Hittar Trump till träsket?

trumps-generaler_1

Kommer generalerna att avsluta några krig?

Mina förhoppningar på Trumps förmåga att, som han själv säger, Drain The Swamp i USA:s administration har varit stora. När han nu börjar presentera kandidaterna till toppositionerna i sin regering har man anledning att spärra upp ögonen. Vad händer egentligen?

Finansminister blir Steven Mnuchin, en bankir med ett 17-årigt delägande i den ökända bankirfirman Goldman Sachs bakom sig. Till hans meriter räknar Trump att ha köpt IndyMac Bank för 1,4 miljarder dollar för att därefter sälja banken vidare för det dubbla beloppet. Att detta gynnade Mnuchin betvivlar vi inte, men vem fick stå för notan? Sannolikt det amerikanska folk som placerat sina tillgångar där. Till hans ”meriter” hör också att ha arbetat för Soros Fund Management. 2004 grundade Mnuchin Dune Capital Management Investments med fastighetsbranschen som specialitet. Om Dune var inblandat i bolånekraschen 2008 eller inte vet jag ärligt talat inte, men blotta tanken känns inte bra. Mnuchins specialitet anses också vara finansieringen inom nöjesindustrin, särskilt filmbranschen som helt styrs av den judiska lobbyn. Mycket längre in i oligarkernas värld kan man knappast komma utan att gå direkt på Rothschild och Rockefeller.

Detta blir än tydligare när vi ser på Trumps val av handelsminister, Wilbur Ross, som kan skryta med att ha arbetat för Rothschild Inc. under 25 år! Ross hade där som huvudsyssla att rekonstruera olönsamma företag i megaformat, något som normalt brukar innebära nedskärningar av arbetskraft med arbetslöshet som följd. Sedan 2000 driver Ross egen investmentfirma och platsar nu bland oligarkernas miljardärer. Till sin hjälp får han Todd Ricketts från an annan känd finansfamilj, med huvuduppgift att sköta skattepolitiken. Hur dessa mångmiljonärer skall kunna motivera den vanlige amerikanen att betala sina skatter är för mig en gåta.

Det verkar helt enkelt som om Trump fiskar upp pirayor ur träsket istället för att dränera det, eller kanske har han inte hittat rätt träsk? Låt oss innerligt hoppas att jag har fel.

Man studsar också inför utnämningarna inom försvar och säkerhet, där sex pensionerade generaler är tilltänkta för höga poster. Som nationell säkerhetsrådgivare har vi Michael Flynn och som försvarsminister är James Mattis tilltänkt. För inrikes säkerhet föreslås generalen John Kelly. Jack Keane och David Petraeus är två andra generaler som diskuteras för den nya regeringen. Ett problem för Trump kan bli att det finns en karenstid om sju år för militärer innan de får ingå i ett regeringsarbete, något undantag för detta har inte gjorts sedan andra världskriget! Trump uppger sig gilla det militära tänket. Efter att levt en stor del av mitt liv under 1900-talet går mina tankar till en militärjunta…

Trumps upplägg liknar lite socialdemokraternas att avlöna kriminella för att de skall bli snälla och ansvarskännande. Det är en riskabel metodik. Än så länge håller de flesta amerikaner god min och litar på Trumps omdöme, jag själv ser tecken som jag inte vill se – en intensifiering av NWO istället för motsatsen. Det finns anledning att följa utvecklingen mycket noga, kommer Trump att leverera det väljarna trodde eller går vi ur askan i elden?

Peter Krabbe

59 Responses to Hittar Trump till träsket?

 1. angela says:

  Tack snälle rare för att du hjälper till att kolla upp. Man får inte tro att det blir lätt för Trump. Han har redan fått bojor annars skulle de inte släppt fram honom. Om han inte gör eftergifter hade han nog inte varit kvar i livet. Det är GANGSTRAR, MÖRDARE vi har att göra med. De släpper inte taget, makten, utan vidare för att vara snälla. Genom sitt långvariga maktinnehav sitter de väldigt säkert i sadeln. Fortfarande har inte tillräckligt många insett vad som pågår utan uppträder som nyttiga idioter till etablissemanget. Reinfeldts uppträdande i Skavlan igår var både förskräckande och tragiskt. Hur kan folk applådera sådant strunt? Jag tittade på Alice Vikander och hon såg inte speciellt bekväm ut. Är det något med henne så borde hon inte heller göra det. Hon kanske tillhör dem som sett igenom.

  Idag meddelar SR i Ekoutsändningarna om Trumps telefonsamtal med Taiwan som fick ”Vita Huset att rycka ut”. Vilka är Vita Huset? Bara Obama eller de som sitter kvar sedan Obama går? Intressant, som han tyckte själv, var Trumps efterföljande twitter.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6579172

 2. angela says:

  Ja, det är en riskabel metodik, som aldrig har lyckats. Men vi måste hoppas och inte låta oss ta steget in i elden. Nu måste vi sätta hälarna i marken och spjärna emot när vi fått andrum. Låta det bli ett andrum. Vi måste stödja de hederliga, kunniga och insiktsfulla inte minst i Sverige. Inte ge upp demokratin eller nationen. Inte tillåta att de förvanskar begreppet med allsköns bråte. Det finns bara ett ord för demokrati och det är demokrati. Finns inte ”populistisk demokrati” eller ”disciplinerad demokrati” eller ngt annat påhitt som urholkar ordets betydelse.Man kan bara vara mer eller mindre demokratisk. Det är skrämmande att folk idag inte vet vad demokrati är och hur man försöker manipulera begreppet. Thomas Funcke talade bra i SR, P1 om det.

  Mosul och Aleppo får inte bli det normala. Eller vetenskapen vid universiteten som i Arabemiraten. Det är en skrämmande bild av framtiden som tornar upp sig runt omkring oss. Ett antal globala städer och/eller regioner där en gangster/tyrann styr över en folkmassa som inte har några kopplingar till varandra får inte bli verklighet. 250-års minnet av Tryckfrihetsförordningen diskuterades lite men långt ifrån tillräckligt. Vetandets värld tog upp framtidens vetenskap utan yttrandefrihet. Professorerna som fanns där ville inte gärna prata om det. Just det. En svensk professor beskrev i SR om plåstren som de äldre får och sa ”avlivning”. Genast kom en massa samtal i Ring P 1 från dem som inte klarade av att höra sanningen. Säger vi inte orden för hemskheterna så finns dem inte. Vilket självbedrägeri.

  Vilken hemsk tid att inte våga säga sanningen utan repressalier. Piskas, få halsen avhuggen, eller händerna om man inte vill forska fram nya sofistikerade plåster eller annat som tar död på en själv, föräldrar eller barn? Leva i skräck för att ett barn råkar kritisera makten och få tungan utskuren? Hamna i et nytt Mosul eller Aleppo av för makten obekväma och springa gatlopp i kulregnet från människor som vi inte kan urskilja som ”vän eller fiende” eller ”vi och dom”. Forska fram nya varianter på drönare som är så små så ingen kan se dem men de finns i ditt hem och kan utan vidare utplåna de dina. Vill vi ha denna nya sköna värld?

  Tack Peter! Du är ovärderlig. Och alla ni som hjälper till att fylla kommentarsfälten med kunskap, tankar och erfarenheter.

 3. danosterlund says:

  Ja just nu kan man inte göra annat på att hoppas på det goda för människan i allmänhet och för Trumps framtid som president. Vad alternativet hade varit vet vi inte, men så mycket bättre tror jag inte att det skulle bli med Clinton vid rodret……🤔

 4. Eva-Lotta De La Rosée says:

  Lika intressant men så sorglig läsning varje lördag förmiddag. Sanningen svider och är skrämmande. Hade jag råd skulle jag publicera varje inlägg i alla dagstidningars förstassida varje lördag så folket fick sitt morgonkaffe i fel strupe. Jag trodde på Trump, att han skulle hinna rensa upp lite innan han blev ”köpt”men det gick tydligare fortare än jag trodde alltså.

  • peterkrabbe says:

   Vi skall inte ge upp hoppet än, jag tolkar signaler men mycket mer kan ligga bakom än vad vi ser nu. Vi kommer att veta mer om några månader. Helt klart är att Hillary hade blivit en formidabel katastrof, inte bara för USA utan för hela världen. Hennes oförmåga till krislösning är väl dokumenterad. Vad vi behöver nu är mer inside information om Ross och Mnuchin för att kunna bedöma om det kan finnas någon brytning mellan dem och deras förra partners som kan motivera en ändrad politik i den anda som Trump aviserat. Annars blir det farligt. Trump väljer en väg med ”specialister” inom varje område som besitter de kvaliteter som han själv håller högst. Dessa sammanfaller inte nödvändigtvis med folkets intressen. Detta är tyvärr en ingrediens i NWO, att eliten styr över en okunnig allmänhet utan inflytande. Frågan är då hur ”förtjänsten” kommer att fördelas mellan eliten och folket.
   Trumps politik kommer att vara att minska skatterna för industrialisterna i syfte att öka deras vinster kombinerat med att dessa vinster återinvesteras inom landet för att skapa fler arbetstillfällen. Självklart ger detta bröd åt folket men gör också miljardärerna ännu rikare. Vi får nog se Trumps främsta insatser inom utrikespolitiken genom en avspänning kontra Ryssland och därmed för världsfreden. Detta riskerar dock att bli kontraproduktivt på hemmaplan genom en ofrånkomlig bantning av krigsindustrin.

   • ragnhild says:

    4.12.: steigan.no – artikkel ”sumpen blir rådgivere”.

    via kommentarfeltet dukker dette opp:
    http://journal-neo.org/2016/11/25/the-dangerous-deception-called-the-trump-presidency/

    Lettlurede, vi alle (?)

    • peterkrabbe says:

     Det blir tyvärr allt svårare att vara optimist, indicierna hopar sig…

     • ragnhild says:

      Jeg leser nå en oppfølger på samme side/blogg:
      http://m.journal-neo.org/2016/12/03/a-russo-turkey-war-in-the-cards/

      • ragnhild says:

       Samme side, dato: 12.12. – en lengre artikkel, jeg siterer et avsnitt mot slutten:

       We can expect nothing from the new American regime except more of the same, more war, more world misery, more repression and increasing climatic disasters with the Trump appointment of Mr. Pruitt as head of the American Environmental Agency, a man who denies that climate change is due to man’s industrial activity, and whose irrational and dangerous thinking will mean the end of any attempts to prevent the climate catastrophe that is unfolding around us.

       Sukk, jeg var en av dem som gikk ”fem på” – akkurat som artikkelforfatteren sier om Trumps uttalelse om at angrepskrig i imperalismens navn ikke lenger vil være aktuelt (helt fritt oversatt) – og jeg som berømmet ham i en kommentar for å være en god representant for Vikingkarakter. ”Jomen sa jeg smør” 😉 Forferdelig – men akkurat det er imperialismens karakter.

       Det blir ikke bedre med dette, Hillary kunne like gjerne vært valgt. Det er Ikke så vanskelig å summe opp, dessverre – begivenhetene og adferd, både muntlig og i praksis taler for seg.

       Artikkelen er sjelssettende,

       • peterkrabbe says:

        Ragnhild, vad gäller klimathypen ser jag positivt på Trumps val av en klimatskeptiker till denna viktiga post. Hypotesen om människans påverkan på klimatet är det största bedrägeriet i vår historia, skapad för att garantera USA:s åtkomst av råolja kombinerat med att hindra östra halvklotets industriella utveckling från att distansera västvärldens. Det finns till 100% vetenskapligt belagt att CO2 inte styr klimatet utan tvärtom är positiv i alla sina aspekter. En ledande vetenskapsman i dessa sammanhang har ni i Norge genom professor Humlum. Vad vi har att vänta oss är tvärtom en period av avkylning genom att solens aktiviteter förändras, en känd vetenskap sedan århundraden tillbaks.
        Trumps motiv är är inte vetenskap utan att spara pengar som nu i onödan påstås utrota något som inte existerar kombinerat med att han behöver sätta ny fart på den inhemska utvinningen av kol och olja. Detta ger arbetstillfällen och förbättrad ekonomi för USA. Man kan säga att istället för att sätta krokben för motståndaren försöker han springa fortare, vilket är sunt. Du behöver inte oroa dig för detta, det kan jag lova!

        • ragnhild says:

         Ad klimasaken/alarmen så er jeg helt enig med deg. Min replikk lar jeg bli med det. Takk for konstruktiv tilbakemelding. Siden jeg refererer til er ny for meg, med flere bidragere. Synes å være seriøs (nok).

 5. Sture says:

  Peter,
  jag är inte alls säker på att du har rätt. I min ungdom var jag en hängiven ateist och ”marxist”. När jag sedan för många decennier sedan lämnade denna världsåskådning så visste jag vad jag lämnade. Det finns ingen ”marxist” som rår på mig när vi diskuterar ideologier, för jag är oerhört mycket mera påläst än dem. Jag fruktar inte dem och de klarar sig inte gentemot mig. Hur mycket lättare har de då inte mot en vanlig ”anti-kommunist” som inte är påläst utan fått detta med modersmjölken.
  Att ha jobbat på Goldman-Sachs kan ju på samma sätt vara en fördel i Trumps regering. Man vet precis hur Goldman-Sachs resonerar och vilka fula tricks de använder sig av. Jag tror det är en fördel att i en regering ha ingående kunskaper om olika verksamhetsfält. Det är samma med militärerna. Detta är ju generaler som blivit utsparkade av Obama.
  Dessutom, titta på dessa videofilmer om Trump:  Ja, jag vet att du inte tror på profetior. Men detta utesluter inte att det kan vara sant, det som sägs där. Jag tror nämligen på dem och under de närmaste åren, kanske redan under våren, får vi svar på det.

  • angela says:

   ”Att ha jobbat på Goldman-Sachs kan ju på samma sätt vara en fördel i Trumps regering.” Sture du har helt rätt för så kan det också vara. Vi vet inte hur Trump tänkt. Det viktiga är att ”vi vet” nu vilka de är . Och vilken bakgrund de har. För det tar man med när man bedömer olika saker. Kan det bero på det eller kan det bero på det. För övrigt har v ibland samma synsätt och uppfattning som tRump, SD m fl. Så det följer inte de gamla ideologierna. V -H. Det är globalister mot nationalister. Du ser det i alliansen och de röd-gröna som alla är globalister. Därför röstar de likadant i EU. Och har bara låtsasdebatter för de tror att vi inte märker det.

 6. Elisabeth Almqvist says:

  Tack, Peter Krabbe.

  Detta är djupt oroande ! Är Trump så otroooligt blind, har pengar och dess makt så förblindat hans inre kompass, att han låter sådana drakar styra honom ? Den frist man förut sett fram emot…lär bli kort..kanske högst 4 år. Tiden får visa, han har ju egentligen inte svurits in som president ännu, men det är bara drygt 1 månad kvar och han har gastat ganska högt om de ”kära vännerna”…

  Tack Peter Krabbe, för att du gav info om hans ‘kommande stab’… Vid första intervjun och påseende gav de ett starkt intryck… men nu känner man bara sorg…

  Elisabeth Almqvist.

  ________________________________

  • angela says:

   Elisabeth, vi vet inte vad det står för. Det är inte alls säkert att det är illa. Han kanske måste göra så. Det kommer att ta lång tid att ändra på skutan och förmodligen måste han ta ett litet steg i taget. Tänk på att han inte heller vet vilka som är bedragare och vilka som ”hugger honom i ryggen”. Han är fruktansvärt utsatt och han kan också kanske tänka ”jag hoppas mina väljare förstår varför jag måste göra så här nu” för att nå framgång. Så du ska INTE känna sorg utan vara tacksam för all info du får och tänka att all info är bra. Så upp med hakan! 😉 Vi ska fixa det till slut för fler och fler inser att vi måste hjälpas åt. Det är det som kallas för folkrörelse. När du kör bil och vet hur vägen ser ut så blir det lättare att köra även om det finns hinder på vägen.En del hinder kan man t o m utnyttja till sin egen fördel. Tänk på att han inte har många som stöder honom men många som vill stjälpa honom.

 7. Sture says:

  Peter, du skriver:
  ”Trumps politik kommer att vara att minska skatterna för industrialisterna i syfte att öka deras vinster kombinerat med att dessa vinster återinvesteras inom landet för att skapa fler arbetstillfällen. Självklart ger detta bröd åt folket men gör också miljardärerna ännu rikare.”
  Jag förstår inte denna invändning mot industriföretagarna. Detta är ju kapitalismens väsen och det är detta som skapat hela västerlandets välstånd.
  Dessutom, en industriföretagare kan bara bli rikare genom att återinvestera en stor del av sitt kapital. Således expansion av verksamheten och förhoppningsvis flera arbetstillfällen. Härvid strävar han efter maximalprofit men tagen som helhet så blir det bara medelprofit för företagarna.
  Det är ju inte dessa du skall rikta in din kritik mot (t. ex. det där transportföretaget i Indiana) utan mot bankmaffian kring Federal Reserve och Bank of London, de som skaffar sig rikedomar genom bedrägeri (= trycka upp papperspengar från luft). De gör ingen nytta utan är bara parasiter på systemet. Nu är det visserligen så att Rothschild och Rockefeller köpt upp hela läkemedelsindustrin (Big Pharma) och matvarukedjorna (Big Food) och kan i viss mening vara industrikapitalister. Med deras roll är ju inte att utveckla produkter utan att parasitera på vad andra utvecklar.
  Så jag tycker Trump har helt rätt här. Det finns ingen annan möjlighet att göra ”America Great Again” än att sänka företagsskatten.
  Han skulle dock i nästa vända ta bort den individuella inkomstskatten som IRS tar ut. Det finns nämligen inget lagligt stöd för en sådan skatt i den amerikanska konstitutionen utan är en del av bedrägeriet med Federal Reserve och Anti-defamation League. Alla dessa tre (Fed., IRS och ADL) tillkom förresten samma år, 1913.

  • peterkrabbe says:

   Det är naturligtvis inget fel i en högerinriktad företagspolitik, jag är själv företagare och mer medveten än de flesta om hur expansion och investering försvåras av att vinsterna istället beskattas och går till statskassan. I USA har dock problemet varit att investeringarna läggs utomlands istället, vilket utarmar det egna landet. Trump måste då på något sätt göra en byteshandel för att de ökade vinster han ger utrymme för stannar kvar på hemmaplan. Frågan är då om företagarna ser Trump som långsiktig eller kortsiktig, investeringar skall betalas av under längre perioder än ett presidentmandat. Man måste samtidigt sänka skatterna för konsumenterna för att skapa utrymme för den köpkraft som behövs för att kunna avsätta ett ökat varuutbud. Detta är en svår balansgång, bara ökad omsättning kan kompensera de sänkta vinst- och löneskatterna. Den stora frågan blir hur Trump kommer att hantera småföretagarnas situation, de flyttar inte utomlands och kan inte heller konkurrera med globalistmonopolen samtidigt som de är absolut nödvändiga för landets ekonomi.

   • angela says:

    Peter, jag tror han fick företagarna med sig. De som hotade flytta till Mexico ändrade sig.

   • Göran 2 says:

    Konsumenterna behöver inte alls handla mer för att öka ekonomi. Att sänka skatterna frigör kapital. Det är viktigare att konsumenterna kan spara än att alla deras pengar går till konsumtion.

    Sist. Företag betalar inga skatter. Det är deras kunder som gör det. När socialisterna skriker om mer skatter för företag är det de som skriker som betalar skatterna. Och vilka drabbas mest av det? De som tjänar minst, som vanligt.

    • peterkrabbe says:

     En av statens viktigaste skatter är omsättningsskatten, 25 procent på alla varor och tjänster som handlas. Den kräver konsumtion.
     Att företag betalar skatter vet jag efter 40 år som företagare. Du har nog missuppfattat något…

 8. Tor Arne says:

  Jeg anbefaler norske Jan Hårstads Trump-analyser på diskusjonsforumet Verdidebatt:

  http://www.verdidebatt.no/edgar69

  • peterkrabbe says:

   Tack för bra länk! Man skall ha starka nerver för att läsa detta. Att USA:s blivande försvarsminister kommer att heta James ”Mad Dog” Mattis inger naturligtvis betänkligheter. Hans ambitioner att fullfölja Bush´s plan från 9/11 att knäcka även Iran lär ju föra direkt till ett tredje världskrig med tanke på Irans allianser med Ryssland och Kina. Allt detta påhejat av Turkiets Erdogan med smak för ett nytt Osmanskt rike och ett Israel som mer än gärna vill bli av med ärkefienden Iran. Planerna styrks av Trumps mycket täta kontakter med Erdogan och Netanyahu och deras påbörjade militära aktiviteter i Syrienområdet.
   Sture, du bedömer Trump med utgångspunkt från att han är en hängiven kristen. Tyvärr tror jag inte att det är så. Han har redan släppt loss sin judiske svärson Jared Kushner i förhandlingarna med Israel och uppger sig vara personlig vän med Netanyahu. Han omger sig med ett flertal judiska rådgivare med sionistiska förtecken och är tystlåten med sin farfars bakgrund, trots att mycket tyder på att hans tyska släkt Dumpf har judisk bakgrund. Många pusselbitar kommer att läggas till varandra innan vi ser helhetsbilden, jag är rädd att den kommer att se annorlunda ut om några månader.
   Jag har haft stora förhoppningar på att globalisternas era nu är till ända, men börjar tvivla på att det verkligen är så. Kanske går vi tvärtom in i en slutfas för globalismens genomförande, där ett tredje världskrig är lika välkommet för dess inre kretsar som både det första och det andra var. Naturligtvis skall inga krig föras på amerikansk mark – Europa finns ju!

   • Tor Arne says:

    Litt mer for de med sterke nerver, fra George Friedman
    https://en.wikipedia.org/wiki/George_Friedman

    ”Europe – destined for conflict?”

    The Chicago Council on Global Affairs and Stratfor founder and CEO George Friedman present a discussion on the emerging crisis in Europe.

    Europe has inherent flashpoints smoldering beneath the surface which are destined to erupt again, including half a dozen locations, borderlands, and cultural dynamics that have the potential to upend Europe as we know it, says Friedman. He identifies the flashpoints and discusses how can we prepare.

    “Europe will return to humanity. They will have their wars, they will have their peace, they will live their lives. It will not be a 100 million dead, but the idea of European exceptionalism, I think, will be the one suffering the first death. There will be conflict.”

    STRATFOR founder George Friedman: ‘Be ready for war’
    http://www.businessinsider.com/stratfor-founder-george-friedman-be-ready-for-war-2016-3?r=US&IR=T&IR=T

   • angela says:

    Vad vet du om kontakterna med Erdogan? Det låter inte bra.

    ”Enligt den judiske mediepersonligheten Ezra Levant är Donald Trump ”omringad” av judar, både privat och i affärslivet.” Vicepresidenten säger att han och Trump är för Israel till 100%. Israels sak är vår sak.

    Jag tror det är fruktansvärt svårt att hitta någon i etablissemanget i väst som inte ingår i maffian. Det gäller även Sverige och EU. Hur är det med Farage t ex. Det har viskats om honom också. Såg honom i kanadensisk TV där han uttalade sig konstigt.

    Vi får hålla ögonen på det.

    Tack Tor Arne. Det var intressant material.

    • Sture says:

     @ Angela,
     saker och ting kan förändras. För lite mera än 2 år sedan var jag ”för Israel till 100%” och tyckte att de var det enda land som var klarsynt när det gällde Islam.
     Men så utökade jag mitt spektrum och läste olika historiker, t. ex. Anthony C. Sutton, Gary Allen, Norman Finkelstein, Joseph Plummer, W. Cleon Skousen, Andrew Carrington Hitchhcock, Carroll Quigley, David Duke och f. d. CIA-agenterna Fletcher Prouty och Susan Lindauer och fick då en helt annan syn på Israel ur de globala oligarkernas synpunkt.
     Jag tänker nu på ett annat sätt. Och Trump kan också ändra sig. Förutsättningen är att man har ett öppet sinne, är intelligent och flexibel och har tillräcklig energi för att sätta sig in i olika frågor. Det finns faktiskt saker som tyder på att han har dessa egenskaper.

   • Sture says:

    @ Peter Krabbe, du skriver:
    ”Sture, du bedömer Trump med utgångspunkt från att han är en hängiven kristen.” Nej, jag gör faktiskt inte det eftersom jag inte tror att han är en hängiven kristen. Däremot tror jag att han med tiden fått en allt större beundran för vad det ”kristna” västerlandet åstadkommit och är beredd att försvara detta. Ungefär som när jag under en period kallade mig ”kristen ateist”, dvs. ateist men i kulturell mening kristen, med beundran för vad kristendomen åstadkommit i denna del av världen. Trump har redan på valkampanjen upprepade gånger uttalat att han vill riva ner kyrkornas inlåsning i ”501C3-status” kyrkor vilket är de globala oligarkernas sätt att låsa in kyrkorna i det politiskt korrekta, dvs. 501C3-statusen dödar det kristna budskapet. Detta vet Trump och motsätter sig även om han inte precis är någon hängiven kristen själv (vad jag vet). Mycket framsynt framförallt med tanke på att de flesta evangeliskt kristna ledare ännu inte har förstått att de blivit lurade och att den krävda 501C3-statusen är ett strupgrepp kring deras hals.
    Men i viss mening är Trump ungefär lika blåögd som de flesta kristna, dvs. de betraktar sig som Israels och judarnas bästa vän och tror att detta är besvarat – vilket det inte är. Det finns visserligen ingen öppen antagonism från judarnas sida men väl i det fördolda ett utbrett hat, förakt och hån av allt det kristna och allt det Jesus Kristus står för, vilket på ett utmärkt sätt illustreras av den etniskt judiske ”Brother Nathaniel” i alla hans YouTube-filer (sök på Brother Nathaniel). Men de kristnas ögon kommer att öppnas, liksom de öppnats för Kjell Sjöberg (bror till Stanley Sjöberg) och den judiske advokaten Henry H. Klein som försvarade amerikanska patrioter i en omtvistad rättegång 1944 [http://henrymakow.com/henry_h_klein_jewish_martyr_fo.html]. Jag tror också att Trumps ögon kommer att öppnas. Trump har redan på Youtube-filer visat att han genomskådat 9/11-bluffen och Federal Reserve-bubblan. Och jag är övertygad om att båda dessa saker kommer att komma upp under det närmaste året.
    Jag tror på Trump och jag tror att Jan Hårstads analys är felaktig.

  • angela says:

   Så då är Trump handplockad för att utföra steg tre i NWO – Iran – enligt Hårstads analyser. Skulle inte förvåna mig. Jag blev misstänksam efter hans AIPAC – möte. Intressant att se fortsättningen. Men då har de lurat Clintons rejält. För hon trodde nog att hon skulle få bli president. Att det var fixat och lovat. Men de är ju gangstrar så de bryr sig inte om någon än sina egna skinn.

 9. Sture says:

  @ Peter
  Jo, jag inser att du sitter inne på mycket kunskap. Men efter vad jag förstår finns det ingen annan väg att gå för att behålla arbetena i USA än att sänka företagsskatten (och öka vinsterna). Likaså förhåller det sig nog med generalerna. IS måste besegras och för att göra detta måste Trump ha kunniga generaler till sin hjälp. Det duger säkert inte med vanliga politikerproffs.
  Jag tycker att generaler har fått oförtjänt dåligt rykte. De vill vinna krigen för USAs befolkning utan att de själva tjänar så mycket på detta – än ryktet.
  Annat är det ju med dessa som driver fram krigen, de globala oligarkerna. De tjänar pengar på att unga amerikanska liv spills eftersom de genom penningtryckeriet skuldsätter den amerikanska staten och samtidigt ökar sin egen makt. Dessutom önskar de inte att USAs befolkning skall gå stärkta ur detta. Tvärtom. Deras målsättning är att försvaga USA. Och här passar nederlagen väl in: 1) många amerikanska liv går åt, 2) de tjänar pengar och skaffar sig mera makt och 3) kommer allt närmare en ny världsordning.
  Det är bara på ytan som generalernas målsättning överensstämmer med de globala oligarkernas. Egentligen är de nog motsatta – fast de på kort sikt kanske någon gång kan överensstämma. Jag låter detta vara osagt.

 10. Håller med Sture! En fördel att plocka in folk som vet vad det handlar om. Det var många som ville ha krigshäxan Hillary. Hela mediesverige t ex. Hade blivit förödande för världen. Det kan t o m vara så att Trump har genetiska kopplingar till Rurik – rusen som skapade Ryssland. Härligt! Det kan inte bli mer än bättre m a o. Dock kan allt vara för sent för att rädda Amerika. Vår media skriver inte sanningen om landet. Det är mycket värre än vi får se. Och det här med pengarna – att Feds får hållas. Federal Reserve är varken federalt och innehåller inga reserver. Allt är en bluff. Det är 13 privata bankfamiljer som lever loppan. Där måste Trump göra en Kennedy fast utan att bli mördad: Åteföra pengaskapandet till Kongressen.

  • Sture says:

   @ Helena Palena
   Insiktsfullt om Federal Reserve och mordet på Kennedy. Jag håller helt med dig.

  • ragnhild says:

   http://mrzine.monthlyreview.org/2016/amin301116.html

   Oversatt til norsk på steigan.no – steigan selv har en paralell artikkel. Vel verdt å vandre gjennom begge 😉 Ja, rent å anbefale.

   Amin kaller høyrepopulistiske partier for fascistiske. Jeg skal ikke ha noen mening om det. Vi har ikke slike i Norge. Her finnes bare snickare for NWO-byggverket – offisielt.

   • peterkrabbe says:

    Mycket av det Amin skriver är tänkvärt. Jag känner inte till honom, men uppenbarligen är han hängiven socialist, vilket präglar hans synsätt. Han förstår inte riktigt kopplingen mellan de sionistiska oligarkernas kapitalism och kommunismen, något som blev tydligt under den ryska revolutionen som finansierades av dessa kretsar. Nationalsocialismen var samma andas barn, som dock gick snett när Hitler fullt insåg att sionisterna även hade honom själv i sina garn. För oligarkerna är demokrati och liberalism bara tillfälliga plattformar på vägen mot globalismens totalitära socialism och monopolekonomi. Det som vi nu ser tyder på att skillnaden mellan Trump och Clinton egentligen varit liten, frånvaron av en djupare politisk debatt i USA under valet tyder snarare på att samma krafter låg bakom båda två, ett inte helt okänt grepp inom NWOs agenda. Vi har i nuläget inget annat alternativ än att hoppas på det bästa och försöka bromsa förvandlingen av EU till oligarkernas redskap för att krossa Ryssland och därmed tillsammans med Israel få full kontroll över Mellanöstern. Att ens tänka tanken att i detta läge ansluta Sverige till krigsmaskinen NATO är i detta lägga ofattbart.

   • angela says:

    Tack Ragnhild. Nu hann jag bara skumma (läsa slarvigt) men jag hittade inget som inte sagts förut. Är det något särskilt du vill trycka på jag är tidspressad. 🙂 steigan.no hann jag inte nu. Fremskrittspartiet? Jag har alltid sett skeptiskt på dem. Det var därför jag frågade dig tidigare om det ”hemliga dokumentet” som ngn höjdare i regeringsställning skrivit på. Och som ni inte tycks ha en aning om. Debatten här ströps ganska snabbtt och den var i samband med EU-omröstningen i Sverige. 🙂

    • ragnhild says:

     Jeg synes Peter Krabbe gir en utmerket analyse av Amin sin artikkel. Og for mange av oss sannsynligvis utfyllende, og bekreftende bl.a. hva oligarkene angår.
     p.s. Steigan er ”gammelkommunist”, men han er ganske så anerkjent som skribent; gravende og rett så troverdig.

    • ragnhild says:

     Der finnes meg bekjent ikke noe hemmelig document hva EØS avtalen angår. Men at der ligger uoffisielle føringer bak Gro Harlem Brundtland sine bevegelser, DET er der vel liten tvil om. Avtalen ble underskrevet av denne kommunistiske politikeren (AP-statsminister) i 1992, og iverksatt 1994 i utenriksminister Godal sitt påsyn: Sted; nei ikke i Norge som jo burde vært stedet. Dette, også har nok ført til konspirasjonstanker.

     Følgende skal jeg selv lese grundig igjennom (BI rapport). Den forteller om en EØS avtale på godt og vondt som knapt kan sies å være noe mindre enn en EU-avtale. Men så er da også våre politikere fast bestemt på å gi fra oss vårt fedreland. GHB har i særdeleshet sett fram til at oligarkenes FN skal få rive det istykker og innkorporere landet som provins i NWO via EU-unionen..

     Klicka för att komma åt 2013%2005%20EØS-avtalen.pdf

     I farten; Les kapitel 4.1. og se hva dette EU-idotiet iblant beskjeftiger seg med.

     p.s. jeg ga deg et par lenker siste gang – om EØS-avtalen, som i praksis nærmer seg stadig fullt medlemskap.

     • ragnhild says:

      angela: Tillegg til saken: norsk EØS medlemskap i EU:
      Det er klart; at kan man manipulere et folk man ikke respekterer som man skal. Da tar man ibruk manipulering som metode. EØS-avatalen ble forhandlet fram i 1992 (noen sier det pågikk også i -93. Her er noe av manipulasjonen som skulle gi JA-siden gevinst:

      ”Budskapet til velgerne lød som følger; Vi er allerede så godt som innmeldt ved EØS, ingenting ved deres motstand kan forandre på det, nå handler det om å velge fullt medlemskap, hvilket også vil gi oss stemmerett innen unionen !” – signert slike som GHB.

      I 1994 sa folket NEI for andre gang 🙂

 11. angela says:

  Läste hastigt steigan.no.

  http://steigan.no/2016/12/03/trump-ikke-mer-regimeskifte/

  Är det sant så var inte Clintons eller många andra informerade. Och då ser vi återigen. Hur kan detta publiceras utomlands men inte ett ljud i Sverige. Är detta sant så är Trump lika planterad som Obama. Och det måste snart bli uppenbart för alla vilka som styr världen och att samtliga stater/nationer är skendemokratier ett stort skämt.

  Det mest glädjande i denna mörka tid är att folken världen över har lyckats med att flytta fram positionerna och sätta käppar i hjulet för gangstrarna. Men det är mycket jobb kvar och det kommer att ta tid. Hjälp varandra. Lyft dem som bör lyftas. Avundsjuka, jantelagar, egoism är fiender till folken. Håll ihop och ge inte upp! De framgångar folk har nått idag är historiska. Så för första gången i historien har folk ett hopp men det hänger mycket på hur folk håller ihop. Och att vi får fram kunniga, hederliga, insiktsfulla och mogna människor.

 12. pelle 3 says:

  Peter,hur vore det om du tog tjänsteledigt ifrån husritningarna o startade upp ett sverigevänligt,nationalistskt parti ? Tyvärr så har sd ledningen svikit,,den som inte ser detta är inte insatt i svensk politik,,,problemet är att det bara är ett fåtal som förstår vad det handlar om av väljarna,,,,dom är kvar i stadiet,j-vla utlänningar,då är det sd som gäller för dessa.

  Sd vet mycket väl om globaliseringen o sionismen,,,det är inte konstigt att dom vill prata om detta,nää,det är bättre att visa upp sej med en israelisk flagga???

  Jag vill rösta på ett parti som sätter sverige i första rummet.

  Som det är nu så lägger jag hellre rösten på vilket av dom andra partierna,,jag anser att sd är dom största landsförrädarna,,,,,någon som har ideer om nordfront?

  Bäst vore ju om sd rensade bort vissa kungar i ledningen,men dom verkar sitta säkert.

  • Martin T says:

   Lätt att hålla med i din besvikelse. Frågan är dock om SD verkligen är så naiva (dumma) att de inte inser detta.

   Jag undrar om det kan ligga taktik bakom, dvs att bli större. Detta ärinte riskfritt, många kan bli besvikna och lämna på vägen.

   Jag har mailat ledande SD om detta otaliga gånger och fått artiga svar eller inga alls.

  • Göran 2 says:

   Det går inte att driva ett politiskt parti på frågor som kräver att väljarna måste sätta sig in i det hela som denna fråga. Det blir för komplicerat och omöjligt att presentera. Ingen kommer att lyssna.

 13. Pingback: Hittar Trump till träsket? | Varjager's Weblog

 14. pelle 3 says:

  Där åkte anna,inte får man kritisera bonnier,,,men slagskämpen ekrot som är uppe mitt i nätterna o slåss med hjälp av sina skattefinansierade säpovakter,han får vara kvar,,,var det nån som trodde något annat? Time out sa ledningen,man kan ju nästan tro att kent är av judisk börd?

 15. Sjökaptenen says:

  Trump är ingen Messias men han var definitivt den bästa av alla kandidater. Kommer vi att undvika konflikter i världen ? Det är tveksamt kinesernas och ryssarnas makt ambitioner finns där lika mycket som tidigare. Men med Trump finns det i alla fall en möjlighet att ha en mer förutsägbar utveckling. Jag hoppas att Väst lyckas vända den Ultraliberala utveckling som förpestat vårat samhälle dom senaste 50 åren och återta det moraliska rodret. Kulturell marxism är det gift våran civilisation har druckit det senaste seklet och resultat har varit rent ut sagt katastrofalt.

  • Anna says:

   @Sjökaptenen! Vill gärna komplettera om kinesernas och ryssarnas ”maktambitioner”! Det har aldrig varit tal om en militäriserad makt eller berika den egna landet genom krig och dess oundvikliga plundring av andra länders tillgångar.! Det är en väsentlig skillnad som måste framhållas för rättvisans skull.
   Som är en intressant krönika som stödjer mitt påstående länkar jag en bra beskrivning om varför USA ligger i ruiner men Kina och Ryssland skapar en inhemsk tillväxt med en sk. blandekonomi där Profiten inte tillfaller bara en minoritet, samtidigt landet och dess invånare ligger i ruiner runt omkring. Västeuropa och även Skandinavien har lyckats -för kapitalisternas fördel- förstöra den omfördelningspolitiken som har grundat den sk,. västerländska välfärden efter kriget. Ca 1/3-del av europeisk befolkning lever under eller nära existensminimum gränsen.
   Vill också citera den fd. tyska BK Helmut Schmidt som var väldigt kritisk om den pågående ut/avvecklingen i Europa:
   Citat: En konkurenskraftig stat består av 70 % tillverkningsindustri och 30 % tjänstesektor!
   Läget i Europa är omvänt som kommer att leda till kraftiga ekonomiska svårigheter som med den rådande politiska oviljan skadar Europa för all framtid!

   Mycket läsvärd:
   http://journal-neo.org/2016/12/06/hydro-power-manufacturing-political-will-can-the-american-rust-belt-learn-from-china/

   TACK PETER FÖR EN YTTERLIGARE; MYCKET LÄSVÄRD KRÖNIKA! TACK FÖR ATT DU HAR MOD ATT BELYSA ÄVEN SKUGGORNA I DENNA KOMPLICERADE TILLVARON!

   • Sjökaptenen says:

    Det finns en intressant teori om ett nytt Sovjetunionen som uppstår ur resterna från den forna supermakten den blev framförd av den avhoppade KGB agenten Antolij Golitsyn redan på 90-talet. I bland annat boken the perstroika reception. Stanislav Lunev är en annan avhoppare som haft teorier kring ett nytt Sovjet som redan var planerat långt innan murens fall. Faktum är att Marx ekonomiska modell är den värsta modell både ekonomiskt och socialt som denna planet skådat. Både ryssarna och kineserna har fått lära sig det den hårda vägen.

 16. tomas says:

  Är det elitens revolt mot sin egen under- och medelklass vi nu ser i USA? eller ….
  .
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/trumps-utspel-avbest%C3%A4ll-air-force-one-1.4021491

 17. Tor Arne says:

  Enda en general på Trumps team, til minister for Homeland Security. The General will be watching over that big, beautiful wall…

  http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/7/john-f-kelly-be-dhs-chief-report/

  En forklaring på at Trump velger så mange generaler til sin administrasjon kan være at Trump nyter tillit blant mange ledende i det amerikanske militæret. Trump må jo ha folk som han kan stole på i sitt team. Trump har signalisert kraftig militær opprustning, det er populært i militæret.

 18. Tor Arne says:

  Draining the swamp?

  Trump utnevner klimaskeptiker som direktør for Environmental Protection Agency:

  President-elect Donald J. Trump has selected Scott Pruitt, the Oklahoma attorney general and a close ally of the fossil fuel industry, to run the Environmental Protection Agency, a transition official said, signaling Mr. Trump’s determination to dismantle President Obama’s efforts to counter climate change.

 19. Tor Arne says:

  Jan Hårstad: New World Order i upplösning og norske journalister är på randen av nervsammanbrott… Ock allt er Putins fel…

  http://www.verdidebatt.no/innlegg/11669963-new-world-order-rakner

 20. Tor Arne says:

  Will Trump and Netanyahu make the America-Israel relationship great again?

  Yes, they will!

  http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/219421/trump-netanyahu-america-israel-relationship

 21. angela says:

  Tack Tor Arne och alla andra för alla tipsen. De är ovärderliga och som gör att bilden blir både bredare och djupare. Det är så demokratin ska fungera. Den fria debatten är demokratins livsnerv. Debatt betyder olika synpunkter/aspekter som måste vändas och vridas på. ”Utan tvivel är man inte riktigt klok” har blivit ett bevingat uttryck som visar att kritiskt tänkande är grunden för all innovativ förändring och stabil samhällsutveckling. Människans förmåga att öppet pröva och ompröva information och aktuella lösningar har inneburit att de kunnat ersättas av bättre lösningar som i sin tur ständigt måste kritiskt granskas. Det visste redan Platon. ”Kunskap som inte är kunskap flyger sin kos”. Men häri ligger något viktigt. En vetenskapsman och kunnig måste veta VAD som flugit sin kos och varför. Det är också ovärderlig kunskap. Det går inte att nappa fraser och haspla ur sig utan att veta bakgrunden som t ex ”vi och dom” , ”värdegrunder”, ”rasism”, ”kaos” och annat som många strör omkring sig för att visa att man vet något. Det ger social status men är dessvärre en falsk status. Det är också ett sätt att utdefiniera andra från olika maktpositioner. Reinfeldt m fl är praktexempel. Tystar man andra går det snart åt helvete.

  Johan Hakelius skriver: ”Att ens försöka förstå vad det är som sker, räknas som förräderi. Man ska inte skriva om misstro mot politiska och kulturella eliter, inte dröja för länge vid värderingsklyftan mellan topp och botten. Det är att ”fiska i grumliga vatten”. Dagens Nyheter, i sin nya kampanjande skepnad, ligger förstås främst. Tidningen har just ägnat en hel artikelserie åt att alla, utom DN, drar åt det bruna.”

  http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/enda-losningen-ar-att-nagon-skjuter-honom-sa-mediechefen/

  Brunt har blivit en ful färg. I alla fall i skrift. Jag har påtalat förut att bakgrundsfaktan i forskning har alltid varit ”ras, kön, ålder och klass”. Men plötsligt fick man inte säga det. Framförallt inte ras och kön. Det ersattes med etnicitet och gender. Därför var det uppfriskande i dagens konflikt att få höra de gamla begreppen som är basen i forskning igen. När man inte har grunderna i forskning utan bara likt papegojor nappar fraser så blir det fel. Alldeles förbaskat fel. Som i jämställdheten. För att bli jämställd TROR man att könen skall utplånas. Alla skall ha samma kön eller något av de tretusentrettioåtta man hittat på. Det måste väl varje vettig människa begripa om de har någon intelligens , ett uns av sunt förstånd , att det vare sig är meningen eller ens går. Det är inte människans kön som skall utplånas utan jobben skall ges till den som har förmåga att utföra det på bästa sätt oavsett kön. Det är endast förmågan som skall avgöra vilket jobb som passar en människa bäst. Inget annat. Alla borde bli förskräckta när man hör att nu skall alla de ”nyanlända” utbildas till rörmokare, snickare, elektriker m m. Vågar någon sedan bo i de husen? Vågar någon gå till läkare, tandläkare? Eller sätta sig i en buss eller ett tåg? Idag berättar duktiga yrkesmän att de får gå efter alla dessa som inte har förmåga att göra det de sysslar med och rätta till det som andra förstört. I SR sändes en repris från 2010 om spårvagnsolyckan i Göteborg där 13 människor dödades p g a en felaktig handling av en anställd p g a bristande kunskap. De döda visade det sig var inte värda ett vitten. Etablissemanget susar vidare. Utan ansvar. Utan ansvarsutkrävning. Detta är bara ETT av allt som händer.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/66092?programid=2519

  • Tor Arne says:

   Takk i like måte, du har mange interessante refleksjoner.

   ”Etablissemanget susar vidare. Utan ansvar. Utan ansvarsutkrävning.”

   I Norge har vi dette sarkastiske uttrykket: ”Ta ansvar ved å bli sittende”… Denne kritikken har blant annet blitt rettet mot tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Er dette noe som kjennetegner sosialdemokratiet, tro? Hans Rustad skriver dette:

   ”Den angelsaksiske politiske kultur hvor begreper som accountability hører hjemme, har aldri slått rot i arbeiderbevegelsen. Det som tjente rørsla var riktig.”
   https://www.document.no/2016/10/01/mannen-tok-ansvar/

   (”rørsla” er synonymt med bevegelse, altså arbeiderbevegelsen)

 22. Tor Arne says:

  Rex Tillerson, CEO i ExxonMobil, blir sannsynligvis utenriksminister.

  Sannsynlig deputy secretary of state: John Bolton. Britisk oberst Richard Kemp er meget fornøyd! And so is Israel!

  • peterkrabbe says:

   Ojdå, då har vi oljekartellen med på båten också. Haass lär inte vara ett bättre val, som ledare för CFR- globalismens verkställande organ – kommer knappast Haass att släppa det grepp CFR har haft över det amerikanska utrikesdepartementet de senaste 50 åren. Genom Tillerson har vi också Rockefeller i garderoben. Trumps val får alla förhoppningar att falla. Globalismen stärker sina positioner ännu mer än tidigare.

   • ragnhild says:

    Jeg gir deg rett; Globalistenes bakmenn har ikke glemt sin agenda NWO, og ser etter muligheter til å komme ”bak på Putin”, via fredelig diplomatisk industrielt samarbeide. Vestlig intensjon er å bremse China og deres andre samarbeidspartnere akkurat i denne sammenhengen. De jobber på flere fronter, og har en kapasitet av en annen verden med alle sine lakeier av organisasjoner, og stater.

    Jo, jeg var nettopp innom Lars Bern sin geopolitiske artikkel av 13.12. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: