Slaget om Frankrike?

Sacre Ceur

 

Så går då lördagen mot sitt slut. Det är bara att konstatera att Macron lyckats skrämma fransmännen till att stanna hemma istället för att gå ut på gatorna igen. I Paris hade ändå 10.000 demonstranter – enligt officiella uppgifter – anslutit sig till en protestmarsch från södra Paris upp till kyrkan Sacre Ceur på de norra sluttningarna. De verkliga siffrorna torde överskrida mer än det dubbla, polisen gjorde nämligen 5.600 ID-kontroller av demonstranter med hjälp av sina 7.000 polismän. Ett hundratal demonstranter har rättsliga efterverkningar att vänta, genom att ha trotsat förbuden att vistas på vissa platser.
Macron har genom sina snabblagar lagt fast bötesbelopp i storleksordningen 8.000 kr för dem som trotsar polisens anvisningar. Detta klarar inte fransmannen i gemen, vilket Macron är väl medveten om. Polisen har också fått en ny spray, som ger en skenbart osynlig märkning av kroppsdelar, som kan avläsas i efterhand för att fastställa en persons medverkan i demonstrationerna. Genom att skrämma gula västarna från att sluta upp har militären, genom antiterroristtrupperna les Sentinelles, kunnat hålla sig i bakgrunden för att därmed undvika den känsliga konfrontationen som hade kunnat få situationen att explodera. Den fredliga eftermiddagsmarschen håller nu, vid 17-tiden, på att upplösas. I den deltog socialistledaren Melenchon och hans välorganiserade fackföreningsledare var sannolikt orsaken till att lugnet kunde bestå.
Kvällen återstår dock att bevaka och när den organiserade demonstrationen nu upplöses ökar provokationerna bland dem som inte är nöjda med utfallet. Rökgranaterna börjar i skrivande stund brisera, vattenkanonerna körs fram och vi får se hur kvällen utvecklar sig. Sopkärl välts och tänds på och spänningen stiger nu för varje timme. Detta är inte slut än…
Demonstrationerna är intensiva även i många andra städer, som Lyon, Montpellier och Nice. I Nice är situationen spänd på grund av det förestående toppmötet under helgen mellan Macron, Merkel och Kinas Xi Jinping. Den senare skall bo på lyxhotellet Negresco i Nice och har för ändamålet tagit med sig sin säng från Kina… betvivlad bekvämlighet eller rädsla för en bomb i madrassen? Hela det centrala Nice är under alla förhållanden avstängt, vilket retar upp Nice-borna ytterligare. Man kan undra vad Xi tycker om EU:s pekpinnar för totalitär maktutövning, när han nu får se på plats vad den franska regimen innebär. Säkert har han svårt för att hålla sig för skratt.
Peter Krabbe

63 Responses to Slaget om Frankrike?

 1. ceskyraj says:

  Alla hittils europeiska revolutioner började i Frankrike. Vi får se hur detta utvecklas.

 2. Mjölner says:

  Lyckas Gula Västarna besegra Macron kan vad som helst hända i det övriga Europa.
  Men, de spelregler som presenterats av makten blir av allt att döma mycket svåra att
  hantera. Det blir livet som insats om man fortsätter som hittills. Man kan alltid hoppas att
  den stöddige psykopaten Macron får smaka piskan. Vi kan inte veta om avgörandet kan
  komma i Paris, det finns fler städer där ett genombrott kan ske. Om hela franska folket ställer
  upp kan man sprida aktiviteterna över hela landet. Polisen rår man tydligen på och om
  militären får problem med logistiken kan det bli så att man gör gemensam sak med det franska folket.

 3. peterkrabbe says:

  Så har då inrikesministern Castaner framträtt och utropat staten som segrare i detta första fältslag mot folket. Trötta fransmän går nu hem, desillusionerade. 40.000 demonstranter har varit verksamma i Frankrike under dagen enligt myndigheterna, vilket med normal omräkning innebär uppåt 100.000. Man slår sig för bröstet och konstaterar att den nya strategin, med en kommandocentral uppe på Triumfbågen som via en drönare följer demonstranternas alla rörelser och snabbt dirigerar polisen till rätt ställe, har man kunnat slå ner alla tendenser till upplopp.
  Det som är anmärkningsvärt är att Macron och hans kumpaner valt att inte backa en centimeter med sitt politiska budskap och istället valt våld som motmedel. Så skall folket hanteras!
  Macron blir därmed ett växande problem för övriga statschefer i EU. Hans fjäskande på toppmötena mot avmätta kollegor som inte längre är så förtjusta i att stå närmast inför fotograferna, står i bjärt kontrast till hans arrogans och nedlåtande uttalande om det egna folket. I själva verket svider hans allt mer ogenerade avslöjanden om globalismens sanna natur i skinnet på de kollegor, som fortfarande hävdar en demokratisk skenattityd mot sina väljare. Macron går för fort fram och äventyrar därmed hela den stegvisa omställningen till det totalitära systemet. Hur han skall undvika att EU-valet går nationalismens väg är en gåta.

  • Loa says:

   Då är det kanske bra som sker. Att han hetsar och är så omoget oförsonlig. Allt, nu!
   Förblindad och döv att ”motståndarna” faktiskt är folket. Reinfeldt-syndrom.

   • peterkrabbe says:

    Du har rätt i att det finns en fördel för oss andra i att globalismen blir så tydlig genom Macrons agerande. Tyvärr tror jag ändå inte att flertalet förstår sammanhangen. Globalismen ligger som ett isberg och guppar i oceanen. Bara en liten del syns ovan ytan genom medias förvillande insatser, resten går på djupet.

 4. Martin T says:

  Det positiva med dagen är att inga flera oskyldiga anti-globalister blivit lemlästade eller dödade. Macron lyckades alltså (tillfälligt?) sätta locket på tryckkokaren, men vad blir fortsättningen, Är detta slutet för resningen ? Eller slutet på början ? Vad är din analys Peter ?

  • peterkrabbe says:

   Kampen kommer att fortsätta, men jag tror att gatudemonstrationerna nu har spelat ut sin roll. Allt fler börjar tröttna på en protestform som inte ger något resultat, Macron har visat att han inte ger vika utan möter all opposition med våld. Tanken var att Macron skulle inse vilka ekonomiska problem som han skapar för de redan mest utsatta i samhället och sätta sig vid förhandlingsbordet. Det tänker han inte göra.
   Vad kommer då att hända? Protesterna har blivit mer politiska genom att vänstern med Melenchon och fackföreningarna ger sig in i leken. Detta öppnar för nästa fas, en välorganiserad generalstrejk som lamslår landet ekonomiskt. Den kan bara genomföras med fackens hjälp, de har erfarenheter och resurser. Dessutom är strejkrätten lagstadgad och kan inte angripas med polis eller militär.

   Macron säljer nu ut landets tillgångar, vilket upprör många. För några dagar sedan gick han ut kl 6 på morgonen efter att ha suttit hela natten och deklarerade att han tänkte privatisera landets flygplatser. Möjligen tänker han försöka skjuta på de värsta skattehöjningarna genom att istället sälja nationens egendomar, en undergångsekonomi av värsta sort. Alla vet att bankirerna ligger bakom. Han försöker i det längsta hålla skenet uppe inför EU-valet, men tiden rinner undan. Hans parti riskerar att få ett försumbart inflytande i Europaparlamentet, vilket innebär en gigantisk prestigeförlust för en statschef.

   Nej, fransmännen kommer inte att ge sig, för dem är ett avlägsnande av Macron en överlevnadsfråga. En generalstrejk kan föra landet till den punkt då militären väljer att ingripa och tillsätta en interimsregering. Man pratar om att landet inte klarar tre år till under Macrons styre. Ett avgörande blir allt mer nödvändigt i takt med att Macrons envishet och galenskap tilltar. Kanske faller han på att lockas till valfusk i maj? Globalismen är desperat.

   • Loa says:

    Då kunde de ju ha röstat på Marine le Pen, och inte denna uppkomling.
    Kanske läxan nu sitter bättre?
    Manuell röstning, inte i förväg samt minutiös uppsikt av internationella observatörer.
    Samma som vi behöver här.

 5. JohanW says:

  På andra sidan kanalen

 6. Mo says:

  På något sätt tycker jag det är positivt att Kina, Tyskland och Frankrike träffas och diskuterar hur man kan hjälpa Afrika i deras egen kontinent utan inblandning av USA och de Brittiska imperialisterna. Det finns ingen annan väg än att Afrika tar ansvar för sin egen utveckling även om några penningstinna amerikanska välgörare vill ta över och dirigera pengaflöden till sin fördel. Det vi sett av Macron är att han är ännu en av globalisternas lydiga undersåtar.Vi behöver ledare som sätter Europa främst för vem skall annars göra det ?

  • peterkrabbe says:

   Absolut, men Kinas växande inflytande i Afrika oroar främst Macron, som anser sig ha ”första tjing” på Afrika i kraft av sina tidigare kolonier. Han behöver Merkels hjälp för att hävda EU:s, som egentligen är Frankrikes. När USA genom Trump numera allt mer drar sig tillbaks internationellt uppstår ett hål som många vill fylla med sitt eget godis.
   Xi´s officiella syfte med Europabesöket är att bana väg för sitt projekt ”den nya sidenvägen”, att förbinda Kina med Europa genom landkommunikationer och hamnar för utökad handel. I förlängningen kan vi vänta oss ett avsevärt kinesiskt inflytande över all ekonomi i både Europa och Afrika. Allt fler industrier och verksamheter, särskilt i Frankrike köps upp av kinesiska intressen. Kineserna har fått smak på Europa. Man har också upptäckt det franska vinet och många vingårdar köps nu in – för riktad vinexport direkt till Kina!

 7. oysteinronnegmailcom says:

  Macron kommer aldrig att gå vinnande ur detta. Det vi kan vänta oss är viss ompositionering och konsolidering av Gula Västarna.

  När man har retat upp en Fransman gör man bäst i att ligga lågt, vilket Macron inte gör.

  Dessutom är Fransmännen mäkta stolta över sin revolutionära historia, så detta kommer inte att rinna ut i sanden.

 8. Ja, det är bara med våld eller hot om våld, böter och fängelse som eliten kan styra oss.
  Demokrati? Snarare Kleptokrati – Roffarmentalitet. Eliten skor sig.
  Demokrati? Det har inte folket med sig utan genomdriver förslag ändå, helt emot folkets vilja.

  Massinvandring. Folket i Europa har aldrig blivit tillfrågade om vad de tycker.
  Global Compact skrevs på i tysthet. Inte mycket info i media om vad Global Compact innebär.
  Dessutom under en Expeditionsregering som inte har mandat att ta så stora beslut.
  Inte undra på att politikerföraktet växer.

  Tack Krabbe för din rapport om Frankrike, jag hinner / kan inte sätta mig in i allt. Tur att den här bloggen finns. Jag ser ALDRIG på MSM dvs SVT eller TV4 – jag har inte ens en TV.

  • ceskyraj says:

   Utan Tv ska staten tvinga dig att betala licens. Sådant görs i diktaturer. Hur mycket tål folket? I Sverige finns också gula västar. Nästa demonstration är på Medborgarplatsen nästa söndag kl 15. Vi ni alla som bryr er om Sverige.

 9. peterkrabbe says:

  Enligt franska opinionsundersökningar är ställningen dött lopp mellan Macron och Le Pen, 23% vardera. Melenchons socialister får 8%. Med tanke på att Macron har egen majoritet i Nationalförsamlingen är fallet påtagligt för att gälla bara två år.
  KD och M:s val att försöka utesluta Orbans parti Fidesz ur gruppen EPP är svårt att förstå mot bakgrund av att Fidesz kommer att tillhöra vinnarna och övriga förlorarna. Vill man vara del av en stark grupp bör man tiga still. Den största gruppen efter valet kommer inte att vara EPP längre.

 10. Elisabeth says:

  https://taibbi.substack.com/p/russiagate-is-wmd-times-a-million
  Mueller avslutade nyss sin utredning om Trumps ryska förbindelser. Det blir inga indictments, bevisning saknas. Detta är stort. Megastort. Trump kallar det en ”illegal takedown that failed”. Han säger också, med glimten i ögat, jag trodde aldrig jag skulle se dagen då Demokraterna var uppenbart upprörda över att USAs president INTE var i maskopi med ryssarna. Demokraternas/neocons palatskupp misslyckades, det är också en enorm presigeförlust för deras hejdukar, Mainstreammedia. Deras redan solkade trovärdighet åker ner i källaren. CNN borde läggas ner. Jag läser lite magsura rubriker i svensk media, SvD, DI och Sydsvenskan, ungefär, Trump varken frias eller fälls. Man försöker bagatellisera denna politiska jordbävning. Svensk media använder ju gärna ”ryska vapnet” i attackerna mot SD. Jag hoppas att Trump nu ger sig på sina fiender med stor kraft. Jag tror att många, som egentligen inte är Trumpsters, är så upprörda över Demokraternas knep och maktmissbruk att man kommer att rösta Trump. Trumps omval ser alltmer troligt ut. I länkad artikel beskriver man Russiagate som WMD som man försökte greppa makten med. Men precis som den ödesdigra gången i Irak visade det sig inte ha någon substans. Och denna gången avbröts operationen i tid. Världen borde vara tacksam..

 11. Lassekniven says:

  OFF TOPIC

  Ty Bollinger erbjuder 7 fria föreläsningar om hur cancer behandlas i 7 olika Österländer (Asien).
  Gå in på hemsidan; The truth about cancer.
  Ta till er denna länk också: https://www.youtube.com/watch?v=A8w5VWq2XJM
  med Robert Verkeerk. Helt fantastisk.
  Jag är nu som gammal läkare helt övertygad om hur fel vården av de kroniska sjukdomarna bedrivs idag och hur mycket som fattas i utbildningen av läkarstudenter.
  En sak är akutsjukvård inklusive traumakirurgi där vi läkare i Sverige ligger i den absoluta världstoppen.
  När det gäller vård av kroniker har vi kanske 20 minuter per patient på mottagningen vilket långt ifrån räcker om man vill se hela människan-patienten på ett holistiskt sätt. Detta är inte läkarnas fel utan systemets. Hur skall man vända denna skuta?

 12. hllviken says:

  USA: Träskrensning

 13. Fiskargubben says:

  Valmyndigheten kommer med liknande varningar. Valfusket är känt på toppen och regeringen bör veta.

  ”Valsedlarna hotar hela demokratins trovärdighet”

  https://nyadagbladet.se/inrikes/valsedlarna-hotar-hela-demokratins-trovardighet/

 14. Mjölner says:

  Arga gubben säger sig ha undsluppit spritens vådor och klarat sig från missbruk med en hårsmån. Det finns kanske fler här på bloggen som klarat sig på samma sätt men håller tyst.

  Skrev i början på 2000-talet en krönika om tillståndet i det lilla landet högt uppe i Norden.
  Bland annat avhandlades problemet med spriten. Jag är här en figur som hjälper den Allsmäktige att kontrollera vad som händer i landet när denne är ute i galaxerna på tjänsteresa.

  Många av det lilla rikets stormän åker utomlands för att förlusta sig. Man har förstås inte sagt att man skall förlusta sig utan har kallat resorna studiebesök.
  Skattebetalarna skall givetvis stå för kostnaden. Efter Amsterdams glädjekvarter har de plötsligt tappat minnet och nekar hårdnackat att överhuvud taget varit på någon resa utomlands.
  När sedan grävande tidningsmurvel visar upp reseräkningen offentligt har minnet plötsligt återvänt. Vederbörande utlandsresenär har då gjort en s.k. PUDEL och bett sin chef om ursäkt
  men glömt bort skattebetalarna. Dom borde veta hut!

  Det lilla landet i norr lever stort på vapenaffärer. Man kursar trampminor, bössor, handgranater
  och andra rara leksaker till arabpojkarna med flera. En del inkomster skickas sedan tillbaka och
  kallas då bistånd. Detta medför att landets regering framstår som humanitära hjältar i FN och
  kan sträcka på sig vid de offentliga presskonferenserna.

  Efter en tid av lugn satte landets styresmän igång en kampanj mot supandet.
  I samma veva försökte statsministern (Persson) komma över Systembolagets spritförråd genom att ingå äktenskap med Systembolagets GD. Men det fungerade inte enligt planerna.

  Det är inte något nytt fenomen, alla regeringar har av och till bedrivit kampanjer mot än det ena
  och än det andra. Det är bara så att jag kan inte få detta att gå ihop logiskt. Staten säljer spriten dyrt och tjänar grova pengar på verksamheten.
  Om man nu tjänar miljoner på en verksamhet är det helt vansinnigt att driva kampanjer som går ut på att det är skadligt att dricka sprit. Det finns tusentals företag som säljer skadliga produkter
  men inte sjutton upplyser man kunderna om detta. Då sjunker försäljningen till en farligt låg
  nivå och företaget riskerar att gå i konkurs. Nu kommer man att göra detta i alla fall men ändå. Men i den styrande församlingen i landet i norr förekommer dessa vansinnigheter.
  Supandet måste stävjas. Vafalls! Man har väl aldrig hört på maken till dumhet.
  Hur kan man resonera så dj-la dumt, undrade många av det lilla landets medborgare. Men för säkerhets skuld fortsatte man supa som vanligt.
  När överheten märkte att gemene man ignorerade påbuden tog det hus i h-vete.
  Man tog läkarvetenskapen till hjälp för att skrämma skiten ur folk som söp, men inget hjälpte.
  Att alla som super borde veta hut är en självklarhet, men tänk vilket elände de styrande ställer
  till genom alla dessa förmaningar. Folket hamnar i en svår dilemma, skall man vara solidarisk
  och betala lite extra skatt då och då eller sluta supa.

  Trots styresmännens kamp mot droger och superi flödar sprit och narkotika in i landet.
  Styresmännen har nämligen inte tänkt på att det kan smugglas hej vilt över landets gränser.
  Man har i stället skurit ned på tullpersonal till båtnad för smuggel-bovarna.
  Det man kampanjade för, minskning av supandet och knarkandet har i stället ökat.
  Tack vare de styrandes dumhet att bygga en bro till Danmark kan bovarna färdas fritt
  fram och tillbaka över den obevakade bron. Vad sägs om detta! Jo, dom borde veta hut!

  • Arga gubben says:

   Ja, jag klarade mig, Mjölner. Jag såg folk supa ihjäl sig och tog varning. Barnen har aldrig behövt se ett barskåp och frestas.

   Några studenter knaprade piller redan på 50talet. Sen nådde knarket arbetarklassen. Journalisterna skrev att starka ekonomiska intressen sålde knark via underhuggare. Jag tror en av dem sade rent ut att knarket var oligarkdrivet.

   Tyska Waffen SS gav frontsoldaterna amfetaminer så att de orkade slåss i dagar. På kort tid brände de några livsår när de slogs med ständigt stånd. Det var nog där det började. Ukrainska armén tros också ha matat sina soldater med piller. De kunde ses gå långsamt och skrattandes över öppna fält medan deras kamrater föll en efter en. Soldaterna matas också med gratis vodka. Några lullade runt medan de sköt sönder en stad med tungt artilleri. Just de soldaterna fälldes snabbt av LPR eller DPR och vapnen tystnade.

   • AnnaF says:

    Och här testes brittiska soldaters ”prestationsförmåga” höga på LSD.

    • Arga gubben says:

     En viktig video, Anna. Det följande är från minnesbanken och jag har inte längre referenser. Sverige experimenterade också med LSD. Det var ju NATO som bestämde redan då. En missbrukare berättade att LSD gjorde honom kvinnlig och andra att de blev galna. Det kom också fram att Sverige var med och finansierade ett ”läkemedel” som gjorde fertila kvinnor infertila i tredje världen. Det gavs bara till kvinnor i rätt ålder. Vi visste inte att vi var under stöveln redan då. Vad görs idag i Europa? Varför går kvinnor runt med hundar istället för med barn och barnbarn som förr?

     Det är fullt möjligt att NATO ville testa en sorts narkotika i Ukraina. Ibland kan man undra om Pentagon lever på knark.

     En spade nämns i videon. Den var ibland soldaternas enda vapen på östfronten. En man i Waffen SS berättade att han och hans sovjetiska motståndare varken hade kläder mitt i vintern eller skjutvapen. Striden utkämpades med spadar och slutade när den tyske soldaten klöv sin motståndare från huvudet till långt ned i bålen. Den mannen var intellektuell, sade han när han kom hem. Han hade respekt för sin motståndare och så blir det ibland i krig.

  • Mo says:

   Mjölner, det verkar som svenska banker tvingats medverka i detta träsk för sin överlevnad, eller varifrån kommer pengarna som så generöst tvättas. Kanske vi helt enkelt har för många banker i lilla Sverige, vad tror du ?

   • Mjölner says:

    Det enda svar jag kan ge är att det finns alldeles för många socialdemokrater och alla är inblandade i Swedbanks affärer. Det är LO, HSB, Folksam m. fl. som är huvudägare.
    Swedbank är illröd helt igenom. Socialdemokratin förnekar sig inte vare sig i nutid eller historiskt. IB-affären, NATO-bluffen med neutralitet i fredstid, vilket är en omöjlighet.
    Nutid med senfärdigheten i terrorlagstiftning, rädsla att förarga den muslimska valboskapen.
    Och nu Swedbank. Garderoberna är fulla med lik som nu börjar lukta.
    Ekonomiska brott, bedrägerier, prostitution, narkotika och svartspel inbringar stora summor
    som måste tvättas. Jag tror att de flesta bankerna deltar mer eller mindre i denna fest.

    Sen finns det en drös politiker och NWO-lakejer som erhåller betalningar av Soros för att upprätthålla lobbyverksamheten för NWO. Dessa politiker och NWO-lakejer anlitar förmodligen andra banker, inte bara svenska. Undras vad Löfven skulle säga om SE-banken
    skulle avslöjas som penningtvättare? Det skulle nog bli annat än bara oacceptabelt.
    Svenskarna har lånat upp över där mössan skulle sitta, eller över skrorsten de som
    bor i hus eller bostadsrätt. Den som står i skuld är inte fri, var det någon sosse som sa.
    Det går inte att leva och konsumera med lån. Förr eller senare spricker bubblan.
    Företag som erbjuder lån, nästan utan någon kreditkontroll, växer upp som svampar.
    Det är bara figurer som Reinfeldt och likställda som lever bekymmerslöst i detta landet.

 15. Nu har vi en whistleblower gällande NZ-eventet. En riktig insider! (Sista timmen)
  Långt 3 h – men oerhört bra. Om NZ-eventet + Fetzer berättar att han nu dras inför rätta – och han ser fram emot det!

  Michael Decon ”End Of Days” 156 with Jim Fetzer
  https://153news.net/watch_video.php?v=HHRRYOB8586X

  ……
  Bästa analysen av skjutningen som jag har sett. Ex US Marine gör en breakdown.
  THE VERIFY – https://153news.net/watch_video.php?v=KRAYO4Y2O8SB
  ……

  Det här tror jag är den bästa intervju jag hört med Ole Dammegård.
  Resolving Reality – Assassinations, Mass-Shootings, and False-Flag Terrorism Ole Dammegard
  Published on Mar 22, 2019. https://153news.net/watch_video.php?v=NB88D9MG3DK2

 16. Ta tillbaka makten – Sverige ut ur EU!
  https://utur.eu/

  Tio anledningar att lämna EU
  https://utur.eu/artiklar/tio-anledningar/

  • Arga gubben says:

   Det är mycket som avslöjas nu och det är vad Lars Enarson ber om ska ske. Vi är under en förfärlig stövel. AfS behövs som en blåslampa på SD. Se intervjun med den jag tror är danska katolska Iben Thranholm, en präktig kvinna.

   Ser ni hur eliten faller? Hur den oroar sig? Inga pengar? Ingen pension? Inga pengar till barn och barnbarn på folkets bekostnad?

 17. hllviken says:

  Modiga Gemma O´Doherty kämpar för ett Gott Samhälle och hon vet var problemen finns!

 18. För de som vill veta mer om NZ-eventet…
  Ett riktigt lyssnarvärt radioprogram. Har ni tid lyssna. 2 h 30 min.
  The Vinny Eastwood Show – Christchurch EXPOSED guest Ole Dammegard
  https://153news.net/watch_video.php?v=BKD9X88HNK82

  Censored in Australia (4 min)
  https://153news.net/watch_video.php?v=65S9ONNA2XX3

  JIM FETZER ”The Raw Deal” (3-27-19) (1 h 50 min)
  https://153news.net/watch_video.php?v=D1Y7X9KX7KWB

 19. Arga gubben says:

  Andligen är vi i Europa i Babylon. Där byggdes torn av masons (ursäkta Lasse) och builders som i Bryssel idag. Swedenborg säger att några märkliga människor i den andliga världen började bygga när de kom dit och gjorde allt galet. De var nämligen inte riktigt kloka.

  By the Rivers of Babylon ( with lyrics)

  • Lassekniven says:

   Inga problem Fiskargubben.
   När det gäller det svenska och skandinaviska frimureriet kan jag gå ed på att jag aldrig någonsin sett någon skrift, tal, symbol eller rit som leder tankarna till satanism eller lucifer. Hade jag sett något sådant eller ens en antydning hade jag gått ur för länge sedan, beroende på att jag tror på den ende sanne Guden och Jesus Kristus. Numera är jag inte längre särskilt aktiv på grund av sjukdom.
   Vi är kristna och villkoret för att bli medlem är att du är kristen. Mosaiker eller muslimer eller andra religioner äger icke tillträde vilket de gör exempelvis till det franska engelska eller amerikanska frimureriet. Däremot är kristna judar eller araber välkomna.
   Jag har lärt en hel del från denna blogg och egna studier om framför allt det anglo-saxiska frimureriet och funnit många skumma saker. Det är ljusårs skillnad mot det svenska.
   Till sist: det första vi lovar vid receptionen till första graden är att följa Sveriges Rikes Lag (sic!).
   Vidare talar vi frimurare aldrig om politik eller pengar.
   Denna kommentar som en liten upplysning.

 20. hllviken says:

  ll

 21. Mjölner says:

  I bankdebattens skugga

  Internationell folkrätt.
  Vem är bov och vem är oskyldig när det gäller Krims historia. Läs och försök bilda en egen uppfattning ur nedanstående beskrivning hur gamla fördrag och folkrätten hanterats.

  Krims historia och tyska politikers falska påståenden

  Den 15 juni utvidgade den amerikanska senaten återigen sanktionerna mot Ryssland. Trots de tyska politikernas och medias hysteri, som för ett halvt år gav intrycket att de aldrig trodde på det amerikanska systemet och trodde att en enda, inte särskilt kunskapsbelastad president kunde vara det land som i århundraden varit en symbol för frihet.

  Faktum är att det amerikanska systemet fortsätter att arbeta för att upprätthålla principerna om demokrati och grundläggande lagar som har funnits sedan slutet av andra världskriget. Reaktionen från tyska politiker såg konstig ut genom det här meddelandet: Den tyska utrikesministern Sigmar Gabriel, som hävdade att “Europas energiförsörjning är en fråga för Europa, och inte Förenta staterna”, var särskilt kritisk.

  Europas energiförsörjning

  Den europeiska energiförsörjningen, som den tyska utrikesministern talar om, innebär i detta sammanhang handel med en diktatur som den fascistiska Kremlregimen i Ryssland. Medan man lämnar etiska frågor åt sidan är Nordstream-2 inget annat än att medvetet driva Europa till totalt beroende av Ryssland. Av alla, har Ukraina lärt sig vad gas- och energiutpressning betyder. Och Kiev har lyckats bryta sig bort från denna farliga situation. Under tre år är Ukraina helt oberoende av Ryssland. Varför Tyskland försöker sätta sig i samma situation som Ukraina tidigare var är en fråga för tyska näringsidkare och dess politiker.

  ADF-partiet och Rysslands brott

  Men det upphör inte med detta. Ett tyskt parti, som motsätter sig Amerika men blundar för Rysslands brott, är AFD. Under sin senaste kongress visade partiet inte bara en fullständig brist på empati för Krims lidande, utan också fullständig avsaknad av minsta förståelse för internationell rätt. Detta parti saknar också alla former av grundläggande kunskaper i historia. Enligt den tyska tidningen Die Welt hävdar dess toppkandidat Alexander Gauland att “sanktioner alltid är politiskt fel och inte kommer att returnera ett uns av Krim. Denna halvö var en gång ett gammalt rusiskt område, och kan därigenom inte återbördas till Ukraina”.

  Bortsett från detta bör det sägas att sanktionerna mot Ryssland redan har gett effekt, vilket lätt kan bekräftas utifrån ekonomisk statistik och rapporter från ryska medier. Det är emellertid inte klart hur den ovannämnda “toppkandidaten” fick en uppfattning om Krim som “ett gammalt rusiskt område” och varför halvön “inte kan returneras till Ukraina”?

  Den ryska historikern Andrei Zubov

  Utan att vara historiker är det möjligt att citera ett utdrag ur en artikel med titeln “Vårt Krim?” av den ryska historikern Andrei Zubov, som publicerades 2014 i den ryska tidningen Vedomosti:

  I antiken och medeltiden dominerade många olika stater Krimhalvön med många olika människor. Ryssland fanns inte vid den tiden och det fanns endast få ryssar och slaver. Furstendömet Tmutarakan, styrt av rurikiderna, existerade på 1100-talet i Taman (Kuban). De hade förmodligen en del av östra Krim och var i ett slags ett lydstatsberoende av Konstantinopel. En djupare studie av antiken talar snarare för Kievs rätt till Krim än Moskvas. Vid den tiden existerade inte Moskva alls. Kiev var “alla ryska städers moder”, exakt där Ruriks tron var.

  Krims historia

  Därefter dominerades bysantinerna, mongolerna och den gyllene horden halvön. Krims sydkust vände sig från Konstantinopel till Genua under andra hälften av 1200-talet. Genueser grundade också furstendömet Theodoro. Sommaren 1475 erövrade det osmanska riket Krim. Från halvöns stäppområden och Priatsovye höll det ottomanska khanatet Krim som en vasallstat. De tog besittning över sydkusten. Krims befolkning var brokig på den tiden. Det fanns fortfarande många greker, italienare, armenier, karaiter (karéer) och slaver. Stäppbefolkningen var mestadels av mongolisk härkomst. Bergs- och havsbefolkningen var europeisk. Krimtatariska blev gradvis det gemensamma språket för gemensam kommunikation. Muslimer, kristna från olika inriktningar och judar bodde sida vid sida på halvön. Men det här underbara landet var aldrig ryskt, inte förrän i april 1783.

  Det ryska imperiet

  I april 1783 blev Krim anslutet till det ryska imperiet. Krimkhanatets styre var grymt. Krims infödda befolkning krympte till en femtedel på grund av emigration till monoteistisk Turkiet och grymheter av de nya myndigheterna i slutet av det 18:e århundradet. Krims kristna överfördes av fursten Potemkin till norra Pritchernomorye, en stäpp norr om Svarta havet. Så hade han förstått skyddet av Krims monoteister, som Ryssland beviljades efter freden i Küçük Kaynarca 1774.

  Katarina och Alexander II

  Många av dem konverterade till islam för att undvika utvisning. Det ryska styret på Krim var inte någon välsignelse för ursprungsbefolkningen. Muslimerna förlorade sitt vatten- och markägande som nu hade givits till den ryska adeln eller staten. Jordägare gjorde det inhemska folket till brukare. Under 100 års ryskt styre, från Katarina II till Alexander II, lämnade cirka 900 000 muslimer Krim. På deras plats kom kristna från det osmanska riket, greker, bulgarer och armenier. Kolonialister kom från Ryssland, Tyskland och Österrike. Herrarna ersatte övergivna områden med ukrainska och bulgariska bönder. På Krim var den tatariska befolkningen 87,6% år 1795, 35,6% 1897, 25% 1925 och 19,4% 1939.

  Imperiet inkluderade inte bara Rysslands nuvarande territorium, utan också en stor del av Ukraina, Vitryssland, Kazakstan, Kaukasus, Baltikum. Även en del av Polen och Finland tillhörde imperiet. Och alla folk odlade jorden med svett och tårar. Många ukrainare, vitryssar, georgier, baltiska tyskar, polacker deltog i Krimkriget 1853–1856 på den ryska sidan. Det ryska imperiet var ett mångfacetterat land, och dagens Ryssland kan knappast ha anspråk på något territorium bara för att det var en del av Romanov-riket. Bolsjevikerna avskaffade det ryska imperiet och grundade en ny stat med arbetare och bönder. De delade området i flera formellt oberoende stater, förenade i Sovjetunionen.

  Sovjetunionen

  De gränser som fastställdes under Sovjetunionen bekräftades efter dess upplösning. Detta genom internationella fördrag och proklamationen, bland annat genom Rysslands egna självständighetsförklaring. Enligt Belavezjaavtalet, som har erkänts över hela världen, och Rysslands stora fördrag med Ukraina år 1997, fastställdes gränserna och Krim förblev ukrainskt. Det ryska imperiet och det ottomanska riket var två helt skilda världar. Det osmanska riket styrde Krim i tre århundraden, och Ryssland bara under 134 år. Den ryska sovjetrepubliken, vars efterträdare idag är Ryssland, styrde Krim från 1920 till 1954, endast i 34 år. Och den ukrainska sovjetrepubliken och dagens Ukraina, i 60 år, från 1954 till 2014.

  Krims rättsliga situation

  Om den rättsliga situationen kring Krim och de många fördragen som borde garantera Ukrainas territoriella integritet, där Ryssland alltid fungerar som undertecknare, har Ryssland brutit mot följande internationella fördrag när Krim annekterades i mars 2014: Slutakten från Helsingfors – OSSE. Artikel 5 i avtalet om upprättandet av CIS (1991). Punkt 2 i Budapestavtalet om säkerhetsgarantier om Ukrainas anslutning till icke-spridningsfördraget (1994). Artikel 2 i fördraget om vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryssland (1997). Fördraget om den ukrainska och ryska statsgränsen (2003).

  Tyska politiker verkar ofta omfamna rysk propaganda utan att kunna hantera ämnet. Så sent som i mars 2017 besökte företrädare för Vänsterpartiet och CDU ockuperade Krim och kränkte ukrainsk lag. En av dem, Willy Wimmer, har nu ett femårigt förbud mot inresa till Ukraina.
  Rysk propaganda

  Tyska journalister, som i sina artiklar hävdar att Krim skänktes till ukrainska SSR av ryska SSR 1954, vill visa att de är duktiga. Detta är emellertid också en efterapning av rysk propaganda. Till exempel överfördes områdena i östra Donbass och Taganrog, som tillhörde ukrainska SSR, till ryska SSR 1925. I gengäld förväntades det ukrainska ledarskapet få området runt Belgorod och östra Sloboda-Ukraina, som var befolkade med ukrainare.

  Men deras hopp om ett rättvist utbyte var förgäves. Krim var fullständigt ett ödelagt område efter 1941–1944-deporteringarna ursprungsbefolkningen, ända fram till 1954 då ukrainska SSR “tilldelades” Krim. Under alla omständigheter kan detta tidsfördröjda utbyte inte beskrivas som en “gåva”.

  Internationell rätt

  När vi börjar ignorera och tvivla på fördrag och internationella lagar som gäller sedan slutet av andra världskriget kanske man undra vad detta kommer att leda till? Kommer Tyskland att organisera en folkomröstning i Königsberg imorgon? I motsats till påståenden om “ett ryskt Krim” är Königsberg tyskt område. Ska vi verkligen ta det här farliga steget, eller borde vi stödja dem som fortfarande vill behålla internationell rätt och grundläggande principer?

  Av Irina Schlegel.

  InformNapalm på TwitterDetta material är särskilt framtaget för InformNapalm och får återges enligt Creative Commons (CC-BY).

  Vid all återgivning skall källan anges med länk till materialet. Vi uppmuntrar våra läsare att aktivt dela våra publikationer på sociala nätverk. Den breda allmänhetens kännedom är avgörande för att förstå krigets verklighet.
  Language (Språk)
  Svenska (SV)
  © 2014-2015. «InformNapalm». All Rights Reserved.

  • Arga gubben says:

   Inform napalm är bland det värsta vi har tillsammans med dementa censur.net. Familjen Chalupa från Nordamerika har stort inflytande där. Hitlerismen i ukrainsk konstig version frodas.

  • Lassekniven says:

   Mjölner, ett lysande kommentatorsinlägg, vad jag har lärt mig mycket.

  • Arga gubben says:

   Jag skrev ett inlägg om den ukrainska napalmen, men nätmonstret, inte Peter, åt upp det. Jag nämnde namn och finansiärer. Ukrainsk media är häftigt influerad. Giftet sprids också på engelska.

   Ukraina snodde rysk gas i flera år. I Budapest skrevs ett memorandum som inte ens USA har ratifierat. Sanktionerna var det bästa som hänt Ryssland, eftersom hela ekonomin har lagts om, men det är sant att folket inte ser frukterna ännu.

   Krim har mångkulturella rötter precis som Ryssland och Ukraina, men folket anser sig vara ryskt.

   Om du frågar ukrainska extremister så säger de att de har civiliserat hela Europa och vill ha betalt för det. Deras språk kommer från Venus och deras civilisation är 50.000 år gammal. Så står det i några läroböcker, jag skojar inte. Krimtatarerna har under ryskt styre fått viktiga rättigheter. Deras markanspråk och språk har lagskydd och så var det inte när Kiev styrde. Krim överlämnades 1954 till Ukraina på mycket lösa grunder. Krimborna har flera gånger röstat för självständighet, men det ignorerades. Halvön var bara en kassako precis som Donbass.

   Jag gnäller på Neveus, Laurén och Winiarski, som alla mestadels snackar strunt, men napalmen är värst. Den blandar sanning och lögn på känt propagandamanér.

 22. hllviken says:

  Skönt att lyssna på:

 23. Arga gubben says:

  Det här kvinnan vill bli Ukrainas president i dag. Hon, den rika gasdrottningen, deklarerar bara för några små fastigheter. Hon utmanas av en oligark och en komiker. Alla tre tillhör samma klan. Hon talade bara ryska när hon växte upp och sedan lärde hon sig det artificiella ukrainska språket. Det är bara ungefär hundra år gammalt och skapades av en ryssvän. Han slog ihop några dialekter och skrev en grammatik. Som perserna skrev den arabiska grammatiken och som nynorsk skapades.

  Тимошенко танцует с Басковым 2009

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: