Mot ett nytt år…

Bryssel

Så närmar vi oss då julhelgen, fortfarande utan regering och kanske är det på sätt och vis skönt att hjulen har slutat snurra. Med en budget antagen som är signerad M + KD finns ändå en kortfristig trygghet och garanti mot större överraskningar. Kanske borde den tillfälliga statsministern Löfvén mot den bakgrunden ha den goda smaken att överlämna den temporära makten till den som nu istället ansvarar för rikets ekonomi?

Men Löfvén far omkring som en iller och frotterar sig med sina internationella kontakter och inser inte att alla småler mot denne pajas, som har uppenbart svårt för att inse att förskalven redan har börjat som slutligen kommer att få golvet att rämna under hans socialism. Gula västarna i Frankrike vänder upp och ner på Paris och hotar med att störta Macron, som i vanlig ordning vägrar att tala med det förargliga FOLKET, det är under hans värdighet – je suis le President de la Republique! En ignorans som han delar med Löfvén och resten av de globalistfrälsta statscheferna i ett ruttnande EU. I Ungern firar man en gammeldags jul och har det mysigt. I väst jagar man terrorister, symbolerna för den nya mångkulturen. I Bryssel kan vi se vårt kulturarv gnistra i juleljusen, men hur länge till?

Låt oss ändå glömma världspolitikens dilemman för att under ett par veckor fira vår egen jul, kanske singlar snöflingorna ner över landet. Ta hand om varandra och hoppas på ett nytt år som leder till något bättre – hopp och kärlek är det stående budskapet från alla mina medarbetare på denna blogg. Jag kommer själv att fira att bloggen innan julafton passerar en miljon läsningar, jag tackar därför alla min medarbetare och kommentatorer som genom sina länkar och bidrag har gjort bloggen läsvärd för många.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag därför er alla och på återseende under år 2019!

Peter Krabbe

Bilden: Grand Place, Bryssel

268 Responses to Mot ett nytt år…

 1. Suavalle says:

  I Bibeln står det om vilddjuret:

  ”Det fick rätt att strida mot de heliga och besegra dem, och det fick makt över alla stammar och länder och språk och folk.”
  (Uppenbarelseboken 13:7)

 2. Sture says:

  @ Suavalle,
  jag tycker att du drar för långtgående slutsatser av alla dessa tecken. Jag håller med om att en hel del är bestickande. Men ta t. ex. den här nollan som man formar med tumme och pekfinger den använder väldigt många människor när de vill säga ”toppen” eller ”perfekt” eller något liknande. Jag har själv använt detta tecken åtskilliga gånger på detta sätt utan att på något sätt tro mig vara påverkad av ”mind control”. Det är klart att detta för vissa hemliga sekter skulle kunna beteckna något specifikt hemligt men också för åtskilliga människor något helt harmlöst.

  Bestickande är också att Jared Kushner fått gigantiska lån av Saudiarabien för köp av byggnadskomplex på 5:te Avenyen, som sedan bildar bas för fortsatt fastighetsexpansion. Att detta byggnadskomplex sedan fått adressen 666 5th Avenue gör ju inte saken bättre. Men den som levt i USA vet att gatunumreringen där inte alls är jämn som i Europa, utan att man inom varje block kan välja det nummer man vill. Och varför då kalla sin fastighet 663 5th Avenue eller 667 5th Avenue när man kan kalla den 666 5th Avenue? Det behöver inte betyda att man provokativt demonstrerar att man är ”the beast” – man har kanske inte alls läst Johannes Uppenbarelse eftersom man inte tror på de kristnas berättelser. Eller man kanske provokativt demonstrerar att man inte tror på dem.

  • Mo says:

   Sture, bestickande eller kanske man skall fråga sig vilken politisk beroendeställning det innebär när svärsonen till USAs president för sin affärsverksamhet har gigantiska krediter utställda av Saudi !

   • Sture says:

    @ Mo,
    jag kan inte sträcka mig längre än till att säga att det är ”bestickande” för jag vet inte vad det innebär. Lån är ju till för att betalas tillbaka – och kanske kan man som framgångsrik affärsman betala tillbaka även gigantiska lån om man får verksamheten att gå runt med råge. Om den inte gör det kan man kanske gå i personlig konkurs. Och i så fall kanske det är bra om barnens morfar är mycket rik – jag menar att kartastrofen behöver ju inte bli lika stor som om man bara hade utfattiga släktingar.
    Man kan naturligtvis tänka sig det motsatta scenariot – att Donald Trump offrar det egna folkets intressen om dessa kommer i motsättning till svärsonens beroende av de rika saudierna. Visst.
    Men jag vet faktiskt inte – och jag förutsätter inte att det sista scenariot är det som kommer att gälla.

  • Suavalle says:

   Sture, jag är försiktig med att dra slutsatser. Det är enormt svårt att överblicka var Trump och hans närmaste står. Kanske kämpar de mot de globalistiska krafterna men inifrån…

   Hur det än förhåller sig med detta, så är det viktiga att vi förlitar oss på Jesu Kristi Rike med välsignelse för oss alla som vill leva enligt hans vilja.

 3. Arga gubben says:

  Det verkar som om FN är på väg att stödja Israel. Vad har Netanyahu fått veta? Handlar det om templet?

  3rd temple news; and some of Prime minister Benjamin Netanyahu

 4. Suavalle says:

  RFID – AI…

  • Arga gubben says:

   Suavalle, min vän, tack för videon, men låt mig tillägga några saker.

   Det jag vet säkert är att Rom har friat till Islam i minst 40 år och det vet jag tack vare ett samtal med en katolsk präst. Han ville inte att Islam skulle kritiseras, eftersom han just hade fått en påvlig bulla om saken.

   Skotten mellan religionerna är vattentäta. Det går inte att samla ihop dem alla och tro att det fungerar. Vi kan gå från en religion till en annan, svårt som det är, men det är förbjudet att blanda. Våra svenska kyrkor har förlorat stort på samtalen med Rom.

   Fransiskus ser ut att kunna skapa en interreligiös rörelse ledd av Rom, men det är ett fåfängligt arbete och kommer inte att tillåtas. Det är helt klart att han som jesuit har en chef, eftersom han har lovat lyda. Jesuitledaren håller sig i bakgrunden och vill inte synas. Vad är det för herre? Fransiskus tog sitt namn efter grundaren, inte efter Fransiskus av Assissi, anser jag. Han är sannolikt Peter the Roman.

   Swedenborg säger att alla våra tankar inte är våra egna. Vi påverkas av gott och ont i den andliga världen och har rätt att välja våra tankar. Den där tanken är inte min, dra iväg! Han tar som exempel en korrumperad ande som satts att korrumpera en inflytelserik katolik och lyckats bra (han berömmer annars vanliga katoliker mer än protestanter för kärleksverken och det gör jag också, jag hade fantastiska andliga upplevelser i Rom, Herren bor också där bland de små). Om vi tänker fel, så leds vi vidare på den farliga vägen och om vi tänker rätt så får vi mer gott och kommer rätt. För mig var det en befrielse att inte behöva döma mig själv för dumma tankar. De är ju inte mina. Kampen är inte klar, men den har varit framgångsrik. Dra iväg, du onde! Den herrn tål inte att man skrattar åt honom och han drar iväg. Med svansen mellan benen. Rom har sökt politisk makt i minst tusen år och samlat på sig ett farligt tankegods.

   Uppryckandet, the Rapture, är en ganska ny lära och jag tror inte på den. Några kristna tror att de ska slippa eländet, men de lever ju mitt i det. Jag har aldrig hört Swedenborg nämna denna lära, men å andra sidan var han kryptisk om Herrens stora dag och en del av det som skulle föregå den.

   När det gäller att ha märket för att kunna köpa och sälja, så tolkar jag det som att kunna verka andligt (kommer ej från Swedenborg). Där är vi redan delvis, om jag har rätt. Jag kan bara tala som jag har förstånd till och vet inte allt, så tänk själva. Redan idag har staten full kontroll över vad jag köper och vad jag gör.

   666 står för guldets välde och behöver nödvändigtvis inte vara en person, men kanske. Vi lider redan under guldet (spekulation, utsugning och kontroll av hela nationer). Det är känt att Rom har samlat på sig massor av guld, dvs pengar och kontrollmöjligheter och påven frotterar sig med Internetföretag, som utövar kontroll.

   Ett eller flera blixtnedslag drabbade Vatikanen och så skedde också i Hitlers sommarställe när han attackerade Sovjetunionen. Bormann dolde saken.

   Jag tackar Herren varje dag, varje dag, för att du mår bättre, Suavalle. Herren har också gjort skillnad i mitt liv tack vare någons böner, som du vet.

   • Suavalle says:

    Min vän Fiskargubben, jag är oändligt tacksam för att du bett för mig. Vi människor är utelämnade till det onda styre som råder nu. Men en rättfärdig människas bön blir hörd.

