Eufori eller panik?

Efter FN:s antagande av 2030 Agenda under förra veckan jublar tjänstemännen och politikerna i regeringen, medan den kritiska delen av landets befolkning håller på att gripas av panik inför globaliseringen och ett tänkbart avskaffande av den svenska demokratin. Av Löfvéns reaktioner att döma skulle man kunna tro att FN är underställt Sverige. SvD konstaterade redan 2013 att Sverige är FN:s jultomte. Bakgrunden är att vi betalar 8 miljarder om året till världsorganisationen (2,5 miljarder enligt regeringens hemsida) och därmed är FN:s största bidragsgivare per capita. Detta är 25 gånger mer per invånare än genomsnittet 4 dollar för övriga världen, inklusive industriländerna.

Förvisso är Reinfeldt och Löfvén lika goda kålsupare i sammanhanget, bidragen har betalats ut under lång tid till en organisation som vältrar sig i omkostnader och förmåner för de utvalda. Många andra länder struntar i att betala sina räkningar till FN, som därför dras med ständiga underskott. Men kanske får Sverige (socialdemokraterna, miljöpartisterna och vänsterpartisterna) en ledande roll i FN istället? Jan Eliasson har redan bäddat. Vi vanliga svenska medborgare undrar nog vem som har fört fram Sverige till denna ”enastående” position i världspolitiken. Förhandlingsarbetet i syfte att omvandla Sverige i enlighet med Agendan har letts av Michael Hjelmåker, kansliråd på Utrikesdepartementet, och Kajsa B. Olofsgård, Sveriges ambassadör med ansvar för Agenda 2030, personer som säkert alla känner till? Inte? Nåväl, oroa er inte, det fortsatta arbetet skall ledas av 37-årige civilministern Ardalan Shekarabi , invandrad från Iran, och den 70-åriga framtidsministern Kristina Persson, med personliga erfarenheter av migration och clairvoyance.

Hjelmåker Olofsgård

Hjelmåker från UD och Olofsgård, ambassadör för 2030 Agenda. Foto Jacob Zetterman, Dagen.

Mycket aktivt i processen kring 2030 Agenda i Sverige är den för de flesta okända organisationen CONCORD, som är en sammanslutning av ett stort antal politiskt korrekta hjälporganisationer i riktning vänster och kyrklighet, av sig själva kallade civilsamhället. Organisationen skall tillsammans med regeringen ingå i en nationell kommitté för hållbar utveckling. Detta vänstertunga maskineri har bistått i FN-arbetet och kommer också att vara drivande i förvandlingen av Sverige. Inser Alliansen kraften i denna politiska rörelse, som helt verkar vid sidan om den folkvalda representationen? Inser man att decemberöverenskommelsen släpper dessa krafter fria i en riktning som tenderar att bli oåterkallelig? Eller är man i själva verket en integrerad del i processen?

De nya utvecklingsmålen (2030 Agenda) ska vara universella, vilket betyder att alla länder, inklusive Sverige, ska implementera målen i politiken och i samhället. Detta kan göras exempelvis genom att stimulera migration mellan länder, underlätta yrkeslegitimation för invandrare ….Största utmaningen är kanske att införliva de globala målen in i myndigheters och lokalsamhällets utvecklingsstrategier”.(swedishwaterhouse.se).

Den stora frågan är då – vem är Sverige i detta sammanhang? En minoritetsregering på vänsterkanten tillsammans med ”civilsamhället” eller en folkvald riksdag, representativ för dagens nyvaknade intresse för pågående tysta revolution? Är inte ett nyval motiverat mot bakgrund av en planerad total omvandling av vårt samhälle?

Hållbar utveckling är det nya modeordet för de kommande åren. Så kallas FN:s agenda och så kommer allt annat i samhället också att kallas. Ett komiskt exempel är när en företrädare för Max restauranger på ett seminarium vittnade: ”Hållbarhetschefen på Max Hamburgerrestauranger, Pär Larshans, berättade om hållbarhetsarbetet på Max, drivet av att ägarnas vision att vara ett hållbart företag i ett hållbart samhälle.” (swedishwaterhouse.se).

Med sedvanlig förkortningsteknik kan man kanske kalla detta HÅLLUT, det kommer snart något annat. Alternativt har vi redan förlorat kontrollen och har inget annat val än att följa med.

Peter Krabbe

 

8 Responses to Eufori eller panik?

 1. Karin says:

  Tack Peter! Det känns så bra att ha hittat denna blogg. Den är en av en handfull svenska bloggar som verkligen stärker ens vetande och utmanar ens politiska förståelse. Två andra som också gör det nämnde du i ett inlägg tidigare i veckan.

 2. Josef Boberg says:

  ”Eufori eller panik?”

  Panik – för min del.

 3. thojak says:

  Tack Peter för ditt oförtrutna arbete med delgivande av KORREKTA informationer + analyser av skeenden/ageranden/handlanden som eliten per alla upptänkliga sätt försöker gömma för oss alla som dels drabbas och dels (därtill) betalar för alla de vansinnigheter som emanerar från de genomkorrupta FN-organisationerna, hi and low.

  Håller med tidigare inlägg, att paniken sprider sig i mina celler… Scary så det räcker och blir över!
  Det kommer att smälla rejält högt, när populasen inser vad eliten har(haft) för sig – i ”deras namn”.

  Sverige – as-is-today – kvalificerar sig inte ens som varande en bananrepublik. Det gör ont i mitt land – Arma Land!
  Mvh/TJ

 4. Mats R says:

  En väldigt bra artikel, Peter, liksom det mesta du skriver. Sakligt, genomtänkt och utan överdrifter. Heders!

 5. Sune Ivarsson says:

  Otroligt bra skrivet, Peter! Den svenska befolkningen är helt enkelt förd bakom ljuset.Förändringar som helt slår ut den demokrati vi ännu har kvar.Inte ett ord om vad Agenda 2030 innebär,varken i någon tidning eller i radio och TV.Omfattningen av denna förändring i samhället måste dras upp till ytan.Information på alla upptänkliga sätt.Riksdagen måste utlysa en folkomröstning och naturligtvis nyval,

 6. Pingback: Vilka styr oss vart? | Jan Millds blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: