Förnekelsens apostlar…

                                               glasruta

När media nu försöker samla intrycken efter det värsta jihadistdådet i Europa, blir resultatet en blandad kompott. I Sydsvenskan skriver Heidi Avellan att ”Väst får inte vika sig för jihadisterna”, Per T Ohlsson ondgör sig över att EU knakar i fogarna under nationalismens återfödelse och Olle Lönnaeus bidrar med det mest intelligensbefriade uttalandet hittills: ”Ett krig pågår. Men det är inte – som mörka krafter påstår – ett krig mellan religioner eller mellan nord och syd. Utan ett krig mellan oss som tror på demokratin och det öppna samhället – och dem som vill förgöra det”.

Jaså, så jihadisterna har inget med religionen islam att göra? Är islamisterna förespråkare för demokrati och ett öppet samhälle? Vem är det då som vill förgöra vårt samhälle? Lönnaeus vet tydligen något som vi andra inte vet. Annars torde det vara välbekant för de flesta med förståndet i behåll att islamisterna syftar till att införa kalifatet med sharialagar i våra västländer, att man ser demokratin som raka motsatsen till islams underkastelsefilosofi, att ISIS är deras militära spjutspets i detta syfte och att Muslimska Brödraskapet svarar för den långsiktiga omvandlingen genom inflyttning och muslimsk befolkningstillväxt kombinerad med bibehållen segregation. De mörka krafterna i Lönnaeus värld är tydligen vi som har ambitionen att upplysa den sovande befolkningen om vad som pågår i våra länder, i strid mot medias skönmålning av en påstådd men icke existerande integration. Var finns nu alla imamer som borde gått ut i media och stöttat demokratin i Lönnaeus definition? Istället fylls nätet av muslimska hyllningar av deras hjältar för ”den vackra hämnden”.

Lönnaeus har rätt i att vi befinner oss i ett krig, men han irrar omkring på slagfältet och vet inte varken vem som är fiende eller vän. Med sådana soldater är kriget redan förlorat. Frankrike har nu insett hur verkligheten ser ut, att detta inte är tillfälligt utan bara början på något ännu värre och jag har inte minsta tvivel om att Frankrike kommer att försvara sig. Grunden för ett försvar är tron på och kärleken till sitt land, detta är något som fransmännen är bra på till skillnad från svenskarna med sitt förgörande självförakt och sin naivitet. Det Goda Folket kommer att bli första offret i detta krig. När såväl Frankrikes president som dess folk talar om ett krig, då talar man om verkligheten. När Sydsvenskan talar om krig är det ett koketteri i åskådarleden, till intet förpliktigande.

Peter Krabbe

 

9 Responses to Förnekelsens apostlar…

 1. tomas says:

  ”Världsideologier lever på utanförskap – och där bär politikerna det totala ansvaret”.
  Simon Bank

 2. Carsten says:

  I s.k. välfärdssamhällen som grundar sin existens på legaliserad plundring
  (F. Bastiat: “See if the law takes from some persons what belongs to them,
  and gives it to other persons to whom it does not belong.
  See if the law benefits one citizen at the expense of another
  by doing what the citizen himself cannot do without committing a crime.”,
  där staten tränger in mera och mera i människors liv, degenerera dom som tror att man kan köper trygghet med (mer och mer) av ens frihet, inom bara några få generationer till varelser med gravt inlärd hjälplöshet.
  Vi är nu i en (självförvållad) situation där det krävs
  – insikt om att vi är i livsfara
  – kunskap, förmågan och viljan att försvara oss

  Insikten om livsfara finns hos en liten del av befolkningen, fast den största delen är fortfarande i förnekelse ellerl ignorans.
  Kunskap finns inom polisen och militären,men förmågan och politisk vilja att försvara oss finns i ,enligt min mening, alldeles för liten omfattning för att kunna rädda oss.
  Likt tamboskap har majoriteten av medborgarna förlorat sitt oberoende, kontakten till verkligheten, förmågan att försvara sina liv, sin frihet och sin egendom. Vi är som höns som ligger alldeles stilla när man har vänd dom på rygg, i väntan att ”någon annan” skall göra något. Men ”någon annan” ligger även den på rygg, a la Lönnaeus , yrandes sammanhångslöst , verklighetsfrämmande, oförmågen att göra ngt livsuppehållande.
  Det finns varken mental eller fysisk beredskap för överlevnad i tillräcklig stor omfattning.
  Och bilan faller…
  Detta vi uppleva nu är resultatet av när människan, i all välmening, tror att ostraffad kunna sätta lagen om naturliga urvalet ur spel.
  Naturens lag gäller. Alltid: Det som inte är livsduglig går under.
  Livsduglig är i långa loppet den/det som vill och kan försvara sitt liv, sin frihet och egendom/revier och kan lätt anpassa sig till förändrade omständighter.
  Inget därav ser jag idag i vårt land…
  Detta är evolutionens lag: Ät eller blir äten/Döda eller blir dödat. Vinn eller försvinn.

  För vår del: Mission faild. Game over.

 3. TonyMalmqvist says:

  Men är då förklaringen till denna så simpla svenska naivitet att vi i Sverige inte har befunnit oss i krig på mer än 200 år? Dessvärre verkar det inte bättre än så.

 4. Göran says:

  ”Utan ett krig mellan oss som tror på demokratin och det öppna samhället – och dem som vill förgöra det”. Ungefär likadant uttryckte sig Jan Björklund i SVT.

  Det som tydligen inte tycks gå upp för dessa försvarare av det öppna samhället är att enligt SCB är muslimer i majoritet i Sverige runt år 2050 och förmodligen ännu tidigare om nuvarande mängd av arbets-sökande-invandring får fortgå. Därefter är det bara att räkna tiden innan vi har sharialgar och en massa annat islamskt påfund i Sverige.

  Kort och gott så ska det öppna samhället försvaras, samtidigt som de gör allt för att krossa det.

 5. Geebee Mossberg says:

  Som vanligt, ett helt lysande inlägg!

 6. Det värsta av allt är att svenska skattebetalare genom våra myndigheter tvingas betala bidrag ersättningar och vård av IS anhängare. Svenska folket borde ställa KRAV på svenska myndigheter att vi INTE vill vara med om att finansiera människor med anknytning till terrororganisationer som IS. Här har FÖRSÄKRINGSKASSAN och deras naiva och ofta helt inkompetenta handläggare en central roll. Man ska våga vägra att betala vårdkostnader för återvändande IS krigare och anhängare till dessa. Om svenska politiker och myndigheter vägrar lyssna bör man kontakta utländska media och visa på att Sverige idag aktivt finansierar IS genom att betala bidrag till anhängare av denna terrororganisation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: