Epilog Frankrike, ouverture Eurasia…

Xi Jinping

Så är det då dags för den sista direktrapporten från Frankrike innan valet. Denna helgen har präglats av besvikelse och vanmakt. I Paris stod i lördags slaget om Place de Trocadero, med Eiffeltornet som bakgrund. Macron vann igen. Tusentals poliser bildade kedja och motade bort demonstranterna i en aktion, denna gången utan våld, ungefär som man föser ut badvattnet till avloppet. Trocadero tillhör de platser som man utan större motstånd i Nationalförsamlingen belägger med uppehållsförbud och demonstrationsförbud. Allmänna platser där parisarna rört sig fritt i alla tider sedan franska revolutionen. Vreden kokar under ytan.

I flera landsbygdsstäder som Bordeaux, Marseilles och Nice går det hett till och kampen fortsätter med bränder och skadegörelse, riktad mot banker och lyxbutiker. I andra delar av landet ockuperar man rondeller i vägkorsningarna och viftar med franska flaggor och allt som är gult. Stämningen är där närmast uppsluppen, man förväntas lägga en gul väst eller T-shirt i vindrutan och tuta vid passagen. Som belöning får man hurrarop och glada viftningar till svar.

Opinionsundersökningarna inför EU-valet visar dött lopp mellan Macron och hans parti La Republique En Marche och Marine Le Pen med Rassemblement National, 26% var. Den övriga halvan delas av ett flertal småpartier, störst där är socialisterna med 16%. Även konservativa och Gula Västarnas ofullgångna partikonstellationer hamnar i den halvan. Samordning och organisation saknas. Vad undersökningen egentligen visar är att rörelsen de Gula Västarna omfattar hela det franska folket, oavsett partisympatier och från höger till vänster. Det är helt enkelt för eller emot Macron. En överväldigande majoritet är emot. Resultatet blir att Frankrike kommer att skicka representanter till EU som i sin sammansättning avviker helt från Nationalförsamlingens. En utveckling efter två års maktinnehav för Macron som kommer att bli historisk, dock inte på det sätt som han hade förväntat sig….

Kinas statsbesök i Frankrike med överläggningar i Monaco, Nice och Paris mellan Xi Jinping och Macron avlöpte positivt för båda parter och utan intermesson. Kina har lagt en beställning hos den franska flygplanstillverkaren Airbus på 300(!) flygplan till en kostnad av svindlande 35 miljarder dollar. Därutöver har containertillverkaren CMA-CGM fått en kinesisk order på containerkranar till de kinesiska hamnarna som är värd 1,2 miljarder euro. Släng dig i väggen, Kiviks marknad!

Kinas affärer ligger officiellt inom konceptet Den Nya Sidenvägen, att förbättra handelsvägarna mellan Kina och Europa. Vad Kina egentligen gör är att köpa upp stora delar av Europas näringsliv och sammansvetsa det med Kinas eget. Vi har själva sett exemplet med Volvo. Frankrike är viktigt för Kina också genom det franska greppet över ett Afrika, där Kina gärna ser en framtida expansion.

Det är ingen tvekan om att världen i framtiden kommer att ha fokus på regionen Eurasia med Afrika som viktig råvaruleverantör. Det innebär ett spännande scenario för såväl Östeuropa som Ryssland och alla länder i södra Asien. Mindre spännande för Storbritannien och USA som kommer att halka efter.

Politiskt sett innebär det ett närmande mellan den judiska och västeuropeiska globalismen och den kinesiska statskommunismen. Båda har mycket gemensamt i sina totalitära drömmar och har möjligen kommit överens om att dela på kakan istället för att slåss om den. Det är en logisk lösning, positiv för det kinesiska folket, som fortfarande har mycket att hämta in i form av levnadsstandard, och negativt för Europas folk som kommer att få se en fortsatt sänkning av sin – tills global balans har nåtts. Därefter börjar den avgörande kampen om makten. Jag tror dock att de judiska bankirerna har fått en värdig motståndare i Kinas ledare. Två urgamla civilisationer – kommer det äktenskapet att hålla?

Peter Krabbe

121 Responses to Epilog Frankrike, ouverture Eurasia…

 1. Loa says:

  Skulle detta handelsavtal betyda att specifikt Macron sitter säkrare i sadeln? Indo-Chine 2.0..

  • peterkrabbe says:

   Sannolikt ja. Tema rädda jobben i den franska storindustrin. Många företag läggs ner på orter där de utgör den enda försörjningen. Men småföretagarna är också många och stödjer INTE Macron.

 2. Mo says:

  Vi får hoppas att Kina följer sin Konfucius.
  Mästaren sade: Den ädla människan förstår vad som är rätt. Den lilla människan förstår vad som är lönsamt.

 3. Angående EU-direktivet som nyligen gick igenom, eftersom 13 politiker tryckte på fel knapp. (Röstsade det verkligen fel? Med de höga löner de har tycker jag de borde vinnlägga sig om att trycka på rätt knapp).
  Slarvet leder till att EU-parlamentet inte kan rösta bort artikel 13 och 11. Det hade räckt med att 3 personer hade tryckt på rätt knapp.
  Varför är det så viktigt att SNABBT driva igenom dessa direktiv? Här nedan har du svaret…
  (Tryck på mitt namn för att se mer)

  ARTICLE 13: Why EU is censoring the Internet?
  https://153news.net/watch_video.php?v=9SXK8NKYH4GU

  ————————————–
  Se även denna om Psyops
  https://153news.net/watch_video.php?v=1231SK1XR94W

 4. Mo says:

  Kanske vi även kan hoppas på att EU snart normaliserar sin handel med Ryssland.

  Detta avtal lyfter frågan om inte Swedbank brutit mot EUs restriktioner bla gällande förskingring av statliga medel i Ukraina ? Begränsa Rysslands tillgång till EUs kapitalmarknader ?

  https://www.consilium.europa.eu/sv/policies/sanctions/ukraine-crisis/

 5. AnnaF says:

  ”Två urgamla civilisationer – kommer det äktenskapet att hålla?”

  En bra fråga! Äktenskap är inte uteslutet men med tanke på den anglosaxiska judiska synen på sig själv och världen utanför finns knappast förhoppning att det kommer att bli en harmonisk relation med respekt för de involverade. Här finns två urgamla folk: den ena utvecklade sin 4000 åriga kultur i ett land där utvecklingen begränsades till ett geografiskt område, den andra har tänjt sina gränser, aldrig rotat sig i ett land längre tid, aldrig har haft intresse att bli en del av landets kultur men nyttjade sin värdland till ytterligheter tills motståndet har omöjliggjort vidare maktexpandering. De har alltid lämnat kaos efter sig.
  Detta äktenskap har dåligt omen. Den ena har en –pga sin kultur- en psykopatisk maktbehov, ett lömskt, årtusende inövat förmåga att förstöra, den andra spelar efter en österländsk filosofi som strävar efter balans och harmoni.
  Och vi i Europa ingår i detta äktenskap. En del av Europa och dess vasaler har redan glömt all anständighet, det ljugs, mobbas, kränks och ironisk nog har vi mage att kalla det för Europeiska värderingar”!
  Jag har följt de senaste årens EU debatt när dessa korrupta tjänstemän utan att skämmas har röstat igenom allt som har blivit en spik i kistan för Europas framtid. Kina vill investera och köpa in sig i Europa men det kommer inte att rädda kontinenten som har förlorat sin nationella identitet, sin suveränitet, ideologiska, politiska och moraliska kompass.
  Stora företag kommer att bli vinnare men inte folket och absolut inte den kommande generationen. Divide et impera!!! Skriven 2014! Högaktuell 2019!

  http://cluborlov.blogspot.com/2019/03/the-imperial-collapse-playbook.html#more

  Krönikan är en lysande tillbakablick hur den anglosaxiska judiska makten har skapat orohärdar i hela världen. Hur de utnyttjade lokala konflikter och kontrollerat och styrt genom att blåsa orkanvindar i dessa konflikter. Det har fungerat mycket effektivt! Nu har konflikternas tid kommit även till Europa! Trots två världskrig som har hjälpt dessa skurkar att få full kontroll över Europa har vi inte fattat att de tänker tillämpa samma manuskript även en tredje gång. En del av Europa (inkl. Skandinavien) kommer att få den värsta liberala (kommunistiska) diktaturen som de med bättre vetande har redan upplevt och bestämt avvisat.
  Jag vet att många undrar hur det kunde bli så illa. Det är inget märkvärdigt. Det handlar om pengar och makt och total brist på moral och principer. En kommunist eller liberaldemokrat har något gemensamt: båda har ett pris! I kommunismen var det småpengar men i väst är inte fy skam vad en förrädare kan kassera……

  • matte5958 says:

   AnnaF; kristallklart och insiktsfullt inlägg – som vanligt! Du slår huvudet på spiken. Kunskap liknande den du framför håller sakta men säkert ¨på att äta sig in i folks medvetande och det hade inte sionisterna räknat med, dvs internets makt. Nu håller man desperat på att försöka nedmontera det fia internet, men anden är nog ute ur flaskan oavsett vad de hittar på !

 6. peterkrabbe says:

  Macrons senaste utspel är att nu utse ett nytt språkrör för regeringen, det uppseendeväckande är inte att ett språkrör utses, utan att den utvalda personen är Sibeth Ndiaye som är född i Senegal och ses som invandrare i Frankrike. Sibeth är ung, kvinna och afrikan med bakgrund i den franska studentrörelsen. Nu representerar hon den franska regeringen. Många fransmän sätter vinet i halsen inför denna, som man ser det, provokation.
  I själva verket är det ett högst medvetet symbolspråk från Macrons sida – att framhäva Frankrikes relationer med Afrika och ”enandet” av kontinenterna. Sibeth kommer säkert att hjälpa Macron att dämpa Gula Västarnas aktiviteter genom att vara ”samarbetsvillig” och förespråka reformer av social och fiskal natur. Jag tror att effekten snarare blir den motsatta, Macron trampar hårt på fransmännens självbild.

 7. peterkrabbe says:

  Macron fortsätter att gå fram med lien. Närmast skall den statliga tjänstemannasektorn minskas med 120.000 personer, en katastrof för socialsystemet eftersom det drabbar skolor, sjukvård, äldrevård, arbetsförmedlingar m.m. Dessutom tillkommer 120.000 nya arbetslösa som kommer att få svårt att hitta nya sysselsättningar i ett Frankrike som nu nedmonteras i rasande fart.
  Det är knappast någon tillfällighet att nyheter av detta slaget mörkas i Sverige och andra EU-länder, här finns nämligen facit för alla att se vad globalismen medför.
  I syfte att dölja vad man håller på med införs nu i pressen nya modeord. Globalismen är ett okänt begrepp i språket, det senaste är att kalla omställningen för progressivism – det låter ju mer modernt och framåtsyftande, eller hur?

  Gula Västarna utlovar nu en större aktivitet den 20 april, men håller tyst om vad den kommer att innehålla. Samtidigt varslar statsanställdas fackföreningar om storstrejk i maj. Macron är både döv och blind inför konsekvenserna av sitt agerande och ses alltmer i sällskap av Sarkozy, sin själsfrände och mentor. Sarkozy var den president som inledde närmandet till Afrika genom bildandet av Medelhavsunionen för tio år sedan. Han har också starka judiska kopplingar, både i familj och yttre relationer. Enligt många franska bedömare är det den judiska organisationen CRIF som i realiteten styr Frankrike – i likhet med AIPAC i USA. Macron liknar allt mer en gläfsande och svansviftande terrier som Sarkozy släpar omkring i koppel. Detta ser inte bra ut…

  • Loa says:

   ”progressivism” får mig att tänka på Mikael Wiehe..

  • Mo says:

   Jag vet inte hur det är i Frankrike men i Sverige är det väl så att den förväxta offentliga tjänstemanna administrationen skapar problem och tar resurserna från viktiga områden som skola, vård och omsorg. Mycket av tillsyn och transfereringar som idag sker i personaltäta administrationer kanske faktiskt skulle skötas säkrare och bättre av datorer. För att minska risken för totalitära system borde vi satsa på att utveckla småskalig produktion i människans närmiljö. Och kanske framförallt sätta stopp för USAs rätt att genom det privata Federal reserv skapa en valuta som styr världens ekonomi. Men vad skall ha vi ha istället som garanterar en demokratisk utveckling ?

   • peterkrabbe says:

    Den franska administrationen har sina rötter i Napoleontiden. När kungaväldet skulle ersättas behövde Napoleon lojala undersåtar som kunde styra massorna. Detta skapade han genom att bilda en borgerlig överklass som domare, notarier, advokater m.fl. som han kunde lita på. Den lojaliteten fick han genom höga löner till de utvalda och så snåriga lagar och bestämmelser att ingen annan kunde reda ut begreppen. Detta är en av orsakerna till Frankrikes stagnation. Därför är också Frankrike revolutionernas land.
    Motsatsen är närdemokrati och folkligt inflytande från grunden. Det finns risker med det också, främst att man inte förstår tillräckligt av det som man förväntas ha en åsikt om, men det är ändå ett bättre alternativ kombinerat med god utbildning och en öppen dialog i samhället. Tyvärr är Sverige på väg åt motsatt håll under globalismens fanor.

    • Arga gubben says:

     Du kan ha rätt om Napoleon. Min tanke har annars varit att Frankrike är geografiskt stort och kungarna stärkte därför centralmakten. Det gjordes också i stora Sverige och Finland. Solkungen och Polkungen tänkte likadant. Det lider svenskarna fortfarande av och finnarna skojar om herrarna i Helsingfors. Tsaren hade att administrera ett väldigt rike och centraliserade också. Som Bryssel och Washington. Ställ er i ledet! Det är vi som bestämmer! Fälldin kämpade för närdemokrati.

     En följd av centraliseringen var att minoritetsspråken motarbetades. Det ser vi i Bretagne och i norra Sverige. Några ryska minoriteter förlorade nästan helt och hållet sina språk på Sovjettiden. Idag famlar de efter sina kulturer.

     Samernas och de nordliga finnarnas öden är väl kända, men hur många vet att älvdalska anses vara ett eget språk? Att få av oss förstår pitebondska? Jag minns en man som förstod allt jag sade, men hans svar fick översättas. Nu är det så illa att ålänningarna inte längre talar ren åländska.

     • Arga gubben says:

      Den nordfranska dialekten försvinner också. Vallonerna i Belgien talar mer och mer ren franska. Det gick inte bra för dem i striden mellan langue d’öi (försvenskat) och langue d’oc. Båda betyder ja. Jämför med aj på svenska och engelska.

    • AnnaF says:

     En ungersk poet Janos Arany (1817-1882) har formulerat civilisationen med dessa ord:

     Civilisation (English)

     In the past the warring nations
     Did not follow any precept:
     The strong plundered what he could, and
     Everything he looted, he kept.

     That has changed now, as the world has
     A more legalistic flavour:
     When the strong now do some mischief
     They confer and – vote in favor.

     1877

     Låter den inte väldigt fräscht än idag?

 8. AnnaF says:

  ”I syfte att dölja vad man håller på med införs nu i pressen nya modeord. Globalismen är ett okänt begrepp i språket, det senaste är att kalla omställningen för progressivism – det låter ju mer modernt och framåtsyftande, eller hur?”

  Det låter modernt för den dumma folket som inte har lärt sig av Historien. Jag är mer och mer fast övertygad att hela den västerländska politiska ideologin härstammar från den kommunistiska och judisk bolsjevik ideologin. Tänk! progressivism var redan en etablerad begrepp som beskrivs här från 1929……Vilken överraskning! Är progressivism är en modern form av kommunismens renässans?

  ”On the heels of the recent convention of the American Federation of Labor, which outdid all others in reaction, there have appeared a number of manifestations of a new “progressive” movement which call for the most serious consideration of the communist and left-wing workers.

  The most important of these manifestations is the manifesto printed in the February number of Labor Age. This manifesto outlines a platform of sixteen points which is only a slightly modified restatement of the practical platform of the left-wing militants in the labor movement. It includes the organization of the workers in the basic industries into industrial unions, trade union democracy, the five-day week, independent political action, social insurance, and most of the other standard demands of the left wing. Action of a certain sort has accompanied this attempt to formulate the platform of the new progressives.

  https://www.marxists.org/archive/cannon/works/1929/cpandprog.htm

  • peterkrabbe says:

   Det är en bra jämförelse. I USA ville man införa en mjukisvariant av kommunismen under 20-talet. Den kallades New Deal och dess främste förespråkare var Roosevelt. Han var nära lierad med de marxistiska intressena inom den judiska bankaristokratin, som var huvudaktörer i både den ”ryska” revolutionen och de båda världskrigen. En av dessa var Jakob Schiff med familj. Även Roosevelt var av judiskt ursprung, vilket alltid har tystats ner effektivt. Hans förfäder var de holländska tulpanodlarna Rosenfelt, som emigrerade till USA under 1600-talet. Relationerna inom dessa kretsar påverkade 1900-talets historia på ett avgörande sätt. New Deal rann dock ut i sanden, USA var inte moget för detta steg.

   • Loa says:

    Du menar väl 30-talet.

    • peterkrabbe says:

     Roosevelt var tidigt ute, han var djupt inblandad i de ekonomiska spekulationer som utlöste den tyska rekordinflationen 1923, då amerikanska finansintressen passade på att tömma Tyskland på allt av värde för en spottstyver. Politiken var en fortsättning på de marxistiska tankar som frodades i judiska finanskretsar redan strax efter sekelskiftet och som bl.a. ledde till bildandet av Federal Reserve 1912. Den ledande politikern då var marxisten Mandell House, som var dåvarande presidentens främste rådgivare.

     • Loa says:

      Tack för info! (1913..)
      Du menar Colonel House? Jag trodde han kallades Edward. Jag har alltid undrat om honom, dyker upp på så olika ställen, bl.a. Paris. Aktivt tyskfientlig, det har framgått.

      • peterkrabbe says:

       Det fullständiga namnet på överste House – som aldrig var någon överste – är Edward Mandell House. Hans inflytande över president Woodrow Wilson var så stort att han ansågs vara den som bestämde i praktiken. Han hade också ett avgörande inflytande över bildandet av Nationernas Förbund och över fredsavtalet efter första världskriget, det senare var den direkta orsaken till andra världskriget. Han värvade också Roosevelt till presidentämbetet och var länge även hans rådgivare. Denna person var marxist, vilket kanske stämmer till eftertanke inför 1900-talets historiska utveckling. Om han dessutom var jude eller inte finns inte belagt, men umgänget i presidentkretsar vid denna tid var nog till uppåt 80% sionister, därav bildandet av det judiska Palestina som sedan blev Israel.

  • peterkrabbe says:

   Anna, du har hittat en mycket viktig länk till vad som hände för hundra år sedan. Både språkbruk och resonemang är identiska. Historien upprepar sig alltid. Bara den som kan historia har därför möjlighet att genom erfarenhet påverka det som vi har framför oss. Visst är det så att det totalitära systemet smyger sig på oss från alla håll. Beteckningarna skiftar men innehållet är detsamma. Marxism, kommunism, socialism, globalism, progressivism, New World Order, sionism – allt är i grund och botten samma sak: det lilla fåtalets totala makt över flertalet. Världen formas utan att vi kan påverka det efter denna doktrin och den gör det därför att det finns krafter som redan är så globalt infiltrerade i alla jordens väsentliga civilisationer att vi inte längre kan bryta sönder deras nätverk. De finns i den anglo-amerikanska världen, men också i den franska där dess rötter funnits sedan den franska revolutionen, då alla garanterades lika och fria rättigheter – själva starten för den judiska frigörelsen. De finns också i Ukraina som Arga Gubben berättar om och växer sig allt starkare även i Ryssland och Kina. Allt som händer i världen idag är en följd av att vi sakta men säkert föses in i en fålla utan utgång – det totalitära system som är sionismens våta dröm. Vi går alla som blinda och oförstående får mot vår egen undergång, påhejade av de köpta politruker som vi sägs ha valt själva för att verkställa vårt egen utplåning.

 9. Arga gubben says:

  Här kommer en kort valrapport från Ukraina. President Porotjenko och komikern Zelenski går vidare till den andra omgången. Många klagomål om valfusk har inkommit och Julia Timotjenko nästan skriker. Jag håller med henne. Valresultatet stämmer inte med opinionsundersökningarna och till viss del inte heller med vallokalsundersökningarna. Skillnaderna är stora precis som i det svenska valet.

  Ukrainare i Ryssland fick inte rösta och presidenten satte underrättelsetjänsten SBU på att kontrollera vallokalerna. Ryska valobservatörer tilläts inte. I Donbass hindrades medborgare från LPR och DPR att rösta (några har ukrainska pass). Nästan hälften av de observatörer som var på plats kan på något sätt knytas till Porotjenko.

  Oligarken Kolomoiski byggde upp Zelenski på sin Tvkanal under en längre tid. Han fick många röster i östra Ukraina, dvs. i Kolomoiskiland, men inte i nationalistiska västra Ukraina. Kolomoiski har tjafsat med Porotjenko i flera år. Det sägs att han nu bor i Israel och därifrån kan han inte utlämnas. Tidigare bodde han i Schweiz med tre pass, vilket är mot lagen. Man får inte ha två, men jag har tre!, säger han.

  Porotjenko tros att flyttat alla sina pengar utomlands. Rotschield förvaltar de egendomar som han lovade att sälja om han valdes 2014. Han gick då till val också på att få bättre relationer med Ryssland. Det vill Zelenski också ha, säger han, och han vill ha slut på det lågintensiva inbördeskriget.

  Porotjenko riskerar åtal om han förlorar valet och måste bara vinna andra omgången. Eller så fixar han ett bra avtal med Zelenski och Kolomoiski. Jag vet inte var de andra oligarkerna står, de annonserar inte, men jag vet att de alltid kan komma överens om pengar.

  Bojko företrädde resterna av Janukovitjs parti och gjorde rätt bra ifrån sig. Nu hänger mycket på nationalisterna, som inte alla är dumma i huvudet. Det är sorgligt att den hemska situationen i landet inte rapporteras i västvärlden. Allt faller ihop, allt. Ekonomiskt kan en svensk fattigpensionär leva som en kung, men kan inte räkna med beskydd av polisen och domstolarna. Landet har till stor del blivit laglöst.

  De som kan bra ryska kan bättre skriva ryska ord och namn på svenska. Jag flaxar lite mellan hur man gör på olika språk, men nog blir jag förstådd.

 10. Arga gubben says:

  Det här har jag skrivit om förut. Stalin fick pengar för att göra Krim till ett judiskt hemland. 1954 satte Krusse stopp för projektet. Krim värker ännu i vissa läger. Nu vet vi varför tartarerna deporterades.

  ”the concession of a number of developments on the territory of Crimea and the establishment of a Jewish autonomy.

  In 1923, in the USSR and the United States almost simultaneously began discussions of the idea of a national autonomy and resettlement of Jews from Belarus, Ukraine, Russia to the Black sea area.

  Thus the largest financial and political families in America – Rockefeller, Marshall, Warburg, Roosevelt, Hoover, and others became the holders of the shares of land in Crimea.”

  Jewish homeland proposal for Crimea – Stalin and the “Crimea California” project

  https://freeukrainenow.org/2015/03/15/jewish-homeland-proposal-for-crimea-stalin-and-the-crimea-california-project/

  • Mo says:

   Krim hade väl kunnat bli ett rimligt alternativ med tanke på de mycket stora judiska bosättningar som funnits i regionen sedan medeltiden kanske längre i vissa delar. Men att valet blev Palestina hänger väl samman med att det fanns flera starka intressen som ville hålla detta område öppet för väst. Så det känns väldigt förenklat att ensidigt ta ställning mot judarna i Israel. Vem vinner på Mikael Wiehes agerande i frågan, resultatet ser vi i Malmö. Men motståndet mot denna ensidighet har vaknat.

   https://nyheteridag.se/replik-till-de-171-kulturarbetarna-som-vill-bojkotta-israel/

 11. Loa says:

  A propos Ukraina. Senaste nytt om (MH370) MH17
  https://nyadagbladet.se/utrikes/visselblasare-ukraina-involverade-i-nedskjutningen-av-flygplanet-mh17/
  ”En avhoppare från Ukrainas säkerhetstjänst hävdar att den ukrainska sidan låg bakom nedskjutningen av flygplanet MH17 som kostade 298 passagerare livet 2014. Tidigare har Ryssland utpekats som de skyldiga och fått skulden för attacken.
  Vasyl Prozorov … att två höga ukrainska tjänstemän godkänt attacken, rapporterar Daily Mirror.
  … presskonferens i Moskva där han lade fram en teori om att även Ukrainas president ska ha haft kännedom om attacken i förväg. Han ska också ha blivit tillsagd att inte lägga näsan i blöt om han inte ville råka ut för problem.”

  • Benny says:

   Japp, i den verkliga världen dvs den som inte lever i medias propagandavärld har man ju haft kunskap om att det är Ukraina som sköt ner MH17, kanske avsiktligt som en false flag eller ett militärt misstag vilket ju ukrainskt militär gjort tidigare. Nu börjar sanningen krypa fram och fulmedias tystnad i saken är i sig ett bevis att man gjort sig skyldig till fake news! Nu är det locket på precis som i ”Russiagate” som visade sig vara lögn och påhitt i propagandasyfte! Goebbels hade varit stolt över sina nutida adepter…

   • Loa says:

    När man talar om trollen
    https://stillnessinthestorm.com/2019/04/benjamin-fulford-april-1st-2019/

    ”The Khazarian mafia’s use of remote anti-hijacking software to crash Ethiopian and Indonesian airliners recently is also having huge ripple effects. Pentagon sources say, “The Boeing 737 scandal may lead to revoked certifications, production termination, and a new narrow-body jet designed from scratch ”
    (…)
    Authorities around the world are re-examining other suspicious airline crashes, CIA sources say. For example, the governments of Holland, Russia, Australia, and Malaysia have begun cooperating to discover what really happened to Malaysia Air Flight 370/17.”
    http://tass.com/world/1051025
    Dutch top diplomat confirms Boeing MH17 consultations with Russia

    ” crashes also had a strategic impact. The Malaysian Airline Flight 370/17 crash killed Fairchild Semiconductor researchers on their way to China; the Lion Air crash killed 30 Indonesian central bankers; and the Ethiopian Air crash killed 19 UN workers.”

 12. Lassekniven says:

  OFF TOPIC
  Läs ordningsvakten Jeanettes brev till regeringen, exempelvis på viral king.

  ”Lassekniven skriver och lägger ut publikt på Facebook:

  Rätt, men vem tror att politikerna bryr sig. De vill inte gamla fattiga svenskar väl, inga andra svenskar heller. Intresset ligger på att belasta folket med skatter och sedan förslösa oerhörda summor på utomordentligt tveksamma koncept. Hundratals miljarder. Det den här ordningsvakten Jeanette dagligen ser har barnet Greta aldrig sett. Istället blåses hon upp av av så kallade infuencers (modeord) som är ytterst osentimentala och vill skapa klimatalarm som bygger på människans skuld när det är helt andra krafter som styr klimatet och därmed vädret. Den som kan och begriper någonting om klimat vet att vi är på väg till en ny istid. När jag ser Löfven får jag en känsla av olust. Hur många ord med substans har han yttrat som statsminister…” så kan vi inte ha det..nää sånt kan jag inte acceptera…” men var är handlingskraften, var är substansen? Vad kan han om klimat och miljö? Vad kan miljöminister Lövin, för detta journalist på Svensk Damtidning eller var hon inte det?”

 13. JohanW says:

  Ukraina. Vill bara lägga till att fokus ökat sista tiden i USA. Dels att det ska finnas kopplingar till att Ukrainas Deep State arbetat ”för” Clinton under valåret 2016. Sedan har Joe Biden och hans sons smutsiga affärer börjat få genomslag. Biden har nu även fått det lite ”hett” då allt mer info kommer ut hur han betett sig mot kvinnor. Hans medlöpare försöker ”släta” över detta beteende. Intressant att från hans gamla chef, Obama är det (iaf än så länge) tyst från. Skulle satsa en peng på att Biden kommer få det allt jobbigare framöver och förhoppningsvis slutar i domstol.
  I den ukrainska ”härvan” har de ”fulaste fiskarna” simmat.

  • Benny says:

   Joe Biden är djupt inblandad i plundringen av Ukraina tillsammans med skurken Poroshenko som fjärrstyrs från Washington. Och det är inga småbelopp det rör sig om. Stölden av Ukrainas guld (ca 120 ton) efter kuppen 2014 är ett klassiskt exempel på hur gangsterväldet i Washington lierat sig med de ukrainska oligarkerna. Allt för att berika sig själv på folkets bekostnad! Vem som ”väljs” till president i Ukraina är tämligen ointressant såvida inte komikern visar sig vara en ukrainsk variant av Putin som räddar landet. Alternativet är en fortsatt dödsspiral och en oundvikligt uppstyckning av Ukraina där de västra delarna blir en del av Polen och de östra delarna en del av Ryssland. Det som blir kvar i mitten kommer ingen att vara intresserad av…

 14. Arga gubben says:

  Jag buntar ihop några svar.

  Mo: Flertusenåriga profetior gick i uppfyllelse när staten Israel skapades. Som kristen måste man välsigna landet och folket, och det gör jag, men det betyder inte att man ska låta bli att kritisera vissa politiker och oligarker. ”Neokonisterna” och andra har jag inget förtroende för. Soros, med sitt judiska universitet i London, är inte välkommen i Israel. Israel Shamir, en klok jude med israeliskt pass, kallas antisemit. Kristne Lars Enarson i Israel råkade ut för samma anklagelser. Vansinnet härskar.

  Lasse: Det är svårt att lyssna på politikerna nuförtiden. Så här illa har det aldrig varit förut. Det är nog bra att många unga inte lyssnar, men det är ett brott mot vår gamla tradition. Jag kämpar på, om inte annat för att tjafsa emot. Flera gubbar gör det. Det finns en profetia om att denna äldre generation kommer att göra skillnad och det är vad jag ser nu.

  Loa: Nya Tider har några bra artiklar om MH17 och ännu fler om det lidande Venezuela. Ryssarna sköt inte ned planet. Missilen var gammal och sovjetisk och används inte längre i Ryssland.

  • Loa says:

   Ja, Nya Tider är en unik tidning i detta lögnens och tystnadens rike. Tack för din omtanke.
   I mitt citat från Nya Dagbladet stod det att det inte var ryssarna. Vi har ju ingående diskuterat MH17 tidigare. Avhopparen namnger två ukrainska tjänstemän, vilket jag tyckte var stärkande.
   Vi är dock långt ifrån klara med huruvida det ömsat skinn från MH370… Minns deras mycket intressanta passagerarlista. Fulford pratar i sammanhanget om ett toppmöte i Holland med ”nuclear blackmail”, vet ej vad han menar.
   Jag vill minnas att Västs ”nytta” av att beskylla Ryssland – genast! – var att få svepskäl för sanktioner mot landet. Och trots att den sega utredningen mumlade i skägget, har sanktionerna inte lyfts!

   • Arga gubben says:

    Loa, tragedin ägde rum den 17 juli 2014 och dagen efter kom domen om Yukos. Två av tre domare dömde Ryssland att betala ett stort skadestånd, men domen offentliggjordes flera dagar senare. Den upphävdes senare pga. bristande jurisdiktion.

    Jag vet ingenting om passagerarlistorna. Jag minns dock att en kines sade att MH370 sköts ned av Svarta Handen, en referens till mordet i Bosnien före första världskriget.

    Ja, Nya Tider och andra alternativa tidningar är bra. Idag läste jag om en fyrbent val i DN. Det fanns inte mycket annat att klicka på. I SVD läste jag om försvunna yrken och i Sputnik News om en uppsträckning av Hawking. Jaha. Det är bra att våra stora svenska tidningar sänker sig själva och Sputnik News behöver skärpa till sig.

 15. Suavalle says:

  Off-Topic:

  Lassekniven har tidigare aviserat här att Ty Bollinger erbjuder 7 fria föreläsningar om hur cancer behandlas, alternativt, i 7 olika Österländer (Asien).

  Idag visas första avsnittet (Japan). Det kan ses fram till kl. två i natt.

  Beställ gratisvisningen här:

  https://thetruthaboutcancer.com/eastern-medicine-vs-western-medicine/

  Enormt intressant! Mycket nytt – men även fasta, Gerson-metoden, Rigvir-virus…

  Efter en timma och 20 minuter berörs något som verkligen intresserar mig:

  Dr Masaru Emoto’s Water Experiment!

  • Suavalle says:

   Dr Masaru Emoto Hado Water Crystals Full Documentary 2017:

  • Lassekniven says:

   Suavalle
   Jag antar att du såg programmet igår av TTAC om cancerbehandling i Japan. Visst var det intressant. Speciellt upplysningen om att den japanska skolmedicinen inte har några restriktioner när det gäller att använda alternativa metoder. Tvärtom, om inte det ena går är läkaren skyldig att pröva den andra. Men tyvärr blir japanerna allt mer lika amerikanerna i sina matvanor. McDonald och Coca Cola och snacks och därmed kommer de metabola problemen.

   Savalle, jag förstår att du är fascinerad av HADO-metden och dess filosofi. Väldigt intressant, men här är jag skeptisk men det finns ju så mycket under sol och måne som vi människor inte begriper.

   • Suavalle says:

    Ja, det är enormt intressant! Och i dagens avsnitt handlar det om Taiwan. En av läkarna som intervjuas berättar att han var full av cancer för sju år sedan: lungorna, levern…
    Efter avgiftning av kroppen och annan alternativ behandling blev han frisk.

    Många, så som jag ser det, tillförlitliga sakkunniga pekar på betydelsen av att avlägsna gifter från kroppen som en av de viktigaste åtgärderna för att bekämpa kronisk sjukdom. I Bollingers serie The Truth About Cancer sägs det att reningen av kroppen ska börja med tjocktarmen. Robert Grey har utvecklat en mycket effektiv metod som jag och andra i min bekantskapskrets har prövat med mycket positiv verkan.

    Det gör mig mycket glad att du, Lassekniven, samt Sture och andra kloka läkare här i Sverige kämpar för naturliga metoder till hälsa!

    Jag hoppas innerligt att vi här i Sverige och västvärlden får en mer positiv utveckling med integrativ medicin och effektiv och mångfacetterad hälso- och sjukvård med valmöjlighet för.patienter att välja den behandling de själva önskar.

    Ja, jag är synnerligen fascinerad av HADO-metden och dess filosofi!
    Dr Masaru Emoto’s forskning ger även ett intressant perspektiv att betrakta homeopati…

   • Sture says:

    Lassekniven,
    i veckans Läkartidning finns det en intervju med Kjell Asplund, professor emeritus i medicin vid Umeå Universitet och generaldirektör för Socialstyrelsen 2004-2008, i vilken han hävdar att ”Vårdpersonal behöver mer kunskap om alternativmedicin”. Det pågår således en utredning om att inkorporera denna typ av kunskap i medicinutbildningen. Men man skall nog inte vara alltför optimistisk. Dessa kvarnar mal väldigt långsamt och det tar nog hundra år till innan byråkraterna kommer fram till något användbart.

    Under tiden får vi glädja oss åt de privata initiativ, som görs av vissa läkare. För en tid sedan läste jag en bok jag fått i julklapp, ”Anticancer – Ett nytt sätt att leva” av läkaren och neuropsykiatern David Servan-Schreiber. För ett 20-tal år sedan, då han var 30 år gammal, drabbades han av en elakartad hjärntumör, som opererades, strålades och behandlades med cellgifter. Efter några år kom emellertid tumören tillbaka och han insåg att han måste själv ta ansvar för sin läkning och inte bara förlita sig på onkologerna.
    Det har resulterat i ett mycket omfattande forskningsarbete och boken består av hänvisningar till 524 medicinskt vetenskapliga referenser.
    För det första slår han i sin inledning fast att cancer är en sjukdom som huvudsakligen beror på livsstil och kost och endast till mindre än 15 % på genetiska förändringar. Alla människor har en potentiell vilande cancer inom sig (som t.ex. har visats av dr. Frank Shallenbergers mätningar av hur kroppens små energiverk, mitochondrierna, fungerar)
    De cancertyper som drabbar västerlänningar – t. ex. bröst-, tjocktarms- och prostatacancer – är sextio till sjuttio gånger vanligare här än i Asien. Ändå visar undersökningar att asiatiska män t. ex. har lika många mikrotumörer i prostatan som västerländska män. Således finns det något i deras livsföring som hindrar dessa mikrotumörer att utvecklas till cancer. Hos japaner som bosatt sig i västerlandet har likaså cancerfrekvensen kommit ikapp vår inom en eller två generationer. Man har också visat att adoptivbarn i Danmark inte får cancer i samma grad som deras biologiska föräldrar utan som deras adoptivföräldrar. (I Danmark har man kunnat spåra mer än tusen biologiska föräldrar och upprättat noggrann statistik kring detta). Allt detta talar emot att cancern huvudsaklign skulle ha genetiska orsaker.

    Boken redogör i detalj för vad man skall äta och inte äta för att minska risken för en cancerutveckling och den vetenskapliga medicinska litteraturen fullkomligt exploderar av fynd kring kost, grönsaker, frukter, bär, örter, essentiella oljor, träning etc., etc. Hur många visste t. ex. att det finns 7.000 vetenskapliga artiklar om gurkmeja i den medicinska litteratur. Gurkmeja påverkar t. ex. 100 olika gener och det handlar om ”epigenetik”, som tidigare beskrivits på denna sida. Om man söker på Vitamin C så hittar man mer än 22.000 medicinska artiklar som handlar om i huvudsak C-vitaminets positiva effekter på akuta och kroniska infektioner, förgiftningar, cancer etc., etc. – tyvärr ännu okända för merparten av läkarkåren. Det är denna litteratur som de unga doktorerna nu måste ta sig an och integrera i sina övriga medicinska kunskaper.
    Jag råder alla och framförallt de, som redan drabbats av cancer, att läsa denna bok. Här finns enormt mycket att hämta, enkla kostråd, som är lätta att genomföra och som sannolikt kommer att ha stor betydelse som ett komplement till det som konventionella läkare erbjuder. Servan-Schreiber avråder ingen från att avstå från konventionell behandling eftersom dessa alternativa behandlingar kan vara svåra att genomföra eftersom de ställer stora krav på individens viljestyrka och kunskap. Men som ett komplement kommer de definitivt att ha en jättestor betydelse.

    • Mo says:

     Sture, svensk vårdpersonal har haft mycket kunskap inom alternativ medicin som gått förlorad, vi kallade dem ” Hälsohem ”. Jag var på kurs på dr Alys Tallmogården, fantastisk verksamhet i underbart vacker miljö. Det fanns en tid när patienter kunde skickas dit för behandling med hjälp av landstingsbidrag. När administratörerna skulle spara togs detta bort och verksamheten fick senare avvecklas. Så småningom hittade hemmet andra alternativ och blev 2013 förläggning för nyanlända flyktingar och gick senare ett eldfängt öde till mötes.

     https://www.dt.se/artikel/ludvika/delar-av-tallmogarden-forstorda-i-misstankt-mordbrand

     • Sture says:

      Mo,
      jag minns alla artiklar i Hemmets Journal och liknande tidningar om dr. Aly och Tallmogården. Och jag är övertygad om att de gjorde mycket som var bra. Men problemet med alternativ medicin har varit att det funnits väldigt lite ”vetenskap” gjort kring detta. Och i vårt samhälle är ”vetenskapen” KUNG.
      Idag vet man – med vetenskapens hjälp – hur olika typer av föda verkar på det mikroskopiska planet, hur de påverkar generna genom de epigenetiska mekanismerna etc., etc. Vi är då i en situation då det inte är lika lätt att avfärda alternativa metoder, som det varit förut. Och jag tror inte alls att denna kunskap kommer att gå förlorad – tvärtom kommer den att återvinnas och bli mycket starkare än förut. Tack vare vetenskapen.

      • Mo says:

       Jag håller med dig om att vetenskapen är hörnstenen och den svåra helheten kanske blir bättre nu när vi kan få stöd av datorer.

 16. Lassekniven says:

  Suavalle
  Jag antar att du såg programmet igår av TTAC om cancerbehandling i Japan. Visst var det intressant. Speciellt upplysningen om att den japanska skolmedicinen inte har några restriktioner när det gäller att använda alternativa metoder. Tvärtom, om inte det ena går är läkaren skyldig att pröva den andra. Men tyvärr blir japanerna allt mer lika amerikanerna i sina matvanor. McDonald och Coca Cola och snacks och därmed kommer de metabola problemen.

  Savalle, jag förstår att du är fascinerad av HADO-metden och dess filosofi. Väldigt intressant, men här är jag skeptisk men det finns ju så mycket under sol och måne som vi människor inte begriper.

 17. Lassekniven says:

  Suavalle
  Jag tror att du skulle tycka om denna vackra och lite rörande artikel:
  http://www.andradimensioner.se/bettan/modern/moder_jord_1.htm

 18. Brage Norin says:

  RECESSIONENS FÖRLAMNING HOTAR EU.

  EU: ÅRLIG BNP-TILLVÄXT. Jag tar med de fem senaste rapporterade kvartalen Q4 – 2017 och Q1, Q2, Q3, Q4 – 2018. Siffrorna är beräknade ”på årsbasis” – för att visa i vilken årstakt BNP stiger/sjunker under respektive kvartal. Jag inleder med de 28 EU-ländernas gemensamma BNP-tillväxt. Därefter följer Tysklands data. Tyskland är EU:s ekonomiska lokomotiv. Som jämförelse tar jag även med den ryska BNP-tillväxten. (Data för första kvartalet Q1 – 2019 är ännu inte publicerade).

  EU28: 2,7 2,4 2,2 1,8 1,4 (%) – kvartal efter kvartal som en trappa neråt.
  Tyskland: 2,8 2,1 2,0 1,1 0,6 (%) – ännu brantare trappsteg neråt.
  (Ryssland: 0,9 1,9 2,2 2,2 2,7 (%) – samma trappa men den leder uppåt!!!).

  Det ser illa ut för Tyskland. En hel serie ekonomiska indikatorer pekar mot att Tysklands BNP-tillväxt fortsätter att sjunka. Storbritanniens politiska kaos riskerar att ytterligare förvärra läget. Hela EU ser ut att vandra in i en förlamande recession. Rysslands BNP-tillväxt är den rakt motsatta – trots USA:s och EU:s ekonomiska krigföring. Det är bara att lyckönska det ryska folket. Det är inte att undra på att Vladimir Putins popularitetssiffror är höga.

  EU MÅDDE INTE BRA UNDER FINANSKRISEN 2008 – 2009.
  De 28 EU-ländernas BNP föll med sanslösa 5,4 % under det första kvartalet 2009. Världens tillväxtmotor Kina ”knäade till”. Landets tillväxt dippade tillfälligt ner till drygt 6 % – fortfarande en mycket hög tillväxt. Världens BNP-tillväxt hamnade tillfälligt under nollstrecket under 2009 eftersom nästan alla länders BNP-tillväxt störtdök.

  Även Indiens tillväxt ”höll emot fallet”. Landets BNP-tillväxt sjönk ner till strax under 4 % – också det en hyfsad tillväxt. Eftersom Kinas BNP var så mycket större än Indiens BNP (cirka fem gånger) var det i första hand Kina som räddade världen från en besvärlig depression. ALLA ekonomer vet detta – även om de flesta iakttar tystnad

  KINA MÅDDE VÄLDIGT BRA BÅDE UNDER OCH EFTER FINANSKRISEN.
  Den förra finanskrisen inleddes år 2007. Det helt ofattbara är att Kinas BNP under åren 2007 – 2018 har vuxit med i genomsnitt 8,5 % årligen. Kinas ekonomi har vuxit med sanslösa 165 % under denna period. EU-ländernas BNP-tillväxt under tolvårsperioden 2007 – 2018 har endast ökat cirka 20 %. Detta betyder i praktiken nästan ingen tillväxt alls.

  Förtroendet för dollarn börjar svikta. Dollarn är på väg att krascha. Detta är fullständigt säkert. Alla oberoende ekonomer i världen vet att detta är oundvikligt. Hela världens handel måste övergå till en ny ”handelskorg” – där världens valutor vägs samman.

  Där kommer Kinas valuta Yuan att viktas in tungt. Världshandeln kommer att överge dollarn och handeln övergår till en serie andra valutor. Med all säkerhet blir kinesiska Yuan den viktigaste handelsvalutan. Handeln i dollar kommer att ebba ut helt och hållet eftersom denna luftvaluta kommer att slå sönder hela västvärldens ekonomi.

  VI FÅR FRED PÅ JORDEN.
  Inga fler länder kommer att bombas till ruiner, inga fler legoarméer kommer att skapas som ska sköta USA:s krig, inga fler arrangerade kemiska attacker som organiseras av så kallade ”vita hjälmar”, inga fler kokande helveten på jorden kommer att kunna skapas av CIA – inte ens i Sydamerika eller i Mellanamerika som USA betraktar som sin ”bakgård”. USA har nått en historisk återvändsgränd.

  HUR GÅR DET DÅ FÖR EU?
  Alla drömmar om att EU kommer att undgå en svår depression är helt orealistiska. Washington kommer att göra sitt yttersta för att skada världsekonomin. Washington kommer att anstränga sig maximalt för att skapa största möjliga kaos i EU. Den som inte ser detta är blind. USA:s politik gentemot EU går ut på splittra unionen. Detta är så uppenbart. USA vill krossa EU.

  USA:s politik i världen kan sammanfattas – ”hela havet stormar”. Den globala stormen är den perfekta förutsättningen för Wall Streets efterlängtade militärdiktatur i USA.
  USA kommer att explodera och splittras. Ett mycket blodigt inbördeskrig är oundvikligt.

  Förmodligen får freds- och konfliktforskningens gudfader professor Johan Galtung rätt ännu en gång. USA:s öde kommer att påminna om Franco-diktaturens historia i Spanien. Efter ett brutalt inbördeskrig föds militärdiktaturen i USA. Landet blir sig aldrig mera likt. Den amerikanska dollarn blir som den mexikanska peson – en nationell valuta bland alla andra.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Mo says:

   Ja, frågan är om inte EUs sanktioner mot Ryssland slagit hårdast mot Europa. Vi har fått lära oss att det är bäst att lyda, klacken kan bli riktigt hård.

  • Suavalle says:

   @Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

   Jag har ofta läst dina enormt intressanta politiska analyser på internet. Jag hoppas innerligt att den terror som utövas av CIA och krigshetsare i USA:s ledning går mot sitt slut. USA:s krigsmaskineri far fram som ett vilddjur över jorden.

   Och jag hoppas av hela mitt hjärta att denna onda maktutövning skrumpnar bort.

   Men jag tror inte att det räcker med det. Det finns en dold makt bakom USA. I dagens avsnitt av Ty Bollingers serie om alternativa metoder att bekämpa cancer i Asien säger onkologen Dr. Vijaendreh Subramaniam att konventionella metoder att bekämpa cancer attackerar cancerceller – men inte cancerstamceller, vilka är de bakomliggande orsakerna till att cancer genereras. Därför uppstår istället metastaser.

   På samma sätt tror jag att det förhåller sig med USA. Det finns en bläckfisksliknande dold maktstruktur bakom som infiltrerat USA:s ledning och många andra maktutövande organisationer.

   Jag tror att denna dolda makt har sin rot i en liten grupp av människor som vill återupprätta förna tiders strängt hierarkiska herravälden med rötter i de romerska, grekiska, egyptiska, babyloniska rikena.

   Den inre kärnan i denna dolda bläckfisk tror jag är mycket mäktiga familjer, många med stark anknytning till korsriddarna, högadeln och kungahusen. De styr via katolska kyrkan, sionismen, hemliga ordenssällskap. Jesuiterna är deras intellektuella, styrande militära gren som verkar i bakgrunden.

   City of London, District of Columbia och Vatikanstaten är deras högsäten.

  • AnnaF says:

   citat: ”HUR GÅR DET DÅ FÖR EU?
   Alla drömmar om att EU kommer att undgå en svår depression är helt orealistiska. Washington kommer att göra sitt yttersta för att skada världsekonomin. Washington kommer att anstränga sig maximalt för att skapa största möjliga kaos i EU. Den som inte ser detta är blind. USA:s politik gentemot EU går ut på splittra unionen. Detta är så uppenbart. USA vill krossa EU.”

   Det går åt skogen om vi kan tro den länken här! Din egen analys Brage om den kommande kaoset är mer än befogad:

   https://www.fort-russ.com/2019/04/video-eurasianism-vs-atlanticism-flores-on-u-s-sabotage-of-the-eu/

 19. Suavalle says:

  Tack så mycket, Lassekniven!

  Här är några ord från denna artikel som jag vill framhålla särskilt:

  ”Om du går en skogspromenad så tycker du helt enkelt om det du ser omkring dig, vilket innebär att du skickar ut kärlek till det som finns runt om dig just då.”

  Precis så tänker jag också. Jag älskar att gå i skogen – och djuren och naturen sänder ut något väldigt fantastiskt till mig som jag försöker återgälda. För ett par dagas sedan såg jag en vildsvinshona med sina små ungar. Vildsvin beundrar jag enormt. De är fridsamma, familjeälskande överlevnadskonstnärer som bara behöver rota runt lite med trynet i jorden för att finna sin föda.

  Och här är ett föredrag om avgiftning av Dr. Edward Group som jag tycker är väldigt bra och som också anknyter till Masaru Emotos vattenexperiment:

 20. AnnaF says:

  Det finns många åsikter, analyser om var vi befinner oss i Europa. Det mesta handlar om symptomer och inte så sällan sökandet efter de ”ansvariga” långt utanför den infantiliserade, idealiserade värld som vi kallar vår vardag! Jag har hittat en krönika som tar upp psykisk ohälsa i Sverige men det hade kunnat handla om även stora delar av Europa. Här beskrevs något så viktigt som de flesta har blundat för alldeles länge och inte sällan bortförklarat helt. Det blev ett legitimt sätt att leva efter galna ideer ideologier som stadigt implementerades i sociala livet, utbildningssystemet, gemenskap med familj då vänner ersatts med ytliga nätverk tilltagande ensamhet och inre tomhet som följd. Människan har valt av fria vilja och valde det mest självdestruktiva. Vad jag saknade i artikeln är en beskrivning om samhällets påverkan där människors mentala instabilitet har ökat rekordartad på senaste 30 åren. Mitt yrke bjöd på många personliga erfarenheter men även mitt behov att iaktta och utvärdera allt jag ser och erfar under dessa år har bidragit till åsikter som jag inte gärna döljer längre……
  Min slutsats var länge att ett sjukt samhällssystem gör sina medlemmar sjuka……När detta pågår under flera generationer är skadan oåterkallelig. Vi kan vara oense hur stor skadan är men aldrig att skadan är redan skedd…..

  https://newsvoice.se/2019/04/individen-samhallet-psykiskt-sjukt/

  Att spinna vidare på samma tema länkar jag några videolänkar. Jag gillar sättet att framföra åsikt med lite ”tyngre” betoning som det sker här…….De sovande kan man aldrig hjälpa…….men de som bara slumrade till? Kanske
  Har själv erfarenhet om polisens maktutövning. Det var bara en gång men är väl illustrerad hur maktgalenheten ter sig i verkligheten.
  I mitten av 90-talet har jag arbetat ofta kvällar som sjuksköterska. En sen kväll ca kl. 24 var jag på väg hem från mitt jobb i Lund. Hade oförskämdheten att köra vår nyinköpta BMW som var registrerad på min man men hade nöjet att köra v.b! Flera polisbilar blockerade södra infarten och eftersom jag var ensam ”Byte” blev jag stoppad!
  Poliserna närmade sig till bilen och när de betraktade mitt körkort och den ”utländsk” klingande namnet har det skiftat ton…….inte till något bättre.
  Jasså? Kör ”vi” en sådan dyr bil här mitt i natten? löd frågan! Och varifrån har du kommit över denna skönheten? Det var väldigt enkelt….har jag svarat! Genom att gifta mig med ”rätt” man!
  Jassså! Och kan du berätta för oss vad mannen heter och var han bor! Gärna sa jag………jag bor ju själv på samma adress.
  Poliserna gått tillbaka till sina bilar och dubbelkontrollerat mina uppgifter efter registrerigsnummret. Allt var i ordning förutom deras sjuka lilla ego som kanske i djupet har påmint de att deras behandling av mig var allt annat än korrekt. Men detta löste de – utan att tappa ansiktet- genom att kasta in mitt körkort i bilen utan att överräcka den i min Hand! Dessa kaxiga killar 190 långa bara ”markerade” makten mot en tjej liten på 50 kg. Idag bjuder de skurkarna på korv och Dialog! ”Utvecklingen” har verkligen gått framåt……..

  • Arga gubben says:

   Bra, Anna. Låt oss dela med oss av våra erfarenheter. Som litet barn lekte jag en tid i rännstenen på Söder. En rännstensunge, som några säger idag. Vår lokale polisman kom förbi och ingen av oss var rädd för honom. Flera släktingar var poliser och vittnade senare om hur bra det var på den tiden. En av dem var förfärad över utvecklingen.

   Min pappas sambo körde bil på Västerbron och kom inte in i högerfilen. En polis satte på högtalaren och skrek: Flytta på dig, kärringdjävel! Hon darrade och blev en trafikfara. I Stockholm såg jag en polisbil tvärnita och poliserna skrek ”cirkulera” till några fridsamma ungdomar. De dröp av direkt.

   Jag parkerade en gång i ett invandrarområde. En kvinnlig polis sade att bilen var stulen. Nej. Du har inget körkort. Jo. Är du verkligen svensk? Ja. Har du druckit? Nej. Allt utspelades inför folk jag kände. Varför var jag invandrare? Jag hade skägg då. Senare såg att hon var kontorsnissa på polisstationen. Att behandla folk så där var tydligen en del av hennes utbildning.

   SÄPO har jag dock goda erfarenheter av.

  • Jättetack för tipset med denna kanal, han har riktigt bra material.
   I USA finns det en kille som har som jobb att hjälpa andra att bli av med sin strawman.

   Meet Your STRAWMAN, And Then Control It. VID. 43

   Who is Handling Your Estate? Vid. 44

   SECURED PARTY POWER YOU WON’T BELIEVE, VID. 46

  • Arga gubben says:

   Jag svarade Anna om polisen. Svaret kanske åts upp av nätmonstret eller så tyckte Peter att jag gick för långt. Det finns några otäcka historier.

 21. Mo says:

  Intressant intervju med Bill Browder, vad skall man tro ? En sak är framstår alltmer övertygande, rörelsens stora bank ”Swedbank ” har varit djupt insyltad i illegal penning utförsel från Ryssland.

  https://www.axess.se/tv/vodplayer.aspx?vod=10725

 22. Ny kör Nya Zealand också med åsiktsbrott (Lyssna från gärna från 02:13 in, 03:00 kommer det specifikt om åsiktbrott att folk får besök av polisen).

  Charity Fraud by Greg Hallett
  https://153news.net/watch_video.php?v=5AM6WK3X9RAX

 23. peterkrabbe says:

  Så är jag då tillbaks efter en månadslång Europa-tur, där jag besökt Tyskland, Österrike, Italien och främst Frankrike. Många intryck att bearbeta. Jag har inte hunnit läsa allt ni bidragit med och kanske har några kommentarer förvillat sig in i det fördolda, jag har ju numera en okänd medarbetare som gärna skickar material direkt i skräpposten. Jag har fått ta för vana att genomsöka denna papperskorg då och då och hittar ibland lite godis bland alla försök av knarklangare att kränga ut medikamenter.
  Det finns all anledning att göra djupanalyser nu inför EU-valet, tiden rinner ut och stämningarna är laddade som ett åskväder innan blixten slår ner. Jag skall försöka få lite tid för eftertanke och återkomma. Jag kan i nuläget inte förstå varför jag fortfarande bor i Sverige. Jo, vi har ju bredbart smör…
  Ärligt talat är det ju för att man har barn och barnbarn här och ogärna lämnar alla åt sitt öde. Men hur länge orkar man föra den kamp som de själva bryr sig allt mindre om?

  • Loa says:

   Åh, det är smärtsamt! – De kanske drunknar i jobb, har ‘dåliga vänner’, hinner inte läsa? Eller är så små och oskyldiga att man MÅSTE.

 24. Mo says:

  Peter, man kanske varken kan eller skall ta över barnens kamp, när de är vuxna nog för de den bäst själva. Däremot är det hög tid att seniorer i Sverige vågar börja se till sina egna behov. Med Reinfeldt regeringen kom en ny era att pensionärerna skall ta alltmer av notan. Det sparas på de gamla.Stockholms äldreboende gör vinstuttag som går till annan verksamhet i stan istället för att förbättra och göra vardagen roligare för de äldre.

  https://konkrt.se/2019/03/25/blagrona-politiker-i-stockholm-mjolkar-bolag-pa-pengar-pensionarer-betalar

  Magdalena får svårt med prioriteringar i sin budget, när värnskatten avskaffas görs besparingar på bla bidragen till kommunens äldreomsorg med 310 miljoner. Detta samtidigt som inkomstklyftorna ökar. KD tackar och tar emot nya röster.

 25. JohanW says:

  Välkommen ”hem”. Ibland drabbas även jag av lusten att ”fly” detta land. Men man har sin historia här, det är inte så lätt. Dock frågar mina 2 äldsta döttrar emellanåt varför vi bor kvar….
  vi kan samtidigt inte döma våra medmänniskor för hårt. Kanske är det inte engagemang de lider brist på utan vi ser resultatet av den kraftiga hjärntvättning som skett från alla håll i samhället under lång tid. Ska man vara lite positiv så kan man nog känna att fler och fler börjar ifrågasätta det som sker runt om oss. Vi får se vad det kan leda till

 26. Intressant breakdown på bara 5 minuter av eventet i NZ
  NZ Shooting: https://153news.net/watch_video.php?v=D7114HYM54NB
  (Fler genomgångar i mitt namn)

 27. Brage Norin says:

  ”ÄVEN DU MIN KRONPRINS”.
  Julius Caesars sista ord. ”Et tu, Brute” – ”Även du min Brutus” på svenska.

  Följande sensations-artikel i den välkända israeliska dagstidningen Haaretz bevisar bortom varje tvivel vilken omskakande världshändelse som har inträffat i Saudiarabien.

  “SAUDI ARABIA IS NO ALLY FOR ISRAEL” (April 03 2019).
  Ett kort citat ur artikeln: “Mohammed bin Salman is a far greater strategic liability for Israel than its disastrous romance with another reckless, ruthless and treacherous strongman – Idi Amin”.

  Översatt – ”Mohammed bin Salman är en mycket större strategisk risk för Israel än vårt lands katastrofala romans med en annan hänsynslös, brutal och förrädisk stark ledare – Idi Amin”.

  Dessa oerhört laddade ord uttrycker en explosion av besvikelser mot Saudiarabiens blivande kung – kronprins Mohammed bin Salman. Så extremt negativa ordval var tidigare helt otänkbara. Vilket svavelosande språkbruk. Artikeln är en politisk sensation. Den som följer den israeliska pressen vet att många artiklar under det senaste året har uttryckt ett försiktigt missnöje med utvecklingen i Saudiarabien, men nu har alla dammar brustit. Besvikelsen är total.

  Massor av rubriker i CIA:s språkrör The Washington Post bekräftar de brustna illusionerna:
  ”Saudi Arabia has no intention of changing” – “Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman won’t change” – “Why Saudi Arabia is turning to Asia” – listan är mycket lång. Alla dessa rubriker kan sammanfattas under en enda rubrik – “Även du min kronprins”. Alla CIA:s köpta journalister, ”Alle gekaufte Journalisten”, ”all Presstitutes” – alla sörjer bittert.

  DESPERATION I USA.
  Hör och häpna – Trump godkänner helt öppet överföring av ”hemlig kärnteknik” till Saudiarabien. Taktiken är välkänd – gödsla med oemotståndliga erbjudanden – “offers you can’t refuse”. Precis allt är tillåtet. Att fatta helt överraskande politiska beslut – som att erkänna Golanhöjderna som israeliskt territorium – är ett annat omskakande beslut. Syftet är att sprida förvirring i världen – att skapa kaos.

  MÅLET är att skapa de perfekta förutsättningarna för ett militärt maktövertagande i USA. När det oundvikliga blir verklighet – när dollarn kollapsar – måste den planerade militärkuppen lyckas. USA:s politik är solklar. Skapa ett maximalt politiskt kaos i världen. Hoppa utför ”the Fiscal Cliff” och skapa ett totalt nationellt kaos i USA. Skapa den ideala grogrunden för en tyst och trygg militär diktatur – det är målet.

  CIA:s ALLRA SISTA HOPP OM SAUDIARBIEN ÄR SLÄCKT.
  The Washington Post (06 April 2019): ”Muhammed bin Salman får Trump att se ut som en vekling” – (“MBS is making Trump look timid and weak”). I artikeln konstateras att kronprinsen ännu en gång har skickat en signal som ingen kan missuppfatta (”an unmistakable signal”)till alla agenter som hoppades på att han skulle träda åt sidan. CIA:s enorma massmediala kampanjer har misslyckats. USA tvingas konstatera faktum – ”Saudiarabien har övergivit oss”.

  DEN SISTA SPIKEN I KISTAN.
  Förlusten av CIA:s väldiga agentnät i Nordkorea innebär en megakatastrof för USA:s politik i Asien. Förlusten av Turkiet förändrade hela Mellanöstern. De militära nederlagen som radar upp sig i Syrien, i Afghanistan, i Irak, i Libyen, … skakar om USA i grunden. Den sista spiken i kistan slogs in under hösten 2018. Vi har ännu inte insett de politiska konsekvenserna.

  När även den saudiske kronprinsen bröt med Mordors rike i väster störtar krigarimperiet samman. CIA:s sista ord – ”Även du min kronprins” – kommer att gå till historien.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Anna af Trampe says:

   Tack för intressant material, Brage Norin. Av Ditt inlägg att döma tillhör Du det lilla fåtal i den modesta skaran av i värdegrunden icke-marinerade svenskar som insett att president Trump i stället för att dränera träsket ”dives into the swamp”. Det enda bevis på Donald Trumps hederliga avsikter, i.e. att tjäna det amerikanska folket, utgörs nämligen av massiva påhopp som hans motståndare -såväl äkta som fejkade – utsatte – och fortfarande utsätter – honom för.

   • JohanW says:

    Enda bevis är ”alla” påhopp.
    Nja, håller nog inte med i det. Har följt han och hans administration sedan valupptakten. Tycker man kan se flertalet ”bevis” från både hans tal som handling som givit positiva resultat för folket. Ska ex. bli väldigt intressant att följa kommande åtal mot topp-tjänstemän i.o.m. ”The russian collusion” och FISA rapporten.
    Som sagts tidigare, skulle detta vara ”fejk” ja då kan jag nog tycka att det är i paritet med de stora (falska) händelserna under de sista århundradena…
    Men min hjärna, mage och hjärta säger något annat, framtiden får visa sanningen….

  • Sture says:

   @ Brage Norin
   Jag har nu läst Brage Norin – på Skogså Tankesmedjas tre inlägg och tror inte att jag håller med om någonting i hans analyser. Pompösa floskler är vad jag finner.
   Det börjar ganska bra med en analys av BNP i EU, Tyskland och Ryssland om vilket jag inte kan säga mera än att BNP inte är ett bra mått på produktion. Men det känner väl alla till. Sedan påstår han plötsligt att ”VI FÅR FRED PÅ JORDEN” om USA faller. Jaså? Är det inte istället så att om USA faller så kommer globalisterna att motståndslöst skapa den ”Världsarmé” i FNs hägn som brutalt kommer att slå ner alla folkliga protester i hela världen, för all framtid. Detta är väl ändå inte liktydigt med FRED?

   Sedan ondgör han sig för att ”Washington” vill skada EU. Ja, det vill väl alla tänkande och reflekterande människor. EU är en del i globaliserings-strategin som går ut på att krossa alla nationalstater och ta ifrån alla underlydande människor deras demokratiska rättigheter. Härvid är slöseriet och korruptionen två bärande principer. Ju mera slöseri och korruption desto besvärligare blir det för världens folk och desto enklare blir livet för världens elit. Jag tror också att EU kanske kommer att drabbas av en depression men det finns ingen annan väg ut ur detta kaos än att EU som organisation krossas. Och det är möjligt att en depression är den väg som detta måste ta.

   Ytterligare några floskulösa rubriker som jag inte ens orkar gå in på: ”CIAs ALLRA SISTA HOPP OM SAUDIARABIEN ÄR SLÄCKT” och ”DEN SISTA SPIKEN I KISTAN”. Hur vet du det? Du uttalar dig väldigt kategoriskt – men händelser kan ta ett helt annat förlopp än man tänkt sig. Det har hänt förr.

   Vi har blivit vana vid Peter Krabbes alldeles glasklara OCH INTELLIGENTA analyser på denna sajt. Brage Norin – dina analyser är ingetdera utan sprider väldigt mycket förvirring. Man blir inte riktigt klok på vad du egentligen vill säga. Jag håller istället med Suavalle där han talar om den uppdelning som existerar i USA och i världen. Det finns en Deep State och hemliga maktkonstellationer både i USA och hela världen. Man måste lära sig att se dessa krafter i det fördolda för att förstå skenbara händelseförlopp.

   Jag skulle likaså vilja be om ett klargörande från Anna af Trampe vad hon menar med att det finns ”svenskar som insett att president Trump istället för att dränera träsket ’dives into the swamp’”.

   • mats says:

    Sture du har skrivit för lite på slutet. Jag håller ofta med och det du säger är väldigt klart. Då det gäller Trump så är det väl så att de svenskar som inte inser att han försöker dränera träsket inte heller vill medge att träsket finns. Rysslandseländet har tagit dryga två år av hans presidentskap men det finns ännu anledning att vara optimist. För den som orkar ta sig bort från finmedia så ser vi ju nu allt oftare rapporter om att det händer positiva saker.
    Som Sture sagt, lyssna på Hannity, i o för sig MSM, men ett lysande undantag. Lyssnar man på honom ofta så kan det vara jobbigt med en hel del repetition men som helhet bra.

    • Sture says:

     @ Mats,
     jag har haft väldigt mycket annat att läsa, studera och skriva om som har tagit min tid. Den tiden är strax över. Så min frånvaro i kommentatorsfältet hos Peter Krabbe är inget permanent tillstånd.
     Trump har nu i 2 års tid ägnat sig åt spel på egen planhalva (försvarsspel). Sådant är alltid riskabelt eftersom det kan trilla in ett och annat mål och kanske till och med ett självmål. Men det har det inte gjort.
     Trumps instinkt har hela tiden varit att gå till anfall (frisläppande av alla dokument) – eftersom anfall är bästa försvar- men blivit avrådd av sina advokater och istället bara ägna sig åt försvarsspel tills Muellers rapport kommit ut. Jag tror att detta har varit insiktsfullt. Ibland måste man bara lägga band på sig och invänta rätt tillfälle för en kontring. Allt handlar om rätt timing.
     Nu när Trump flyttar upp spelet på motståndarens planhalva, så tror jag att händelserna kommer att utveckla sig tämligen snabbt, som dominobrickor som faller en efter en.
     MSM och Demokraterna kommer då att få ägna sig åt försvarsspel. Men inte mot falska beskyllningar, som kan vara lätta att avvärja, utan mot verkliga missdåd. Vi får nu se hur detta utvecklar sig. Jag är mycket optimistisk.

   • Anna af Trampe says:

    Kära Sture!

    Det finns ett litet fåtal bland svenskar som inte följer det sekulära ”evangeliet” multikulti men som ändå finner det svårt att i alla lägen hänvisa till the Donald’s taktiska/strategiska skicklighet. Hur det faktiskt förhåller sig med presidentens avsikter -och förmåga – att tjäna det amerikanska folket kan både Du och jag bara sia om.Trevlig helg.

    • Sture says:

     @ Anna af Trampe
     du undviker att svara på min fråga. Den löd: Jag skulle likaså vilja be om ett klargörande från Anna af Trampe vad hon menar med att det finns ”svenskar som insett att president Trump istället för att dränera träsket ’dives into the swamp’”.
     Istället skriver du att det finns ett litet fåtal svenskar . . . ”som ändå finner det svårt att i alla lägen hänvisa till the Donald’s taktiska/strategiska skicklighet”. Det kan jag förstå.
     Men det är en viss skillnad mellan att ”dive into the svamp” och att göra taktiska/strategiska misstag (vilket jag tror att han gjort många gånger och fortfarande gör).

 28. Brage Norin says:

  JAG TACKAR GUD VARJE KVÄLL FÖR GUDAGÅVAN ”TRUMP”.
  Jag kan inte ens i fantasin föreställa mig ett bättre val till president i krigarimperiet USA. Han gör precis allting rätt. Han har på rekordtid lyckats förstöra USA:s relationer med nästan hela världen.

  Hans val av Nikki Haley som USA:s ambassadör i FN var en fullträff. Hon har gjort ett enastående jobb. Hon har lyckats skada USA:s anseende i FN värre än någon annan i USA:s historia. Hon är en mental gåta – hon är faktiskt ”spritt språngande galen”.

  Endast Trump själv kan överträffa Haley i diplomatisk klumpighet. När Trump senast talade i FN var han i högform. Han vevade på så upphetsat om sina enastående och unika framgångar som president – att han lyckades bli utskrattad i FN. Ingen politiker har någonsin lyckats med något sådant.

  När Trump bjöd in Kinas president Xi Jinping till sitt lantställe i Florida bjöds det på en kulinarisk sensation till efterrätt – en chokladtårta som inte var av denna världen. Stämningen var naturligtvis på topp när de kinesiska och de amerikanska delegaterna avnjöt efterrätten.

  Då piggade Trump helt plötsligt upp föreställningen på ett synnerligen ovanligt sätt. Han meddelade Kinas president att USA nyss hade avlossat över 50 Tomahawk-missiler mot Syrien. Detta mega-perversa diplomatiska utspel slår precis allt galet som inträffat i Homo Sapiens historia. Det måste ha tagit Xi Jinping flera år att komma över chocken efter det som hände.

  Trumps politik har fungerat som en katalysator för en mycket viktig historisk händelse som snart bringar USA på fall. Alla politiska experter i världen är överens. Alliansen mellan Ryssland och Kina har vuxit fram på rekordtid – tack vare Trumps politik.

  Trumps politik har splittrat den ”transatlantiska alliansen”. Trumps agerande gentemot i första hand Tyskland och Frankrike har effektivt skadat relationerna mellan EU och USA. Trump har gång på gång hotat rader av europeiska storföretag på ett så sanslöst klumpigt sätt att alla gapar
  av förvåning.

  Trump har sparkat sina vasallstater i EU i skrevet många gånger. ”Ta hem era egna ISIS-krigare från Syrien” – meddelade han helt plötsligt via Twitter. Han informerade inte ens Frankrike som har trupp på plats – innan han tillkännagav att USA skulle dra sig tillbaka från Syrien. Macron blev extremt upprörd.

  Listan på galenskaper är utan slut. USA:s anseende i världen har sjunkit som en sten enligt massor av undersökningar. I Gallups senaste årsrapport 2018 bekräftas den rapport som chockade världen året innan – 2017. Förtroendet för USA har skadats fruktansvärt.Tack gode Gud för Trump – han är oslagbar!

  TRUMP ÄR EN STOR GÅTA.
  Så här skriver en av USA:s mest kända före detta politiska veteraner – republikanen Paul Craig Roberts.Han har jobbat i maktens boningar i Washington under många år. Han har axlat många tunga politiska befattningar. Hans journalistiska karriär är lysande. Roberts är en mycket glasklar tänkare och han är en extremt kunnig ekonom.

  PAUL CRAIG ROBERTS TESTAMENTE OM TRUMP.

  I en sensationell artikel där han radar upp alla Trumps märkliga misstag och hans galna beteende – ungefär som jag gjort ovan – sammanfattar han sitt omdöme med följande ord:
  ”Now I will be my own devil’s advocate”. ”When Trump saw how boxed in he was by the material interests of the ruling oligarchy, he decided to finish off Washington’s already diminishing influence”.

  ”We might never know whether this result is an unintended consequence of arrogance and hubris or whether it is a clever strategy. But if it turns out the way it seems to be heading, Trump will go down in history as Trump the Great, the man who saved the world by dismantling American hegemony”. Ett så unikt omdöme om Trump måste rimligen gå till historien.

  I kväll kommer jag ännu en gång att tacka Gud för att Trump blev president. Jag tackar för gudagåvan ”Alexander den Store” – Donald Trump. Jag är absolut övertygad om att han är utvald av Gud. Ett bättre val går inte att tänka sig.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Lassekniven says:

   Vad är bättre? Den förljugna Clintonklanen, den impotenta Obamaklanen? Kommunism? Benny Sanders? Ja, kanske Benny Sanders men detta leder väl till ett nytt civil war.
   På grund av ”demokratin” kan människan inte utrota megamängder av andra människor.
   Om skuggtittarna i Platons grotta explorerar grottan på djupet kommer de att finna en tunnel i vars slut de kommer att se ljuset i form av Jesus Kristus och de tre tingen Tron, Hoppet och Kärleken och störst av dem alla tre är Kärleken.

 29. Elisabeth says:

  Assange släpades ut ur ambassaden och greps alldeles nyss. Jag hoppas på jättedemonstrationer och närmast upplopp,men…….ska det sluta så här ?

  • Sture says:

   @ Elisabeth,
   om Assange kommer att ställas inför rätta i USA, vilket jag betvivlar, så kommer han att frikännas. Han kommer att frikännas därför att han är journalist och sådana har rätt att avslöja allting, även konfidentiella dokument. Pentagon Papers stals av journalister, som frikändes. Så det finns prejudikat. Jag är övertygad om att många advokater kommer att ställa upp gratis för Assange, eftersom det enda han gjort är att avslöja korruptionen i ”the Deep State”. Jag tror att detta är en bra utveckling. Assange kunde inte sitta kvar längre på ambassaden och ruttna. Han måste ut. Det får bära eller brista. Och det kommer att bära.
   Det som däremot oroar är om de svenska myndigheterna återupptar sin förundersökning och försöker fälla honom för våldtäkt, vilket han inte är skyldig till. Han är en hjälte.

   • Elisabeth says:

    Ja Sture, hoppas att du får rätt. Assange såg sjuk ut, han har ju redan varit inspärrad i sju år. Men Deep State är farlig. Muellerutredningen misslyckades. De är hämndlystna nu. De skyr inga medel. En av visselblåsarna, Seth Rich, blev ju mördad, googla detta. Men Assange har många på sin sida. En av världens främsta journalister, Glenn Greenwald, drar på sig rustningen nu. Vad kan Trump göra ? Jag tror att Giuliani återspeglar hans åsikt att man inte ska lagföra Assange. Giuliani sa detta i februari i år. https://www.zerohedge.com/news/2019-01-02/giuliani-says-assange-should-not-be-prosecuted
    Ja, jag skäms oerhört över Sverige som spelat en så skamlig roll i detta drama. Deep States lilla knähund. Precis som britterna är nu. Historien kommer att ställa dem vid skampålen.

    • ragnhild says:

     11. april, intervju med Roberts. Han er ganske så opprørt over hvordan ikke minst fraværet av den brittiske regjeringen er i denne ”judas”-saken. Øredøvende stillhet høres. Man kunne i det minste forvente seg noen sykemeldinger fra det engelske politikorpset. Som Roberts registrerer; det ser ut som de rent hygger seg.

     • ragnhild says:

      ”The Sound of Silence”, får plutselig en mening, loud and clear:

      • AnnaF says:

       Tack för länkarna Ragnhild! Min musiklänk till dig en klassiker och är ett underbart exempel för vad instrumentelmusik skapar för atmosfär utan ord……

  • mats says:

   Ser man bara till det brittiska rättssystemet så finns viss anledning till oro, se bara på den mycket tveksamma behandlingen av T Robinsson. Jag hoppas dock att Trump administrationen gjort upp detta o att han ska till USA, där har han helt klart en bättre chans i dagsläget.
   Det är många som vill se honom död o största risken är väl att han rågar ”ta sitt liv” i brittiskt häkte de närmaste dygnen. Vi som tror på högre makt bör be för honom

 30. JohanW says:

  ??

  J Assange är ”viktig”
  E Snowden, är en ”risk”

 31. AnnaF says:

  Vi får fred om USA faller! Det är vad jag tror på och det har sin grund i en länge dold realitet som inte längre kan döljas tack vare en enorm mängd alternativ media som omfattar hela världen. USA är en militärimperialism och Trump är bara en ond figur som fortsätter förverkligandet av den mångåriga och väl dolda agendan. Full Spectrum Dominance och totalitarism över världens befolkning. Hans avskyvärda människosyn, arrogans (som återspeglar den västerländska Exceptionalism) kan inte tilltala någon om man inte själv besitter samma egenskaper……Han är en spegelbild av den elit han representerar men detta befriar honom inte från personligt ansvar! Han är en fullblod narcissist, njuter att framföra sina egna ( uppdiktade) infantila, hotfulla budskap utan den minsta självreflektion. Han är en bluff av värsta sorten men som BRAGE skriver i sitt inlägg: Tack GUD att du har skickat oss Trump! USA-s kanske sista president hade uppgift (utan att han själv förstår detta) att avslöja det största bedrägeriet i demokratins namn som heter USA! KARMA! Vad händer med den amerikanska folket undrar många? Vad hände med de länder och dess invånare där USA-s ondska har splittrat, skapat lidande?

  Brages krönikor innehåller många faktabaserade info men han har också ett subjektivt ställningstagande som tydligen provocerar! Att föra en intellektuell debatt är alltid intressant i fredstider” Men hur fungerar alla dessa intellektuella, objektiva individer som kan betrakta detta sönderfall, mänskligt lidande utan att ta avstånd som är ursprunget till detta helvetet? När passerar man gränsen i sin professionalism rakt in i empatilöshet, likgiltighet?

  Wikileaks avslöjande finns inbäddat i den länken. Assange brott är så simpelt att avslöja vad USA har ägnat sig åt i årtionde med straffrihet! Att försvara Trump och USA är att försvara folkmord! Det är min subjektiva ställningstagande och i detta fallet tar jag Ingen hänsyn till någon anhängare till Trump eller den största demokratin i alla tider han representerar.

  https://collateralmurder.wikileaks.org/

  • peterkrabbe says:

   Anna, du går ut hårt mot Trump. Jag tror inte att man skall se Trump som en representant för USAs olyckliga utveckling sedan familjen Bushs dagar. Han har inte ens suttit en mandatperiod som president. Att ändra inriktning på ett USA som under ledning av Deep State med all kraft strävat mot att fullborda globalismens agenda är som att försöka vända en oljetanker i en kanal. Man får nog vara lite lyhörd för att det kräver mycket strategi och, framför allt, utrensning av de nyckelpersoner i den redan tidigare etablerade administrationen för att kunna åstadkomma bestående förändringar. Till detta hör att byta ut ledargarnityret i CIA, FBI, Högsta domstolen, den egna säkerhetstjänsten i syfte att överleva m.m. Detta kommer att ta hela innevarande presidentperiod. Om och när han blir omvald är allt förberett för att ändra landets politik på djupet.
   Trump har åstadkommit mycket redan. USAs ekonomi har gjort en formidabel helomvändning och visar ett makalöst facit redan jämfört med Obamas siffror. Han har ruskat om klimataktivisterna rejält genom att ställa sig utanför Parisavtalet, som är en ren globalistisk bluffagenda isyfte att strypa näringslivet i väst. Han har löst en hotande världskris i Korea, tar hem trupper från Mellanöstern och håller en bra dialog med både Ryssland och Kina. Hans syfte att minska USAs militära engagemang både i Europa och övriga världen är helt igenom positivt, liksom att skrota NATO.
   Jag tror att det är för tidigt att döma Trump och fel att lasta honom för en politik som han inte på något sätt skapat. Ingen annan än Trump hade haft någon möjlighet att lika effektivt bromsa globalismen. För att klara det behövs förvisso lite arrogans och förmåga att knäcka CNN och andra oligarkägda globala media.

   • Loa says:

    Ljuvligt hur han inte spelar efter deras regler. Icke vördnadsfull mot det mediala prästerskapet.

   • AnnaF says:

    Peter! Du har rätt i vad Trump har uträttat på hemmaplan men mitt inlägg handlade enbart om Trumps förhållande till omvärlden och USA-s utrikespolitik som förs av Trump och hans NEOCON medarbetare utvalda och godkända avTrump själv. Det pågår en agressiv handelskrig mot Europa, folkvalda ledare byttes ut på löpande band på Balkan, Sydamerika och senast i Sudan. Sudans president Omar-al Bashirs brott har varit att besöka President Putin och även träffat Syriens president Assad. Just nu står flera länder på USA-s lista som tilltänkta mål för krig! Det är vedervärdigt och är svårt att förbises när Trump diskuteras.
    Synen på Trump nämndes tidigare här på bloggen och de som har framfört Kritik mot honom har avvisats på ett icke önskevärd sätt. De skriver inte längre men Brage Norin har brutit mot en ”tyst policy” och svaret till honom var inte sent heller!

    Det har inte brutit ut ett varmt krig under Trumps presidentskap men det pågår hybridkrig, sabotage handelskrig och öppet hot mot en mängd nationer. Att vi har slupit ett varmt krig beror inte på Trumps insatser för ett bättre förhållande till världen, snarare en aldrig tidigare skådat Militär rustning just i de länder som USA har utsett som sitt fiende.

    Bloggens kommentarsfält är mångsidig och mycket läsvärt tills vi kommer till utvärderandet om Trumps låtande och agerande. De som tidigare varit öppet kritiska mot Trumps handlande -bortsett från hans låtande – skriver inte här längre……. Polariseringen är en följd av en långvarig missbruk av politiska, sociala språket som gör svårt att se den så nödvändiga rationaliteten som är förutsättningen att vi inte bara diskuterar men även försöker hitta pragmatiska lösningar på den kaotiska tillståndet. USA och den anglosaxiska sfären har delat mänskligheten på många olika sätt men det finns en splittring som aldrig kan löses på något sätt: nämligen mellan den delvis okritiska lojaliteten till imperialism eller det drabbades illojalitet som kan förändra USA-s imperialistiska Status som världsmakt. Att USA skulle förändras inifrån har jag inget större tilltro till.

    Härmed avslutar jag analyserandet av Trump och USA! Hur befolkningen i USA tar hand om sitt eget öde är ett inre angelägenhet och ansvar. Jag är mycket mer orolig för hur mycket USA skadar omvärlden innan hittar sin plats i en global gemenskap!

    • ragnhild says:

     Kjære Anna, takk for at du søker se bakom alle slags søken etter analyser som liksom skal forklare verden idag, og her spesielt med Trumps presidentskap i førersetet. Jeg kan ikke delta på ditt sätt, men dine ord, din analyse synes for meg å være soleklar. Brages likeså. Second opinion gir også stoff som får det til å knake i oligarkers psykopatiske terrorbefengte sammenføyninger… (les våre bedritne egne politikere). Disse som holder oss samlet i våre egne grenders forslavete forgårder bare ventende på ordrer om å bøye kne for ”herrene” de selv tjener.

     Stor takk til dere, og de jeg måtte komme til å hoppe over i takken.

     Og vær så snill, STAY ON.

     • Suavalle says:

      Jag instämmer med Ragnhild: Vær så snill, STAY ON!

      Sture är en skatt här på Peters blogg med all sin vishet, kunskap och omtanke, men om någon dristar sig att ifrågasätta Trump tar det eld i …

      Och Anna, fortsätt att ifrågasätta både Trump och allt annat som du är kritisk till. Du är så klok och det är enormt intressant med dina perspektiv från den ryska och österrikiska kulturen.

      Dessutom är det uppfriskande med häftiga debatter. Och här på bloggen är personangrepp ovanliga. I regel argumenterar vi i sak.

      • ragnhild says:

       Takk til deg Suavalle
       Poster denne en gang til – ment for deg. Lytt til hele, den er en knakende god versjon. Jeg fant så mye bra på nettet her og nå. Iblant ender jeg opp med vissvass og blir på steder hvor lite av verdi kan innhentes. Bortkastet stort sett. Så ikke denne gang.

  • Elisabeth says:

   Anna, Assange visade upp en bok när han släpades ut ur ambassaden. Boken var Gore Vidals ” History of the National Security State”. Vidal var en briljant författare, född i en anrik gammal politisk familj vilket gjorde att han rörde sig i höga Washingtoncirklar hela sitt liv. Han hade alltså möjligheter att se och genomskåda. I boken beskrivs händelser som ledde fram till etablerandet av ett massivt militär-industriellt komplex och en politisk kultur med en Imperial Presidency. USA gick från demokrati till en oligarki av the-well-to-do.Vidal menar förstås också att media tjänar andra herrar än läsarna/tittarna. Att Assange visade upp just denna bok är förstås ett budskap. Detta är ju också Assanges analys. Och Assange har gjort världen en enorm tjänst när han avslöjade korruption och brott genom Wikileaks. Allra viktigast var nog att han förhindrade att Hillary blev vald. Du tycks verkligen ogilla Trump men önskar du verkligen Hillary på den posten istället ? Hillary som är Deep States galjonsfigur ? Hillary som angående Assange sade : why can´t we just drone him ? ” Hon är, enligt min mening, en samvetslös brottsling. Världen hade blivit ett inferno av krig och konflikter med henne i Vita Huset. Peter beskriver nedan vad Trump hittills åstadkommit och varför man måste tolerera hans ett-steg-fram-ett-steg-tillbaka-politik. Man måste ha tålamod. Han har en gigantisk uppgift. Han har dödliga fiender som han måste göra sig av med gradvis. Jag vet inte hur han kommer att hantera Assange-fallet. Hittills har han förhållit sig neutralt. Men det blir ett test.
   https://nationalpost.com/news/world/why-was-julian-assange-clutching-a-book-by-gore-vidal-as-he-was-dragged-from-the-ecuadorian-embassy

   • Sture says:

    @ Elisabeth,
    idag såg jag ett clip på YouTube, som jag tyvärr inte kan återfinna just nu. För det första var det Ecuadors nuvarande president Lenin (!!!) Moreno som upphävde hans asyl. Han är marxist-leninist, det hörs t.o.m. på namnet. I vilket förhållande står han till the Deep State och Rothschild/Rockefeller-kabbalan. Han är deras redskap – tro ingenting annat.

    Men här gäller det för Trump att spela sina kort väl. UK tillsammans med Nya Zeeland/Australien har konspirerat mot valet av Donald Trump före och efter att Trump blev president. Detta vet Trump om men får inte komma fram till offentligheten. Därför vill UK till varje pris täppa till munnen på Julian Assange och spärra in honom och låta honom råka ut för någonting hemskt under sin fängelsevistelse (kanske ”begå självmord”). Det tror i alla fall jag. USA – å andra sidan är intresserad av att ur Julian Assanges mun få veta hur Wikileaks kunde få tag i alla dokument om Hillery Clinton och det demokratiska partiets korruption. Svaret är Seth Rich. Och det svaret vill man få direkt från Julian Assanges mun. Om det var Seth Rich som via ett USB-minne överlämnade hela materialet om Hillary Clinton, Demokratiska partiets bedrägerier mot Bernie Sanders, John Podesta etc. så finns det ett klart motiv till att han mördades – av det Demokratiska partiet på initiativ av Hillary Clinton – samtidigt som det slår undan beskyllningarna om det var Putin som stal detta material (slå upp Clinton’s bodycount på Internet och kolla upp hur många i hennes nära bekantskapskrets, affärspartners etc. som plösligt ”begått självmord” eller råkat ut för ”flygkrasch”).
    Av denna anledning (historien om Seth Rich) så utfärdade USA redan för ett år sedan en arresteringsorder på Julian Assange för samröre och konspiration med dåvarande Bradley/Chelsea Manning. Så det ser verkligen ut som om USA skulle vilja komma åt Julian Assange och åtala honom och spärra in honom. Så ser det ut på ytan. Men Julian Assange är utländsk journalist och kan inte och kommer inte att åtalas för högförräderi.
    Det värsta som kan hända nu är att UK genomskådar detta och låter Julian Assange vara kvar i engelskt fängelse – där han kommer att råka ut för något hemskt. Det bästa som kan hända är att han överförs till USA och där berättar Seth Richs historia och senare frikänns.

    • Elisabeth says:

     Sture, det finns förvisso många ingångar i Assange-fallet. I Storbritannien sitter han för att han ”jumped bail”. Den amerikanska anklagelse-akten är förvånansvärt tunn. Han anklagas för att han hjälpt till att ”crack a password” och för att han påverkat en källa ( Manning) att skaffa mer material. Han anklagas alltså inte rätt ut för publiceringar, det skulle ju vara i strid mot konstitutionen och lämna dörrar vidöppna. För vad gjorde de firade Watergatejournalisterna Woodward/Bernstein och Deep Throat ? Vad är det egentligen för skillnad på Washington Post och Wikileaks ? Man kommer att var väldigt uppfinningsrik när det gäller Assange. Jag tror att den svenska ”våldtäkten”, en honeytrap enligt min mening, användes för att svärta ner honom bland liberala. Sverige spelar överhuvudtaget en skamlig roll. Det framstår klart att Sverige har en politiserad ”rättvisa” . Det gläder mig att ett svensk data-geni, Ola Bina, finns vid hans sida även om denne nu greps i Ecuador på tvivelaktiga grunder. Det finns en amerikansk politiker som jag beundrar, hon träffar alltid rätt. Och hon råkar vara Demokrat. Hon heter Tulsi Gabbard , sitter i representanthuset, det vore en dröm att se henne kandidera. Hon säger så här: ” The purpose of the arrest is to send a message to the people, especially the journalists, to be quiet and don´t get out of line. If we, the people, allow the government to control us through fear we are no longer free. ” Hon är ofta citerad idag.
     Ja, som gamle ärrade John Pilger säger, gripandet är ett emblem för vår tid när makt står mot rätt, våld och styrka mot lag och anständighet. Och den som vill läsa mer om fallet rekommenderar jag en artikel av Glenn Greenwald. Han är nog en av världens bästa journalister idag. Med bästa menar jag, skicklig, påläst, objektiv, djärv och modig, det var till honom som Snowden vände sig i sin nöd. https://theintercept.com/2019/04/11/the-u-s-governments-indictment-of-julian-assange-poses-grave-threats-to-press-freedoms/

     • Sture says:

      @ Elisabeth,
      det kan inte finnas ett enda motiv för den nuvarande Trump-administrationen att på olagliga grunder sätta fast Julian Assange.
      Bradley/Chelsea Mannings avslöjande om vad den amerikanska militären sysslade med i Irak kom under George Bushs/Barack Hussein Obamas presidentperioder och svärtar rätteligen ner deras krig. Detta var ”the Deep State’s” krig, inte Donald Trump’s.
      Dessutom: Wikileaks avslöjande om korruptionen i FBI/CIA, Hillary Clintons och det demokratiska partiets olagliga manövrer etc., etc. var troligtvis en starkt bidragande orsak till att Trump vann valet på slogan ”drain the svamp”.
      Trump vill ha transparens – och det kommer att bli transparens.
      Jag kan naturligtvis ha fel. Men det skulle förvåna mig om det inte i samband med rättegången mot Julian Assange kommer upp flera ”skrällar” och att Julian Assange blir frikänd. Åtalet mot honom kommer istället att bli en del av upprullningen av ”the Deep State”. Och kom ihåg: Julian Assange sitter på jättemycket material som han lovat skall offentliggöras om något olyckligt händer honom.
      Du har rätt i att både åtalspunkterna mot honom i UK och USA är mycket vaga och svaga. Och härvid fruktar jag Theresa May mest – hon är en intrigmakare, men helt oduglig när det gäller att åstadkomma något hederligt.

      • Elisabeth says:

       Sture, nej Trump har inte ett endaste motiv för att sätta dit Assange,snarare tvärtom, han borde skaka hans hand. Men Trumpadministrationen, som innehåller flera Deep State element ( bl a Pompeo ), spelar ibland efter andra noter , noter som inte ens Trump kan påverka. Än . De är bara en förlängning av tidigare administrationer och det som behöver döljas är, som du skriver, resultat av deras verk. Ja, det kan bli vanskligt med en öppen process mot Assange, det kan sluta med ett slags deal som innehåller inslag av hot och utpressning. Men Assange kommer att leva farligt, hans fiender vill nog se honom tystad för gott. Man kommer hursomhelst att försöka beröva honom heder och ära.

       • Sture says:

        @ Elisabeth,
        om Julian Assange blir frikänd, så kommer han att leva väldigt farligt. The Deep State hatar honom och glömmer inte hur han har klätt av dem. Så här har du helt rätt.
        Pompeos roll är jag dock lite osäker på och tror inte alls att han tillhör the Deep State. Jag vet att Pompeo är djupt religiös (som Sarah Palin) och tillhörde TEA-Partyrörelsen inför förra valet. Denna rörelse krossades av the Deep State via IRS, den amerikanska skattebyrån. Pompeo har en annan syn på åtalet mot Julian Assange än Donald Trump och Rudy Giuliani. Jag är inte alls säker på att Pompeos syn kommer att vinna. Han är utrikesminister, inte justitieminister.

 32. Lassekniven says:

  Anna F
  …..om USA faller. USA kommer aldrig att falla. Däremot kan det hända att USA sluter sig helt. Så vitt jag förstår är USA helt självförsörjande, eventuellt kan det finnas någon brist på sällsynta metaller. Om USA sluter sig uppstår på direkten en mur av kollosalformat mot Mexiko. Kanada överger aldrig USA.
  Jag har varit ett och ett halvt år av mitt liv i USA och besökt de flesta viktiga platserna. Dessutom är jag påläst och har intelligenta släktingar där.
  Amerika är inte beroende av världen när det gäller business men däremot är Sverige, övriga Europa, Kina och andra länder beroende av att USA köper våra produkter och tjänster.
  Om USA tar hem alla sina sina trupper kommer man dessutom att upprusta något otroligt. Skulle någon försöka sig på att fysiskt angripa USA eller invadera i närområden, exempelvis om Ryssland skulle få för sig att installera kärnvapen i Venezuela ( där man ser hur det går om socialismen får regera) så skulle världen få se ett tillslag av en aldrig tidigare skådad järnnäve.
  Om USA drar sig tillbaka är risken stor för krig i övriga världen.
  Vidare, om man är kunnig i USA:s socialantropologi så vet man att det är stor skillnad mellan det amerikanska folket och President Trump och Clintonklanen och Obamaparentesen och oligarkerna inom Deep State US. USA.s försvarsmakt är ett kitt.
  För övrigt är Brage Nordin en kul kille, tillika hans hemsida och blogg där han ofta refererar till en annan kul snubbe som heter Alexander Frisk. Dessa grabbar är inte dumma i huvudet

  När jag vaknar på morgonen börjar jag alltid med en liten bön:

  Natten har flytt och dagen är här
  I Dig vår Gud vi lever och är
  Jag vaknar i tro att du Gud är med
  Giv kroppen ro och världen fred
  Låt mig i dag bli till glädje för någon annan

  Därefter Fader Vår

  • Mo says:

   Trump är en utförare precis som de flesta tidigare presidenter, trots hans många gånger spektakulära framtoning så finns det något hos honom som inger förhoppning. Jag hoppas på att hans vita duva speglar de krafter som finns bakom och styr, vi har ju ändå fått en fredligare värld med Trump. Hans tema, make America great again, får väl uppfattas som att USA har stora problem och att man vill vända på skutan. Kina återtar långsamt ledningen, cirkeln sluter sig.
   Lassekniven, vilken fin bön och stor visdom. Oavsett religion så har vi alla samma gud och konflikten finns hos människan. Att börja med sig själv och försöka tänka positivt, jag tänker ungefär så här : Låt kärlek och godhet flöda genom dagen och låt mig bli delaktig.

  • Suavalle says:

   Tack, Lassekniven, för dessa så kloka och hoppingivande ord!

 33. Lassekniven says:

  Vidare är statschefen Donald Trump ingen politiker utan affärsman och han agerar som han alltid gjort i den allmänna världen. Han ger och tar, berömmer och är oförskämd, han förhandlar och dealar. Han tar två steg fram och ett steg bak. Han försöker optimera ”vinsten”.
  Världens politiska stofiler är inte vana vid sådan politik.Världen är inte heller vit eller svart utan mestadels grå.
  Peter Krabbe har för övrigt svarat på din onyanserade kommentar på ett mycket klokt och diplomatiskt sätt.

 34. Brage Norin says:

  TVÅ RAKT MOTSATTA SKEENDEN – DET ÄR SÅ ÖVERTYDLIGT!

  HELVETET HAR BRAKAT LÖS I USA.
  Hatet har exploderat. USA har förlamats. Drivor av narkomaner och totalförstörda mänskliga spillror börjar fylla gator och parker i stad efter stad – Los Angeles, Chicago, Detroit, … listan är utan slut. Drogberoende ”kändisar” har blivit avgudar. Nerknarkade skådespelare och musiker dör som flugor. Hollywood-fruarna skriker hysteriskt. Självmorden, överdoserna, mass-skjutningarna – allt exploderar ”over there”. Det har gått så långt att medellivslängden i USA har sjunkit tre år i sträck – ett katastrofalt världsrekord. USA har omvandlats till ett kokande helvete på jorden.

  Landet är fullt av ”krigsveteraner” från varenda krig som USA dragit igång runt hela vår planet. De psykiska skadorna är fasansfulla. Familjerna slås i bitar. Barnen har skådat tio-tusentals mord i TV under sin uppväxt. Massor av barn är traumatiserade av allt våld i samhället. Över hälften av ungdomar under 25 år tvingas bo kvar hos sina föräldrar för att de inte har råd att skaffa sig egna bostäder och bilda familj.

  Antalet personer som vill flytta från USA och bosätta sig i andra länder har skenat de senaste åren. Gallups senaste rapport bekräftar att antalet kvinnor som vill lämna landet har fördubblats på några få år. Hela 20 % av den kvinnliga befolkningen hade flyttat från landet om de haft en möjlighet. Motsvarande siffra för ungdomar 15 – 29 år är ofattbara 30 %. Framtidstron har havererat!!!

  Landet är total-paralyserat. Hatgrupper växer som svampar ur jorden. De politiska blocken hatar varandra. Psykotiska galningar har samlats som gräshoppor i maktens korridorer i Washington. USA faller utför det finansiella stupet. ”Alla konkursers moder” väntar hela den förljugna världen. Dollarn är på väg att falla.

  FOLKEN I ÖSTER HAR BÖRJAT DRÖMMA.
  I öster stoppas knarkhelvetet upp med kirurgiska snitt – öppet eller under tystnad. Mordors rikes viktigaste vapen opium, klarar inte av att krossa folken i Asien. Även den muslimska världen klarar sig nästan oskadd. Den sjuka världens drogkultur klarar inte av att knäcka alla folk i världen.

  Knarkets cancer drabbar däremot värddjuret i väst fruktansvärt. Hela den förljugna världen går under. Vi har inte en promilles chans mot drogerna. Den utveckling vi skådar i USA är på väg hit. Ingenting kan stoppa den. Tyvärr – vi är dömda.

  Ingenting kan stoppa den kraft som släpps lös när miljarder människor enas och börjar gå åt samma håll. Hela Asien kokar av framtidstro. Kinas dröm, Rysslands dröm, Mellanösterns drömmar – alla fina framtidsdrömmar håller på att smälta samman. ”Den nya sidenvägen” är den största och den vackraste drömmen av dem alla.

  Det finns många ordformuleringar som fångar visdomens djupa kunskap. En mening som fängslat mig beskriver kusligt exakt vad som nu sker I öster. ‘Love does not consist in looking at one another, but in looking together in the same direction’. Fritt översatt – kärleken innebär inte att stirra sig blinda på varandra – kärleken innebär att man stirrar gemensamt åt samma håll.

  Kärleksparet i öster – den kinesiska draken och den ryska björnen – har funnit varandra och de spanar in Europa, Mellanöstern och Afrika – ”den gamla världen”. De drömmer om en värld i samarbete. De drömmer om att alla stridsyxor ska grävas ner. De drömmer om världsfred. Oj – det är en hisnande vacker dröm.

  DET GÅR FRUKTANSVÄRT FORT.
  Överallt på jordens yta sker förvandlingen med blixtens hastighet. Vi har inte en chans att hänga med i vad som sker i världen. Våra hjärnor sitter fast i en svunnen värld som inte existerar längre. Vi är halvblinda. Den nya multipolära världen är redan här. USA:s århundrade av ständiga krig är snart över – mycket snart. Tro det eller ej – vi får världsfred. När alla krigs moder dör blir det fred.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • ragnhild says:

   Et håp i det du skriver. Takk. Kanskje, kanskje får våre etterkommere ta del i dette. Men først skal de få kjenne på sviket som materialiseres ved kaos og det som verre er av denne generasjonen mange også her, i sin blindhet har vært med på skape ved sin manglende evne og dertil vilje til å se klart, en forutsetning for rett agering.
   Kontrasten er deler av folkeslag som gjennom hundreårene har mestret beholde fokus som de ”umenneskene” de tydeligvis klart er. Begrepet ”udyr” er kanskje mer dekkende. Det synes jeg slett ikke er en overdreven fremstilling.

 35. JohanW says:

  USA har ca 800 baser runt om i världen.Flertalet av dem drivs av DS för att hantera drogtrafiken och human trafficing. genom att ”ta hem trupper” styper man sakta även deras inkomstkälla i dessa hemska ”affärsrörelser”. Vissa uppskattar att det ligger 150 miljader dollar per år i human trafficing och att det drabbar 42 miljoner offer per år. Vi vet vad knarket gör. Usa har ”drunknat” i droger och framförallt heroinet har kraftigt ökat sedan ”kriget” i afganistahan. Läste en twitterkommentar från en medborgare i USA i samband med Trumps besök vid gränsen för ca 1 vecka sedan. Deras äldsta barn hade varit på 12 begravningar av vänner som alla dukat under i droger (hon bad om ett bättre gränsskydd då 90% av heroinet kommer in över södra gränsen). Minns en artikel för några årsedan från en Amerikans landsortsidyll. En mor berättade att av de barn som en gång i tiden varit ute och lekte på gatan hade bara 1 lyckats ta sig vidare och utbildat sig, alla andra hade fastnat i drogträsket…….

  Det fina (som jag tror på) är att man kommer ta tillbaks ”makten” på rätt sätt, nämligen genom att tillämpa den lag som finns. Människor kommer åtalas och dömas.

  Annan positiv iaktagelse. idag är det 6 dagen då himlen verkar vara fri från chemtrails. Har observerat himlen varje dag sedan jag för något årsedan blev bekant med det och kan nog påstå att jag inte upplevt så många dagar i rad utan dessa ”utsläpp” (tycker tvärtom att detta året varit bedrövligt hittills). Jag njuter för fulla muggar så länge det varar. Tänk att man kan bli så glad över en blå himel med lite fluffiga moln.

  Önskar alla en go dag

  • Mo says:

   Du skriver att lagen skall tillämpas och människor åtalas och dömas. USA har väl redan flest antal individer/ invånare i fängelse i världen. Det har blivit en egen lönsam business som ropar efter fler dömda. Precis som Sverige ropar efter fler poliser som sedan kan skydda ett totalitärt system. Det finns bara en väg, bränn de lukrativa opiumfälten och odla mat.

  • Suavalle says:

   Ja, JohanW, det är underbart med en blå himmel! Vi behöver solen. Solens strålar är oerhört viktigt för vår hälsa och för vår sinnesfrid och optimism.

   Jag bor precis i norra gränsområdet för LOIS antennsystem. När himlen inte är full av moln brukar himlen vara blå i nott men i söder är det nästan alltid soldis.

   För lite sedan var jag ute på en lång vandrind här i mina hemtrakter. Jag kom genom skogen fram till en fallfärdig bondgård. Där fann jag en nybyggd kraftstation. Jag förvånades över detta. Från bondgården följde jag en liten skogsväg söderut mot Falerum (Östergötland).

   Utmed vägen fanns flera kraftstationer. Nu började det finnas lite bebyggelse. Och alldeles i närheten av ett pittoreskt och charmigt lantställe upptäckte jag masten!

   Utbyggnaden av LOIS antennsystem, som med centrum i Växjö nu täcker en stor del av södra Sverige, pågår för fullt.

   Det talas nästan inte alls om detta. Inte ens på alternativmedia. Rädslan för att bli hånad sitter djupt.

   Peter Krabbe är en av de få som haft modet att skriva om detta och här en av hans artiklar som tar upp det:

   https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/07/28/holes-in-heaven/

   JohanW, även jag har intensivt betraktat himlen de senaste dagarna. Inga flygplan med låååånga svansar…

   Tänk om vi kunde slippa dem i förtsättningen också!

   • ragnhild says:

    Samme her i sørvest Norge – null chemtrails, men formiddager iblant tett skydekke. Geoengineering det siste, og undres på innholdet? Ser jeg en contrail, følger blikket den, men det er og blir en contrail. Tenk om vi fikk naturlig vær tilbake. Nettene er kalde, naturlig ved dette finværet sier meterologene. Som MSM-journalister er vel også denne yrkesgruppen i sosiopatenes klør. Beklager, men jeg mestrer ikke sette fine begreper på dem. En spade er og blir en spade (pent sagt) vil jeg mene.

    • Suavalle says:

     Enormt intressant, Ragnhild! Sverige, Frankrike, Norge (och som jag har förstått det även Tyskland)…kanske hela Europa…?

     Peter Krabbe skriver nedan: ”Tre dagar innan statsbesöket i Nice av Xi Jinping upphörde alla chemtrails som genom ett trollslag,”

     Tänk om vi äntligen befriats från detta!

  • peterkrabbe says:

   Johan, jag gjorde samma iakttagelse i Sydfrankrike, där chemtrailsen normalt förekommer varje dag som solen skiner. Tre dagar innan statsbesöket i Nice av Xi Jinping upphörde alla chemtrails som genom ett trollslag, himlen var klarblå under hela statsbesöket och var det fortfarande när jag reste vidare. En sammanhängande period av sol utan chemtrails har inte förekommit tidigare de senaste fem åren…

   • Suavalle says:

    Mo har i en kommentar till din kronika ”När molnen tornar upp sig…” bifogat följande länk som jag skulle vilja rikta uppmärksamheten på igen när det gäller blå himmel och chemtrails som upphör:

    • Suavalle says:

     Jag skulle ytterligare en gång vilja hänvisa till en kommentar av Mo. (Tack, Mo, du är en juvel!) Den är hämtad från Peter Krabbes krönika ”Holes in Heaven”:

     ”Mo says:
     31 juli, 2018 kl. 14:05
     När jag ser upp mot himlen ser den ut som jag minns den från min barndom, ljusblå med samlade molnformationer. Inget dis, inga ränder. Tänk om vi sedan Göran Perssons avtal 2001 levt i en artificiell chemsprayad verklighet med ständig grå kyla och regn som följd och det till slut blev en accepterad sanning. Tänk om det är så här somrarna skulle ha varit utan chemtrails, hur hade det i så fall påverkat vår konstruktion av hus och anpassning mot tillgänglig solenergi under denna intensiva byggperiod ? Tänk, tänk om Trump vill få slut på chemtrailandet?”

     I boken ”De vita linjerna i skyn” sägs det att det var den före detta statsministern Göran Persson som sålde ut Sverige till NATO:s vädermanipulation. Så denne man är i så fall orsaken till HAARP, LOIS, Osala…, strålning, nanopartiklar av aluminium, strontium, bariun,.. brist på sol…

     https://www.bokus.com/bok/9789188093356/de-vita-linjerna-i-skyn/

     Lassekniven, du har ibland sagt att du hoppas att ledande svenska politiker och andra övergripande ansvariga i vårt land ställs inför en sanningskommission. Jag hoppas att en rad ledande politiker under de senaste decennierna tillsammans med ledande myndighetspersoner ställs till svars! Och jag hoppas att de företrädare för kristna församlingar som sålt ut sina ”får” till den Luciferiska katolska kyrkan också ställs till svars!

     • Mo says:

      Tack Suavelle ! Ja här i Peters kristallkula finns det gott om oslipade diamanter. Med 4 kraftfulla bindningar hålls vi samman i ett växande nätverk. Krigsgudarna må kämpa, med Svantevit i täten, men oss krossar de inte.

    • Sture says:

     @ Suavalle,
     tack snälla för denna video (och tack också till Mo). Jag vet sedan tidigare att Trump har varit emot chemtrails och även förbjudit dessa. Men så läste jag någonstans att han fått vika sig och att de återupptogs. Denna video visar ju snarast att de faktiskt helt upphört i Kalifornien på grund av hans ”executive order”.

     • Suavalle says:

      Vad roligt, Sture, att du är tillbaka här igen på bloggen! Du är en katalysator här med all din kunskap, vishet och skärpa.

      Norra Kalifonien har förmodligen varit ett av de värst drabbade områdena på hela jordklotet när det gäller chemtrails.

      Jag hänvisar ännu en gång till den fantastiske Edward Griffin. Efter en timma och 19 minuter i den redigerade intervjun med honom nedan talar han om detta:

   • Johanw says:

    Ja fängelserna är överfulla av ”folket”. Det jag Menar är åtal och domar för de som orsakat eländet.

   • Loa says:

    Just det Peter; det inträffade vid Obamas besök i Stockholm 4-5 sept. 2013. På väg till G20 i S:t Petersburg. Himlen slutade besprutas innan, den var rent blå under besöket liksom 6 sept. då det var G20-mötet; låg ju i närheten.
    Men lördag eftermiddag var det slut. Går vid Östersjöns blåa hav med mitt lilla barnbarn, den blåa himlen välver sig över oss – och då ser jag dem återuppta trafiken: Skarpa vita svansar börjar flyga igen, mot det jungfrueliga blåa valvet. F*N TA ER. Ja, ni är ju F*n själva.
    Jag minns även en annan oförglömligt blå dag, med kritvita moln: 2 maj 2014. Det var lördag och vi satt ute och tittade hela dagen – himmelskt.

    • peterkrabbe says:

     Igår började det igen här över Falsterbonäset. Jag uppfattar det som att man har ändrat blandningen till en sörja som snabbare breder ut sig och bildar ett dis, som är svårare att upptäcka efter en stund. Som vanligt börjar man med ett kryss, som byggs på efter hand. Solen värmer ändå, så syftet är knappast att minska uppvärmningen, vilket man påstår från officiellt håll.

     • Loa says:

      Det såg jag också, tre mil norr om dig. På em långa smala ränder mot gråblått, det jag kallar chem-hinnan. Luften är kall av avskärmningen, bara i direkt solljus är man varm. Fortsatte på kvällen.
      Denna annandags morgon ledigt, redan utbrett blekblå himlapäll, så de höll väl. När solen stiger blir det blåare, särskilt motstående väderstreck. Men titta närmre solen, då ser man tydligt ett vitt dis; alla metallpartiklar som syns belysta.
      Det sprutades även innan, Peter. Kylig to-lö vid Östersjön. Trots sol. Om en gren skuggar fryser man genast. Dock ledigt fre. fm, klart blått och molnfritt och nästan varmt tills trailen kom 10 och det bildats ”skyar” på en halvtimme.

 36. AnnaF says:

  Hjärtlig tack Ragnhild och Suavalle för uppmuntran! Mitt ärligaste syfte är inte att provocera men att verkligen varna för konsekvenser utifrån redan kända fakta och händelser. Världen är splittrad och inte utan anledning att det har blivit så illa. Det är full av motsägelsefullhet som är MODERN till all indoktrinering, manipulering och fientlighet mellan partena. Jag blir provocerad lättare idag än vad jag har varit tidigare men -trots mitt språkbruk- känner faktiskt Ingen genuint hat eller fientlighet. Jag önskar att vi hittar ett sätt att ta makten ifrån de som inte vill oss väl men det har bara att göra med rationalitet och insikt om att man är tvungen att bekänna för sig själv att ens överlevnadsmöjligheter hänger på någon annan som är allt annat än vän för mänsklighetens välbefinnande. I den videolänken finns vad jag önskar mest……

 37. AnnaF says:

  Jag har tidigare länkat en dokument om den kommunistiska ideologins frammarsch i USA redan i 1920-talet. Men den har en historia som sträcker sig längre tillbaka och som jag har förstått är relativt okänd. Av en tillfällighet hittat en föreläsning med Arthur R. Thompson som är VD i The Birch Society som betraktas som en ultrakonservativ, antikommunistisk Organisation och klassas som allmänt kontroversiell. Jag har läst lite om denna Organisationen och bara konstatera att deras ideologier avviker starkt ifrån vad etablissemanget gillar att höra……Jag tar Ingen ställning pga för lite kunskaper men som gör ändå föreläsningen mycket sevärd är en inblick hur USA infiltrerades av kommunismens ideologier och även påverkat USA-s historia sedan århundrade. ”Elaka tungro” påstår att Trumps tidigare ideologiska rådgivare har god insyn i Birch Society-s ideologier och format Trumps nationalistiska valpropaganda men även förklarar bra varför Trump -till synes- är en antiglobalist, antiklimatist, anti NATO och även varför USA-s medverkan i FN har fått en förändrad roll.
  Det finns spekulationer att samarbetsviljan mellan USA-s finansoligarker och London of City-s Rotschild är inte längre som det har varit i de gamla goda tider. Synnerligen har de fått Problem hur den globala rikedom skall fördelas och i vilken omfattning. Europa tillhör Rotschild, EU/NATO/FN är deras hjärtesak och om man kan godta detta ska man ha förståelse även för Trumps ovilja att hjälpa till bevarandet av dessa Monster.
  Vill förtydliga: Det är bara mina egna spekulationer som försöker krypa bakom en helt osynlig värld där vi kommer aldrig ha tillträde till…..oavsett hur gärna vi vill!
  Jag har hittat en Artikel för några år sedan där analyseras just dessa megaoligarker i Brexit sammanhang. Länken är borttagen och hittar Inga andra vettigt som blottar Relationen mellan bankoligarker i USA och deras Partner i London City. Rotschild är emot Brexit, Trump verkar inte stödja Englands medlemskap i EU!

  Det är svårt att definiera ”kommunism”! Min egen roliga Definition är att Kommunismen är mitt ”flicknamn” men jag är promiskuös och genom ett antal äktenskap har bytt efternamn till socialism, kapitalism, liberalism, syndikalism, marxisism, kulturmarxisim m.m Men efter alla dessa misslyckade äktenskap jag kommer att ta tillbaka mitt flicknamn………(Ironi)

  Se gärna videon och bilda en egen uppfattning!

  https://www.marxists.org/archive/cannon/works/1929/cpandprog.htm

 38. hllviken says:

  ⁉️⁉️⁉️⁉️ Nytt perspektiv på attackerna på vita, kristna

 39. ”Jag tror dock att de judiska bankirerna har fått en värdig motståndare i Kinas ledare. Två urgamla civilisationer – kommer det äktenskapet att hålla?” Om det vore så väl ändå att Kina var fristående. Men så är det inte. Bankirerna styr Kina och även Nord-Korea. Vilka ligger bakom kommunismen? De som styr City of London, Washington DC och Vatikanstaten går enträget mot målet. Vi ser det i Sverige. De stöper om allt inför våra ögon och folk röstar i valen ändå. Röstar på sin egen undergång. Bara det att gamla svenskar bor på gatan.Tänk er den scenen i vårt gamla folkhem på 60-talet t ex.
  Dessutom valfusk rakt ut i rutan i sista valet. Rakt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: