Börjar det gnissla i maskineriet?

Den närmaste tidens kommande händelser gör att jag nu återpublicerar ett inlägg som jag skrev 2016 om EU:s framtid enligt den ungersk-amerikanske analytikern Friedman. Hans vision av ett delat EU rycker allt närmare som en följd av kriget i Ukraina. De krigsstrategier som produceras i Bryssel ifrågasätts alltmer både av de EU-länder som utgör Ukrainas närområde och av oppositionspolitiker i USA.

Ungern har redan tagit avstånd från vapenleveranser till Ukraina och är negativt till pågående sanktioner mot Ryssland.

I Slovakien hålls idag lördag parlamentsval och enligt förhandstipsen kan Robert Fico med samma budskap ta makten genom detta val.

Den 15 oktober är det dags för parlamentsval även i Polen och redan nu har regeringspartiet proklamerat sina avsikter att stoppa alla vapenleveranser till Ukraina. Därutöver vill man stoppa de spannmålsleveranser från Ukraina som i brist på säkra transportvägar över Svarta Havet nu väller in över Polen istället. Förutom att dessa spannmål till stor del kommer från genmanipulerade grödor som introducerats av nya markägare som Black Rock och Vanguard – globalismens rötägg – dumpar de priserna på spannmål i EU och hotar de polska lantbrukarnas överlevnad.

Därutöver har den intensifierade invandringskrisen i Italien skapat ny distans till Frankrike och de länder norröver som inte vill dela problemet. Italien måste snart gå sin egen väg för att kunna sätta in militär mot invasionen från Afrika.

England har redan lämnat EU sedan Friedman visade upp sin nya Europakarta.

Är det då dags att skrota EU-projektet? Låt oss gå tillbaks till 2016:

När framtidsanalytikern George Friedman från Business Insider spår Europas framtid ser den blivande kartan annorlunda ut. Den ser både lockande och intressant ut. Till skillnad från EU:s nuvarande makthavare inser Friedman att de kulturella skillnaderna inom Europa är för stora för att man skall kunna hålla ihop det megaprojekt som ligger som grund för dagens ambitioner.

Friedman jämför de mycket måttliga kulturella skillnaderna inom USA med sina 50 stater, där ett gemensamt språk håller samman samhället – bara spanskan kan anses vara konkurrent i begränsat format – med Europas 44, där nästan lika många språk, olika alfabeten och mångtusenåriga kulturer skall samsas inom jordens till ytan näst minsta världsdel. Att många länder har olika religioner med urgamla rötter i den egna kulturen gör inte splittringen mindre.

Det är svårt att inte hålla med Friedman om att EU framstår som ett omöjligt projekt, vilket vi också kan konstatera i dagens konfliktfyllda arbete. Ambitionen att undvika krig i det format som präglat 1900-talet är välkommen, men samtidigt måste man inse att konflikterna inte blir mindre av att dessa skilda kulturer sätts under samma hatt, där ingen egentligen får sina intressen tillgodosedda. En tidsfrist får man så länge den ekonomiska omfördelningen pågår, där de välbärgade västeuropéerna villigt betalar för att höja levnadsstandarden i öster och i söder. Men när de sämre bemedlade vill ta genvägen till välstånd genom att sonika flytta till väst istället för att bygga upp sina egna länder kommer skutan att tyngas ner under vattenlinjen och sjunka till botten. När dessutom gränsdragningen blir allt mer otydlig och tenderar att omfatta även delar av Afrika och Mellanöstern innebär det dödsstöten för EU-projektet, inre slitningar och konflikter riskerar att skapa en ny sorts krigsföring istället, där våra egna städer blir slagfälten.

Friedman gör en ny indelning av Europa i fyra var för sig kulturellt sammanhållna block, Storbritannien tillsammans med de Nordiska länderna, Östeuropa, Medelhavsregionen och Västeuropa – där Frankrike och Tyskland har var sitt närområde. Indelningen följer till stor del de existerande religionernas utbredningsområden, vilket är lika med kulturell samhörighet. Att mellan dessa enklaver skapa en gemensam grund för handel, politik och rörlighet bör vara möjligt om man förstår vikten av att respektera det kulturella oberoendet för varje sådan enklav. Att genomföra en sådan omarbetning av EU, som Friedman tror, inom ett decennium är naturligtvis omöjligt, men på trettio års sikt skulle det kunna gå, förutsatt att globalismens apostlar inser att det inte längre går att nonchalera folkets önskningar om en återgång till den nationalism som ger olika kulturgrupper tryggheten att få leva tillsammans med sina likasinnade. Globalismen är ett monster som borde avlivas omgående. Det är min förhoppning att svenskarna följer övriga européer i deras strävan att genom de närmaste två årens val reformera Europa och ersätta våra indoktrinerade politiker med självständigt tänkande människor med det egna folkets intressen som högsta prioritet. Vår förmåga att hjälpa andra förutsätter att vi kan fortsätta att hålla vår ekonomi i god form, annars drunknar vi alla istället.

Friedmans föräldrar utvandrade i likhet med Soros från Ungern undan judeförföljelserna efter och under andra världskriget. Båda emigrerade till USA. Ändå har de helt olika syn på globalismens värde. Det de har gemensamt är dock synen på det Friedman definierar som Östeuropa. Båda inser att detta väldiga område har en avgörande betydelse för Europas framtid. Båda kommer därifrån. Det är dessutom de europeiska judarna kärnland, för 100 år sedan förekom till och med diskussioner om att förlägga den framtida judiska staten till detta område, innan Palestinafrågan togs upp som ett bättre alternativ. När den senare förste premiärministern i det nybildade Israel, Chaim Weizmann vittnade inför en London-kommission 1934 uppgav han antalet judar då i Tyskland uppgick till 600.000 och i Polen till 3 miljoner. Öster om Polen uppskattade Weizmann att det fanns ytterligare 3 miljoner judar.

Detta belyser Soros intresse för Ukraina/ Vitryssland/ Polen och hans idoga försök att genom revolutioner ansluta dessa länder till globalismens agenda, samtidigt som Friedmann väljer en fredligare väg genom att skapa en stark och kulturellt sammanhållen enklav, som med rätt form av ekonomiskt stöd och nationell samhörighet kan bli det framtida Europas nya motor. Att denna Östeuropeiska enklav måste byggas genom samförstånd med Ryssland är självklart för alla utom för Soros och EU:s nuvarande patetiska garnityr av makthavare. Friedmann pekar här på en möjlighet att bygga Europa utan att skapa förnyade konflikter. Varför inte ta vara på den möjligheten?

Ja, så kunde man se på Europas utveckling innan krisen i Ukraina gått över styr. Ett ödelagt Ukraina har istället blivit resultatet till förödande kostnader för samtliga länder i EU inklusive USA och England. I vårt eget land, Sverige, förstår man fortfarande ingenting och tror att det hjälper upp situationen att bli part i ett krig mot Ryssland som i praktiken redan är avgjort – med NATO och Sverige som förlorare. Världen förändras snabbare än vad våra trögtänkta politiker hinner uppfatta. Vi rustar för att skicka våra bästa vapen till att bli skrot i Ukraina samtidigt som vi blir profilerade som den internationella kriminalitetens Mecka, ett land där rättssystemet är så svagt att mord och gängvåld i praktiken är straffritt.

Peter Krabbe

54 Responses to Börjar det gnissla i maskineriet?

  1. Nils Alsatra says:

    Ja, tyvärr är det så. Svenska politiker är helt enkelt bara nickedockor under globalisterna och utför deras minsta önskningar, men jag tror att NATO/USA har försökt tagit en större tugga än vad de kan svälja, och snart kommer Tyskarna att vakna och inse att det var USA som sprängde NS gasledingarna. Vad kommer då USA att säga/göra? Framtiden är spännande!

  2. sixtenshusse says:

    Tack vare Ryssland och President Putins humana krigföring så dödas inte så många unga Ukrainska militärer, och dagligen så flyr Ukrainska militärer till tryggheten i Ryssland.

    https://odysee.com/@RTDocumentary:4/Last-battle-for-Africa:5?src=embed

    https://www.rt.com/news/583518-canada-celebrates-nazi-veteran/

    https://www.rt.com/russia/583752-fpv-drone-swedish-tank/

    https://www.youtube.com/@militarysummary

  3. Benny says:

    Det är ju så att EU:s och USA:s politik lett till resultatet att världens största energileverantör och landet med flest naturresurser Ryssland drivits ihop med världens tillverkningscentra Kina? Hur kunde politikerna i väst vara så dumma? Det fanns en massa experter som varnade för den galna politiken för minst tio år sedan!

  4. Erik says:

    Tack Peter och både intressant och aktuellt. Orsaken till att de före detta öststaterna ville in i NATO var dessa länder om några VET vad kommunism är och trodde på NATO. Många tror att Ryssland ska rädda oss från Kabalen (hela SwebbTV-redaktionen) men då har man inte förstått.
    Sovjetunionen föll aldrig utan kommunismen ömsade bara skin – samma agenda nämligen världskommunism:  https://swebbtube.se/w/4D964gBwyG5qeSf9mBXFTw
    https://www.youtube.com/watch?v=nhDengvXAVA   
    Hydran har många huvuden – här möts öst-kommunism med väst-globalism. Vinner Rysslandsidan kriget för vi världskommunism för varken Kina eller Ryssland har på något sätt gett upp tanken om en kommunistiskt världsrevolution och det tror jag de kommentatorer som vuxit upp under Sovjetunionen också vet. Vinner USA/NATO får vi globalism.

    Det vi ser nu är ett internt groll om bytet som de två armarna på samma kropp vill lägga vantarna på.
    Det här är min förutsägelse: öst-kommunism och väst-globalism har samarbetat hela tiden då det gynnat dem bägge två, men nu när vi närmar oss slutmålet börjar girigheten ta över då kriminella inte drivs av idealism utan av girighet dvs makt.

    Hydran är: kommunism (världspolitik), globalism (världskontroll) sionism (idealism/religion) men bakom rörelserna finns bara giriga ledare och nu börjar de giriga att bli giriga om bytet nämligen vem skall äga världen.

    • peterkrabbe says:

      Du har rätt i att globalism och kommunism till stora delar är samma sak. Det handlar om en elits styre och kontroll av den stora befolkningsmassan. Men det finns väsentliga skillnader. Kommunismen är ett system där staten och de politiker som lyckas nå toppen där styr landet i alla avseenden. I globalismen är det istället den ekonomiska makten genom oligarkin som styr staten, som i sin tur styr folket. Med hjälp av sina ekonomiska resurser kan globalisterna köpa de politiker de vill ha och de domstolar som skall utöva den juridiska makten. Därmed kan man också köpa i förväg beslutade valresultat och ge sken av att ha en demokrati. Genom att slå ihop nationerna till större enheter som EU och FN gör man det enklare för sig att köpa de politiska styrsystemen. Så sker exempelvis med WHO, där Bill Gates i egenskap av oligark köper beslutanderätt som innebär tvångsåtgärder globalt, något som i sin tur gynnar den egna ekonomiska verksamheten som vaccin- och läkemedelsindustrin. Genom statlig upphandling kan man själv sätta priset på sina produkter och öka sina förmögenheter godtyckligt. Den nödvändiga korruptionen är billig i jämförelse.
      Kommunismen har i alla fall den fördelen att inkomsterna från statens råvaror tillfaller folket i slutänden. Men behovet av kontrollapparaten är detsamma. Kina har dödsstraff för korruption, även på högsta nivå. När globalisterna beundrar Kina, vilket de gör, är det kontrollen över befolkningen de avundas. Den perfekt fungerande staten är deras våta dröm, men med det viktiga undantaget att de själva sitter ovanför staten och kan låtsas vara Gud själv. Det mandatet ger rätten att bestämma över liv och död, att forma befolkningen efter lönsamhetsprinciper, inte etiska värden. Det är detta vi ser genom spelet med dödsbringande pandemier, något vi kommer att få leva med under globalismen.
      Vem som leder utvecklingen av globalismen vet ni redan, det får bli en annan historia. Men uttalandet av den judiske oligarken Soros att ”jag känner mig som en Gud” finns i hans självbiografi….

      • Benny says:

        Japp, i Kina kan man numera avsätta ledaren ganska abrupt om det krävs då partiet är väldigt decentraliserat jämfört med partier i västvärlden. Men det som är värst här i det globalistiska väst är att oligarker som Soros, Gates, Schwab etc inte kan avsättas utan de sitter i orubbat bo med stöd av MSM som de äger och styr över och givetvis de korrupta politiker de har i sin tjänst.

      • Erik says:

        Skulle nog tidigare hållit med dig Peter i din analys, men kanske vi får omvärdera Kinas och Rysslands ”omdaningen” och hela idén vad kommunism egentligen är. Narrativet som förts fram kommer från kommunisterna själva.
         
        Anatoliy Golitsyn avhopparen gjorde en rad förutsägelser som till hela 95 procent slog in: Berlinmuren fall. Att KGB skulle byta namn. Uppbrytande av gamla Sovjetunionen till 16 självständiga delar samt nya Ryssland. Boris Jeltsin roll att föra fram hela Perestroikanarrativet. Det stämde till punkt och pricka det han framförde många år innan. Vidare  öppnandet mot väst och de till synes sprickor mellan Kina och Ryssland som inte fanns. Kina gjorde precis likadant med liberisering och att detta var samordnat.

        Redan 1941 låg planen klart att först ockupera Tyskland samt att släppa på ockupationen exakt 40 år senare osv, osv.

        ”Liberaliseringen” skulle se äkta ut men var i själva verket bara planen att på ytan göra om Sovjetunionen till Ryssland men syfte att att infiltera väst. 

        Perestrojkan skulle vara spektakulär och imponerande. Formella uttalanden skulle göras om en minskning av kommunistpartiets roll: dess monopol skulle uppenbarligen inskränkas. En skenbar maktdelning mellan den lagstiftande, den verkställande och den dömande makten skulle kunna införas. Den högsta sovjeten skulle få större skenbar makt, och Sovjetunionens president och partiets förste sekreterare skulle mycket väl kunna skiljas åt. KGB skulle ”reformeras”. Dissidenter hemma skulle få amnesti; de som befinner sig i exil utomlands skulle få återvända, och några skulle inta ledande positioner i regeringen osv. 

        Allt var en lång långsiktig bedrägeristrategi för att infiltrera väst. Efter 1989 går allt ganska snabbt och EU som nu allt mer ut att likna gamla Sovjet.

        Planen var långsiktig och synkroniserade med målet att låta Kina och Ryssland ta över världen och det är precis det vi ser.

        Du kanske skulle se intervjuerna som jag länkade till så jag skriver ner allt som redan finns där.  

        • peterkrabbe says:

          Jag hyllar på intet sätt kommunismen, jag bara konstaterar att både globalismen och kommunismen är totalitära system som nu tycks kunna ta över världen via två alternativa vägar som sannolikt kommer att mötas längre fram i tiden. Systemet med en folkstyrd demokrati är baserat på förekomsten av mindre enheter som nationalstaterna och dessa håller nu på att utplånas. Lyckas vi inte försvara demokratin nu kommer den aldrig tillbaks. Den tekniska utvecklingen underlättar genomförandet av totalitära stater.
          Kraften i demokratin ligger i välfärd, hög kunskapsnivå och god ekonomi för en betydande del av befolkningen. Detta håller man nu på att metodiskt utrota genom invandring från underutvecklade länder, försämrat skolsystem och ökat skattetryck. Accepterar vi detta kommer vi att ha ett totalitärt system i Europa inom 10 år. Att inte merparten av vår befolkning inser detta är för mig en gåta.

          • Erik says:

            Och införande av den kommunistiska idén: planekonomin. Utslagning av grundläggande samhällsbärande element: energi, jordbruk, utbildning, kultur/historia. Vidare infiltration av opposition dessutom införande av den repressiva toleransen mot all debatt man inte vill ha. Med kontroll över medierna riktas uppmärksamhet mot struntfrågor och/eller karaktärsmord.

            Allt detta är just kommunistiska subversiva tekniker vi aldrig tidigare sett maken till i Sverige som började efter 1989 tillsammans med avregleringarnas tid. Avreglering och att öppna upp nya marknader är omvänt som att röja väg för infiltration.

            Strategin att få till ett slutet land, att helt enkelt plombera hela landet som kommunisterna gjorde med Kina och Sovjetunionen är inte ett mål i sig utan ett steg i strategin. Tänk så här: ett slutet kärl i en öppen omgivning. När kärlet öppnas fritt för omgivningen att ta sig in, tar sig innehållet i kärlet och ut i omgivningen.

            All de investeringar som USA och väst gjort i Kina betyder omvänt att kina tar sig i USA och Väst. Det är också vad vi ser i Biden- administrationen. Det är kommunistiska världsrevolutionen vi ser.

            Det går att se det så också. Eller det berikar att lägga till en dimension inte träta om vem som har rätt.

    • Magnus says:

      Bra skrivet. Jag är av uppfattning om att globalisterna är dom som vallar oss alla. Dom är uppfinnarna av de stora ideologierna och isynnerhet kommunism. Jag läste att Peter K skrev att i ett kommunistiskt samhälle så återgår kapitalet till samhället/folket? Håller absolut inte med om denna teori. Fakta är att alla totalitära system levererar kapital till de som styr oavsett vad du kallar de styrandes form för parti, organisationer,  företag eller något annat. Det är ingen skillnad. Både kommunism och globalism har ingen nationsskyddande mekanism utan bara makt om världen och sätt atvstyra massorna. Vad sedan mupparna i massan indoktrineras med är en helt annan femma. Makten är samma huvud oavsett vilken idelogi ni väljer att använda.

      Kriget i Ukraina är ett krig för den judiska eliten. Kongressen i USA styrs av denna grupp precis som Ryssland och Ukraina gör. Alla oligarker från forna Sovjet staterna är judar/khazarmaffia. Boljsevikerna styrdes och grundades av judar. Boljsevikernas Tjekan som sedan blev KGB är den gren som fött och uppfostrat Putin. Tjekans första chef Felix Dzerzjinskij var en brutal jude. Denna grupp styrde östeurpoa med sin ”kommunism”. Stasi som grundades 1954 bytte namn till  Wachregiment Feliks Dzierzynsk. Ukraina kriget är deras Hollywoodfilm som raserar västvärlden. Dom ska krossa västerlandet en gång för alla. Detta är dom helt öppna med. Dom har redan kontrollen över Kina och gruppen Brics. Dom är överallt och massan fattar noll. För ingen vill bli kallade för antisemit eller förnekare. Frågan är vilka som förnekar?

      • peterkrabbe says:

        Jag är uppenbarligen inte tillräckligt tydlig. I globalismen samlas triljoner hos oligarker som använder pengarna godtyckligt. En stor del av dem används för att muta politiker till att ta de beslut som gynnar dem själva. I kommunismen, specifikt Kina, disponeras pengarna av staten för att bygga upp samhällets infrastrukturer och en basal välfärd för folket. Den som istället använder dem för egen del blir av med huvudet, även om han sitter i Högsta Rådet. Ibland kan totalitära grepp vara nödvändiga för att vända en negativ utveckling. Ett exempel är barnbegränsningen i Kina, utan den hade vi haft tre miljarder kineser idag istället. Kina kan jämföras med Indien, som har en utveckling i fritt fall.
        Det innebär inte att ett totalitärt system är att rekommendera generellt, särskilt inte i ett redan välutvecklat samhälle som man väl får anse att Västvärlden är eller har varit. Vi skall slå vakt om vår demokrati, den är helt beroende av nationernas fortbestånd och oberoende.

        Vad gäller ditt andra stycke instämmer jag nästan helt. Att kontrollera Kina är deras önskedröm men jag tror inte att de kommer så långt. När USA:s ekonomi faller samman förlorar även judarna sitt främsta vapen.

        • Magnus says:

          Med tiden så blir allt mer uppenbart. Allt sitter ihop och ägs av de onämnbara. Dom styr värdens all näringsliv och därav de ledande organen i de så kallade nationerna. Som jag jämställer med företag. Vad gäller Kina så används folkmassan som slavar, därav går det pengar till löneslavarna i Kina, precis som här i väst. Tror du att frontfigurerna i de Kinesiska bolagen som kontrolleras av det så kallade kommunistiska partiet inte är miljardärer och lever i överflöd? Tror du inte att de ledande figurerna i det kommunistiska partiet lever i överflöd? Vad är skillnaden egentligen mellan öst och väst förutom att dom är öppna med att vissa styr och att demokrati inte existerar. Utan vill bara sina slavar väl. Här i väst har dom valt ett annat system för att kunna skapa förutsättningar för Innovationer. Innovationer som sedan kopieras av öst. Åter till dom som styr. Det blir bara mer och mer uppenbart hur allt sitter ihop och att dom även har kontrollen av Kina. Dom är världsbäst på propaganda och mänsklig psykologi. I detta spel så ska det alltid se ut som det finns två sidor och att alla ska ta ställning till någon av dessa sidor. Dom ska krossa väst för att förflytta maktcentrat till öst. Men först så ska vi var hundra procent kontrollerade och raserade. Planen på att minska befolkningen kommer att fortlöpande på de flesta ställen på denna planet.

          • peterkrabbe says:

            Att den judiska kabalen vill ha kontrollen över både Ryssland och Kina kan vi nog vara överens om. Det är därför vi har ett krig i Ukraina idag. Därmed inte sagt att de kommer att lyckas med detta inom överskådlig tid. Om Putin faller ifrån kan de säkert sparka upp den dörren, det tror jag att även Putin är medveten om – han har redan tillåtit judiska oligarker att ta kontrollen över landets ekonomi. I Kina tror jag att det är svårare eftersom kineserna har byggt en starkare ekonomi och förbindelser långt utanför landet. Men Ryssland är Kinas vakthund i kraft av en starkare militär och faller Ryssland så lär Kina följa efter. I den perfekta globalismen gäller inte delar av världen utan hela, sedan kan man fördela intresseområden inom ramen för samma system.

            • Magnus says:

              Det som pågått och pågår i Ukraina ser mer ut som ett spel då samma styr båda sidorna. Putin har inte bara acceptera dessa olgarker utan är även född och uppfostrad under dessa då han kommer från KGB tidigare Tjekan.
              Tittar vi på Kina som är kommunismen vagga idag. Så kan vi konstatera att denna ideologi kommer från de onämnbara. Alltså inte från Kineser.
              Kina är de onämnbara våta dröm samhälle. En ekonomi/företag som drivs som en insynsskyddad stiftelse och som härjar världen över. De kan göra nästan vad de vill överallt. Och med tanke på vilka som äger vissa bolag och sedan ställer sig frågan varför dessa sålde sina klenoder till Kina?
              Jag tycker det ser ut som de onämnbara styr Kina och dess finanser.

  5. Janos Levai says:

    Vem är György Soros, som är av ungerskt ursprung, och varför hatar han ungrare, Öst- och Centraleuropa i allmänhet?

    George Soros-boken är också lysande av denna anledning, eftersom den visar mannen med tusen ansikten, vars hand bland annat är involverad i det planerade skapandet av kaos i Öst- och Centraleuropa, i de konstgjorda revolutionerna (Ukraina, arabiska våren) etc.) och till stöd för migration. Enligt många genererar han flyktingfrågan genom sina organisationer och använder den till och med för egen vinning.

    György Soros är inte alls intresserad av att hjälpa krigshärjade länder med sin välgörenhet.
    Han var mer intresserad av att starta upplopp och tvinga människor att fly.
    Enligt författaren och journalisten Friederike Beck: ”Soros vill sätta upp en sorts pipeline som inte transporterar olja eller naturgas, utan pumpar in människor i Europa från Nordafrika och Mellanöstern.
    Detta är en strategi som blöder och destabiliserar både avsändande och mottagande länder, och som – förr eller senare – leder till Europas kollaps”.

    Det är därför Ungern och dess premiärminister Viktor Orbán är i Soros väg.

    För han gör allt mot migration, han gör allt mot att bryta upp Europa.
    Soros planer möter det största motståndet här, i Visegradländerna.

  6. Eva Dillner says:

    EU lär inte bestå. Många tror att EU är likt USA, förenade stater. Men i USA är det delstaterna som har makten, konstitutionen ger mycket begränsad makt till staten. Där väljs presidenten av folket. I EU har vi inget att säga till om när Ursula von der Leyen utses till allsmäktig ledare. EU dikterar mer och mer lagar och villkor för medlemsländerna. I USA är det tvärtom, lagar kan skilja sig rätt väsentligt mellan delstaterna. I USA har delstaterna ingen skatt som ska gå till bidrag till andra delstater. I Europa är det som artikeln påpekar de mer välbärgade nationerna som håller de andra om ryggen. Spanien till exempel har använt EU bidrag för motorvägar och järnvägar medan infrastrukturen i Sverige faller sönder. Här på Öland lägger Trafikverket oljegrus för de har inte råd med asfalt. Tung trafik och tidvis höga turistflöden tas inte med i klassningen av våra vägar som lågtrafik. Bara denna helg 200 000 besökare, med många husbilar.
    Euron är ett luftslott, vi ska skatt oss lyckliga att vi inte är med.
    EU detaljstyr, det skulle aldrig amerikanerna acceptera.
    EU direktivet med 11 timmar dygnsvila slår ut ambulans och räddningstjänst i glesbygd. Sverige viker sig som vanligt i stället för att stå upp för sitt eget folk och land. Måtte tillräckligt många vakna snart.

    • Benny says:

      Och det är väl egentligen orsaken, förutom dollarn, till att USA fortfarande hankar sig fram som ”union” även om det även där knakar ordentligt i fogarna. Men de flesta delstater kan inte bryta sig ur heller, även om de ville, det skulle bli för komplicerat så taktiken man har nu är att strunta i Washington och sköta sig själva alltmer vilket många EU-stater som Sverige skulle må bra av.

  7. Pingback: Börjar det gnissla i maskineriet? | Varjager's Weblog

  8. Mjölner says:

    Kan inte riktigt släppa de nära och interna problemen även om världsläget nu går in i en annan mycket spännande fas.
    Alla undrar, när skall han (Biden) trilla omkull för gott och gangsterstyret komma inför domstol.
    Jag ställde en fråga i föregående tråd Nådastöten:
    När tänker den förlamade svenske mannen vakna och agera?
    Har kommit till insikt om att även männen i fråga är käringar till sinne och handling samt nedtryckta av den kvinnliga majoriteten.
    Kvinnliga polischefer som är ledsna och gråter en skvätt i stället för att agera. Vilket föredöme för de manliga poliserna i piketen.
    I Statsrådsberedningen är andelen kvinnor/män 60/40, i Regeringskansliet 62/38, i Arbetsmarknadsdepartementet 69/31, i Justitiedepartementet 64/36, i Finansdepartementet 56/44, i Kulturdepartementet 72/28, i Socialdepartementet 70/30, ja t.o.m. i Försvarsdepartementet är kvinnorna fler 51/49.
    En situation som är mycket svår att hantera då matriarkatet styrs av känslor och varken av förnuft eller konsekvenstänkande.
    Kvinnorna har tydligen även skaffat sig en dold stark position i de kriminella gängen.
    Lyssna gärna på länken.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kvinnornas-roll-i-gangen-de-ar-viktigare-an-vi-tror

    • peterkrabbe says:

      Det är skrämmande siffror. Men än så länge lever majoriteten av dessa kvinnor tillsammans med en man. De kvinnor som lärt sig att med lock och pock, omväxlande omsorger och aggressioner, tårar och hat ta kontrollen över familjen har också lätt för att göra detsamma i yrkeslivet. När mannen ger upp i hemmiljön så sker detsamma även på nationell nivå. När männen sedan medialt förvandlas till mansgrisar, kvinnomisshandlare och pedofiler kan jag förstå att de flesta ger upp totalt och lever sitt liv framför TV:n med en ölflaska som sällskap istället. Där får han sitta och titta på transor och lesbor som tveksam underhållning.
      Allvarligt talat tror jag att det vräks ut östrogen i vår miljö – mat, mediciner och vatten, kanske också i luften i syfte att göra männen mer feminina. Liksom det mesta som sker är detta en agenda.
      Nu får både Mjölner och jag stryk. Bäst att köpa en klänning att gömma sig i….

      • Erik says:

        Ja inte stryk direkt möjligen skapar era inlägg kognitiva dissonanser. Jag skulle aldrig, aldrig kunna utrycka mig som ni gör. Vissa åsikter är baserade på logik andra på känslor. Tänk om man bara baserade sin åsikter på logik, då vore man öppen för vilken programmering som vilken AI som helst.

        Synen på prostitution (som jag avskyr) är en typiskt vattendelare för oss män.

        Kanske beror det på att jag växte upp i ett matriarkat och lärde mig tidigt att respektera kvinnor, vad de än hittade på. Det betyder också omvänt att man lär sig förstå kvinnan – hela vägen in och ut igen. Den kunskapen kan bli hårdvaluta i ett matriarkat samhälle 🙂

  9. Mjölner says:

    Det är förstås ett aber att inte kunna uttrycka sig på ett visst sätt.
    Men tappa inte sugen, du är ju kvinnoexpert så dela gärna med dig av kunskaperna.
    Du måste väl ändå medge, kvinnoexpert som du är enligt egen åsikt, – i politik , riksdag, regering och statsförvaltning är det på sin plats med mer logik än känslopjunk när det gäller beslutsfattande. I köket och sängkammaren råder andra regler, det känner de flesta till.

    • Erik says:

      Kvinnoexpert är dina ord om mig Mjölner. Inte mina ord om mig själv.

      Det, vad eller vem som har makt över dig blir du i någon mening samtidigt också beroende av. Detta förhållande öppnar omvänt upp möjligheten för dig att få full insikt.

      Med min kunskap vet jag vilka kvinnor jag skall undvika och vilka jag kan släppa in utan att gå sönder. Jag väljer här. Inte kvinnan. Det kvinnor jag inte kan undvika vet jag också vad de egentligen vill göra.

      • peterkrabbe says:

        Nu börjar det bli tjatigt. Det vi har diskuterat här är inte kvinnans allmänna kvaliteter utan hennes lämplighet för att ta över traditionellt manliga yrken. Både Mjölner och jag har efter mer än 80 års levnad full insikt i detta, det kan jag lova. Punkt.

  10. Erik says:

    Vårt medvetande som vi avkodar verkligenheten med är förvrängd, som förvränger verkligheten.

    Det finns ingen Gud utan enbart ett programmerbart medvetande men vårt medvetande ÄR Gud. Om du tror på det eller inte spelar ingen roll för du har alltid rätt. Börja bygg om härifrån och du kommer att inse att medvetandet påverkar materian för materian är mental.  

    Sätt den här insikten i händerna på fullblodspsykopater och världen kommer att bli begriplig för dig.

  11. peterkrabbe says:

    Valet i Slovakien avlöpte planenligt så till vida att Robert Ficos parti Smer blev största parti. Marginalerna är dock inte så stora, 23% till Fico och 17% till näst största parti. För att bilda regering måste Fico hitta koalitionspartners bland sju andra partier som också kommer in i parlamentet.
    Eftersom en majoritet av Slovakiens invånare håller med Fico om att vapenleveranserna till Ukraina skall stoppas bör det kunna gå att bilda en regering med detta budskap.
    Viktigast är att Polen nu får råg i ryggen att hålla fast vid samma politik i det kommande valet om två veckor. Om detta håller har vi plötsligt en ny och kraftfull opposition mot EU:s och NATO:s krigspolitik i Ukraina som kommer att skaka om i globalistkabinettet i Bryssel. Därutöver får Trump en god draghjälp för sin fredspolitik i det kommande presidentvalet i USA.
    Att befolkningen i Östeuropa vill ha fred i sitt närområde förvånar inte. Att Sverige inte vill det är desto mer förvånansvärt.

    • Benny says:

      Enligt en undersökning var 93% av svenskarna för fortsatt stöd till kriget i Ukraina vilket är högst i hela världen. Kan vara orsakat av medias hjärntvätt men också den förvrängda svenska historien som utmålar Ryssland som orsaken till att stormakten försvann. Helt enkelt revanschism! Till saken hör att det var mest Sverige som var och härjade i Ryssland, inte tvärtom som många tror. Det var faktiskt få gånger som ryssarna verkligen var och härjade i Sverige då var danskarna åtskilligt mycket värre, de brände ner städer i södra Sverige och mördade befolkningen.

    • peterkrabbe says:

      I budgetförhandlingarna i den amerikanska kongressen åker nu Biden på en käftsmäll – anslagen till Ukraina slopas helt. Kan då nu även Kristersson förstå att svenska skattepengar skall användas till den svenska välfärden, inget annat?

    • Loa says:

      Wallenberg som äger Sverige – ‘vänster’ -22 eller ‘höger’ -23 – vill sälja vapen till NATO.
      12 april 2022
      https://www.friatider.se/wallenberg-i-hemligt-nato-mote-med-regeringen

      budskapet var tydligt: Sverige måste gå med i Nato. Annars riskerar möjligheten att ”attrahera utländska investeringar” påverkas negativt.
      (??)
      Oligarkfamiljens försvarskoncern Saab skulle få tillgång till helt nya stora marknader om Sverige gick med i Nato.

      Och då måste vapnen ju användas; orderingången rulla på.

      • Benny says:

        Men det går ju inte så bra med Wallenbergs ”affärer” i Tjeckien med Jas som tydligen ska bort och ersättas av det värdelösa och dyra F-35? Givetvis är det korruption bakom att tjeckerna ska byta till ett sämre plan och de är nog lite korkade Wallenbergarna som tror de kan konkurrera på samma villkor som tillverkarna i USA? Likadant med fransmännen som blev blåsta på affären med ubåtar till Australien av USA trots att Australien redan skrivit på beställningen och fransmännen startat produktion.

        • peterkrabbe says:

          Jag har många gånger skrivit att medlemskapet i NATO kommer att innebära att all krigsmaterielproduktion kommer att hamna i USA och hos amerikanska företag. Wallenberg har tydligen inte förstått detta. Inga utländska köpare kommer att vara intresserade av svenska produkter när framtida service och underhåll inte längre kan garanteras. NATO bygger på att samtliga medlemsländer har samma utrustning och att samtlig krigspersonal är utbildad på den och inte udda lokala fabrikat.

  12. Mjölner says:

    Det blir mycket intressant framöver, hur skall stollarna i den svenska politikermaffian hanterar det här. Mittåt under galgen eller full fräs mot stupet.
    Biden är till hälften uträknad. Han kan inte resa sig på nio hur många gånger som helst. Efter filmen ”Min son Hunter” där regissören broderar ut skandalerna har amerikanarna börjat vakna till. Det är bäddat för kollisioner och rättegångar.

    Jag tror att de flesta nämnda, inte minst Kristersson, saknar förmåga till analys och lösningar. Han går i Reinfeldts och WEF:s ledband. Man lyder minsta vink från EU, tror sig vara bäst i klassen. Svenska politiker har inför lyckta dörrar förhandlat
    fram tillägg och nya paragrafer som ger WHO oinskränkt rätt att bestämma över pandemirestriktioner och svensk lag. Vi vet inte vilka personer eller politiker som deltagit i dessa förhandlingar. Det är hemligt. Demonstrationer och protester ignoreras. Man tänker köra över svenskarna igen.

    Vi har även hotet om att svenskarna vill ha tillbaka Magdalena i tron att sossarna
    skall rädda välfärden, stävja gängkriminaliteten, så vi får lugn och ro, utan att
    behöva lyfta på häcken.

      • peterkrabbe says:

        https://newsvoice.se/2023/09/massvaccinantion-covid-17-miljoner-dodsfall/

        Så här kan man också se det…
        Nobelstiftelsen skämmer ut sig och förlorar all trovärdighet genom sina politiskt dikterade beslut om pristagare. Som du skriver handlar det om att bredda vägen för WHO:s kommande mandat att få bestämmanderätt över nationernas pandemiåtgärder. Tidsplanen är ju redan fastställd och sannolikt kommer nästa pandemi redan nu till vintern. Då får vi samtidigt nästa vaccinationsvåg med Fauci ersatt av nya härförare och önskad befolkningsminskning. Kan undra hur mycket Nobelstiftelsen fick in i kassan efter detta beslutet…

        • Mjölner says:

          Nobelstiftelsens medlemmar visar med detta beslut ett brutalt förakt när mänskligt liv går till spillo pga Big Pharmas girighet. Man kan fråga sig, har dessa herrar (forskare) över huvud taget någon koppling till det praktiska arbetet med framställningen av det s.k. vaccinet? Nu när proppen gått ur klimatbluffen och coronaköret är på väg att komma ut i dagsljuset signaleras från EU att vi nu måste hota västvärldens befolkning med vattenbrist.

          World Economic Forum ”agenda contributor”, Mariana Mazzucato: Our attempt to vaccinate the entire planet failed, ”climate change” is ”too abstract” for people to understand, but the coming water crisis is something that everyone will get on board with.

          • jesslar53 says:

            Ja , vattenbrist kan vara nästa men ca 71% av jorden består av vatten dock det mesta salt, men det kan avsaltas. Undrar när dom börjar med luft mäniskorna andas ju ut CO2 och en begränsing vore på sin plats.
            Kanske mänskligheten då ser det komiska i FN WHO ‘s påfund!!!!!!

        • jesslar53 says:

          Javisst har dom skämt ut sig inte bara när det gäller fredspriset , här enligt The Gardian
          Sweden’s literary elite has been thrown into disarray by allegations of sexual harassment and corruption
          https://www.theguardian.com/news/2018/jul/17/the-ugly-scandal-that-cancelled-the-nobel-prize-in-literature
          Men alla dessa organisationer håller varandra i handen och kan tänkas att Covid priset används av WHO som justification för att nästa vaccin är ofarligt, trots Dr John Campell’ s redovisning om det motsatta vad gäller överdödlighet??

  13. Erik says:

    BEYOND THE RESET

    https://swebbtube.se/w/rfXVC3PfZQRxapCZVhropB

    Om det här inte är kommunism, vad är då kommunism? Nej, just det… Förlåt mig, det heter Globalism. Sorry.

  14. Mjölner says:

    -”Alla banker är hedersknyfflar och de svenska mest förträffliga av alla.”

    Magnus Stenlunds halvt skämtsamma, halvt allvarliga replik i en ekonomiledare på SwebbTV.

    Han går hårt åt bankernas nya vurm att trakassera pensionärer och mindre bemedlade personer med stöd av EUs direktiv om penningtvätt och finansiering av terrorism. Reinfeldts och Carl Bildts m.fl. bankkonton nagelfars aldrig. Mutpengar lämnas utan åtgärd av hedersknyfflarna. Jag har själv fått förfrågan från banken om var jag fått pengar och vad jag skall använda dessa till.

    En tanke som osökt slår mig, det ingen nämner eller ens vågar tänka tanken, vare sig i MSM eller ”fria media”, HUR KAN BEDRAGARNA, som lurar av pensionärer och gamla inte ont anande alla deras pengar, VETA VAR PENGARNA FINNS. De flesta gamla pensionärer anses var fattiga eller i det närmaste utarmade levande på marginalen. Men det finns en liten grupp som har kapital sparat på diverse bankkonton. Hur de skaffat detta kapital är deras ensak, men någon eller några i bedragarkretsen tycks ha upplysningar om var och när man kan komma åt detta kapital och lyckas sorgligt nog lura personen i fråga på hela saldot.

    Hur kan detta gå till frågar vän av ordning….

    Detta är ingen slump. Alldeles uppenbart måste det finnas en läcka någonstans. Eller är jag misstänksam i överkant eller rent av nojig?

    Åter igen var? Kan det vara så illa att läckorna finns hos hedersknyfflarna. eller….? Bankerna tiger, en illvillig och ondskefull tystnad. Tydligt och klart, en het potatis som ingen vill ta i.

    Saken är angelägen åtminstone för de lurade gamlingarna men även för yngre pesoner då vi alla så småningom blir gamla. Det här kommer fortgå så länge ingen reagerar eller lyfter frågan på politisk eller rättslig nivå.

    Men som sagt ingen tycks bry sig. De gamla får skylla sig själva de är mest i vägen för folk som är i farten utom när det är val. Då levererar de politiska partierna nya lögner om kompensation till de stackars fattigpensionärerna

  15. Mjölner says:

    Hej Loa!

    Peter tycker franska är ok så här är lite nattövning till dej.

    Bonjour chers passagers, c`est votre capitaine qui, sur ce vol Air France 352 de Copenhague á Paris, veut annoncer que nous volons á 10 mille métres et que la températur á l´extérieur de la cabine est de moins 50 degrés. Sur la gauche vous voyes les côtes allemande et néerlandaise.

    Nous devrions atterrir á Charles de Gaulle á 11h35 il fait 18 degrés á Paris et le soleil brille.

    Le capitaine Drouot et son équipage vous souhaittent un agréable voyage.

    • Loa says:

      Cher Meunier,

      C’est toi qui vole au soleil? Bonnes vacances, alors!

      Un peu des corrections dans cet exercice nocturne…

      temperature,

      voyez les côtes allemandes et néerlandaises (Ca fait trois),

      souhaitent,

      à.

      Peut-être tu ne sais pas comment faire des accents graves? Shift+accent.

      Bonne nuit!
      (Det gick inte att göra nya rader.)

      • Mjölner says:

        Nej Loa, jag körde inte kärran till Paris, men har åkt som passagerare många gånger. Det var så länge sen, sent sjuttiotal. Allt blir rostigt med tiden.

        Det var iallafall en härlig tid i Frankrike. Anledningen var och är egentligen hemlig men jag kan berätta att jag på uppdrag av Statskontoret hade ärenden till ett företag som hette Intertechnique som var knutet till det franska försvaret.

        Jag var även delvis med rörande Moammar Gadhafis militära utbildningsprogram i Sverige som avslutades under 80-talets början. Det var ett tjugotal höga officerare som studerade robotteknik m m

        • Loa says:

          (Är du pilot också? Till alla dina andra tekniska färdigheter.)

          Jag minns att du berättade så trevligt för ett par år sedan om dina vistelser i Paris och Versailles, hur du tillbringade fritiden, och även om arbetet, tror jag. En jättefin beskrivning var det. Det du gjorde och upptäckte och besökte; mkt konkret och levande.

          • Mjölner says:

            Jag var flygpojke i tonåren. Vistades mycket i flygmiljön. Det gjorde att jag efter realen sökte en tjänst som stridspilot i flygvapnet. Under utbildningen framkom att jag hade en defekt i mitt färgseende som stoppade min karriär som stridspilot. Jag fick nöja mig med privatcertifikat på Cessna och Piper Cub. Nu är jag för gammal att sväva i det blå på egen hand. Men fy f-n vad roligt det var.

  16. Erik says:

    Republikanska politiker behöver vakna omgående. USA har nämligen tagits över av den ”bolsjevikiska vänstern” och ”globalister”, som använder USA för att bilda en världsregering. Det skriver den före detta amerikanska toppmilitären Michael Flynn på X.

    https://nyheter.swebbtv.se/toppmilitaren-bolsjeviker-och-globalister-har-tagit-over-usa-vakna/

    Vad som däremot inte nämns är att detta är kommunister och inget annat, vad de än vill kalla sig. Jämför arbetarproletariatet med ”You will own nothing but be happy”

  17. Mjölner says:

    Jag har vaknat tidigt och kan inte somna om. Startar datorn och skriver.
    Ylva Johanssons försök att bakvägen införa censur och avlyssning av privat kommunikation triggade mig till det här inlägget.
    Vi lever i en tid med diverse hot ex. vis klimathotet som de flesta tycks tro på fast det är en ren bluff som myntats av globalisterna.
    Vi har ett annat hot som är mycket värre, klimakteriehotet.
    Ja just det, vi har kvinnoöverskott och massor med kvinnliga chefer inom politik och näringsliv. Kvinnorna dominerar i nästan alla sammanhang. Alla dessa kvinnor är eller kommer med tiden hamna i klimakteriet. De blir barska, morriga och får kort stubin. Då är de inte att leka med.
    Det yttrar sig i regel som ångest, svettningar och allmän obehagskänsla. När väl denna period är över kommer hon ut som en helt ny människa, frisk, stark, vänlig och sugen på aktiviteter.
    När vallningsproblemen är över kan hon ex.vis åka vasaloppet, (tjejvasan då) eller ägna sig åt barnbarnen, kanske hjälpa polisen dela ut saft och bullar till de pistolbeväpnade 12-åringarna som nu leker vilda västern.
    Humoristen Albert Engström visste på sin tid att kvinnan ständigt jobbar på att göra om mannen så han passar in i hennes sinnevärld.
    Fiskaren Anton ligger på sitt yttersta och har tappat talförmågan.
    Hustrun förstör hans sista stunder med att försöka få honom tala eller säga något ord. -”kan du inte säga ditten eller datten, dragkista, byrå, kan du inte ens säga flaska”. Vid sista ordet rycker gubben till och kraxar fram -”ä dä nå ia”.

  18. Jon says:

    Off detta topic men har precis deltagit i ett Sabo webbseminarium om det nya EU direktivet för Nollemissions byggnader till 2050. Sabo har gjort lite beräkningar på vad detta betyder för Sabo företagen och det blir då.

    Total renoveringskostnad för att lyfta bostadsbyggnaderna till A klassificering = 550-miljarder . Total A-tempyta som måste energirenoveras = 73-miljoner kvm. Totalt antal bostäder som måste energirenoveras 872-tusen. Antal bostäder som måste energirenoveras årligen = 35-tusen.

    Vad ska man säga, detta blir ju så klart ett lyft för hela byggsektorn och deras konsulter, troligen har väl blackrock och vanguard redan aktiemajoriteten i de största byggbolagen men vem ska betala?????

    • peterkrabbe says:

      Kanske statliga lån för dem som har belåningsbart utrymme kvar, sedan höjer man räntorna för att tippa de högbelånade över kanten. Övriga får sälja till underpris för att slippa konsekvenserna. Own nothing, be happy…

  19. Mjölner says:

    Förstörelseagenterna George och Klaus arbetsmetoder förklarar hur rivningen av vårt samhälle går till. Artikeln är lång men är ett utmärkt komplement till Hans Dahls beskrivning av detaljerna i ordensheriarkin.

    Från dessa krossade kvarlevor kan en utopisk technogulag formas, där individer bara existerar som en del av en flerårig trädgård som förvaltas av SPECTRE trädgårdsmästare – eller som en del av en bokstavlig maskin.
    Detta är den uppgift som vår politiska elit har tilldelats. Det är i huvudsak rivningsarbete. Det är brutalt och blodigt – och det kräver en viss typ av människor.

    Att läsa detta är ett måste för den halvvakne och ett nyttigt komplement för den fullt medvetne.

    VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DEN VÄSTERLÄNDSKA POLITISKA KLASSEN?

    MVH Mjölner

  20. peterkrabbe says:

    Så lämnar jag er då för någon vecka, så håll gärna inne med kommentarer tills jag har ny uppkoppling. Istället för att behöva lyssna på dagens gangstermord eller hur Uffe och Pålle vräker bort det svenska försvaret till att bli skrot i Ukraina, tar jag nu tempen på det verkliga Europa. Får se om där finns en strimma hopp genom andra attityder än de som MSM levererar. Eller inte….
    Ha det bra så länge!

  21. Pelle says:

    WE’RE HEADING FOR A TOTAL COLLAPSE!
    Followed By A New Monetary System!

Lämna en kommentar