Ukraina, sett från öster. Del 4.

Ukrainska ”demokrater” från Maidantorget 2014. Blev det bättre?

Jag trodde att min trilogi över Ukraina var tillräcklig, men efter närmare övervägande kan jag bara konstatera att det finns fler pusselbitar som behöver komma på plats. Dags därför för ännu ett avsnitt, som främst skall fördjupa den för västvärlden tydligen helt obekanta bakgrunden till att Rysslands tålamod med Ukraina tagit slut.

Trots att vi, som medlemmar i EU, borde ha insett att man inte lämnar den sortens organisation efter eget godtycke, tar vi tydligen för givet att det går bra i öst. Det bästa exemplet hos oss är väl Storbritanniens utträde efter många år av förhandlingar och hotfulla attityder. Räkningen är inte heller betald och kvitterad än på länge. Detta trots att EU består av på pappret suveräna stater, i likhet med vad vi kallar Ukraina.

När Ukraina vill söka medlemskap i både EU och NATO innebär detta att man samtidigt vill lämna den organisation som man tillhört sedan 1991, OSS (Oberoende staters samvälde), eller på engelska CIS (Commonwealth of Independent States).

Enligt Wikipedia bildades OSS den 8 december 1991 som en fortsättning på det sovjetiska imperiet. Som grund skrevs det s.k. Belavezja-avtalet. I OSS ingick 11 f.d. sovjetrepubliker från kretsen kring Ryssland, inklusive Ukraina. Organisationen skulle vara en motsvarighet till EU. Den militära makten skulle övertas av den f.d. sovjetarmén och vara gemensam för republikerna.


2008 lämnade Georgien samarbetet, vilket fastställdes (raticifierades) 2009. Wikipedia hävdar i artikeln (som påpassligt reviderats den 9 mars 2022!!!) att Ukraina aldrig raticifierade stadgarna och därför inte var medlem, något som knappast är sannolikt efter 30 års medlemskap i en ryskdominerad organisation! Istället påstås att Porosjenko begärt utträde 2018, innan presidentvalet, något han ju knappast hade behövt göra om Ukraina aldrig varit medlem ”på riktigt”. Enligt OSS är detta beslut, som består av ett enkelt uttalande av Porosjenko, inte verkställt = godkänt av de övriga medlemmarna. Året efter beslöt parlamentet under Zelensky att Ukraina skulle söka medlemskap i EU och NATO. Detta är bakgrunden till att Putins har en annan syn på Ukrainas rätt till självbestämmande om blocktillhörighet.

Dessutom har inte Minskavtalets beslut rörande självbestämmande för Donbass, Luhansk och Krim beaktats före denna ”flykt” till väst. Wikipedias ”revidering” av kartan över medlemsstaterna i OSS, gjord för två veckor sedan, visar med rött de före detta medlemsstaterna Georgien och Ukraina (inklusive Krim och utbrytarstaterna under rysk kontroll Donbass och Luhansk), ungefär som om denna information vore den viktigaste rörande OSS-imperiet!

Kanske kan vi snarare tala om revidering av historia? Kanske skulle också våra journalister väga in denna bakgrund innan de skriver om konfliktens bakgrund och orsaker?

Vilka förpliktelser som skrevs in i Belavezja-avtalet vet vi inte, men Putin vet med all säkerhet. Den intensiva påverkan för att få Ukraina att anslutas till EU/NATO har pågått sedan millenieskiftet och eskalerat genom de judiska oligarkerna Kolomoyskyi och Pinchuk, som arbetat aktivt för att få Ukraina att byta sida genom sitt arbete inom Atlantic Council. Genom att hårdlansera sin kandidat till presidentposten, Zelensky, tog man 2019 kontroll över statsmakten och kunde genomföra de formella besluten att söka anslutning till EU/NATO.

Det krävs inte så mycket fantasi att föreställa sig Putins reaktioner inför hotet att Rysslands största flottbas Sevastopol skulle hamna hos NATO, tillsammans med de ryskspråkiga provinserna i Östra Ukraina som enligt Minskavtalet skulle fått självstyre och stannat i OSS.

Vad gäller missnöjet med det ryska samarbetet beror detta naturligtvis på dels att man inte kan gå från sovjettidens kommunism till en västerländsk demokrati på de trettio år som passerat, det har fungerat hjälpligt med satellitstaterna i Östeuropa genom det enorma kapitalinflöde som EU har öst in för att bygga om och förnya ländernas infrastruktur, bostäder, företagsetableringar etc. Ryssland har saknat motsvarande resurser och har sina huvudsakliga inkomster från sädesslag, gas och olja. Dels på oligarkernas rovdrift på den i Sovjetstaterna (Ryssland, Ukraina, Vitryssland) befintliga industrin och främst råvaror, vilket knappast kommit folket tillgodo. De företag från väst som etablerat sig i Ryssland har som enda intresse att föra ut sina vinster ur landet istället för att bidra till en höjning av välståndet. Med ökad ”demokrati” hade landet tömts på nolltid på alla sina resurser. Tyvärr är en stark statlig styrning nödvändig under många år till för att få stadga på samhällsfunktionerna.


Ukraina vill inte delta i denna krävande process och väljer istället att flirta med EU för att få samma snålskjuts till väst som Polen m.fl. EU har vid ett flertal tillfällen konstaterat att vi (EU) inte har råd att ta oss an ett så genomkorrumperat land som Ukraina med 43 miljoner invånare.

Landet styrs av judiska oligarker, vilket innebär att stora delar av våra bidrag skulle hamna i Israel. Medborgare i Israel, med verksamhet utomlands, förväntas skicka generösa bidrag till moderlandet för att finansiera ”framtidsprojektet”. Parlamentet i Ukraina beslöt 2019 under Zelensky att söka anslutning till både EU och NATO. Detta beslut är nu gällande och måste enligt Putin upphävas formellt till förmån för strikt neutralitet, vilket man vägrat. Beslutet är i strid mot Krimavtalet och sannolikt också mot avtalen rörande OSS, som jag nämnde ovan.

Vad många missat i sammanhanget är att fullt krig pågått mellan Ukrainas militär och separatisternas motståndsgrupper i Donbass och Luhansk sedan 2015. Något val om självstyre eller inte genomfördes aldrig, istället försökte Ukraina ta tillbaks utbrytarprovinserna med våld och detta krig har en direkt fortsättning genom Rysslands pågående invasion. När man bedömer i vad mån Ryssland har skäl att se sig hotade av Ukrainas planering, skall man se hela Ukraina inklusive de östra delarna som NATO-land med full frihet att placera ut robotramper och missiler riktade mot Moskva. Dessutom på traditionellt rysk mark med en rysktalande befolkning. Detta borde framstå som en absurditet, även för sansade bedömare i väst, men så tycks inte vara fallet.

Kan då detta krig få ett snabbt slut? Ryssland och för övrigt resten av OSS också kan inte backa vad gäller Ukrainas neutralitet. Förutom det militära hotet från NATO är Ukraina en knutpunkt för Rysslands gasledningar till väst. Dessutom är jordbruket i Ukraina en viktig försörjningsresurs för ett stort antal länder. De amerikanska biolabben i Ukraina visar också att det finns planer på att slå ut det närliggande ryska jordbruket genom kontaminering. En framtida krigshärd på alla fronter, riktad mot OSS således.

Men visst kan det få ett slut! Mycket enkelt. Om EU och NATO avvisar alla Ukrainas önskemål om medlemskap omgående, tydligt och bestämt. Minskavtalet genomförs med erkännande av de provinser som inte vill tillhöra Ukraina. Men istället framhärdar både EU och NATO i att välkomna Ukraina, den utrikespolitiska situationen till trots.

Dessutom skickar ”den fria världen” enorma mängder vapen till de stackars soldaterna i Ukraina, vilket kommer att innebära en säker död för flertalet både soldater och befolkning. Förstår man inte att det leder till den största militära konflikten vi sett i Europa sedan andra världskriget?

Detta visar tydligt att Ukraina bara är en marionett i ett större spel, där USA och dess allierade EU vill provocera Ryssland till ett krig som lägger både Europa och halva Asien i aska. Vad vinner vi i Sverige på det? Vad vinner Europa?

Vad USA vinner såg vi redan efter det andra världskriget när återuppbyggnaden av det krossade Europa räddade den amerikanska ekonomin för det kommande halvseklet. Nu hägrar visionen att dela världen med ett Kina som man tror sig enkelt kunna behärska i nästa skede. När Ryssland är borta. Det är tydligen nu eller aldrig…

Peter Krabbe

285 Responses to Ukraina, sett från öster. Del 4.

  1. Savalle says:

    Ja, det visar tydligt att Ukraina bara är en marionett i ett större spel, där USA och dess allierade EU vill provocera Ryssland till ett krig.

    Men det är intressant att tänka tanken att inte enbart komikern som blivit Ukrainas lilla diktator och
    hans underlydande är marionetter.

    Enligt min uppfattning agerar i stort sett hela den amerikanska statsledningen marionetter och tar order – och ser vi på Rysslands nutida historia, så det är svårt att tro att det inte förhåller sig på samma sätt där.

    Nationerna världen över styrs av marionetter och tidvis uppviglas de mot varandra enligt principen ”divide et impera”.

    Men ibland är alla nationers ledare rörande överens. Då gäller det oftast världsvida frihetsinskränkande åtgärder mot befolkningarna och avskaffande av medelklassen, så att endast en styrande hierarkisk elit återstår, som kan våldföra sig på alla tänkbara sätt mot de förslavade folken.

    Det är detta vi måste kämpa emot!

    Och kampen kan endast ske om den är icke-hierarkisk – allt annat infiltreras och tas över.

    • Savalle says:

      En synnerligen viktig organisation som styr nationernas ledare är Katolska kyrkan.

      Sedan kan vi spekulera om VEM som i sin tur styr där!

      Men faktum kvarstår att denna OERHÖRT förmögna institution – med nationell suveränitet och ambassader i nästan varje nation över hela jorden och med mandat i FN – är en av världens absolut inflytelserika makthavare. Därtill kommer det religiösa inflytande denna
      PENNING-ORGANISATION, NATION och RELIGION utövar.

      Och den allra största maktfaktorn inom Katolska kyrkan är sannolikt de hemliga ordnarna!

      Närmare en och en halv miljard katoliker samt hela den Rysk-ortodoxa kyrkan och hela den Grekisk-ortodoxa kyrkan lyder dess order och infogar sig i dess doktriner. Därtill kommer det ekumeniska samarbetet med de islamska, judiska och protestantiska massorna, som alla är på väg att foga sig under dess ”vingar” – och arbete pågår intensivt för att inordna ALLA religioner och livsfilosofier. Det innefattar flertalet av jordens miljarder människor.

      Katolska kyrkan är en ofattbart mäktig dragare i nationella ledares marionettrådar.

      • Savalle says:

        En gång varje år samlas den absoluta gräddan i USA och käkar middag ihop och håller tal och kliar varandra på krummryggarna. Det sker den tredje torsdagen i oktober. Tillställningen benämns Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner. Man kan ta del av de här spektaklena på internet – och jag rekommenderar starkt att ta en titt!

        Här har vi varje presidentkandidat, alla viktiga politiker, ideologer, skådespelare och andra som gör sig till!

        Presiderar gör kardinalen och ärkebiskopen av New York.

    • Mo says:

      USAs självpåtagna frihetsuppdrag, det är problemet och att de dessutom inte förstår att de är aktörer i ett större spel.

      • Savalle says:

        Det är kul med slipsen, som är obligatorisk för etablissemangets ”lyd-pack”.

        Ser ut som en strypsnara – och så är det nog…

        Alla medlemmar av Kk:s alla hemliga sällskap tvingas svära lydnad och tystnad:

        Alltså har de frivilligt lagt en strypsnara om sin hals – i utbyte mot promotad framgång och makt.

        Lasse, min vän, vad anser du om det?

  2. Mjölner says:

    Postar detta inlägg här då det kan gälla för konflikten i Ukaina.

    Erfarenheten säger, man måste förstå historiska händelser för att kunna förstå dagens. Historien upprepar sig hur man än ser på saken i nutid. Alla vakna skärpta individer vet detta. Tack vare idog forskning har man vederlagt de flesta lögnerna och osanningar som kablats ut vid krig, revolutioner och inre konflikter i länder världen över. Sanningen kryper motvilligt fram så småningom. Just nu pågår en uppgörelse i Ukraina som sysselsätter media och Europas befolkning. Corona är för tillfället lagt på is tillsammans med miljöfasorna.

    Vi har genom historieforskningen fått veta att i alla krig inkl. inbördeskrig, revolutioner och ”händelser” (s.k. events) har globalismen finansierat båda sidorna. Kanske även motståndsrörelserna under täcket. Man har genom olika bankirer pumpat in kapital till stridande parter och på så sätt kunnat styra händelseutvecklingen.
    När sedan bomberna tystnat och krutröken lagt sig kommer man tillbaka och vill delta i återuppbyggnaden av infrastrukturen. Då levereras material och andra nödvändigheter som så småningom ger utdelning/vinst som man girigt slickar i sig. När landet är uppbyggt och välfärden börjar spira kommer vapenlobbyn och vill göra affärer.

    Media har konsekvent skapat två opinioner en för och en emot. Media har här bakom maktridån kunnat styra åsikterna i önskad riktning. Detta sker i högsta grad även i dag. Det är svårt att sätta rätta ord på ett så komplicerat händelseförlopp som ett krig orsakar men det kan misstänkas att konflikten i Ukaina inte är vad den ser ut att vara om man ser den med historiskt perspektiv.

    Väldens stormakter spelar schack och folket tittar på men förstår ingenting.

  3. Palle says:

    Tack Peter för dina artiklar om kriget och för att du ger en öppen och ärlig dialog till allt man läser om detta

  4. Erik says:

    Härligt, härligt Krabbe, du levererar, som alltid. Fantastik bild. What a power!

    Som spinn-of-effekt (inspirerad av dig Peter) klippte och klistrade ihop en egen artikel av mina kommentarer här på bloggen som fick publiceringsstatus på NewsVoice: https://newsvoice.se/2022/03/erik-forsman-analyserar-strategier-i-ukrainakriget/ Här jag håller mig inom ett smalt spektrum – ni vet det där som vi killar kan utan att vi behöva lära oss. Jag är verkligen inte intresserad av de militära och inte det mista vapenintresserad (har en tävlingsluftpistol som jag köpte när barnen kom i tonåren, men de tröttnade snabbt på mina instruktioner hur man blir en pricksäker skytt. Nu använde jag den till att knäppa en och annan mus på landstället) har en uppsättning riktigt bra och dyra köksknivar (älskar att laga mat) det är allt. Men så är det med oss killar…Ser jag ett vapen, så vet jag vad det är utan ett aktivt intresse, så artikeln kom till lite av sig självt, kan man säga. Har vi inte alla killar lekt med plast-lossas-soldater? Byggt militärmodellflygplan och i störta allmänhet lekt krig när vi varit små?

    Tänk att det man är talangfull på, är man inte intresserar av?

    • peterkrabbe says:

      Gratulerar, Erik, till din publicering! Ju mer vi sprider våra budskap desto bättre! Newsvoice har också större resurser att hålla hjulen snurrande än vad jag har, så fortsätt skriv precis som Savalle och Sture på sina medier. Tillsammans gör vi skillnad!
      När jag var liten lekte man cowboys och indianer med all utrustning, till och med kniv. Man såg en film på matinén och drog sedan iväg till skogen med rollfördelningen klar, in i buskarna klara för överfall och bakhåll. Mina barn lekte krig och blev lugna och sansade av det som vuxna, rollerna var färdigspelade och nyfikenheten stillad. När deras barn var i samma ålder hade moraltanterna sagt sitt och krigsleksaker skulle förbjudas. Förmodligen kompenserar de detta i vuxenåldern istället, vilket nog blir värre! Så visst är det bättre att leka av sig som barn än att ta bössan som vuxen.
      Jag påbörjade själv utbildning till sjöofficer, men avbröt när jag insåg problemet med att den som gav order inte alltid var den smartaste i gruppen. Militärens dilemma. Men jag är utbildad på 40 mm luftvärnskanoner om någon behöver hjälp…

      • Erik says:

        Tack, tack. Ja cowboys och indianer var en klassiker även på min tid. Matinéer och sedan ut i ”dungen” (några träd mellan villorna). Som vuxen fick jag anledning att återknyta barnasinnet med diverse strategispel i PCs barndom: Warcraft 1, 2, samt 3. Bäst var ”Red alert” som vi kopplade ihop i ett LAN hemma. Spelade 8 till 9 timmar i sträck med barnens mamma protesterande i bakgrunden. I spelet kunde du använda allt från attackhundar, kärnvapen och fiktiva klimat- och vädervapen. När det var sängdax obligatorisk högläsning ut Sagen om ringen – än mer strategitänkande för att knäcka ondskan. Det är väl ingen dålig start?

  5. Krister. says:

    Obama spenderade 5 miljarder dollar av amerikanska skattebetalares pengar för att störta Kievs regering efter att EU förkastades av Ukraina. 2014 hjälpte Obama till att iscensätta en kupp i Ukraina för att destabilisera regionen och provocera Rysslands president Vladimir Putin att invadera och annektera Krim.

    Två av nyckelaktörerna i den kuppen, Victoria Nuland & Jeff Pyatt, som tjänstgjorde i utrikesdepartementet och faktiskt fångades på bandinspelning av kuppen i Ukraina.

    Nuland tjänstgör för närvarande i Biden-administratören – även känd som Obamas ”tredje mandatperiod” – under utrikesminister för politiska angelägenheter.

    Nyligen vittnade Nuland inför senatens utrikesutskott och förvånansvärt nog var det ingen, inklusive republikaner, som frågade henne om hennes tidigare handlingar i Ukraina.

    2014 sågs Nuland i Ukraina dela ut kakor till demonstranter i Kiev; bara veckor senare blev protesterna våldsamma och ett antal oskyldiga ukrainska medborgare dog.

    Under denna tid hade Nuland ett telefonsamtal med amerikanen Jeff Pyatt för att diskutera händelserna i Ukraina. (Pyatt är för närvarande en amerikansk ambassadör i Grekland).

    Under deras telefonsamtal pratade Nuland och Pyatt om de två individerna…då nationell säkerhetsrådgivare till vicepresidenten Jake Sullivan och vicepresidenten Joe Biden.

    De diskuterade utrikesdepartementets ”val” som premiärminister för en ”enhetsregering” i Ukraina.

    Varför var USA inblandat i denna komplott att välja ett PM för främmande land? Bra fråga! Av mycket ondskefulla skäl; de valde, Arseniy Yatsenyuk.

    Joe Biden var intimt involverad i detta beslut, eftersom Obama hade utsett Joe till ”point man” för Ukraina. Detta var den perfekta möjligheten för Hunter Biden att utses till styrelsen för Burisma Energy Holdings, ett av de största företagen i Ukraina, trots att Hunter inte har någon erfarenhet inom energisektorn.

    Det som hände var att den tidigare regeringen i Ukraina avsattes, och USA, med Biden vid rodret, hjälpte till att iscensätta kuppen och sedan välja den man som de beslutade att skulle leda Ukraina, inte den vederbörligen valda regeringschefen! En de kunde kontrollera.

    I det läckta telefonsamtalet mellan Nuland och Pyatt uttrycktes frustration över EU. Denna kupp orsakade stora konflikter och förlusten av många oskyldiga liv i Ukraina.

    Vad som för närvarande händer där är ett resultat av oroligheter och ständigt maktmissbruk och korruption; på grund av Obama, Biden, CLinton, Soros, Lindsey Grahm & John McCain. Sedan 2014 har tomten fortsatt att tätna.

    Varje dag censureras sanningen, världsnyheter är inte längre tillförlitliga. Det är upp till varje medborgare att undersöka, korsrefera och rapportera våra resultat.
    Den mörka maktkabalen skurar sanningen från internet; vi måste gräva mycket djupare för att lära oss de dolda fakta.

    https://www.bitchute.com/video/BxU6bw9He141/

    • peterkrabbe says:

      Tack, bra och intressant kommentar! Belyser på ett bra sätt USA:s inblandning i Ukraina och de bakomliggande orsakerna. Familjen Biden är som bekant markägare i Ukraina, kanske en bra plats att begrava avfallen från biolabben på?

      • Krister. says:

        Tack för en intressant trilogi som blev en fjärde, eller kanske mer.
        Ja och det är nog varken första eller sista gången USA lägger sig i vilken regering ett land ska ha, riktigt otäckt.

  6. Anna Rehnberg says:

    Helt rätt Peter

  7. Savalle says:

    De tre viktigaste egenskaperna för att förmå stå upp för allt man älskar: sina närmaste, sin tro och sitt fosterland är trofasthet, uthållighet och uppoffring. Här är ännu ett föredrag om Bibelns böcker, som belyser dessa – i våra dagar så bristfälliga – men helt fundamentala egenskaper för att kunna försvara våra högsta värden:

    • eva-marie says:

      Savalle. I det här avsnittet kommer det fram väldigt bra hur Gud ser på sitt folk. Som ett äktenskap, ett förbund. Där är bland annat trofastheten så viktig. Väldigt intressant avsnitt!
      Orden i Hosea kap 6; 6 säger så mycket.
      Vilken fantastisk uppgift David Pawson tagit sig an, när han går igenom Gamla testamentet! Och lärorik för oss. Han sammanfattar liksom andemeningen i böckerna.

      • Savalle says:

        Ja, David Pawson har gjort en introduktion till var och en av Bibelns böcker. Det är oerhört intressant och klarläggande information om historiska förhållanden, kulturgeografi och personer som ger oss sammanhang och förståelse, vishet och tro.

        En annan fantastisk kunskapskälla är Reformationsbibeln. Det är en ny svensk bibelöversättning som bygger på vår gamla svenska reformationsbibel, Karl XII:s kyrkobibel, och på King James Bible från 1611 – och som är befriad från de små men betydelsefulla ändringar som smygits in i de allra flesta av de senare århundradenas bibelutgåvor.
        https://www.bibel.se/

        Där hittar vi de flesta av Bibelns böcker i form av PDF-filer.

        • eva-marie says:

          Tack för länken. Jag får kanske beställa Reformationsbibeln, om den följer grundtexten bättre än andra ex. Min 1917 års översättning från konfirmationen tappar nog snart pärmarna!
          Har också ett väldigt gammalt ex av Nya Testamentet och Psaltaren efter föräldrarna.
          Ordet Textus Receptus som nämns i länken får mig nästan att tänka på en slags dinosaurie:)

          Många av sångerna i Psaltaren har sjungits in av olika artister. Bl a den mycket kända och omtyckta psalm 23. Här är en väldigt fin version som sjungs på hebreiska, med engelsk text under.

  8. Pelle says:

    Interview with General Macgregor: What’s Next In the Ukraine War?

    Robbing Pension Funds Lastest Martin Armstrong

  9. Loa says:

    Oj oj… Där gick han ett steg för långt.. Det han trodde var gemensamhetsmarkering, var infringement on trademark..

    https://www.friatider.se/ilska-mot-zelenskyj-i-israel
    21 mars 2022
    I ett tal inför de israeliska politikerna i Knesset jämförde president Volodymyr Zelenskyj ukrainarnas lidande med judarnas under andra världskriget. Det gick inte hem – alls, rapporterar Jerusalem Post.

    • Krister. says:

      Ja Zelenskyj får nog ta minst två steg tillbaka nu.

      • Jari Norvanto says:

        I högklackat och strassklänning…

        • Krister. says:

          Ja kanske han kan spela blinka lilla stjärna på piano med sin k-k, den lilla komikern som tillsats av USA, jag hoppas att Trump kommer tillbaka och ställer allt i ordning igen, Trump vill absolut inte ha krig och elände, han avslutade flera krig, han vill bara USA:s bästa, det skulle alla regenter vilja, att se till sitt lands bästa utan konflikter.

    • Loa says:

      Jo, DET skulle smaka fågel. ETT sånt generöst erbjudande…:

      The FSB source says the Khazarian mafia also offered a surrender proposal to Russia. The KM say they want to move six million Jews out of Israel and back their real homeland of Khazaria, aka the Ukraine, the source says. They promise to create a buffer zone between Europe and Russia that would not belong to the UN. That is why they are forcing six million Ukrainians out of their homes and into Europe and Russia. By the way, for some reason they have been talking about “six million Jews” for more than a century (perhaps one of our readers could explain why).
      .

      Jim Stones järngarderade sida är nere!
      Och FULFORDs! Från vilken ovanstående kom.

      • Loa says:

        Puh.
        https://benjaminfulford.net/2022/03/21/spring-equinox-marks-turning-point-in-battle-to-liberate-earth/
        Se den rörliga kartan NATO Alliance jan. -49 – mars -22.

        Den isländska hosten förklarade att de har nolltolerans för barnpornografi. Detta för HUNTER BIDENS bilder…
        JIMSTONE.IS GOT SHUT DOWN FOR THE HUNTER BIDEN WITH A LITTLE GIRL PIC.
        Bookmark this backup location, jimstone.is is GONE.
        http://www.voterig.com/

        Yesterday an undersea cable was cut that connected Norway with a satellite station, and it really was cut. It was not an accident. I don’t know why Russia would want to do that, but the fact remains that someone has cut the first cable and that can’t be good.

        • Mjölner says:

          Loa!
          En vidrig video om att mörda ryssar. Man har även sagt på annat håll att Putins islamsoldater skall begravas insydda i grishudar.
          Far och son Biden har mycket snusk i skallen och är ganska kladdiga om händerna.

          Den rörliga kartan om NATO är enligt min mening fel när det gäller Sverige. Sverige har ett dolt partnerskap sedan början på 50-talet. Finland mer öppet efter Sovjets fall. Finland hade ett femtiotal partneravtal med NATO när jag skrev om NATO för ett par år sedan.
          Det störtande planet ser inte ut att vara något passagerarplan, kanske missil eller jaktplan.
          tittat med 300ggr förstoring. Osäkert objekt kan man säga.

          • Loa says:

            Du har ett starkt förstoringsglas

            Boeingplan har kraschat i Kina – alla 132 ombord dog
            2022-03-22
            https://www.nyteknik.se/fordon/boeingplan-har-kraschat-i-kina-alla-132-ombord-dog-7030605
            Dessa fanns tydligen?
            .

            Jim Stone påstod
            ”The United States remote hijacked a China Eastern AIrlines Boeing 737 and flew it vertically to the ground. It was a model that has been around since 1994.
            They used the same remote hijack system that was used with the 911 planes. The United States is the only country that has the Boeing codes,
            the remote hijack capabilities were put in all Boeing planes after 1983 to make it impossible for terrorists to hijack the planes.

            This happened hours after China did not bow down to Washington, and Washington subsequently banned and blacklisted Chinese diplomats from travel. The plane had to have been perfectly intact with no problems to hold together at that speed.
            it was not this model of 737 that had problems. ”
            .

  10. Mjölner says:

    För det första, Amerika har utvecklats till en regelrätt sekt och förtjänar inte längre nationsstatus.

    Det andra,
    EU har svalt samma meny och utvecklas nu till ett ondskefullt monster som äventyrar världsfreden.

    Det tredje
    Har förstått att man skall vara försiktig med hänvisningar till historien och att allt upprepar sig.
    En del bloggare och skribenter har nu fallit för den europeiska svartmålningen av Ryssland och dess ledare. De förutspår ett nytt folkmord liknande det som skedde för 90 år sedan.
    Söndagen den 24 april 1915 inledde Turkiet slakten på armenier. Det blir med vanlig svensk matematik 107 år sedan.

    Nästa folkmord ägde rum i Ukraina 1932-33 90 år sedan, men då var Stalin diktator i Ryssland.
    Man jämför Rysslands nuvarande ledning med Stalin och påstår att Putin nu anammat Stalins taktik att svälta ut Ukrainas befolkning.
    Inte så lite fräckt tycker jag.
    https://data.riksdagen.se/dokument/GV02U291

    • Erik says:

      Har förståelse för detta. Inför min artikel försökte jag verkligen få uppgifter från bägge parter. Omöjligt. Märker själv hur jag antar en mer ”emotionell-pro-Ukrainskt slagsida”; detta från viljan att slåss och offra sig för sitt fosterland. Sådant nationalromantisk ”trams” är jag svar för.

      Det är så här man påverkar människor.

      Har lagt ut svårigheterna i kommentarerna under min egen artikel, som man stöter på när försöker få alternativa perspektiv kring den militära konflikten. Usch!

  11. jorgal59 says:

    Kan ändå inte låta bli att tro att kriget är en del av agendan för införandet av The Great Reset, det passar alldeles för bra in för inte vara det. Läste den här artikeln idag som ju bekräftar det https://www.activistpost.com/2022/03/10-signs-the-war-in-ukraine-is-part-of-the-great-reset.html

    • Jari Norvanto says:

      Jag har inte läst länken, men vill gärna påpeka en sak: Det är lätt att koppla ihop företeelser, inte minst när MSM styr så mycket av allmänhetens varseblivning och den ena påstådda eller äkta krisen kommer slag i slag. Det verkar vara det dramaturgiska greppet för opinionsjournalistiken, alltså etablissemangets megafon – att alltid hålla populasen uppskrämd och rörlig efter makthavarnas viljeriktning.
      Jag tror att Putin är en motståndare till The Great Reset, eller iallafall motståndare till att förlora makten över det nationella intresset. Kanske godtar eller rent av uppmuntrar han somliga aspekter av omdaningen, eller så förhåller han sig rationellt till gällande krafter efter bästa förmåga – en rent pragmatisk maktanalys. Det skulle kunna vara så att kriget i Ukraina från USA:s sida har aspekter av The Great Reset, men inte nödvändigtvis från Putins sida. Det finns ju en mångårig strategisk dimension och existentiell sida för Rysslands vidkommande, i Ukraina.

      • jorgal59 says:

        Nej jag vet inte vad man ska tro. Hoppades länge att Putin krigade mot WEF och The Great Reset men är inte så säker längre 😒

        • Loa says:

          Detta kan göra dig säkrare igen

          Warning: Ukraine is the Great Reset Laboratory of the Global Tech Elite
          by Amy Mek March 22, 2022
          https://rairfoundation.com/warning-ukraine-is-the-great-reset-laboratory-of-the-global-tech-elite/

          Ukraine has been stealthily working hard on being the first nation to implement virtually all the World Economic Forum’s (WEF) Great Reset key hallmarks: Digital identity, Vaccination passports, Universal basic income (UBI), Chinese style Social credit scores, which are all combined in their already operational Diia app.

          The journey started in 2019 after Zelensky had only been in office for just a few months. The “Ministry for Digital Transformation” was founded, with the main task of creating a government platform for smartphones. The Diia app was launched in February 2020.
          … social credit system …
          Two weeks before it went live, Zelensky was named “Guest of Honour” at the World Economic Forum (WEF) summit hosted by the “Great Reset” architect Klaus Schwab.
          Zelenski’s speech at the W E F included the buzzword of a “new normal.” He claimed that current global institutions do not function efficiently and that international security must be rethought.
          as Zelenski put it: “Ukraine is the place where miracles come true […] there is a substantial opportunity to expand new economic sectors”.

          2020, the Ministry finalized a similar deal with Microsoft, which was expected to add $500 million in value. The collaboration is said to be far-reaching, creating a “highly secure cloud platform ecosystem.”

          To attract further investment the so-called “Diia City” was announced in 2020. This is a digital model for an economic zone with tax benefits for tech corporations.
          In other words, a huge tax-privileged technology park for the “Fourth Industrial Revolution” in which man and machine merge. The ultimate goal, of course, is the “Internet of the Bodies,” in which, according to WEF’s plan, the collection of “bodily data via a range of devices that can be implanted, swallowed or worn.”

          The plans are obvious: Ukraine was meant as a Beta Test for the fully networked Great Reset world.

          the WEF praise for the “climate goals of the Ukrainian central bank” no longer sounds like a harmless part of the radical transformation…

          • Mo says:

            The Great Reset ger nog inte upp sin plan så lätt. Tvärtom kanske det vi ser är en upprensning i Ukraina för att kunna fullfölja planeringen. Putin och Schwab kan mycket väl samverka i det här. Nu avlastar Europa en del av den sociala fattigdomsproblematiken som växt sig stark i landets östra region och bombningar möjliggör återuppbyggnad som med dagens byggkapacitet och nya teknik kan gå snabbt.
            I Great Resets planer har även ingått att skapa ett hållbart finansiellt system och USA har haft en önskan att stabilisera dollarn som världens handelsvaluta.
            Det vi ser kan vara en planerad återställning av det finansiella systemet för att hindra en kollaps av dollarn i det växande skuldberget. Allt talar för att Kinas digitala yuan kommer att utvecklas och stärkas som internationell handelsvaluta.
            Digital valuta står i centrum för den nya teknologiska utvecklingen.

            https://asiatimes.com/2022/03/ukraine-accelerates-the-great-reset/

          • jorgal59 says:

            👍 Heja Putin m.a.o 🙂

          • Loa says:

            SVERIGE

            Regeringen vidareutvecklar vaccinpasset
            2022-03-21
            https://nordfront.se/regeringen-vidareutvecklar-vaccinpasset
            — Nu får Digg (Myndigheten för digital förvaltning) i uppdrag att utveckla covidbeviset (Sic.) ytterligare för att fungera även i andra situationer vid eventuella framtida pandemier eller i situationer där det krävs digitala vaccinationskort, säger energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar

  12. Loa says:

    New Reports of U.S. Boots on the Ground in Ukraine Doing ‘Operational Prep of the Battlefield’
    March 20, 2022
    https://beckernews.com/22-reports-of-u-s-boots-on-the-ground-in-ukraine-doing-operational-prep-of-the-battlefield-44467/
    “US special operators are currently on the ground in Ukraine doing ‘operational prep of the battlefield,’ according to a well informed source,” Seth Harp, an investigative reporter and contributing editor to Rolling Stone, reported citing a ‘well informed’ source.
    “The military unit is JSOC’s Advance Force Operations, including members of Delta Force and SEAL Team 6.”

    “The Stuttgart-based SOCEUR has quietly operated out of a training center outside of Kyiv for the PAST SEVERAL YEARS,” Stars and Stripes reported
    https://www.stripes.com/theaters/europe/2022-01-19/special-forces-press-on-in-ukraine-amid-threat-of-russian-invasion-4343248.html .
    “The mission’s focus is assisting Ukrainian forces to defend more effectively against Russian aggression.”

    • Loa says:

      Falska krigsbilder
      https://www.stopworldcontrol.com/ukraine/
      MÅNGA. Ganska “kul”.

      • Just de jag reagerat på fanns inte med i länken, men det har varit bilder med sephiatonade bilder kombinerade med alltför kulörta bilder på människor inklistrade i förgrunden, så att bakgrunden inte kan detaljstuderas, utan mera påverka undermedvetet. Det syns att figurerna i förgrunden inte harmonierar med bakgrunden, även om jag tror att alla som inte har lite koll på PhotoShop lätt luras. Det krävs kanske ett grafiskt öga för att uppfatta tricket.

  13. Mo says:

    Har inte det här stor betydelse för hur USAs och NATOs framtid i Europa kan påverkas. Bla uttalade sig Ungern nyligen om att NATO inte är lika angeläget längre. Känns lite märkligt med handelsrestriktioner mot Ryssland i det här läget. Men det kanske är ett sätt att få andrum ?
    Handeln från Kina, Ryssland och Indien via nya sidenvägen, BRI, kommer att ge hela den regionen ett övertag. Sjövägstransporter kommer att minska betydligt vilket får betydelse för befintliga handelsrutter. Karlshamn kommer att kopplas på via en containerhamn. Systemet förkortar restiden från Kina från 2 månader med sjötransport till 15 dagar på räls !

    https://www.brixsweden.org/karlshamns-hamn-kopplad-till-nya-sidenvagen-och-xian/?lang=sv

  14. Erik says:

    En debatt som blossat upp inte minst i USA är att de som stöder den Ukrainska sidan anklagas för att vara nazister. Det politiska partiet är Svoboda och dessa militär gren är Azova hela rörelsen betecknas som neonazister.

    En effektiv kritik mot väst och NATO. Den andra sidan, den Ryska sidan, stöder du den anklagas du för att vara Putinist (ett smått löjligt ord) således stöder du Putinismen.

    För en politiker eller politisk korrekt opinionsbildare är det livsfarligt för den egna karriären att trampa snett här. Det kan inte vara lätt att balansera mellan två politiska big no, no.

    Här ser vi hur debatten slår knut på sig själv. Det blir lätt så när ord laddas med värden ingen kan definiera.

  15. Marko says:

    Tack för en bra sammanfattning.
    Har du även bra insikter om kopplingen mellan Hunter Biden och Kolomoyskyi? Och således Hunters pappa Joe? Samt andra ledande amerikaners släktingar? Har läst och hört en hel del, och visst finns fog för mer efterforskning för (Trump var inne på det, men utredningen stoppades vad jag förstått…)

      • Loa says:

        Hunter Biden, George Soros, Pentagon & CDC Involved In Ukrainian Biolabs
        March 24th 2022,
        https://www.infowars.com/posts/russian-ministry-of-defense-hunter-biden-george-soros-pentagon-cdc-involved-in-ukrainian-biolabs/

        Russia’s Ministry of Defense (MOD) released a trove of documents Thursday claiming to show proof of the Pentagon developing and operating illegal biolabs in Ukraine.

        The Ministry of Defense of the Russian Federation talks about ”Ukrainian biological laboratories”: Hunter Biden-linked Rosemont Seneca Foundation, Soros Foundation, US Agency for International Development and Centers for Disease Control and Prevention.

      • Loa says:

        It All Comes Together: Hunter, Burisma, Kolomoisky, Zelensky and the “Children Burned Alive in Donetsk”
        March 25, 2022
        https://stillnessinthestorm.com/2022/03/it-all-comes-together-hunter-burisma-kolomoisky-zelensky-and-the-children-burned-alive-in-donetsk/

        Burisma Holdings is owned by oligarch Ihor Kolomoisky, who backed the campaign of President Volodymyr Zelensky and funded the neo-Nazi Azov Battalion, writes blogger Kanekoa the Great https://kanekoa.substack.com/p/how-one-ukrainian-billionaire-funded?s=w

        “The 2012 study of Burisma Holdings done in Ukraine by the AntiCorruption Action Center (AntAC), which was funded to dig up corruption on the Ukrainian President Viktor Yanukovych, instead found that Ihor Kolomoisky ‘managed to seize the largest reserves of natural gas in Ukraine’,” Kanekoa writes.

        “Hunter Biden’s boss and benefactor at Burisma Holdings is the same Ukrainian billionaire-oligarch who also claimed the position of boss and benefactor over Volodymyr Zelensky before he became Ukraine’s president.”

        The “Pandora Papers” leaked by Soros NGOs ICIJ and OCCRP in 2021 “show that Zelensky and his partners in TV production company Kvartal 95 set up a network of offshore firms dating back to at least 2012,
        In 2012, Zelensky’s production company “entered into a deal with Kolomoisky’s media group, which allegedly received $41 million in funds from Kolomoisky ’s Privatbank”, Kanekoa says. Kolomoisky is accused of embezzling $5.5 billion through a PrivatBank subsidiary in Cyprus,

        After the 2014 Maidan Coup, the West began propping up the Ukraine government with $15 billion from the International Monetary Fund. This money vanished almost completely under mysterious circumstances, allegedly through oligarch-held banks like PrivatBank. Some of it may have even gone to the Clinton campaign.

        “After Zelensky’s victory, Kolomoisky, who had spent the last few years living between Israel and Switzerland, returned to Ukraine to keep up his relationship with the new president, nominating over 30 lawmakers to Zelensky’s newly established party

        Igor Kolomoisky was also a “top funder of neo-Nazi Azov Battalion since it was formed in 2014”, Kanekoa writes, who led the Kiev government’s attack on the Russian-majority Republics of Luhansk and Donetsk.
        Over 14.000 people have been killed in the war over Donbass since 2014.
        In October 2014, Human Rights Watch reported that Ukrainian government forces and pro-government militias were responsible for the widespread use of cluster munitions in populated areas in Donetsk city.
        “Donbass has also become one of the most landmine-contaminated places on earth, putting more than 220,000 children at risk,” Kanekoa writes.

        Text messages found on Hunter Biden’s laptop show Hunter asking his lover Hallie, if she believed that he had “children burned alive in Donetsk, Ukraine”. These seemingly bizarre remarks by the President’s son may be a reference to his alleged Burisma boss Kolomoisky, who was also allegedly funding the neo-Nazi Azov Battalion, which is accused of war crimes and the shelling of civilians and children in Donbass.

        • Loa says:

          Igor Kolomoisky was also a “top funder of neo-Nazi Azov Battalion since it was formed in 2014”
          Då fortsätter vi där vi slutade:

          TITTA VAD RYSSARNA HITTADE i Mariupol när de evakuerade civila med tankvagnar:
          Läsa-lätt-manual för grobianer hur man gör mänskliga sköldar
          http://www.voterig.com/na3.html
          March 24 2022
          … how dirty Zelensky’s forces are fighting, here is proof:

          Look at that again. That’s how filthy they were – so filthy they put tanks under the civilians and soldiers shooting above them so Russia would have to rack up a huge civilian death toll. That’s as dirty as it gets.

  16. Pingback: Apropå Ukraina så är det skillnad på krig och krig! | Helena Palena

  17. Pausunderhållning: Pricka in de 180 länderna där Ericson är verksam – mycket belysande folkbildning!

    Mathias Andersson

  18. matte5958 says:

    Vladimir har skaffat sig försprång inom alla vapensystem

  19. stigrydmark says:

    Så skönt med en sansad röst som inte finns i MSM.

  20. jorgal59 says:

    Det är just den biten som gör mig så kluven, WEF eftersträvar ju en ekonomisk kollaps så att man kan införa den digitala valutan och det är ju precis vad man håller på att åstadkomma nu. Antingen spelar kriget dom i händerna eller så är det planerat 🤔

  21. Pingback: Mer vapen till Ukraina – som förbjuder oppositionspartier – Kulturbilder

  22. Erik says:

    ”dödsoffren i Ukraina” https://videopress.com/v/LRIEY3WE

  23. Mo says:

    Regeringen vill införa en ny skatt ” Beredskapsskatt för att kunna höja försvarsanslaget med 108 miljarder /år.

    https://www.tn.se/inrikes/regeringen-forsvaret-ska-forstarkas-kraftigt/

    Mer pengar till värnplikt men för övrigt har politiken inte presenterat något förslag på hur de utökade anslagen skall användas. Även ÖB är osäker på vad som kan och bör levereras. Det nya försvarsbeslutet från 2020 innebär redan planerad förstärkning med utökning av antal värnpliktiga från dagens 5000 till 8000 till år 2024/25. Så om det finns förutsättningar att leverera mer för mer pengar råder det osäkerhet kring.
    Men Magdalena kanske tänker sig andra vägar, skall den fria marknaden få ta över även inom det militära. Då blir det kompisarna från Handels, techentreprenörer, som gör storkovan och lågpris legosoldater som konkurrerar med lönen.
    Våra politiker fortsätter den inslagna linjen, den representativa demokratin förtär oss själva.

    https://www.breakit.se/artikel/32089/techprofilerna-kraftsamlar-for-att-starka-europas-forsvar-maste-bygga-effektiva-losningar

  24. Erik says:

    KM (Khazariska maffian) är väl alla bekanta med i dag. Denna ”saga” kom för några år sedan att spridas i altmedia världen. Det är meningen att vi alla ska ogilla KM, precis som alla ogillar maffian.

    Någon Rysk tsar kom att tröttna på detta rövarband och tvingade dem att välja religion samt kom att skingra detta folk som senare spreds ut över Europa och senare världen. Lokalisera vi Khazariska rike eller landet hamnar vi suprise suprise i Ukraina. Det kan därför vara en inplanterad myt från ryska tankesmedjor, ämnar att kratta manegen och få till en undermedvetet acceptans för en framtid invasion där vi skall hysa föga goda tänker om rika judiska oligarker på den ukrainska sidan.

  25. Mjölner says:

    Saxat från Nya Dagbladet.
    Den profilerade amerikanske översten, tidigare Pentagon-rådgivaren Douglas MacGregor, har samtidigt gått ut och avrått utomstående länder från att skicka vapenleveranser eftersom kriget i praktiken är en hopplös kamp för Ukrainas del och i praktiken bara leder till ett ökat blodbad helt i onödan.

    Vi har tur som inte hamnat i krig med tanke på vad Svenska försvarets representanter står i TV och häver ur sig. Patetiskt.

    https://nyadagbladet.se/inrikes/trots-kritiken-regeringen-skickar-mer-vapen-till-ukraina/

    The sitting duck, Peter Hultqvist är inte bara samvetsöm, han är även samvetslös och korkad som utsätter både Ukraina och Svedala för detta. Han är nu efter sina korkade uttalanden en levande måltavla för ryssarna. Hur kan en svensk minister, som tillika är försvarsminister och skall sköta landets försvarspolitik, uppföra sig så destruktivt och fånigt. Han skämmer ut sig offentligt. Vi har nog med de övriga fullständigt hjärndöda regeringsmedlemmarna och inkvoterade riksdagsledamöter. Kvalitén är jämn och så låg att det saknas motstycke på internationell nivå.

    • peterkrabbe says:

      MacGregor har bra synpunkter och ser läget kristallklart i sina analyser. Det EU gör nu är ju komplett vansinne och kan bara leda till fler dödsoffer och total demolering av såväl byggnader som infrastruktur. NATO måste deklarera att något medlemskap för Ukraina inte är aktuellt det närmaste decenniet. Istället drar man samman 140.000 man vid gränsen, varav 100.000 är amerikaner, och höjer stridsberedskapen. De första som skall in är naturligtvis EU:s 40.000 man som kanonmat, amerikanarna kommer sedan som ockupationsstyrka för att spela vinnare och rättmätig förvaltare av det ”räddade” landet.
      Det kan ju knappast finnas någon tvekan om att Sverige, som främsta provokatör utanför NATO, kommer att bli måltavla i en utökad konflikt. Gotland är ett givet mål liksom vår elförsörjning norrifrån. Serverhallarna i Norrland försvinner direkt. Utan el har vi ingen kommunikation inom landet och får sitta i mörkret och undra vad som händer utanför husknuten. Är det inte läge att avsätta både regering och riksdag? En klar majoritet av det svenska folket vill varken ha NATO eller krig med Ryssland.

  26. Lennart says:

    Tack för en läsvärd serie om Ukraina!

    Aktuellt nu; Zelenskyj förbjuder politisk opposition.
    Här är de 11 politiska partier som Ukraina förbjuder (nordfront.se)

    Hur det gick till när ”försvarsorganisationen” NATO bombade i Jugoslavien påminns vi om här
    Nato bombar Jugoslavien (nordfront.se)

  27. Mo says:

    Hur stor betydelse har Putins självsvådliga handel med olja utanför dollarsystemet haft för det aktuella krigstillståndet ?

    https://www.dagensps.se/bors-finans/energi/indiens-plan-for-att-kopa-billig-rysk-olja/

    Länder vilka tidigare har försökt bryta sig ur systemet som Irak och Libyen gick det inte så bra för.

    http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/04/konspirativt-beteende.html

  28. Loa says:

    Öster om fronten
    23 mars 2022
    https://www.nyhetsbanken.se/2022/03/oster-om-fronten.html#more
    Den tyske ekonomen och numera mediekritikern Thomas Röper, bosatt i Sankt Petersburg och redaktör för tyska nättidningen Anti-Spiegel, var nyligen tillsammans med några andra västjournalister inbjuden som en av de första utländska journalisterna att besöka konfliktområdet i östra Ukraina.
    Här är hans första rapport från den 17 mars.

  29. Loa says:

    http://www.voterig.com/na4.html
    24 mars -22
    JUST IN: RUSSIA HAS ANNOUNCED IT HAS OFFICIALLY TAKEN MARIUPOL
    Right after that ship supplying the effort was blown up and two similar ships skedaddled. The takeover of Mariupol was mostly launched from the port of Berdyansk which is approximately 35 miles southwest of Mariupol. There is little question that the attack on the ships was a last ditch effort by someone, no one is certain who that ”someone” was at this point, or whether the missile came from Ukraine or elsewhere.

  30. Mjölner says:

    Regeringen anslår 10 milj. extra till MPF (vår senaste myndighet) för att som man säger
    – ”genom­föra informa­tions­insatser i syfte att öka all­män­hetens förmåga att stå emot otill­börlig informa­tions­påverkan”.

    Svamlet fortsätter.
    “Att den svenska befolk­ningen har en medvetenhet kring de hot mot demo­kratin som des­informations­kampanjer kan utgöra är av största vikt.”

    Svenskarna har alltså ett hot mot något som försvann för ganska länge sedan, DEMOKRATIN.
    En övermaga fräckhet från Morgan Johansson som i sig tillsamman med kollegan Hultqvist utgör ett betydligt större hot mot Rikets Säkerhet än den obefintliga demokratin. Vi skall betala extra för att lära oss vara PK med andra ord. Vi måste se till att omgående avlägsna och få bort dessa socialdemokratiska marodörer från makten. Ljugemans transportstyrelseläcka är glömd och förlåten han är tillbaka i laguppställningen. Gömd och glömd i byrålådan bland andra tvivelaktiga grejer.

    Svenskarna har inte krigat på över 200 år d.v.s. sedan Kung Karl stupade vid Halden.
    Vi skulle, som en del påstår, vara fredsskadade på grund av det förhållandet.
    Kung Karl härjade som historien förtäljer även han i Ukraina, men fick på moppe och schappade till Turkiet där han enligt berättelsen lärde sig laga kåldolmar. Receptet tog han med hem till Sverige. Kruxet är att nu för tiden har man manipulerat odlandet av vitkål så nu går det knappast att tillverka en svensk/turkisk kåldolm längre. Kålbladen är fortfarande hårda och spröda efter förvällning och går sönder.

    Det tycker jag också är ett hot mot den obefintliga demokratin. Jag gillade kåldolmar.

    • Jag föreslog på Newsvoice att Mogge skulle satsa 10 miljoner på att bilda myndigheterna om EKMR, dvs folkets rättigheter visavi statens förtryck. Inga myndigheter som omfattas av mitt skadeståndsmål har ens försökt begripa sig på Europakonventionen, än mindre har de lagprövat och utdömt enligt Skl (skadeståndlagen0) trots att lagen är inkorporerad i regeringsformen.Utöver JK själv är även Arbetsförmedlingens generaldirektör medlem i Hilda, intresseorganisationen för kvinnliga jurister. Varför inte fokusera på EKMR och strunta i om juristerna är män eller kvinnor. Kanske inte så märkligt att Anna Linds röst tystades?

      • Mjölner says:

        När det gäller EU/Sverige och rättvisan råder moment 22
        Du måste i vederbörlig ordning ha prövat fallet i svensk domstol innan EU kan komma ifråga.
        (Inte mina ord) Det betyder att du måste igenom minst två instanser kanske tre innan fallet kan föras vidare till EU-domstolen. Måste du gå till HD får du, som det heter, inget prövningstillstånd. Det är här som Hilda/Ruben träder in och agerar bromskloss. Det är sällan eller aldrig någon privatperson lyckas erhålla någon form av skadestånd. Undantag finns men är sällsynta. I Sverige blir domen nästan alltid till Staten/Myndigheten eller företagets fördel. Domstolarnas njugghet är givetvis politiskt betingat, speciellt när staten är inblandad.
        Vi lever i en modern tid där myndigheter och politiker fullständigt skiter i medborgarna.
        Det här var inget glatt budskap men jag hoppas du inte tappar sugen. Hoppet o.s.v.

        • Jag är väl medveten om ”den svenska modellen”, men sedan Europakonventionen fick förlängningen in i den svenska Skadeståndslagen genom proppen 2017/18:7 ”Skadestånd och Europakonventionen”, har Europadomstolen gett JK uppgiften att vara författningsdomstol. Det är alltså på JK:s bord som mina pärmar med kommenterade bilagor ska landa inkom kort. Först därefter blir det rantande i domstolarna. På sätt och vis vore det bättre eftersom de vittnen jag måste kalla för att få klarhet i deras uttalanden och ageranden, är anställda av rättssystemet – eller vad man nu ska kalla det. Det kommer nog dock inte att hända!

          https://www.dagensjuridik.se/nyheter/ar-jk-en-forfattningsdomstol-vad-sager-andra-jurister-om-denna-komplexa-fraga/

          Oavsett utfallet blir mitt 25 år långa erfarenhet av myndighetsförtryck inkluderande 10-talet myndigheter intressant som utgångspunkt i den folkbildande text som jag publicerar framåt höstkanten.

          • Mjölner says:

            Advokatens ord om den svenska rättvisan.

            Jag är av uppfattningen att kunskapen om Europakonventionen och den metod som krävs för att tillämpa den, alltjämt idag generellt är otillfredsställande hos de rättsvårdande myndigheterna i Sverige, även om det finns öar av ljus på den eljest svarta oceanen.

            Kompetens synes dock finnas hos JK och på så sätt vore det bra om hög konventionskompetens samlades på ett ställe. Men JK får dock – trots hög kompetens – alltjämt anses vara njugg när det gäller att utdöma skadestånd.

            • Det är en lång väg att vandra innan EKMR tillämpas utan påtryckningar, men tids nog – om inte globalisterna lyckas ta över juridiken innan dess – så ska vi nog kunna lära myndigheter att göra rätt från början genom att tillämpa lagstiftningen innan målen når JK och efterföljande domstolar. Det är märkligt att det ska vara så trögt!

            • Många trix hindrar rättvisan. Nedan ett av hoten eftersom mitt skadeståndsanspråk omfattar en tingsrättsdomare:

              ”Justitiekanslern (JK) och Justitieombudsmannen (JO) har skapat ett regelverk för att slippa pröva ärenden som känns obekväma för svenska staten och som strider mot befintliga lagstiftningen som talar om hur domare skall följa lagen i olika ärenden. Det syftar till att det inte skall gå att utreda vad som hänt när domare inte följer lagen och hovrätten inte beviljar prövningstillstånd i Sverige.”

              http://www.bankrattsforeningen.org.se/Tidningsartiklar3/tidning396.html

      • Mo says:

        carina, dina tankar är helt rätt i tiden men du ligger bara steget före. Det är inte lätt att hänga med i den framsyntes tankar alla gånger. Eftersom politikerna väldigt bestämt avfärdar tjänstemanna ansvar så måste det till en motvikt som följer upp med sikte på den enskildes rättigheter. En kvalitetskontroll om du så vill.
        Arbetet är i sin linda det gäller att försöka påverka genom rätt forum. Och Hilda kan säkert bli bra på sikt med rätt personer och rätt perspektiv. En kanal in till ett nytt tänkesätt ?

        https://lnu.se/kurs/manskliga-rattigheter-i-europa/vaxjo-deltid-engelska-vt/

        • FN:s deklaration är 70 år gammal, och har förhalats både i Sverige och annorstädes. Främst genom ovilliga inom politik och juridik. Det är obegripligt at tjänstemännen i regering och myndigheter har fått hållas genom att få svenska medborgare att skämmas för de överträdelser de utsatts för. Säkerligen har många hört frasen – ”men tänk på de fattiga i krig som konstant lever under hot, vem är du att gnälla?!”

          Ja, det är bra att det startar kurser på universiteten även söderöver, i uppsala och sthlm har de nog rullat ett tag. Jag vill särskilt nämna Jacob F Sundberg, en ostracerad professor som konstruerat avancerade kurser för studenterna. Tyvärr har jag inga formella juridiska studier, men föredrag utifrån mitt fall skulle funka – särskilt med facit i hand! 🙂

          • Mo says:

            Till slut tvingas svenska politiker och juridiska företrädare att acceptera att även svenska medborgare omfattas av mänskliga rättigheter. EU öppnade kranen, många droppar små snart blir det översvämning, det tog 30 år. Sveriges internationella anseende sitter löst i många avseenden.

            • Ja, det är enligt mn mening skamligt! Sverige som marknadsför sig som en humanistisk välfärdsstat är egentligen en rövarkula!

              • Mo says:

                Det är många svenska arbetstillfällen som är beroende av vår internationella solidaritet. Vad ska de göra den dagen andra länder inte vill ha våra pengar och våra humanistiska insatser. De kanske tycker att vi skall börja med att lösa våra egna problem.

                https://www.regeringen.se/internationella-jobb/

                • Ja, kanske betala ut sjukförsäkringarna?

                  Jag insåg idag att det Baals lakejer håller på med nu är att vrida även de mänskliga rättigheterna 180 grader. Systemövergripande a la Orwell känner vi ju tll, och Patricia Tudor Sandahl har skrivit om hur Tio Guds bud skruvats, och som sagt nu även EKMR. Högutbildade ska inte få sjukersättning eller sjukpenning på halvtid:

                  https://www.gp.se/debatt/psykiskt-sjuka-till%C3%A5ts-inte-beh%C3%A5lla-avancerade-jobb-1.4637285

                  De ska istället ta enkla arbeten. Inte alls vad som sägs i Art 29, punkt 1;

                  1. Var och en har plikter mot samhället, i vilket den fria och fullständiga utvecklingen av
                  hans eller hennes personlighet ensamt är möjlig.
                  2. Vid utövandet av sina rättigheter och friheter får en person endast underkastas sådana
                  inskränkningar som har fastställts i lag och enbart i syfte att trygga tillbörlig hänsyn till och
                  respekt för andras rättigheter och friheter samt för att tillgodose ett demokratiskt samhälles
                  berättigade krav på moral, allmän ordning och allmän välfärd.
                  3. Dessa rättigheter och friheter får inte utövas på ett sätt som är oförenligt med Förenta
                  nationernas ändamål och grundsatser

                  • Mo says:

                    Försäkringskassan är en av dessa myndigheter som slår knut på sig själv och är utom räddning. Den skapades under en tid när det var stort behov av arbetskraft ute i arbetslivet.
                    Idag har vi oftast motsatsen, det är en orsak till att personal pressas ut från befintliga tjänster och det är komplexa faktorer som ligger bakom. En sak är sig lik i ett konkurrenssamhälle, det är alltid den svagaste som drabbas. Avveckla Försäkringskassan och ersätt med en modell som är anpassad till dagens samhälle. Någon form av medborgarlön skulle säkert vara till fromma för många.

                    • Ja, det är en lösning som skulle fungera bra och som är lönsam redan nu. Det gäller att se upp för covidpass och tvångsanslutningarna till ett socialt kreditsystem som Dan Eliasson och Mogge säkert som Amen i kyrkan vill införa.

                    • Mo says:

                      Det blir inte gratis förstås då gäller det att förhandla fram bra villkor. Nej till vaccinpass men kanske till ett socialt kreditsystem som skulle kunna utföras så att det gagnar alla involverade. Låt oss säga 10-20 tim/v utifrån din förmåga.

                    • De kan ju kalla det vad de vill, huvudsaken är funktionen och villkoren. Självklart fritt från censurerat tänkande, det skulle innebära totalitarism. Men varför inte en insats för det allmänna en dag i veckan? Får bara medborgarna välja själva så kan inte jag se något problem med en sådan organisation, och den som är för sjuk slipper förstås. Men om medborgarna har känslan av att arbeta för det allmänna och inte för eliten som idag, så tror jag de flesta skulle försöka klara av något. Det är tvånget i världsordningen herre/slav som är problemet, liksom sorteringens effektivitet. I ett autentiskt system, byter man bara med någon som har ett annat arbete, t ex till ett kontorsarbete om man har brutit benet, eller till något mera utvecklande inom de områden som man vill lära sig mer om. Det blir kanske inte så effektivt, men varför ska vi nödvändigtvis ha bråttom? Bättre att ha roligt! ”Vi är bara helt oss själva när vi leker”, sa någon psykolog eller pedagog, kanske Vygotsky?

  31. Pingback: Ukraina, sett från öster. Del 4. | Varjager's Weblog

  32. Mo says:

    Putin ger sig inte så lätt, nu måste de ovänliga länderna som vill köpa rysk gas betala med rubel. Det uppdagas alltmer vem som är den starkaste spelaren.

    https://www.friatider.se/putin-kraver-betalt-i-rubel-rysk-gas

  33. Savalle says:

    Politikerna som tog bort större delen av Sveriges försvar:

    (Internet glömmer aldrig)

    Och har man inget försvar får man stå med rumpan bar!

    • jesslar53 says:

      Sverige menar nog att man kan kompromissa och förhandla bort en hotsituation utan pondus..

      • Savalle says:

        – Men hur kompromissar man bort vapensändningar till ett land i krig?

        – Och hur kompromissar man bort att en främmande nation tillåts installera sina robotvapen i vårt land riktade mot en tredje nation?

        Är detta den neutralitetspolitik som Sverige står för?

        • jesslar53 says:

          Ja man undrar hur dom har tänkt sig förmodligen att stå upp med NATO till våran nya värlsdordning. Tror ej den blir av när Ryssarna har upprättat ett bättre system än Nazi Zelinskyi . Då kan man fundera på om vem som är in charge för detta proxy krig ,, kanske båda parter är covid älskare. Inte lätt att förstå när mäniskor dör i ett arrangerat krig igen kanske se på tillverkarna av matriel SAAB Bofors etc Wallenberg * magdalena andersson ???

    • Erik says:

      Nikita Chrusjtjov: ”alla länder har en armé, sin egen eller någon annans”.

      • Mjölner says:

        Du menar den importerade muselmanarmén?

      • Savalle says:

        Ja, när Sverige inte har något eget försvar så har vi heller ingen militär suveränitet, utan kan lätt bli indragen i krigsallianser.

        Inom loppet av tjugo år har svenska ledande politiker avvecklat såväl svensk politisk suveränitet som svensk militär suveränitet.

        Istället för ett militärt försvar har Sverige från och med årsskiftet ett psykologiskt försvar.

        Här ringer Ingemar Ljungqvist upp en ansvarig medarbetare på det kanske allra nyaste tillskottet i Sveriges (i skrivande stund) 343 myndigheter – Myndigheten för psykologiskt försvar:

        • Savalle says:

          – Även svensk ekonomisk suveränitet har avvecklats inom dessa år.

          – Och svensk inre suveränitet har avvecklats inom dessa år. Sverige har blivit ett land i upplösning: etiskt, etnisk, moraliskt..

        • Mjölner says:

          Att svenska politiker och regering vill ha ett psykologiskt försvar är inte så konstigt.
          Meningen är att de själva tror sig behöva det för att skydda sig mot medborgarnas listiga intriger,
          Bli inte så arg Savalle, du blir bara med förbannad då.

          • Det förefaller logiskt att upprusningen och tillströmningen av nya myndigheter snarare syftar till ett starkt och effektivt försvar mot medborgarna inför den kommande globaliststaten, än som ett försvar av Sverige mot Ryssland eller någon annan stat som de själva pekar ut som fiende.

        • Erik says:

          Alliansfrihet eller neutralitet (mellan två supermakter) är något många tycks längta tillbaka till. För det första måste man förstår hur en supermakt tänker och agerar. I samband med Snowdens avslöjande kom det fram att NSA (USA) avlyssnat bland andra Tysklands toppolitiker inkl Angela Merkel något som våra medier tog fasta på och rapporterade sin fördummande och naiva vana trogen genom att problematisera: ”man avlyssnar väl inte sina vänner”? Vadå vänner? En supermakt har ingen vänner utan endast allierade och en allierad är du så länge du gör exakt vad supermakten vill att du ska göra, i annat fall är du att betrakta som en fiende.

          Det finns inte förutsättning för en möjlig alliansfrihet ty det kräver två komponenter: en eget stark militärmakt kombinerad med ett spelande under täcket med bägge supermakterna med en sådan finess och på ett sådan snillrikt sätt att man själv gynnas och det kväver en smartness som möjligen Palme behärskade, men den nivå av genialitet var det länge sedan någon politiker klarat axla. En supermakt behöver inte vara intelligent, endast brutal. Att vara den lilla spelaren som springer i mellan är likt en dubbelagents roll som gör detta så skickligt att det gynnar en själv.

          • Mjölner says:

            Erik!
            Det du skriver om, samt på slutet agent med dubbelroller, försökte Sverige med efter krigsslutet och framhöll på alla upptänkliga sätt och vis sin s.k. alliansfrihet i fred och neutralitet i krig.
            Hur pass skickligt motparterna uppfattade det svenska agerandet kan jag inte bedöma.
            Man kan i alla fall läsa mellan raderna att i fredstid var de tre stormakterna England, USA och Ryssland inte särskilt imponerade av det svenska agerandet när det gällde försvars- och utrikespolitiken. Sveriges agerande kan helt enkelt kallas dumdristigt och mycket riskfyllt. Alla regeringar med respektive statsministrar har därmed riskerat rikets säkerhet sedan krigsslutet. Man håller stilen i dagsläget med provokativa utspel och hög svansföring.
            Man har inget lärt av sina misstag eller historien.

            Allt detta snack och skryt var bluff. Till yttermera visso hölls det svenska folket ovetande om denna riskfyllda balansgång. Vi har varit naiva långt innan svetsar´n kom på uttrycket.
            De flesta har i dag glömt eller förträngt det svenska biståndet till Hitler och att Sverige var till viss del fram till 1943 starkt pronazistiskt. Det fanns många porträtt av Hitler på väggarna.
            Det finns mycket som är diskutabelt när det gäller detta ämne. Dagens politiker saknar all kompetens att sköta sig själva och inte minst sköta en nations angelägenheter.

            • Erik says:

              Detta kan du säkerligen mycket mer om än mig – jag tittar bara på utkomsten. Efter Palmen försvann lades hela politiken om. Lyssnar man på vänstern spelade Palme under täcket med USA/NATO under hela sin regeringstid. Lyssnar man på högern var han en kommunist och rysk spion. Det var vad jag menade med utkomst.

              Sedan vad det gäller socialdemokratin:

              -Över 63,000 svenskar tvångssteriliserades mellan 1920 fram till 1976.

              -Vad hände egentligen bakom taggtrådsstängslen i de 14 hemliga och hårdbevakade koncentrationsläger som fanns i Sverige under kriget som Tage Erlander var högste chef över?

              -Socialdemokraterna som krävde att nazisterna skulle stämpla ett rött ”J” i alla judars pass, så man lättare skulle upptäcka judarna vid svenska gränsen och skicka de tillbaka?

              -Världens första statliga rasbiologiska forskningsinstitut (Ernst Wigforss och Bengt Lidforss, ) som skulle bevisa den ariska rasens överlägsenhet redan 1921 i Uppsala. Sossar bägge två.

              -Varför fick kommunistdiktatorn Josef Stalin tillstånd att bedriva 8 ryska fångläger i Sverige under krigets slutskede som i praktiken var sovjetiskt territorium? V

              Varför och av vem fick Adolf Hitler all den​ högkvalitativa järnmalm som han behövde för att på rekordtid bygga upp världens modernaste krigsmakt?

              -Varför dessa enorma lagerförråd strax utanför Luleå som Sverige upplät till Adolf Hitlers krigsmakt under kriget mot England och Ryssland på nordkalotten?

              • Mo says:

                Och av de ca 65 000 tvångssteriliserade var 90% kvinnor. Märkligt, man kan fundera över vad som var selektionens kriterier. Helt klart finns det en bias. Men det kanske var arvsynden som skulle skäras bort ?

                • Erik says:

                  KM (Khazariska maffian) är väl alla bekanta med i dag. Denna ”saga” kom för några år sedan att spridas i altmedia världen. Det är meningen att vi alla ska ogilla KM, precis som alla ogillar maffian.

                  Någon Rysk tsar kom att tröttna på detta rövarband och tvingade dem att välja religion samt kom att skingra detta folk som senare spreds ut över Europa och senare världen. Lokalisera vi Khazariska rike eller landet hamnar vi suprise suprise i Ukraina. Det kan därför vara en inplanterad myt från ryska tankesmedjor, ämnar att kratta manegen och få till en undermedvetet acceptans för en framtid invasion där vi skall hysa föga goda tänker om rika judiska oligarker på den ukrainska sidan.

                  Ras och intelligens. Det var främst undermålig och som ansågs degenererade som t ex resande folket och framför allt personer med låg intelligens, som man ansåg hotade den svenska germanska folkets överlägset. Skrämmande att skriva dessa sanna rader. Typiskt Socialdemokraterna som är en skapelse av frimurarna. Samma folkmord i dag i form av vacciner.

                • Kvinnorna kanske helt enkelt inte vågade sätta upp mot överheten och protestera mot manliga läkare som i sig själva redan hade mycket makt och lätt kunde utöva förtryck? Kvinnor generellt hade väldigt lite att säga till om även inom familjen och eventuellt äktenskapet. Kanske mäns personliga åsikt respekterades i högra grad i patriarkatet?

              • Mo says:

                Din lista kan kännas tung för alla dem i Sverige som är sysselsatta med FNs och andra organisationers projekt för att upprätthålla mänskliga rättigheter runt om i världen. Mycket har sopats under mattan men till slut kryper det ut. Å andra sidan kan man hävda att det var en mörk historisk period och Sverige var inte värre än andra länder under den tiden. Men tvångssterilisering av kvinnor ända in i modern tid får nog anses vara unikt. Det blir svårt att strida för kvinnors och flickors rättigheter runt om i världen med detta i bagaget. Vi måste städa på hemmaplan för att öka vår trovärdighet. En kvinnlig statsminister är en bra början. Hjälp till självhjälp så att säga.

                • Rainer Fuellmich konstaterade i folkdomstolens presentation av covidärendet, att FN sedan 2019 stod helt under finansoligarkernas kontroll.

                  • Mo says:

                    Isåfall blir utsattheten ännu större, en hållhake som måste kompenseras med ett kontinuerligt migrationsflöde ?

                  • Mo says:

                    Precis, det destruktiva självberikandet. Det finns nog inget som kan trigga det lika starkt som pengar. Det blir till slut som ett gränslöst missbruk, du behöver mer och mer för din överlevnad. Det blir en destruktiv besatthet som till slut upptar själva livet. Doften av guld i bankvalven. Dessvärre tycks inte sedlarna ha varit rätt behandling. Inte ens följden av svältande utarmade människor har kunnat hindra missbruket. Vem kan hitta lösningen, ett system som inte är beroende framkallande ?

                    • Michael Tellinger är en Sydafrikansk forskare utanför ramarna, som också är president för partiet Ubuntu, vilket startade som ett projekt där människor arbetar tre timmar i veckan, och får sina behov täckta av det.

                      Det finns mängder av filmer om honom och Ubuntu, och nedan ett föredrag som mot slutet presenterar Ubuntu Party. Jag vet inte hur det gått för projektet, men Tellinger är en genuin människa.

                      ”Michael did a presentation at the Global Breakthrough Energy Movement (BEM) conference in 2012. In this session, he describes free energy system from ancient civilisations, and finishes off with his model for a society based on contributionism, or UBUNTU.

                      See more at http://www.ubuntuparty.org.za/p/docum… and http://www.zuluplanet.com

                      Michael Tellinger’s presentation of the annunaki and more! MUST WATCH!

    • Mjölner says:

      Var befann sig Reinfeldt och Bildt vid det här tillfället. Det var väl moderaterna som slutligen verkställde mordet på försvaret och kallade det för särintresse. Tolgfors var även han en tomhylsa.utan krut. Alla minns vi Estonia och tsunamin som blottlade de svenska politikernas handlingsförlamning, OK Persson och sossarna satte igång förstörelsen. Alla föll så småningom in i kören att det var onödigt med ett svenskt försvar. Åkesson räknades inte på den tiden.

      • Savalle says:

        Sveriges riksdag har ETT parti. Det har olika namn och färger – och färgerna bildar en symbolisk regnbåge.

        Samma politik har förts sedan sjuttiotalet – oavsett vilket parti som regerat: mer makt till storfinansen och deras internationella organisationer och företag samt nedrivning av nationen Sverige Det har under tiden kommit in nya partier, men väldigt snabbt har de införlivats i partiet.

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Partihandel

  34. jesslar53 says:

    Ytterligare 5000 pansarvärnsskott från Wallenbergs flicka, av ett land som förklarat sig neutralt .
    Nu väntar vi bara på en false flag attack , Biden svamlar om chemattacker och atombomber..men vi vet ju vem som är specialist på false flag operationer.

    https://www.svenskafreds.se/upptack/vapenexport/vapenindustrin-i-sverige/

  35. Savalle says:

    Mer om bio-vapen från ukrainska laboratorier och dess planerade spridning med hjälp av myggor och flugor:
    https://exploringrealhistory.blogspot.com/2022/03/us-ran-gruesome-bioweapon-research-in.html

    För tankarna till ”Flugornas herre”…

  36. jesslar53 says:

    W. Engdahl med sin nyktra syn på sammanhangen

    http://williamengdahl.com/englishNEO9Mar2022.php

  37. Eclipse says:

    Rothschildgubben som inte var en Rothschildgubbe…

    Andy Poupart, mjukvaruingenjör och på äldre dar stilförebild:

    https://www.instagram.com/styleafter50/

    https://www.keikari.com/english/interview-with-andy-poupart/

    https://therake.com/stories/ever-the-twain/

  38. jesslar53 says:

    Jag tror att vi pratar endast med varandra på denna blogg , hur får vi andra att tänka efter.
    Min pensionärs grupp har alla övertygelse att Putin är galen !! SVT är det enda media dom samlar information ifrån. Att Putin borde skjutas utryckte en kvinlig pensionär, då sa jag att jag ej höll med då ville hon ej resonera med mig ( säger så du så då går jag), Svensk indoktrinering har fullständigt tagit över sunt förnuft.. DDR i kvadrat..

    • Pensionärsgrupper kan du nog räkna bort som mottagliga för folkbildningen. Statistiken säger att 5% av sveriges befolkning läser bloggen enligt Peters uträkning, och det innebär en riktigt bra megafon!

      • jesslar53 says:

        Ja precis, någonstans måste man börja , men det stora indoktrineringskomplexet har en stor fördel att nå ut till varje stuga , en paralell är då Orwells 1984 med att alla ser på denna fyrkant och ej bryr sig om något annat.

        • Exakt! Det är tunnelseendet som indoktrineringen orsakar som är själva huvudproblemet. Det gäller att få upp en tråd i väven som man kan dra i, och sedan fortsätta att nysta efter hand som man har tid, lust och ork. Dina pensionärer lyckas inte hitta revan eftersom de inte fattar att det finns en. Där ligger skillnaden mellan ignorans och noscience (det finns kanske ett begrepp även på svenska?) Ignorans är förstås att strunta i information fast man vet att den finns, även om man inte orkar lyssna eller fördjupa sig. Noscience är att inte veta att det finns en tråd att dra i. Därmed ser man inte ens revan, d v s problemet.

          • Det är därför lärare måste presentera information på många olika sätt, så att alla elever/studerande kan hitta sin ”kanal”. Filmer, ljudfiler, texter + egen bearbetning kan bryta igenom en barriär och skapa ett ”halleluja moment!” Kanske en utmaning att knäcka dina pensionärers motstånd? 🙂

            • jesslar53 says:

              Ja Carina min fru är lärare och de har blivit så att eleverna med uppbackning av föräldrana ifrågasätter t.e. kunskapsprov, ???Så det är nog ,så att fördumma befolkningen eligt Frankfurth skolan är satt i system ,,,tex att lära ut en pyramids area eller cubic ersätts med vilka begränsningareor som finns???? tyvärr blir jag alltför irrierad ,, hej

              • Olof Palmes skötebarn för skolan var mängdläran…:-)

                • Loa says:

                  Oh fy, påminn mig inte. MItt intelligenta barn utsattes för detta trams. BL.A.
                  Varför ville Palme det? Trubba av spirande hjärnor?

                  • Erik says:

                    Växte upp med mängdlära i skolan – vi boken: ”Hej Matematik”. Minns att vi fick lära oss tecknet genom en film i svartvitt där människor utklädde till troll gapade med munnen mot den större mängden (eller om det var tvärt om?).

                  • Hur gammal är du egentligen, Loa?! VI hade mängdlära på mellanstadiet och jag är född 1961. Ja, troligen ville han förenkla matten – för de med svårigheter kanske? Delmängder ringades in med rosa och blå linjer i exemplet, men syftet var obegripligt…

                    • Erik says:

                      Visst var det obegripligt, men underhållande. Syftet var kanske att popularisera matematiken? Det hade räckt med ”Fia med knuff” för att lära sig mängdlära på den här naiva i form av en tärning.

                      I en cirkel finns en mängd (element) och jag trodde de avsåg värmeelement. En mängd kan vara mindre, större eller lika stor.

                    • Kanske hög tid att implementera mängdläran på högskoleprovet. Välj mellan logik och mängdlära! 🙂

  39. hllviken says:

    2014: sänt från en TV-station i Kiev som finansierades av US-Embassy och EU. Den som uttalar sig heter Bogdan Boutkevitch. ”You need to kill 1.5 million people in Donbass”.

    • Sture says:

      @hllviken,
      hur skall vi veta att den översättningen är korrekt. Han kanske säger något helt annat än det som står i den engelska översättningen?

      • hllviken says:

        Var och får tro på vad de vill. Videon har varit uppe sedan 2014 och de som anser det är felöversatt har haft alla de gångna åren på sig att påtala det i så fall. Youtube är ett globalistiskt företag, ryssfientligt, så hade de haft chansen skulle de tagit bort videon. Dessutom är Ukrainas hatiska inställning till ryssar känt sedan decennier tillbaka. Kanalen är finansierad av den makt som genomförde statskuppen 2013-14.

        • Mo says:

          Vad jag förstår har hatet samband med Holodomor. Många av de urkrainare och kulaker som gick under av svält ersattes av ryssar i de nya kollektivjordbruken under Stalinepoken.

          • hllviken says:

            HOLODOMOR utfördes av Sovjetkommunister som var en slags judar. (KHazarmaffian) De dödade ≈ 66 miljoner vita ortodoxkristna. Dessa kristna var både etniska ryssar och slaviska ukrainare.

            • Loa says:

              och svenska vikingaättlingar.

              • hllviken says:

                KIEVAN RUS hade kopplingar till svenskar. KHazarerna är helt motsatt.

              • Mo says:

                Precis och andra etniska minoriteter. Som i forna Jugoslavien. Vi får hoppas att detta inte är orsaken till konflikten inte minst med tanke på Sveriges förändring i modern tid som accelererat under 2000-talet. Ett politiskt system kan vi alltid modifiera. Annars kanske den nya teknologin börjar sortera i våra gener.

            • Mo says:

              Menar du att det underliggande hatet egentligen är riktat mot kommunismen ?

              • hllviken says:

                Nej, inte endast. Frågan är vem som ska kontrollera Östukraina. Denna önskan har flera aspekter. Vitalt för kommande generationers överlevnad.

                Etnisk identitet har störst betydelse enligt vad jag vet. Men det är komplicerat.

                • Mo says:

                  Det är bättre att ta ifrån dem deras maktmedel dvs det konstruerade penningsystem, se min och Carinas tråd ovan. Att börja sortera utifrån etnisk tillhörighet är en oerhört riskfylld väg som bara leder tillbaks till klantänkande och till slut degeneration. Då uppkommer det osunda.

                  • hllviken says:

                    Jag avskyr förtryck i alla former. De som är insatta hur vår mänskliga värld fungerar nu, säger det är mycket svårt eller omöjligt att störta. T.ex. dr Zelenko säger att endast ett gudomligt ingripande kan rädda mänskligheten ur ondskans klor.

                    • Ja, det är precis vad jag brukar säga, och ett ingripande kommer om det är nödvändigt. Det ser väldigt dystert ut, så vi får kämpa på så gott det går med motståndet i det stora och i det llla. Kanske det inte är fråga om ett direkt ingripande, utan ett indirekt, t ex i en form som innebär att makteliten själva trampar i klaveret på något sätt som är omöjligt att reparera.

                      I Sveriges myndigheter har tjänstemännen gjorts till medlöpare, FSK har dubbla e-postkonton som de vidarebefordrar oönskade mail till. En oändlig räcka av handläggare byts ut mellan varje kontaktsituation, och en oändlig räcka av överklaganden sätts i spel eftersom myndigheterna inte gör rätt från början. De har fått instruktioner om att göra fel. Vi får inte längre pröva vårt ärende i två instanser, det tar stopp redan efter tingsrätten/förvaltningsrätten eftersom det krävs prövningstillstånd för hovrätten och Högsta domstolen.

                      Så det är sannerligen ett system i ett sluttande plan, och endast en fullständig avveckling är möjlig – vi får helt enkelt börja om från början, med god hjälp från ovan!

                    • Mo says:

                      Ibland behöver man andrum och då kan det vara bra att tänka så. Det innebär att du inte har gett upp och anpassat dig till ondskan. Det inger hopp.

  40. jesslar53 says:

    En intressant blogg som jag följer ser ut att vara objektive??

    https://southfront.org/russia-creates-new-economic-reality/

  41. Mjölner says:

    https://fof.se/artikel/2020/1/kina-ritar-om-varldskartan-med-nya-sidenvagen/

    Som någon nämnt här bland kommentarerna så bygger Kina nu en ny Silk road ett jätteprojekt.
    I länken ovan ges intressant information om mastodontbygget BRI

    Man får bl.a.veta att endast 25% av svenskarna är positiva till Kina.

  42. Erik says:

    Larry Fink vd för självaste Blackrock går offentligt ut och deklarerar att globalismen är död. Hur f-n ska man tolka det? https://www.friatider.se/toppglobalisten-putin-har-dodat-globaliseringen

  43. Erik says:

    ”Kina säger nu om kriget i Ukraina, att de respekterar alla länders rättigheter till territorial integritet och vill verka för att diplomati och fred uppnås, samt att båda sidornas säkerhetsfrågor skall tas i beaktande. Kina har inte öppet tagit ställning för någon part men undvikit att följa i västs spår med odelad fördömning av Rysslands agerande. Kina menar vidare att FN:s säkerhetsråd bör leda som konstruktiv part i fredsförhandlingarna. Mycket tyder på att Ryssland och Kina kommer att fördjupa sin handel, vilket kan komma att förstärka ländernas ekonomi samt att allt mer handel kommer att ske i kinesiska yan istället för dollar och euro”.

    https://gantrack2.com/t/l/6698414/4_MDQyMjE5OTE5MDM=/

    Precis detta problematiseras i min artikeln. https://newsvoice.se/2022/03/erik-forsman-analyserar-strategier-i-ukrainakriget/

    Vi behöver här uppmärksamma den Kinesiska hållningen för att kunna göra några utfästelser om framtiden. Kinas roll är avgörande, som de dessutom mycket väl känner till. Det är belysande att Kina har den hållning vi borde ha.

    Många förståsigpåare vrider sig nu i våndor. Alla de som varit säkra på att Kina skulle gå ”all in” på rysk sidan vid en eventuell militär konfrontation med väst.

    • Mo says:

      Kanske är det så enkelt att Ryssland frigjort sig från dollarberoendet medan Kina fortfarande behöver den. Vi skall vara glada över att Kina är den starke, en dollarkollaps skulle definitivt inte gynna oss men USA behöver lära sig att bli civiliserade.

      • Erik says:

        Bra tänk där Mo: Ryssland försöker frigöra sig i och landet villkorar köp av bland annat olja i Rubel, smart. Då ökar efterfrågan på landets valuta. Du är på rätt spår. Vid en hastig blick får du ca 10 000 RUB för 1000 SEK. En krona är alltså värd tio gånger mer. Detta i sig säger ingenting från svenskt perspektiv, för samma vara blir lika dyr för oss då priset bara stiger, men det är något annat för Ryssarna som inte får lönestegringar i takt med att Ruben blir mer och mer värdelös.

  44. Erik says:

    Dessutom: Expo och Eskilstuna-Kuriren i luven med varandra om ”nazister”. https://www.friatider.se/expo-och-eskilstuna-kuriren-i-brak-om-nazister-i-ukraina

    Hur ställer sig judar till de så kallade nazisterna i Ukraina?
    Tja, Azovbataljonen har mycket goda relationer med israel också https://www.globalresearch.ca/israel-links-ukraine-thriving-neo-nazi-movement/5774657

    Samma situation med sionister i USA som visar solidaritet med nazister
    https://electronicintifada.net/content/israel-lobby-group-adl-rehabilitates-hitlers-accomplices-ukraine/35021

    Slår debatten knut på sig själv?

    • Lennart says:

      Finns även historiska kopplingar utöver de nu aktuella mellan sionister och den gamla tyska nationalsocialismen. Begreppet nationalsocialismen skall ha myntats och använts för första gången av Moses Hess, även kallade den förste sionisten och kommunistrabbinen. Han var lärofader till Karl Marx och Friedrich Engels. Samtliga var medlemmar i frimurarsällskap med koppling till illuminaterna.

      Hess avsåg nationalsocialismen för det judiska folket medan han för icke judarna hade reserverat ”proletariatets diktatur”, vilket genomfördes i Ryssland genom en statskupp 1917. Bolsjevikerna använde till en början hakkorset som symbol. Finns beskrivet i författaren Jyri Linas bok ”Under skorpionens tecken”.

      Enligt Lasse Wilhelmson är NS en av flera ingående element i sionismen.
      Under 1930-talet samarbetade sionisterna med de tyska nationalsocialisterna för att överföra judar till Palestina; se ”The Transferagreement”. Till minne av samarbetet tillverkades en medalj med hakkorset på ena sidan och den sexuddiga stjärnan på den andra. Finns på bild.

      • Erik says:

        Vissa hävdar att det var värre än så, nämligen att Adolf Hitler var en bolsjevik och sionist.

        -Han arbetade för Kurt Eisners revolutionära regering och var en vald sambandsman och propagandist för de kommunistiska soldaternas råd av den bayerska sovjetrepubliken.

        -Hitler var en kommunistisk informatör, underrättelseagent för Reichswehr och spion.

        -Kapten Karl Mayr och general Erich Ludendorff valde vicekorpral Adolf Hitler för att leda ett antisemitiskt och antibolsjevikiskt nationalsocialistiskt parti, och hur de gjorde honom till en ”tysk Jeanne d’Arc”, farlig demagog och krigförande diktator.

        -Hitler infiltrerade det tyska arbetarpartiet, bytte namn till det nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet och ersatte dess ledare Anton Drexler.

        -Hitler lät Brittisk flykt vid Dunkirk,

        -Han såg till att förlora slaget om Storbritannien.

        -Motsatte sig Operation Sea Lion.

        -Hitler samarbetade med Sovjetunionen, för att sedan attackerade det och en säkrade sitt eget nederlag.

        -Hitler, som aldrig förklarade krig, förklarade krig mot Amerika.

        -Hitler lät Hermann Göring medvetet förlora kriget som han hjälpte Hitler medvetet starta.

        -Hitler offrade medvetet upprepade gånger sina soldater till sovjeterna och gav Stalin förhandskännedom om sina planer.

        -Hitler vägrade att förhandla fram en fred vid krigets slut och istället utfärdade Nero-orden som uppmanade tyskarnas självmordsförstörelse.

  45. Krister. says:

    De ryska påståendena om att presidentsonen Hunter Biden varit inblandad i att driva labb för biologiska stridsmedel i Ukraina är korrekta, avslöjar Daily Mail. Sonen hjälpte en underleverantör åt det amerikanska försvarsdepartementet att etablera labb i Ukraina för forskning om dödliga sjukdomar som kan användas som biovapen, visar dokument på hans laptop.

    https://www.friatider.se/joe-bidens-son-bakom-labb-biologiska-stridsmedel-i-ukraina

  46. Loa says:

    Toppglobalisten: Putin har dödat globaliseringen
    Publicerad 26 mars 2022 kl 08.12
    https://www.friatider.se/toppglobalisten-putin-har-dodat-globaliseringen
    Den ryska invasionen av Ukraina har satt punkt för tre decennier av globalisering. Det säger Larry Fink, vd för fondförvaltaren Blackrock
    Länder och företag väntas nu tvingas göra sig mindre beroende av andra länder, eftersom det bevisligen kan vara riskfyllt att förlita sig på att den internationella handeln fungerar.
    ”De tvingas till nya analyser kring deras tillverkning och verkstadsaktivitet utomlands”, skriver Larry Fink

    BlackRock: ”Ukrainakriget bromsar globalismen”
    Publicerad: 2022-03-26 14:00
    https://nordfront.se/blackrock-ukrainakriget-bromsar-globalismen
    ”Den ryska invasionen av Ukraina har stoppat globaliseringen som vi har upplevt de senaste tre decennierna”, skriver BlackRocks judiske VD, Larry Fink.
    Fink framhåller vidare att kriget har ”förvärrat polariseringen och extremistbeteendet vi ser över samhället idag”.
    ”Världen genomgår en förändring: Rysslands brutala attack mot Ukraina har vänt upp-och-ned på den världsordning som har rått sedan slutet på kalla kriget för trettio år sedan”, skriver Fink.

  47. Erik says:

    För er lata som inte löser böcker (Usch) så går det bra att lyssna när man till exempel diskar: https://www.bitchute.com/video/9CDGFb3KTDR8/

  48. Erik says:

    Till sist för er Putinkramare kommer här en sammanfattning av boken: ”Putin’s Reign of Terror the Permanent Revolution in Our Time”

    Varning detta är en knippe mycket provocerade texter för alt-right rörelsen. Håll till godo:

    Den 16 augusti 1999 valde duman Vladimir Putin till premiärminister i Ryssland. Han mötte enormt motstånd mot sitt styre. Den 26 augusti 1999 började Putin attackera det tjetjenska folket under förevändning att undertrycka den islamiska internationella terrorister och som svar på ”lägenhetsbombningarna” som Putin skyllde på tjetjenerna, men som i själva verket var KGB:s (FSB) verk. Dessa internationella terrorister arbetade för Putin, inte mot honom. Putin fick snabbt den popularitet han från början ville ha och använde den för att höja sig själv till den höga tronen i en ny rysk diktatur. Vladimir Putin återupprättade snabbt Sovjetunionens kommunistiska diktatur med hemlig statssponsrad terrorism som gav en förevändning för att ständigt utöka statsmakterna. Putin tog över kontrollen över media och förföljde avvikande journalister och isolerade därmed sin kommunistiska kleptokrati från offentlig granskning.

    Vladimir Putin har använt tjetjenska terrorister som förevändning för att invadera Tjetjenien och i Ukraina samt Syrien har Putin ställt tjetjener mot tjetjener för att intensifiera striderna och förstärka förstörelsen. Dit de tjetjenska terroristerna går följer Putin och den ryska militären efter och ockuperar. Trump sände inte trupper till Syrien.

    I dag strider tjetjenska terrorister på samma sida som Putin i Ukraina.

    Är det inte anmärkningsvärt att både Tramp och Putin bägge önskar ett svagare NATO?

    Putin och Trump har samarbetat för att undergräva NATO från att ändra sitt uppdrag från att försvara Europa från Ryssland. USA har istället utkämpat självförstörande krig mot muslimer – att förstöra deras länder till förmån för Ryssland och Israel.

    Betänk den hycklande roll neonazister spelar för att undergräva NATO och främja Vladimir Putin, och Putins hyckleri när det gäller att stödja ”fascister” utomlands samtidigt som de förbjuder neonazister samt nationalister med förevändningen att bekämpa antisemitism i Ryssland. Och hur är det med libertarianismens kontrollerade opposition mot kommunismen, såväl som Murray Rothbards antiamerikanska sovjetiska apologetik och Ron Pauls avslöjande ryska apologetik.

    Ayn Rand avslöjas som en kommunistisk och sionistisk subversiv och medlem av den sovjetiska ”Trust”. Trotskistiska neokonservativa styrde det republikanska partiet och har i samverkan med Ryssland och Israel vidarebefordrat den marxistiska permanenta revolutionen över hela världen med falsk flagg-terrorism och oändliga krig. Med tanke på amerikanernas ovilja att utkämpa fler självförstörande krig mot islam, bär Putin nu facklan av Trotskijs permanenta revolution och engagerar sig i obeveklig falsk flagg-terrorism. Han strävar efter att förvandla hela Europa till vasallstater som tjänar ett nytt och utvidgat eurasiska Sovjetunionen. Kommunisterna iscensätter konflikter mellan bolsjevikiska antifa och deras neonazistiska tvillingar för att destabilisera västvärlden till en kris, då kommunisterna kommer att anstifta inbördeskrig och invadera. Kommunisterna slutade aldrig kämpa under andra världskriget och försökte begå folkmord på det tyska folket som en hämndaktion och ett sätt att förhindra ytterligare ett kontrarevolutionärt krig mot den ryska bolsjevismen.

    Sovjeterna skapade den moderna antisionistiska rörelsen och använder den för att främja muslimsk invandring till Europa och Amerika, och för att driva en kil mellan den nordatlantiska alliansen och Israel, till förmån för en rysk-israelisk alliering.

    • Savalle says:

      De som styr i bakgrunden använder sig av symbolik som är okänd för de flesta.

      Här är en intressant artikel i Daily Squat som visar en mycket betydelsefull symbolisk handling utförd av Trump och Putin tillsammans:
      https://www.dailysquat.com/donald-trump-vladimir-putin-enjoy-riding-bareback-together/

      Vi ser att dessa båda presidenter rider tillsammans på en och samma häst.

      Två män som rider på samma häst är symbolen för TEMPELRIDDARNA – och här ser vi ett foto på en staty med två tempelriddare som rider på samma häst:
      https://www.123rf.com/photo_59241891_knights-templar-statue-situated-outside-temple-church-in-london.html

    • Mjölner says:

      Jag håller med trots risk för verbal lynchning!

      Det är det jag alltid har sagt till alla Putinkramare, han är en skurk och barnamördare.som listigt hela sin maktperiod lurat hela världen, även kineserna.Det är på tiden att han blir stoppad. Biden har alldeles rätt, han borde avsättas. Vi kommer alla att hamna under Putins kommunistiska KGB-diktatur om vi inte handlar nu. Det var synd att de allierade som planerat inte bombade Ryssland till stenåldern efter krigsslutet. Då kunde Europas länder och USA kunnat dela upp bytet utan några extra småkrig. Hitler lyckades ju inte kväsa ryssen. Både USA och NATO har hela efterkrigstiden gjort fruktlösa försök att sluta fred med de aggressiva ryska kommunisterna men inte fått gehör. Nu har false-flag konflikten i Ukraina slutligen visat den ryska tjekans nakna blodiga terroransikte. Det är ett vansinnigt projekt att invadera det oskyldiga Ukraina och ställa till massmord utan anledning. Hela EU och västvärlden hatar Putin.

      • peterkrabbe says:

        Ojdå! Har du börjat lyssna på CNN? Jag tycker att vi skall försöka föra en objektiv debatt här på bloggen. Räcker inte mina artiklar som grund för det så är kanske detta fel forum?

        • Mjölner says:

          Lugn, lugn, jag menar givetvis inte allvar med inlägget. Menat som satiriskt svar på Eriks provokativa sammanfattning ur boken han hänvisar till. Det skulle föreställa ett prov på den nuvarande politiska korrekta linjen fast den är åt helsefyr fel.
          Jag är nog Putinkramare och ändrar inte åsikt så här abrupt. Men försiktighet är en dygd skall tänka på det.

          Dina artiklar gillar jag mycket och har alltid gjort sedan första gången jag råkade snubbla in i din blogg. Två själar kanske samma tanke slog det mig.

          • peterkrabbe says:

            Tack då är jag lugn igen! Det blev för mycket med Eriks provokationer – det räcker mer än väl med det vi redan har på bordet!

            • Loa says:

              Såg detta (oannonserade) ikväll sö. 27 mars på tv2.
              Så vinklat och lögnaktigt och givetvis med gapande hål. Bland talking heads satt Victoria Nuland och kvittrade, och Johan Brennan gav sin syn…

              Dokument utifrån: ”Putins väg mot kriget”
              ” Amerikansk dokumentär från 2022. President Vladimir Putins invasion av Ukraina den 24 februari mötts av en våg av sanktioner i aldrig tidigare sedd omfattning. Miljontals människor har flytt i vad som kallas den värsta flyktingkrisen i Europa sedan andra världskriget. Ett okänt antal människor har dödats och atomvapenhotet har ökat. Vad ledde Putin och världen fram till denna katastrofala situation?. Producerat år 2022. ”

  49. Erik says:

    Tes, antites samt syntes. Det är alltså inte bara familjen Rothschild et consortes som styr USA som finansierar bägge sidor i en konflikter, utan detta har Sovjetunionen också gjort åtskilliga gånger på exakt samma sätt: iscensätta konflikter som leder till inbördeskrig var vid landet invaderar för att skapa ordning ur kaos. Det värsta scenariot vore om både Ryssland och USA/NATO styrs efter samma ordning (iscensättning på samma övergripande sätt) alltså bägge sidor stöds av samma finansfamiljer? Tror att konflikter vi ser och analyserar är olika saker på olika strukturella nivåer, men högt upp möjligen samma skit.

Lämna en kommentar