2030 Agenda och Maktens Män– hur hänger det ihop? Del 1.

Jag har i några inlägg beskrivit FN:s 2030 Agenda och där bl.a. pekat på de artiklar som propagerar för en global migration, d.v.s. en fri rörlighet över jordklotet för alla människor. Men vad ligger egentligen bakom denna ”vackra” vision? Jag har också pekat på de krafter som ligger bakom Agendans tillkomst. Nu skall vi knyta ihop trådarna.

En centralfigur i vår nuvarande värld är George Soros, dels för att han ser sig själv som en världens Messias, dels för att han faktiskt är världens rikaste man, med en personlig förmögenhet som uppgår till 13 miljarder dollar kombinerat med ytterligare 25 miljarder dollar genom de tillgångar som styrs av hans företag Soros Fund Management. Sammanlagt cirka 310 miljarder kronor, ingen dålig handkassa för en inbillad världsförbättrare. Bedömare anser att Soros är den nu levande person som påverkar politik och kultur i Amerika (och västvärlden i sin helhet) mer än någon annan person. Soros är central i Bilderberggruppen och därmed också i FN:s 2030 Agenda. Jag skall i ett par inlägg förklara varför. Som källa har vi den konservativa nätsajten discoverthenetworks, som ger oss Soros biografi och detaljer från verksamheten. Den som orkar läsa de 40 sidorna kan gå direkt dit, stanna annars här.

soros-migrants

Soros och migrationen är ett dagsaktuellt ämne i media utanför Sverige.

Soros föddes i Ungern 1930 under namnet Schwartz och som sekulär jude. Fadern Tividar var redan då en globalist och bl.a. upphovsman till det som han trodde skulle bli det nya internationella språket Esperanto, något som vi idag kan se blev ett fiasko. Det nya namnet Soros betyder på esperanto ”den som kommer att bli högtflygande”. I en intervju i The Independant 1993 berättade Soros att han såg sig själv som ” some kind of God, the creator of everything”. 1947 flyttade familjen till London efter att ha överlevt andra världskriget med hjälp av falska papper. 1952 arbetade Soros i London som finansmäklare efter avslutad ekonomutbildning och hamnade några år senare på Wall Street, som skulle bli hans framtida spelplan. 1973 bildades Soros Fund Management, som redan 1985 hade ett värde motsvarande en miljard dollar.

Men pengar skall användas. I detta syfte grundade Soros 1984 Open Society Institute (OSI), som idag är aktivt i mer än 70 länder. Organisationen sponsrade flera vänsterradikala organisationer i USA, som American Civil Liberties Union och Human Rights Watch i syfte att bekämpa rasdiskriminering och övergrepp mot illegala invandrare. OSI förfogar idag över närmare 2 miljarder dollar, som ekonomiskt stödjer hundratals organisationer med migration och hjälpverksamhet inom ramen för civilsamhället på agendan. Denna filantropiska verksamhet omspänner hela världen och omfattar såväl organisationer som Amnesty och FN Foundation, d.v.s. direkta bidrag till FN. Soros har en direkt påverkan på migrationen genom att finansiera många av de organisationer som arbetar inom den frivilliga sektorn, när Ungern stängde sina gränser för invandrare nyligen obstruerades detta i hög grad av frivilligorganisationer finansierade av Soros. Soros har också fått kritik för att ha organiserat utdelandet av en handbok till migranter, ”The Rough Guide”, med instruktioner och kontaktadresser för att lättare ta sig igenom de nationella barriärerna. Utdelningen sker genom gruppen W2EU eller ”Welcome to Europé”.

Vid sidan om sitt arbete med att få sin förmögenhet att växa och att spendera resultatet på filantropiska verksamheter är Soros en stormakt inom politiken. I USA anses det demokratiska partiet vara helt styrt av Soros, som med sina ekonomiska bidrag och lobbyorganisationer i praktiken står för valet av presidentkandidat. Utöver de 5 miljarder dollar som Soros spenderat på vänsterorganisationerna ovan har rundliga kampanjbidrag kommit demokratiska politiker till del, särskilt anmärkningsvärt Bill och Hillary Clinton, Al Gore och Barack Obama. Soros kommenterade förhållandet till Clinton med ” We actually work together as a team”.  I syfte att kunna påverka presidentvalet inom lagens ram bildade Soros 2003 527 organisationer eller kommittéer som utåt sett var neutrala, men i verkligheten lobbade för demokraternas presidentkandidat. De kunde bestå av advokater, mediasammanslutningar etc. med stor påverkan på samhället. Rörelsen fick i USA öknamnet The Shadow Party, Skuggpartiet.

Problem uppstod när Soros skulle verkställa en plan att genom ekonomiska manipulationer sätta Ryssland i sådana svårigheter att en USA-styrd marionett skulle kunna tillsättas istället för Jeltsin, men den nytillträdde Putin redde upp situationen med stora ekonomiska förluster som följd för Ryssland. Kongressens undersökningskommité kallade affären ”one of the greatest social robberies in human history”.

Den konservative presidenten George W Bush blev en nagel i ögat på Soros. Efter katastrofen 9/11 2001 hävdade Soros att terrorismens rötter var fattigdom och okunskap, att en växande olikhet mellan fattiga och rika krävde beslutsamma handlingar i en global skala. Istället kastade Bush in landet i Irakkriget för att rensa upp med militärmakt. Soros hade året innan publicerat sin bok ”Reforming Global Capitalism”.

Soros tog med hjälp av sina ekonomiska tillgångar aktiv roll i ett flertal konflikter, även utanför USA. Under Jugoslavienkrisen på 90-talet sponsrade Soros motståndarsidan mot Milosevic med 100 miljoner dollar och under revolutionen i Georgien avsattes Schevardnadze med hjälp av 42 miljoner dollar. Även Ukrainakrisen och upproret i Kirgizistan fick vederbörliga penningbidrag.

På hemmafronten kunde Soros glädja sig åt att hans kampanjbidrag starkt bidrog till att återinsätta en demokratisk president genom Barack Obama, som praktiskt taget annonserade ut sin kandidatur på väg ut från Soros kontor. Efter avslutade ämbetsperioder väntar nu Hillary Clinton på samma förmåner, vilket lär göra det svårt för republikanernas motkandidat.

Ytligt sett verkar Soros vara en människa som styrs av inbördes helt motstridiga ideologier. Hur skall man förklara denna mänskliga gåta? Å en sidan har vi en extrem kapitalist som ökar på sin förmögenhet i snabb takt genom transaktioner i global skala som får världen att skälva, aktioner mot nationella valutor som så när får länder att kollapsa och regeringar att falla, spekulationer mot korrumperade stater och direkta investeringar i krigssituationer för att avgöra vem som skall stå som segrare i konflikterna. Ofta med hjälp av den grövsta formen av bestickning, kapitalets främsta vapen. Å andra sidan har vi en filantrop som predikar fred på jorden och utrotande av fattigdomen, fri migration och till och med utrotandet av den kapitalism som han själv är den främsta företrädaren för.

Sov på saken, så skall vi i nästa inlägg se på Soros 6-punkters program för vår framtid. Bli inte förvånade om ni känner igen 2030 Agenda i ideologin! Vi skall också göra en historisk djupdykning för att hitta motiven!

Peter Krabbe

9 Responses to 2030 Agenda och Maktens Män– hur hänger det ihop? Del 1.

 1. Karin says:

  Tack för välgörande kunskap! I en svart och kaotisk tid är det en fördel att förstå bakgrunden till det som händer.
  Jag har en tid trott att någon/några också bidrar med ekonomiska medel så att säga – vid sidan av
  de ”politiska” pengarna – till migrationsindustrin. Detta både som hållhake för att vansinnet ska fortsätta, men också för att dämpa kollapsen lite. Sverige är väl en högintressant experimentverkstad för Soros.

 2. Lars says:

  ”Soros föddes i Ungern 1930 under namnet Schwartz och som sekulär jude. Fadern Tividar var redan då en globalist och bl.a. upphovsman till det som han trodde skulle bli det nya internationella språket Esperanto, något som vi idag kan se blev ett fiasko. Det nya namnet Soros betyder på esperanto ”den som kommer att bli högtflygande”.

  Esperanto skapades enligt vad jag lärt mig av dr Zamenhof som dog 1917.
  Wikipedia skriver:
  Ludwig Lejzer Zamenhof (polska: Ludwik Łazarz Zamenhof), (också känd som: Doktoro Esperanto), född 15 december 1859 i Białystok, dåtida Ryssland, nuvarande Polen, död 14 april 1917 i Warszawa, i Rysslands tyskockuperade del, i nuvarande Polen, var en polsk-judisk ögonläkare och språkforskare och skaparen av esperanto, det planspråk som har den största utbredningen i världen.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Zamenhof

  Att kalla esperanto för ett fiasko tycker jag är orättvist. Det talas kanske av 100’000 människor. Kanske blir det fler. Det har aldrig varit menat att ersätta andra språk utan tanken har varit att det skall vara ett lättlärt språk som många skulle kunna ha som andraspråk för att underlätta internationella kontakter på ett enkelt sätt utan att ge något existerande ”naturligt” språk, tex engelska eller franska, företräde framför andra. Esperanto har inte (ännu) haft den framgång som man kunde önska men att uttrycka sig nedsättande om det tycker jag är onödigt.

  Om soros är esperanto så är det futurum (-os är futurumändelse) av ett verb som har infinitiven sori (-i är infinitivändelse) vilket tycks kunna betyda lyfta eller liknande. Soros skulle då betyda ”skall lyfta”, eller varför inte ”skall flyga högt”.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Tivadar_Soros
  Tivadar Soros[1] (Esperanto: Teodoro Ŝvarc; 1894–1968) was a Hungarian lawyer, author and editor.[2][3] He is perhaps best known for being the father of businessman and investor, George Soros, and businessman, Paul Soros.
  He founded the Esperanto literary magazine Literatura Mondo.

  Alltså George Soros far skapade inte språket esperanto men grundade ”esperantotidskriften” Literatura Mondo.

 3. Mr.TIBORFOTO says:

  Hej Peter Krabbe!
  Jag har träffat Soros och vi pratade om Transylvanien…
  Hoppas att du har sett http://www.sonyclassics.com/insidejob/ – där finns mera fakta om hans gärningar…
  Med respekt
  Tibor • da iMMORTALIZER • BÁRÁNY http://www.tiborfoto.com

 4. Pingback: 2030 Agenda och Maktens Män – kanske hänger det ihop så här! Del 2. | Peter Krabbe

 5. Pingback: Itarkomed | Jan Millds blogg

 6. abc says:

  Med Agenda 2030, eller Post-2015 processen, så ska varje mål i agendan monitoreras!
  Läser man igenom FN dokumenten så pratas det om ”data revolution”. Lite oklart vad det har varit tills jag hittade denna:

  http://www.undatarevolution.org/

  Har skummat igenom sidan lite och det verkar som att man ska inrätta en gigantiskt databas i molnet där alla länder ska rapportera in agendans status så att åtgärder kan sättas in snabbt. Tex om en moder dör när denne föder barn så ska detta in i databasen.

 7. Pingback: Vilka styr oss vart? | Jan Millds blogg

 8. Thomaz Wiberg says:

  Reblogga detta på Tankar vid min rosa traktor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: