Kommer Europa att bli globalismens slagfält för tredje gången?

I den romerska mytologin öppnar Aurora varje morgon österns portar med sina rosenfingrar så att solens vagn kan komma fram. Men österns portar har nu gått i baklås och solens vagn motas av stridsvagnar när den vill passera gränsen mot väst. Aurora måste vara mycket bekymrad.

Med viss förvåning ser man, så här i spåren efter NATO:s krigsövningar och Zapads motreaktion på den ryska sidan, att NATO:s arméfordon fortfarande far omkring som skottspolar i Tyskland i någon form av tjurrusningar mot den ryska gränsen. Att det är The 2nd Armored Brigade Combat Team, som med vajande amerikanska fanor i bästa Vilda Västern-stil far kors och tvärs över Tyskland och Polen förvånar mindre. En förundrad civilbefolkning ser tyst på när Stars and Stripes dundrar förbi på det civila vägnätet. Har kriget brutit ut?

Nja, kanske inte än, men för Pentagon vore det en våt dröm. Eller som den amerikanske professorn vid Brown University, Vladimir Golstein, uttrycker det: NATO will continue moving eastward, no matter what! För USA är ett krig mot Ryssland bara kattens lek med råttan, även om råttan har vassa tänder. Med sin tiodubbelt starkare krigsmakt tror man att man kan skrämma sin potentiella fiende till underkastelse. I den Kalle Anka-inspirerade värld Pentagon lever i utgår man ifrån att Ryssland hellre ger upp än använder kärnvapen för sitt försvar. Vill vi ännu en gång upplåta europeisk mark som slagfält för att USA skall kunna fullborda sin globalistiska agenda med världskontroll genom att använda de europeiska NATO-medlemmar som hamnat under den amerikanska stövelklacken som offerlamm? Har vi inte lärt oss läxan bättre?

Den långsamma maktkamp som Golstein tror på går ut på att USA vill skrämma Ryssland till militär upprustning för att, i likhet med scenariot under det kalla kriget, knäcka Rysslands ekonomi genom skenande militärutgifter, samtidigt som man kan pumpa fram nya feta anslag ur kongressen till den egna vapenindustrin. Två flugor i en smäll. Att Putin är klok nog att vidhålla att Ryssland istället skall nedrusta för att få kapital till den civila uppbyggnaden av Ryssland, tycks gå Pentagons öron förbi. Att Putin därutöver vinner världens sympatier som en fredsälskande nation ger ett förtroendekapital som säkert är värt lika mycket.

Jag lägger gärna till en annan aspekt till Golsteins analys, nämligen de pågående attitydförändringarna i de tidigare Warzawapaktsländerna, som nu är på väg att omvärdera sin inställning till såväl EU som NATO.

USA:s flaggviftande i ett Östeuropa, som genom sin starka nationskänsla är allergiskt mot intrång av främmande makter, ger samma dåliga vibbar som de tidigare röda fanorna. Den genom de nationella valen i Österrike, Ungern, Tjeckien och Polen framväxande oppositionen mot globalismen kommer definitivt att sätta käppar i hjulen för de framryckande amerikanarna i lika hög grad som tidigare för de sovjetiska trupperna. Soros har gjort Deep State en björntjänst när han försöker riva hindren för fri invandring från MENA-länderna, historiska urfiender till dessa randstater. Svaren kommer nu på bordet i snabb takt, de nationella valen i nämnda länder visar entydigt att man fått nog av både oönskad invandring och amerikansk globalism. Nationellt inriktade partier tar över och sossar och kommunister åker ut med badvattnet.

Det skulle inte förvåna mig om Östeuropa snart lämnar EU i samlad tropp och fördjupar sina förbindelser med ett ekonomiskt växande Eurasia istället. Detta vore ett klokt drag och en läxa för ett Västeuropa som inte vill inse verkligheten.

Jag ser USA:s rundturer i Östeuropa med sina bepansrade, flaggviftande militärfordon som ett meddelande till ett revolterande öst: Ni slipper aldrig ut ur NATO! Med eller utan EU.

Förhoppningsvis inser Sverige och Finland att NATO är en råttfälla som man bör hålla sig på avstånd ifrån, oavsett vilka ostar som ligger där. Vägen ut är svår, för att inte säga omöjlig. Om EU skulle få en ledning värd namnet vore det klokaste att bilda en egen försvarsallians som kan försvara Europas intressen, istället för att bli en del av en global världsarmé med nationellt förtryck som specialitet. En sådan allians måste inse att Europa räcker, vi måste lära oss att bejaka vårt eget kulturområde och lämna andra i fred för sin egen respektive utveckling. Handelsutbyte är ett bättre alternativ än vapenskrammel. Utvecklingen i Katalonien och nu senast i Lombardiet visar att om kakan blir för stor så spricker den sönder.

Ett avtal från 1997 begränsar omfattningen av NATO:s, som det heter, stationära trupper på europeisk mark. När man nu dubblerar militären i omfattning kallar man istället de tillkommande trupperna mobila och låter dem köra runt i östra Europa, det blir den egna befolkningen som skall känna skräck och otrygghet genom att aldrig kunna veta när det är övning eller allvar.

När NATO nu genom amerikanska och brittiska trupper i strid mot detta ingångna avtal ökar sin militära närvaro i Tyskland och Polen hotar man i själva verket EU:s egna medlemsstater mer än Ryssland. Det faktum att varken USA eller det brittiska samväldet avses tillhöra EU skapar en egendomlig situation, där främmande staters militär obekymrat dundrar omkring på vägnätet i östra EU, allt inför befolkningens förundrade ögon. Vid vägkanten muttras det ” vad i h-e har ni här att göra” och vibbarna från andra världskriget känns igen. Fast varken nazister eller ryssar finns att se någonstans, bara en ockupationsarmé med röd-vit-blåa fanor. Det kanske hade varit klädsamt att hissa EU:s flagga istället på stridsvagnarna? Kommer ett militärt NATO-styre att ersätta ett sönderfallande EU? Frågan blir allt mer berättigad.

Och hur ser det ut i Sverige? Har de amerikanska missilerna på Öland plockats ner och transporterats bort efter Aurora eller fattas det fortfarande några skruvar?

Peter Krabbe

57 Responses to Kommer Europa att bli globalismens slagfält för tredje gången?

 1. Hans Dahl says:

  Det är skrämmande att lyssna på riksdagsdebatterna. Käbbel om påhittade problem medan verklighetens problem tornar upp sig allt hotfullare.

  Medierna håller folket ovetande.

  Tack Peter Krabbe för att du ger oss enormt viktig information!

  Jag hoppas innerligt att allt fler vaknar upp och att det kan leda till en bättre värld!

 2. Second Opinion says:

  Jättebra text. ”Soros har gjort Deep State en björntjänst när han försöker riva hindren för fri invandring från MENA-länderna.”.

  Helt korrekt. Titta på vilken effekt detta haft på Viktor Orbán. Han kör med folkomröstning och säger nej till påtvingade kvoter. Pressas Ungern allt hårdare – kan de sluta i att de går ur EU istället.Sverige och Tyskland är de sista länder som kommer att lämna EU.

 3. Sture says:

  Detta är en YouTube-fil om Kennedymordet, som visar att man idag vet faktiskt allt om hur detta gick till. Man vet att det var 8 skyttar, var dessa var placerade, vilka skott som missade och vilka som träffade och var och när. Man vet också att alla skyttarna blev lönnmördade efteråt och när och hur detta skedde. Många av dem hade försökt att erkänna offentligt men tystats ned. Naturligtvis var detta ett verk av CIA och FBI i kombination med de ledande konspiratörerna bl. a. Lyndon Johnson och George Bush den äldre. Titta gärna på den. Jag har sett jättemycket om Kennedymordet men ingen beskrivning så detaljerad och initierad. Man undrar förstås när detta skall spridas till den amerikanska befolkningen och kongressen i sin helhet. Youtube-filen (1 tim. 2minuter) visar hur korrupt politiken var i USA redan på 1960-talet och säkert än värre idag. Samtidigt ser vi ett uppvaknande utan like. Det är här det skall och kommer att rensas upp.

 4. Fiskargubben says:

  Sverige är redan ockuperat. Vi bestämde oss för att köpa ett franskt luftvärnssystem men fick order att köpa ett amerikanskt system. Värdlandsavtalet har gjort också Skandinavien instabilt som i östeuropa.

  Imperiets tentakler arbetar även på andra sätt. Regeringen ger journalisterna miljoner för att motverka fejkade nyheter inför valet, skriver Fria Tider. Vad skulle Ryssland ha för intresse av det svenska valet? Det spelar ingen roll vem som vinner, det blir bara samma samma. Journalisterna ska bevaka social media, dvs. oss och jag tycker det är otäckt. Först Internet, sen övervakning och nu kontroll. En blogg kan hängas ut i media och jag vet att Lars Bern är medveten om det. Han har strama regler för vad som får publiceras och jag tror det är vist att göra som han. Några av oss, inte jag, arbetar fortfarande och kan förlora jobbet efter påtryckningar. Ser ni vart vi är på väg? Mot självcensur och politikervälde. Demokratur, som Juholt sade och det fick han ju inte säga, men han talade sanning.

  Några journalister hängde ut Lars på Internet och han försvarade sig i en krönika. Jag vet att han var helt oskyldig till anklagelserna eftersom jag såg några av påhoppen. Nu får journalisterna mer makt än de redan har och politikerna kan säga ”nej, det är inte vi som gör det här, det är journalisterna”. Vad är skillnaden på grupperna?

  En ironiskt benämnd bok skriver om Putins trollarmé och vilka är soldaterna? Många är trötta på imperiet och hoppas på Ryssland. Som jag och många andra ganska små människor i världen och många kan inte det ryska språket. Det är antagligen vi som ska övervakas eftersom vi tänker själva och säger emot.

  Jag har svårt att tro på ett stort krig och det enda som får mig att överväga möjligheten är det obalanserade Washington. Jag kan säga alldeles säkert att president Putin inte kommer att låta sig provoceras. Han studerar Nato och är rationell och tar bara till vapen efter en attack. Ryssarna ser trupperna som en krigsförberedelse, men det är Putin som bestämmer.

  Usa tycker om att angripa svagare fiender och några generaler vill inte ha en konflikt med Iran eller nordkorea. Natos truppförflyttningar kanske bara är en kontraproduktiv demonstration.

  En engelsktalande sade för flera år sen att Kina var en allierad och jag förstod inte vad han menade. Jag har glömt vilket land han kom från.

  Det är bra att Lars skriver om Peters krönika på sin blogg. Vi ska poola våra resurser.

  • Sture says:

   @ Fiskargubben,
   jag sätter mitt hopp till vad som händer med Trumps USA och Putins Ryssland. Trump vinner varje kamp som han ger sig in i och han kommer att transformera USA.

   • Fiskargubben says:

    Jag vill också tro på Trump. Han vill inte ha krig med Ryssland. Problemet är att han har gett generalerna tillstånd att fatta egna beslut. Nykonservativa och några från Wall Street sitter i Vita Huset. Har han en plan som vi inte förstår? Hans retorik på Twitter är bara retorik men skrämmer många.

    Hans motståndare gör självmål. Fru Clinton gjorde sig till ovän med sin eget parti. Amerikanarna tycker inte om tjafset i kongressen. Manafort ruinerades i domstolarna och Trump går in och betalar advokatarvoden för de som är under utredning.

    Allt Trump säger och gör kritiseras, men han arbetar på. Han kanske vinner. Han behöver få igenom sin budget för att kunna komma vidare.

    Enligt en kristen profetia från 2011 kommer Trump att rädda Usa och det kanske han redan har gjort. Fru Clinton är en farlig politiker.

    Vi tänker ofta likadant du och jag. President Putin är vårt hopp och han har redan visat vad han kan göra.

    • Sture says:

     @ Fiskargubben,
     jag uppskattar allt du skriver fast jag förstår lite riktigt hur du kan vara så insatt i Ryssland. Du bor ju inte där. Men jag tar tacksamt emot vad du förmedlar.
     Jag tror inte heller att Trump vill ha krig med Ryssland och när väl den här kampanjen ”Russia Collosion” blåst över och övergått i åtal mot Hillary Clinton för korruption så kommer Trump att vara mycket friare att förhandla. Och han har en god blick för vad människor går för. Han och Putin kommer att komma väl överens.
     Jag tror inte att militären i sig är de som vill ha krig. General Kelly har ju förlorat sin egen son i Afghanistan och general Maddock har upplevt förtvivlan hos hundratals familjer som förlorat sina familjefäder och som han försökt trösta. Så jag tror inte att det är generalerna som driver på krigen – utan de som tjänar på dem, centralbankerna.
     Att Trump givit generalerna tillstånd att ”fatta sina egna beslut” skall ses mot bakgrund av hur Obama gjorde: han bakband militären så att de blev totalt handlingsförlamade – och fick helt onödiga förluster i människoliv. Detta var nog väldigt frustrerande.
     Däremot tror jag att det skulle vara enormt farligt att hålla generalerna utanför regeringen med tanke på vad som hände med Kennedy. Det är bättre att ha dem med sig än mot sig.

 5. Second Opinion says:

  Filmen är jättebra. JFK TRUTH – The Mob CIA and the 8 paid ASSASINS, 1 h 25 min-
  1 h 23 min in uttalar sig Ted Gunderson –
  jag rekommenderar att ni som är intresserade av korruption –
  se allt som finns på nätet av Ted Gunderson.
  Jeffrey MacDonald case, Mcmartin Preschool case, Franklin cover up scandal.
  Ni kommer att häpna.

  Filmen ovan finns i full version och heter då: Everything is a rich mans trick – 3 h 27 min.
  (Har sett den 4 ggr).

  • Sture says:

   @ Second Opinion,
   Jag har sett mycket av Ted Gundersen, han är fantastisk. Han var chef för FBI i Los Angeles och han upplevde sitt arbete som meningsfullt med mängder av hederliga kollegor. När han blev pensionerad började han undersöka vissa saker inom FBI och insåg att FBI infiltrerats av otäcka onda krafter, varför han förföljdes och slutligen dödades av arsenikförgiftning.
   Har också tittat på 4 långa videor med Kay Briggs – fantastiska.

 6. Mjölner says:

  Det är väl NATO vi skall kommentera och inte mordet på Kennedy.
  NATO eller Atlantpakten som den hette kom till 1949. Lord Ismay som var NATO:s förste general-sekreterare sade att NATO:s huvudsakliga uppgift var att, hålla ryssarna ute, amerikanerna inne och tyskarna nere. Sedan kalla krigets slut och Berlinmurens fall har många gamla öststater och Warszawapakts medlemmar anslutit sig till NATO. NATO-ledningen och USA har sedan kalla krigets slut handlat allt mer på ”egen hand” utan att konsultera övriga medlemsstater. Efter 11/9 2001 har man kastat masken helt. Sedan 2002 har EU enligt avtal med NATO rätt att använda NATO:s resurser vid internationella konflikter. Avtalet innebär att s.k. växelverkan i insatser skall ske mellan EU och NATO. Om NATO inte agerar (vägrar) vid konflikt har EU rätt att göra det. Vi kan alltså bereda oss på att EU har resurser att kväsa eventuella uppror med NATO styrkor. Ett otäckt perspektiv, vi har för dagen inget försvar värt namnet. Sveriges regeringar har i hemlighet gått USA:s och NATO:s ärenden med signalspaning alltsedan 1949. Våra försvarsministrar har nött korridorerna i Pentagon sedan kalla krigets början. Vår nuvarande, Hultqvist, verkar oerhört imponerad av militär brass och generals galoner trots att han är både samvetsöm vapenvägrare och malaj. Rysslands akilleshäl Ukraina bearbetas idogt för att anslutas till både EU och NATO. Utbrytarprovinserna Donetsk och Luhansk bromsar för närvarande omedelbart beslut i Kiev för en anslutning.

  • Sture says:

   @ Mjölner,
   du har rätt.
   Men jag tog upp Kennedymordet därför att det var så aktuellt i samband med frisläppandet av dokumenten igår.
   Dessutom är det väldigt viktigt, när vi behandlar NATO, att förstå hur omfattande bedrägerierna kan vara i samband med NATOs informations- eller desinformationskampanjer. Och det förstår man av Kennedymordet. Inte ett ord behöver vara sant.

 7. Fiskargubben says:

  Shoigu är fantastisk och har lyft försvaret trots att antalet soldater och värnpliktstiden har minskats. Försvarsbudgeten minskas men soldaterna får långsamt men säkert ny utrustning. Nu varnar han för vad Nato håller på med. Natos uppbyggnad har säkert diskuterats i det ryska säkerhetsrådet, som möts en gång i veckan. Där sitter också tungviktare som Putin, Lavrov och Medvedev. Gryzlov är eller var medlem och har i uppdrag att försöka lösa det svåra Ukrainaproblemet.

  ”Russian Defense Minister Sergei Shoigu has warned that the situation on the border between Russia and NATO countries has worsened, and may escalate.

  Speaking at a session of Russia’s Defense Ministry Board on Friday, Shoigu said that the situation on the NATO-Russian frontier ”shows a tendency toward escalation,” with the alliance beefing up its strength in Poland and the Baltic states with new multinational battalions, in addition to a US Army brigade and army aviation based in Poland and Germany.

  the pressure on our western borders is simply unprecedented.”

  https://sputniknews.com/analysis/201710281058624885-nato-russia-shoigu-remarks-commentary/

 8. Tack för trevlig läsning. Det är härligt att se en artikel som denna.

 9. christian says:

  Bra art. En nordisk militär allians vore ngt. EU hoppas jag att vi lämnar. EU är dominerat av globalister & bilderbergare. USA har utvecklats till en militär- & polisstat som är det stora hotet mot frihet & fred. Tack Peter för Ditt arbete. Jag läser alltid & rek. bloggen.

 10. Mo says:

  Det blir väl mer och mer uppenbart att Sverige aldrig stått på egna ben, vårt beroende av globalisterna är stort och huvudparten av vår export går till Europa och USA. Det man kan hoppas på är att EU med gemensamma krafter frigör sig och vänder sina blickar österut.

 11. Second Opinion says:

  Exakt Sture. ”Men jag tog upp Kennedymordet därför att det var så aktuellt i samband med frisläppandet av dokumenten igår.”.
  Allt – även än idag, går tillbaka till Kennedy-mordet, det var då The Shadow Government tog över och har behållit sin makt sedan dess.

  • ragnhild says:

   Og, US krigsmaskin marsjerer videre, med deres vasallstater I ydmyk knebøyd posisjon, frivillig lagt seg inn under Nato, en forsvarspakt i utgangspunktet, nå en angrepspakt som jeg ser det.

   Alle US-presidenter har fulgt the deep states ordrer, også den siste/Trump ved å slippe generaler og andre på krigsmarkene fri til å ta avgjørelser.

   DEN FN-talen … jovisst er han i lomma på ”ondskapens” utøvere.

   https://www.globalresearch.ca/the-u-s-war-machine-marches-on-the-truth-about-trump-the-jfk-assassination-and-the-deep-state/5604487?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

   Jeg forstår ikke at noen av dere setter sin lit til denne nåværende presidenten. Jeg håpet som dere; men der går skillet idag. Trump har ingen innflytelse over mørkets menn, de som dyrker ondskapen. Han spiller et spill uten mening, han er deres ordfører, talene blir forfattet av andre. Navn på taleskriveren/ne er kjent. Når han leser dem er det som å sitte i en teatersal, forskjellen er bare at var det et skuespill så gremtes man ikke. Nå er det en lidelse.

   Ja, NK har blitt hindret i sin utvikling. Vestlig dekadense kan ikke være noe savn. Nå er det innhøstingstid der, den årlige livsviktige. Soldater trår til med hjelp, samtidig som de skal vokte landet.

   Jeg ønsker dem alt godt.

   Sverige/Finnland: Meld dere ikke inn i Nato. Uhyrer beholder sine ofre til evig tid. Vi har med et monster å gjøre, dere skulle vite det nå.

 12. Pingback: Folkbildning | Glasrikets Urfolk

 13. Mjölner says:

  De amerikanska krigs hökarna säger att oavsett vad det kostar kommer vi att fortsätta stöta österut. Innebörden i uttalandet är glasklart, Nästa krig USA och NATO startar riskerar bli smutsigt (kärnvapen) ifall man ger sig på Iran eller Nordkorea. NATOS:s aggresiva fulspel i Tyskland är säkert ämnat att provocera och sätta nerverna i dallring på de forna kommuniststaterna. Om man har stake nog att sätta igång en konflikt i någon EU land just nu eller inom en snar framtid vet ingen. Men NATO och USA:s militärstrateger vill ju inte ha något krig i sitt eget land så Europeiskt territorium är säkert attraktivt. EU parlamentets förkärlek att inte göra någonting bäddar för att NATO kommer att få hållas att utsätta vår del av världen för krigsrisk. Vad händer om EU kollapsar? Kommer NATO då ta över, hur kommer Ryssland att agera? USA tror sig överlägsna Ryssland om man ser till respektive försvarskostnader. Men USA kan inte konkurrera när det gäller boots on ground i kvalitet och antal. De amerikanska soldaterna är alldeles för feta och otränade för att utgöra något hot, säger elaka tungor.

  • Fiskargubben says:

   En amerikansk myndighet, jag har glömt vilken, påpekar också att unga amerikaner är överviktiga och inte kan slåss.

   Ryssland underskattas när man jämför budgetarna i dollar. Det går bara inte att göra det. Landets soldater är mycket motiverade och vältränade och det finns bra vapen så det räcker.

   Amerikanska hökar har hotat förut. Jag kommer ihåg när Perry hotade Khaddafi med kärnvapen på 90talet. Sen hotades Iran för omkring tio år sen. ”Vi anfaller snart”, sade höken. Usa gillar att slåss med svaga länder, men problemet med truppuppbyggnaden i östra Europa är att en knäppskalle kan tvinga fram en stor konflikt med ett misstag.

   Stormakterna tog kriget till Europa två gånger under förra århundradet och kan göra det igen. Har Tyskland blivit för framgångsrikt? Är det meningen att lura Ryssland att ta till motåtgärder? En fint inuti en fint på vanligt manér. Jag tror att president Putin inte kommer att låta sig luras och då börjar brittiska och amerikanska analytiker med en IQ på 200 att leta efter ett annat lurendrejeri. De lyckades inte i Ukraina.

   Britterna gömmer sig bakom amerikanarna. Var Brexit ett sätt att distansera sig från en framtida krigsskådeplats? Jag tvivlar på att Nato fungerar i ett krisläge. Det finns för många medlemmar och motstridiga viljor.

   Svd har idag en artikel full av grova fel om Ryssland, men erkänner i alla fall att president Putin har det intellektuella övertaget i världspolitiken. Putin tar inte personligen hälften av oligarkernas pengar. Han är ju jurist och bekämpar korruption. Han beklagar Sovjetunionens fall för att det ryska folket hamnade i flera länder, men han vill inte ha tillbaka Sovjetunionen. Man måste studera Ryssland för att förstå den vansinniga Rysslandspropagandan och kommer ganska långt med bara Sputnik News, RT och Tass på engelska. För en djupare analys behöver man besöka initierade bloggar och helst kunna språket, men många engelsktalande har kommit längre än det svenska folket.

   • Mjölner says:

    @Fiskargubben. Instämmer, NATO och USA har här en svår nöt som de inte knäcker i första eller andra taget. Putin är för listig och har goda rådgivare, får vi hoppas. Det svenska smutskastandet på Ryssland, Putin och Trump vittnar om en dold agenda i de sionistiska svenska och norska mediehusen. All amerikansk press, med något undantag, lär vara ägd av sionisterna och uppför sig på liknande sätt. Arma svenska folk som skall genomlida ett valår med journalister som bara vilseleder och skriver falska nyheter påhejade av åttaklövern.

 14. Fiskargubben says:

  Det här är intressant för att Nato får lite huvudvärk och för att det händer just i östeuropa. Det blir inget möte mellan Ukraina och Nato. Vi får tacka Orban för det.

  Hungary announced that it will block Ukraine’s aspirations to integrate into NATO over a law that forces all Ukrainians study in a single language.

  There are some 150,000 ethnic Hungarians living in Ukraine’s Zakarpatie region.

  In September, Hungary urged Ukraine not to adopt the highly controversial law and warned that Budapest ”will block all steps within the European Union that would represent a step forward in Ukraine’s European integration process,” RT reports.

  https://sputniknews.com/europe/201710291058630471-hungary-vetoes-nato-ukraine-summit/

 15. Mjölner says:

  @Fiskargubben. Frågan är hur länge Orban tillåts obstruera USA:s ,sionistoligarkernas, Rockefeller och Federal Banks planer när det gäller Ukraina och Europa i övrigt. Rockefeller Foundation är en månghövdad hydra som betraktar världen som en enda stor marknad och har tentakler över hela västvärlden. Risken finns att Orban råkar ut för en ”olyckshändelse” med det allerstädes närvarande CIA:s hjälpande hand. Soros har väl spelat under täcket i Ukraina och lyckats att med CIA:s resurser tillsätta en natovänlig gangsterregering. Eller har jag fel där? Hur som helst Ukraina med utbrytarprovinserna kan bli en svår nöt för Putin att hantera. Europa kan åter bli krigets skådeplats.

  • Anna says:

   @Mjölner
   Här finns en bra sammanställning om Orban och även blottandet av den europeiska politiska adelns smutsiga försök att förinta Europa -som fortfarande delvis intakt- och förinta allt som är vår identitet! Det går utmärkt i västeuropa ( i en del länder är det fullbordat) men motståndet är enorm i östra och centrala delen! Orban har varit mordhotad och -enligt ryktena- har underrättelsetjänsten avslöjat misslyckade sammansvärjningar. Finns Ingen garanti att Orban kan fullfölja sin Politik men om man är insatt i den östeuropeiska folkets själ vet man också att en ”olycka” skulle definitivt ändra östeuropeers inställning mot väst och dessa NGO-packet möter med stor sannolikhet samma öde som kommunisterna 1956 utanför den kommunistiska högkvarteret i Budapest! Det finns bilder på nätet och jag lovar att det var Ingen vacker syn………..
   https://journal-neo.org/2017/07/05/the-unspeakable-crime-of-v-orban/
   Östeuroper -inkl Ungern- har blivit brutalt plundrade efter murens fall! Privatiseringar, massarbetslöshet, sociala strukturers sammanbrott kan jämföras med Rysslands 90-tal under Jeltsin! Osteuropa har blivit västs ”loppmarknad”! Billig och välutbildad arbetskraft, maximal profituttag (nästan skattefritt tack vare Junkers idogt arbeite för multiföretagen och deras skatteparadis som är upprättad i Luxemburg under Junkers tid som PM) och den eviga kränkandet från Brüssel och västeuropa som har bidragit till att hålla ca 60 miljoner i öst i kraftigt underläge………Från varje Euro som EU betalar som bidrag till öst går 0.90 Cent tillbaka till väst som ren Profit!!!!! Den förbannade MSM tiger om detta och vill gärna framhäva östeuropeers ”bidragsberoende” från väst och på detta sättet förminska östeuropeernas bidrag till den ”berömda” europeiska sammarbetet! Gudarna skall veta att östeuropeer är ARGA OCH BESVIKNA!

   1944 har USA och Britter bombat Ungern sönder och samman! Tyvärr har historieförfalskarna sett till att det inte finns mycket att hitta på engelska men det är värt att göra sökningar och ta del av den brutaliteten som Ungerns civilbefolkning drabbades av. 80 % av Budapests underbara byggnader skadats och 1944 vintern har folk (över 1,5 mil) inte hade tak över huvudet. Det var även många civila dödsoffer och allt och alla var bomdad trots påståenden att målet var bara industri och infrastruktur! Det är en kunskap som ungrarna har och är inte utan orsak att det är just Ungern som är extremt kritisk till dessa ”europeiska värderingar” som är grundade just i de länder där det finns och funnits de ondaste krafter som överträffar allt annat genom människans historia…..

   Och en ungersk språkig Video där visas vilka omfattande lidande de civila utsatts för……..

   • Mjölner says:

    Tack Anna för ditt inlägg. Ovanpå de grymheter du nämner har jag läst hur EU:s jordbrukspolitik fullständigt förstört Rumäniens och Bulgariens blomstrande jordbruksnäringar, med självförsörjning och export till övriga Europa, innan Tyskland, Frankrike, Belgien, Holland och Italien m.fl. tog över. Nu är de tidigare blomstrande jordbruksländerna transitländer för smuggelcigaretter och horor. Jag är inte helt bekväm med att läsa texterna på utländska siter. Mitt ordförråd, gällande engelska, inte är vad det borde vara. Som du mellan raderna antyder, segrarna skriver historiken och de moment som inte passar herrskapet raderas eller mörkas. Ett idogt sökande är av nöden om sanningen skall avslöjas. W. Engdahls böcker är bra faktakällor. Läser just nu Hotet mot livet som Peter tidigare skrivit om.

    • Anna af Trampe says:

     Det är glädjande att det i Sverige finns folk som inte har köpt in sig på lögner om östra Europas parasitering på västländerna i EU.

  • Fiskargubben says:

   Du har rätt om Ukraina. Amerikanarna bestämde vilka som skulle ta över efter den förre presidenten. Ukraina stödde fru Clinton genom att smutskasta Trumps valkampanj och det var ett stort misstag. Manafort arbetade för den förre presidenten Janukovitj och kanske för ryska oligarker, men det betyder inte att han arbetade för Ryssland och han gjorde det han sägs ha gjort under Bush och Clinton. Podestagruppen är också under utredning för samma sak.

   Planen var att få Ryssland att intervenera i östra Ukraina. Inbördeskriget var grymt, men president Putin lät sig inte luras. Han tillät ryska frivilliga, men inte reguljära soldater. Folket på Krim hörde nationalisterna säga på Tv att det skulle slaktas. Då röstade de för självständighet och sen anslutning till Ryssland. Det kan inte östra Ukraina göra, men de två republikerna får mathjälp och materiel till återuppbyggnaden. President Putin säger att han aldrig kommer att tillåta ett massmord där och det betyder att konflikten kan växa.

   Rockefeller och Rotschild kontrollerar varsin del av Ukraina. Den ena vill åt jordbruksmarken och den andra metallurgin. Jag kommenterade utförsäljningen av jordbruksmarken under den förra krönikan häromdagen. President Poroshenko vill förbättra budgeten så att allt ser bra ut inför det kommande presidentvalet, men det hjälper bara tillfälligt och skadar långsiktigt.

   Ja, Orban kan råka illa ut. Polackerna och tjeckerna är också olydiga. Annas kommentar är mycket intressant. Jag vet att Ungern styckades på ett elakt sätt efter det första världskriget, men det är nytt för mig att landet terrorbombades. Vi måste börja studera östeuropa och speciellt vad västerlandet håller på med. Natos uppbyggnad i öster nämns inte av vår media trots att den är mycket farlig. Jag gissar att Peters utmärkta krönika drar nya läsare till bloggen.

   Om Anna läser detta, får vi se Österrike, Ungern och andra länder närma sig varandra? Det skulle få följder för både Usa och Eu. Nato skulle säkerligen påverkas.

   https://sputniknews.com/analysis/201710281058618226-austria-hungary-cooperation-eu-tensions/

   Moldavien är ett land som glöms bort. Där försöker Nato få till en konflikt med Transnistrien, som skyddas av rysk fredsbevarande trupp. Presidenten vill inte, men parlamentarikerna (som berikat sig med Eupengar) lyssnar på Bryssel och Washington hela tiden. Jag vet inte mycket om Moldavien.

   Usa vill återanställa hundratals äldre piloter och kärnvapenbestyckade plan kan patrullera nära ryska gränsen. Elva kärnvapenbaserade bomber tappades under det kalla kriget och minst en detonerade och förorenade Spanien.

   https://sputniknews.com/analysis/201710291058640416-b52-alert-dangers-for-russia/

   • peterkrabbe says:

    Tack Fiskargubben och alla andra för intressanta inlägg och kommentarer! Jag har varit utslagen av en maginfektion i några dagar och har tyvärr inte kunnat samla tankarna för att delta i diskussionen, men ser att ni klarar er alldeles utmärkt utan mig….jag ligger med andra ord långt efter med inläsning och uppdatering men hoppas snart vara tillbaks. Under tiden glädjer jag mig åt alla era kloka bidrag!

    • Alve says:

     Välkommen på banan igen Peter!

     Även jag såg inlägget på morpheusblogg – se Martin T´s inlägg nedan 30 oktober 22:35 med en länk angående Barcelonadeklarationen och Medelhavsunionen. Har vagt hört om detta tidigare men aldrig så utförligt som på morpheus blogg. HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT VÅRA FOLKVALDA KUNNAT MÖRKA DETTA I ALLA ÅR?????
     Här är ju förklaringen till massinvandringen och alla moskébyggen som pågått länge. Säkert 10 år sedan som jag i Göteborg undrade – varför står det en moské här???
     Kan man ställa någon/några till svars för detta politiska fulspel?
     Här får ju politikernas fula retorik om rasist – nazist – främlingsfientlig så fort kritiken mot den galna massinvandringen kommer på tal en förklaring. Det är ju uppgjort från början. SD måste ju vara enda riksdagspartiet som inte anammat deklarationen, eller?? Känner de ens till den?
     Kan Sverige krångla sig ur detta?

     • ragnhild says:

      31.10.: Tråd om Frankrike som strammer inn lover og regler. Her omtales også bakgrunn for hva som skjer i Europa med masseinnvandring som ingenting har å gjøre med flyktninger:

      Siterer noe herifra:
      ”Da Coundenhove-Kalergi startet opp EU-prosjektet på 1920-tallet mente han jo at både Arabia og Afrika skulle være under hegemoni og styring av Europa. Men han forsto også at det ikke var mulig å få istand et slikt nytt Europa med hvite folk på den ene side og svarte/arabere på den annen,det var ikke «praktischer idealismus.

      Derfor skulle framtidsrasen i Europa være «eurasisch-negroid»,blandingsraser -mischlinge.

      Og da har vi en annen godt bevart hemmelighet og det er at KALERGI-prisen er en av de mest prestigefylte priser en globalistisk statsmann/kvinne overhodet kan få. Merkel har fått den, Juncker og Rompoy etc. etc.” (sitat slutt).

      Les gjerne hele artikkelen av Jan Hårstad, som presiserer at ikke et ord om dette kommer fram i norsk msm. Våre politikere går slik bak ryggen på folket, de rettmessige eiere av landet. Det får meg forresten til å tenke på en annen alternativ blogg (norsk) hvor heller ikke bakgrunnstoff kommer til. DET er nemlig ikke ønsket = agendajournalistikk for alle pengene fra hvem de nå mottar dem. Jeg mistenker sponsing, ikke bare fra kommentatorer!

      Tenk at vi har slike forædere i et samlet politikerkorps her i Norden. Jeg trodde de hadde en viss respekt for folket som valgte dem. Ble vi lurt for demokratiet, var det bare en hildring en metode til bruk inntil det ble for sent å sette inn motstand. Gikk tiden fra oss. Jeg tror dessverre det.

      • ragnhild says:

       Dette var fra bloggen derimot.no
       M.v.h. ragnhild

      • peterkrabbe says:

       Ragnhild, tack för bra länkar. Det är helt uppenbart att vårt samhällsbygge, utan att flertalet förstår det, består av två våningar (med källare). Livet och diskussionerna på den andra våningen får 98% av befolkningen aldrig veta något om. Vi förutsätts leva utan insyn i de interna beslut och lagstiftande som fattas på andra våningen, i tron att samhället sköts på bästa sätt för oss alla. I själva verket blir det på bästa sätt för dem på andra våningen.
       Jag betonar i mina artiklar att globalismen är totalitär. Det har beskrivits i många dokument som singlat ner från andra våningen att demokratin bara är en övergångsform till den framtida diktaturen. Trots att det borde vara uppenbart för alla att ett globalt och centraliserat styre inte kan vara möjligt i ett demokratiskt system, är detta den folkets villfarelse som det tydligen är svårast att få klarsyn i. Ändå ser alla att de allmänna valen får allt mindre genomslagskraft i länder där globalismen stärker sitt grepp, bl.a. i Sverige. Metoden att genomföra denna övergång är lika enkel som genialisk – se till så att globalismens företrädare väljs in i samtliga partier, så kan partiprogrammen rivas och maskerna tas av när de utvalda sitter vid regeringsbordet. Utsikten är bättre från andra våningen och livet blir lite lättare när man fått sina utlovade 100 miljoner….

   • Fiskargubben says:

    Uppdatering. Moldaviens president Dodon har avsatts och ersatts av parlamentets talman. Dodon ville närma sig Ryssland och besökte Moskva.
    Moldavien är delat i tre delar. Transnistrien bröt sig ut och Gaugasien såg till att få autonomi. Där bor kristna turkar.
    Jag kan också meddela att Polen inte tänker släppa in människor med antipolska attityder. Det handlar i första hand om ukrainska nationalister. Vi måste studera Östeuropa, som vi vet så lite om.
    Det är också viktigt att Turkiet distanserar sig från Nato i och med köpet av det ryska luftvärnssystemet S-400 trots protesterna. S-300 finns i flera varianter och S-400 ersätts snart av S-500.

 16. Mo says:

  Centraleuropa blir nog inte den utvalda krigsskådeplatsen. Världen har förändrats mycket på 100 år och Merkel har starka vänner . Hur oroliga skall vi vara i de nordliga delarna av EU ?

  • ragnhild says:

   Merkel sørger for innbórdes krig. Nå går av stabelen en igangsatt slik øvelse; leste jeg her forleden, innkludert bilde av det stort utbygde området hæren har til bl.a. slike øvelser i Tyskland.

   Ditt spørsmål ER vanskelig å svare på. Men dersom hele Norge blir en typ europas sentralt beliggende, omfattende basestasjon for angrep mot Russland, så ligger vi ille til – før eller senere. Noen mener at Russland IKKE blir angrepet, hva de nå mener med det; p.g.a. , russiske zionister i ledtog med vestlige (?). Alt er mulig på dette nivået – vi kan ikke vite. US driver med krigsretorikk .. både ute – og hjemme. Og Trump ER i the ”deep states” pocket. Om han vil, så kommer han ikke til. Maktforholdene er og blir sementert, mer enn noensinne. Det sørger US-maktsentrale politikere for i ledtog med the deep state..

   USA, basert på folkemord, slaveri, snikmyrding, imperialisme og nå forsettelse av imperialistisk krigføring med millioner av døde i kjølvannet. OG, nå er også vi i det fredelige NORD i skuddlinjen?

   Det er ikke til å fatte. Men våkne, DET skulle være plikt/en dyd av nødvendighet.

   Min dype sympati med det amerikanske folket. Mange tar tak og søker utgjøre en forskjell med fare for liv og helse. Måtte det gå dem vel.

 17. Mjölner says:

  Förtydligande! Jag har i en tidigare kommentar nämnt Iran och ev. smutsigt krig. Iran har inga kärnvapen endast ett kärnprogram som noga övervakas. Iran vill av olika själ inte utveckla kärn vapen.

 18. Martin T says:

  Europa ÄR redan i praktiken en krigsskådeplats – en av politruker nedtystad sådan. men kriget har startats av våra ”folkvalda” (OBS – ironi) på order från högre ort (NWO-zionistoligarkerna) och vi – folken i Europa betalar priset. Kriget har bara börjat…
  http://www.morpheusblogg.se/2017/10/30/barcelonadeklarationen-och-medelhavsunionen/

 19. Mo says:

  Martin T, mycket bra redogörelse på Morpheus som redovisar avsikten och konsekvenserna av Barcelonadeklarationen . Det framgår tydligt hur denna i modern tid troligen största förändringen av Europa har kunnat ske av globalisterna i förtäckt demokratisk anda utan medborgarnas egentliga förståelser för hur detta dirigeras med hjälp av politiker. Och nu är Moderaterna på nytt på språng och lanseras hårt i media . Med facit från deras tidigare regeringsperioder som utmynnade i stort svenskt mottagande från Balkan, Irak, Afghanistan, Syrien så kommer frågan ” ” Vad är nu på gång ” ? Kanske detta blir nästa våg med hjälp av Soros och Sidafinansiering.

  http://www.morpheusblogg.se/2017/08/28/finansieringen-bakom-migrantstrommarna-over-medelhavet/#more-3204

 20. Second Opinion says:

  Riktigt bra.
  Brandon Martinez is an independent writer and journalist from Canada who specializes in foreign policy issues, international affairs and 20th and 21st century history. He is the author of “Grand Deceptions, Hidden History and The ISIS Conspiracy.”

  Brandon Martinez berättar om Kalergiplanen

 21. Second Opinion says:

  25 minuter in särskilt intressant om Mellanöstern.

 22. Fiskargubben says:

  Paul Craig Roberts oroar sig för världsfreden.

  ”We also have the report that Vice President Pence visited the Minot Nuclear missile base and recklessly and irresponsibly told the launch crews:

  If you receive a properly formatted launch order, you launch. Don’t waste time trying to confirm the order, because it is not standard operating procedure for you to delay like that. If you get a launch order, carry it out.

  Washington’s disregard of urgent warnings from Russia and China is the most extraordinary thing I have experienced in my life.”

  https://www.paulcraigroberts.org/2017/10/30/insanity-evil-western-world-grip/

 23. Hans Dahl says:

  Lars Bern länkar i sin senaste krönika till Committee Of 300.

  Illuminati Leak: Full List of Current Members of Secret Society Exposed as ‘Committee Of 300’.

  Jag hittade fyra svenskar på den här listan. En av dem är Riksbankschefen.

  Riksbanken är som jag ser det en inverterad Robin Hood.

  Här är listan:

  http://www.alternativenewsnetwork.net/illuminati-leak-full-list-current-members-secret-society-exposed-committee-300/

 24. Second Opinion says:

  Jag kan inte släppa Las Vegas. Och här är spiken i kistan skulle jag vilja säga.
  Vår regering har blivit så korrupt, säger Fetzer i programmet.
  Vanliga dödliga har nog svårt att ta in detta, men jag är övertygad om att Fetzer har rätt.

  En bekant till Fetzer ringer till de tre närmaste sjukhusen. INGEN av dessa har fått in skottskadade under konsertkvällen. Ett sjukhus frågar om hon menar övningen de hade.
  (Jag har tidigare visat en film från ett av sjukhusen som bekräftar att det är en drill).

  I den andra videon har Fetzer själv ringt. I denna video har en kvinna kollat upp 15
  döda i Las Vegas eventet som visats i media. Ja, de är döda. Men de dog inte på koncerten,
  de flesta dog inte ens i Las Vegas och inte heller den dagen utan ett par dagar innan upp till för en månad sedan. Vakna folk. Det här är ett nytt Orlando Pulse Night Club shooting gun grab, men 9 fler anges ha dött i detta event.

  Nu kan man även tvinga kasinon att införa en massa röntgenmaskiner, sedan kommer regeringsbyggnader, skolor med mera.

  VEGAS UPDATE DR. JAMES FETZER AND SCOTT BENNET, 2 h 20 min.

  Jim Fetzer: The Raw Deal ”Jeff Rense Fired Me for This Show”, 1 h 51 min.

  • peterkrabbe says:

   Syftet är att stärka skyddet för makthavarna, både genom ökad kontroll av individen och genom indragning av de vapen som allmänheten fortfarande skulle kunna ha för att försvara sig. Allt är förberedelser för ett systemskifte som allmänheten inte kommer att vilja ha.

 25. Mo says:

  Ragnhild, vet du om det finns någon nordisk fredsorganisation som är helt fristående från globalisternas inflytande ?

  • Alve says:

   Bra tänkt Mo. Eller så får man starta en nordisk freds/motståndsorganisation. Borde finnas människor även i Finland och Danmark (Island?) som absolut inte ser något positivt i nuvarande utveckling. Merit Wager (finland/svensk) frilansjournalist har ju varnat om Sveriges tillstånd länge. Sverige är ju mest utsatt av massinvandringen i Norden/Skandinavien.
   Lars Bern(Antropocene.live) tog ju initiativ till RMH Riksföreningen för Metabol Hälsa för att propagera för giftfri mat och mot giftiga läkemedel (mot ”Big Food” och ”Big Pharma” och deras skumraskaffärer). Under tiden får vi lämna vårt strå till stacken genom att upplysa så många som vi kan i vår närhet. Det positiva med ”Me too” blev ju att just några av våra stora media själva drabbades av ”pyspunka”…

  • ragnhild says:

   Nato tar alt mer over hva angår Norge, logisk det ettersom regjeringer lar seg overtale av forsvarsjefer og forsvarsministre. Så slipper politikere bry seg for mye – i globalismens (NWO) opphøyde navn. Sentrale fredsorganisasjoner gir råd, men har nok alt mindre innflytelse. Mer orientert er jeg dessverre ikke
   https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2015/10/01/194875696/fredsorganisasjoner-urolig-over-forsvarssjefens-rad

   Noterer meg via utgitt liste (via lenke) herover at både dronning Margrethe/Danmark og kong Olav/Norge er globalister. De har sine arvede formuer å ta hensyn til (?) er det første som slår meg – og norges kongehus er tett knyttet til UK sin gode gamle imperialistiske, hovmodige sjel.

 26. Sture says:

  @ Till Ragnhild
  Jag har tyvärr inte hängt med de senaste dagarna och har försökt läsa ikapp bland alla de fina kommentarerna på denna sida. Här finns mycket kunskaper men jag har ännu inte hunnit se alla de fina videor ni lagt upp (bl. a. Second Opinion) och fina länkar från dig, Ragnhild.
  Jag skulle ändå vilja protestera mot den defaitistiska stämning som du sprider i inlägget 31/10 kl. 23:57 när du skriver: ”Jeg forstår ikke at noen av dere setter sin lit til denne nåværende presidenten. Jeg håpet som dere; men der går skillet idag. Trump har ingen innflytelse over mørkets menn, de som dyrker ondskaper. Han spiller et spill uten mening, han er deres ordfører, talen blir forfattet av andre . . . Og Trump ER i the ”deep states” pocket. Om han vil, så kommer han ikke til. Maktforholdene er og blir sementert, mer enn noensinne. Det sørger US-maktsentrale politikere for i ledtog med the deep state.”
  Sedan ger du en länk till Timothy Alexander Guzmans artikel i Global Research den 27 oktober 20017 där du hämtat dessa synpunkter.
  Guzman skriver: ”Trump rensar inte upp i träsket, han hade faktiskt ingen avsikt att rensa upp i träsket därför att Trump förstår säkert hur träsket fungerar . . . Det kommer inte att bli fred och verklig demokrati så länge amerikanska presidenter har samma målsättning som ’the deep state’. Detta är ett faktum som världen behöver förstå. Trump och varje annan president efter honom kommer att hänge sig åt ’deep states’ agenda både när det gäller utrikes och inrikes angelägenheter . . . JFK förstod vad som stod på spel med the deep state (fastän han gav CIA mandat att organisera den misslyckade invasionen vid Grisbukten under sitt presidentskap.”
  . . . ”han hade faktiskt ingen avsikt att rensa upp i träsket”, skriver Guzman. Hur vet han det ? Och hur vet du, att han vet det ? Är det inte bättre att erkänna att vi inte har alla fakta, vi känner inte alla bitar och vi vet inte allting – inte ens om Donald Trump.
  Människor som är negativa gör anspråk på att vara mera ’realistiska’ till skillnad mot alla ’naiva optimister’. Och så förhåller det sig inom alla verksamheter. Jag tror att det är farligt att ha denna inställning – ty vi har inte alla fakta. Vi befinner oss nämligen inte i huvudet på Donald Trump och vi känner inte hans avsikter. Och om vi inte vågar stötta Donald Trump utan bekämpar honom – vad har vi då? Kan du nämna någon som på något sätt skulle kunna ersätta Donald Trump idag? Nämn något namn !
  Hur många gånger har man inte fått uppleva denna (som jag brukar kalla) ”professionella negativism”? Patienten på intensivvårdsavdelningen är riktigt dålig och då brukar de ”professionella negativisterna” dela med sig av sin klokskap: ”detta går aldrig”, ”det är ingen idé att satsa på denna patient, han klarar det aldrig osv., osv.” Sex månader senare kommer patienten upp med en tårta till avdelningen och vill tacka för den fina vården och att man räddat hans liv – trots alla odds. Man skall således inte ge upp innan man börjat.
  Ragnhild, det finns andra åsikter om Donald Trump än de som du och Guzman ger uttryck för. Personligen tror jag visst att Trump har för avsikt att rensa upp i träsket – och jag tror också att han kommer att lyckas.
  Det är därför intressant att ta del av vad Mike Thompson (2006), Mark Taylor (2011) och Kim Clement (2014) sagt om Trumps då framtida presidentskap. Och jag tror mycket mera på dem än på Guzman.

  • peterkrabbe says:

   Sture, jag uppskattar mycket din optimism. Samtidigt är det nog svårt att jämföra sjukvård och politik. Relationen mellan läkare och patient måste naturligtvis grunda sig på en stark tro på tillfrisknande, utgången är given för en patient som får med sig ett adresskort till begravningsbyrån hem. Inom sjukvård finns det alltid hopp, eftersom vi har ett mycket begränsat vetande om de faktorer som styr sjukdomsprocessen.
   Inom politiken är möjligheter och avsikter mer konkreta. Det är människor som styr utvecklingen och deras målsättningar ligger oftast i öppen dager. Det har funnits många profeter under mänsklighetens historia. De berättar oftast om sina skrämmande visioner för mänsklighetens framtid, men är noga med att påpeka att detta är varningar och att bara vi själva kan ändra utvecklingens gång genom att regera och ingripa för att styra den till det bättre. Man kan, om man vill, kalla detta defaitism. Jag ser det hellre som just en möjlighet att skapa opinioner för att undvika kommande katastrofer. Vi förändrar ingenting om vi inte är motiverade att göra det. Att väckas för att delta i avgörande förändringar är ibland ett måste, politiker och presidenter kan bara avsättas genom mänsklig makt, inte genom tro och förhoppningar. Vi kan bara undvika krig om vi ser kriget komma. Kanske inte ens då, men viljan att försvara sig uppstår först när hoten mot det egna livet blir konkreta.
   Vad gäller Trump, så är det uppenbart en stor skillnad mellan innehållet i hans valtal för ett år sedan och hans agerande idag. De förhoppningar många, även jag, hade då falnar nu snabbt. Det beror naturligtvis på att Trump inte insåg hur starkt det amerikanska etablissemanget faktiskt är, att presidenten är en sidofigur i maktspelet. Om Trump hade fått vad han ville så hade vi redan haft fredliga och utvecklande samtal mellan USA och Ryssland, på samma sätt som Putin löst kriget i Syrien (mot USA:s vilja) hade dessa två löst flertalet andra krigskonflikter i världen. Men Deep State vann på knock-out i första ronden. Jag kan tro att om Trump får sitta kvar tillräckligt länge kan spänningarna i världen också fås att minska, i nuläget har han i det närmaste gett upp inför övermakten och den korrumperade maktapparaten i USA försöker få honom avsatt. Detta vore helt klart den sämsta lösningen, men var finns det amerikanska folkets stöd? Det stryps av sionistkontrollerade media.
   Ragnhilds insatser är värdefulla för att väcka opinionen både här och i Norge. Antalet läsare i Norge ökar stadigt på min blogg, det är positivt eftersom vi hade vunnit på att ha en gemensam front mot globalismens nedbrytande krafter. Jag hoppas det kan fortsätta så!

 27. Mo says:

  USA fiskar i mörka vatten, de vill inte förstå att Ryssland är Europas närmaste granne som vi vill utveckla vår vänskap med. Det finns inget hav mellan oss. Europa har historiskt i tusentals år sökt handelsvägar österut, det enda som kan hindra oss är stridsvagnar och kärnvapen i fascisternas händer.

 28. Sture says:

  @ Peter,
  du har helt rätt.
  Men vad vinner man på att skriva . . . ”han hade faktiskt ingen avsikt att rensa upp i träsket”? Ingenting, som jag ser det.
  Jag följer varje morgon den amerikanska politiken via Sean Hannity och Tucker Karlson (och gör en del utvikningar till MSM). Jag håller inte med om alla deras analyser, framförallt inte om Israel, men de kämpar, de har inte givit upp. Och de sätter inte kniven i ryggen på Trump.
  Klart att Trump underskattade ”the Deep States” motstånd, men han har i alla fall satt ett namn på dem. De flesta vet idag att det finns hemliga maktcentra som verkar för att genomföra sin politik utom demokratisk kontroll – och att presidenterna bara är marionetter. Det har vi inte vetat förut. Det har aldrig stått så klart att huvudmotsättningen i USA går mellan det amerikanska folket och etablissemanget, med ‘the Deep State’, CIA/FBI, NSA, Homeland Security mm. som sina verktyg. Och detta är Donald Trumps förtjänst. Han har rätt i nästan alla sina uttalanden på twitter och han vinner varje kamp han ger sig in i – fast det tar lite längre tid än han räknat med.
  I morgon är det den 4 november, den dag Antifa skall sätta igång ‘revolutionen’ i USA och störta president Trump/Pence regering via organiserade upplopp i alla de större städerna i USA (sponsrade av George Soros). Det är nu de skall försöka lönnmörda president Trump. Roger Stone berättade häromdagen på Infowars om ett möte med en betydelsefull republikan, som just kommit från en middag med Jeb Bush där denne i förtroende sagt att Trump inte överlever november månad. Så här finns ambitioner. Jag tror på fullt allvar att man kommer att försöka iscensätta något sådant – men kommer att misslyckas.
  Om det nu är som Ragnhild och Guzman säger – att Trump befinner sig i the Deep States ficka – varför är man då så mån om att han skall försvinna?

  • peterkrabbe says:

   Jag tror att Trump insett att mycket av hans planerade politik kommer att blockeras av Deep State. De stora besluten kan han helt enkelt inte få gehör för, oavsett om han har folkets stöd för dem eller inte. Men den presidentmakt han ändå har kan han använda långsiktigt för att tillsätta/ ersätta personer i nyckelpositioner – detta har vi redan sett exempel på. Han har dessutom tillgång till arkivhandlingar som är extremt komprometterande för etablissemanget, ett farligt vapen mot Deep State om det läcks ut. Sannolikt vill inte CIA m.fl. ta den risken, utan vill hellre ta in en president som man kan lita på.

  • Sture says:

   Jag ser nu på nyheterna från USA att Donald Trump skall vara borta från USA i 11 dagar under November – så det är tydligen nu de skall sätt in stöten. Jag vill minnas att något liknande hände i Ryssland när Chrustjov störtades och Bresnjev tillsattes 1964. Chrustjov hade rest på semester till Krim för någon tid. Samma vecka som Chrustjov avsattes råkade David Rockefeller vara på ‘semester’ i just Sovjet. Vilket sammanträffande.
   Nåväl, den 4 november är Trump i Japan (just när upploppen skall starta), den 8:e i Kina, den 10:e i Vietnam och den 12:e i Filippinerna.Så här finns ett ‘fönster’ där de kan få det som Jeb Bush förutspått. Men vi får se vad de tänker ta sig till.

 29. Fiskargubben says:

  Nato är en koloss på lerfötter och det är flera som säger det. Uttrycket kommer från Bibeln.

  ”NATO suffers from internal contradictions, and the alliance is unable to provide a unified approach to its policies, Italian defense analyst, editor-in-chief of Defense Online (Difesa Online) news portal Andrea Cucco told Sputnik Italia, sharing his view on what the bloc has become.

  The bloc was set up almost 70 years ago, in 1949, for defense purposes. However, now it is pursuing purely commercial purposes.

  the countries are also tied by the arms business while being in a deep identity crisis and in a crisis of values,” the defense analyst said.

  To illustrate this, he pointed to the recent NATO conference and seminar on information warfare, which was held at the NATO Defense College in Rome in mid-October, where member states labeled Russia and China as ”major fake news providers” for political and military purposes.

  many Western countries have long been manipulating the information for their political and military purposes and it is absolutely hypocritical to hold a conference on fake news with such a conclusion.”

  https://sputniknews.com/world/201711031058786113-nato-defensive-commercial-purposes/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: