Perspektiv från söder

I Frankrike pågår nu en upprörd debatt som berör kriget i Ukraina. Orsaken är att Macron gått ut i media med vad som närmast kan tolkas som en krigsförklaring mot Ryssland. Han hävdar att Frankrike är beredda att med kort varsel sätta in 20.000 man i Ukraina, uppbackad av en arméchef som tydligen är otålig i överkant vad gäller ett lockande världskrig. Franska jaktflyg har den senaste tiden också varit mer än lovligt aktiva i ryska gränsområden.

Naturligtvis skapar detta uttalande omfattande protester bland politiker i hela registret, främst höger under Marine Le Pen och vänster under Melenchon. Det kan liknas vid musen som röt och lär knappast skrämma någon, men gör ändå ett potentiellt krig till en förnyad realitet för fransmännen, vars marker är översållade av gravar från de senaste världskrigen.

Bakgrunden är tron på Frankrikes kapacitet som kärnvapenmakt, att landet med detta som garanti för att INTE själva bli anfallna av Ryssland skulle kunna agera mer aggressivt i Ukraina i konventionell krigsföring. Att Frankrike redan fyra gånger kommit till korta på grund av sin övertro på fransmännens förmåga som soldater tycks vara glömt, inte sedan Napoleons inledande framgångsrika krigståg har landet vunnit ett krig. Slutet har alltid blivit ett praktfiasko.

Det tycks inte gå in i fransmännens hjärna att Putin ständigt påpekar att NATO-trupp på ukrainsk mark och missiler riktade mot ryskt territorium kommer att besvaras med kärnvapen, inte med stridsvagnar. Inte heller att Ryssland är helt överlägset vad gäller beväpning och framför allt, uthållighet genom förmåga att producera nya vapen och ammunition i en längre konflikt. Om Trump vinner valet i USA kommer deras avgörande stöd i en av Frankrike startad militär konflikt att utebli och övriga NATO-länders väpnade styrkor att vända på klacken istället för att bli utraderade både i Ukraina och på hemmaplan.

Istället tycks den trekant som bildas mellan Macron, Zelensky och van der Leyen genom ett kramande och pussande som trotsar allt förnuft, bli föremål för folkens löje. Detta är inte längre politik, det är sandlådan på ett dagis. De blir allt mer ensamma i sin övertygelse att världen snurrar runt Ukraina och deras kamp för en ”fri” värld. Macrons förtroendesiffror sjunker som en sten och en färsk opinionsundersökning visar på absolut majoritet för Le Pen om det hade varit val idag. Hoppet står därför till EU-valet i juni.

Peter Krabbe

Ett resebrev från Sydeuropa.

88 Responses to Perspektiv från söder

  1. PerH says:

    Kanske Wilderäng inspirerat Marcon alias
    CornuCopia som myntar.
    ”Ryssland är inte svårt att besegra om det bara finns uthållighet och målmedvetenhet. Men det är är just vad som tycks fattas hos många länder i Väst.”

    • Jari Norvanto says:

      Han är, av sin blogg att döma, en rysshatande, krigshetsande tok som inte tål motröster och stänger av den som påtalar sak- och faktafel.

  2. jesslar53 says:

    ””sandlådan på ett dagis.”” med många drabbade av destruction och förlorade generationer.

    Att besegra Ryssland leder till total förstörelse av nuvarande världsordning , där har vi Hans Dahls inlägg en viss förklaring.

  3. jesslar53 says:

    Och hur är det egentligen med Macrons fru ???

    • peterkrabbe says:

      Ett kärt ämne i fransk skvallerpress, men inte värre än Michelle Michel Obama….
      Inget jag utvecklar när jag befinner mig här.

    • Loa says:

      Kolla Candace Owens för sammanfattning. Vi skrev om det här för ett par år sen, men jag hittar det inte och inte ens mina länkar.

      • peterkrabbe says:

        Lika bra så. Emmanuel Macron är en offentlig person som får tåla att skojas med, men hans Brigitte är en privatperson och har rätt till en rimlig integritet. Historien är komplicerad och tragisk och vad som är sant eller inte är inte säkerställt, därför får hon vara ifred – tills vidare.

  4. jesslar53 says:

    OT: Vi kan tydligen inte bestämma över sommartid versus vinter tid. Vad har vi då riksdagen till och varför allmänna val

    när allt ändå bestäms i Bryssel. Många politiker , byråkraters jobb kan omformas till något nyttigt.

    https://www.regeringen.se/artiklar/2022/03/slopa-eller-behalla-tidsomstallningen/

    • Benny says:

      Det lilla som fortfarande bestäms i Stockholm kan partistyrelserna fixa det behövs verkligen inte 349 knapptryckare plus en drös med ”medhjälpare”! Här finns pengar att spara så sparka ut dessa arbetsskygga individer snarast så att lekstugan kan stängas.

      • Jari Norvanto says:

        De följer den fega, egennyttiga principen om ‘hellre fel i mängden, än ensam ha rätt’.

      • Loa says:

        Som jag alltid sagt: Halvera antalet ledamöter, eftersom alla ändå tycker och trycker lika. Och så blir det plats i källaren att ha kvar Medeltidsmuséet :) med Stockholms bokstavliga grund in situ.

        Halvera gaget. Och då är jag ändå generös, eftersom ledamöterna (175 alltså..) ändå gör mer skada än nytta. Riksdagsmannaarvodet går till resp. partikassa för att redistribution till lydiga, varpå ingen debatt råder. Rättsvidrigt, se riksdagens egen hemsida:

        https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-och-partier/ledamoternas-arvoden-och-villkor/ ” Ledamöterna är inte anställda utan har fått sitt uppdrag av väljarna, och de ansvarar själva för att leva upp till det förtroendet. ”

    • Loa says:

      Re regeringsinfon:

      • Det ger väl inte upphov till ”ett lapptäcke av tidszoner” i EU,  DET ÄR JU BARA ATT INTE STÄLLA FRAM KLOCKAN.
      • Och vilken är Europaparlamentets ”annan uppfattning” om när den sista tidsomställningen bör ske?

      Att skiten är kvar beror bara på en sak: Vi ska komma ihåg att vi är maktlösa.

  5. Eclipse says:

    ”Je pense que ma femme commence à nous soupçonner…”

    • peterkrabbe says:

      Det finns många roliga pratbubblor som man skulle kunna lägga till här, men ser man på detta med allvar kan man väl konstatera att privat får herrarna göra vad de vill, men när det blir en del av ett politiskt spel i världen som äventyrar allas våra liv är det inte längre acceptabelt. Politiska allianser skall grunda sig på just politik, inte personliga relationer. Annars blir det faktiskt riktigt allvarligt.

    • peterkrabbe says:

      Tack, bra att Climate-the- movie kommer upp på bloggen! Den är nämligen censurerad av den franska staten och går inte att öppna här nere. Det understryker hur viktig den fejkade klimatagendan är för globalisterna, inklusive EU och Macron. Så se den innan den försvinner…

    • Erik says:

      Väldigt bra dokumentär: ”Climate, the movie”, lagom snäll för ängsliga som velar, det är ett vinnande koncept. Inte gå rakt på sak och berätta vilka finanseliten är och vilka mål de har utan presentera i sitt sammanhang så det berör och tilltalar vanliga människor i deras daglig liv. De bästa dokumentärerna som går hem hos mossorna använder just detta knep, nästan lite likt hur politikerna presenterar ”lösningar” för folket. Apropå politiker, så nämndes inte ens dessa i dokumentären, man rundade dem helt enkelt. Detta är kanske inte något man tänker på när man ser dokumentären, men detta är ytterligare en knep: man vänder sig helt enkelt inte till politiker, utan till den riktiga makten det vill säga oss, folket.

  6. Erik says:

    Måste bara höra med äldre och vidare: hur äkta är det där Ukrainakriget igentligen? Frågan kan uppfattas som direkt löjeväckande, men har man följt med avhopparen Anatoliy Golitsyn både verk ”Perestroika Deception” ”New Lies for Old” (https://m.youtube.com/watch?v=dssXAoQou1A) med tanke på att Rothschild et concorted finansierade och på många sätt stöttade bolsjevikernas statskupp måste ju dessa kretsar både vetat, stöttat och välkomnat Sovjetunionen falsk kollaps, för att kunna sprida kommunism världen över som nu håller på att ske. Putin har gått i samma skola hos WEF – young global leaders, och Ryssland önskar samma kontroll av medborgarna och promotar massvaccination och digitala ID OSV.

    Jag tror inte krig är vad vi tror att det är. Väst önskar krig men inte av de orsaker krigspropagandan hävdar utan av många andra orsaker inte minst ekonomiska och att framkalla ett tillstånd hos befolkningen (vid sidan av att Putin också ser fördelar och är nu en av de populäraste ryska ledaren genom tiderna) och smyga igenom NWO i Europa och USA tillsammans med andra lydstater.

    Redan Orwell skrev att krig inte är vad folk tror och de är inte meningen att vinnas utan helst av allt ska en makt ständigt vars i ett krigstillstånd.

    Vad är era tankar?

    Ja ställer mig tvivlande till Bern och andra som närmast hyllar Ryssland och Putin… Jag tror att detta krig är lika falsk som det kalla kriget, speciellt när man i efterhand fått reda på att Gorbatjov satt med i Committee of 300.

    • Jari Norvanto says:

      Finns ‘Committee of 300’, eller är det en s k högerextrem konspirationsteori?

      Undrar vilka inklusionskriterierna i så fall är… Makt är väl rimligt att anta, men kanske också vetenskapsmän, högre tjänstemän, finansmän, aktiva eller f d politiker (som ofta fortsätter som lobbyister). De torde ha gemensamma mötesplatser; om inte ett eget forum så andra internationella fora som de frekventerar och knyter kontakter inom och mellan. Dels köra alla medlems- och deltagarlistor till en drös organisationer och från andra hållet köra en drös namn och se vilka organisationer och kontakter som dyker upp. Är det f ö inte på liknande vis neurala nätverk tränas att associera input, så får noderna viktning beroende på vad som stoppas in. En artificiell representation som efter hand dikterar verkligheten och gränserna suddas ut…

      • Erik says:

        Frågan huruvida Committee of 300 existerar eller ej går inte att svarar på samma sätt som man kan svara på andra frågor som man har svar på, just av orsaken att de händer som styr världens utvecklingen inte avser att avslöja något som kan bekräfta existensen, men det finns andra sätt.

        Ta del av vad Dr. John Coleman avslöjade och jämför sedan utvecklingen och hur skrämmande lik världen blev. Detta torde inte ha uppstått av en slump; eller rättare sagt: det är en omöjligt att utvecklingen kan slumpa sig så…

        ”Dr John Coleman var en professionell brittisk underrättelseofficer inom M16, som är en militär organisation. Han hade därför ofta tillgång till mycket hemligstämplat material. I sin roll som tjänsteman i Afrika fick han ta del av sekretessmaterial där man var ovanligt öppen med hemlig information. Det han såg gjorde honom mycket upprörd och förbittrad och drev honom in på ett vägval som han därefter fortsatte resten av sitt liv. Det innebar att han bestämde sig för att avslöja den makt som styr och kontrollerar de brittiska och amerikanska regeringarna. Det var så han till slut fann Committee of 300, den högsta Makten ovanför Makten”.

        Läs Pia Hellertz sammanfattning av hans bok ”Conspirators’ Hierarchy: The Story of the Committee of 300” (1991).

        https://www.piahellertz.com/Historien_om_Committee_of_300.pdf

        Orkar man inte av någon anledning läsa, kommer här en sammanfattningen av Pias recension, med hennes kommentarer:

        1) En världsregering med en världskyrka och en världsvaluta. Coleman berättar att världsreligionen upprättades redan på 1920-1930-talet. Satanism, Luciferianism och trolldom kommer att legitimeras. Det får inte finnas några kyrkliga eller privata skolor. I skrivande stund publiceras artiklar om att satanismen blir alltmer accepterad. I Sverige har satanismen i skrivande stund blivit accepterad som ett samfund.

        2) Förstörelsen av all nationell identitet och nationell stolthet. Alla nationsgränser ska upplösas.

        3) Förstörelsen av all religion, speciellt kristendomen. Enda undantaget är den världsreligion som nämns under punkt 1.

        4) Kontroll av varenda människa genom ”mind control” och tekniska lösningar. ”Mindkontrollerande” droger och tillsatser som tillsätts mat och vatten. På många håll används fluor i vattnet. Det används i tandkräm sen länge, trots att det är ett bevisat nervgift och användes i nazistiska och kommunistiska koncentrationsläger på fångar för att passivisera dem. Coleman nämner inte läkemedel som idag kritiseras starkt av flera författare, bland andra Peter C. Gøtzsche i sin bok
        ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet – Hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården”. Coleman nämner inte heller Artificiell intelligens och alla de tekniska lösningar som utvecklas idag. Det gäller att komma ihåg att hans bok skrevs år 1991.

        5) Slutet på all industrialization och stopp för kärnkraftsproducerad energi. Undantag är dator- och servicenäringar. Övriga industrier exporteras till länder där en slavarbetskraft finns. Arbetslösa kommer antingen att bli drogmissbrukare eller bara statistik när det gäller reducering av världens befolkning.

        6) Pornografi och droger kommer att legaliseras. Pornografi kommer inte att kallas så utan ”vuxen sexunderhållning”. Coleman använder många sidor i boken för att beskriva hur Committee of 300 och enskilda personer ligger bakom droghandeln i världen. Opiumkriget mot Kina syftade till att ”sätta kineserna på plats”. Coleman menar att pornografi kommer att visas på teatrar och biografer, inklusive homosexuell och lesbisk pornografi. Han kände ju inte till sociala mediers möjlighet till spridning, då även barn och unga lätt får tillgång. Idag har pornografikonsumtionen blivit ett problem för många unga.

        7) Reducering av befolkningen. Coleman använder Kambodjas Pol Pot-regim som exempel och nämner att Pol Pots folkmordsplan drogs upp i USA av en av Romklubbens forskningsinstitutioner. ”Useless eaters”, ”onyttiga ätare” ska elimineras i miljontals med hjälp av restriktioner på antal barn som familjer får ha, svält, krig, vacciner, med mera. Individer kan stämplas som ”laglösa” och därmed kunna bli måltavla för mördare. Den amerikanska befolkningen ska reduceras med 100 miljoner till år 2050. Detta skrevs år 1991. Idag nämns siffror som att världens befolkning totalt ska reduceras till 500 miljoner från dagens 7 miljarder människor.

        8) Att tysta och förtrycka all vetenskaplig utveckling och forskning utom den som Committeen har nytta av. Speciell måltavla är kärnkraft som används förfredlig användning.

        9) Att utveckla metoder för att orsaka smärre krig i de utvecklade länderna samt metoder för att skapa svält och sjukdomar i tredje världen.

        10) Man vill försvaga den moraliska styrkan hos en nation och demoralisera arbetarna genom att skapa massarbetslöshet. Genom Romklubbens påkallade ”nolltillväxt” demoraliseras och avskräcks arbetarna och blir offer för alkohol och drogmissbruk. Ungdomen kommer att uppmuntras att använda droger och rockmusik för att göra uppror mot det rådande samhället. Därmed undermineras också familjen som enhet. Dessa processer startade med hjälp av Tavistock Institute och den s.k. ”Aquarian Conspiracy”. Undrar vilka processer som styr ungdomen idag?

        11) Man vill försvåra för människor att välja vad man vill göra i livet genom att skapa den ena krisen efter den andra och ställa dem inför många valmöjligheter. I USA finns en institution för ”krishantering”. Den kallas Federal Emergency Management Agency, FEMA. FEMA är enligt Coleman en skapelse av Romklubben. Är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, i Sverige nåt liknande? Coleman skriver att USA kommer att översvämmas av migranter från andra kulturer, så att det ”vita Amerika” får stora problem och mat och husrum blir den största frågan. Åter igen – detta skrivs 1991. Vi ser idag i USA att ”kriget mot de vita männen” har blivit alltmer accentuerat.61 I Sverige och i många andra europeiska länder korsar enorma emigrantströmmar nationernas gränser, vilket skapar problem, både ekonomiska, sociala och praktiska för de mottagande länderna och kommunerna i Sverige. Dessutom har kriminaliteten ökat enligt flera källor.

        12) Genom att starta nya kulter och sekter och stödja dem som redan finns. Coleman nämner Mick Jaggers ”Rolling Stones” och kallar den för en ”ganstergrupp som favoriserades av European Black Nobility”, samt den av Tavistock Institute skapade ”The Beatles”. Medan jag skriver hör jag läsarens stön: ”Det kan inte vara sant!”. John Coleman är inte den ende författaren som tar upp detta.

        13) Man fortsätter bygga upp fundamentalistiskt kristna sekter, som kommer att missbrukas med syfte att stärka den zionistiska staten Israel genom identifieringen av judar som ”Guds utvalda folk” och genom att donera stora summor pengar till det vi felaktigt ska tro är en religiös orsak som främjar kristendomen.

        14) Att pressa på för att skapa och sprida religiösa sekter som Muslimska brödraskapet, som är muslimsk fundamentalism, Sikherna och liknande samt fortsätta stödja grupper typ Jim Jones’ Folkets Tempel och liknande sekter. Coleman berättar att Ayatollah Khomeini, som var Irans högste politiske och andlige ledare från den islamiska revolutionen år 1979 fram till sin död 1989, var en produkt av den brittiska underrättelsetjänstens militära enhet, Military Intelligence Division 6, som vanligtvis kallas MI6. Idag vet vi att Al Quaida, IS, och ISIS är skapelser av bland annat CIA.

        15) Att förmedla idén om ”religiös frihet” runt om i världen för att underminera existerande religioner, med främsta fokus på kristendomen. Ett led i detta var ”Befrielseteologin”. En agenda nu är bland annat att legitimera satanismen (se punkt 1). Är den öppenhet som islamska immigranter visas idag ett led i denna agenda, exempelvis genom att tillåta att moskéer byggs trots kritik från medborgarna, att vi är villiga att ta bort kors och Jesuskrubbor m.m. för att inte ”kränka” muslimerna med mycket mera.

        16) Att orsaka total ekonomisk kollaps och därmed skapa totalt politiskt kaos. Det kommer inte att finnas kontanter. Alla transaktioner ska genomföras med kreditkort som ska ha identifikationsnummer (hade de inte det i USA 1991?). Personer som betraktas som problem på något sätt kommer att upptäcka att deras kreditkort inte accepteras. Att äga gamla pengar kommer att betraktas som brott och man kommer att kräva att kontanter lämnas in, på samma sätt som
        man måste lämna in vapen, sprängämnen och bilar. Idag har Sverige kommit skrämmande långt när det gäller att ta bort kontanterna. Nästan inga banker hanterar kontanter längre. De affärer och företagare som sätter upp en skylt om att de inte tar emot kontanter, har lagen på sin sida. Istället uppmuntras kreditkorten. Motståndet mot detta är fortfarande svagt, osv osv…

        Många av dessa mål redan har uppnåtts eller kommit långt med att uppnås.

        Detta skrev för ca 35 år sedan. Slump att det blev något likande? Planerar man inte också krig lika långsiktigt?

        • Jari Norvanto says:

          Tack för utförligt svar. Jag hörde talas om Coleman du citerar, i förbindelse med hans bok om Tavistock Institute (som jag inte läst). Och i övrigt Vatikanens jesuitiskt ekumeniska strävan (i riktningen en världsomspännande regering); Walter Veith är värd att lyssna på.

  7. Positivatanten says:

    Jag har just sett Climate-the-movie och den var verkligen sevärd, så även jag rekommenderar den.

    Den är lång, drygt 1 tim 20 min, men kan delas upp då den är i flera ”kapitel”. Avslutningen med ett klipp från vanliga britters reaktion på alarmister inger hopp 🙂

    Sanningen kommer ikapp och allt fler inser att vi inte står inför en ”kokande” planet som eliten påstår.

    • Erik says:

      Håller med, det starkaste ska man spara till sist, likt retorikens grundknep: tala om vad du sa säga. Säg det. Beretta vad du har sagt. Spar det starkaste till sist genom att visa, inte säga.

  8. peterkrabbe says:

    Den franska arméchefen, generalen Pierre Schill, en jätte som är huvudet längre än sina medmänniskor, framstår alltmer som aggressorn bakom Macrons nya uttalanden om fransk trupp till Ukraina. Trots att både USA och Tyskland manar till försiktighet försöker denna uppblåsta De Gaulle-kopia ta poänger genom att plädera för franska krigsinsatser i Ukraina. Schill har även varit i Stockholm och delat ut medaljer till svenska officerare, en pålitlig metod att vinna medlöpare.

    Att få en fransk militär med frihet att göra politiska uttalanden ger, vilket förmodligen är avsikten, vibbar av De Gaulle – den handlingskraftige generalen som reder ut saker och ting utan inblandning av vimsiga politiker. Han är därmed ett större hot mot freden än Macron själv, som sannolikt kommer att få order att stiga åt sidan när NATO bedömer att kriget skall eskaleras. Synnerligen oroande.

  9. peterkrabbe says:

    Här kommer Pierre Schill, huka er i stugorna gubbar och gummor!

    • Erik says:

      Han ser ut som en perverterad sexdocka. Skulle passa bra i Pride.

      Årets Pride har för övrigt bytt namn, heter nu West Pride? Underförstått att ”inkluderandet” nu skall exkludera. Organisationen bakom säger trots namnbytet om sig själva vilja: ”skapa en jämlik värld fri från fördomar och diskriminering”.

      Ingen tänker kanske på att Pride festival och militärparad har en helt del gemensamt, därför är det kanske inte så konstigt att vår ÖB transar runt på Pride.

      I fallet med Pierre Schill: militaristisk förstärkning av hans maskulinitet vittnar omvänt om brist på just maskulinitet, detta lyser fram all tydlighet, det vill säga han döljer sin femininet i det kontrasexuella komplexet – där av det perversa.

      Psykisk energi är sexuell till sin natur och är också grunden till vår identitet, den enda äkta identitet vi har är vår könsidentiet. Det är därför man promotar hbtq+ för att göra skadan så stor som möjligt så tidigt som möjligt.

      Vår könsidentitet har oavsett om den är stark eller svag också har en motsatt omedveten sida, som är mer feminin och vise versa hos kvinnor. Män med svag könsidentitet förstärker ofta sin maskulina sida men därmed döljer och förtryker det också samtidigt sin skugga, sin feminina del och detta kan leda till just perversiteter.

      • Erik says:

        Det verkar vara lite si och så med kunskap om detta med militarism, sexualitet och uniformer. Det är stor skillnad på uniformer och uniformer, där den senare inte ses som en uniform utan som beklädnad anpassad efter att likna och smälta in omkringliggande natur för att undgå upptäckt både vid rörligt närmanden av fientlig styrka så väl som att förbli oupptäckt när fienden närmar sig samt erbjuda klimatskydd. Därför varierar uniformer beroende på vilket typ av terräng det gäller. Av samma orsak kan jägarnas klädsel och soldaternas har betydande likheter med varandra.

        Dylika paraduniformer har inget som helst annat syfte än det motsatta det vill säga synas så mycket som möjligt här tror många att det handlar om en maktdemonstration men det är så mycket mer sofistikerat än så.

        Militarismen och dess inneboende men omtalande krav på underkastelse manifesteras dock i militärparader som också har en pervers sexuell påverkan på samhället. Den första som undersökte och skrev om detta var psykoanalytikern Wilhelm Reich (1897–1957) i hans ”Fascismens masspsykologi” från 1933 som är så vitt jag vet den förste att problematisera militarismen dock i fascismens spår men det är samma sak med all militarism.

        Han problematiserade militarism och auktoritärismens erotiska grund och dess associerade fenomen just vad det gäller underkastelse och dyrkan som jag tror är en medfödd läggning hos människan som kommer till utryck i bland annat religion och detta med offer, men har också en sexuell underton då all psykiskt energi är sexuell till sin natur. Detta är kanske inte så mycket vi kan göra så mycket åt, men mer vara vaksam på vad vi underkastar oss och dyrkar. Många andra följde sedan i hans spår: Erich Fromms flykt från frihet (1942).

        Jo jag känner väl till att bägge tillhör Frankfortskolan och var marxister osv, men det intressanta med Erich Fromm var att han var först med att varna för elektromagnetisk strålning och experimenterade med Faraday-burar som skyddar mot just strålning och hamnade där med i konflikt med Rockefellers skapelse US Food and Drug Administration och dömdes till två års fängelse, och den sommaren brändes över sex ton av hans publikationer på order av domstolen. Undra varför? Han kom väl sanningen för nära; i vilket fall som helst problematiserar han frihet vs authoritarianism på ett belysande sätt.

        Tillbaka till Pierre Schill paraduniform: en snabb goggling så ser man att många paraduniformer liknar varandra och av en orsak:

        https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.N05b2coHWaJek4anh8cFMgHaE7%26pid%3DApi&f=1&ipt=0adb603f52c135a7707d975a55a030a991d51b7e65f4c636cb79ee8688e4736e&ipo=images

        https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse1.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.A3DS2tgpQP4M4Gx7cxhrbgHaEr%26pid%3DApi&f=1&ipt=5b013ef1d2d2c5171e0ff655124755c21a7baa90ad05dbb223e7b74bffb7fe16&ipo=images

        Tror mig känna till från flera av vararna oberoende källor att just dylik paraduniform har en profan inverkan på just kvinnor och homosexuella män. Betoningen av vita inslag i uniformen som måste anses vara oerhört opraktiskt och direkt olämpligt ute i felt men symboliserar både oskuldsfullhet och död.

        Den här anspelningen mellan arméer och sexualitet utnyttjade filosofen och psykoanalytikern till ekonomen Alexander Bard effektivt när han döpte sin mimande (icke sjungande) grupp till ”Army of lovers”. Han visste vad han gjorde han.

        • peterkrabbe says:

          De vita inslagen i uniformen symboliserar perfektionism och underkastelse, viktiga egenskaper för en soldat som vill framstå som överlägsen populasen. Största utmaningen är då vita byxor och handskar. Minsta fläck vid uppställningen och – ut och byt omedelbart! Lydnad in absurdum. Detsamma gäller skoputs. Att visa att man inte är en vanlig slashas utan en maskin att lita på i alla lägen. Programmerad i enlighet med gällande normer, till skillnad från vanliga människor, som saknar normer.
          Samtidigt framhävande av den dubbla identiteten – soldaten i krig som är maskerad till oigenkännlighet och skall vara en anonym robot i fiendens ögon. Två sidor av samma mynt som skall balansera varandra. Den ena skall man frukta och vara skräckslagen inför, den andra skall man älska och vara stolt och trygg med.
          Båda sidorna attraherar säkert kvinnorna som du skriver. Det argumentet får pojkarna att söka sig till militären.

          • Erik says:

            Bra analys Peter. Lägg till all exercis höger vänster om march och upprepning av fullständigt meningslösa saker om och om igen för drillning och lydnad.

            Fångar hade tidigare också uniformer med nummer, för nedbrytning av identitet.

          • jesslar53 says:

            För mig betyder uniform att jag är köpt styrd av någon, och uniformen rättfardigar mina handlinar..

    • Loa says:

      Men hur håller de händerna. Mäter ett exakt avstånd till låren..?

      • peterkrabbe says:

        Sådana regler finns. Handflatan skall blixtsnabbt kunna fara upp till mössan för en korrekt honnör. En trupp på marsch skall genom exakta gemensamma rörelser framstå som en enda fysisk kropp för att inge respekt och imponera på betraktaren eller fienden. Kineserna är experter på detta. Även svenska soldater tillbringar oändligt med tid på kaserngården till att träna koordinerad marschteknik.
        När generalen själv behåller samma rörelsemönster utanför truppen visar han att han alltid är en del av sin trupp och förebilden för denna.

      • Erik says:

        Nu när du är upplyst Loa, så försök att se igenom militarismen lockelse och bli inte hänförd av den manliga ståndaktiga soldaten med rak rygg, ty militarismens tidevarv, som vi alla kommer att känna av inom en snar framtid, innebär enbart död, död och åter död av alla dina livsmänniskor du håller kär.

        Dessa perversa sexuella anspelningar vi nu gått igenom med militarismen är bara illusioner och dimridåer, inte mins riktade till just kvinnor, att vara stolt att offra söner till.

        Vad kvinnor vill ha är en livspartner som klarar att kommunicera på alla nivåer (helt samtidig på en och samma gång också 🙂 inte en drillad undergiven perverterad sexdocka, det hör HBQT+ till – där av likheterna mellan pride och militärparader.

  10. Pelle says:

    Russian Politician Spanks French Journalist in TV Interview

    • Erik says:

      Pelle, skulle du kunna tänka dig att sammanfatta vilket budskap eller berättelse videon avser att belysa? Se det som en service för oss som nästan aldrig tittar på videos, utan istället läser. Vad är det du vill förmedla?

  11. Sture says:

    Alla har väl idag uppfattat hur en stor tankbåt med en ukrainsk sjökapten körde på den långa bron i Baltimore och smulade sönder hela bron. På programmet ”Redacted” med makarna Morris kunde man igår visa att samtidigt som bron blev påkörd verkade det ske explosioner på 3 ställen, vilket syntes i ultrarapid. Samtidigt igår rapporterade man om den svarte rapsångaren, som tydligen arrangerat något liknande för Hollywood celebriteter som Jeffrey Epstein för politiker, kungligheter och globalister. Hans hem raidades av FBI igår rapporterades.

    Jag har tidigare skrivit om olika profeters uttalande, Kim Clement, Mike Thompson, Barry Wunsch, Julie Green och sagt att fördelen med dagens profeter är att man kan ganska snart veta om de gjort korrekta utsagor och behöver inte vänta i 2000 år, som med Johannes Uppenbarelse. Julie Greenes profetior har ofta karaktären att detta och detta ”will be in your news, saith the Lord”. Men då måste man ju vara alert och kolla upp. Hursomhelst, den 23 februari 2024 sade hon så här:

    ”A bridge will collapse and be in your news. This was no accident, and it will be exposed who did it and why, saith the Lord”.  I samma krönika säger hon att ”a Singer Will be exposed”. Och igår gjorde FBI ju en raid mot P Diddy

    https://www.jgminternational.org/prophecies/a-tsunami-of-truth-is-coming?rq=bridge

    • Erik says:

      Sture jag måste tillstå att jag beundrar din tro, men styrkan kommer ur tvivlet, inte tron.

      Tror man projicerar man i händelser för att bekräfta tron, det är så religion fungerar. Inom religion som enligt mig är det samma som ideologi, bestämmer man i förväg lagar som vore det naturlagar och försöker senare hitta händelser som bekräftar vad tron slagit fast i förväg som inte baseras på tester och experiment utan just på tron.

      Hur många boar har rasat genom historiskt tid: här kommer listan: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bridge_failures

      Det är med andra ord inte så svårt att bli sannspådd. Jag skulle också kunna påstå att jag är ett medium tillika profet och förutsäja att en flygolycka kommer att ske och i loggan kommer det finnas tre färger: blå, röd och vit.

      Hur många flygplans olyckor har skett: https://www.panish.law/wp-content/uploads/2022/03/PSBR-Aviation-Crash-Statistics-1-1.png

      väldens flybolagsloggor: https://awario.com/generated-images/upload/blog/airlines/compressed/airline-logos-1174x.png

    • jesslar53 says:

      Nu var det ett containerfartyg med en stor yta som tar upp mycket vind , att explosioner förekom kan bidraga t.e.x styrmaskinen ur funktion , men normalt har man ej så hög fart vid inre navigering att man ej kan slå full back, vilket tydligen ej gick? Vad nationaliten på Kapten har att göra med denna olycka förstår jag ej, snarare utbildning och erfarenhet.

    • Loa says:

      Phil Godlewski 2.0

      Intel DROP – March 27th, 2024 – 7PM Eastern

      https://rumble.com/v4lrlou-intel-drop-march-27th-2024-7pm-eastern.html  

      Från 42.20 till 1.00

      • peterkrabbe says:

        NOTICE TO USERS IN FRANCE
        Because of French government demands to remove creators from our platform, Rumble is currently unavailable in France. We are challenging these government demands and hope to restore access soon.

        Detta är Frankrike idag! / Peter

      • mats says:

        Loa, orkar du fortfarande se Phils videos?

        Jag lyssnade själv efter det han sa om HD o valet men inget av det han sa stämde. Jag gav upp honom efter valet 22 som han sa skulle ställas. Bland annat på grund av att Hunter nu skvallrade på pappa o att detta skulle nu avslöjas. Har du sett filmen som gjordes om honom för någon månad sedan?

        • Loa says:

          Det var valet –24. Den som lever får se..

          Jag tyckte videon Reveal (December 13, 2023) var mycket intressant. Hur han fått sin källa.

          Phil har tydligen många fiender; får man ta som en hallstämpel. Betr. law suits har det gåtts igenom i detalj för några år sen, hymlar han inte med. Men näthatarna bussas på honom, för hans intel är oönskad… Du vet att han ger bort en massa pengar till jul till Bideneconomics värsta offer?

  12. Janos Levai says:

    ”Det spelar ingen roll om du har stil, berömmelse eller pengar, om du inte har ett gott hjärta är du värdelös!

    Louis de Funes

    Glad Påsk på Er och glöm inte den! 😊  😊 😊

    HAUSER & Caroline Campbell – Czardas

    ”9 miljoner visningar!! Tack så mycket!!!!”

    CSÁRDÁS!!! 😊

  13. jesslar53 says:

    OT: Hur blir vädret ventusky kanske vet. Lika väl vad kommer next av våra politiska valda mer unpredictable eller kolla in FN ‘s förutsägelser…….

    https://www.ventusky.com/?p=58.4;13.1;5&l=feel&t=20240405/0000&m=icon

  14. Erik says:

    I den kanadensiska provinsen British Columbia har man fått tillstånd att göra ett undantag från landets narkotikalagar. Undantaget innebär att bruket av tunga droger avkriminaliseras under en begränsad period. Det är under en treårsperiod som man i British Columbia, Kanada, beslutat att tillåta bruk av tunga droger.

    Så här blev resultatet:https://www.youtube.com/watch?v=E7VmQBqhYgI

    Hemskt att se, javisst men frågan jag ställer är närmast banal i sin enkelhet samhällsmoral och lagstiftning till trots, men har inte individen ett eget ansvar? Om individen inte själv klarar att ta ansvar för sitt liv, men ska då göra det och varför då?

    Problematiseringen: slutar folk att ta droger bara för att det är förbjudet? Varför straffa ett missbruk? Med droger avser jag till exempel även Fentanyl osv, det vill säga alla beroendeframkallande droger producerade av BF (Big Pharma).

    Det är väl inte svårare att förstå än att BF anser konkurrera på marknaden med sina egna beroendeframkallande medel?

    Alla, jag menar att alla, VET att de allra flesta droger är beroendeframkallande och med denna vetskap kommer väl ett eget ansvar?

    Eller hur resonerar folk? Menar man verkligen på fullast allvar att vi vill staten ska ta över ansvaret för våra liv, att det är statens ansvar, inte individen eget ansvar? Vad ska man med ett liv i så fall till, om man menar att en människa aldrig bli vuxen ett ansvar? Ska vi alla ses som små barn som någon annan alltid ska ta ansvar för?

    De bästa drog- och alkoholbehandlingarna är de som drivs anonymt och utanför statens kontroll förslagsvis inom AA regi. Här gäller det egna personliga ansvaret. Det är väl inte svårare än att bestämma sig och sluta tvärt, ta sin could turkey och sedan gå på regelbundna möten? Problemet med missbruk löser man väl när man är nykter? Har träffat så många missbrukare som blivit nyktra med hjälp av AA och kan en missbrukare bli ren kan väl alla bli det?

  15. jesslar53 says:

    Svammel hjälpa någon att bli nykter det bestämmer personen själv, ett välfärds problem. Det finns mycket annat att hjälpa om man bara tänker efter och ser sig omkring ,

    • Erik says:

      Det var ett kryptiskt och precist. Styrkan inom AA och NA är andligheten. Faktum är att nyktra alkoholister och narkomaner är betydligt andligare än jemen man och måste leva i omutlig ärlighet för att behålla sin nykterhet.

      Missbrukare som inte vill, det vill säga vågar bli nyktra ser ofta ner på detta faktum.

      Det missbrukare borde göra är att fråga sig vad priset är att hålla fast vid sitt missbruk: ödelagt familjeliv som orsakar obotliga skador, främst för barnen. Missad karriär. Förlorade relationer, konkurser och till slut hemlöshet med både fysiskt och psykiskt ohälsa som kan resultera i en tragiska och för tidig död.

      Spotta i nävarna istället och ta tag i skiten. Klarar man av leva med missbruk klarar man också levs nyktert.

  16. Pelle says:

  17. Pelle says:

    Håkan Bergmark intervjuar Ray McGovern

  18. Loa says:

    Detta är faktiskt mycket ”roligt”

    Ministern kan få Nobelpris för krigstalet

    Publicerad 1 april 2024

    https://www.friatider.se/ministern-kan-fa-nobelpris-krigstalet  

    ” Kulturnyheter. Civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin (M) har nominerats till Nobelpriset i litteratur för sitt uppmärksammade tal ”Det kan bli krig i Sverige”. Det uppger Svenska Akademien, som utser pristagarna, i ett pressutskick.

    Had me fooled (allt nu är ju i aprilskämtklass), läste tills jag kom till:

    ”För att med sitt upphöjda retoriska snille och med fosterländskt lugn ha förklarat allvarstidens bistra verklighet …”  Då var måttet rågat; polletten trillade ner.

  19. Loa says:

    Fullmatad  Fulford  idag.

    Western governments are a sick April fools’ joke even as war looms

    By Benjamin Fulford April 1, 2024

    https://benjaminfulford.net/western-governments-are-a-sick-april-fools-joke-even-as-war-looms/

    Scrolla ner till videokommentarerna om  Key Bridge i Baltimore. Från brygga  och coast guard  till planterade explosioner och  konsekvenserna.

  20. Jonas says:

    OT men detta är nog den mest avslöjande intervju om meningen med covid 19 och de därpå följande ”tvångvaccineringarna” . Tucker Carlson intervjuar Mikael Nels ( osäker på stavningen ) som forskat i detta och han säger klart och tydligt att det är det mest djävulska mänskligheten någonsin har utsatts för och meningen är att göra oss avtrubbade och följsamma så ”the great reset” och den nya världsordningen kan införas utan motstånd.

    https://www.youtube.com/watch?v=UPQDFdYOeS8

    • jesslar53 says:

      Spanska Sjukan var väl också en misstänkt vaccin skandal ?

      • Erik says:

        Det gäller nog alla utbrott, att de föregås av just vaccination, speciellt den så kallade Spanska sjukan som man påstod var en influensa men som i själva verket var en bakteriell lunginflammation. Den smittade alltså inte.

        Från 1918 till 1920 i Boston USA, under den så kallade spanska sjukan (eller influensan) togs olika prover på blod, saliv osv från sjuka och gavs till friska och inte en enda gång kunde smittan föras vidare. Man försökte bevisa att spanska sjukan var smittsam, men man lyckades aldrig (“Spread of Spanish Flu Was Never Experimentally Confirmed

      • mats says:

        Intresant intervju med Nehls. Han nämner lite om Lithium i videon o skriver mera i länken

        Jag vet att våra doktorer, Sture, har många järn i elden. Utan att göre er för mycket besvär vet ni något om nyttan med Lithium? Kanske minska risken för Alzheimer, stämmer det ?

        https://michaelnehls.substack.com/p/lithium-the-essential-trace-element

        • Malgorzata says:

          Jag använder Schullers salter som ett sätt att tillföra kroppen mineraler. Salt nr 16, lithium chloratum anväds vid reumatism då den befriar celler från skadliga substanser och urinsyra. Den hjälper även vid problem med njurarna, urinväggar och binjurar. Lithium chloratum är bra vid överansträngd nervsystemmet.

          Vid Alzheimers väte kan hjälpa:

          https://www.hydrogenterapi.se/Hjarnan_Neuro

        • jesslar53 says:

          Man kan då fundera på dricksvattnet , man varnar för att äta fisk från Vättern men vi dricker detta vatten ca 3-4 liter om dagen 365 dagar x 80 år ??? Pfas och tungmetaller kan näppeligen renas vid vattenverken .

          rekomenderar Sanningen om vattnet Tuveson

  21. Loa says:

    This 80s Movie Predicted Everything Happening Today (Short Video)

    3-Apr-2024

    https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=238631  

    Senaste:

    Amazon’s pay-by-palm app turbo charges collection of personal biometric data

    https://expose-news.com/2024/04/03/amazons-pay-by-palm-app-turbo-charges-collection-of/

    • jesslar53 says:

      Ja vi har vetat detta länge men inte föstått vidden att det skulle vara möjligt, Vi normala var upptagna med vårat arbete och familj . Vem kunde då tro att våra ”folkvalda” arbetade mot oss medborgare, man trodde att vi hade som målsättning mot ett bättre samhälle, Nää, man avser att sätta oss i skuld utan att vi personligen har medgett det. Tyvärrrr. IMF nästa..

  22. jesslar53 says:

    How About This

  23. jesslar53 says:

    Tills nu bör vi förstå att vi är påverkade från två sidor av problemet ?? Någon eller några drar nytta av detta politiskt och ideololigst , Vilka ja dom valda som ej har ett uns av karaktär, endast vinning , hela vårat system är grundat på profit och egoism, jag tjänar mer än dig och är därmed bättre, ja om man har lagt energi i det man vill då är det OK.

    Kyrka religion sjunger samma visa för man vill inte mista anhängare.

    Roten är nog det ekonomiska system vi har.

    • Jonas says:

      Kapitalism i all ära, det är den som fört mänsligheten framåt men idag är det extremkapitalism inom alla områden. Ingen person eller företag får tillåtas bli så rik att man kan styra utvecklingen i ett helt land, ja tom. utvecklingen i hela världen, där har vi problemet i ett nötskal.

  24. Loa says:

    Idag bröt solen fram f.f.g. på  veckor – klar blå himmel! Väl ute ser jag ett långt ”gammaldags” chemtrail, vitt och brett (ha ha), den sort som blir en kam. Den skar hela himlen itu, från norr till söder. Tidigt på  eftermiddagen var vårglädjen slut – mulet, sen regn, sen kallt.

    Den kanske inte alls var ett undantag – undantaget var att vi fick en solig dag. Man ser ju inte vad som pågår ovan molnen alla andra dagar.   

    • Jonas says:

      Det var en ny infallsvinkel jag inte hört innan, ”Man ser ju inte vad som pågår ovan molnen alla andra dagar.” Det är kanske detta chemtrails handlar om att dölja vad som pågår???

  25. Sture says:

    Idag fick jag denna länk av David Webb, vars bok ”The Great Taking” (”Den gigantiska Stölden”) jag översatt till svenska. I Tennesses representanthus pågår en debatt som går ut på att försöka stoppa ”Den Gigantiska Stölden”:

  26. Sture says:

    Fick idag denna video per e-mail. Den handlar David Webbs bok ”The Great Taking”, som jag översatt till svenska under namnet ”Den Gigantiska Stölden” och om hur mani Representant huset i Tennesse tagit upp frågan och vill få en ändring til stånd: https://www.youtube.com/watch?v=1THmVvL1yxI

  27. jesslar53 says:

    Glöm ej denna pianist som är ett arv av vem vi svenskar är ..

  28. Sture says:

    Det är David Webb själv som är inbjuden för att redogöra för de nya lagarna, vilket jag tycker att han gör på ett bra sätt. Åtminstone verkar det som om några kongressledamöter förstår vad det handlar om. För dem av er som inte hunnit läsa eller ta del av ”Den Gigantiska Stölden” skall jag försöka göra en sammanfattning:

    När man tar ett lån på någon bank så vill de ha en ”säkerhet” (=pant”) för det fall man inte kan betala tillbaka, t. ex. huset, lägenheten, bilen, dina pengar på banken. När banken tar lån från en större bank, t.ex. Federal Reserve, som trycker upp papperspengar från tomma intet, så vill t. ex. Federal Reserve också ha en säkerhet från denna bank om den mindre banken skulle gå i konkurs. Då lämnar denna bank ditt hus, lägenhet, bil eller bankkontanter som sin ”säkerhet” till den stora banken. På så sätt har man börjat handla med ”säkerheter”, dvs. det som du tror dig äga och har betalt. Låt säga att du betalt in alla lån till din lilla bank, Swedbank, Handelsbanken etc. Om nu någon av dessa banker går omkull (vilket ligger i pipeline) så vill den stora banken ha tillbaka sina pengar (som de tryckt upp från tomma intet) och är helt ointresserad av om du betalt ALLA lån till den mindre banken. Det rör dem inte i ryggen. Det som du ÄGER betraktar de fortfarande som sin pantsäkerhet. Och dessa pantsäkerhet (ditt hus, lägenhet, bil etc.) ligger i en pool i centrala Europa utan något namn på. Vid den ekonomiska kraschen så har alla sina ”rättigheter” till ditt hus, lägenhet, (som du betalt fullt ut) och man kan börja förhandla om detta. Men de som har första tjing är de ”säkrade kreditorerna”, dvs. centralbanker etc. Dvs. de som trycker upp papperspengar från tomma intet – eller som idag, bara för in summan digitalt. Så är det ordnat – och väldigt få vet om detta. Tyvärr är det också inskrivet i de nya lagarna (i hemlighet) att man inte får föra en rättsprocess om detta.

    • Erik says:

      Jag förstår, men hur skall detta gå till? Är lånen för fastigheten färdigamorterade, inga skulder finns kvar till banken; kvar finns bara fastigheten som du står som ägare till och som bevis finns lagfarten, som du har hos dig?

      Har man samtidigt inga andra lån eller pengar på banken, hur ska då gå till?

      Eller menar du att även om du betalt tillbaka alla dina lån till ”din lilla bank” och således är skuldfri så har den lilla banken fortfarande kvar andra lån till den stora banken (oklart vilka lån i så fall?) och som säkerhet för dessa oklara lån så anger den lilla banken till den stora banken ditt färdigbetalda hus som säkerhet?

      • Erik says:

        Eller betyder det alla din lilla banken, oberoende vilka lån de än tar hos den stora banken, tar andras tillgångar eller fastigheter som säkerhet utan vår kännedom och dessutom flera olika lån till samma säkerhet?

      • Sture says:

        @ Erik,

        papper (lagfart) kommer inte att gälla i framtiden utan endast det digitala som finns digitalt skrivet till banken i centrala Europa. Och där finns inga namn angivna på säkerheterna. Målsättningen är att alla egendomar (utom deras) skall tas ifrån oss och att vi bara skall kunna hyra – och då bara om vi har ett bra samhällspoäng. Utan några som helst äganderättigheter blir vi extremt försvagade och det vet de om. Det finns nog flera sätt för globalisterna idag att ta sig dit (det ligger i pipeline). I USA har det börjat uppträda ”squatters”, dvs. människor som olagligen tar sig in i och lägger beslag på andra människors hus. Dessa har nu vissa ”rättigheter” och skall man få tillbaka sitt hus så måste man kanske driva långa kostsamma rättsprocesser om detta. Det är därför det är så viktigt att försöka få upp detta på bordet – och det tjänar nog föga till att protestera mot det jag säger och tro att det inte är sant. David Webb har en djupgående kunskap om detta. Lyssna på honom.

        • peterkrabbe says:

          Fenomenet med squatters blir allt vanligare även i Europa, Spanien och Frankrike är särskilt drabbade genom sin stora andel fritidshus, som ofta står obebodda i månader under lågsäsong. Man byter lås till ytterdörren och vägrar ge sig av. Enligt fransk lag måste man anmäla intrånget inom 48 timmar för att kunna få polishjälp med avhysningen, annars har man en rättsprocess framför sig som kan ta två år. Som svensk hinner man naturligtvis inte ingripa inom 48 timmar när man befinner sig i Sverige, man är beroende av att ha en granne som bevakar. Men den som har valt ut huset vet när även grannen är bortrest och väljer rätt tidpunkt. Normalt får man tillbaks en ruin när rättsprocessen är avslutad, alla inventarier och vitvaror är då sålda och bara väggarna står kvar. Frågan har debatterats i fransk media men någon rimlig förklaring till rådande bristfälliga lagstiftning får man knappast. I takt med illegal invandring blir detta ett hot mot fastighetsmarknaden, vem vågar köpa fritidshus under dessa förhållanden?
          En svensk dam i Spanien drabbades av ett liknande fall, då hon hyrde ut sitt hus på kort tid. Nu hade hon varit antikhandlare och hade huset fullt av värdefulla antikviteter. Att vara godtrogen – som svenskar oftast är – stod henne dyrt. Hyresgästen ockuperade huset under de år som rättsprocessen pågick. När hon till sist fick sina nycklar tillbaks var huset tömt på antikviteter för miljonbelopp. Hon fick ingen ersättning för detta.
          Det är ett misstag att bara ta för givet att det finns ett fungerande rättssystem i EU. Hålen är stora som i en schweizerost…

  29. Loa says:

    Nytt roligt ord:

    the controligarchs’ surveillance and control system

  30. jesslar53 says:

    Lagfart är ett bevis på att det är du som äger fastigheten. Lantmäteriet kontrollerar att vissa inskrivningsåtgärder är uppfyllda, t. ex. att köpehandlingarna uppfyller vissa formella krav.

    Om du inte kan betala tillbaka lånet, har långivaren rätt att sälja bostadsrätten för att få tillbaka sina pengar, precis som med ett traditionellt pantbrev på en fastighet. Pantsättningen är knutet till ett specifikt lån och bank, till skillnad från pantbrev som är knutet till fastigheten.

    • peterkrabbe says:

      Jag tror att det behövs en insider från bankvärlden för att förklara läget i detalj. Som amatör ser jag det så här:
      Vi har två fall. I det ena går en privatperson i konkurs och i det andra är det banken som går i konkurs.
      När privatpersonen går i konkurs är allt enkelt. Han kan inte betala varken räntor eller inlösen av lån. Banken har då pantbrev med bästa rätt som ger banken möjlighet att sälja fastigheten för att med intäkten lösa in lånet och betala uteliggande fordringar för obetalda räntor m.m. Om inte försäljningen täcker skulderna ligger resterande fordran kvar hos privatpersonen i evig tid tills han i bästa fall kan betala längre fram. Om försäljningen istället ger ett överskott så tillfaller detta privatpersonen exklusive omkostnader.
      Om istället banken går i konkurs så har långivaren (centralbank eller storbank) rätt att täcka sin fordran genom bankens korg av ihopsamlade pantbrev, ospecifierat. Dessa pantbrev har sannolikt ett medelvärde om minst 50% av fastighetsvärdet, om det inte handlar om skräpkrediter som i bankkraschen 2008, då medelvärdet låg över realvärdet. Bankens pantbrev är då en tillgång som får betala skulden i konkursen genom att storbanken övertar bankens rättigheter för att säkra sina fordringar, dvs har rätt att sälja pantrelaterade fastigheter. Naturligtvis väljer man då de fastigheter som har bästa läget på sina panter, kanske med 10- 20% belåning.
      Problematiken är då om storbanken kan göra detta även om lånet bakom pantbrevet är inlöst. Ofta behåller man sina pantbrev även om skulden löses in eftersom pantbrev kostar en hel del och kan användas vid framtida försäljningar eller bodelningar. Fastigheten är skuldfri men pantbrevet, som storbanken ser som sin tillgång, är intecknat i domstol och giltigt fortfarande som säkerhet i fastigheten. Man kan ju alltid döda inteckningen när lånet är löst, men de flesta gör nog inte detta när man betalat kanske 25-50.000 för det vid belåningen.
      Vad vi inte vet är vilka lagar som funnits eller ändrats till vår nackdel i amerikansk rätt respektive EU-rätt. Storbanken är med all sannolikhet amerikansk och vad väger då svensk rättspraxis mot den amerikanska? De upprörda försvararna av systemet i Stures video tyder på att hela banksystemet riskerar att krascha om lagen ändras, sämre säkerhet för storbankerna ger färre och mindre krediter till småbankerna och därmed problem för belåning av fastighetsmarknaden.
      Jag är inte rätt person att göra en korrekt analys av detta, jag hoppas att någon professionell hjälper till…

  31. jesslar53 says:

    Egentligen äger man inte sitt hus t.e.x om du ej betalar din skatt eller blir skyldig på något annat vis så hamnar du hos kronofogden då blir det utmätning.

    • Erik says:

      Frågan är om vi äger något överhuvudtaget? För att svara på den frågan bör vi ha en definition. Själv är jag av den meningen att äger, det gör man när man kan göra vad man vill med det man kallar för att man äger.

      Så länge du har lån på huset kan du inte göra vad du vill. Försummar du till exempel underhållet till den grad att marknadsvärdet underskriver bottenlånet eller att du på annat sätt äventyrar ditt hus försvinner också bankens säkerhet och kan då kräva att att du förtidsamorterar hela bottenlånet.

      • camaromannen says:

        För ca 10 år sedan betalade jag sista amorteringen på mitt huslån, (räntan på sista betalningen var 1 krona) då frågade jag om jag då får pantbrevet/lagfarten på mitt hus, jag fick svaret att något sådant finns inte.

Lämna en kommentar