Ett Europa i förändring. Får vi en Trump-effekt till hjälp mot NWO?

eu-flaggsymbol

Trots att de amerikanska opinionsinstituten gjorde allt för att vilseleda väljarna, blev så Trump ändå vald till nästa amerikanske president. Som jag skrivit tidigare ser detta ut att bli en käpp i hjulet för globalisterna och deras genomförande av New World Order.  Trump laddar nu upp med riktigt vassa namn i sin blivande administration, som får EU:s socialister att blekna. Om nu någon skulle ha trott att Trump själv och i egen hög person skulle styra den framtida världspolitiken är det kanske dags att inse att han är långt ifrån ensam. Med en stab som omfattar flera tusen personer kommer det att blåsa nya vindar i Vita Huset i alla avseenden. Yrkespolitikerna som hade tänkt sig att tillbringa resten av livet i maktens korridorer går nu gråtande omkring på gatorna. Trumps trovärdighet står och faller med hans löfte att ”drain the swamp”.

Nog känner man en viss avundsjuka inför denna amerikanska möjlighet, inget känns numera mer lockande än en motsvarande aktion i Sveriges maktcentra. Frågan är nu hur denna Trump-effekt kommer att förändra även Europa. Under det kommande halvåret är många viktiga val inplanerade, allt under en allt mer högljudd opinion mot den globala socialismen och för en återfödd nationalism.

Närmast, den 4 december, står det i flera omgångar uppskjutna presidentvalet i Österrike, där högerkandidaten från Frihetspartiet Norbert Hofer har en knapp ledning i opinionen. Valet, som ogiltigförklarades i somras, kommer utan tvekan nu att påverkas till förmån för Hofer. Med sannolikhet gränsande till visshet hade de schabblande tjänstemännen tänkt sig det motsatta förhållandet med Clinton som segrare i USA och avsiktligt försöka skjuta på valet för att få denna effekt. Allt talar nu istället för en klar seger för Hofer, en seger som mycket väl kan leda till en österrikisk folkomröstning om EU och invandringen.

Samma dag går italienarna till val i en grundlagsfråga. Uppmuntrade av Obama vill man minska antalet parlamentsplatser från 315 till 100 i syfte att minska väljarnas möjligheter att påverka politiken. Senatorerna skall vidare väljas av lokalpolitiker istället för av folket direkt. Deras vetorätt mot lagändringar avses också försvinna. Detta är en direkt kupp för att öka EU:s inflytande över Italien och minska folkviljans inflytande över sina politiker, allt i direkt analogi med NWO. Hur detta skall avlöpa mot bakgrund av Trumps uppdykande på scenen och Obamas sorti bakvägen blir intressant att se. Ett tips är att folket backar ett steg och säger nej till den typen av förändringar i nuläget.

I Frankrike utser man idag sina presidentkandidater genom primärval till vårens val. Att Hollande, med den franska historiens lägsta opinionsstöd, och sitt socialistparti skulle ha något med den nya presidentposten att göra ser alla som uteslutet. Kampen kommer att stå mellan mitten – högern. På högerkanten har Marine Le Pen från Front National goda möjligheter att göra sitt bästa val någonsin. Sarkozy i mitten får hård konkurrens av sina forna kollegor Juppé och Fillon. Marine Le Pens systerdotter Marion, som också är aktiv politiker har blivit inbjuden till Trump för samtal av okänd art. Man kan se detta som ett tidigt och informellt stöd för Marine inför presidentvalet. Helt klart kommer Front National att gå framåt i fransk politik med Trump som president. Invandringen är det hetaste ämnet i ett Frankrike med Europas största invandring av muslimer, dessutom plågat av de mest spektakulära terrordåden i modern historia.

I Holland har Gert Wilders med sitt högerparti Frihetspartiet också vind i seglen. Han leder opinionsundersökningarna inför det holländska valet i mars 2017 och har som en av huvudpunkterna på sitt program att Holland skall lämna EU i likhet med Englands Brexit. Holland är svårt plågat av sin höga invandring av muslimer och har i likhet med London fått muslimska borgmästare i flera städer. Koncentrationen av invandrare till storstäderna påverkar lokalpolitiken där radikalt och ses som ett hot mot den nationella integriteten. En regeringskoalition med Frihetspartiet som tyngdpunkt kommer sannolikt att folkomrösta om utträde ur EU, resultatet torde vara givet med tanke på läget i Holland, ett land med begränsade landarealer i förhållande till befolkningsantalet. En folkomröstning kommer att ändra synen helt på dagens liberala invandring.

Europa kan med andra ord komma att se ganska annorlunda ut när Sverige går till val 2018. Att Sverige har behov av nya intryck och framför allt nya politiker står helt klart efter det befintliga politikergarnityrets patetiska framträdanden efter det amerikanska presidentvalet. EU har spårat ur totalt genom att ansluta sig till en döende socialism och globalisternas hets mot ett nationalistiskt Ryssland. Det är dags att bygga upp ett nytt Europasamarbete, baserat på respekt för dess nationer och lokala intressen. Detta kommer inte att utesluta frihandel och fri rörlighet, men låt oss slippa expansionspolitiken utanför Europas gränser. Vi har inget intresse i globalism, vår tids sjukaste företeelse.

Peter Krabbe

51 Responses to Ett Europa i förändring. Får vi en Trump-effekt till hjälp mot NWO?

 1. Hans Nilsson says:

  Det blir spännande 2 år vi har framför oss i Sverige innan vi åter skall välja våra sk förtroendevalda. Jag hoppas att det kommer någon av Trums kaliber kvinna eller man som kan få Sverige på rätt köl igen. Som det ser ut för dagen går allt åt pipsvängen i rask takt.

 2. Tor Arne says:

  ”Marine LePens dotter Marianne, som också är aktiv politiker har blivit inbjuden till Trump för samtal av okänd art.”

  Korreksjon: Marion Maréchal Le Pen er Marine Le Pens kusine, ikke datter:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Marion_Mar%C3%A9chal-Le_Pen

 3. angela says:

  De fattigaste och minoriteterna röstade Trump i valet i USA. Inte ens migranterna själva, de som en gång migrerat, tycker att globalismen är en bra idé.

  ”Donald Trumps seger bars fram av USA:s minoriteter och de allra fattigaste, de som tjänar under 30 000 dollar om året (cirka 278 000 SEK). Efter åtta år med Barack Obama vände de sämst ställda ryggen åt demokraterna. Hela 41 procent av de fattigaste röstade på Trump. En ökning med 16 procent jämfört med vad Mitt Romney fick 2012. Den största ökningen av alla kategorier.
  Svarta väljares röster ökade från en till 8 procent. Hispanic/latinos ökade med 8 procent till sensationella 29 procent. Asiater ökade sina röster med ännu mer sensationella 11 procent till 29 procent.

  Den kubanska minoriteten i Florida avgjorde valet

  Och här kommer en smällkaramell som du och dina kolleger fullständigt har missat: 75 procent av väljarna med kubanskt ursprung röstade på Donald Trump. I Florida, där valet länge såg jämnt ut, var det den kubanska minoriteten som avgjorde till republikanernas fördel – och avgjorde hela valet.”

  http://snaphanen.dk/2016/11/20/sondagskronika-brev-till-en-kollega/#more-187685

 4. angela says:

  Jag hade hoppats att Sverige skulle bli det andra land som marscherade ut ur EU efter britterna. Men nu ser det ut som om österrikare, fransmän och holländare hinner före. Man blir rädd att Sverige skall bli det land som sitter ensam kvar i EU med ”svarte petter” och få reda ut den stora ekonomiska smällen. Glöm inte pengarna som Borg lånade ut till EU. Det blir en saftig smäll för skattebetalarna att hosta upp i ett totalhavererat land.

 5. Hela Europa står och stampar med stagnerande eller minskande invånarantal. Vi gör för få barn, helt enkelt. Samtidigt blir vi allt äldre. Vi börjar också arbeta allt senare. Allt färre aktiva måste försörja allt fler bidragsberoende – med barn- eller andra bidrag resp. pension. Det blir med tiden ohållbart – på riktigt till skillnad från påstått klimathot.

  Den enda räddningen är invandring av flitiga, duktiga människor som söker en ny framtid. Nyligen kom de från gamla öststater. Nu kommer de från Afrika och muslimska länder. Många är flyktingar från krig och nöd. Dem bjuder kristen (även om man inte själv är troende) och humanitär medmänsklighet att vi efter bästa förmåga tar emot.

  Många söker helt enkelt ett bättre liv – precis som svenskar, finländare, italienare, irländare, greker, polacker etc. gjorde i utvandring till USA och som många gör och gjort inom EU. Alla har bidragit till sina nya länders utveckling och välstånd. Vi behöver dem som både arbetskraft och ny marknad. Det är det som EU:s fria rörlighet handlar om.

  I detta är facket – liksom på sin tid skråna – en bromsande faktor. De värnar om sitt. De ser livet och tillvaron som ett nollsummespel: den enes vinst blir den andres förlust. Men det är tvärtom den dynamik som driver utvecklingen framåt.

  Min egen kommun Leksand står och stampar på drygt 15.000 invånare. Unga flyttar ut. Gamla flyttar in. Kommunens stolta mål är 18.000 invånare per 2025. Var skall de komma ifrån utan invandring? Vi kan ju inte norpa andra kommuners invånare. Alla vill växa med liknande mål.

  Därför måste vi nog ta emot 300-400 invandrare per år tio år framåt. Bra, dugligt folk som skall utbildas och tas emot i det lokala samhället. Jag träffar en del, hälsar på dem, försöker prata med dem över språkgränser, ser hur de börjar etablera företag. De tillför något – om de får chansen.

  Men (S) behöver dem som hjälplös röstboskap, beroende av offentliga insatser. Det är inte meningen att de snabbt och smidigt skall in i samhället. Då lär de sig att stå på egna ben och kan börja rösta fel! Kanske elakt, men jag tycker mig sedan länge se ett sådant mönster.

  • peterkrabbe says:

   Tege, jag tror att alla såg invandringen från kristna och europeiska länder de senaste decennierna som positiv. Att de var bra och dugligt folk vet jag bättre än de flesta från byggbranschen, där de fyllde ett tomrum. De hade samma syn som vi på statens roll och att man måste betala skatt för att samhället skall kunna fungera även i omvänd riktning. Jag är inte lika säker på att människor från helt avvikande kulturer och religioner blir lika bra och dugliga. Det vi sett hittills pekar inte heller mot det. Man prioriterar sin privata ekonomi framför det allmännas eftersom tilltron till en statsapparat fri från korruption är lika med noll. Det tar en livstid att börja tro på en stat som fördelar skattemedel rättvist. Kommer man från ett samhälle där varken pensionssystem eller social sektor fungerar hanterar man ekonomi annorlunda.
   Jag kan beundra din ideella syn på invandringen men delar den inte. Krigsflyktingar är en sak men det är dokumenterat att flertalet kommer för att söka ett bättre liv för sig själva och sin familj i hemlandet. Det handlar mer om vad vi med våra pengar kan göra i det stora hela, dvs i deras hemländer. Jag tycker att det är upprörande att läkare från Syrien kommer till Sverige för att arbeta här, när samtidigt läkarbristen är skriande i Mellanöstern. De skall naturligtvis stanna och hjälpa sitt eget folk på plats istället. Låt oss istället betala deras kliniker, det är bättre matematik.

  • Herr Flick says:

   Jag är förvånad att det finns människor kvar med Tege:s naiva syn på invandringen. Vi andra ser mest upplopp, stenkastning, skjutningar, sprängningar, eldsvådor, allmän kriminalitet.
   Priset för att få hit de enstaka goda cigarrerna bland invandrarna synes väl högt.

  • Nolan Binary says:

   Hej Tage! Att invånarantalet sjunker i Sverige är inte ett argument för
   invandring. Det skall kanske sjunka? Det är en myt att befolkningsantalet
   alltid behöver öka. Argumentet att vi behöver invandring för att täcka ett
   anställningsbehov stämmer inte eftersom arbetslösheten redan är skyhög.
   Arbetslöshetsstatistiken är manipulerad och är mkt större än den 6%-8% siffra
   vi brukar få oss serverad av media.
   Den invandring vi i idag har till Sverige är en medveten befolkningsomflyttning
   som är systematisk planerad på väldigt hög nivå ovanför de valda politikerna. Linjerna
   drogs upp redan på 70 talet och har aldrig haft med arbetskraftsinvandring att göra.
   Argumentet att vi behöver arbetskraft är bara ett påhitt, detta behov har aldrig
   funnits. Däremot har omflyttningen en ekonomisk grund, då den initialt ökar skuldsättningen och därför berikar bankerna. Nya infrastruktursatsningar skall göras i länder som
   har bombats sönder men även i de länder som blir mottagare av flyktingarna. Krigen
   i mellanöstern är erövringskrig och har inget med demokrati att göra. Det är västs försök att ta kontroll över de regimer som finns där och har endast en ekonomisk grund. Om
   invandrarna sen blir röstboskap till (S) innebär bara att de lämnat en hjord för en
   annan (omflyttningsboskap).

  • angela says:

   Jag måste göra dig besviken, Tege. Det finns många lösningar. Vi kanske skulle kunna börja med det du först tar upp. Födelsetalet. Svenskarna blev faktiskt uppmanade till att inte ha fler än 1.3 barn per familj. Samhället skulle ta hand om oss när vi blev pensionärer sas det. Aborter och framför allt preventivmedel fick en otrolig spridning. För att hindra svenskarna att fortplanta sig. Propagandan var och är fortfarande enorm. Det blev med etablissemangets hjälp ”modernt” att bara ha ett barn.

   Det vore kanske bättre om alla överbefolkade länder drog ner på barnantalet. Afrika är ett skräckexempel. Och Asien. Det blir för mycket att skriva om hela problemet. Nu har ingen någonsin kunnat lösa ett problem genom att förflytta ett problem till ett annat land. DEt har bara resulterat i att även det landet fått samma problem och så minskar antalet länder som fortfarande fungerar.

   Och gud bevare oss för EU:s fria rörlighet. Lös problemen där de finns. Ett land måste också kunna försörja ett folk. Sverige duger inte till att ens försörja svenskarna (ca 7 milj) med livsmedel, vatten. Jorden, luften, vattnet är redan förgiftat på sina ställen och det finns inga pengar att återställa marken. Det byggs och planteras skog på brukbar mark. Det finns så oändligt mycket att anföra till detta så det måste bli ett kapitel för sig. Folk måste stanna kvar där de är och lära sig ta konsekvenserna av sitt handlande där de är annars lär de sig aldrig. Under hela min levnad har vi skattebetalare fått punga ut med enorma summor till länder världen över. De måste inse att de inte kan ha så många barn som de har.

   Nu tar en del andra upp en del problem men jag föreslår att du ökar din kunskap. Den hittar du lätt på nätet. Du kan börja med Afrika.

   • peterkrabbe says:

    I andra kulturer där socialsystemen inte är utbyggda är barnen de vuxnas möjlighet att överleva som gamla eller på annat sätt arbetsoförmögna. Därför så många barn som möjligt, som var och en på sitt sätt kan bidra till de gamlas försörjning. Det paradoxala blir när de väljer att flytta hit, med alla barn havererar snabbt vårt eget socialsystem. En familj med åtta barn, vilket inte är ovanligt bland nordafrikaner, kostar enorma summor för oss i form av barnbidrag och föräldrastöd eftersom våra system är anpassade efter 1- 2 barn per familj. Någonstans går ekvationen inte ihop. Även utbyggnad av skolsystem och övrig social sektor står inte i paritet med det lilla antal som i slutändan skall finansiera detta via sina skattesedlar. Att få dessa invandrare att använda p-piller finns av kulturella skäl inte ens på kartan. Så nog är detta ett problem alltid…

    • Sven-Erik says:

     Lysande förklaringar/kommentarer av dig Peter och dina följare. Att det finns ”troende” opponenter som Tage m. fl förvånas jag inte över. De är resultatet den humanitära ”Tillsammans” ideologin där alla ska känna sig goda medan översteprästerna får lönen utan att dessa behöver dra lasset. Vi som ”vägrar” gå i ledband ska istället hatas med de tre orden för att vi protesterar och förklarar För övrigt verkar Tages brev vara direktkopierat från humanitetskansliet.
     Tilläggas bör, att de enkla arbeten som idag utförs av människor kommer om 10-20 år att ske med 24/7 teknologi. Sist men av största vikt är att jordens befolkning måste minska för att resurserna, förmågan och vår livsmiljö ska överleva. Naturen är vår fiende, den dödar inte men överlever mänskligheten. Den har tiden men inte vi. I det korta nationella perspektivet, citat; ”Vem ska hjälpa oss, när vi hjälpt så många att vi inte kan hjälpa oss själva.”

    • angela says:

     Ja, Peter idag bekräftades att kvinnor i Nigeria föder 7-8 barn. Jag rekommenderar Tege och er andra att lyssna på två reportage i agens P1 Morgon om Nigeria och Madagaskar. I dagens (22/11) Studio Ett kommer vi att få höra mer om Madagaskar.

     ”Nigerias befolkning är inom några årtionden lika stor som USAs. Samtidigt tvingas många bli hemlösa och fördrivs därför att öknen sprider sig, och på grund av svält och våldsamma attacker mot dem.

     I Niger föds 7-8 barn per kvinna och befolkningen växer fort.”

     Finns också textat på SR.

     http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/825253?programid=4773

     och Richard Myrenberg om globaliseringens konsekvenser.Jag hinner tyvärr inte att ge sammanhang och samband. Här är länken

     http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6568038

     • ragnhild says:

      https://anthropocene.live/2016/11/10/miljominister-
      isabella-lovin-ljog-i-dagens-tv-nyheter/

      Ørkenen sprer seg ikke, den fortrenges stadig nordover og avtar. Nettopp p.g.a. CO2. Les dette motsvaret til løgnaktige vicestatsministre. Hun er også miljøminister.

      Jeg mistenker våre politikere (i beste fall) orienterer seg ikke. Med skygglapper på tar de bare til seg propaganda, som jo anglo-amerikanske oligarker står for, ref. klima-alarmen – et av deres vertøy for å komme i mål med NWO.

      Vi i Norge er i samme situasjon som Sverige, intensiteten er forskjellen, men våre politikere er like lydhøre overfor landsødeleggerne både i Europa med EU og AAO. For et apparat de mestret å rigge til uten motstand gjennom langt over hundre år.

      Når får AAO nobels krigspris. For det kan da vel ikke være slik at fredsprisen finnes ennå (?)

      • angela says:

       Ja, vi är i samma situation allihop i väst. Med samma NWO-agenda. Krigspris, var bra! 🙂 Ragnhild vet du om Norge är med i EU eller ej. När det var omröstning i Sverige sas det att någon från norska regeringen redan skrivit på medlemskap. Sedan sas det att personen ifråga gjort det av misstag. Och att man tiger om det för man vill inte att folk skall få veta det. Vet du ngt om det? Jag tycker Norge har anmärkningsvärt mycket utöver bara ett EG-avtal för att säga att man inte är med. Stoltzenberg sa en del konstiga saker också. T ex om Postens utförsäljning men som Norge lyckades komma ur. Konstigt resonemang. Varför skulle de tvingas införa det om de inte ens är med? Det väcker undran. Stämmer det om ryktena att ni är med fastän folk inte vet? Vad tror du? Pratar folk om det i Norge? Vet du någonting? Personen i fråga som skrivit på skulle gjort det på en ö med EU:s dignitärer. Först sa han att han trodde han skulle göra det för han trodde att Norge skulle vara med sedan sa han att han inte gjort det.Och då sa svenska medier att han skrivit på bakom ryggen på norrmännen. Sedan blev det tyst om det. Jag är nyfiken. 🙂 Skulle vara roligt att veta.

       • ragnhild says:

        Hei angela.
        Norge har EØS avtale med EU. Det var vår statsminister Gro Harlem Brundtland som sørget for den. Hun poengterte da vetoretten. Den kan vi skyte en lang pinn etter, og DET visste hun. Hun går og har gått AAO sine ærend i hele sin statsministerkarriere i arbeiderpartiet, og driver på enda. Hun har en mor og far som var kommunister, mor svensk forøvrig – og hun går i deres fotspor.
        Vi hadde folkeavstemning 1972, og 1992 (unnskyld om jeg rikker på et år eller 2). OG:
        Nordmenn sa høylydt NEI til EU-medlemskap. Slik er det nok enda. Regjeringen, som i Sverige har imidlertid sluttet å lytte til sitt folk. Der finnes mange lenker til EU/EØS-saken. Det beste kom jeg straks over. Håper du leser norsk, evnt. får du lusläsa, som en engang sa dere der borte ikke satte pris på å gjøre 😉
        Lenke 1 er et eller to gammel, men forteller ganske så klart hva vi er oppimot.
        Lenke 2, legger den inn som svar til meg selv er oppdatert til dagens begivenheter.

        Vår regjering driver å selger ut både råderett og industrier til EU og private. Det haster m.a.o. å få en stopp på uvesenet.
        Her lenke 1.

        http://www.neitileu.no/aktuelt/nytt_fra_nei_til_eu/ut_av_eoes

        • ragnhild says:

         Lenke 2.
         http://www.neitileu.no/aktuelt/nytt_fra_nei_til_eu

         Det siste er storting og regjerings ønske om å utsource ansvar for landbruket til EU, (slå den du). Vel kanskje ikke ønske fra den hele stortingsforsamlingen, iallefall ikke senterpartiet (SP) – et parti som muligens kommer til å henge i halen (de pleier å gjøre det) på arbeiderpartiet for å kunne komme i regjeringsposisjon. . SP=bondepartiet, de som har vært med å sørge for at Norge er bare 36% selvforsørgd hva mat angår.

         Ellers et lite spark til våre myndigheter: ”Undrer meg på hva jeg får å se, over de høye fjelle … ” resten av diktet kanskje en annen gang, muligens før de våre politikere sitter vel fornøyde i en av AAO sine banker, ja kanskje til og med i FN, for ikke å snakke om EU, om det består.

         Vi som følger ørlite med kommer ikke unna både edder og galle, som du hører av meg.

         Med vennlig hilsen, be aware and take care 🙂

  • angela says:

   Jag såg att FN reagerar nu på samma sätt som jag och andra med mig sagt innan. Och det är på tiden. Vi ska inte ta emot barn. De ska hem till sina föräldrar.

   http://www.friatider.se/fn-sverige-b-r-verka-f-r-familje-terf-rening-i-hemlandet

   Och det är lika hemskt som jag sa ovan med föräldrar som arbetar i andra länder och barnen lämnas kvar i hemlandet utan föräldrar. Det är förskräckligt. Folk ska ha jobb i sina hemländer och inte fara runt för att företagen vill ha billig arbetskraft och politiker väljare. Det är skamlöst och cyniskt att flytta runt folk. Och det är planerat. I ett gigantiskt projekt där man tagit bort gränser m m som vi diskuterar hela tiden på bloggar.

  • angela says:

   Tege här kan du läsa lite om hur det tog fart. Det handlar inte alls om det du skrev i inledningen. Det är vad etablissemanget vill få oss att tro. Det var faktiskt högerpartierna som initierade det hela i Sverige och Socialdemokraterna var inte förtjusta. Du kan läsa här om DDR och Palme. Intressant. Men Olle Svenning tror jag inte nämnts här hade kopplingar till Schwarz. Olle Svenning var talskrivare till Erlander. Men nu har de blivit röstboskap åt partierna.

   http://exitsverige.blogspot.se/2007/04/kapitel-2-vrldsmstarna.html

   • angela says:

    Jag tipsade Tege om Exit Folkhemssverige. Löfven och regeringen behövde också läsa den. Det intressanta är att man mycket tidigt reagerade på folkvandringen och särskilt Palme.

    Utdrag: ”Men i oktober 83 började [ . . . ] det komma irakiska kurder till Arlanda [ . . . ] Några hundra i veckan. Och Palme [ . . . ] blev väldigt besatt av den här frågan. Vilka är dom här och hur kan vi få stopp på dom på nåt sätt? ”

    Vet Löfven om det? Hahaha…och vad skulle han kallat Palme för? Nazist kanske, fascist, rasist, främlingsfientlig. Nåväl Palme lyckades få stopp på det medan Löfven våndas. 🙂 Här Löfven ! Om du kunde din historia, i all fall den som handlar om ditt eget parti, kunde du dra lärdom.Över en natt lyckades han, Palme, få stopp på den. Och märk väl ”astronomiska kostnader redan då som sänkte välfärden drev upp arbetslösheten mm . Nu kollapsar även Sydafrika som borde ha bättre förutsättningar ätt svälja 70 000 asylanter med över 50 miljoner än vad lilla Sverige har med 10 miljoner varav 1,5 miljoner redan är utlänningar.

    Utdrag: ”Widgren ger en bild av hur den socialdemokratiska regeringen redan tidigt ansträngde sig för att skaffa sig kontroll över inflödet. Ett viktigt skäl till dessa strävanden var att ett allt större antal migranter utan skyddsbehov framgångsrikt tog sig in genom asyldörren och därmed blockerade resurser för verkligt skyddsbehövande. Systemet var avigt och drog med sig astronomiska kostnader – ”enorma belopp för statskassan [ . . . ] för närvarande tio gånger hela UNHCRs budget som skall räcka till för 14 miljoner nödlidande flyktingar i Tredje världen” – och ledde ändå till ett oacceptabelt resultat. ”Slutresultatet av alla asylprocedurer tycks vara att den stora majoriteten av de sökande i realiteten stannar kvar; en inneboende brist på jämlikhet i systemet, eftersom hälften av dem behöver skydd, den andra hälften inte.”

    Efter valet kom genombrottet i förhandlingarna med Östtyskland. Olof Palme ledde dem och Widgren var med och kunde följa dem dag för dag.

    [F]ör Sverige var det ju oändligt mycket lättare [ . . . ] att hota Honecker, därför att Palme hotade att bryta förbindelserna helt enkelt. [ . . . ] De diplomatiska. Och vi hade inget att förlora. Vi hade några gamla gårdar och sånt där som svenskar hade förlorat. Och några fabriker, kanske. [ I ] vågskålen hade vi inga pengar [men] DDR hade få länder runt Östersjön som de hade någon sorts dialog med. Sverige var ett av dem. [ Det upplägget lyckades ] och då upphörde ju all inströmning [ . . . ] över en natt.”

    Luciabeslutet revs upp av Carl Bilds regering. Överkörd av Westerberg FP.
    Jonas Widgren som står för uppgifterna Exit Folkhemssverige har sedan slutet av 1960-talet skrivit en lång rad tidskriftsartiklar, utredningar och böcker, av vilka ett antal utgör central källa för denna undersökning. Han innehade olika befattningar i Inrikes- och Arbetsmarknadsdepartementet och 1982 utnämnde förre statsministern Olof Palme honom till statssekreterare vid Arbetsmarknadsdepartementet, ansvarig för invandringen till Sverige. Widgren har en imponerande meritförteckning som samordnare i Genève under FNs flyktingkommissarie, generaldirektör för det nyinrättade International Centre for Migration Policy Development (ICMPD) i Wien. Som rådgivare i internationella flykting- och migrationsfrågor åt FN, ILO, UNESCO, IOM och andra internationella organisationer m m m m .

  • angela says:

   Tege, här kan du också läsa en bra sammanfattning om Sveriges svarta hål i snaphanen.dk. Den handlar om Regeringens budget om Riksrevisionens m fl kritik.

   “Uansvarligt: Sort hul i Sveriges budget” Andra inlägget och klicka gärna på källorna.

   http://snaphanen.dk/2016/11/24/italians-not-only-running-out-of-patience-for-muslims/#more-187712

   Läs också kritiken på ledarsidorna.se. http://ledarsidorna.se/2016/11/kommunanvisningslagen-for-migranter-ar-domd-att-misslyckas/

  • Göran 2 says:

   Tege! Jag tycker du ska börja med att ställa dig frågan hur det kan komma sig att vi har ett pensionssystem som är uppbyggt om ett pyramidspel? Att vi behöver mer befolkning för att bibehålla ett pensionssystem är ett ekonomiskt fel och inget demagogiskt problem.

   Sverige behöver helt enkelt inte växa i befolkning eftersom Sverige inte kan försörja den befolkning som redan finns. Sverige ligger bara några veckor från svält.

   Enligt SCB är muslimer i majoritet i Sverige runt år 2050. Av vilken anledning ska vi ens bry oss om att ha ett försvar, hålla på med jämställdhet eller ens ha någon välfärd eller ens diskutera globalisering. Allt kommer att vittra bort inifrån.

   Alla invandrare, speciellt de som kommer från arabländer är socialister, så socialdemokraterna behöver knappast oroa sig för att de blir av med röstboskapen. Problemet med socialdemokraterna är att de anser att de har bättre förstånd än enskilda individer.

  • angela says:

   Nu kommer statistiken på upp uppehållstillstånd. Sammanlagt har totalt sett rekordmånga uppehållstillstånd beviljats i år, över 128.000 hittills, varav alternativt skyddsbehövande och anhöriga utgör de största grupperna. Rekordåret 2013 beviljades totalt 113.000 uppehållstillstånd. Så någon minskning har inte skett. Tvärtom!
   Och december återstår…

 6. Nolan Binarystein says:

  Tack för denna blogg Peter! Den fyller en viktig funktion i dessa tider.

  Förmodligen har NWO globalisterna börjat inta nya positioner för att
  anpassa sina manipulativa strategier för att i så stor utsträckning
  som möjligt kunna påverka USAs kommande politik. Trump kommer att
  vara beroende av duktigt folk som han kan lita på.
  Trump effekten har vi nog känt av sedan flera månader. Det räcker
  karlen öppnar munnen, så drar han ner byxorna på PK gänget.
  Politiker/medie eliten är till stora delar avklädda. Naturligtvis
  utan att fatta det själv. Medias ensidiga bevakning av valet i USA
  visar klart och tydligt hur hårt riggat systemet är. Tack vare
  Trump så har förtroendet för media rubbats ordentligt. Detta kan
  var Trumps största förtjänst.

  • Sture says:

   @ Nolan
   Ja, Trump har dragit ner byxorna på media-etablissemanget. Men arbetet är inte avslutat. Han skall fortsätta att hävda att ”they are so dishonest”, ”they are lying and lying and lying”, så fort det finns en möjlighet. Att de ljuger och bluffar hela tiden och har en dold agenda i de globala oligarkernas anda är helt sant. Och folk har långsamt börjat förstå detta. Men inte alla ännu, tyvärr.

 7. Sture says:

  Den svenska journalistkåren befinner sig i chocktillstånd efter att Trump med överväldigande stöd blivit vald till USAs näste president (278 vs. 218 elektorsröster). För mig som följt valet – inte genom den svenska extremt vinklade rapporteringen utan direkt via amerikansk web-TV – kom inte detta som någon överraskning.
  Nu hävdar man plötsligt att det är fel på det amerikanska valsystemet med elektorsröster och att Hillary vunnit ”totalt”. Detta skall man nog ta med en nypa salt.
  Och det jag tänker på är de elektroniska valmaskinerna som är mycket enkla att manipulera. Titta på denna video så förstår ni varför:

  När det gäller elektroniska röstmaskiner så finns det naturligtvis alltid en risk att någon i förväg programmerar in en massa röster för den ena eller andra kandidaten. Detta resulterar då i att antalet röster blir fler än de röstande och är lätt att upptäcka. Därför kontrollerar man alltid apparaterna före valproceduren och registrerar att inga röster (=zero) har lagts in i förväg.
  I det republikanska primärvalet i Florida 2012 fick Ron Paul 16.022 minusröster. Om man jämför med hans totalresultat i landet i övrigt borde han ha fått över miljonen positiva röster. Hur hade detta gått till? Hur kan man i ett val få ”negativt” röstetal?
  Programmeraren Harry visar i denna YouTube-fil hur det går till – och det utförs som ett kontrollerat försök med övervakningskamera för varje steg.
  I vallokalen finns en valövervakare med 17 års erfarenhet som sådan. Harry kommer med ett något modifierat ”minneskort” på försöksdagens morgon. Man utväljer via lottdragning en av de hundratals befintliga valmaskinerna och väljer valmaskin nummer 15191. Med detta visas att det inte är valmaskinerna som är manipulerade utan ”endast minneskortet”. Det modifierade ”minneskortet” sätts in på någon sekund. Enligt valförättaren brukar minneskortet sättas in på kvällen innan, varvid man på valdagens morgon slår på maskinerna och gemensamt kontrollerar att inga röster lagts in i förväg. Detta sker också idag. Frågan man skall rösta om lyder ”kan man manipulera valmaskinerna”. Två av åtta personer fyller i ja på valsedeln medan de övriga sex uppmanas att fylla i ett nej. Allt detta registreras med kamera och valsedlarna åker sedan in i apparaten, varvid man stänger av räkningen och slår på redovisningsfunktionen. Denna visar att 7 personer röstat ja och endast en person röstat nej, alltså ett ’helt åt helskotta’ resultat. Man frågar sig nu om ja och och nej kastats om på pappersremsan och tar upp resultaten på dator-displayen. Samma resultat. Och detta är det enda resultat man får upp. En kvinna börjar gråta då hon inser att hela den demokratin med detta är satt ur spel. Efter vad jag förstår är det möjligt att programmera in subtraktion för en viss kandidat och överföra dessa röster till en annan kandidat som en addition utan att förhållandet mellan antalet röster och antalet röstande påverkas. Och det är det som Harry gjort, han kan faktiskt programmera in vilket resultat han vill.
  Den mångårige valförrättaren anmärker nu att om han i ett verkligt val val fått detta resultat så hade han rapporterat detta som ett äkta och rättvist resultat och hade aldrig misstänkt något fusk. Och här måste man inflika att det är demokraterna som gjort sig mest kända som valfuskare. Det finns därför anledning att förmoda att Hillary Clintons ”total public vote” innehåller ett stort mått av stulna röster både via de elektroniska valmaskinerna och via illegala immigranter och dödas röster. Här är jag inte naiv utan vet vad hon och demokraterna är kapabla till.

 8. Sture says:

  Många amerikanska medborgare har blivit varse hur demokraterna har satt valfusket i system sedan många år tillbaka. Skriv in sökorden ACORN och Voter Fraud på google.com så kommer allt detta upp. Demokratiska konventets (DNCs) ordförande Debbie Wassermann-Schultz fick t. ex. i år avgå för att hon i de demokratiska primärvalen deltagit i valfusk gentemot Bernie Sanders och för etablissemangets kandidat Hillary Clinton. Allt detta klargjordes via den ”hackade” brevväxling som förmedlats genom WikiLeaks rapportering. Det är faktiskt fullt möjligt att det egentligen var Bernie Sanders som vann demokraternas primärval men fuskades bort.

  Under valet Trump vs. Clinton framgick också ”undercover” på videofilmer hur Hillary Clinton via DNC betalade ut ersättning till speciella bolag som anställt ”bråkmakare” i valprocessen, vilka professionella bråkmakare mot en betalning på 1500 dollar var (≈10.000 kr/person/valmöte) skulle ställa till demonstrationer och våldsamt tumult på Trumps valmöten för att misskreditera honom. Dessa ligister berättade i förtroende dessutom (via dold kamera) att de reste över hela USA för att rösta flera gånger i flera olika stater för demokraterna, och att de gjort så under många tidigare val. Vi vet också att 3 miljoner illegala (som inte har rösträtt) och tidigare döda (=1,8 miljoner röstade för Obama 2012) röstat för Hillary Clinton.
  Vissa media har också konstaterat att det inte fanns särskilt mycket entusiasm på Hillarys valmöten (några hundra deltagare) medan det var tvärtom på Trumps (10-20-000 deltagare). Ändå var Hillary till synes lugn och säker på seger. Det verkar som Hillary Clinton förlitat sig på att röstfuskandet skulle räcka för hennes seger. Men hon misstog sig och detta får nog skyllas på mainstream-medias förfalskade valprognoser. Det får man vara tacksam för. Hade dessa varit mera sanningsenliga så är jag säker på att Hillary och DNC skruvat upp valfusket till ännu högre nivåer – och då sannolikt vunnit.

 9. Lillian says:

  Fick den här länken tidigare i dag:

  ”Kanada: Parlamentet Fördömer Yttrandefrihet.”

  https://sv.gatestoneinstitute.org/9380/kanada-yttrandefrihet

  Med vänlig hälsning
  Lillian

 10. danosterlund says:

  Framtiden känns mer oviss än någonsin tidigare i mitt hittills 66-åriga liv (vit äldre man), jag hoppas innerligt att dina tankar besannas och att vi får uppeva ett avståndstagande ifrån den globalisering som förespråkas av etablissemanget och andra.
  Det största hotet som jag kan se mot detta är att Trump inte får möjlighet att tillträda och verka som president.
  Världen är full av galningar.
  Att Sverige skulle komma att omfattas av den omvälvande processen har jag svårt att tro.
  Politiker och tradmedia har en stark position och en stor del av Reinfeldts folk sover än….🤔

 11. angela says:

  SR meddelade igår att regeringen har planer på att bygga flera städer för att härbärgera alla som kommer hit. Tar de dumma idéerna aldrig slut? Bygg städerna i så fall där de ska va i deras hemländer – Afrika , Mellersta Östern och Afghanistan. Och sätt dem under svensk överförmyndarskap tills de kan ta hand om dem själva.

  Lika förfärligt är det med storregionerna. En kvinna från Västerbotten talade igår i Ring P1om vansinnet. Hur man nu hugger Sverige i stycken. Gammalt knep för att splittra folket så att de inte kan försvara sig not överheten. Snälla ni i Västerbotten, Sorsele, m fl kommuner ta kontakt med övriga län och landsskap. Vi vill gå ihop med Jämtland och övriga landskap för att stoppa detta. I södra Sverige smyger man redan på Region Syd där polis- och rättsväsendet och välfärdssystemet redan kollapsat och där Malmö redan konkursat för länge sedan men det döljs i de utjämningsbidrag som övriga landskap i Sverige (skattebetalarna) får betala.

  Någon rättsstat eller välfärd existerar inte i Syd om du inte har pengar och kontakter till toppen så du kan fixa det själv. Folk skäms över att leva i misär och vågar inte gå ut med det och många är rädda för repressalier. Men idag läckte skandalen om tandläkaren. Regeringen släpper igenom människor med dålig utbildning i värsta fall ingen vilket drabbar de som tvingas anlita dem . I ett livslångt lidande, i ekonomisk misär och därför ingen möjlighet att kunna beivra det. Svenskar är TOTALT rättslösa i sitt eget land. Oftast kan de inte ens samtala med utlänningarna som utsetts till läkare, hantverkare m m. Och det säger sig självt vilka missförstånd det kan bli. Dessutom har svenskar en ovanligt hög auktoritetstro och tror att det skall vara så som överheten har bestämt. De misstänker aldrig att de fått ett outbildat eller dåligt utbildat arsle som läkare, hantverkare m fl förrän de drabbats och då är det för sent. Många dör av skador som etablissemanget vållat dem genom sin nya religion – globalismen.

  • angela says:

   Så här är läget just nu i regeringen enligt ledarsidorna.se. Vad Johansson och Ygeman tycker innerst inne kan vi inte veta. Det återstår att se. Kanske de inte verkställer arbetarkommunernas uppdrag. Konflikten är densamma i Miljöpartiet. Fast där är den offentlig.

   http://ledarsidorna.se/2016/11/en-atergang-till-2015-ars-kaos-vantar/

   Förlorarna är svenska folket som blir spottade i ansiktet av sina politiska representanter. Allra värst har de fattigaste svenskarna det. Hur många hemlösa svenskar ska få sätta livet till denna vinter? Hur många äldre skall mördas i sjukvården? Folkmord är förfärliga. Värst är när man mördar sitt eget folk. Så många svenskar lever ovärdiga liv idag. Miserabla liv som inte skall förekomma i ett högt utvecklat civiliserat land. Skammen är att man kallar sig god, demokratisk och humanistisk. Hur civiliserat ett land är bestäms av hur man behandlar gamla och sjuka.

   Morfinplåster till äldre ökar.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6576139

   Svenska hemlösa står utan hjälp. Lagbrott.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6575680

 12. angela says:

  I går (21/11) rapporterades om Region Syd i SR. Och idag om tandvårdsskandalen (Se Ekot, SR, P1)

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6566199

 13. ragnhild says:

  En forklaring på europas islamisering? Med fokus på Sverige her og nå (?).

  http://nationalvanguard.org/2016/11/how-and-why-sweden-became-multicultural/

  • peterkrabbe says:

   Artikeln i länken är relevant och tänkvärd, även om det judiska perspektivet är tabu i Sverige. David Schwarz hade goda relationer med Olof Palme, vilket gav honom en fördel i dåtidens debatter. Palme hade judiska släktingar på mödernet och var positivt inställd till dessa tankar. Det bidrog naturligtvis till den svenska invandringspolitikens utformning.

 14. Björn Bengtsson says:

  Vad politikerna alltid bortser ifrån är den tekniska utvecklingen pga okunskap.
  Vi är nu i början av robotisering där fler och fler `enklare `arbeten ersätts av robotar, samtidigt som dessa robotar skall tillverkas, programmeras och underhållas. Men det är expertjobb.
  Häromdagen så var jag och köpte en ljusslinga till julen för inomhusbruk. Dessa ljusslingor med LED-teknik drivs idag med 2 st AA-batterier, ingen skrymmande nätsladd.
  Detta fanns inte på kartan för ca 10 år sedan.
  För övrigt så är globaliseringsgänget en ren bluff :
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/2016-u-s-presidential-election/foreign-governments-cutting-off-funding-for-hillary/

  • peterkrabbe says:

   Clinton Foundation är förhoppningsvis historia idag. Men det vore en förhastad slutsats att tro att globaliseringen därmed påverkas nämnvärt. Trump sätter säkert ner foten, men de verkliga aktörerna bakom globaliseringen är de amerikanska oligarkerna som styr över världens finansmarknader och industrimonopol. Möjligen lugnar de ner sig under några år, men sedan lär allt återgå till det vanliga, globaliseringsprocessen har pågått under 150 år där oligarkernas generationer avlöser varandra. Kan man slänga ut socialisterna från maktens korridorer i EU samtidigt som Trump sitter kvar i Washington finns det en liten möjlighet att genom ny lagstiftning stoppa monopolbildningen och få nationerna att återta kontrollen över sina finanser från oligarkerna. Världen skall styras av sina medborgare och inte av en liten sekt av sionister.

 15. angela says:

  Löfven har gratulerat Trump och större delen är maskat. Men det måste vara extremt exceptionellt eftersom Trump ringde upp Löfven meddelade SR , Ekot nyss. Ringde upp efter att ha fått brevet från en liten statsminister i ett litet land bland alla stormakter. Det måste ha varit rena dynamiten. Och SR som drar stories hela dagarna om alla Trump skäller ut måste bli oerhört förvånade för Trump skällde inte ett dugg utan bjöd in Löfven till samtal. Kanske är Löfven en dold beundrare? Han verkar ju bra på att maska. 🙂 Vem vet. Jag tycker faktiskt de är ganska lika i sättet. Så de kommer nog bättre överens än vad Löfven skulle gjort med Clinton.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23974585.ab

  • angela says:

   Hahaha…här vad Funcke tyckte om Trump-brevet som nu Expressen påstår sig ha läst utkastet till. Funcke jämför brevet med ett ”gratulationskort som kan köpas i Pressbyrån för tio kronor”.

   För säger han, ”används sekretess så måste det till en ”ganska hög tröskel” för att sekretess ska uppnås. Det måste röra sig om någon olägenhet för att landet ska skadas, och det räcker inte med mindre störningar eller irritationer i ett lands ledning. Det krävs att förbindelserna skadas på ett mer påtagligt sätt.”

   Precis, det måste vara något extremt exceptionellt. 🙂

   Jag undrar vad de håller på med egentligen? Skojar de med oss? För inte kan de väl vara så inkompetenta? Eller?

   http://www.expressen.se/nyheter/funcke-starkt-kritisk-till-regeringens-beslut/

 16. Sjökaptenen says:

  Det som sker över världen är ett ideologiskt skifte värderingar som var populära på 60 och 70talet har mist sin skimmer. Vi har blivit förblindade av ett freudiansk relativiskt tanke mönster. Det som är slående är hur en person ”Sigmund Freud” som själv var psykiskt sjuk har lyckats påverka sin omgivning till den grad att en stor del av befolkningen medveten och omedvetet gör diverse psykologiska analyser.
  En viktig komponent i hela detta tanke sätt är att man hela tiden har en ursäkt eller bortförklaring. En annan viktig del är den relativiskta tanke gången det vill säga att det inte finns något rätt och fel.
  Detta har i sin tur skapat en osäkerhet och vilsenhet hos människor.

 17. angela says:

  På morgonen var det en stor nyhet i SR, P1 Ekot att även Sydafrikas asylsystem brakat ihop. Man kan ju jämföra med det svenska . På 10 år har de tagit emot en miljon. Ca 70 000 om året.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6572044

  Sydafrika har i runt tal 55 miljoner och Sverige ca 10 miljoner.

 18. angela says:

  År 2015 var 1.6 miljoner personer av Sveriges befolkning födda utomlands.Under 2015 ansökte 162 877 personer om asyl i Sverige, vilket är dubbel så många som under 2014.
  Detta kan jämföras med Sydafrika som är ett större land med större befolkning.

  Uppgifterna kommer från Forskning och statistik om integration och migration i Sverige.

 19. angela says:

  Angående Ekeroths bravader häromkvällen där han gav en oförskämd typ en orre säger Morgan Johansson: ”Han borde jobba i riksdagen i stället för att vara och ränna på Stureplan” . 🙂 Det är bra Morgan. Du har helt rätt. Det tycker jag med. Ta honom i hampan bara. Du och Söder kan nog lyckas med det. Ekeroth är en skärpt kille som du borde utnyttja bättre så kanske du likt Palme kunde fixa det över en natt!

  • angela says:

   Det påminner mig om min kära moder som också hängav sig åt bravader. Det var i slutet av 30-talet. På rasten sjöng hon en slagdänga. Det råkade lärarinnan höra så innan min moder gick hem från skolan för dagen fick hon skriva ”ett litet fattigt barn jag är” på svarta tavlan. Hundra gånger! Det tog tid. Den sena hemkomsten resulterade i en suck från min mormor men min morfar skrattade bara. Slagdängorna sjöng min mor i fortsättningen för min morfar. Hemma.

   Det var lite personligt men i kväll är det fredag. 🙂

 20. angela says:

  Glömde i hastigheten länken till Sveriges radio.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6572667

 21. angela says:

  Marcus Oscarsson har formulerat problemen med invasionen i fem punkter som han fått beröm för. Jag kan formulera det i en. Med bara sex bokstäver t o m. Och då blir problemen inte bara lösta i grunden utan vi kan också gå en betydligt ljusare och hoppfullare framtid till mötes.

  Punkt 1. Ut ur EU.

  http://avpixlat.info/2016/11/25/marcus-oscarsson-i-blasvader-efter-forslag-for-ett-sakrare-europa/#more-191564

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: