Globalism eller nationalism?

trumpclinton-jpg

Presidentvalet i USA må vara uttjatat numera, men även utan valresultatet i hand kan det ändå vara värt en sammanfattning. I själva verket handlar det om det viktigaste slaget i världshistorien efter de allierades landstigning i Normandie under andra världskriget. Möjligen kan vi också räkna in slaget om Stalingrad i samma division. Än så länge har valet varit ett verbalt fältslag, i likhet med de medeltida belägringarna där kontrahenterna öste okvädningsord över sina, alltid inom hörhåll förskansade fiender. Låt oss hoppas att det stannar vid det.

Valet i USA handlar med andra ord inte bara om vem som skall vara formell president i detta mäktiga land, utan framför allt om kampen om huruvida vår framtida värld skall styras av GLOBALISMEN eller NATIONALISMEN.  Att familjen Clinton är engagerade av globalismens företrädare medan Trump innebär en nytändning för nationalismen lär inta ha undgått någon. Däremot vet bara ett fåtal vad som kännetecknar det ena eller det andra.

En värld som under hela sin tidigare civilisation varit baserad på nationalism har under de senaste hundra åren med järnhand styrts över mot globalism. Hillary Clinton har fått den sista delsträckan med stafettpinnen mot ett mål, som kommer att vara oåterkalleligt, om det uppnås. Globalism till vår civilisations undergång. Trump vädjar till den enskilda människans önskan om trygghet, inflytande, att få leva tillsammans med likatänkande, att själva få skörda frukten av sitt eget arbete, att själva kunna påverka hur ens egna barn skall tänka och uppföra sig. Det som normalt utkristalliserar sig inom ramen för en nation, en kommun eller en ännu mindre grupp av människor som delar varandras åsikter.

Globalism har blivit ett modeord för en yngre generation för att visa att man är världsvan, berest – helst över alla våra världsdelar – och intellektuell nog att tala flera språk och äta eller dricka produkter från alla hörn av vår värld. Att bli beskylld för att vara nationalist är närmast en förolämpning, en trångsynt bonddräng som gräver upp sin potatis, hissar svenska flaggan på födelsedagen och gör en utflykt till havet en gång om året? Vem vill bära ett sådant epitet? Vad dessa kvasiintellektuella globalister inte förstår är att globalismen är ett politiskt projekt i syfte att avskaffa demokratin, införa en totalitär och gobal socialism och att befästa en mycket liten grupp familjers totala kontroll och styrning över en underkuvad befolkning, inkluderande alla jordens råvaror och därmed ett upphävande av den enskildes äganderättigheter. Låter kanske inte lika romantiskt? Det är kanske hög tid att vi lär oss att värdera den där giftfria och omsorgsfullt närodlade potatisen, innan den försvunnit för gott?

Om globalismens verkliga ansikte har jag skrivit ett otal artiklar under det senaste året på min blogg, jag behöver därför inte upprepa allt här. Gå gärna in och läs, om ni fortfarande har missat det! Ämnet är fortfarande tabu i Sveriges riksdag, ingen politiker vågar ta ordet globalism i sin mun, kanske har man dåligt samvete för att aktivt ha medverkat i genomförandet av den, kanske är man för dum för att förstå. Regeringsledamöter, partiledare av alla de sorter, riksdagsmän och toppstyrda kommunalpolitiker, alla har sin delaktighet i omvandlingen av vårt samhälle till något som man inte har en aning om, något som de alla i efterhand kommer att urskulda sig med att försöka hävda att man inte förstod fullt ut. Ändå var just dessa människor de som alla förlitade sig på att de skulle styra vårt land på bästa tänkbara sätt. Men så vakna då, om ni inte vill att folket skall ta makten i egna händer! Trump har visat att det fortfarande går att vända utvecklingen i USA, engelsmännen har visat att det går i Europa. Snart har vi revolter i både Frankrike och Tyskland. Men i Sverige fortsätter den stora majoriteten att sova, trots att Reinfeldt häcklar och förlöjligar oss.

Det som förvånar mig mest är att ingen reagerar när samhällsomstörtare av olika slag får genomföra sin agenda, trots att de tydligt kommunicerat sitt budskap långt i förväg. Så var det med Hitler, mycket få människor tog till sig hans budskap i Mein Kampf, som ändå gavs ut långt innan han gavs möjligheter att skrida till verket. Karl Marx’ Det Kommunistiska Manifestet fanns tillgängligt för läskunniga 70 år innan den ryska revolutionen. Läsmöjligheter fanns också vad gäller lilleputten Reinfeldt och hans patetiska Det Sovande Folket. Detta gäller också för globalismens apostlar, det har skrivits tusentals artiklar och böcker – av dem själva – under hela 1900-talet utan att någon reagerat eller berövat dem makten. När någon skriver att jordens befolkning skall minskas från sju miljarder till en för att vi skall få en ”hållbar utveckling” ställer ingen ens frågan hur det skall gå till. Genom folkmord, krig eller kemisk utrotning? Bättre att glömma. När en annan skriver att världen skall styras av en utvald elit utan folkets besvärande insyn, skrattar vi och skakar på huvudet. Konspirationer. Men samma människor styr i praktiken redan världen. När EU:s presidenter predikar att Ryssland väster om Uralbergen skall läggas till EU – trots att Ryssland inte är intresserade – skrattar vi också. Men hur skall det gå till? Genom ett nytt världskrig eller en ekonomisk kris för hela västvärlden? I 40 år har vi haft skrivna avtal med MENA-länderna om att islam skall bli fullvärdig religion i västvärlden, utan att någon reagerat. När det nu genomförs börjar vi diskutera integration. Men snälla, söta halvidioter – det är inte frågan om integration, vi skall acceptera parallella samhällen eller integrera oss själva i islam. Det är vad som står skrivet i avtalen. Vem läser exempelvis FN:s agenda 2030 förutom dess egna tjänstemän och bakomliggande politiker? Kanske någon i efterhand när verkligheten börjar bli alltför besvärande. Detta visste vi ju inte!

Kanske är en så stor andel av befolkningen illiterat att man kan tillåta sig att skriva dessa programtexter utan att någon läser dem. När ingen protesterat kan man se det som ett tyst medgivande. Jag önskar ingen, allra minst mina egna barn och barnbarn, det samhälle som väntar under deras livstid. Även om Trump skulle vinna valet kommer globalisterna att genomföra sin agenda, sittande på hans kistlock. Med Clinton går det snabbare. Det är ändå hedervärt att en person som Trump är villig att riskera allt han byggt upp privat för att försöka vrida utvecklingen rätt. Tack, Donald Trump för det och lycka till i ett val som också blir vårt ödesval.

Peter Krabbe

60 Responses to Globalism eller nationalism?

 1. angela says:

  Tack Trump som stått ut med att bli förolämpad, trakasserad, hotad, förtalad och förlöjligad. Tack till hans familj som fått utstå trakasserier och hot. Tack Nigel Farage som fått göra detsamma och fått avgå som partiledare p g a dödshot mot familjen. Och som själv utsatts för flygolycka. Tack le Pin, SD och alla andra. Många har redan mördats i kampen mellan globalismen och nationalismen. Många har fått sina liv förstörda. Det är rent avskyvärt och förskräckligt.

  Ett stort tack till dig, Peter Krabbe, som vågat ta i det. Som offrat mycket för att säga det som inte många haft modet till för att inte drabbas av repressalier. Fast påven hånade de svenska männen så kan jag intyga för påven att det finns modiga, duktiga, starka män i gamla Sverige än!

  Detta var något av det bästa du skrivit. Jag är stolt över dig! Stolt över ditt mod och din kunskap och klara intellekt. Även om de lyckas manövrera bort Trump i valet så har folk vaknat och kampen kommer att fortsätta. Jag är övertygad om att folken till slut segrar och får tillbaka demokratin, suveräniteten och sina länder. Det som är en garanti för makten över sina egna liv. För äganderätten över sig själva.

  Orsa marsch

  Mandom, mod och morske män
  Finns i gamla Sverge än,
  Kraft i arm och kraft i barm,
  Ungdomsvarm i bardalarm.
  Ögon blå,
  Då och då
  Le i blomsterdalar där!
  Nord, du jordens jättelem,
  Nord, du milda hjertans hem!

  • pelle 3 says:

   Angela,,,,,,,,,jag är osäker till ditt tack till sd,,,,,,jag känner att sd glider mer o mer bort från nationalismen,,,styrs in mer o mer mot globalismen,,,,,,,nån mer än mej som tänker så ?

   Peter är som vanligt rätt ute enligt mej,,,,,, skriver så man förstår,,,samtidigt som man känner igen sej i påståendena,,,,,,,,det är man inte bortskämd med när man läser den styrda median ?

   Pelle3

   • angela says:

    Pelle 3…jag är också ”osäker”. Mycket observant på vad som händer, analyserar hela tiden …men jag kan inte med bästa vilja i världen påstå att Trump är den bästa i världen. Men han är en nödbroms. Någon måste dra i bromsen och stoppa tåget. Sedan med förenade ansträngningar kan vi kanske få mera vettiga ledare. Jag är fullkomligt insatt och medveten. Tro inte annat. SDs intåg i RD stoppade upp vansinnet. Det var en nödbroms. Svenskarna fick tillbaka makten att bromsa men bromssträckan kommer att bli lång för det hade behövts minst 51% för att få till stånd en riktig förändring. Och de som i alla fall har modet att stoppa tåget får vi vara tacksamma över att de finns. Vi kan ju inte bara låta det pågå? Det är tillräckligt förskräckligt som det är och kommer att kosta skjortan för svenskar och européerna att få ordning på sina nationer igen. Ju längre det får pågå desto svårare blir det att ställa till rätta. SD var det bästa just nu. Det fanns inget annat. SD var den enda oppositionen. De andra partierna är ett enda parti: globalisterna. Även J Sjöstedt är globalist. Alla partier är infiltrerade och en del HELT kapade.

    Jag är t o m osäker på Farage?I diktaturer kan man till slut inte lita på någon. Kan jag lita på dig? Hur vet jag att du inte är en av infiltratörerna? Situationen i Sverige och hela västvärlden har gjort mig försiktig och mycket uppmärksam. Jag tar inget för givet längre och vet att jag kan utsättas för svek och bedrägeri när som helst. Eller kanske ännu värre okunskap. Jag vågar inte ens be om en kontakt. Det är förskräckligt. Vi når inte varandra därför att vi inte vet om vi råkar ut för en förrädare eller ej.

    Jag kan inte räkna upp alla människor, det är omöjligt men jag vet att människor som säger sig vara sd har utsatts för repressalier som förstört deras liv, dödat dem eller t o m mördat dem. Eftersom jag inte kan räkna upp alla människor eller ens vet vad alla heter så måste jag använda ett begrepp och då blir det sd. Jag kunde skrivit nationalister.

    Så… ja, Pelle jag har samma betänkligheter som du och faktum är att jag la märke till förra gången du skrev och hade tänkt leta efter din sign för att svara problemet är att alla vi behövde träffas och prata med varandra om problemen och hur vi ska gå tillväga men vi är rädda att råka på bedragare. Jag tror att vi diskuterat det här redan om att få till stånd något annat. Peter tog upp det och efterlyste någon som kunde driva ett nytt parti. Men det tar lång tid. Drar oerhörda resurser. Jag anser inte att vi har den tiden nu. Vi får ta det som finns och förändra sedan.

    Faktum är att det finns nationalister/demokrater med samma uppfattning som vi har som skriver här och i anthropocene m fl i samtliga partier. Så skiljelinjen som sagts flera gånger går inte höger-vänster skala utan nationalist-globalist. Demokrati-diktatur. Därför kan en sd och en v t o m syndiakalister ha exakt samma uppfattning som en moderat. Jag vet det för jag känner människor från samtliga partier.

    Nu blev det långt. Jag gick in här för att skriva om helt annat. Dagens nyhetsrapportering från Ekot och P1 Morgon.
    Lyssna på Lotten Collins reportage från Mexico. Skrämmande. Mexikanare talar med varandra om att ta till baka sitt land och kongressen. Det låter ju bra men nu var det inte sitt land de tänkte ”ta tillbaka” utan grannlandet. För några år sedan skrev jag just i debatterna var övertygade om att vi nu kommer att få höra helt nya ord för krig och soldater.

    A pro pose det så skrev M Ranstorp igår om att Tysklands försvar infiltrerats av terrorister.

    Lyssna också på att Sverige nu måste stjäla ännu mera pengar ur svenskarnas skattkista för att rädda sitt projekt. Man måste satsa ännu mer pengar på validering. Det är slöseri med människor att flytta dem och inte låta dem verka där de gör mest nytta. I sina hemländer.

    Så länge.

    • pelle 3 says:

     Tankvärt angela,,,,,,,nånting hände med sd,,,,,,,känns som att det är styrt av något högre,,,,,,,varför skulle det inte kunna vara så ? Med pengar går det att köpa makt,,,jag tror det är detta som hänt i sd,toppen.

     Men vad göra ? Starta upp ett nytt parti,,,rösta bort sd toppen,,,,tiden är knapp,,,prio ett är att stoppa nwo,,,,,,,sen måste vi se till att många invandrade människor återvänder till sina hemländer när krigen är slut.

     Om nwo folket kan stoppas så finns det en stor chans att krigen tar slut,,,,,,,,,,,,men det absolut viktigaste är att som peter säger,,,,,,,,att alla halvidioter får in i skallen att globalismen är av ondo,,,,det är inte bara en ,,häftig grej,,,,,,,men att få detta fredsskadade folk att börja tänka självständigt är som att be någon ta ner månen
     Pelle

     • Benny says:

      SD är det enda alternativ som finns för tillfället. Det kan dyka upp nya alternativ senare men just nu finns inget alternativ.

   • Not Me says:

    Känner precis som du skriver om SD och allt pekar på att det snart är en 8-klöver. Börjar själv luta åt alternativet direktdemokrati som låter bra. Det är folket som ska bestämma över landet, inte högavlönade och korrumperade yrkespolitiker, de ska bara vara verkställande.

    http://direktdemokraterna.se/

    • angela says:

     Pelle, såg inte ditt svar förrän nu eftersom jag av tidsbrist inte varit inne. Jag ser att du också har tankar om att byta ut ledningen.Och tiden är knapp. Om du visste hur många gånger jag tänkt de tankarna. Hur tvivel och grubbel ständigt pågår i mina tankar. Lösningar som bollas hit och dit. Men att bara kasta bort det vi redan uppnått är vanskligt. Det gör man inte utan vidare och att splittra folk nu är inte bra. Hur ska du ena dem igen? Eller hamna i en än VÄRRE fälla? Än så länge håller jag fast vid att först låta folket ta ,makten och sedan släppa fram hedervärda ledare som inte är korrupta och som inser sitt uppdrag, tar det på allvar och månar om sitt land och folket där. Jag tycker inte om att hålla debatten så öppet i nuläget. Jag kan förstå att du gör trevare för jag har själv tänkt i de banorna men avstått. (svarade dig i anthropocene.) En NY federation eller union som vissa förespråkar är DEFINITIVT inte en lösning. Snacket om en nordisk union avvisar jag bestämt. Alla unioner är av ondo. Man skall inte lägga makten i andras händer. Makten skall ligga i dina egna händer. Först då är du fri att använda dina händer. Samarbeta är en sak men lyda en annan. I alla unioner finns ett maktförhållande som du aldrig kommer ifrån.

     Trump drog i nödbromsen. Jag tackar de kloka och insiktsfulla amerikanerna av hela mitt hjärta för att de gjorde sina röster hörda. Tack gode gud, det var i sista minuten. Jag hoppas nu att kloka,kunniga,ansvarsfulla, hederliga och mogna människor kommer fram. I ett så stort land måste det finnas hundratusentals. Lyckades ni stanna tåget lyckas ni med det med.

     Folken i USA och Storbritannien har stoppat tåget. Nu måste Sverige komma efter. Allt struntprat om att det skulle gå illa för Sverige om vi hoppade av EU-tåget måste nu komma på skam.

     ”Ta ner månen”…Ja,jag kan också känna så när jag hör en del öppna munnen. Men Trump lyckades samla folket och de har förstått. Jag tror inte svenskarna är dummare. Och nu har det gått raskt. Jag hade aldrig vågat hoppas på att folken i USA och Storbritannien skulle nått hit i våras. Det kan gå fort nu.

   • Not Me says:

    pelle 3,
    det du skriver om SD är också de saker som jag tycker mig ha noterat och det är inte långt kvar till vi har en 8-klöver i riksdagen. Det vi behöver är en svensk Donald Trump, en som är stark och talar klartext men var ska denna person komma ifrån?

 2. Om man nu varken vill ha globa- eller nationalism?

  • peterkrabbe says:

   Då får du nog flytta till en annan planet, Tege. Globalism och nationalism är övergripande system. Inom dessa kan du fortsatt välja mellan socialism eller kapitalism, mellan demokrati eller fascism. Inget samhälle kan bestå utan styrning. Den totalitära socialism som oligarkerna nu erbjuder kan vi nog konstatera hör till det sämsta alternativet, så hjälp gärna till med att arbeta för något som är bättre!

 3. Göran 2 says:

  Jag kan inte förstå att nationalism eller mer att en nationalstat skulle vara något hinder mot en global handel. För mig är det bara en fråga om att få leva under en liknande kultur som de flesta trivs med och att det är en självklarhet att neka andra kulturer som vi inte vill leva med och att faktiskt ta till vapen och våld för att markera att inte gillar vissa kulturer.

  Detta motsätter inte det minsta att handla varor med vem man vill och att även den som vill kan få bo i Sverige. Det är bara tre enkla saker man behöver uppnå: 1) acceptera kulturen och ta till sig den (inkluderar godkännande av ens blivande grannar), 2) skaffa sig en bostad på egen bekostnad, 3) försörja sig själv.

  Globalism kan definieras på två sätt: 1) Såsom Peter Krabbe gör det, en global socialistisk centralstyrning, 2) rörlighet för människor och varor på en global marknad utan centralstyrning.

  Jag tror att det finns en viss förvirring bland en del människor om detta. Eller, de som tror på alternativ 2 ovan har inte förstått att verkligheten är en utveckling mot alternativ 1.

  Om en global centralstyrning blir en verklighet kommer det att bli en mycket tråkig värld att leva i. Europa och Sverige kan välkomna fattigdom igen.

  För att verkligen förstå av centralstyrning innebär kan man be vem som helst att planera centralstyrning av tillverkning av en sådan simpel sak som en blyertspenna. Jag kan lova att äta upp mina skor på att det inte finns och aldrig kommer att finnas någon människa i hela världen som kommer att lösa den uppgiften.

  Om centralstyrning inte ens funkar för en blyertspenna, hur skulle den då kunna fungera för en stad, ett landskap, ett land, en kontinent osv. Alla praktiska försök med centralstyrning visar entydigt utan undantag att det inte fungerar och att resultatet av det leder till fattigdom och utarmning.

 4. angela says:

  ”Illiterat”. Ja det är skrämmande med kunskapsföraktet och den låga kunskapsnivån. Agenda igår med två helt meningslösa debatter med Åsa Regnér och Ylva Johansson. Hur många orkade ens lyssna på dem? Att ta upp värdefull tid med sånt meningslöst pladder som inte gav någonting är skandal i sig. Att därtill bjuda in Reinfeldt som expert tar väl ändå priset? På vad, kan man fråga? Han lyckades med konsten att förstöra ett helt land och avskaffa det.

  ”Det är ett USA som vi inte alls känner igen”, sa Reinfeldt. Nej, Reinfeldt efter ditt maktinnehav i Sverige är det ingen svensk som känner igen Sverige heller.

  • Göran 2 says:

   Ylva Johansson kan jämföras med Donald Trump i avseende att Donald Trump hycklas för att han är företagare.

   Ylva Johansson var medlem i vänsterpartiet en gång i tiden. Hon blev kär i en socialdemokrat. Fick inte vara kvar i riksdagen. Hon hamnade då som VD på ett fackföreningsägt bolag med en lön på över 100.000 kr per månad. Under hennes tid som VD hade bolaget inkomster på 5 miljoner och kostnader på 100 miljoner. Hon blir sedan arbetsmarknadsminister i en socialdemokratisk regering. Hur gick det till?

   Runtom i Sverige sitter det socialdemokrater och avskyr Donald Trump för att han driver företag, men säger inte ett pip om sin egen misslyckade företagare Ylva Johansson.

   • sverkers1 says:

    Ylva blev inte ”kär” i vilken sosse som helst, utan i den man som när han var Riksbanksfullmäktige, initierade den ekonomiska kräftgång som vi nu märker av.
    Som tack för denna utsäljning/förräderi mot folket, så blev han givetvis belönad med ett jobb hos Goldmann & Sachs, d.v.s uppdragsgivaren till att spärrarna för bankernas utlåning togs bort. Man behöver i sammanhanget förstå hur banking går till, i verkligheten.
    När ett lån ”ges”, så skapas en ny penningmängd i samma ögonblick, helt ifrån ingenstans, från tomma intet. Och detta bedrägeri plågar man ihjäl oss med, plus ränta!

 5. tomas says:

  “A nation that cannot control its borders is not a nation.”
  Ronald Reagan
  ”EU är ett socialistiskt projekt som drivs av borgerliga krafter.”
  Mats Qviberg
  ”Den fria rörligheteten” måste i förlängningen innebära att alla lås försvinner i framtiden. Vem som helst skall kunna röra sig fritt…

 6. Not Me says:

  Vill påpeka att allt man läser om clinton sekten ger uppfattningen att de är i spelet för egen vinnings skull. Att de kan hålla på med detta utan att bli stoppade talar om hur illa ställt det är i usa , för den delen i hela västvärlden. Ett exempel från vårt eget land är fredrik ruinfelt som yrkespolitiker kunnat skrapa ihop en förmögenhet på mer än 70-miljoner, han har inte gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv och han uppbär nu 156-tusen i avgångsersättning varje månad samtidigt som han drar in miljoner på sitt företag. Snacka om att blåsa svenska skattebetalare.

 7. Pingback: Min valprognos | Jan Millds blogg

 8. Elisabeth Almqvist says:

  Tack, Peter Krabbe.

  Jag konstaterade igår på en blogg – där dina inlägg kontinuerligt har införts- att du var den ende i Sverige som hade kunskap om vad som pågick i vår värld, eftersom all svensk media är korrumperad och hjärntvättad av Globalismens företrädare och förde fram ensidig propaganda.

  Idag är ‘ödesdagen’ i USA, vars valutgång kommer att beröra hela Världen, är förhoppningen att vi får en frist på 4 år om Trump vinner.

  Vem vet hur pass korrekta tiderna egentligen är beräknade. När egentligen kom judarna från Diasporan och att Ezra räknade fel.. Det talas om > 200 år tidigare än nu angivet..Nu skrivs 5776… Lukas 21:35 skriver ” Ty såsom en snara skall den komma över hela jordens alla inbyggare.” (1917)

  Men oavsett vad vi väljer att tro på, så hoppas vi att Trump vinner.

  Tacksamma hälsningar

  Elisabeth Almqvist.

  ________________________________

 9. pelle 3 says:

  Jag förstår inte varför det blir så stora reaktioner när man påstår att judar äger media banker osv,,,,,,,det verkar som att judar får göra vad som helst,,,,,nån slags straffrihet,,,,,bara just för dom är judar,,,,,det är synd åt dom i alla lägen verkar det som.

  Det kan vara så att det som hände i tyskland under andra världskriget gynnar dessa människor nu.

  Låt oss säga att det var muslimer,,,eller katoliker som styrde det ekonomiska o mediala utbudet i världen,,,,,,,då skulle det gå att prata om detta,,,det är jag säker på,,,,,men nu när judarna bestämmer över det nämnda ,då är det tabu,,,,,,,inte ens när troligtvis sd styrs av sionister reageras det

  Pelle

  • Martina says:

   Precis Pelle! Det är som att judar är befriande från att drabbas av mafia och galna maktmissbrukare!

 10. matsjangdal says:

  Hej Peter, du skriver bra om globalisering, islam med mera.
  När jag på min blogg https://www.frihetsportalen.se gjorde skillnad på globalisering och internationalisering, fick vi en debatt med läsarna om globalisering och internationalisering ska ses som synonymer.
  Jag hävdade, och har så gjort i några år, att globalisering är en ”utveckling” som suddar ut nationella gränser och kultur till förmån för ett överordnat tvång. Medan internationalisering värnar om gränserna och lokal kultur, och samtidigt bejakar frivilligt internationellt utbyte.
  Vidare att, trots att jag för en liten eller rent av minimal stat (statsapparat), så är jag för nationsgränser för att dessa gränser gör det möjligt att vara annorlunda och det gör det möjligt för dissidenter att finna en fristad någonstans. Globalisering omöjliggör denna frihet.

  Har du skrivit något om detta eller har några tankar om det?

  • peterkrabbe says:

   Jag instämmer i ditt resonemang. Globalisering och internationalisering är helt olika begrepp. Som framgår av själva ordet handlar internationalisering om samverkan mellan nationer och är helt och hållet positivt. Varje nation behåller sitt självbestämmande men knyter relationer med andra nationer genom handel, kultur och samvaro. Globaliseringen har en annan agenda, utgående från centralstyrning av alla maktfunktioner.

 11. thojak says:

  Tack Peter för detta mycket läsvärda och lärande inlägg – suveränt bra ! 🙂
  En av många starkt bidragande orsak till nuvarande ‘state-of-the-nation’ – inte enbart Sverige, dock mest accentuerat här – är den otroliga historielösheten mellan öronen på populasen. Historia är ju, efter matematik, viktigaste ämnet att lära och ta till sig. Inte av den anledningen att kunna rabbla upp allehanda årtal för fred/krig/avtal m.m., utan av den enkla och självklara anledningen, att görligast undvika att begå samma misstag flera gånger. Däri ligger även orsaken till att S tog bort historia som kärnämne i gymnasiet – de ville inte riskera att bli påminda om de rader av felaktigheter och värre de begått under ack så lång tid.
  Infiltrationen inom ofantligheten, hi-and-lo, är som en samhällelig fibrosarkom, dvs. bindvävs-cancer – bindväv finns ju ända ut i hårspetsen i en levande kropp. Nepotismen är fulländad på allra mest letala sätt – se t.ex. rikspolischefen, mig-verkets (f.d.) GD, dessa horder av ‘utredare’ som endast har att följa elitens ‘utredningsdirektiv’ till punkt och pricka och si, ”..ja, men enligt utredningen xyz så…” kommer som amen i kyrkan. Bah Kuhnkes senaste ‘spel’ ang. media-stöd är i sanning en megastor dybel i det lilla som deFacto finns kvar av yttrandefriheten… osv, osv, listan är oändligt lång och rejält skrämmande…

  Arma Land, Arma Värld ! 😦

  Mvh/TJ

 12. Josef Boberg says:

  Nationalism kräver att det nuvarande ekonomiska tänkandet och agerandet i grunden ändras – och om hur på min blogg här.

 13. Git says:

  Tack Peter Krabbe, jag är en relativt ny läsare av din blogg och jag vill tacka dig för det du gör för att upplysa och informera. Nu vet vi hur det gick i det Amerikanska valet. Mot alla odds (pk media) så blev det Donald Trump som gick segrande ut och blev vald till President. Det Amerikanska folket röstade mot globalisering och för ökat fokus på nationella intressen. Trots mindre resurser och färre personer i valorganisationen lyckades Donald Trump mobilisera fler väljare än sin konkurrent. Hans budskap var klockrent för väljare som länge känns sig marginaliserade när företag efter företag fått stänga och jobben försvunnit. Precis som vid omröstningen vid Brexit missbedömde etablissemanget medborgarnas missnöje och längtan efter något nytt. Det är inte sista gången som omvärlden lär bli förvånad över val resultat. Snart är det dags för val i Tyskland och Angela Merkel har all anledning att känna oro över nationalistiska partier. Det jäser under och över ytan efter allt mottagande av nyanlända och all problematik som pågår som etablissemanget inte vill se eller höra.

  • pelle 3 says:

   Undrar vad fru merkel får för sysselsättning som tack för hjälpen,,,,,nån typ av jobbarkompis med borg o Reinfeldt kanske ?

   • Mikaël says:

    Titeln pa sysselsättningen blir ”Himmliesche Freude und Teuflische Gelüste mit Borg und Reinfeldt”, en trekant som ingel vill bevittna

 14. Jonathan says:

  Till att börja med är det sorgligt att bevittna att dessa var de kandidater som ett land med 300 miljoner invånare kunde bidra med till sitt presidentval. Samtidigt kan jag ödmjukt erkänna att jag inte har följt presidentvalet med något större intresse, men med det sagt så verkar det, till min uppfattning, ha varit ett pågående anti-etablerings röst-läge där folk vill köra in en pinne i hjulet i systemet för att se vad som händer.

  Trump hotar det zionistiska globala monopolet i väst, dvs att förstöra den zionistiska / Jesuit New World Order agendan och ge tillbaka makten till folket. Hillary är väldigt förutsägbar, med henne blir det politik som vanligt vilket inte kommer att förändra systemet. Folket vill ändra systemet, men de tänker inte på konsekvenserna som kan uppkomma vid en radikal förändring av systemet.

  Trump reklamerar starkt bristen på de kvalifikationerna som behövs som president i Vita Huset på varje sätt. Innehållslösa tal, opraktiska ideér, vetenskapligt falska påståenden och avsaknad vilja att förändra sitt tänk/beteende ger inga direkt förhoppningar till att relevant frågor kommer belysas på ett informationsrikt eller korrekt sätt.

  *Kan tillägga att individer/media är lite väl melodramatiska kring vad som kommer hända med Trump vid makten. Förhoppningsvis blir det en förändring av systemet på ett icke-radikalt tillvägagångssätt.

  • peterkrabbe says:

   Det handlar förvisso om ett systemskifte. Man skall dock ha klart för sig att Trump blir inte ensam i toppen, en armé av tjänstemän kommer att arbeta med Trump som inspiratör och programskrivare. Min förhoppning är att dessa tjänstemän väljs med omsorg i syfte att vara pragmatiska, sakkunniga och konstruktiva i både de inrikes- och utrikes dialoger som kommer att föras. Först då kommer systemskiftet att kunna genomföras med ett lyckat resultat. Jag hoppas också att medlemmarna i CFR, TC och Bilderberggruppen åker ut med badvattnet, annars kommer vi inte att få se ett spår ens av förändring.

   • angela says:

    Ja, det får man hoppas men så lätt släpper de inte taget t o m H Clinton har erbjudit Trump sin hjälp. Även Merkel.

    Trump har bjudit in T May från GB. Så han verkar hålla huvudet kallt trots alla spekulationer om det motsatta.

 15. Sture says:

  Peter,
  jag är fullt medveten om att de allra flesta läsare på denna blogg är ateister och inte har mycket till övers för människor som tror att det kan finnas andra krafter än globalister och nationalister verksamma i denna kamp. Annat är det i USA där 81% av evangelisternas röster gick till Trump och endast 16% till Hillary Clinton. De ser honom som sitt stora hopp i etablissemangets krossande av det kristna USA.
  Titta på dessa YouTube-filer som handlar om ”profetior” om hur Trump skulle komma att bli USAs president. I den första filen påstår den pensionerade brandmannen Mark Taylor att Gud år 2011 i en uppenbarelse (eller någon slags kommunikation) förmedlade att Trump skulle bli USAs näste president. Han förmedlade också att hela etablissemanget skulle kasta sig över Trump och satsa enorma summor på att besegra honom men att detta skulle vara ”som att spola ner pengarna i toaletten”: https://www.youtube.com/watch?v=tqwFWD_Htfo

  I den andra profetian berättar pastorn Mike Thompson att han 2004-2005 fick en uppenbarelse om att ”Gud stod bakom Donald Trump”, och Gud uppmanade honom om att profetera om detta. Mike Thompson beskriver också denna kamp som en flera tusen år gammal kamp mellan Jezebel och Farisée och att etablissemanget i denna kamp mot Trump skulle släppa loss ”the dogs of Hell”, vilket de verkar att ha gjort: https://www.youtube.com/watch?v=4gJp-ATeD14&list=PLJLX1wLlLJlWJx5gqfHyxWfevXXHxIl6j

  Ni får naturligtvis tro vad ni vill om detta och jag är medveten om att jag endast kan så ett litet frö. Men för mig innebär emellertid dessa uppenbarelser ett hopp i all vår pessimism om framtiden.

  • peterkrabbe says:

   Sture, jag har all respekt för religionernas betydelse för människor, en stor majoritet av jordens befolkning är troende i en eller annan form. Det är ju inte heller obekant att motsättningarna mellan dessa troende är orsaken till en lika stor majoritet av världens väpnade konflikter. Vi vet också att kampen om herraväldet mellan kristendom, judendom och islam är en av huvudingredienserna i globalismen, detta i negativ bemärkelse eftersom nationalismen till sin karaktär oftast låter varje religiös gruppering få en fristad inom respektive nations gränser. Att försöka sprida den egna religionen till andra kulturer är i själva verket globalismens förbannelse.
   Jag tror att man gör Trump en otjänst genom att utnämna honom till en kristen profet, det gör inte hans svåra uppgift lättare. Samtidigt ser jag det som nödvändigt att stoppa spridningen av islam utanför arabkulturen, den har inte i väst att göra med sin förnedrande människosyn. Trump kan säkert inge det hopp och den entusiasm som behövs i det kristna lägret för att våga stå emot islam med kraft, något som helt saknats i en undergiven kristendom. Utan Trump hade världen legat öppen för en islamistisk infiltration som jag inte tror att någon vettig människa hade velat ha i våra samhällen.
   Var judendomen står i sammanhanget är fortfarande en gåta och jag hoppas att vi snart kan få svar på detta. Du och Lennart har tidigare gett intressanta infallsvinklar i frågan och jag kommer att bevaka den framöver. Man kan fundera över var Trump egentligen står i ett religiöst perspektiv. Flera av hans barn har nära relationer med judar, det finns också ett flertal bland hans rådgivare. Därmed inte sagt att de behöver ha en religiös agenda. Trumps farfar emigrerade under namnet Friedrich Dumpf från Tyskland under förhållanden som starkt påminner om vissa andra, sedermera judiska oligarkers jämförbara förflyttningar till det nya landet. Helt klart är att Trump inte har visat prov på någon större religiositet hittills. Vi får se hur detta utvecklar sig!

   • Martin T says:

    Peter; här touchar du kärnan till hela problematiken, hela den eländiga NWO; hur och varför den tillkommit.

    Jag är övertygad om att vi är överens om att alla stora, samordnade världsomspännande förändringar som vår värld nu gått och går igenom inte styrs av slumpen

    Vi är nog tvärtom överens om att världen kontrolleras av de styrande oligarkerna, ett fåtal familjer som via underhuggare styr och kontrollerar alla större ekonomiska och politiska beslut i världen via sina lobbygrupper Bilderberg, CFR, Romklubben med flera, samt tillsatta statschefer.

    Dessa oligarker (Rotschild, Rockefeller med flera) äger tillgångar motsvarande >300 000 miljarder dollar (finns säkert olika uppgifter på det). Då de i sina verksamheter innefattar finans och bankverksamheter så tickar hela tider räntesnurran och deras förmögenheter ökar vare sig de vill eller ej.

    Frågar jag ställt mig är helt enkelt; varför? Varför skall måste de förändra världen så att de utöver ekonomisk kontroll även har den totala kontrollen? Pengar har de i sådana massor att det kan omöjligt vara motivet.

    Man måste kunna diskutera denna fråga utan att antisemit-kortet drages fram. Är det en slump att världens ekonomi styrs och kontrolleras av en grupp familjer som alla är judiska? Och som avser tillskansa sig även den politiska makten?

    Är det inte en slump (vilket jag inte tror) så vad är agendan, vad är slutmålet? En värld med uppblandade raser, utan nationer med en total befolkning på 1 miljard människor – ja, men i vilket syfte? Ser man sig som de enda som vet vad vår planet behöver och dessutom inte vill gå den demokratiska vägen (som man inte tror på) utan via förklädd diktatur (FN och NWO)? Eller ser man sig som ”bättre”, de enda som är skickade att stryra, dvs religiösa motiv?

    Kan du svara på detta Peter? Vad finns i den judiska kulturen/religionen eller psyket som kan motivera allt detta? Vad är det som driver?

 16. Not Me says:

  Jag är en stolt nationalist, finns inget eller ingen som kan få mig på andra tankar. Ser vänster människor som osäkra och vilseledda stackare, om deras ledare säger hoppa så hoppar de i takt. Om vi samlar alla vänster globalister och mångkulturivrare på en sida av jordklotet och alla nationalister på andra sidan av jordklotet så kommer nationalist sidan att leva i harmoni och fred och lyckas med allt de föresätter sig. Globalist sidan kommer hela tiden att brottas med konflikter och problem. De kommer att stagnera och helt stanna av i utveckling och till sist kommer deras civilisation dö ut.

 17. Not Me says:

  Läste nånstans att Donald Trump är en renlevnads människa, han rör tex. inte alkohol. Han är också religiös och har ett stort mått av heder och moral. Detta är precis de egenskaper som gör en människa stark och framgångsrik. Dessa egenskaper är vad globalisterna och mångkultur förespråkarna hatar och de vill istället ha kriminella och perverterade människor vilka ger ett osäkert och instabilt samhälle helt i linje med deras agenda.

 18. Sture says:

  @ Peter Krabbe, du skriver:
  ”Det är ju inte heller obekant att motsättningarna mellan dessa troende är orsaken till en lika stor majoritet av världens väpnade konflikter.”
  Jag tror att man skall problematisera detta genom att upplysa om att det tog 450 år av ständiga muslimska angrepp på den kristna, buddhistiska och hinduistiska världen innan det första korståget inleddes år 1095. Sedan följde ytterligare 6 korståg under 400- 500 år som man nog måste betrakta som rena försvarskrig för att bevara den kristna världen och som blev en förutsättning för det västerländska välståndet, demokratin och friheten. En iransk forskare har kommit fram till Islam under sina erövringståg avrättat 270 miljoner människor. Detta kan endast jämföras med kommunismens, dvs ateismens våldsdåd. En statsvetare-professor på Hawaii, Rummel, som sammanställde alla historikers uppskattningar av regeringars mord på sin egen befolkning, kom fram till ett medeltal på 212 miljoner oskyldigt mördade medborgare inom kommunistiska länder inom loppet av 50 år (krigsoffer ej medräknade). Eller som Dostojievski lär ha sagt: ”Om Gud är död är allting tillåtet”.
  Jag hamnade en gång i dispyt med en vänstermänniska om våldsdåden begångna under ”inkvisitionen” och visste inte mycket. Jag gick in på Internet och läste på: Under den spanska inkvisitionen, som anses vara den värsta, förhördes 44-45.000 människor varav 98,2% frikändes och frisläpptes. De övriga, 1,8% (≈ 900 personer), överlämnades till den världsliga makten, Filip och Isabella, och dömdes. Detta är i och för sig förskräckligt, men här finns en viss diskrepans i antal. Dessutom finns alla 44-45.000 förhörsprotokollen tillgängliga att läsa för den som vill. Det är nog mycket mer än vad som kan sägas om ateisternas (i de kommunistiska länderna) domar. Det blev nog ganska summariska rättegångar med nackskott, får man förmoda – om ens det.
  Peter, jag uppskattar verkligen din blogg, som håller hög intellektuell och moralisk nivå. Men jag tror inte att man kan skylla alla krig på en Gudstro. Mycket av krigen beror också på brist på Gudstro – där man själv gjort sig till Gud.

  • peterkrabbe says:

   Sture, jag tar inte ställning i frågan vem som har rätt elller fel i religionskrigen och angriper inte heller kristendomen specifikt. Vi vet alla att islam är den mest aggressiva religionen, åtminstone i vår tid. Jag kan bara konstatera att oavsett om guden heter Gud, Allah eller Jahveh så leder motsättningarna mellan deras anhängare till blodiga konflikter. Judendomens dokumenterade samröre med socialismen och dess inblandning i den ryska revolutionen visar också att gränserna är flytande mellan vad vi uppfattar som religiösa och sekulära konflikter. Att personer som Soros upplever sig som gudomliga har han själv berättat, något som inte heller förvånar. Allt detta visar egentligen bara att globalismen som företeelse inte kommer att minska motsättningarna mellan olika befolkningsgrupper, snarare tvärt om.

  • Rutger says:

   Okunnigheten flödar hos många när det gäller debatterna om de tre abrahamitiska religionerna. Den primitiva judendomen i Gamla Testamentet är bakgrunden och förebilden till islam och kristendomen. Abraham fick löftet om ett land som flöt av mjölk och honung men för att detta gudslöfte skulle uppfyllas måste de trogna tillbedjarna av Herren Gud bruka våld. Landet som flöt av mjölk och honung var inte tomt, där bodde människor och de förjagades ungefär som IS har gjort idag. Våldet blev en viktig del av denna religion. Döda dem som står dig emot står det i Gamla Testamentet. Islam övertog denna gudsbild, med en stridande gud som uppmanade sina trogna att strida, från judarna, där guds främsta löfte endast kunde uppfyllas med våld. Och i koranen står det samma sak, döda dem som står dig emot.

   Judendomen är också bakgrunden till kristendomen men kristendomen lyckades i stort frigöra sig från denna gudsbild med den krigande guden även om denna tanke inte är helt borta, men tillbedjarna av gud skulle inte själva inte bruka våld. De kristna skrifterna, Nya Testamentet är totalt värdelösa för att uppmana till våld och krig. När Påven Urban II uppmanade till det första korståget kunde han inte finna någon användbar vers i de kristna skrifterna, han måste gå till judarnas bibel/Gamla Testamentet för att hitta en vers som uppmanade till strid.

   Dick Harrisson beskriver det bra i sin bok om de nordiska korstågen ”Gud vill det”. Kristendomen började pacifistiskt och de behövdes ca 1000 år av förändrat tänkande och impulser utifrån för att komma fram till tanken på korståg. Tyvärr specificerar han inte vad det var för impulser utifrån han tänkte på när han skrev detta. De enda impulserna som jag kan komma på är de negativa impulserna från islam. Till Europa och Sverige kom kristendomen med fredliga munkar men när Erik den heliga skulle kristna Finland gjordes det med hjälp av en armé. Ett förändrat tänkesätt blir här tydligt.

   Sharialagen som bygger på koranen, sira och haditerna är tolkningen av hur trogna muslimer ska leva. Allt vad Muhammed sa och gjorde är lika viktigt som det som står i koranen eftersom han var guds utvalde budbärare. Om du vill veta lite mer om vad den gudomliga sharialagen säger om jihad så läs gärna här http://lagmansnatursida.se/scroll/sharialagen.pdf

   Islammissionärer försöker alltid att prata bort detta med våldet i islam vilket är ett arv från den primitiva judendomen. Läs bara Al Tabari, kanske den allra främste av de arabiska historikerna som levde på 900-talet, så får du reda på lite mer av tillämpningen av islam på Muhammeds tid och därefter. Muhammed förde många krig och erövrade hela Arabien och han dör då han förbereder krig mot Syrien. Efter Muhammeds död kom det fyra kalifer som alla hade det gemensamt att de var upplärda av Muhammed själv och de försökte så gott det gick att följa Muhammeds föredöme. Världen kom in i ett nytt skede med krig. Först kom riddakrigen. Se http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2016/vecka39/db16sep26.htm och http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2016/vecka39/db16sep28.htm
   Sedan fortsatte det med alla kaliferna, alla skulle utbred islam med hjälp av arméer.

   I Koranen läser vi att islam är den religion som ska härska över alla andra religioner. Detta var tanken hos de kalifer som efterträdde Muhammed. Födelsen av Muhammed var en olycka för världen.
   Idag ser vi hur islam försöker nästla sig in i västvärlden och att ta makten inifrån. http://www.dn.se/nyheter/varlden/sadiq-khan-ny-borgmastare-i-london/
   https://www.brusselsjournal.com/node/671

   • peterkrabbe says:

    Tack för info! Stämmer bra med mitt intryck att vad gäller att döda otrogna är verserna i Koranen och Thoran närmast identiska och lika uppmuntrande…

   • angela says:

    Bra att du tar upp det och det värsta är att nu försöker Svenska kyrkan föra samman de tre
    ”abrahamitiska” religionerna under ”Svenska kyrkan” som om SV Kyrkan vore ett ”holdingbolag” utan att folk skall märka det. Det är Antje Jackeléns uppdrag som ärkebiskop.

    Jag hade tänkt skriva om det för några dagar sedan när jag hörde en förskräcklig ”Morgonandakt” på SR P1. Typisk renlärig hjärntvätt. Man får inte veta vilken religion det är utan tar för givet att det är Svenska Kyrkan (vår religion) eftersom det heter Morgonandakt och han börjar med att berätta en sorglig och allmängiltig berättelse som berör alla människor för att ena lyssnarna och de som ska förföras sedan plötsligt utbrister han i några arabiska ord och man studsar och i nästa ögonblick blir man förbannad. Med vilken rätt försöker SR pådyvla mig en religion jag inte vill ha? Jag ska se om jag hittar det.

    Tittade in för att ge länk om vad Dick Erixon skriver om FN som jag skrev i någon blogg för någon vecka sedan. Att FN mestadels består av diktaturer.

    http://erixon.com/blogg/2016/11/lofven-kopslar-med-diktaturer-i-fn/

   • angela says:

    Hittade länken nu. Morgonandakt, helsvenskt namn och svensk mycket välkänd psalm. Man anar ingenting förrän plötsligt arabiskan kommer med citat från koranen man känner sig enormt lurad och vilseledd. Bara jag tänker på det så blir man förbannad. Man vill inte bli smygpåverkad. Lyssnar lite slappt och så plötsligt förstår man att den ”guden” han talar om inte finns i vår svenska kyrka utan i en annan religion. Det är FULT av SR! Jag har inte ord för det. Och religioner som jämt framställs som ngt alltigenom gott och så ser man bara lögnare och bedragare. Falska människor som vill lura människor.USCH,Sveriges Radio , Svenska kyrkan, och ärkebiskopen.

    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/806930?programid=1320

    • Rutger says:

     Du skulle bara kolla våra barns läroböcker i religionskunskap och de brevidläsningsböcker som finns på skolorna. En islammissionär skulle inte kunnat göra ett bättre arbete.

    • Rutger says:

     Hej Angela. Lyssnade på den muslimska andakten. Börjar med en svensk psalm och sedan drar han på med islam. Man måste kolla noggrant vad som står. Denne person har varit i farten tidigare se http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1320
     Om honom sägs det ”Jakob Domargård verkar för att representera klassisk islam i Sverige. Han har konverterat till islam och ger sin bild av sin religion under den här veckan. Han berättar vad som har fångat honom: Den ständiga närvaron, alltings inkluderande och att svaret ligger hos dig själv.”
     Nu vet vi det att islam har smugits in i radions morgonandakt. Ansvarig person för morgon- andakten är Ulla Strängberg en kulturjournalist. För en kulturjournalist spelar det säkert ingen roll vilken religion det är.
     Han vill representera klassisk islam i Sverige. Inkluderar detta Medinaislam med alla krigen?

 19. tomas says:

  Efter Brexit och Trump är frågan om globalisterna i Europa och Sverige nu äntligen lärt sig läxan: att all demokratisk politik är nationell. – Lars Trägårdh
  *
  http://www.folkbladet.se/opinion/utan-nation-finns-vi-inte-om4377042.aspx

 20. angela says:

  Man ser en nyansering hos medier nu och fler och fler börjar skriva vettigt. Här är från Affärsv’ärlden Erik Hörstadius

  http://www.affarsvarlden.se/kronikor/erik-horstadius/i-trumps-mun-ar-sanningen-ful-6802839

  och jag hörde Reinfeldt i S Studio Ett och han fick faktiskt kritik av bl a Stig-Björn Ljunggren. http://thoralf.bloggplatsen.se/ Här är både Reinfeldt och sedan kritiken. Reinfeldt utgår från Jesper Strömbecks rapport men väljer naturligtvis vilken sida han tillhör ”vi” och vad andra tillhör ”dom”. Att han själv kunde tillhöra den kritiserade delen i rapporten ”dom” ingår inte i hans värld. Tala om att dela upp människor i ”vi och dom”. 🙂 Det verkar inte som han inser att han pekar finger åt ”dom”. Kanske av den anledningen att han inte känner till vad begreppet står för.

  • peterkrabbe says:

   Alla vill följa en vinnare. Vi har vänt på grammofonskivan nu, snart dansar alla efter nya rytmer. Follow the money heter den nya låten.

   • angela says:

    🙂 I Aktuellt igår rättade man faktiskt till om demonstrationerna efter valet. (Claes J B Löfgren) T o m demonstranternas hot om stämning av staten för att Clinton fick fler röster än Trump passerade utom tillrättalägganden från reportrarna tidigare i veckan. Fortfarande talar man inte om att presidenten inte väljs direkt av folket. Utan stat för stat väljer elektorer. Staterna har olika folkmängd så därför blir det så. Och det har ingen betydelse då. USA är ingen nation eller stat utan flera stater i en Union. Förenta staterna. Liksom reportrarna har ungdomarna lika usla kunskaper. Det är inget fusk eller någon orättvisa.

    Igår togs Trumps syn på FN upp och det är nyhet det heller. För USA och även GB har tidigare protesterat och anklagat FN för oegentligheter mot de demokratiska nationerna i FN.
    Under lång tid vägrade USA att betala medlemsavgiften p g a detta. Generalsekreterarens överrock , Jan Eliasson fladdrade förbi först och ombads synpunkter och svamlade om ”allas lika värde” och ”vi och dom”. Det var försvunnet nu man är väldigt snabb med att redigera icke för folket lämpliga delar och då är det svårt för folk att få en sanningsenlig uppfattning om saker och ting och då är det inte underligt om folk blir politiska analfabeter till slut. Nu hade man ett reportage i Aktuellt där han satt på plats och fått förbereda sig och gjorde ett längre inlägg.Bra för Eliasson men folk kunde inte göra bedömningen om Eliasson är en ”skräddare” (H C Andersens ”Kejsarens nya kläder”) eller bara okunnig eller både ock. Det är anmärkningsvärt när han får en sådan fråga oförberedd och det första han kommer på är just det. Nu fick han in MR men det är lika pinsamt det med Kairodeklarationen och diktaturer med förmedeltida synsätt som Saudiarabien sitter i rådet för MR. De flesta nationerna och staterna är diktaturer i FN. De är inga demokratiska nationer som Trump säger. FN har aldrig initierats av något folk utan pådyvlats folken ovanifrån. Och friheten för folken i världen är inget att hurra för.

    Men Rapport med Linda Nilarve är ännu värre.

    http://www.svtplay.se/video/11013109/aktuellt/aktuellt-11-nov-21-00?start=auto

   • Håkan says:

    Hehehe, så sant, så sant. Vi kommer att få se mycket mer om sådant snart och vips är inte längre Putin ett hot längre enligt svensk MSM med ”demokratisk” värdegrund. 🙂

 21. angela says:

  Läste just en alldeles lysande beskrivning av varför det gick som det gick i valet i USA. Björn Norström heter skribenten och jag tror han täckt in det mesta. Det finns att läsa på Avpixlat här.

  http://avpixlat.info/2016/11/13/medieeliten-begriper-inte-att-dom-inte-begriper/

 22. Mikael Donner says:

  Hej Peter Krabbe. Började att läsa detta innan presidentvalet men var tvungen att sluta. Insåg att allt för mycket stod på spel. Återkommer idag, 1 vecka efteråt och kan läsa ditt välformulerade inlägg med åtminstone mindre ångest. Striden är inte över ännu. Du nämner invasionen i Normandie , det gav en paus av andhämtning men mycket återstod som det senare visade sig.

 23. angela says:

  Hittade detta inslag nyss på Expressen. Tydligen har Åkesson och Fridolin haft en debatt i TV. Expressens rubrik är ”Åkessons attack” ??? Attack? Han sa precis det som de flesta människor tyckte. Att Agenda har nått botten. Debatterna i SVT är barnsliga och knappast för vuxna, bildade och upplysta människor. Trams som när förskolebarn ägnar mer kraft åt ytan än innehållet. Lika illa var Expressens Martin Ahlquist uttalande om Åkesson att han var ”aggressiv” när han sa vad han tyckte och det som folk tyckte var sanning.

  Skrattar gör jag faktiskt för nu vet jag inte vad som var sämst och fjantigt och mest barnsligt själva Agendas lågvattenmärke eller påhoppet på Åkesson som sa vad han tyckte om tramset.

  http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/akessons-attack-pa-svt-lagvattenmarke/

  Båda inslagen finns på samma länk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: