Medelhavet. Då förlorar ju UNRWA per definition sitt existensberättigande.

    Med all respekt!

    //Anders

  3. Benny says:

    Israel är givetvis livrädda för ett ingripande från Hizbollah väl medvetna om att man fick ordentligt på pälsen senast det begav sig. Och man kan anta att Iran försett Hizbollah med den senaste drönartekniken som kan slå ut stridsvagnar som kostar 50 miljoner kronor av en drönare för 20 tusen. En ekvation som inte går ihop för Israel lika lite som den går ihop för Ukraina. Israel anses ha ett övertag i luften men jag skulle inte bli förvånad om Hizbollah även har luftvärnsmissiler som kan hålla Israels flyg borta från fronten! Då återstår bara att skicka in soldater i strider man mot man och där har Israel inget som helst övertag utan snarare tvärtom Hizbollah har fanatiska troende soldater som är villiga att offra sig för en plats i paradiset. I ljuset av detta förstår man Netanyahus hotfulla gapande mot Iran att de inte ska ge Hizbollah grönt ljus för en attack. Han vet vad som väntar…

    • peterkrabbe says:

      Jo, jag väntar på en demonstration av Irans drönare, som lätt skulle kunna skapa kaos i Israels stridsvagnskolonner. Det är förvånande att väst inte lärt sig mer om dagens krigsföring. Israel har själva tänt eld på en krutdurk och lär inte komma undan så lätt denna gången.
      USA:s stora dilemma nu blir att hantera ett Turkiet, där Erdogan inför stora jublande folkmassor nu spyr galla över Israel. Man har samtidigt byggt upp både Israels och Turkiets krigsmakter i tron att de evigt skall stå på USA:s sida. Nu tar den muslimska enigheten över Turkiet, som med all rätt har sin historiska hemvist i Mellanöstern. Turkiets medlemskap i NATO kommer att skapa kaos inom organisationen när Turkiet ställer sig på samma sida som Iran och Ryssland. Vi kan förstå Turkiets vägran att släppa in Sverige i NATO mot bakgrund att först få sina amerikanska stridsflygplan levererade. Ett bra påtryckningsmedel i en situation som de säkert varit väl medvetna om skall komma.
      Israels klumpiga försök att nu ta initiativet i Mellanöstern kommer istället att innebära att alla muslimska länder i Mellanöstern med Turkiet och Iran som ankare kommer att förena sig i ett Jihad mot västvärlden. Det kan varken USA eller Israel klara av. Även vi i EU kommer att få se miljoner muslimer på gatorna som backup till de stridande parterna i Mellanöstern. Detta har ju vi alla utom våra politiker vetat länge.

    • Sture says:

      Benny,
      jag tror att Israel har tagit sig vatten över huvudet och att detta är som överste McGregor säger inledningen till den profetia om Harmageddon, som talas om i Bibeln. Även om de får hjälp av USA, så måste man veta att USAs arméstyrka idag bara är ”en femtedel” av vad den en gång varit. Och USA har fått stryk i alla de krig de startat sedan 1960-talet, Sydostasien, Afrika, Irak, Afghanistan, Syrien. Så här finns nog inte så mycket hjälp att vänta sig.
      Däremot är jag inte pessimistisk. Gud har lovat att han skall ta ifrån de här onda människorna allt det de stulit från mänskligheten – ”och jag menar allting”. Vad som händer just nu är att all ondska exponeras – och detta är själva förutsättningen för att ta ifrån dem makten. De verkliga makthavarna är i själva verket ganska få. Men de har många medhjälpare. Men de har byggt upp ett korthus, och snart lämnar råttorna skeppet.

      • peterkrabbe says:

        Roligt att även du är tillbaks, Sture! Vad många inte förstår är att det finns ett samband mellan kriget i Ukraina och nu Gaza. Det är den sionistiska falangen som skramlar med vapnen i båda fallen, men att de inte inser att detta blir för mycket tyder på desperation. Jag tänker på lejontämjaren på cirkus som snärtade en gång för mycket med piskan och blev dödad av sitt rasande lejon inför publiken….

  4. Janos Levai says:

    October 7 testimonies reveal Israel’s military ‘shelling’ Israeli citizens with tanks, missiles

    ”Under Palestinakriget 1947-1949 flydde eller fördrevs uppskattningsvis 700 000 palestinier, som utgör cirka 80 % av den palestinska arabiska befolkningen. Nästan hälften av detta antal (cirka 250 000-300 000 palestinier) flydde eller fördrevs före deklarationen om Israels etablering i maj 1948, och under perioden efter kriget försökte ett stort antal palestinier att återvända till sina hem; Mellan 2 700 och 5 000 palestinier dödades av Israel under denna period, varav de allra flesta var obeväpnade och hade för avsikt att återvända av ekonomiska eller sociala skäl. Vissa historiker har sedan dess beskrivit utvisningen av palestinierna som etnisk rensning.”

    Sanning, fred och förståelse eftersträvas alltid på jorden endast av dem som har blivit besegrade och trampade på.

    Janos Levai

    • peterkrabbe says:

      Intressanta vittnesmål från Israels insida! Detta visar att många judar är lika chockade över brutaliteten i Israels motreaktion som resten av världen. När man har summerat dessa händelser kan jag inte tänka mig att Netanyahu kan sitta kvar. Israel är på randen till moralisk kollaps!

  5. Jonas says:

    De som är lite mer pålästa än gemene man/kvinna vet vilka de är som styr världen så därför kan dessa ”människor” göra som de vill då de har infiltrerat alla organisationer. Det är slående hur dessa ”människor” alltid finns högst upp i hierarkin inom alla samhällsfunktioner men också i nöjesbranchen. Det är faktiskt riktigt skrämmande hur en liten minoritet kan lyckas med detta.

  6. Lars-Erik Molin says:

    Enligt Gamla Testamentet har Israels folk blivit tilldelade sitt land av Gud och har inte tillåtelse att ge bort det eller ens delar av det.
    Det finns belägg för att vissa handlanden i den vägen kan medföra allvarliga konsekvenser.
    USA har vid ett antal gånger de senaste åren pressat Israel att avstå land till sina fiender.
    I en bok från 2002 av John McTernan & Bill Koenig, ‘Israel The Blessing or the Curse’, beskrivs detta.
    Boken finns tillgänglig här:
    https://archive.org/details/israelblessingor0000mcte
    Nedanstående föreläsning rapporterar att det vid ett 20-tal tillfällen inträffat katastrofer vid sådana tillfällen och oftast inom 24 timmar. Vad man har utsatt Israel för har oftast drabbat USA på ett liknande sätt vid dessa tillfällen.

    John Muncy har ett föredrag om detta på YouTube.
    Gå in på YouTube och sök på ”America Cursed By Forcing Israel Part 1”.
    Det är totalt nio delar.

    Bosättningen i Gaza utrymdes 2005-08-23. Samma dag fick ett tropiskt oväder på Atlanten namnet Katrina. Ett av de första områdena i New Orleans som utrymdes var West Bank…
    Vad man än tror på bör vi rent pragmatiskt med tanke på vårt eget välbefinnande vara mycket försiktiga med vad vi hittar på.
    De som lider av klimatskräck brukar tala om försiktighetsprincipen.
    I fallet att dela Israel finns det ett antal varnande exempel på vad som händer när man inte är försiktig.
    Klimatalarmisternas tro gör att de anser att vi ska dra på sig enorma kostnader för åtgärder som förmodligen är helt verkningslösa.
    Att inte pressa Israel att avstå land kostar inget men kan minska riskerna för otrevligheter.
    Ytterst handlar det om var man tror på men så länge det inte kostar något kan man ju vara försiktig även om man inte tror…

    • Benny says:

      Tja, man kan hitta samband överallt bara man letar? Det är t ex statistiskt bevisat att ökad glassförsäljning och attacker från hajar har ett samband! Man kan bevisa alla möjliga samband bara man letar tillräckligt noga så se upp med glass det triggar hajattacker och borde förbjudas…

  7. Pingback: Vem skall bestämma i vår värld? | Varjager's Weblog

  8. Rolf L says:

    Det som händer nu, är troligen en reaktion på 100 år av förtryck.

    Israels officiella program för etnisk rensning

  9. Janos Levai says:

    ”Historia magistra vitae est Historien är livets lärare,” sa Cicero.

    Betydelse: att studera det förflutna är en läxa för framtiden.
    Att lyssna på detta tal hjälper till att få en bättre förståelse.

  10. Loa says:

    NATO-krigsskepp i Sverige och hemlighetsmakeri från Stenungsund till Fagersta.

    Intressant poddare Ex-Navy Seal and CIA specialist Michael Jaco i podcast “Unleashing Intuition Secrets“ ( https://www.listennotes.com/podcasts/unleashing-intuition-secrets-michael-jaco-tu0DJ5WZOk1/ )
    intervjuar Ole Dammegård:

    ”Directed Energy Weapons Used in Gaza As Well”
    Oct 20, 2023
    https://lightonconspiracies.com/directed-energy-weapons-used-in-gaza-as-well-2/

    Om jordskredet på E6 vid Stenungsund 26 okt. 2023
    13 min – 34 min.
    Särskilt vid 25 min. om samtidiga sex stora NATO krigsskepp i Malmö (”tankar och provianterar”) och ett tyskt krigsskepp i Göteborg, följt av HMS Queen Elizabeth, UKs största krigsskepp som krävt ingrepp i hamnen för att alls komma in.
    Ärende?

  11. matte5958 says:

    Intressant intervju på krönikans tema

  12. matte5958 says:

    Vi provar igen

    • Sture says:

      matte5958,
      mycket insiktsfull video. Scott Ritter vet precis var skon klämmer. Nederlaget kan vara viktigt och sina tillkortakommanden måste man vara rädd om. Det är när man funderar över sina tillkortakommanden som man växer. Om man bara har framgångar i livet och lyckas lura hela världen så är det bara tuppkammen som växer medan själen skrumpnar. Jag har gott hopp om att vi i framtiden kommer att kunna leva i en värld där alla människor är lika mycket värda och inget folk tycker sig vara mera värt än andra. Och det var så Gud skapade alla människor. Han har inga favoriter.

    • peterkrabbe says:

      Suverän föreläsning av Scott Ritter! Värd att lyssna på varenda minut. Lyssna innan den försvinner!

  13. Magnus says:

    Vem ska styra världen? Vad är det för fråga?

    Mina motfrågor:
    -Har någon individ eller grupp rätt att styra världen?
    – Går det med tanke på hur olika vi är och att vi har så olika möjligheter och förutsättning, både som individer, grupper och var vi bor?

    Mitt svar på din fråga är enkel men ändå omöjlig att genomföra. Nationer är det bästa alternativet som finns. Nationer som bebos av människor med samma kultur, religion och traditioner. Det är även att föredra att vi även till färg liknar varandra. Dessa Nationer ska dess folk bestämma över. Ett folk som ska äga allt vad gäller landområdet och alla naturresurser och samhällsfunktioner. Inget globalt företag eller andra folk ska kunna roffa eller påverka på främmande mark. Det ska inte finnas någon överstatligt globalt org över dessa Nationer. Det ska däremot finnas få men mycket tydliga lagar och regler som gäller globalt. Just för att säkra nationernas överlevnad.

    Vilken religion, kultur, hudfärg traditioner och system varje nation har är deras och ingen annans rätt att bestämma över. Men som det ser ut idag så vill makten ha hela världen och förstör därför Nationer, folkgemenskaper, religioner, kulturer och traditioner då makten vet att mångkultur och mångetniska områden förstör sig själv och blir därför lättare att roffa från.

    Demokrati kan inte fungera med mångkultur och mångetniska områden. Ingen känner sig då hemma precis som ingen blir nöjd med hur samhället formas.

    • Enligt GAIA hypotesen, är det allas krig mot alla, som gäller på vår levande jord.

    • peterkrabbe says:

      Naturligtvis är det så. Frågan avser att provocera fram en diskussion. Problemet är ju att det finns vissa grupper som på fullt allvar tror att de har en rätt att styra över världen. Demokrati kan bara existera i mindre enheter där de tänkande varelser som eventuellt befinner sig där också deltar i styret genom aktivt intresse och förmåga.
      Det paradoxala som nu händer är att intressenter som det judiska samfundet, som själva varit aktiva i att skapa ett verktyg som FN för att kunna få kontrollen på sedvanligt sätt, nu ser att de nationer som man tidigare bortsett från istället växer till sig ekonomiskt och moraliskt så snabbt att de har mage att ifrågasätta den judiska överhögheten och till och med fördömer deras metodik – framgångsrikt. Det makrodemokratiska system som FN nu representerar – med nationer istället för individer – får nämligen med automatik en religiös inriktning baserad på nationernas olika religioner och där räknas knappast judendomen som en företeelse värd namnet.
      För att kunna gå runt det nya FN måste sionisterna slå sina huvuden ihop och snabbt lägga samman sina vapenresurser (läs Israel och USA) till ett avgörande innan det är för sent. Det är vad man försöker göra nu…

      • Magnus says:

        Hej Peter, jag förstod att du precis som jag anser att ingen har rätt att tyra världen.

        Vad gäller judarna så kan jag inte längre ta någon person på allvar som är jude eller som på något sätt fäktare för judar, Israel eller lögnerna om våra världskrig. Det finns judar som jag fortfarande kan lyssna på och det är dom få som ser vad judarna gör precis ur samma glasögon som jag. Alltså inte använder ”antisemit kortet” eller ”förintelsen” eller andra sagoberättelser som finns där för att tjäna judar och trycka ner oss andra.

        Jag har vid flera tillfällen fallit pladask för judar som säger sanningar som går emot narrativet men som i nästa drag vrider sina följare dit judarna vill. Alla dessa såkallade ”vakna” judar får alltid otroligt mång följare snabbt medan andra som säger samma sak står och stampar i ett hörn.

        Många som är vakna ser ofta möjligheten att börja ventilera deras ståndpunkter då en jude minsann säger samma saker som den trollförde. Hokus pokus så blir maktens motstånd kontrollerat.

        Har själv hamnat där. Vet nu bättre.

        En fråga Peter:
        – Vilka nationer går bra, på riktigt som ifrågasätter den judiska makten? Dvs all judisk makt oavsett var? Varför jag frågar är för att jag själv inte har funnit ett sådant land.

        • peterkrabbe says:

          Ja du Magnus, det är inte lätt att svara på. Den ekonomiska makten är redan global. Det närmaste man kan komma är kanske ändå Ryssland, där Putin redan vid sitt tillträde förbjöd de judiska oligarkerna att lägga sig i politiken i utbyte mot att få sin del av den kommersiella utvecklingen, detta till skillnad från Ukraina där oligarkerna hann före och fick sin president vald innan någon hann stoppa det.
          Lösningen för Putin var att bygga upp landets guldreserver och på så sätt frigöra sig från dollarberoendet, en väg som även Kina slagit in på. Nu löper det på ganska bra när BRICS växer och USA är nära panik. När petrodollarn kollapsar och Mellanöstern också har anslutit sig kan man nog börja skönja en omsvängning i världens ekonomier, så det händer ändå en hel del.

          • Magnus says:

            Hej Peter, visst gör Putin mycket som väst inte gillar. Han för en politik och debatt som inte accepteras av väst. Eller den västliga oligarkin med dess armé iform av statsfinansierade politiker och tjänstemän samt deras anställda chefer inom näringslivet. Men, jag ser på situationen lite annorlunda med hänsyn till allt jag läst om vår historia. Och när det gäller Putin så är det boljsevikerna, skapandet av tjekan, Sovjet, gulag och vilka dessa var. Hur dessa satt ihop med finanseliten I väst och vad deras syften var. Tjekan bytte namn samma år som boljsevikerna grundade Stasi i Östtyskland. 1954 blev tjekan KGB. Ifrån denna hjärntvättande organisationen kommer Putin ifrån. Där är han uppfostrad. Han är inte emot judisk makt utan vill att staten är den styrande inte oligarkerna. Oligarkerna ska vara en del i hans bygge. Ryssland trasades sönder av dessa boljseviker och ur denna lära kommer Putin. Kan tillägga att boljsevikernas Stasi bytte namn till Vaktregementet Felix Dzerzjinskij 1967 efter tjekans förste blodtörstiga chef Felix Dzerzjinskij som var enligt Wikipedia en polsk-ryske kommunisten. Rättare sagt en judisk kommunist/boljsevik. Absolut ingen ryss. Jag ser judar på båda dessa sidor. Båda jobbar med att hålla tankarna vid judarnas sagoberättelser och dess ”motståndare” nazisterna. Ett ord som kan diskuteras om var ifrån detta kommer. Det finns mycket litteratur som visar på att ordet kommer från 1700 talet och var ett slang för Ashke”nazi” judarna som sågs som grymma, onda och opålitliga idioter. Ett ord som sedan juden Konrad Heiden sjösatte på 30 talet riktad mot nationalsocialisterna i Tyskland. I en del av propagandan mot Tyskland.

    • Jonas says:

      Applåder 👏👏👏

  14. Loa says:

    Peter
    Briljant idé! För att inte säga spot on, uppenbar och förnuftig: Föra in FN-trupper av opartiska kineser. De som ger ”oberörd” ett ansikte..

    Men det skulle ju förutsätta att förnuft råder.

    • peterkrabbe says:

      Tack Loa, du är tydligen den enda som förstår att jag faktiskt menar allvar. I en konflikthärd där stämningarna och misstron mellan judar, muslimer och kristna är på högsta tänkbara nivå är det bara kineserna som kan göra anspråk på att vara oberoende i konflikten och skapa den ordning som nu är nödvändig. Kina har satsat stort på FN, vilket framgick under miniolympiaden Military World Games i Wuhan 2019, beskrivet på min blogg här https://wordpress.com/post/peterkrabbe.wordpress.com/1965. Bilden ovan är hämtad därifrån.
      Med hjälp av ett FN-mandat skulle kineserna bygga upp ett fungerande samhälle på nolltid för palestinierna. NU vet vi ju alla att detta inte är vad Israel vill, istället vill de driva ut palestinierna i Sinaiöknen för att rensa Israel etniskt. Men eftersom Egypten säger nej till detta, uppbackade av USA som inte vill spräcka den ömtåliga relationen med egyptierna, lär israelerna få lösa problemet själva, på egen mark. Signalen måste vara otvetydig från världssamfundet – detta gör man inte genom att genomföra ett folkmord!
      Med det läge som Gaza har vid Medelhavet skulle kineserna på bara ett decennium bygga upp en Medelhavets pärla till palestinierna som skulle göra israelerna gröna av avund. Då behövs inte fler missiler…

  15. Loa says:

    OT
    Trots att vara utvandrad nollåtta och assimilerad skånska:
    Vårt historiska fundament in situ vid Mälarens lås drar sin sista suck 5 november.
    Medeltidsmuséet är utkastat av riksdagen ovanpå, som tycker den behöver källaren också.
    2023-09-13
    https://www.mitti.se/nyheter/trots-protester–sista-chansen-besoka-medeltidsmuseet-6.91.171422.1faff77c9d
    Vi ska ju inte ha några historiska vingslag runt oss. Inget hjärta klappa av att stå i fädrens spår.

    Saftig nota för flytt av Medeltidsmuseet
    2022-02-26
    https://www.mitti.se/nyheter/saftig-nota-for-flytt-av-medeltidsmuseet-6.27.33907.4a2b012bab
    Snygg slips på kulturborgarrådet.

    • peterkrabbe says:

      Eftersom Skåne inte ingår i svensk medeltid så vore det ju på sin plats då att inreda ett skånskt museum i Malmö eller på annan lämplig plats söder om Småland. Då kanske vi får tillbaks den stulna skånska kultur som nu ligger i packlårar i Stockholm…

  16. Loa says:

    Israel är tydligen inte en stat längre (vilket den knappast varit, eftersom den saknar gränser) efter 31 okt. Samma datum som den bankrutta amerikanska korporationens skuld (återigen) förfaller till betalning.

    Fulford https://benjaminfulford.net/ October 30, 2023 talar om Q-drop ”Israel will be last.” Liksom Phil Godlewski, som jag postade 27 oktober, 2023 kl. 23:42 under förra inlägget. Det var därför videon var döpt till ”Last”.


    ”ISRAEL WILL BE LAST” What Did That Q-Drop Mean? It’s All About A Contract!
    Israel was created by The Khazarian Rothschild Mafia Banksters in 1948, but their contract as an independent sovereign nation expires the end of October 2023. (day after eclipse no coincidence). They are registered as a corporation address next to Kensington palace. That means that the timing of the war is completely planned strategically to coincide with the time that they could be dissolved with the rest of the central bankers and all the other bankrupt corporations. So that finally clears up the Q meaning of ”Israel will be last.” They had to wait until this contract was dissolved, transferring Israel from a ‘Sovereign State’ back to a corporation before ‘White Hat Special Forces’ could invade and have full capitulation of the Israeli Leaders that were not implicated in Human Trafficking and /or Crimes Against Humanity.. Same as what happened in Washington D.C. When the U.S. Army fenced off the entire Government District with metal fencing & concertina wire.
    By Earnest J. Pfeifer.
    26 okt. 2023

  17. Janos Levai says:

    ”Vem skall bestämma i vår värld?”

    https://topdocumentaryfilms.com/spider-web-britain-second-empire/?fbclid=IwAR35AsDaBk5-gxhH18vUtqSQpGTdEL8fNO4tch5g6uZmEen7hs4zO47t0SM

    ”The Spider’s Web: Britain’s Second Empire”

    https://www.donaldwatkins.com/post/the-rothschilds-controlling-the-world-s-money-supply-for-more-than-two-centuries

    The Rothschilds: kontrollerar världens penningtillgång i mer än två århundraden.

  18. Jonas says:

    Tycker det självklara svaret på krönikans fråga ”Vem skall bestämma i vår värld?” är vi själva, vi människor i våra resp. nationalstater ska bestämma våra egna öden i väl fungerande demokratier. Ett sätt skulle kunna vara att man som svensk medborgare, myndig, inte dömd för något brott och inga missbruk och inga andra förtroende uppdrag blir utvald till riksdagstjänstgöring till sammans med 348st andra likadant utvalda medborgare. Det blir dessa 349st medborgar ledamöter som fattar Sveriges beslut under den mandatperioden. Till vår hjälp har vi de ”gamla” riksdagspolitikerna som kan systenet men de får aldrig fatta några beslut de ska bara ha en support funktion. Borde inte vara några problem att genomföra då många av dessa sessioner kan göras vid datorn i hemmet och on-line möten. Sådana möten fungerade alldeles utmärkt under den påstådda covid epidemin.

  19. Erik says:

    Krabbes blogg är som en arena eller pinball. Man skriver av sig blir speglad och läst. Tänkte på att vi inte ändrade någonting i vår livsstil under pandemin. Hade jag inte slaviskt följt altmedia (läser aldrig man) hade jag mått mycket bättre och allt detta läsande skulle inte ha ändrat på något beslut. Nu är situationen i världen betydligt allvarligare: konflikt/krig i Afrika som kabalen förlorar. Förlusten i Ukraina och i mellan östern kommer USA/Israel också förlora. Fattar inte hur det annars skulle gå

    Man kanske skulle göra slag i saken och sluta följa med, med undantag för Peters utmärkta blogg? Vad säger ni? Behöver man ständigt följa med allt som skrivs och sägs när det mesta bara upprepas och det är analysera man vill åt, inte nyheterna.

    • peterkrabbe says:

      Tack för förtroendet, men även min blogg bygger på läsarnas länkar och kloka tillägg i diskussionen. Detta förutsätter att läsarna följer även andra media, annars har man nog inte så mycket att tillföra. Dessutom kommer jag att ta pauser då och då, vad skall ni då sysselsätta er med?

    • matte5958 says:

      Jo funnes det en reset-knapp på skallen så… det går inte att o-veta det man vet

  20. Loa says:

    Jag tycker detta är att gå händelserna i förväg
    https://www.friatider.se/nytt-avtal-ger-usa-tillgang-till-svenska-militarbaser

    I avtalet – Defence cooperation agreement (DCA) – uppges att amerikansk militär som befinner sig i Sverige ska respektera svensk lag – ”men att det kan finnas vissa undantag”,

    Man blir ju glatt förvånad att det ens varit på tapeten. Men ”respektera” låter inte som ”falla under”..
    Och jag skulle vilja läsa respektens undantag.

    • Benny says:

      När har USA:s militär respekterat lagar i länder de ockuperar? I Japan är det ständiga klagomål från folk, mest kvinnor, som utsätts för övergrepp från militärer från baserna de vägar lämna trots att kriget tog slut för närmare 80 år sedan? I Ungern så körde Nato sönder fält och vägar, trakasserade civila som klagade för några år sedan under en övning. När ska idiotpolitikerna i Stockholm fatta att de aldrig blir av med USA när man en gång gett dem tillträde till landet? Fråga tyskar, italienare, britter ja alla som begick misstaget att bjuda in djävulen.

      • peterkrabbe says:

        Ja, det är en fullt befogad oro. Jag minns Frankfurt-området i Tyskland under den amerikanska ockupationen. Där satte man upp amerikanska vägskyltar och vägmärken efter eget godtycke och personalen körde omkring i USA-registrerade bilar som kunde strunta i alla gällande trafikregler i kraft av sin ”diplomatstatus”. Egen lagstiftning. Motorvägarna var ofta igenproppade av långa militärkolonner som körde i snigelfart med stridsvagnar och annan material på tunga lastfordon. Jag tror inte att våra politiker förstår detta eftersom de aldrig har sett det i verkligheten…

        • Benny says:

          Svenska politiker ser aldrig något komma! Antagligen för att de varken vill eller kan…konsekvensanalys är inget man sysslar med i lekstugan som kallas riksdag!

  21. Loa says:

    Den tropiska stormen Otis blev, out of the blue, en orkan 25 oktober efter midnatt och slog ut Acapulco

    https://stillnessinthestorm.com/2023/11/full-update-benjamin-fulford-october-30th-2023-fake-president-biden-declares-world-war-iii-but-he-has-no-army/
    Scrolla ner till:
    Something similar is happening in Mexico. Last week it was hit with a weather modification weapon – video.
    .

    ”You Won’t Believe What is Really Happening in Acapulco”
    3-Nov-2023
    https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=231802

    Smart City-länk under videon https://gtr.ukri.org/projects?ref=ES%2FS006583%2F1&s=09

    It draws on the objectives established by the New Urban Agenda (UN Habitat 2017) and the ‘Urban Sustainable Development Goal’ (United Nations 2015),
    (…)
    The project has selected the cities of Queretaro, Puebla and Acapulco as the main locations for its case study,

    samt allmän skrämsel och spä på “global warming” el om det heter “climate change”.
    (Idag på Stortorget: ”Fredagsstrejk för klimatet”. De strejkar (skolkar) på lovet…)

  22. peterkrabbe says:

    Sverige har nu skickat 8 st Archer-enheter till Ukraina. Samtidigt reser försvarsutskottet dit på ”studieresa”. För att få tiden att gå lite innan dessa enheter kan fotograferas som skrot på slagfältet skyller man på utbildning av blivande operatörer. Om inte Ukrainas nu erfarna militärer kan hantera ett vapensystem som vanliga svenska värnpliktiga kör omkring med borde man nog ifrågasätta hela leveransen. Förmodligen hoppas man på att kriget skall få ett avslut innan de hinner komma i bruk.
    Värre är att Sverige utlovat löpande leveranser av ammunition till systemet ”för att de skall kunna göra nytta”, dvs döda så många ryssar som möjligt. Om man inte är tillräckligt lyhörd i vårt försvarsdepartement för att förstå att detta är en direkt krigshandling mot Ryssland är Sverige riktigt illa ute.
    Jag bävar inför vår framtid med sittande galningar i regeringsställning. Har vi inte kraft att köra dem på porten?

  23. Sture says:

    @ peterkrabbe,
    nej, jag tror faktiskt inte att vi har den kraften.

    Jag kan berätta att jag i min ungdom höll på en del med judo. Då fick jag lära mig att alltid gå utanför motståndarens styrkeområde och istället angripa honom där han var svag. Även om nu våra politiker och journalister tillhör samhällets intellektuella C- och D-lag, så måste man ändå inse att de är starka inom den etablerade politiken. Att ge sig in i partipolitiken kommer därför aldrig att ge någonting, utan man kommer att hamna i ett babblande gyttjeträsk. Se bara vad som blivit av SD, som inte ens förstod att ta vara på Elsa Widding. Det enda som kan förändra Sverige är det som kommer utifrån, det som våra inhemska politiker inte har någon som helst kontroll över eller kan babbla bort. Det gäller naturligtvis Ukrainas förskräckliga öde och NATOs nederlag, liksom det som händer i Israel/Hamaskonflikten. Men även det som händer i USA. Jag tillhör dem som fortfarande tror att Trump kommer att få en andra presidentperiod. Och allt detta kommer att förändra Sverige. Jag har haft fel en gång tidigare då jag trodde att Trump skulle få två konsekutiva perioder. Det skedde inte, men under mellanperioden har all korruption och ondska exponerats mer och mer. Därför kommer Trumps andra presidentperiod att bli mycket mera omvälvande och omfattande än om han fått sin andra period direkt konsekutivt. Jag tror alltså på ett revival av USA, där Trump kommer att stänga alla de 800 militärbaserna runt i världen, eller åtminstone starta denna process. Däremot tror jag inte på Kina. De har oerhörda interna problem med nästan 1 miljard byggda men outhyrda bostäder, 20% arbetslöshet bland unga, som bara kommer att öka med AI samt kraftigt kvinnounderskott på grund av en-barnspolitiken. KIna ser starka ut på ytan, men jag tror att det som hände i Japan med ekonomin också kommer att hända i Kina.

    • peterkrabbe says:

      Avgörande blir om demokraterna genom alla rättsprocesser riktade mot Trump lyckas få fram ett förbud för honom att delta i presidentvalet. Eftersom de styr landet fram till valet och har gott om pengar till mutor och bred korruption är jag rädd att de lyckas med detta. Hur militären kommer att reagera i ett sådant läge är ett oskrivet kort, eftersom Trump tveklöst har deras stöd.
      Vi var många som andlöst följde händelserna under det förra valet, när många trodde på ett militärt ingripande. Simon Parkes rapporter fascinerade en hel värld, men allt rann till sist ut i sanden. Centralt för resonemanget var just att det behövdes en period för att exponera den ondska och korruption, som du skriver, som skulle få väljarna att förstå hur illa ställt det var med demokratin i USA. Det målet är nu uppnått med råge och därmed borde Trump få en promenadseger i det kommande valet – om han inte hindras från att ställa upp eller skadas fysiskt på ett eller annat sätt.
      Händelserna i Israel/ Gaza innebär en gigantisk förtroendeförlust för den judiska rörelse – sionismen – som styr det mesta i USA idag med Blinken i spetsen. Det kan bli avgörande och både Biden och Blinken börjar bli rejält oroade över konsekvenserna både internationellt och på hemmaplan.

  24. Sture says:

    @peterkrabbe
    du skriver: ”Det målet är nu uppnått med råge”. Jag tror faktiskt inte att det är detta ännu. Men det är klart att det är mer och mer uppenbart för allt fler. Jag vill bara poängtera att det jag skrivit i min kommentar inte är någonting jag vet utan TROR. Och det enda stöd för denna min tro är det som berättas av sådana profeter som Barry Wunsch m. fl. , vad som står i Lorber om denna tid och då speciellt om USA. Det som sker på ytan i världen i dag stöder inte på något sätt denna tro, jag är medveten om detta. Men jag håller fast vid denna tro tills den visar sig felaktig. Min tro innehåller också tron att den totala förändringen i världen kommer att få ett mirakulöst förlopp som t. ex. när Röda Havet delade sig vid judarnas uttåg ur Egypten eller när Jesus återuppstod från de döda. Förändringen kommer inte att bero av Donald Trump men han finns med i spelet.

    • Mats says:

      Jag håller som oftast med Sture.
      För att Trump ska kunna komma tillbaka så tror jag att ett stort avslöjande måste till som förändrar valet. Om inget händer innan så blir det fusk som vanligt. Något kommer hända innan valet som gör att the deep state kraschar, oklart vad
      I övrigt glad att Krabbe är tillbaka, har missat detta fram tills nu

  25. Sture says:

    Titta gärna på denna video:

    Han som lagt upp den sysslar med astrologi. Jag tror inte på astrologi av den anledningen att jag inte förstår HUR man kan veta detta – och jag har aldrig fått någon hållbar förklaring. Han som lagt upp denna video menar dock att ”the cabal” planerar alla sina dramatiska världshändelser så att det skall stämma med de astrologiska förutsägelserna – då vet alla i denna ”cabal” vem som stått bakom händelserna. Sedan visas väldigt intressanta statyer som beskriver ”jättarna”, Anunaki, (och som Erik skrivit en del om) som finns omnämnda i Bibeln och speciellt i Enoks bok, som sedan 1500-talet är borttagen ur den katolska/protestantiska Bibeln. Peter Krabbe har tidigare visat på många skelett av dessa jättar, men dessa är svåra att hitta på nätet nu. Kanske en del av den fortgående historieförfalskningen. Varifrån judarna, som då enda folk, kan ha fått idén om EN Gud berörs också.

  26. Loa says:

    Nesara / Gesara IDAG enl.
    Phil Godlewski 2.0
    Remember, Remember – November 5th, 2023
    31 min.- 1 tim.
    https://rumble.com/v3tuucg-remember-remember-november-5th-2023.html

    • Msts says:

      Loa du gör ett bra arbete med att hitta länkar
      Då det gäller Goodlewski undrar jag om han haft rätt om någonting av det han sagt
      Han blev ju intresant då han hävdade att hösta domstolen hävt valresultatet. Domarna skulle bara få sitt personlig skudd fixat sedan skulle nyheten komma. Jag kan ha fel då jag inte lyssnat alls senaste halvåret men jag tycker det verkar lite substans i vad han säger är intel

      • Loa says:

        Tack, Msts.
        Jo, det har han ofta i sådant jag kan utläsa. Att du tycker det har lite substans, beror nog på att han inte kan vara tydligare, det skulle äventyra. Samt ägnar han en del av tiden till att folk ska omvandla sina pensioner till guld /silver, innan dollarn och stock market imploderar.
        Jag har tittat ända sen Sture postade länken om Högsta Domstolen. Det är klurigt, för det (och annat) ”har redan hänt”. Att Trump leder Continuity of government och är Chief in Command är odiskutabelt. Att horror-showen med Resident Biden fortgår (för att väcka en kritisk massa av ’normies’) är smärtsamt och möjligtvis p.g.a. försiktiga generaler, men alternativet är värre, säger Phils källa, och irreversibelt. Och att vi nu ser sista akten i Israel.
        Gud give.
        Det är alltid total fest om man prickar in hans live (på vår natt), chatten går en timme innan, hög stämning! Särskilt som det varit sällan på sistone; jag trillade oväntat in i förrgår – det var ju bara att sitta kvar, bespetsa sig på infon och avnjuta sällskapet (peak 28 miljoner)!

    • Loa says:

      Brighteon Broadcast News
      US debt DOOM CYCLE tipping point shattered as annual interest exceeds $1 TRILLION
      Nov 9, 2023
      https://www.brighteon.com/87c4c406-d455-4b92-8ac1-4c1bb0d03499
      – It now costs $1 TRILLION to pay the annual interest on U.S. debt.
      – US debt will skyrocket to $41 trillion in one year, then $50 trillion a year later.
      – The end result will be the COLLAPSE of the US #dollar and the US empire.

  27. Mjölner says:

    Media börjar nu blandat med Hamas/Israel-konflikten lite försiktigt fingra på covid-skräcken. Det finns nu möjlighet att kunna vaccinera sig får man veta. Nej inte nu igen, tänker Hökarängs-Nisse! Glömd är svinpesten, hönsens salmonella till och med miljököret. Greta, vindsnurrorna och energikrisen är plötsligt satta på undantag.

    Jag har i mina seriösa efterforskningar kommit fram till en metod hur man snabbast skall kunna utrymma ex.vis en föreläsningslokal. ”Elden är lös” eller ”Det brinner” är förlegat. Folk tar god tid på sig att stirra på varann för att se vad grannen tänker göra före rusningen mot dörren. Det hinner ta sig ordentligt innan pöbeln fattar att det gäller livet och kommer på fötter.

    Min metod går ut på utnyttjandet av gemene mans ovilja att ta till sig fakta och sanningar. I föreläsningssalen säger programledaren. -”Nästa ämne handlar om MRNa-vaccinets eventuella skadeverkningar. Jag hälsar nästa talare välkommen, Elsa Widding.” Ridå.
    Ursäkta Elsa inte personligt menat.

  28. Loa says:

    “50-in-5”, ”DPI”
    Jag tror jag hellre skrattar än gråter: Tjatigt, löjeväckande wef:ska, Gates piper och viftar..

    Bill Gates ‘Digital IDS’ Will Be Mandatory To Participate in Society



    Protecting the “rights or safety of children” has been a tactic used before by the unelected globalists, while promoting a technocratic system

    och om det är så att Gates, Schwab, Rockefeller, FN och EU brydde sig om barn, så finns här att bita i:

    Ukrainas försvunna barn driver Kievs växande barnmarknad
    7 nov. 2023
    https://newsvoice.se/2023/11/ukrainas-forsvunna-barn-driver-kievs-vaxande-barnmarknad/

    nyligen sänd på rysk TV, existerar i Ukraina organiserad handel med barn som spänner från att få en ny familj någonstans i Västeuropa utan de biologiska föräldrarnas godkännande eller ens kännedom, till sex-trafficking, prostitution, pedofili samt hur dessa barn mördas och bl.a deras hjärtan, njurar och levrar, säljs på en internationell svart marknad
    Video 10 min.

    Referenser:
    https://www.theguardian.com/world/2023/feb/27/ukrainian-children-orphaned-by-war

    RT: Kiev covering up illegal organ trade – Moscow
    https://m.dailyhunt.me/news/uae/english/rtnews09687388602762-epaper-dh96328373a69d4bb48b5584371207706f/kiev+covering+up+illegal+organ+trade+moscow-newsid-n525946800

  29. jesslar53 says:

    ”A competitor to the Suez Canal is being planned to cut across Israel and connect the Mediterranean Sea with the Red Sea.”
    I nuläget blir dom flesta fartyg svartlistade i Arabländer som har varit i Israelisk hamn eller fraktat Israeliskt gods. Undrar då hur det blir med passage av denna planerade kanal, t.e.x. Olja från arabstaterna ???
    Som det är nu så mörkar man tullpapper,fraktsedlar etc man har aldrig varit där .

  30. jesslar53 says:

    Man upphör aldrig att förvånas över våra politiker?
    AnnCharlotte Acko Linnea Cecilia Ankarberg Johansson, Sveriges sjukvårdsminister
    ansvarig för sjukvårds och hälsofrågor tidigare yrke begravningsentreprenör??
    Kanske en hälsosam bakgrund vad vet jag??

  31. Åke S says:

    Instämmer. Två bra länkar, varav den första i koncentrad form pekar på roten till hela problematiken :
    ”All Wars Are Bankers Wars” av Dr. Joseph Mercola, på sajten LewRockwell.
    https://www.lewrockwell.com
    Nr.2 : ”No Country Has a Right to Exist” av Brian McGlinchey på :
    https://starkrealities.substack.com

  32. Erik says:

    Stures texter innehåller i hög grad religiositet, i bemärkelsen tro. Är man inte bokstavstroende så kallad fundamentalist, så plockar folk lite som det behagar efter eget huvud vad man önskar tro eller inte tro på: enligt den kristna Trosbekännelsen:

    ”Vi tror på Gud Fader allsmäktig, himmelens och jordens skapare. Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den helige Ande, född av jungfrun Maria, pinad under Pontius Pilatus, korsfäst, död och begraven, nederstigen till dödsriket, på tredje dagen uppstånden igen ifrån de döda, uppstigen till himmelen, sittande på allsmäktig Gud Faders högra sida, därifrån igenkommande till att döma levande och döda.
    Vi tror ock på den helige Ande, en helig, allmännelig kyrka, de heligas samfund, syndernas förlåtelse, de dödas uppståndelse och ett evigt liv”.

    Hur många gånger har man inte hört detta?

    Ordet tro betyder att lita på och hoppas, men man vet inte, eller hur? Kristna vågar inte riktigt gå till djupet, det är min erfarenhet; att verkligen ställa sig frågor och undersöka, som jag i grunden tror beror på rädsla – att utmana. Religiositet blir här mer en identitet och därför något ömtåligt, något många nästan skäms för och om man pressar de kristna lite, det blir till något närmast privat, som att visa sig naken, som man inte gör.

    Ser inte styrkan i tron, utan tvärtom anser jag att styrkan ligger i tvivlet. Att tvivla är den sanna styrkan, inte att tro och hoppas. När jag djupstuderade Kabbalan och sökte mig till dess innersta kärna upptäckte jag flera intressanta ting eller en vattendelare.

    För att göra en extrem lång och komplicerad historia väldigt kort, så låt oss bara följa hur Kabbalan beskriver människan. Det finns möjligheter till ett andligt uppvaknande men dess högre sfärer är totalt blockerade av vårt EGO. Följande målande beskrivning är bra tycker jag: Människan liknas vid en rektangel, en låda med fem öppningar som svävar omkring totalt omedveten om skaparens verk och intuition. Dessa fem öppningar är försedda med varsitt filter och när helst det ”gudomliga” tar sig in i människan passerar det ett av dessa fem filter (våra fem sinnen). Dessa filter är mer som en programmering. Det som tar sig in processas av programmet och passerar sedan ut via ett annat filter och ut kommer det vi kallar för vår verklighet. Det finns alltså ingen möjlighet att förstå. Här tänker sig kabbalisterna att desto mer innehållet i lådan blir lik skaparen, så tenderar vi att uppfatta skaparens vilja i oss – lika löser lika och lika attraherar. Du liknar nu mer skaparen än tidigare och ju mer du gör skaparens vilja till din egen vilja blir du mer och mer lik skaparen själv. Grunden är ”the Creator and the creature” och skaparens vilja är att fylla ”the creature” (kärlet) med förutsättningslös kärlek, men vi kan inte ta emot kärlek odogmatiskt utan egot tar över och frågar oss: vad finns här för mig? Egot tar över. Inte heller kan vi ge på samma förutsättningslösa sätt.

    Ju djupare man går in i detta, desto mer plockar man isär sitt eget medvetande dessutom blir man medveten om processen tills man når en punkt där det börjar bli lite läskigt. Här stannar nog de flesta, de räddhågsna, men då har man inte riktigt heller gett sig hän och tid att förstå. Det som bryter fram är en ny version av dig själv och man blir ytterst medveten om sitt eget stora Ego – alla mina artiklar har gått ut på att bekräfta egot, inget annat. Det behovet är nu helt borta likt många andra falska behov.

    Låt oss titta lite kritiskt på detta nu: Det nya som händer kan tolkas som att skaparen (G-D) presenterar sig och det kan till exempel ske via synkronisering eller på annat sätt får du signaler eller insikter. Följer du dessa skapas nya situationer osv. Men det kan också vara så att du inte gjort något annat än att skapa ett nytt Ego som du nu tror är skapat av skaparen? Det finns inget sätt för dig att se skillnaden, eller hur?

    Det jag har kommit fram till är att vårt medvetande är G-D och vi gör vad vi vill med vårt medvetande. Vi kan bygga om, om det är vad vi vill. Allt blir då endast ett medvetande och vad du gör med ditt medvetande blir du. Jag tror också att det är svårt att bli medveten om sitt medvetande utan att blanda in religiösa tankar om en gud. Tror därför att religiositet är ett sätt att hantera det ohanterbara, dvs hanteringen av vårt ohanterliga medvetande.

  33. jesslar53 says:

    Europa parlamentet skall snart rösta om införandet av digital valuta gigital plånpbok genomförs det blir vi alla av med våran frihet.
    Hoppas så många som möjligt skriver till våra parlamentsledamöter att vi vill att dom röstar nej till detta förslag.
    Nedan en lista på mailkontakter till våra kära!

    Svenska EU Ledamöter
    abir.alsahlani@europarl.europa.eu ;
    erik.bergkvist@europarl.europa.eu ;
    malin.bjork@europarl.europa.eu ;
    jakop.dalunde@europarl.europa.eu ;
    ilan.debasso@europarl.europa.eu ;
    helene.fritzon@europarl.europa.eu ;
    par.holmgren@europarl.europa.eu ;
    evin.incir@europarl.europa.eu ;
    karin.karlsbro@europarl.europa.eu ;
    arba.kokalari@europarl.europa.eu ;
    alice.kuhnke@europarl.europa.eu ;
    david.lega@europarl.europa.eu ;
    peter.lundgren@europarl.europa.eu ;
    johan.nissinen@europarl.europa.eu ;
    carina.ohlsson@europarl.europa.eu ;
    jessica.polfjard@europarl.europa.eu ;
    sara.skyttedal@europarl.europa.eu ;
    tomas.tobe@europarl.europa.eu ;
    jorgen.warborn@europarl.europa.eu ;
    charlie.weimers@europarl.europa.eu ;
    emma.wiesner@europarl.europa.eu ;

    Man kan göra ett mail till alla med adresser kopierade.
    Kanske något liknande vad gällande WHO’s ideer om globalt pandemifördrag

Lämna en kommentar