    Jag glädjer mig med hela mitt hjärta att du också är med oss och mår bättre.

    När det gäller globalisternas strävan att skapa en religion tror jag att Bahá’í kommer att spela en viktig roll. Mycket tyder på att Israel är tänkt att bli ett centrum för religion och rättsutövning.

    Den jesuitiske påven Franciskus har kommit långt redan i dessa strävanden.

  • Mo says:

   Suavelle, dina inslag om Katolska kyrkan och jesuiterna är väldigt viktiga inte minst för alla själar som fallit offer inkvisitionens tortyr och brinnande häxbål och små pojkars lidande under mångåriga övergrepp från präster. Och ändå lyckas denna kyrka övertyga en stor del av världens befolkning om sitt kärleksbudskap.

   • Suavalle says:

    Ja, Mo, vi arbetar här tillsammans med att avslöja dolda maktfaktorer, hyckleri och falskhet, manipulativa krafter och vi söker det som är sant, äkta och gott.

    Vårt arbete är oerhört viktigt.

   • Sture says:

    @ Mo,
    det är inget fel på kärleksbudskapet. Det felaktiga sker när man med täckmantel av det goda gör det onda. Men så är det väl alltid. När man gör det onda så kan man inte gå ut och proklamera att nu gör vi det onda utan måste säga att man arbetar för det goda.

    I Jakob Lorbermanuskriptet ”The Great Gospel of John” frågar lärljungarna en gång Jesus vilket som är det värsta brottet en människa kan begå. Jesus svarar: ”besudlingen av småpojkar” – därför att detta förstör hela deras liv och förföljer dem hela livet. Titta då på katolska prästerskapet som förljuget låtsas att de avstår från sex och lever i celibat men sedan visar sig ägna sig åt våldtäkt av små kor-gossar. Och hur har den katolska kyrkan handskats med detta ? De har ”förlåtit dem”. Skenhelighet är bara förnamnet.

 5. Arga gubben says:

  Vi firar Herrens födelse i denna juletid och undrar vad det nya året ska ge oss. Alla Bibelcitat är från minnet och kanske inte ordagranna.

  Jag hör att Sanhedrin har 70 medlemmar och att representanter för 70 nationer bjöds in till invigningen av altaret. Ett eller flera brännoffer ägde rum.

  Fikonträdet är en symbol för Israel. När det blommar ska vi lyfta upp våra huvuden, ty då nalkas vår förlossning. Herren förde det förskingrade folket tillbaka till det heliga landet, så tolkas profetian. Ännu en möjlighet är att kristendomen kommer stort till Israel. Vi vet att Zahk utmanade hela Sanhedrin när han blev kristen. Herren gjorde ett stort nedslag. Sid Roth, en kristen jude, har ett populärt TV program. Han säger att israelerna inte lyssnar på andra kristna, men honom lyssnar de på. Sid koncentrerar sig på tecken och under och sådana finns det många i vår tid. Det är i denna juletid när vi firar Herrens födelse i Bethlehem tankarna går till det här. Vi har hittills talat om negativa saker, men det finns hopp.

  Där åteln är, där ska örnarna samlas. Jägarna lägger ut en åtel, en död kropp, för att locka byte. Flera länder har örnen som symbol, t.ex. Tyskland, Ryssland och USA. Alla har sysselsatt sig med Israel på olika sätt. Många kristna tror ju att Israel, som inte längre är Kristi kropp, lockar örnarna till strid. Det är det vi har tänkt på.

  Jag vill skriva några ord om vetenskap coh religion. Adam åt av kunskapens träd på gott och ont och tvingades lämna lustgården. Han levde i flera hundra år. Hur ska vi tolka det? Swedenborg säger att den första församlingen kallades människa. Adam kan ha varit en uppenbarare och det var uppenbarelsen som levde länge. En församling föds, mognar och dör. De första kristna var andliga och sedan kom klostren och i förlängningen universiteten. Kunskap på gott och ont som idag. Swedenborg räknar fem församlingar, om jag minns rätt. Den kristendom vi känner idag, Kristi kropp, behöver också förnyas och omskapas så att den kommer till liv. Det handlar inte bara om Israel.

 6. Sture says:

  Detta är en väldigt intressant utläggning om utvecklingen i USA av en evangelisk predikant. Den börjar lite trevande om Trump och en gissning (ingen profetia) om utvecklingen i det Demokratiska partiet efter mellanårsvalet 2018. Den övergår sedan att tala om ”demoner” i den evangeliska kyrkan och hur dessa ”demoner” behärskar många kristna människors tänkande, dvs. politisk korrekthet. Utläggningen blir efterhand allt intressantare och han är betydligt mera insatt och intelligentare än vad det tycks från början. Det visar sig sedan att han har nära kontakter med folk runtomkring Trump, Ben Shapiro, Candace Owens m. fl. och skall hålla en stor predikan för dem alla inom en snar framtid. Så han är väl värd att lyssna på till slutet.

  • Arga gubben says:

   Han talar sanning. Det han säger om demonen är viktigt. Så kan det vara i flera församlingar. Det skulle förklara deras arma tillstånd. Förkunnelsen har förvandlats till dans, sång och lek i Sverige. Missionshusen stängs och kyrkor blir moskéer. Det snackas politik. Den som söker Herren har svårt att hitta Honom och det våndas jag över varje dag. Detta händer efter våra fantastiska frikyrkliga väckelser och alla nådegåvor. Namnet Swedenborg betyder ungefär Sveriges värn, men var är hans ”soldater”?

   • mats says:

    Ja det ser ofta inte så bra ut i våra församlingar, inget skarpt budskap utan det handlar mera om att stryka alla medhårs. Han nämner pastor Rodney Brown en av de som lagt hand o bett för Trump. Brown var faktiskt i Sverige bara för en dryg månad sedan på något som liknade ett klassiskt väckelsemöte.
    Det är ok att ta verser ur sitt sammanhang och applicera på annat. Dock tror jag Jesaja där runt kapitel 40-44 handlar om det traditionella Israel. Den lilla ynkliga Svenssonjuden har nu åter ett land, en stark arme och en öken som blomstrar. Sedan blir det som i Sakaria att de tills sist kommer att gråta o sörja över Jesus som de genomborrat

 7. Arga gubben says:

  En märklig profetia inför vår tid och framtiden.

  Vittnesbörd & Uppenbarelser – Kvinnans profetia till E Minos – 1968

  http://elvorochjanne.se/old-web/vittnesbord-uppenbarelser/Kvinnansprofetia_E-Minos.html

  Lyssna på profetian på norska (i Sverige talar han halvnorska) från ungefär fem minuter t.om. 25, eller längre, han har mer att säga, t.ex. om invandringen. Emmanuel Minos lever inte längre. Han tvekade att berätta om profetian och Herren talade strängt med honom. Konflikten börjar på ett oväntat ställe och växer sedan. Han berättar också om en profetia från 1937 om olja i Norge och en om aborterna. Fikonträdet, Israel, och alla träd ska blomma, dvs. vi också. Vi har svårt med invandringen, men ingen ska behandlas illa.

  Emmanuel Minos – Jesu Gjenkomst og 3 verdenskrig

 8. Sabine says:

  NWO går framåt som planerat…
  Titta här: en insiktsfull analys till demonstrationerna i Frankrike.
  Se särskilt andra halvan.
  God fortsättning!

  • hllviken says:

   Helt klart att globalisterna kapat folkets proteströrelse.

   • Mo says:

    Det är svårt att veta vem som står på folkets sida.

    • Suavalle says:

     De som manipulerar oss är oerhört skickliga och mäktiga och de tar över alla organiserade initiativ.

     Men de kan inte ta över oss enskilda individer. Var och en av oss kan välja sida, (Jag vet att en del av oss är bundna av osynliga bojor i form av eder, avtal, överenskommelser och rädsla, men Gud kommer att göra alla fria som verkligen ber om det.)

     Förändringen börjar på det personliga planet. Var och en av oss får välja sida.

     Gud vill att vi tar ställning.

     • Mo says:

      Suavalle, det jag ville visa var att man kan misstänka att även proteströrelser kan byta sida efter maktskiften med ny ledning i samhället. Det kallas det kollektivt omedvetna i Jungs psykologi, Arga gubben hänvisar till Swedenborg för samma fenomen som han kallar andras tankar. De gula västarnas attacker domineras av det svarta och destruktivt våld medan Nuit Debout rörelsen hade större inslag av folkliga protester och glädje. Det kan vara en slumpens tillfällighet men kan även spegla att en tid med nya vapen har tagit plats i folkets hjärtan.

      • Suavalle says:

       Ja, i våra hjärtan ska vi sträva efter rättvisa, kärlek och sanning. Då blir vi inte manipulerbara av onda krafter och då förtvinar dessa för de är helt beroende av människor som är villiga att gå deras vägar.

       Vi ska avslöja och blottlägga det förljugna och det onda för det tål inte ljuset.

       Våra vapen är inte materiella utan andliga och sanningen är våra svärd.

       • Mo says:

        Sauvelle, det var fint sagt men glöm inte att vi måste ta ifrån våra fiender deras vapen.

        • Suavalle says:

         Våra fienders vapen är i händerna på vilseförda människor som går deras ärenden. Genom att nå dessa människors hjärtan kan de befria sig och inte längre tjäna ondskan.

         Tänk på de här vilseförda förvuxna dagisbarnen:

         Och tack, Mo, för att du gav oss denna video! Den är verkligen viktig för att visa hur naiva många av dem är som håller i mordverktygen.

         Bibeln:

         Medan han ännu talade kom Judas, en av de tolv, och med honom en stor folkhop med svärd och påkar, utsänd av översteprästerna och folkets äldste. Förrädaren hade kommit överens med dem om ett tecken: ”Den som jag kysser är det, grip honom.” Han gick rakt fram till Jesus, hälsade honom med att säga rabbi och kysste honom. Jesus sade till honom: ”Min vän, nu har du gjort ditt.” Då gick de fram och grep Jesus och höll fast honom. En av dem som var med Jesus lyfte handen och drog sitt svärd, och han slog till mot översteprästens tjänare och högg av honom örat. Då sade Jesus till honom: ”Stick tillbaka ditt svärd. Alla som griper till svärd skall dödas med svärd.

         (Matteusevangeliet 26:47-52)

         • Suavalle says:

          ”Nothing is apparently more helpless,
          yer really more invincible,
          than the soul that feels its nothingness,
          and relies wholly on God”

          Ellen G. White

 9. Mo says:

  Inte bara Simpsons

 10. Suavalle says:

  När jag var yngre och reste runt en del förvånades jag stort när jag besökte stora konstmuseer att det så ofta fanns ett ”konstverk” som föreställde en svart kub. På den tiden brukade jag skratta och skämta åt detta och jag tänkte att det väl var något slags mode i konstens konstiga värld som gav utrymme åt fantasilösa imitatörer.

  Nu vet jag bättre.

  Här är förklaringen (De första 24 minuterna är extremt intressanta – sedan ballar det ur fullständigt):

  David Icke är, så som jag ser det, en av globalisternas förvillare: hälften sant, hälften gallimatias!

  • Arga gubben says:

   Tack, Suavalle, att du påminner mig om Saturnus och skäran. Jag har blivit glömsk och minns inte vad jag har för källor till det följande. Någon skrev en bok om den gamla kosmologin. Där var Saturnus en av två solar och kan ha påverkat flera religioner. Någon annan säger att Saturnus har med skär och skära att göra under vår hedniska tid och även med homosexualitet. Det är intressant med bocken och Bibelns ord om den. Hemliga sällskap har bevarat gammal kunskap, men det har blivit fel.

   Etruskerna kallade gudarna för ”aiser” och egyptierna hade ju sin Osiris med artikeln is. Aser, med andra ord. Vår konung var Asernas konung, kunigas på finska. Kun verkar ha importerats från Kina. Den tiden är över och vi ska kanske inte gräva i den, men det gör vi som när judarna grävde i den gamla egyptiska kyrkan med onda konsekvenser.

   På youtube hör jag att blodgruppen noll RH minus kom till Europa från Sinear för bara fem hundra år sedan. Kan det verkligen stämma? Jag tänker på baskerna. Den blodgruppen finns i min familj och läkarna stod beredda attt byta mitt blod när jag föddes, eftersom plus och minus har svårt att blandas. Minus sägs finnas i femton procent av Europas befolkning och speciellt i de kungliga familjerna. Minus sägs också ha med mediala förmågor att göra. Ja, det sägs mycket och en del är bara snack. Läs bara Bibeln.

   En kvinna med minus ska tänka sig för. Hon kan troligen bara få ett barn och ska undvika abort. Det är känt i Ryssland.

   • peterkrabbe says:

    Lustigt, Arga gubben, att du tar upp detta med blodgrupperna just nu. Jag tänkte nämligen på samma sak igår, när jag funderade på om det var av intresse att jag berättade något om min egen tusenåriga historia. Min blodgrupp är Rh- och jag har blodsband både till kungligheter för 900 år sedan och spanska judar från den muslimska tiden. Jag läste någon gång att NASA hade gjort en karakteristik över oss som har den blodgruppen – då i syfte att få fram synska personer som kunde användas för att utvärdera sanningshalten vid förhör av krigsfångar m.m. I sammanhanget fick man också fram en del egenheter som kan tyckas märkliga, som problem med en viss ryggkota, kronisk nästäppa, låg puls och lågt blodtryck. Man konstaterade också att ögonfärgen normalt var grön till brunspräcklig. Allt detta stämde väl in även på mig, så självklart börjar man då undra vad som egentligen ligger bakom. Även den personlighetsanalys som man gjorde stämmer väl i mitt fall.
    Mitt intresse för Cayce har sin orsak i att jag upplever en de’ja vue när han berättar om sina hypnotiska upplevelser av tidigare kulturer. Jag upplever också en stark närvaro i det gångna millenniets händelser, möjligen också för att min släkthistoria är väldokumenterad.
    Man kan konstatera att det fortfarande finns mycket som vi inte känner till. Tyvärr är det också svårt att diskutera ämnet, eftersom bevisläget är svagt och andlighet är svårt för de flesta att acceptera när man kommer utanför religionernas ramar.

    • Eltervåg says:

     Jag kom omedelbart til att tänka på vad Edgar Cayce sade om baskerna. Att de var en grupp som migrerat från Atlantis.
     Länken leder till en sida som jag hittade genom att snabbt söka på internet, så jag har endast tittat på den specifika artikeln.
     Haplogruppen och forskningen på detta område har jag også tittat på för några år sedan, tack vare information från A.R.E

     https://mysticalraven.com/spirituality/9529/edgar-cayce-talked-about-descendants-of-atlantis-and-the-rh-negative-factor

     • Arga gubben says:

      Det var en bra förklaring. Baskiskt hantverk sägs ha hittats i USA, men jag minns inte hur gammalt det var. Det är så mycket som döljs. Atlantis fanns på gamla kartor, som kan ha tusenåriga förlagor. Friesland sägs vara en påhittad ö söder om Island, men byarna nämndes vid namn på kartan. Jag talade med en kartforskare om de monikar som sades bo på Nordpolen. De var sannolikt munkar, sade jag.

      Några brittiska öar försvann för bara några tusen år sen. Vineta, Jomsborg i Tyskland, sjönk i havet i kristen tid. Staden hade sannolikt täta handelsförbindelser med Venedig, som sjunker i dag.

      Isen smälte, men massor av vatten samlades i gigantiska issjöar. Två är kända. En i Nordamerika och en i Skandinavien, men det kan ha funnits fler. Det betyder att haven övesvämmades flera gånger. Vi hade inte bara en flod.

    • Arga gubben says:

     Mormor hade gröna ögon och dotra min har det också. Mina är bruna och jag har alltid trott att det beror på det kontinentala arvet, t.ex. från vallonerna, de envise. Farmor hade blåa och såg ut som en florentinska, till viss del som Annie Appelbaum. Farfar var astigmatiker och jag också. En rysk läkare sade att det ögonproblemet främst var ryskt. Vi är närmare släkt än hon visste.

     Jag har också haft några övernaturliga upplevelser. Herren fällde mig till marken som Han gjorde med Daniel och Johannes. Jag kunde knappt andas (det handlar om sanningen)och fick veta att jag ingenting är, det var ruskigt, och sedan fick jag en liten tjänst under mina sista år på några bloggar. En liten tjänst till en olydig.

   • Suavalle says:

    På tal om Saturnus och skäran…

    Anna F (Tack till dig!) har gett oss information om European Gendarmerie Force (Eurogendfor). Denna europeiska specialstyrka med licens att döda som är stationerad i Italien och som kan komma till insats överallt i Europa har en mycket intressant logotyp:

    https://en.wikipedia.org/wiki/European_Gendarmerie_Force

    Och här är en skurril video med anknytning till denna polisstyrka:

    Med skäran…

   • Loa says:

    Sakta i backarna: Vårt ord ‘konung’ är besläktat med kön (i betydelsen börd, ätt), kona, kvinna och är ett IE-ord, vilket finska inte är.
    ‘Aesir’ är engelska för gamla goda asar. Isländska ‘áss’, gud, gudabild i trä.
    Att etruskerna kallar sina gudar så har jag inte läst, däremot på ett ställe att de ansåg sina förfäder komma från främre Asien. Jag menar att de var den fast rotade Villanova-kulturen som fick enormt livgivande impulser av de handelsmän från östra Medelhavet som sökte efter metaller. Men etruskerna lät sig inte koloniseras, utan utvecklade sin egen sprudlande vitala kultur.

    • Arga gubben says:

     Finnarna ärvde ordet kuningas från vikingarna och bevarade det. Jag nämnde Kina för att någon säger att den förste kejsaren hette Kun eller Kung. Sant? Våra drakar liknar mycket de kinesiska och det väcker uppmärksamhet i Kina. Vi kan ha haft kontakter långt österut. Antagligen med Ryssland som mellanhand. Ja, etruskerna kom från främre Asien.

 11. Sture says:

  Intressant video som beskriver varför globalisterna har satt igång sitt utrotningsprojekt gentemot mänskligheten, med chemtrails, vaccinationer etc., etc. utan att vara rädda för att själva drabbas. De har nämligen en hemlig kunskap som bygger på Nikolai Teslas uppfinningar som eliten behåller för sig själva och vägrar dela med sig till den övriga mänskligheten. Det som berättas här ligger helt i linje med vad som tidigare berättats på denna sajt om hemliga militära vetenskapliga forskningsrön:

  • Sture says:

   @ Lassekniven,
   jag tror inte alls på Michail Chodorkovskij som en frihetens förkämpe. Han var en gång Rysslands rikaste oligark. Och hur blev han det? Alla de här oligarkerna har stulit alla sina rikedomar från det ryska folket och har inte alls genom idogt företagande tjänat ihop det.

   Och detta tillgick så här: De innehade ledande poster inom det kommunistiska partiet och i praktiken de som förvaltade (= i praktiken ägde) ”folkets produktionsmedel”. När så Sovjetunionen föll ihop 1989 och man skulle privatisera de sovjetiska folkens ”kollektivt ägda” produktionsmedel, så lade dessa ledande politruker helt enkelt privat beslag på all ”kollektivt ägd” egendom och gjorde sig nu också till ”formella ägare” och inte bara ägare ”i praktiken” – och nu kallades de oligarker, för att ge sken av att de självständigt tjänat ihop det.
   Jag tror att hans ”Open Russia” är en organisation som i likhet med George Soros ”Open Society” syftar till att destabilisera och förstöra Ryssland. Det förvånar mig inte alls att han stöds av Carl Bildt.

   Vladimir Putin leder ett Ryssland som blir mer och mer kristet och allt längre avlägsnar sig från kommunismens alla illdåd (som Michail Chodorkovskij var en del av). Och jag tror inte alls att Putin suttit för länge. Ryssland har ingen annan som klarar av Rysslands utmaningar. Liksom USA inte har någon annan än Trump som skulle klara av det som USA just nu går igenom.

   • peterkrabbe says:

    Jag instämmer till fullo i din kommentar.

   • Lassekniven says:

    Sture
    Jag tänker närmast på om Putin är miljardär eller inte. Alla som kunde stal från Mother Russia när kommunistimperiet föll och folket blev utan som vanligt. Men Putin är en samlande kraft för ryssarna, han fick väl mer än 70 procent av rösterna vid senaste valet men jag vet inte hur många procent som röstade. President Putin måste någon gång stiga av, hur blir det då?

   • Loa says:

    Ja, tack Gud för dessa båda män!

   • Arga gubben says:

    Sture, Putin har tänkt på sin efterträdare sedan han blev president. Om världsläget hade varit mindre spänt så tror jag att han hade lämnat över. Valet att stanna var svårt, eftersom han inte vill att Ryssland ska ledas av en äldre ledare såsom var fallet i Sovjetunionen.

    Det finns en gammal profetia om att Rysslands framtida tsar skulle regera en alltför kort tid. Jag är därför tacksam för att Putin sitter kvar. Han skonar sig inte. Han arbetar långt in på nätterna och därför är hans morgnar svåra. Det passar bättre en yngre president, men Putin kämpar på. Det är förstås möjligt att han inte har hittat en värdig efterträdare och det spekuleras om vilka han har i tankarna.

   • nils-åke says:

    Här en länk som ger lite mer info om de ryska oligarkerna. En blogg på engelska som man gärna återkommer till precis som Peter’s blogg.
    http://ian56.blogspot.com/2018/12/putins-rise-to-power-and-his-fights.html?view=magazine

  • Arga gubben says:

   Lassekniven, jag har noga studerat Putin och vet att han har mycket stora moraliska krav på sig själv och sina medarbetare. Han är utbildad jurist och värnar om lagen. Till den grad att oligarkerna slapp åtal när de berikade sig under Jeltsin, eftersom de inte formellt bröt mot lagen. De tillsades dock strängt att inte syssla med politik. Bra. Jag kan omöjligen tänka mig att han berikar sig själv. Han omger sig med några oligarker för att kunna hålla ögonen på dem, inte av andra skäl. Putin lämnade KGB när han inte tyckte om vad som hände i landet och blev en högt placerad lärare i juridik på ett universitet. Han har moral. Allt jag läser om Putin i Sverige är negativt och jag går inte på det. Amerikanarna kunde inte hitta smuts på honom och därför har vi påhittade lögner om hans stora rikedomar. Sanningen är att han äger en lägenhet i Moskva och en ärvd liten sommarstuga i Sankt Petersburg. En gammal bil och en modernare, om jag minns rätt. Medvedev är en helt annan man och han gör mig misstänksam. Han verkar ha massor av fastigheter med hjälp av bulvaner utan att formellt bryta mot lagen.

   Oligarken i London är mycket genomskinlig och hade affärskontakter med Rothshields.

 12. Loa says:

  Vad beträffar de mystiska kuverten som levererats under Poppy Bushs begravning (där ”alla” givetvis skulle infinna sig) inflikade i vissa begravningsgästers program: Det verkar fr.a. vara fruar som fått dem: Hillary (som föralldel har byxorna i det äktenskapet), Karen Pence, Jill el. Joe Biden, Michelle Obama., Al Gore. Laura Bush fick antagligen något som W skrev där och då.
  Q kommenterar händelsen.

 13. msandberg2016 says:


  Finns andra låtar från Johnny Greens gamla knastriga LP jag skulle valt idag men fanns inte på youtube. Out of nowhere talar till mig också. Här på 78rpm. Jokern i leken.

 14. msandberg2016 says:

  Så tråkigt. Allt är så tråkigt. När man ska vara lycklig…

  Tur det finns bevarade bevis på hur vi var funtade förr i tiden

  Producerat på Hawaii med Martin Denny ca 1959. Bildkollaget till videon är nog bara …njaa! Min älskade vän som är Thai säger Sondi är kines.

 15. msandberg2016 says:

  En mor med ett barn. Där ligger det vackra. Jag tror på människan. Goda lilla varelsen lurar även i en korrupt vuxen. Onskan finns i dig själv bara. Släng bort det. Det är inte du. Lämna över ansvaret. En bön om hjälp av Gud Jesus räcker långt. Så som våra förfäder har gjort i tusen år och fixat och trixat då livet var hårdare än nu.

 16. Sture says:

  Detta är en mycket intressant utläggning om ”The book of Enoch”, som de flesta vet väldigt lite om. Denna bok är nämligen en av Bibelns ursprungliga böcker som talar om hur det var före Moses, om ”the fallen angels” och Satans strategiska plan för att erövra världen. Men den finns fortfarande kvar i den koptiska Bibeln. Enligt videon skulle man få en oerhört bättre förståelse för vad som händer i dagens värld om man hade detta som bakgrund – och att denna kunskap därför är oundgänglig för oss idag.

  Jag känner faktiskt ingen som läst Enochs bok men det kanske finns någon bland kommentatorerna som har gjort det – t. ex. Eltervåg?

  Jag gick genast in och kollade mitt Jakob Lorbermaterial. Jodå, Jesus nämner och berättar för lärljungarna om Enoch på ett 10-15-tal ställen i ”the Great Gospel of John”, speciellt i bok 21 (av 25 böcker). Vidare finns det två tjocka böcker skrivna av Lorber som huvudsakligen handlar om Enoch och Adam på sammanlagt 934 sidor (”The household of God, del I och II), som jag tyvärr inte läst. Dessa böcker, som handlar om vad som hände på Adams tid före Moses, var faktiskt det första som Jesus Kristus dikterade ner för Jakob Lorber under åren 1840-1844, vilket antyder villen betydelse han ansåg att dessa böcker hade. Den långa berättelsen om lärljungarna kom senare (1851-1864).

  • peterkrabbe says:


   Jättarna som det förmodligen talas om i Enoch finns numera väl dokumenterade genom åtskilliga utgrävningar. Detta har man länge hållit tyst om, kanske för att det inte passade in i Bibelns berättelser, lika lite som Enoch…

   • Sture says:

    @ Peter Krabbe,
    ja, det talas om jättarna i Enoks bok. Det är intressant då att det finns två versioner av Enoks bok, som skiljer sig något åt, en en etiopisk version (koptisk) och en slavisk (ortodox). Det är alltså huvudsakligen det katolska Rom som rensade bort Enoks bok, dessa som Jesus kallar Babylons sköka på flera ställen i Lorbermanuskripten. Man undrar då hur Jakob Lorber kunde skriva så mycket detaljerat (> 1000 sidor) om Enok, eftersom han inte talade varken koptiska eller slaviska.
    Man har ju även diskuterat de egyptiska faraonernas och drottningarnas huvudform med en högt utskjutande nacke. Det är lätt att hänföra detta till huvudbonaden, men jag har sett arkeologiska filmer där man hävdat att man grävt ut sådana skallar. Tyvärr har jag för lite kunskap för att hävda den ena eller andra ståndpunkten.Men det som är gömt i snö kommer upp i tö.

   • Suavalle says:

    Intressant om jättarna (nefilim) i Bibeln (från Jehovas vittnens hemsida):

    https://www.jw.org/sv/bibelns-praktiska-v%C3%A4rde/fr%C3%A5gor/nefilim-j%C3%A4ttar/

    • Suavalle says:

     I länken ovan talas det om syndafloden. Här är en synnerligen intressant video med Walter Veith:

     Jag hänvisar just nu rätt mycket till Walter Veiths föredrag – och jag hoppas att Ni inte misstycker – men Walter Veith är verkligen intressant i detta sammanhang. Han undervisade i evolutionsläran på hög nivå tills han insåg att det hela var en konstrukt, ett falsarium.

     I denna video ger han, i mina ögon, mycket övertygande bevis för att en global ofantlig översvämning ägt rum.

  • Loa says:

   Enoks bok (1 Enoch): http://www.earlyjewishwritings.com/1enoch.html.
   Den är med största säkerhet inte judisk som länken påstår, utan antagligen persisk-babylonisk.

  • Arga gubben says:

   Jag började läsa Enochs, Henoks, bok, men förstod inte vad jag läste. Apokryferna läste jag med glädje. De försvann från vår Bibel när engelsmännen tryckte upp svenska Biblar för att skynda på väckelsen. Luther berömde Apokryferna.

   Jag såg videon för kanske en vecka sen, så detta liknar synkronicitet och vi har andra exempel på bloggen.

 17. Eltervåg says:

  Jag har just genomfört en sökning på hur många gånger Edgar Cayce Readings nämner “sons of Belial (Baal’ial)”. Namnet förekommer i 142 dokument.

  2 Korinterbrevet: (15) Hur rimmar Kristus med Beliar, och vad förenar den troende med den otroende?

  Belials söner uppges många gånger vara i konflikt med Guds söner i Atlantis.
  Uttrycket “the children of the Law of One” dyker upp åter i historien. Dessa byggde keops pyramiden ca 10.600 år före Kristus (på Henoks tid?)
  Trots den enorma tidsrymden upp till modern tid. Så verkar samma konflikt vara i centrum, även i dag.
  Att skilja på politiker till vänster eller höger skymmer den egentlige konflikten! Och människor låter sig snärjas. Vare sig politiskt, eller även religiöst.
  Konflikten står mellan människor som baserar sig på materiella värden, och de som baserar sig på andliga värden.
  Precis som ni alla här på bloggen påpekar.

  Atlantis ca 30.000 år sedan.
  22.(A) As indicated from that just given, the entity was in Atlantis when there was the second period of disturbance – which would be some twenty-two thousand, five hundred (22,500) before the periods of the Egyptian activity covered by the Exodus; or it was some twenty-eight thousand (28,000) before Christ, see? Then we had a period where the activities in the Atlantean land became more in provinces, or there were small channels through many of the lands.
  And there were those, with the entity and its associates or companions, who left the activities to engage in the building up of the activities in the Peruvian land. For the Atlanteans were becoming decadent, or being broken up owing to the disputes between the children of the Law of One and the children of Belial.
  Reading 470-22

  Palestina på Jesus tid.
  14. Before that we find the entity was in that period when the Master walked in the land, during those periods when there was the cleansing in the temple.
  15. The entity then was among those who aided in the outer court, but being of that faith; for, being in the Gentile court, it was of the Hebraic faith.
  16. Through coming in contact with those influences there was brought to the entity contentment in the inner self; though the outward appearances were oft as of turmoil and strife, for they were bickered about by the Roman influence in the land; and often there were rebukes received by those in charge because of its peculiar associations and adherence to this sect of the peoples that had been questioned – and that grew more and more to be questioned by those in authority; for indeed were those in authority sons of Belial. [2 Cor. 6:15]
  537-1

  Senare del av 400-talet före Kristus. Nehemjas bok i Bibeln.
  34. (Q) Can you explain the periods of extreme doubt that come, though innately I must believe? (A) These are from those experiences when there were the associations and activities of Nehemiah, that made for the settlings in the land; and when the children of Belial roundabout made for fear and doubt in the hearts of those that had set about to do and to establish there the service of those peoples to their Creator. As those things brought doubt and fear, there has become an innate influence. It was innately seen in those experiences when among the daughters of Reuben, in those activities when the men of war and the younger men were aiding their brethren in the establishing of the activities of the chosen people. Fears and doubts then arose. These have been a portion of the entity’s experience through its sojourn. Yet, as in those experiences, as were the messages to the leaders from Joshua, ”Let others do as they may, but for me and my house, we will serve a LIVING God.”
  As was seen in the days of Nehemiah, as he gave, as thou hast heard oft in thy experience, ”Quit ye yourselves as the children of a living God. Let fear and doubt be cast aside; for if the Lord be on thy side, who can be against you?”
  Is it then any wonder that doubt and fear still at times remain a portion of the entity innately, and a portion of that development sought?
  Yet if the body will put into the activity those truths presented even then, there may come more and more the answer of those promises that were given of old, ”When ye call, I will HEAR! and that right speedily – if ye be my children, I will be your God.” These are promises, as from the beginnings of the experience of man meeting his own self. Yet, as He gave, ”Though the heavens and the earth pass away, those promises shall not fail” to maintain and to bring harmony and peace into the experience of those that will draw nigh unto Him.
  1144-2

  • peterkrabbe says:

   Tack för viktiga pusselbitar och intressanta inblickar! Cayce utökar vårt tidsrum bakåt genom att precisera de högkulturer som föregick den egyptiska. Den atlantiska har fokus på den du beskriver för 30.000 år sedan och en tio tusen år senare, om jag minns rätt.
   Vad man skall tänka på här är att övergången från istid till vår nuvarande värmeperiod inträffade för 10.000 år sedan, dvs mellan period två enligt Cayce och den egyptiska. Både de översvämningar som dränkte Atlantis och möjligen den bibliska syndafloden var sannolikt en följd av isavsmältningen, som skedde under relativt kort tid. Detta kombinerades med stora rörelser i jordskorpan på grund av att den tre tusen meter tjocka inlandsisen smälte och trycket upphörde. Jämför med en gummiboll, när den trycks in på ett ställe buktar den ut på ett annat, och omvänt. Landhöjningen i Nordeuropa innebar en landsänkning i Sydatlanten som tillsammans med höjda smältvattennivåer fick Atlantis landområden att försvinna i djupet. Temperaturen steg under ett par hundra år med åtta grader, kan jämföras med dagens skräck för en temperaturhöjning om två grader! Jag skall beskriva de geografiska förändringarna bättre längre fram, men detta förklarar bakgrunden till mycket i den bibliska historien också.

   • Sture says:

    @ peterkrabbe
    det du berättar om inlandsisens smältning för ungefär 10.000 år sedan skulle naturligtvis kunna förklara ”Syndafloden” och Noaks ark, för det stämmer så väl tidsmässigt. Jag skall bara nämna att Jesus Kristus ger en helt annan förklaring till detta i Jakob Lorber-manuskripten, speciellt bok 12 och 15. Han hävdar där att syndafloden berodde på att man ”borrat för djupt” i bergen och borrat sig ner till de underjordiska vattendepåer som under stort tryck plötsligt gjorde att alla fördämningar brast. Och detta gällde det folk som i Bibeln kallas Hanochiter.
    Han hävdar där också att det på Svarta havets botten finns c:a 700 städer begravda efter att vattnet från Medelhavet (och indirekt Atlanten) brutit igenom fördämningarna vid Bosporen. Kom ihåg att t. ex. den egyptiska kulturen var enorma högteknologiska kulturer i vilken man i industriell skala både kunde slipa granit och borra (och kanske också borra i berg på det sätt vi gör idag).

    • peterkrabbe says:

     Sture, du får ursäkta om jag starkt betvivlar den förklaringen i Lorber, någon måste ha missuppfattat något där. Under istiden var hela Nordeuropa täckt av ett tre kilometer tjockt istäcke, uppskattningsvis 25 miljoner kubikkilometer is som kraftigt pressade ner den övre delen av den euroasiatiska tektoniska plattan, som genom Medelhavet gränsar till den afrikanska motsvarigheten. Medelhavet är i princip ett 2000 meter djupt schakt i gränsen mellan dessa plattor, som på båda sidorna kantas av den Alpina veckningen – som vi kan följa från Atlasbergen i Marocko, via Alperna till Turkiets höjdryggar. Svarta Havet är en anslutande ficka med samma djup, det är föga sannolikt att några städer skulle kunna ligga på botten av en 2000 meter djup sjö, inte ens om man väger in den landsänkning som måste ha skett i den södra delen av Europa som en följd av avsmältningen, den kan ha handlat om några hundra meter. Menar man att dessa städer skulle ha legat inom den allra närmaste kustlinjen kan det naturligtvis ha varit möjligt, precis som i den grekiska arkipelagen, där ruiner ofta syns i närheten av stranden. Man kan jämföra med havsnivån i södra Östersjön, som låg 50 meter över den nuvarande efter avsmältningen, då hade merparten av smältvattnet redan runnit ut i Atlanten via Yoldiahavet som täckte Mellansverige.
     Man kan se Östersjön som ett avlopp för det mesta av smältvattnet ut i Atlanten, men mycket i Medelhavsområdet kom från glaciärerna i den Alpina veckningen, som forsade ner utefter sluttningarna. Vi kan se liknande fenomen i mindre skala än idag i Sydfrankrike, när nederbörden koncentreras vid utloppen i Medelhavet och drar med sig allt, både hus, människor och bilar. Verkliga syndafall, sett ur deras perspektiv!
     Även om man säkert hade en teknik för att bygga brunnar är det vatten som skulle kunna tryckas upp den vägen helt marginellt jämfört med smältvattnets omfattning. I övrigt är jag övertygad om att det finns gott om vattenreservoirer under Saharas sand, med vår nuvarande teknik hade man säkert kunnat få öknen att blomstra – precis som förr – om man ville det. Idag är det närmast en politisk fråga.
     Cayce skriver mycket om den laserteknik som fanns under Atlantis period. Genom starkt fokuserad solenergi kunde man skära berg, som vi gör idag med laser. Det är en hypotes att det var denna teknik som fanns kvar när pyramiderna byggdes. Stenbrotten visar att det är den enda teknik som hade kunnat användas med de knivskarpa och exakta snitt som finns bevarade.

     • Sture says:

      @ peterkrabbe,
      jag betvivlar inte att avsmältningen av inlandsisen hade de oerhörda konsekvenser för höjningen av vattennivån, som du här anför. Och detta är ett skeende som förmodligen tog en viss tid. Men syndafloden är ju något som snarast beskrivits som en tsunami. Och det ena behöver ju inte utesluta det andra. Det som beskrivs i Lorber är inte försök att ”borra brunnar” utan ren gruvdrift efter ädelstenar och ädla metaller. Kanske fick det som beskrivs i Lorber sådana ödesdigra konsekvenser på grund av de oerhörda vattenmassor som frigjorts vid nedsmältningen av inlandsisen. Jag kan inte försvara vad som står i Lorber, bara konstatera att det står så och låter detta ligga kvar i bakhuvudet.
      När det gäller de dränkta städerna, så har jag fattat det såsom du beskriver det – i strandremsorna. Men här kommer vi antagligen snart få svar i framtiden genom kartläggningen av land-, sjö- och havsområden med hjälp av satellit och kanske också med hjälp av robot u-båtar.
      Ingenjören Christopher Dunn, som noggrannt undersökt olika egyptiska föremål från denna tid, beskriver i sin bok om pyramiderna att han tror att egyptierna behärskade ultraljudsteknik och använde sig av denna. Jag är för dålig tekniskt för att förstå hur man avgör laser vs. ultraljud. De kanske behärskade båda teknikerna.

      • Suavalle says:

       Sture, lyssna på föredraget om syndafloden av Walter Veith ovan, kanske ger det en förklaring som överenstämmer med det Lorber säger.

       • Sture says:

        @ Suavalle,
        jag tittade på föredraget av Walter Veith och han har mycket kunskap. Jag kände sedan tidigare till en del av det material som han presenterade, t. ex. hela uppåtstående trädstammar i sediment som påståtts ha lagrats genom miljarder år men som snarast tydde på en naturkatastrof. Men vi vet sedan tidigare att hela vår geologiska, paleontologiska och till och med astronomiska historia är vanställd för att passa in i evolutionsteorins doktrin.

        När det gäller Enoks bok, så finns hela historien framställd, analyserad och diskuterad av Jesus Kristus i Jakob Lorber-manuskripten, med början i kap. 22 av ”The Household of God del I” och som sedan fortsätter i hela ”The Household of God del II”, sammanlagt kanske 800 sidor. Här berättas också allt om Adam, Moses m. fl. Det som finns i Gamla Testamentet är grovt förkortat och dessutom oftast i symbolisk form, vilket kan vara svårtytt.

     • Suavalle says:

      Hidden Knowledge…

      En person som jag anser har förstått det vi försöker förstå:

      Stanley Monteith har mycket att delge oss.

   • Arga gubben says:

    Vid den turkiska kusten har man hittat byggnader på 70 meters djup i Svarta havet. Arkeologer undersöker byar utanför Indien och tsunamin blottlade byggnader och minnesmärken nära Indien. Jag har spekulerat om en försvunnen civilisation i Svarta havet. Azovska sjön är grund. Allt detta kan förklaras med flera floder. Det finns indikationer på fickor i isen. I Jämtland har man hittat täljda pinnar, som kan vara 40 000 år gamla (någon stal dem). I den finska Varggrottan bodde neandertalare för 100.000 år sedan. Det är mycket vi inte vet. Vi får försöka pussla ihop det.

    Issjöarna fanns på land till stor del och det kan förklara varför isvallarna inte smälte direkt, t.ex. i Nordamerika. Vi har ännu is på Grönland. Vår issjö bröt igenom vid Göta älv och kan ha dränkt Doggerland. Flodfåran syns ännu på havsbotten.

 18. Lassekniven says:

  The book of Enoch and warning of final generation:

  Två timmar och fyrtiofem minuter!!!!

  • Suavalle says:

   Mycket mycket intressant! Jag visste inget om Enoks bok, men Enok / Henok omnämns i Bibeln:

   ”Om dessa människor profeterade Henok i den sjunde generationen efter Adam: ”Se, Herren kommer med sina tusentals heliga för att sitta till doms över alla människor och straffa alla gudlösa för alla deras gudlösa handlingar och allt det oerhörda som dessa gudlösa syndare har sagt mot honom.”
   (Judasbrevet 1: 14-15, Bibel 2000)

   Tack till er alla som bidrar med kunskap om Enoks bok!

   Lassekniven, den här videon är verkligen tankeväckande och nu förstår jag bättre denna mycket vackra sång:

   • Arga gubben says:

    Suavalle, mon ami, tänk om jag kunde skriva detta på ett annat bättre språk, men det låter sig inte göras. Mitt skägg är långt och grått och muslimerna behandlar mig med respekt. Jag tycker mycket om videon.

    Peter, på din blogg möts andlighet, forskning, historia, kultur. Plus vår reaktion på vad som händer i världen. Vi gör motstånd på ett inkluderande sätt. Nya Tiders kulturartiklar är bra och fungerar som en magnet för tidningen, men den har inte samma spännvidd. Vi har en sorts väckelse bland de små under radarn, men den är viktig. Här möts språk, franska och tyska,som sorgligt nog är nästan förlorade i dagens Sverige och här kan vi verka för bättre internationell förståelse.

    • Suavalle says:

     Mon ami, Fiskargubben, muslimerna har kollektiva egenskaper som vi kan lära oss av. Nu menar jag inte de kriminella individer som har i uppdrag att instabilisera Europa, utan de många ärliga människor som också kommit hit.

     Deras respekt för äldre och deras sammanhållning i släkten och familjen är stor.

     Det så kallade kulturmarxistiska inflytandet har gjort att vi har förlorat mycket av dessa så oerhört viktiga egenskaper. Detta kulturmarxistiska inflytande som har forsat fram över oss som en syndaflod har varit styrd av samma subversiva krafter som nu dränker Europa i en strid ström av migranter.

     Ett av syftena med denna förstörelseprocess är att bryta sönder våra nationalstater och att piska upp hat mellan olika grupperingar.

     Därför är det så oerhört viktigt att vi undviker att bli manipulerade in i konflikter och inbördeskrig.

     Vi måste göra allt vad vi kan för att hindra att denna kolossala folkförflyttning får fortsätta, men samtidigt måste vi söka efter vägar att förena oss i frid med de stora skaror av migranter som är ärliga och goda människor.

   • Suavalle says:

    I Hebreerbrevet i Bibeln finns det också en hänvisning till Enok / Henok:

    I tro bar Abel fram ett bättre offer åt Gud än Kain och fick vittnesbördet att han var rättfärdig – Gud vittnade själv om hans offer – och tack vare tron talar han ännu, fast han blev dräpt. I tro togs Henok härifrån så att han inte behövde se döden. Man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom härifrån. Dessförinnan fick han vittnesbördet att han hade funnit nåd hos Gud. Utan tro kan ingen finna nåd hos honom. Ty den som vill nalkas Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom. I tro byggde Noa, uppfylld av helig fruktan, en ark för att rädda de sina, sedan han hade fått en uppenbarelse om det som ännu inte kunde ses. Därmed blev han till en dom över världen och fick själv del i den rättfärdighet som kommer av tro.
    (Hebreerbrevet 11:4-7, Bibel 2000)

    • Sture says:

     @ Suavalle,
     Enok befinner sig 7 generationer ifrån Adam och var Kains son. Han utvecklar efterhand stor visdom och enligt Lorbermanuskripten blir han ärkeängeln Rafael. I ”the Great Gospel of John” benämns han därför i bok 12 och 15 genomgående som ”Enok-Rafael”.

    • Arga gubben says:

     Suavalle, Kain bar fram frukterna av sitt eget arbete, medan Abel bar fram frukterna av Herrens arbete, Hans skapelse.

 19. Lassekniven says:

  …….and warning for a final….

 20. Mo says:

  Här kan man se rester av uråldriga högteknologiska byggnadsverk i Peru man har troligen använt samma teknik som från Egyptens pyramider.

  • Arga gubben says:

   Mo, det är känt att kulturen i Americas gick bakåt på flera sätt. De religiösa ledarna kom fram till att det bara finns en Gud, men vågade inte tala om det för folket. Då anlände conqvistadorerna.

   Mitt lantställe ägs nu av barnen. Nära fastigheten finns det fina platta stenar, som sannolikt sprängdes med eld och kallt vatten för att få grundstenar till husen. Jag hittade vassa flisor ungefär 30 centimeter under marknivå, om det kan hjälpa med dateringen. Nedan tomten fanns förr en sjö och det var nära till Saltsjön. Jag tror att stenarna drogs på slädar på vintern. Vår kunskap om sten var inte avancerad, men vi hade en ljudvetenskap.

   • Mo says:

    Kanske både dessa byggnadsverk och pyramiderna är mycket äldre än vad vi förstår om de tex är samtida med Atlantis kan man ha använt sig av den skärande laserliknande teknik som Peter beskriver i kommentar ovan.

 21. Arga gubben says:

  Vi går mot ett nytt år. Nyåret, Novij god på ryska. Det pågår i flera dagar. Ryssarna säger ungefär snovom godom (godam), gott nytt år. Ni behöver inte se hela videon.

  Новогодний сборник

  Jag vet inte vem denne man är och hur han söker, troligen främst med astrologi och numerologi, men han verkar vara en av oss, eftersom han söker. Han talar om Trump och Q. Vi kommer från olika håll, men samverkar. Han framhåller att det är de små som kommer att göra skillnad och däri har han rätt.

  Gott Nytt År 2019 – Stort tack och kärlek till alla medskapare!!

  • Sture says:

   @ Fiskargubben,
   tack för denna video, den var verkligen upplyftande. Att människkor skapar egna YouTube-kanaler som denne man är vår försäkran för framtiden. I USA är detta mycket vanligare än i Sverige och man kan bara hoppas på att vi också kan anamma den nya tekniken och göra om vårt arbetsrum till en TV-studio med endast en iPad.

   Titta på denna intressanta video med Charlie Kirk och Candace Owens. Charlie Kirk har ingen collage- eller universitetsutbildning (det har inte heller Bill Gates eller Steve Jobs) men skapade ett företag – ”Turning Point USA” – i sin pappas garage när han var 18 år. Han visste inte så mycket mera än att han ville försvara Västerlandets värderingar och ta tillbaka universiteten från globalisterna.
   Nu 6 år senare har han skapat ett företag som reser omkring och diskuterar med olika CEOs, har en årsomsättning på 150 miljoner kronor, 120 anställda, finns på 1400 colleges och universitet och är den starkaste studentgruppen med 35.000 sympatisörer.
   För c:a ett år sedan stötte han på Candace Owens, som är världens största supertalang när det kommer till argumentation. Dessutom ett riktigt charmtroll. Hennes historia är att hon var demokrat och motståndare till Donald Trump. Men när hon hörde hur de angrep honom – ”rasist”, ”sexist”, ”misogynist”, ”incestuous”, så trodde hon inte på detta utan ”kom på” att detta var ett sätt att få alla svarta att bli ”one-issue voters”, dvs. att fördumma dem. Där började hennes motstånd och hon ville då börja göra YouTube-filer med denna argumentation. Dessa videor spreds via sociala medier (med iPad i hemmet) och redan den tredje inspelade videon fick 23 miljoner tittare. Och inte bara i USA utan de översattes till franska och brasilianska. Kan ni föreställa er hur explosivt detta är?

   • Suavalle says:

    Intressant! Efter 11 minuter talar Charlie Kirk om KULTURMARXISMENs negativa inflytande.

    Denna fabianistiska skapelse har använts över hela världen för att förstöra kulturer.

  • msandberg2016 says:

   Johnny Cash julskiva har jag vuxit upp med, älskar. Rysk Jul… Nej tack!

   • msandberg2016 says:

    Vi har mer gemenskap med USA än med Ryssland. Inte många svenskar har frivilligt flyttat till Ryssland genom åren. Ett par kommunister kanske. Nej ”frihet” finns fortfarande västerut i våra huvuden. Med millioner svenskättlingar. Bästa landet efter Atlantis?. Sämsta landet efter israel om man hatar judar. De ovanliga visar resvägen man ska ta. Skål för Hedy Lamarr och Greta Garbo. Vackra kvinnor olyckliga i ”paradiset”. Min favoritfilm är ”She”. Eller kanske ”King Kong”. Fay Vray… åhh.

    • msandberg2016 says:

     Vi har kommit långt redan. USA kommer förändras 2019. Kom ihåg att i USA finns kanske dina avlägsna blodsband. Och ”Hawaii” som dröm om inte annat finns där nånstans med vulkaner som puttrar.

     • msandberg2016 says:

      För tre år sedan var jag i Thailand. Min käresta önskade gå i kyrkan. Jag såg en närbelägen kyrka som visade sig vara ryskortodox. Jag gick dit och frågade om vi kunde gå på mässan. Iskallt förklarade ”prästen” hur svårt och omöjligt detta var. ”Hon sitter ju i rullstol” och ”är protestant”. Nej tack. Nej tack till rysk version av evangeliet tyckte jag.

    • AnnaF says:

     Vem har mer gemenskap med USA? Menar du dig själv eller tänker generellt? Hur upplevs gemenskap med en ”kontinent”? Vad är det som bestämmer var friheten finns? I vilket väderstreck finns frihet och hur hanterar man friheten när Kompassen har hjälpt en att finna dit? Varför ens jämföra Ryssland med USA. Ryssland är ett urgammalt land, djupt förankrad i sin egen särpräglade Kultur och mentalitet och USA en relativ -från europeer tämligen nyerövrat- rotlös och identitetslös land där allting har bara ett värde så länge det ger en kortsiktigt njutning eller Profit…….Den amerikanska drömmen är mer eftertraktad för många framför den ryska melankoliska själen men vad händer när drömmarna spricker?

  • msandberg2016 says:

   Jag skriver som oberoende. Jag skriver utifrån hur jag känner. Jag är en fattig egenföretagare som blir arg över saker. Skönmålning av Ryssland är ett.
   Ingen betalar mina inlägg. Jag företräder mitt ego. Ibland en grupp. Jag misstänker att vissa får betalt för att svartmåla…

 22. Lassekniven says:

  Så här på nyårsafton innan timmarna börjar skälva inför det nya året önskar jag dig Peter och alla andra Ett Gott Nytt År med den vackra sången Av Nåd av Nåd (Amazing Grace) skriven av Bo Zetterlind och sjungen av Mia Marianne och riktad inte minst till dig Suavalle min tvillingsjäl.

  • Suavalle says:

   Tack så enormt mycket, Lassekniven! Så vackert, både aukustiskt och visuellt!

   Och jag önskar dig, Lassekniven, Peter och alla Er andra här på denna ljusets träffpunkt, Gott Nytt År!

   Jag vill dela med mig av en devis (både rolig och vis) som jag under många år har strävat efter att ha som påminnelse om att det är bättre att vara glad än ledsen, om man har friheten att välja!

   Jag lärde mig denna devis i Tyskland, så jag återger den först på tyska och sedan i svensk översättning:

   ”Lächele und sei froh,es hätte schlimmer sein können!
   Und ich lächelte und war froh, und es kam schlimmer.”

   (Le och var glad, det skulle kunnat ha varit värre!
   Och jag log och var glad och det blev värre.)

   Ett slags carpe diem – livet går upp och ner, ibland är det tungt och ibland är allt så lätt – och vad härligt när vi hittar guldkorn i tillvaron och i minnet.

  • Arga gubben says:

   Lasse, en örn flög förbi mig bara några meter bort. Det var en mäktig upplevelse.

   Jag saknar Bo Zetterlind.

 23. Mo says:

  Ett GOTT nytt år tillönskas ER alla med en extra favör till alla gubbar så här i elftetimmen.

 24. peterkrabbe says:

  När vi nu närmar oss tolvslaget vill jag än en gång passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och stort tack till alla som under gångna året medverkat till att göra bloggen läsvärd. Hur 2019 kommer att gestalta sig står skrivet i stjärnorna, vi kan bara hoppas på det bästa och försöka dra våra strån till stacken, precis som vi gjort de senaste åren. Kanske närmar vi oss en brytpunkt. Jag skall återkomma med mina funderingar kring detta! Nu höjer jag glasen och skålar för en bättre värld för oss alla!

 25. Loa says:

  Gott nytt år?! Jag håller verkligen andan!
  Från Robert D Steeles sida 31 dec.:
  https://phibetaiota.net/2018/12/q-anon-10-days-of-darkness-start-at-20/#more-137065
  Parat med detta jag såg av David Zublick, Youtube 18 dec.: ”Yes, Those Were Indictments Served At Bush Funeral” – Första 10-15 min. är DYNAMIT.
  Gå till YT, klipp in denna rubrik och titta! (Jag skriver inte ut videolänken, det blir så skrymmande.)
  Följt av Zublick 26 dec.: ”Trump To Impose Martial Law Part One”
  Då blir det verkligen ett gott nytt år…

  • Mats says:

   Mycket intressanta iakttagelser kunde göras vid begravningen, bland annat meddelandet till vissa damer. Därefter Jeb Bush reaktion på det W mest troligt skrivit
   Annars var Pence glada samtalmed Clinton förvånande. Då Trump kommer in har de lättare att hålla sig för skratt
   Annars D Zublic är inte en person att lita på. Helt vansinniga rubriker som ofta är helt fel

   • Loa says:

    Ja, Pences samtal med Clintons var förvånande. Förvånande öppet, inför kameror de måste veta funnits. Clintons ställde sig upp genast när Pence kom, t.o.m. Bill fick upp ändan fort. Alltså både underordnat och med gemensamma intressen. Kontrasten mot Trumps strikthet slående. Obamas endast protokollgodkänt artiga, vilket väl var vad de själva vederfors.
    Obs. när Trump satt med armarna korsade över bröstet.

 26. Arga gubben says:

  Luften börjar brinna och mänsklig påverkan misstänks.

  VIDEO of Skies on Fire in Indonesia Sparks Biblical Prophecy Debate Online

  https://sputniknews.com/viral/201812311071116644-sky-on-fire/

  • Mo says:

   Lassekniven, hur skall vi tolka detta, det svarta vinner över det vita ?

  • Suavalle says:

   Så härligt! Det gör oss glada att betrakta djuren och det kan vi behöva för att varva ner när vi blir alltför upprörda över de de förhållanden som råder.

   Jag bor ute på landet och här är mycket hjortar och vildsvin. De är så vackra, fridsamma och
   förnöjsamma och de håller ihop. Vi kan lära oss så mycket av dem.

 27. Lassekniven says:

  Fiskargubben,
  Örnen är mäktig. Örnen och vargen är den fågel och det djur som fascinerar mig mest. Jag har mestadels livliga drömmar och brukar komma ihåg de flesta. Jag brukar drömma att jag flyger (det var dock relativt länge sedan nu). I drömmen hoppar jag upp från marken eller kastar mig utför ett stup, breder ut armarna och flyger som en örn svävande. Det är en otroligt skön känsla. IRL har jag dock aldrig prövat drak/skärmflygning, det skulle vara häftigt. Jag undrar om örnen kan njuta av sin flykt, sitt svävande.

  • mats says:

   A ha en flygare till. Numera kommer jag allt mera sällan ihåg mina drömmar men genom hela mitt liv så har jag ofta kunnat flyga eller snarare sväva som en örn utan att flaxa med armarna. Jag hoppar inte ut över stup utan det är snarare som då man flyter på vatten. Jag bara lägger mig på mage och genom koncentration så upphäver jag tyngdlagen. En synnerligen trevlig ”förmåga”

   • Lassekniven says:

    Mats, jag flaxar inte i drömmen utan håller bara armarna stilla på samma sätt som örnen när den svävar. Jag undrar om symbolvärdet. Längtan efter frihet?

  • Arga gubben says:

   Jag har också flugit i drömmen. Titta på lite magi. Allt är inte verkligt, men en del är det. Det lärde jag mig innan jag blev kristen.

   TERRIFYING TALENT! Freaky Magician GIRL Scares Judges & Audience On Asia’s Got Talent!

   • Suavalle says:

    När det gäller svart magi – här berättar Walter Veith hur det kommer sig att han har fått så stor inblick i det isoteriska och ockulta:

    Vi får här också information om att mäktiga personer inom politik, sport, medicin… står i förbindelse med dem som har insikt i detta.

    • Arga gubben says:

     Tack, Suavalle. Jag ångrade först att jag hade postat videon, eftersom den inte bygger upp, men nu tänker jag att det är bra om folk får veta att det finns ondska. Kvinnan är besatt och släpps fram på TV. Globalisterna gillar sånt här. Vi behöver veta vad vi kämpar mot.

     Egyptologin avslöjade en del av egyptiernas hemligheter och de missbrukas i vår tid. Vanliga kristna frimurare är oskyldiga, anser jag, men en inre cirkel har dessa kunskaper. De kanske tog över frimureriet.

     • Suavalle says:

      Ja, det är ytterst viktigt att ta avstånd från det onda. Många är så indoktrinerade av ateismen, som är lika artificiell och designad som kommunismen, att de inte är tillräckligt försiktiga.

      Förvillelsen och ondskan härskar nu, men ljuset stiger.

      Jüri Lina berättar i sin bok Världsbyggarnas Bedrägeri att frimureriet togs över under 1700-talet.

    • Eclipse says:

     Walter Veith talar om länken mellan katolicismen och ockultismen. Kanalen vaticancatholic menar att katolicismen är den sanna och rättfärdiga kristendomen. Vaticancatholic tror på ett evigt helvete till skillnad från adventisterna. Han avskyr Vatikanen 2.0 med påve Franciskus som godkänner allt möjligt degenererat beteende.

     I videon i länken ovan menar vaticancatholic att illusionister som t ex David Blaine är demonbesatta och därför har övernaturliga förmågor. Samtliga kommentarer är positiva, vilket är lite märkligt. I Amazing Discoveries (Veiths föreläsningar) är kommentarsfunktionen inaktiverad.

     – – – – – – –

     Länkar intervjun med Richard Allen Wagner, 32:a gradens frimurare igen. Sidan funkar nu:

     https://fascinatingnouns.com/rick-wagner/

     https://www.thetruthaboutshakespeare.com

     http://www.light-of-truth.com

 28. hllviken says:

  Det finns *någon* som vakar över oss!

 29. Sture says:

  Detta är en video som visar hur långt dekadensen i samhället utvecklats och vad vi har att kämpa emot. På en konferens för ett halvår sedan i England berättar Robert David Steele om den avskyvärda pedofilin som är så utbredd (fast i hemlighet) bland den globalistiska eliten.

  • Suavalle says:

   Tack, Sture, för denna så viktiga video! Jag har lagt ut den på anthropocene.live, Lars Berns mycket välbesökta blogg.

  • Loa says:

   Timothy Holmseth om Mike Pence – 12 min.

   Där sägs att det inte var ett misstag att Trump valde honom till vice; han var tvungen för att få republikanska partiet med sig (och det hjälpte honom att vinna…)
   Innan dess var Pence guvernör i Indiana, en stat med anmärkningsvärt många sealed indictments.
   dnajlion7 på YT har intervjuer med Tim Holmseth och en strid ström uppdateringar om pedofili och satanism.
   Två fängelsebåtar med destination Kuba

  • Mo says:

   Sture, detta är verkligen ett av de största hoten mot människans heder. Barn har blivit handelsvaror i så många olika sammanhang, för pedofiler, organhandel, barnarbete mm men även det som de flesta uppfattar som godhet och välgärning, så genererar tex adoptioner och välgörenhetsorganisationer stora pengaflöden i många smutsiga händer.

 30. Arga gubben says:

  Se den här mannen. Han kan vara släkt med halva Europa, så ryss han är. Jag minns inte om jag postade den här kärleksvideon på Peters blogg, men när jag postar får videon miljoner tittare i öst ibland. En av mina döttrar är duktig på ryska mer än vad jag är. Min väg gick aldrig till
  London och New York, den gick till Tyskland, Frankrike och Ryssland.

  Det ser ut som om rysktalande i Sverige tvekar att uttala sig, men det kan jag göra, som inte är ryss. Så här står en svensk som Helena Petrovna Fischer i Tyskland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: