Öst är Öst och Väst är Väst och aldrig mötas de två…. Eller?

 

 

Så har då sommaren i det närmaste passerat. Som av en tillfällighet har det av Coronan föranledda reseförbudet till sydligare nejder kombinerats med det bästa sommarvädret på hemmaplan på mycket länge. Vi behövde inte resa någon annanstans! Svenskarna har fått upptäcka Sverige på nytt och invandrarna stortrivs på de svenska stränderna. Utvandrarna plågas av andningsbesvär i sina munskydd. Kan det bli bättre? Tegnell myser i TV och väntar på omvärldens omvärdering från idiot till geni. Sverige visar vägen trots att vi har nästan det högsta antalet avlidna per capita i världen? Hmm, det är nog något som inte stämmer här. För hade vi använt alla erkänt fungerande mediciner istället för morfin så hade Sverige haft fler av sina pensionärer kvar. Men besparingarna för statskassan kan förstås inte förbises…

En ny våg av politisk oro börjar samtidigt svepa över världen. Belarus närmar sig en ny färgrevolution, USA obstruerar Syriens oljeproduktion genom att sätta oljan i händerna på kurder som byter sörjan mot amerikanska vapen, Turkiet provocerar Grekland med hjälp av oljeborrningar på grekiskt vatten och USA:s sjörövare beslagtar iranska oljetankers på internationellt vatten på väg till Venezuela. Kineserna i Hongkong triggar fram en konfrontation med fastlandet och USA startar handelskrig mot värsta konkurrenten Kina. I Ryssland skall förtroendet för Putin raseras genom politikermord, trots att inget val är aktuellt. I Beirut spränger världens hittills största icke-nukleära explosion bort en stor del av staden.

Värst lär det ändå bli för Trump, presidentvalets givna segrare, som nu plötsligt inte bara har Coronan att kämpa emot utan också raskravaller och ändlösa intriger på högsta nivå att hantera inför valdagen. I Kalifornien rasar de värsta skogsbränderna hittills och blixtnedslagen liknar kärnvapendetonationer. Historiens största valfusk planeras i detalj i syfte att ersätta Trump med en förvirrad föredetting i syfte att ge Deep State ett ogenerat direktstyre av den amerikanska staten. Kommer Trump att klara detta? I så fall är han mer än människa…

Finns det då ett samband mellan allt detta? Den som har studerat Agenda 2030 behöver inte tvivla. Agendans upphovsmän har tänkt sig att under de återstående tio åren slutföra arbetet med en ny världsordning, grundad på ett totalitärt system där nationerna är ett minne blott och demokrati i bästa fall kan studeras i historielitteraturen. Världen skall styras av oligarkin, där viktiga delar av makten över världens ekonomi, energiutvinning, livsmedelsproduktion och läkemedelsindustri redan befinner sig. Människorna är små arbetsmyror som kan trampas ihjäl när de inte längre behövs. Dessa mörka krafter har idag bara två problem:

TRUMP. Presidenten som hyllar nationen och individens frihet och försöker fokusera på ett starkt USA istället för världsherravälde. Om Trump blir omvald har globalismen förlorat åtta år av sin genomförandetid, en tid som har avgörande betydelse i kapplöpningen med konkurrenten –

KINA. Ett land som redan har genomfört en stor del av globalisternas program, men i den del av världen som man betraktar som sitt revir, nämligen Asien. Om Ryssland förenar sig med Kina i detta projekt blir den amerikanska och sionistiska globalismen omöjlig att genomföra. Risken är istället stor att bytet äter upp jägaren. En värld delad i två block är långsiktigt ohållbar. Inte ens två bröder delar en kaka rättvist, den ena är alltid lite starkare och vill ha lite mer.

En global världsordning är ett skräckscenario för alla utom för dem som anser sig ha rätten att styra den. Receptet är, precis som i den ursprungliga kommunismen, att göra alla undersåtar egendomslösa och helt beroende av den livsuppehållande, periodiska inkomst som staten väljer att dela ut. På så sätt kan man styra staten utan risk för opposition, de som inte sympatiserar med styret och underordnar sig svälts ihjäl eller avföres elektroniskt. En signal till chipset räcker. En liten mellanklass hjälper gärna till i utbyte mot aningen högre standard. Hjärntvätt genom lydiga media, filmskapare och underhållare låter oss leka och vara glada. Fri sex och obundna relationer gör oss ännu gladare, ju mer depraverat samhället blir desto lättare blir vi att kontrollera.

En avgörande fråga kommer därför att bli maktkampen mellan USA/Israel och Kina om vem som skall ha makten i den nya världsordningen, inte om den kommer att genomföras eller inte. Vi har under sommaren haft en diskussion här på bloggen om invigningen till de olympiska spelen i London 2012, där hela föreställningen var regisserad av kabalen och utvecklingen mot den nya världsordningen i kabalens version visades på ett mycket tydligt sätt. Svaret från Kina kom på miniolympiaden Military World Games i Wuhan under oktober 2019 (bild ovan och nedan). Hela invigningen visas här, men intressantast är avsnittet om FN från 2:15.00. En trupp om 10.000 kinesiska FN-soldater (enligt FN finns det 2.500, enligt media 40.000) marscherar in och formar viktiga symboler. I en scen där FN hyllas formar dessa kineser den röda stjärnan, i nästa formar man märkligt nog Frimurarnas M-logga. Frimurarna ses som en del av kabalen och västvärldens världsordning. Man kan inte tolka detta på annat sätt än att Kina tills vidare godtar att världen delas i två halvor, den amerikanska och den kinesiska och att FN:s fredsbevarande trupper skall hålla dessa skilda från varandra.

 

           

 

Men FN har hittills stöttat den amerikanska versionen med slutdatum 2030. Kina har nu deklarerat sin avsikt att bygga upp en militär styrka som skall vara likvärdig med den amerikanska, med slutmålet år 2036. De anser att det är enda sättet för Kina att behålla makten över Asien och sin egen världsordning.

Får man tid till detta? Det är denna kapplöpning mot tiden som föder hatet mot Trump, som den som sätter käppar i kabalens hjul.

Kinas armé omfattar 2.100.000 man men saknar ännu tekniken för avancerad krigsföring. FN:s trupper omfattar 110.000 man, varav 36.000 kommer från Afrika och 30.000 från Asien. Bara 6.000 man kommer från Europa. USA har lämnat FN och strider numera bara för sin egen sak. Detta öppnar för Kina att slussa ut kinesiska FN-soldater i världen och därmed sprida sin militära närvaro till platser där de inte tidigare hade varit välkomna. Scenerna från Wuhan med kineser i de blå hjälmarna måste tas på allvar, de sprider samma vibrationer som Hitlers olympiad i Berlin 1936 – en perfekt disciplinerad militärmaskin som har ambitionen att ta över där minsta spricka till oordning visar sig.

 

 

Om man vill kan man relatera det påstådda och sannolika utsläppet av ett amerikanskt virus just i Wuhan under denna miniolympiad som en markering mot Kinas öppet redovisade planer att inte vilja underordna sig den västerländska kabalens världsordning. Hur det egentligen gick till kommer vi att få veta förr eller senare.

Jag kan inte låta bli att tänka på den gamle siaren och filsofen Nostradamus, som redan på 1500-talet hade visioner om det tredje världskriget i Europa. Han hävdade bestämt att invasionen av Europa skulle ske av ”männen i blå turban”. Om det var en turban eller militärhjälm som Nostradamus såg kunde han säkert inte avgöra för fem hundra år sedan, de hade i alla fall blå huvuden. Är det då möjligt att kinesiska FN-soldater i framtiden skulle kunna invadera ett av inre konflikter och våld härjat Europa i syfte att återställa ordningen – på uppdrag av ett FN som då helt domineras av tredje världen?

Är detta fria fantasier utan förankring i verkligheten? Låt oss se på förspelet.

Den 28-29 maj 2015 hölls ett möte inom WEF (World Economic Forum) i Kigali, Rwanda med det kryptiska namnet THE KIGALI PRINCIPLES ON THE PROTECTION OF CIVILIANS .  Detta handlingsprogram undertecknades av den svenska regeringen genom framtidsminister Kristina Persson 2016, ett par månader innan Sverige tog plats i FN:s säkerhetsråd.  Artikel 7 i detta dokument är en fullmakt för FN att använda militärt våld i ett land utan särskilt tillstånd från den aktuella regeringen, allt i syfte att skydda civilbefolkningen i en utsatt situation. FN skulle alltså kunna sätta in FN-trupp i bl.a. Sverige om man anser att situationen kräver det. Detta är helt i linje med den nya världsordningens önskade etablering av FN-styrkor som en världsarmé. ”Skyddet” sker bäst genom utländska trupper som saknar samhörighet med civilbefolkningen, detta ”problem” blev uppenbart under Gula Västarnas demonstrationer i Frankrike, då många poliser hade släktingar och grannar bland demonstranter som skulle slås tillbaks med våld. Naturligtvis är inte Kina sena att utöka sina FN-soldater från 2.500 till – enligt China Daily 2019-09-26, en månad innan spelen i Wuhan – 40.000 för att därmed kunna vara närvarande överallt i världen där oro kan tänkas bryta ut. Kinas scenshow i Wuhan 2019 skall vi se mot denna bakgrund. Enligt tidningen står Kina nu för drygt 15 % av FN:s armékostnader och är därmed den största bidragsgivaren. Skulle USA sätta in egna trupper mot FN:s i en konfliktzon, bara för att de senare är kineser? Vi har mycket att fundera över här och mer finns också att läsa här på Bakom Kulissernas blogg

Den som lever får se. En sak är ändå helt klar – det sammanbrott som alltmer närmar sig i vår värld är regisserat av den västerländska kabalen. De gör oss knappast någon tjänst och vi har inte många år på oss att vända utvecklingen! Uppenbarligen gör de inte ens sig själva någon tjänst, genom att kineserna istället köper upp den industri och infrastruktur billigt som kabalen tvingar i konkurs. Det är ingen överdrift att påstå att Kina har grundlurat både sionister och frimurare…

Peter Krabbe

255 Responses to Öst är Öst och Väst är Väst och aldrig mötas de två…. Eller?

 1. En stor del av sanningen om hur västvärlden kommit till denna punkt i historien där galenskap styr och vi tvingas alltmer in i den globala diktaturen benämnd Agenda 2030 finns beskriven i Fil Dr Jacob Nordangårds bok ”Rockefeller en klimatsmart historia”. Läs den gärna! Den beskriver hur man helt öppet via stiftelser och organisationer har berövat oss demokrati för att ersätta den med ett elitistiskt fåmansvälde där vi, om vi inte reser oss och hindrar detta, kommer att leva under konstant bevakning och där man t o m planerar att koppla ut människor mot AI. Jag vet, det låter otroligt, men detta kartläggs i detalj i denna bok.

  • peterkrabbe says:

   http://pharos.stiftelsen-pharos.org/new-order-of-barbarians/?fbclid=IwAR1t2iBd2dEef2EVLjmpc6i-DZd9o2ts5wyy06Yfp7maQBmakxrnyd_CWOk
   Även hans närstående Inger Nordangård gör i denna artikel en bra sammanfattning av bakgrunden till dagens utveckling genom ett anförande av Richard Day, hållet redan på 1960-talet. Day arbetade då för Planned Parenthood, som under en tid leddes av Bill Gates pappa. Kopplingen till Rockefeller Foundation finns allestädes närvarande. Om Day verkligen existerade eller om han höll det nämnda föredraget vill jag låta vara osagt, men det finns många liknande berättelser. Innehållet är däremot väl i överensstämmelse med den faktiska utvecklingen.

   • Hans Hjelm says:

    De fyra årtiondena av globaliseringen kan komma att ta slut, och vi kan komma in i ”The Age of Disorder”, som kommer att omforma både ekonomier och politik. Ett av de viktigaste kännetecknen för den nya eran är vändningen av obegränsad globalisering, förutspådde ett team av analytiker som leds av strateg Jim Reid. Medan vi såg ”den bästa kombinerade tillgångspristillväxten i någon tid i historien, med aktie- och obligationsavkastning väldigt stark över hela linjen” sedan 1980, kommer ”Age of Disorder” troligen att bryta denna trend.
    Försämrade relationer mellan USA och Kina är ett annat tema (av åtta) som kommer att definiera nästa tydliga era av modern tid, ”som påskyndas, men inte orsakas av, pandemin.” Analytikerna noterar att den kinesiska ekonomin kommer att minska klyftan med USA och slutligen skulle kunna överträffa den i slutet av decenniet.
    ”En kollision mellan kulturer och intressen vinkar därför, särskilt när Kina närmar sig att vara den största ekonomin i världen”, säger rapporten.
    Lyckligtvis är det osannolikt att denna ekonomiska motstånd kommer att utlösa en verklig militär konflikt mellan de två staterna, som vanligtvis händer när en stigande makt försöker utmana den härskande. Ekonomiskt krig – med tullar, sanktioner och attacker inom teknikområdet – fortsätter istället.

    Oavsett vem som vinner presidentvalet 2020 i USA, kommer klyftan mellan de två stormakterna att växa.
    Ojämlikhet kan till och med bli värre i världen efter Covid-19, innan en motreaktion och vändning sker, säger banken. Ojämlikhet är nära kopplad till klyftan mellan generationerna, men analytikerna förväntar sig att antalet yngre väljare kommer att överstiga de som föds före 1980 i slutet av decenniet. Detta kan leda till stora politiska förändringar på många områden – från skatter till klimat.Medan koronaviruskrisen redan har satt den europeiska ekonomin vid en korsning, säger Deutsche Bank att nästa decennium kan bli ”ett make-or-break-decennium för Europa. ”Bland andra faktorer som definierar framtiden är att högre skulder och helikopterpengar (fördelning av kontanter till allmänheten) blir mainstream – politik som sannolikt kommer att öka inflationen.

    ”En sådan förändring av maktbalansen kan inkludera ett hårdare arvskattesystem, mindre inkomstskydd för pensionärer, mer fastighetsskatt, tillsammans med större inkomst och företagsskatter … och allomfattande mer omfördelande politik,” rapporterar Deutsche Bank. sa.
    Slutligen kommer de kommande tio åren att visa om den exponentiella ökningen av värdet på teknikföretag var värt det. Banken säger att de antingen kommer att starta en teknikrevolution eller visa sig vara den andra dot-com-bubblan.

    Ett av de viktigaste kännetecknen för den nya eran är vändningen av obegränsad globalisering, förutspådde ett team av analytiker som leds av strateg Jim Reid. Medan vi såg ”den bästa kombinerade tillgångspristillväxten i någon tid i historien, med aktie- och obligationsavkastning väldigt stark över hela linjen” sedan 1980, kommer ”Age of Disorder” troligen att bryta denna trend.
    Försämrade relationer mellan USA och Kina är ett annat tema (av åtta) som kommer att definiera nästa tydliga era av modern tid, ”som påskyndas, men inte orsakas av, pandemin.” Analytikerna noterar att den kinesiska ekonomin kommer att minska klyftan med USA och slutligen skulle kunna överträffa den i slutet av decenniet.
    ”En kollision mellan kulturer och intressen vinkar därför, särskilt när Kina närmar sig att vara den största ekonomin i världen”, säger rapporten.
    https://www.rt.com/business/500333-age-of-disorder-deutsche-bank/

    • Benny says:

     I verkligheten är väl den kinesiska ekonomin större än USA:s sedan några år! Att man som i USA trycker pengar, mera lån och har en upphausad börs med fiktivt värde gör inget land rikt.
     2099 lär Kinas ekonomi vara mångdubbelt större än USA:s om nu ens USA finns kvar om några år! Kina har en 5000-årig historia och försvinner inte i först taget, något vi måste lära oss att leva med!

 2. Benny says:

  På något vis känns det som det är den vita europeiska människan som står i skottgluggen för den globala diktaturens härjningar! Kanske blir det så att de vitas sista bastion blir i Ryssland som med största säkerhet inte kommer att gå globalismens ärenden oavsett vem som sitter som president efter Putin. Ryssland utvecklar nya vapensystem och nya kärnvapenbärande missiler som ej går att stoppa med känd teknik just i detta syfte, för man vill fortsätta att vara en nationalstat! Visst finns Soros och Rotschilds lakejer även i Ryssland som försöker starta färgrevolutioner som den ökända skurken Navalnyj t ex men han har inget stöd bland folket! Massimporten av Mena-folk och Afrikaner är globalisternas sätt att försvaga nationalstaterna och de vita europeiska länderna! USA är redan i upplösningstillstånd och kravallerna, skjutandet och upploppen kommer att nå orkanstyrka när petrodollar-kraschen gör att importen till USA blir mycket dyrare och antalet utfattiga ökar! Här i Sverige måste landsförrädarna röstas bort 2022 annars ser det mycket dystert ut och det vi har idag kommer att likna en stilla söndagspromenad! Kriminella muslimska gäng kommer att härja fritt och vi kommer inte att få något som helst polisiärt eller rättsligt skydd mot deras kriminalitet vilket vi ser redan idag!

  • peterkrabbe says:

   Kan bara hålla med dig om detta. Ryssland har ett bra stöd i den kristna religionen, eftersom denna varit undertryckt på gränsen till utplåning under 50 år har den nu gett nationalismen en ryggrad som är en effektiv sköld mot islam och dess våldsbenägna anhängare. Vi ser det motsatta i Sverige. Dessutom har Inget annat land så dystra erfarenheter av sionistiska agendor som just Ryssland. ”Hotet från Ryssland” som nu predikas i media är en skandalös media-agenda på uppdrag av vår regering.

   • Ivan says:

    Le Figaro: fem år efter flyktingströmmen föredrar svenskarna att inte komma ihåg sin tidigare ”gästfrihet”

    2015, när Europa täcktes av en våg av flyktingar från Syrien, var Sverige ett av de mest gästvänliga länderna med värd för mer än 160 tusen utlänningar med en befolkning på 10 miljoner människor, påminner Le Figaro. Men idag vill få människor komma ihåg detta på grund av de allvarliga konsekvenserna av en sådan mjuk migrationspolitik, konstaterar tidningen. Enligt tidningen visade sig bördan på landets sociala sfär vara överdriven, och ungefär hälften av flyktingarna kan fortfarande inte hitta arbete i Sverige.
    Under flera dagar har en utställning hållits i lobbyn på Stockholms station, under beskydd av FN: s flyktingkommissarie, som visar fotografier av syrier som anlände till landet med den ”stora vågen” avinternflyktingar 2015, som poserar framför linsen med ett fotografi av det mest värdefulla de har – nycklarna till en lägenhet eller ett hus de lämnade i Idlib eller Aleppo, säger Le Figaro.

    ”Vi måste komma ihåg hösten 2015, då upp till 10 000 flyktingar ibland anlände till Sverige på en vecka, ” säger Ulrika Nilsdotter, som samlar in donationer för UNHCR. ”Människor sov på golvet i denna station, på gatorna, i gym, i kyrkor. Invånarna i huvudstaden – inklusive jag själv – öppnade sina dörrar för att ta emot dem,påminner hon om.

    Enligt tidningen begärde 163 tusen personer i slutet av 2015 politisk asyl i Sverige, vilket i ett land med en befolkning på 10 miljoner var den högsta andelen i Europa. Men fem år senare minns detta ”historiska ögonblick” inte längre i landet eller kommenteras. Enligt chefen för delegationen för studier av migration, Joaquin Palme, är anledningen att sinnena idag är upptagna med att lösa migrationsfrågan och vänta på att eventuellt antaga en ny lag om migration.

    Enligt Le Figaro var ”att återvända till verkligheten” smärtsamt för svenskarna. Redan i november 2015 tillkännagav vice premiärminister Asa Romson ”med tårar i ögonen” en aldrig tidigare skådad skärpning av asylpolitiken. ”Denna våg visade sig vara överdriven för oss, särskilt ankomsten av 33 tusen ensamkommande minderåriga, trots att totalt 80 000 av dem anlände till Europa det året.” , – motiverar beslutet från myndigheterna i Palme. Enligt honom var trycket på offentliga tjänster, särskilt skolan, kolossalt och skärpningen av förhållandena gjorde det möjligt för Sverige att återgå till den europeiska standarden.

    Som tidningen konstaterar bidrog 2015 flyktingvågen utan tvekan till att Sverige förvandlades till ett land, vars 20% av befolkningen var född utomlands. Flyktingar kan ses även i de mest avlägsna hörnen av landet, där de arbetar som bussförare, betjänar besökare i matsalar och tar hand om äldre. Enligt studier som genomförts under lång tid är dock hälften av nykomlingarna arbetslösa även efter åtta år i Sverige. Deras inkomster är också nästan hälften av genomsnittet. ”Denna skillnad beror främst på den tid det tar att lära sig svenska och utbildningsnivån,Säger Karin Lundström, som studerar integrationsfrågor för Statistik Sverige. Flyktingar utan utbildning kämpar ofta för att anpassa sig till arbetsmarknaden, vilket kräver mycket höga kvalifikationer, förklarar hon.

    https://russian.rt.com/inotv/2020-09-07/Le-Figaro-spustya-pyat-let

  • carinaagrellgmailcom says:

   Jodå, de lär nog bli bortröstade, och SD tillåts vinna för sin syndabocksroll som orsak till systemhaveriet. Nu verkar väl SD backa från sina principer, men om de verkligen hade velat förändra så hade de attackerat penningsystemet. Dessvärre var det just det som Hitlers riksbankschef Hjalmar Schacht gjorde, så vi kan ju lite till mans fundera på vilka paralleller som landsförrädarna kommer att dra i ett sådant läge. Men det hade varit en välkommen gest att kasta ut Rothshild-parasiterna.

 3. hllviken says:

  Ca*alen attackerar alla systemkritiker, bl.a. har munken Keplers youtube-kanal släckts. Polly visar flera chockerande avslöjanden i USA:

 4. Savalle says:

  ”Vår” svenska statsledning har alltså gett fullmakt till FN att ingripa militärt för att ”skydda” oss.

  Det är rätt kul att MAFFIAN också använder ordet ”skydda”.

  Blå-hjälmarna från FN har således fått laglig rätt att utöva våld i Sverige för att ”skydda”.

  Blå-baskrarna från EUROGENDFOR har även de getts rätt att utöva våld i Sverige för att ”skydda”.

  Vad kärleksfullt med allt detta blåa skydd!

  (Blåblå är kärleken)

 5. Savalle says:

  Kan bara inte låta bli när jag ändå håller på…

  Så då hoppas jag att jag blir ursäktad för att jag kör på i gamla spår – som min urgamla VW – med ytterligare en video med en yngre WV!

  Anknyter till M!

  (Do Freemasons Worship Lucifer? Evidence They Don’t Want You To See | Hidden Agendas)

 6. Loa says:

  Kalifornien brinner.
  OPERATION TORCH CALIFORNIA: NWO Pyro-terrorists Geoengineering Massive Firestorms, Triggering Wildfires with DEWs (Photos)
  https://stateofthenation.co/?p=25945
  ”Because California is home to both Hollywood and Big Tech, the state was selected as the focal point for all religions that worship fake environmentalism.
  … provide massive platforms for anyone who delivers the “fire and brimstone” Global Warming sermons. (…)
  NWO globalists have been utilizing exceedingly powerful chemical geoengineering techniques to include chemtrail aerosols, as well as HAARP-disseminated frequencies from satellites, naval ships, airplanes and highly advanced drones, to manufacture the never-ending FIREGEDDON in California.”

  • Loa says:

   A propos elektromagnetisk strålning – jag tänker på/undrar om den senaste mystiska massdöden bland djur; 300+ elefanter i Botswana dog knall och fall.
   Sudden Animal Deaths (One Species Only) – Is Deep State Testing Species-Specific 5G Electromagnetic Kill Rays?
   https://phibetaiota.net/2020/08/joseph-farrell-sudden-animal-deaths-one-species-only-is-deep-state-testing-species-specific-5g-electromagnetic-kill-rays/

  • Loa says:

   ALERT!
   Worldwide 5G Genocide Starting in October
   Under ”corona” kan man genomföra förgiftning på passagerarplan och SKOLOR.
   https://benjaminfulford.net/2020/09/14/worldwide-5g-genocide-starting-in-october/
   Ett läsarbrev till B. Fulford:
   ” I discovered that they are using new ‘Fogging’ nanotechnology chemicals, metals, and aerosols on aircraft under the guise of new anti-COVID 19 measures. (…)
   Through this experience both my travel partner and I are now extremely EMF sensitive and upon returning to Canada, became incapacitated once in 5G radiation. I became quickly aware that I am now (thanks to nanobot brain poisoning) a walking human Geiger counter. (…)
   I believe the above mentioned fogging chemicals are being dumped on us via chemtrails and in public spaces, and will be used to falsify a second COVID wave, as the new COVID symptoms are identical to those of Benzalkonium chloride and radiation poisoning.
   I believe this is an aerosol mass-vaccination agenda. The coming COVID vaccines will also contain nanobots and nano-technology. (…)
   SAMT
   I believe that 5G, and only 5G, is why people died in WUHAN in 2019, then Italy, Queens NY, now Sweden (being blasted as we speak) ”
   ?!

 7. hllviken says:

  WHO = Wolly Half-true Org.

 8. Savalle says:

  Öst är Öst och Väst är Väst…

  Om kulturskillnader och mycket, mycket mer:

  Enormt intressant intervju på SWEBBTV med Helena Edlund, präst inom Svenska kyrkan och samverkansofficer i Afghanistan!

  • Savalle says:

   När jag hör Helena Edlund berätta om hur oerhört pressade människor ofta är i kulturer som baseras på ofrihet och enormt snäva marginaler kommer jag att associera till de stackars råttor som utsatts för enormt grymma försök och tvingats in i en konstlad begränsning av extrem ofrihet med små, små marginaler.

   Dessa så oerhört ondskefullt behandlade råttor lär ha utvecklat beteenden med våld, kannibalism…

   Och vi alla här i vårt land upplever dag för dag nu hur vår frihet begränsas och hur marginalerna blir allt snävare.

   Vi behöver REAGERA NU!!!

  • Mo says:

   Det som har förstört kristendomen är politiseringen. Det är kanske en förutsättning för överlevnad i samhällen som förändras snabbt men risken är stor att man tappar kärnan och den starkes intressen blir styrande. Här en fin genomgång av kristendomens ursprung ?

 9. matte5958 says:

  Ja kära vänner, när man läser detta så är det mycket svårt att behålla hoppet om en ljusare framtid; http://pharos.stiftelsen-pharos.org/the-global-reset-tyrannernas-plan-for-varlden/

  Eller vad säger ni? Giv oss hopp !

  Detta är redan avtalat och på väg att genomföras…. hur stoppar vi vansinnet ?

 10. peterkrabbe says:

  http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/2489-berlin-foerbjuder-anti-corona-demonstration-29-augusti-daer-oever-en-miljon-fran-hela-tyskland-vaentas.html

  Etablissemanget kämpar nu mot ett snabbt växande motstånd från befolkningen. Allt fler genomskådar agendan med pandemin och visar det i form av öppet motstånd. Vi närmar oss (ja, i andra länder då förstås) en brytpunkt där avgörandet fortfarande står och väger.

 11. peterkrabbe says:

  Hoppsan, då blev det 33 kommentarer! Bäst att skynda vidare så ingen tror att det är jag som sitter i toppen…

 12. Savalle says:

  Massor med människor protesterar mot corona-spektaklet även i London!

  ”Läkaren Mikael Nordfors var en av många som höll viktiga tal under den historiska demonstrationen i London mot coronarestriktioner. Tiotusentals människor samlades i London för att protestera mot totalitarismen som accelererat under den så kallade coronakrisen. ”
  https://www.vaken.se/mikael-nordfors-tal-fran-den-historiska-demonstrationen-mot-coronarestriktioner-i-london/

  Heder åt den svenske läkaren Mikael Nordfors!

 13. Sture says:

  Lägg namnet Shemelka Michelle på minnet. Ytterligare en svart kvinna som verkligen kan ta för sig. Hon är rena dynamiten och tufsar till den vita universitetssnorvalpen med BLM-skylten så att han inte vet vart han skall ta vägen. Han försöker här förklara för Shemelka Michelle att ”black lives matter” vilket hon tycker är ett sätt att förnedra henne – som svart kvinna. Skulle hon inte själv veta att hennes liv spelar roll utan måste ha sådana här vita snorvalpar springande omkring, för att få henne att förstå detta?
  Ytterligare en svart kvinna till min idol lista med Beverlyn Beatty, Candace Owens, Ayaan Hirsi Ali, Kim Kacik.
  Och detta är också svaret till matte5958 om den pessimism som sprids av vissa på denna sajt. Fienden tycks helt övermäktig. Men den är inte det. Fienden utgörs av enskilda människor, som har skaffat sig köpt stöd hos vissa andra människor. Det är som en stor pyramid. Men när människorna längst ner i denna pyramid börjar frigöra sig så blir denna pyramid instabil och fundamentet rämnar. Det är vad som håller på att ske just nu.

 14. Mo says:

  Det här är bra. Antivaccinations demonstration i Zurich. I Schweiz har medborgarna reell möjlighet att påverka myndigheternas hanterande av frågan genom att begära folkomröstning om nu inte WHO är överordnat i dessa frågor. Någon som vet ?

 15. Sture says:

  @ Mo,
  CDC (Center for Disease Control and Prevention), USAs motsvarighet till vår Folkhälsomyndighet har nu kommit ut med uppdaterade siffror kring COVID-19 där de säger att bara c:a 6% av de registrerat döda i COVID-19, har dött av COVID-19. De övriga har dött av multisjukdom och mycket hög ålder. Det finns mer än 153.000 registrerat döda av COVID-19 i USA, men bara c:a 9.000 har verkligen dött av detta. Om vi skulle översätta detta till Sverige så är den verkliga dödssiffran i Sverige 330 istället för 5.500. Samtidigt som det normalt dör 260 ±30 per dag i Sverige.
  För detta vill Bill Gates nu att 7 miljarder människor i världen skall vaccinera sig. Inte en gång utan gång på gång. Tills detta sker skall alla människor gå omkring med munskydd och inte få träffa sina vänner och nära och kära. Jag undrar hur länge det dröjer innan bubblan brister.
  https://www.bitchute.com/video/NBYEsrexT50c/

  • Mo says:

   Våra politiker varken kan eller vill stå emot de starka ekonomiska intressen som driver vaccinationsagendan. Det man måste slå vakt om är att vaccination blir frivillig och sedan hoppas på att information når ut till allmänheten angående basala fakta om infektioner. Lars Bern tycker jag är ett föredöme, han är kompetent, orädd och oberoende.
   Det kanske mest oroande är om det införs COVID-19 pass. Det kan ju utökas i det oändliga, det blir en väg att garantera industri intressens inkomster samtidigt som rörligheten inskränks och därmed stärka klimatagendan. Vilka som begränsas i sitt resande är lätt att förutse, först ut blir gruppen pensionärer som behöver kontrolleras bättre och så kan de inte smita från landet med sina pengar. Så småningom kanske vi även kommer att behöva åsiktpass för att passera över gränserna. Fallet i Malmö med polisens brottsförebyggande beslutet som medförde 2-år inreseförbud talar för att vi kan få en sådan utveckling. Då tar man ingen som helst hänsyn till att Paludan har familj i Sverige. Strider det inte mot EU-rätten ? Vi ska noga tänka oss för innan vi lämnar EU. Visst kan man ha synpunkter på provocerande demonstrationer men det får väl uppfattas som en följd av att politikerna inte lyssnar på de protester som framförs eller egentligen inte tillåts föras fram från befolkningen. Mycket märklig och oroande utveckling.

   https://nyheteridag.se/paludan-har-fatt-inreseforbud-till-sverige-de-pastar-att-jag-utgor-ett-hot-mot-rikets-sakerhet/

   • ragnhild says:

    I Norge har helseministeren nylig gått ut offisielt og sagt i klartekst at vaksinevalg er opp til den enkelte (borger) = frivillig. Han har ikke uttalt noe om COVID-19 pass. Det er nok for tidlig. Åsiktspass, det hører vel til en høyst sannsynlig framtid. Fragment fra sovjetkommunismen, ”bøy deg” og for din egen sikkerhet hold ”kjeft”. Angiversamfunnet følger kjapt. Mao´s styre var nok en prøvestein for disse som nå setter inn all kraft for å nå målet. WEF – Børge Brende, norsk H-politker er tildelt en direktørstilling der etter sin utenriksministerstilling. Say no more …. de plukkes som de nyttige de er; det går nok bra for ham – vil jeg håpe!

    Det er på høy tid å reagere. DET skjer knapt i Norge, der får det norske storting all den fred og ro som de ønsker seg med sin lojalitet overfor fremmede makter som vil utslette vårt høyst oppegående fedreland. Ingen, absolutt ingen står imot. En gang i blant er det en kommentator på sist oppkomme populærblogg som glimter alvorlig til med suverene lenker. En utfordring her hjemme at så mange bare har skoleengelsk som bakgrunn og orker ikke. Slik er det. Jeg prøver iblant å friste med svensk. Men da viser det seg at det også oppleves som ork. Slik, også spilles vi alle lett utover sidelinjen, en lett match mao.

    Så fint det var å oppleve Berlin-talen fra Robert Kennedy jrs. Slike innsatser skulle alle i europeiske land få oppleve mange av fra kreti og pleti. Nettopp nå, selv om truslene vil hagle. Venter vi blir risikoer alt større. Vi blir mer og mer groomet til standen vi skal arve. Tilbake til 1700-tallet som det sies.

 16. Mjölner says:

  Utan munskydd

  Socialdemokratiska Arbetarpartiet har nu fått oförutsedda problem med sina trosbröder i shia-samfundet. Den religiösa samexistensen sket sig rejält och sätter nu sina spår i det svenska samhället, De naiva partiföreträdarna i Tro och solidaritet, som blev utsedda att i lönn förhandla med Muslimska rådet, har blivit rejält blåsta. De röster som socialdemokraterna skulle tillskansa sig genom mutor med skattepengar kanske uteblir. Nästa val finns det minst två partier för muslimer att rösta på. (Om det nu blir något val.) Många tror att islam och kristendom kan samexistera. Detta är helt uteslutet. Islam är inte bara tro den ställer även krav på den troendes livsstil och efterlevnad av sharialagarna. Islam är alltså en kombination av tro, politik och livsstil.
  Det här pillret kan svenskarna givetvis inte svälja utan protester. Det är oundvikligt att problem kommer uppstå. Vi är på väg mot ett delat land med klan- och nattväktarsamhälle.

  Jag hoppas att de protester mot globalisternas framfart som nu tagit sin början genom demonstrationer i en del europeiska länder sprider sig till Sverige. De korkade naiva svenska politikerna behöver bytas snarast.
  Det är mycket underligt att svensken i gemen inte ser faran. Vi måste se till att döda corona-bluffen och gå samman för att stoppa globalist-vansinnet. Hur det nu skall gå till.

  • Mo says:

   Mjölner, är inte detta från dina hemtrakter ?

   https://www.friatider.se/invandrarmobben-i-ronneby-forsokte-branna-ner-kyrkan

   Var det denna oerhört vackra kyrka med de äldsta delarna från 1100-talet man ville bränna ned ? Titta på tak och valvmålningarna.

   • peterkrabbe says:

    Det är ett hot mot hela vår kultur när kyrkorna blir föremål för dessa hjärndöda individers kamp för att ta över vårt land. Andra länder som Frankrike och Tyskland
    är redan hårt drabbade av denna sortens skadegörelse, med tusentalet attentat av varierande omfattning. Oersättliga värden går till spillo, trots att de klarat uppemot tusen år av krig och oroligheter. Om inte polisen klarar att hålla beredskap måste vi själva stå för bevakning och skydd. Kyrkornas funktion bygger på att kunna stå öppna och tillgängliga för besökare, låsta kyrkportar är början till slutet för kristendomen.
    Jag har själv som arkitekt gjort bevarandeplanen för området runt kyrkan med sin gamla trähusbebyggelse, en oas i en stad som är hårt drabbad av sextiotalets rivningshysteri, då träpalatsen revs och ersattes av EPA- och Domusvaruhus. De hus som klarade sig undan varuhusen revs för att ge plats åt parkeringsplatser…
    Fram med högafflarna, kära Ronnebybor, och rensa staden innan det är för sent!

    • Loa says:

     Heder åt din insats för kyrkoområdets bevarandeplan.
     Svårt att få fram sammanställning av alla attentat mot svenska kyrkor. Här 2014:
     https://archive.org/stream/pdfy-F6ZCFizQdXPBlKMK/skadegorelse-kyrkor-2014_djvu.txt

     Denna film sänder kalla kårar genom mig varje gång:
     När Domus kom till stan
     en film av Anders Wahlgren

     här uppdelad på 6 små delar.

    • Benny says:

     Enligt Sveriges Radio har danskarna ”skändat” koranen i Rosengård! När blev en bok om islam ett heligt föremål i Sverige? I det nystartade Arabpartiets program står det att svenskar måste anpassa sig till islam annars får man lämna landet! Ringer det inga varningsklockor hos mupparna i regimens korridorer i Stockholm? Den som inte fattar att koranen är en handbok för maktövertagande, införande av religiös diktatur och avskaffande av demokrati måste antingen vara efterbliven eller gilla det som sker! Hitler skrev ju också en bok där han talade om exakt vilket samhälle han efterstävade…Jag kan tänka mig att brände man en ”Mein Kampf” offentligt i Nazi-Tyskland låg man pyrt till! Ingen tog Hitler på allvar den gången! Historien upprepar sig därför att ingen tar lärdom. Man kan bara konstatera att Ebbestål, Jammeh och andra medlöpare är diktaturens kreatur som måste bort från sina positioner! Valet 2022 är ett ödesval för Sverige och troligen sista chansen att vända utvecklingen! Men majoriteten av det ”sovande folket” sussar vidare trots alla varningsklockor på högsta volym!

    • Mo says:

     Ja det var en märklig rivningshysteri som rådde under 60-talet, man kanske influerades av det nya Europa som byggdes efter kriget. Tur att det fanns en del arkitekter som förstod värdet av att bevara vår svenska byggnadskultur. I Ronneby finns iallafall en hel del av den gamla brunnskulturen kvar med sina hälsokällor. Trevligt att du var där, vi får verkligen hålla tummarna för att Ronnebyborna står emot de nya vindarna. Det finns mycket livskraft kvar i svensk landsbygd med sina småstäder, vilken politiker vågar föra fram den norska modellen med differentierad företagsbeskattning och arbetsgivaravgifter.

     • Loa says:

      Såg snarare ut som om det influerades av det Europa som bombades i kriget. Vilket annat land skulle låta en rysk jude riva sin huvudstads stadskärna och kulturarv? Norrmalms”regleringen”. Innerstan gick under öknamnet Gropen. SAP är en ångvält och marodör, kulturfientligt och totalitärt. 180 stadskärnor rivna.
      Hittade detta:
      https://www.expressen.se/allt-om-resor/sveriges-10-fulaste-stader-och-orter/
      Exempel nr 4:
      ”Kanske det närmaste vi kommer öststatsarkitektur i Sverige. Kents ångestdrivna musik avnjuts bäst i skuggan av den eskilstunska betongen.”
      Men gynna inte ex-pressen, gå till originalet:
      https://bilder.detsannasverige.com/#collections

      • peterkrabbe says:

       Rivningen av den svenska byggnadskulturen var helt ett resultat av den kompromisslösa socialism som blomstrade under efterkrigstiden. Även om den tekniska standarden var låg i 1800-talsbebyggelsen hade man ändå skönhet och estetik som kompensation. Hela stadskärnor med tvåvånings träbebyggelse och intima gårdsmiljöer revs hämningslöst för att ge plats åt ett ”modernt” boende, där WC, rinnande vatten i köket och ett badkar i huset var enda motivet för att riva kulturarvet. Stadskärnorna skulle förvandlas till köpcentra efter amerikansk förebild och ringvägar och parkeringsplatser ersatte de gamla bostadskvarteren. Modern byggteknik gav inte utrymme för finlir med estetiska detaljer, det skulle vara rationellt och billigt när miljontals nya bostäder skulle byggas på kort tid. Socialisterna jublade och Sovjet och Östtyskland skröt om sina hyreskaserner i oändliga rader. Arkitekter behövdes inte, utformningen klarade ingenjörer och ritbiträden. Socialdemokratiska kommunalråd hängde på, detta var den nya välfärden som skulle ersätta rucklen med sina utedass och kolkaminer.
       I Ronneby satt (S)tarke mannen Hans Gustavsson och blockerade allt byggande på privat mark, byggandet skulle socialiseras och planläggning medgavs först när kommunen fått köpa marken för en spottstyver. Gustavsson belönades med posten som svensk bostadsminister.
       I Afrika, där jag vistades en tid, byggde östtyskarna tillsammans med kineserna hyreskaserner i fem våningar som aldrig gick att använda, eftersom afrikanerna lagade all mat utomhus under öppen eld. Balkongerna blev hönsgård. Västvärldens välsignelse…
       Tyvärr har inte mycket blivit bättre idag. Nya bostadsområden är fulare än någonsin, trots att arkitekter medverkar. Hyllie i Malmö är ett skräckexempel på dagens arkitektur där sneda husväggar och förskjutna fönsterband tycks vara det enda man i sin klena fantasi kan hitta på. Den klassiska arkitekturens enkla skönhetsformler som gyllene snittet är okända för dagens arkitekter. Ännu en yrkesgrupp som fångats in i socialismens strypkoppel.
       Det värsta är att vi kan aldrig få den rivna byggnadskulturen tillbaks, den är förlorad för tid och evighet och vi får njuta av gamla fotografier och filmer istället. Arma värld.

       • Savalle says:

        Världshärskarna verkar vilja döda allt individuellt, originellt, vackert och kreativt för människoskarorna. Omdaningen av arkitekturen till bombastiska, betongfärgade, fyrkantigheter i städernas mitt, omgivna av sterila förorter, har varit ett led i att skapa konformitet, känsla av underordning och hopplöshet.

        Jag tänker ofta på alla de tidigare underbart vackra tyska städerna som bombades sönder och samman våren 1945, när kriget redan var helt avgjort.

        Magdeburg var en av alla dessa förut så vackra städer – nu påminner centrum om ett jättelikt gravmonument.

        Jag frågar mig om en av anledningarna till denna – ur militärstrategisk synpunkt – fullständigt meningslösa terrorbombning var att skapa en själlös arkitektur.

        • peterkrabbe says:

         Meningen var att en gång för alla utplåna det tyska folket. Terrorbombningarna (ordet användes redan då, men förbjöds efter kriget) skedde efter en plan upprättad i samarbete med Churchill av den judiske flyktingen från Tyskland, professor Frederick Lindemann, som sedan skulle gömma sig under sitt nya engelska namn Lord Cherwell. Lindemann-planen blev offentlig efter beslut i det engelska parlamentet under mars 1942. Man övergav militära mål i syfte att istället bomba civilsamhället sönder och samman, särskilt inriktat på kulturhistoriska stadskärnor och minnesmärken. 61 tyska städer utplånades och 600.000 civila dödades genom bombningarna. 25 miljoner tyskar blev hemlösa.
         Planen hemligstämplades efter kriget och blev inte allmänt känd förrän 1961, då C.P.Snow föreläste om händelserna på Harvard. Världen chockades av denna ondska. Avsikten med hemlighållandet var att anklagelserna mot tyskarna under Nürnbergprocessen inte skulle störas av motanklagelser. Fler tyskar dog enbart av detta än det sannolika antalet judar i Holocaust, som för övrigt betyder eldstorm. Under bombningarna fälldes mer än 100.000 ton bomber per månad….

        • Mo says:

         Återuppbyggnaden krävde säkerligen både kapital och en möjlighet att påverka.

       • Loa says:

        KF:s arkitektkommissarie Gunnar Savås sitter i filmen, pipa i mun, och talar belåtet nedlåtande om hur man kan ”skoja till det” med lite vinklar el utbuktningar på betongbunkrarna.
        https://sv.wikipedia.org/wiki/Kooperativa_f%C3%B6rbundets_arkitektkontor
        ”KFAI uppmärksammades även internationellt för sin verksamhet, bland annat besökte Le Corbusier KFAI under sitt Stockholmsbesök 1933.”
        Intressantare läsning:
        https://juliacaesar.blog/2018/10/31/kulturmarxisternas-mord-pa-vara-stader/
        https://juliacaesar.blog/2018/11/01/arkitektur-del-2-arkitekterna-ritar-lador-som-de-inte-sjalva-vill-bo-i/
        https://juliacaesar.blog/2018/11/04/arkitektur-del-3-hjarntvattade-arkitekter-ritar-fula-hus/

        • peterkrabbe says:

         Jag instämmer helt i Julia Caesars kritik. Problemet är desto större som de flesta byggprojekt idag är storskaliga och får en enorm påverkan på stadsmiljön. Vi har historiskt sett aldrig haft en period av sämre arkitektur än de senaste åren och det tycks bara bli värre. Tyvärr är det de multistora arkitektkontoren med hundratals anställda som leder denna utveckling, White är ett exempel men det finns många. Förr var kontoren mindre och mer lokalt verksamma, vilket gav ett större ansvarskännande för den egna miljön. Jag arbetar själv på det sättet, vi är två arkitekter och har gjort bevarandeplaner för tre stadskärnor.
         Förr var arkitekter politiskt konservativa, idag är det som på SVT, mest vänster och miljöpartister. Kanske tror man att det är nödvändigt för att få de stora jobben, det är svårt att få goda kontakter i socialistiska kommuner om man inte själv hör dit. Utvecklingen drivs annars mest av de stora arkitekturtidningarna som bara intresserar sig för denna sortens spektakulära arkitektur. Vill man bli känd får man överträffa dem som tidigare valts ut av fackpressen och de tävlingar i inbördes beundran som finns i yrkeskåren. En arkitekt som ritar traditionellt vinner ingen uppmärksamhet och har därmed svårare att få nya uppdrag.
         Det är bara att beklaga utvecklingen, det som byggs kommer att stå kvar i ett par hundra år framåt, många borde tänka efter innan man skickar sina ritningar till utförande.

        • Mo says:

         Ja vi får vad vi har råd med, så är det förstås. Men tex 30-tals funktionalismen hade inte den en politisk agenda ? Vacker var den ändock i mitt tycke, speglade framtidstro på något sätt.

         • peterkrabbe says:

          Jo, men social snarare än socialistisk. Dess motto var ljus och luft till skillnad från de mörka och ohygieniska bostadsförhållanden som rådde i den gamla stenstaden med utedass, koleldning och brist på vatten på trånga innergårdar. Men man hade inte behövt riva alltihop bara för det, på 70- och 80-talen medverkade jag i stora saneringsprojekt för att bygga om dessa stadsmiljöer, inte riva, till modernt fungerande bostäder. Det var i ärlighetens namn det bästa socialdemokraterna gjort, med statliga lån och generösa bidrag räddade man kulturarvet och höjde bostadsstandarden på samma gång. Nu pratar jag om Malmö, i många andra städer gick det sämre.
          Om man beundrar funktionalismen skall man tänka på Le Courbisiers förslag att riva hela Stockholms innerstad och ersätta den med oändliga lamellhus i långa rader. Nu blev det inte så även om den judiske Hjalmar Mehr gjorde vad han kunde för att riva rubbet några decennier senare. Där kan man möjligen tala om en politisk agenda…

          • Mo says:

           Man har bevarat många fina miljöer i Malmö och även lyckats blanda gammalt och nytt på ett tilltalande sätt. All ära åt dem som bidraget till det.

          • Mo says:

           Vad säger du om det här, vad är värt att bevara, vad skall inkluderas i vårt kulturarv. Jag tycker att Malmös gamla stadion är speciell och uttrycksfull. Ett minne från en epok väl värd att bevara ? Eller som några tycker skräp som inte kan användas rationellt och tar attraktiv mark i besittning som kan användas till nya efterfrågade projekt. Men har det ett arkitektoniskt bevarandevärde borde man kunna hitta användningsområden, eller är det bara gamla minnen från fornstora tider som inte vill släppa greppet ? Rivning är visst planerad att påbörjas 2026 om beslutet fortfarande står fast.

           http://www.idrottensaffarer.se/arena/2018/12/nu-ska-den-gamla-vm-stadion-rivas

           https://sv.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6_stadion

          • peterkrabbe says:

           Malmö stadion är en svår fråga. Jag uppskattar arkitekturen av en av dåtidens ledande arkitekter, Sten Samuelsson, tillika professor och min lärare i Lund. Arenan väckte stort uppseende när den byggdes och blev en profilbyggnad för Malmö, precis som Ullevi i Göteborg av samma arkitekt. Det är dessutom en enorm kapitalförstörelse att riva ett så stort byggnadsverk, jag hade hellre byggt om den och lagt ett taksystem över för att öka användbarheten.
           Samtidigt vill man idag ha stora publikarenor i närheten av knutpunkter för kommunikation och infrastruktur, dessa ligger idag betydligt längre ut från stadskärnan än vad fallet var när stadion byggdes. Staden växer i allt snabbare takt. Jag tror att man hade vunnit på att behålla och förbättra stadion och samtidigt bygga en större anläggning i Hyllie, där Skåne och Danmark möts. Om några decennier är det dags för en ny ännu längre ut. Varje arena får berätta om sin tids formspråk och alla kommer sannolikt att behövas…

          • Mo says:

           Peter, du är så klok, väl värd att lyssna till. Så egentligen är problemet Swedbank stadion, för liten och ligger fel för de stora fotbolls arrangemang som regionen behöver. Det fotbollsintresserade Danmark skulle kanske satsa en slant på en ny arena i Hyllie ?

          • peterkrabbe says:

           För stora evenemang som ett fotbolls-VM skulle en arena i Hyllie kunna samverka med Köpenhamn, Malmö stadion byggdes ju också just för VM -58. Annars är just fotbollen så nationalistiskt präglad så danskarna skulle bara resa till Malmö om deras landslag eller FC Köpenhamn hade en viktig match där. Däremot skulle evenemang inom nöje och underhållning mycket väl kunna locka publik från den danska sidan. Idag är de kulturella och politiska motsättningarna så stora att en dansk inte frivilligt reser till Malmö, inte ens om det går snabbare med pendeltåget än att resa ut till Köpenhamns förorter. Vår invandringspolitik är tyvärr så udda och bisarr att andra länder tar avstånd från oss, det kommer att ta decennier innan detta förändras – förutsatt att vi får en ny regering imorgon. Det kommer inte att hända, det vet vi alla…

   • Mjölner says:

    Nej Mo.
    Mina hemtrakter ligger strax norr om Växjö. Nio mil till Ronneby, tolv mil till Kalmar och Halmstad. Hemtrakten befinner sig , som Hässleholmare och Ronnebybor så fint uttrycker det, i grankottehelvetet. Det blev stavfel på det ordet.

    I Ronneby har babbarna ockuperat brunnsparken på fredagarna för bön. Polisen ingriper ej.
    Avtalen måste tydligen hållas och efterlevas. Polisen är informerad hur man skall agera.
    Det påstås att en arabisktalande civil man skulle ha övertalat mobben att inte bränna kyrkan.
    Vet ej om den informationen har någon substans.

    I dag har jag haft besök av hantverkare. En ung herre runt trettio. Jag frågade vad han tyckte om skatteverkets drev mot den bloggande prästen. Han svarade – ”jag tycker att de skall betala skatt då man håvar in stora summor på bloggandet”. Ridå.

    • Mo says:

     Aha, du bor i Kronobergs nordligare tassemarker. Dina gedigna kunskaper inom data/it och flygförsvaret fick mig att tro att du är bosatt i dessa sfärer dvs nedåt Kallinge.

     Vad gör ni med alla grankottar, kan de inte användas till något vettigt, smålänningar brukar alltid klura ut något. Innehåller de inte en hel del lignin ?

     https://www.ri.se/sv/berattelser/lignin-pa-frammarsch-med-svensk-teknik

     • Mjölner says:

      Mo, Visst så är det. Har dragit mig tillbaka till lugna vildmarken. Grankottar är opraktiskt att elda med, tänk på ekorrarna. Björkved skall det vara. Det finns faktiskt en och annan björk även här i skogen.

      Eftersom du undrar
      En kortfattad beskrivning av ett krokigt teknisk verksamhet.
      Efter teknikutbildning anställdes jag som datatekniker på ICL Solna. Blev 1964 förflyttad till Småland som teknikansvarig för ICL:s kunder i östra Götaland. Det blev dags att byta jobb.
      ICL blev utskåpade av IBM. Det blev jobb med med mobil radar som styrde Robot68. Dessa var placerade på Flygvapnets flygflottlijer i Sverige. Jag har besökt F4 Östersund, F8 Barkaby, F11 Nyköping, F12 Kalmar, F17 Kallinge och F18 Tullinge. I dag finns bara F7 F17 och F21 kvar.
      Efter att projektet Robot68 lagts ned var det dags att återgå till databranschen.
      Märkvärdigare var det inte. Alla på bloggen vet eller har vetat att jag är flygtokig.

    • Ron says:

     Anlita en annan hantverkare.

 17. hllviken says:

  Diskussion om ryggraden i vårt samhälles ”utveckling”:

 18. Mjölner says:

  Så går det till när man lurar en outbildad statsminister.

  https://data.riksdagen.se/fil/C70F2D19-8EB2-4AF1-AB65-51AD0BB63106

  • Mo says:

   Våra statsministrar verkar ställa till mest problem för landet.

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fredrik-reinfeldt-usa-riskerar-bli-diktatur

   • peterkrabbe says:

    Så denna dåre skall välsigna oss med ännu en ”bok”. Mannen som har bidragit mest till att avskaffa demokratin i Sverige påtalar risken för detsamma i USA! Den främsta anhängaren i Sverige av den NYA världsordningen beklagar sig över att den GAMLA riskerar att gå förlorad. Jag tror nog att svenskarna numera har lärt sig vad Reinfeldt står för, om inte moderaterna uttryckligen tar avstånd från denne man har inte borgerligheten i vårt land den minsta chans att slå tillbaks mot socialisterna. Tyvärr tycks Kristersson fortfarande gå i Reinfeldts koppel.

 19. Mjölner says:

  Källa: Nya Tider
  Statsministern och regering vill förbjuda rasistiska organisationer och införa särskilda straff för de som deltar i sådana..
  Vad en rasistisk organisation är förklarar han dock inte.

  En utredning som i tysthet pågått sedan juni förra året har målet att förbjuda rasistiska organisationer. I Finland pågår förhandlingar i HD om organisationsförbud.

  En stilla undran, det största partiet i regeringen har rasistisk anknytning, ganska stark sådan.
  Hur kan den fräcke xxx ha mage att prata om rasism. Det måste finnas åtskilliga repor i boetten på den mannen. Att göra upp med sitt partis mörka historia intresserar inte vederbörande.
  Behålla makten är prio ett. Hur tänker han, beskylla andra för rasism och själv vara exempel.

  • Loa says:

   Kasta sten i glashus
   Bruna rötter hos Socialdemokrater och borgare
   http://robsten.blogspot.com/p/bruna-rotter-hos-socialdemokrater-och.html
   Pikant om KGB-mannen (S)verker Åström.
   ”Hela det politiska etablissemanget tiger så det knakar om det som utspelades i Sverige fram till då Hitlers krigslycka vände i och med Stalingrads fall i januari 1943. Då rodde skaror av fascister och nazister snabbt över de ”grumliga vattnen” och anslöt sig till ”rumsrenare” partier.”

   • peterkrabbe says:

    Artikelförfattaren Jansson raljerar över samhällets bristande insikt i historia när han drar fram hela det politiska garnityret från det tidiga 1900-talet som aktiva eller potentiella nazister. Snarare är det han själv som visar sina bristfälliga historiekunskaper. Man kan inte bedöma människors handlingar och åsikter under en epok som nu är historia med utgångspunkt från dagens erfarenheter. De som levde då hade sin samtid som utgångspunkt, inte vår tid.
    Att de ledande bolsjevikerna i det nyskapade Sovjet var judar visste man då, sedan har man begravt den insikten. Att avsikten var att sprida deras kommunism till resten av Europa genom socialistinternationalen visste man också då, sedan har den förträngts genom att kommunisterna inte förmådde besegra den följande amerikanska kapitalismen i krigets efterspel.
    Kan man klandra kyrkans män för att hålla på Hitler när religionen förbjöds i detta växande Sovjet och kyrkorna revs? Kan man klandra bondeförbundarna för att ta Hitlers parti när bolsjevikerna mördade 10 miljoner ukrainska bönder som vägrade låta kommunisterna beslagta deras jordbruk och livsmedelsförråd under folkmordet Holodomor? Det visste man då, idag är det sopat under den röda mattan. Kan man klandra högerpartister för att hålla kung och fosterland högre än kommunisternas pöbelvälde? Hitler sågs av sin samtid som garanten för att stoppa kommunismens expansion till övriga Europa. Hans främsta fiende var de judiska grupperingar i hemlandet som försökte infiltrera både politik och samhällsstyrning i syfte att införa socialismen även i Tyskland. Hade han inte lyckats med detta hade även Sverige varit en lydstat i Sovjetunionen under resten av 1900-talet.
    Det är illa nog att de sionistiska grupperingar som till slut ”vann” kriget idag igen står på tröskeln till att införa ett totalitärt världsherravälde genom New World Order, en realitet som majoriteten fortfarande blundar för. Att anklaga dem som då såg farorna i tid är bara ett symptom på den optimala historielösheten, inte tecken på insikt och ett renat samvete. Jansson borde läsa fler böcker innan han skär ut sin smala brödskiva ur historien.

    • hllviken says:

     👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

    • Mjölner says:

     Håller med Peter om den anpassade historiebeskrivningen, tunna och smala skivor.

     Det kan konstateras att det jag skrev om svenska KGB-spioner i UD har substans.
     Sverker Åström, Pierre Schori och Anders Thunborg och Sten Andersson påverkade Palme mer än någon kunnat ana. Sten Andersson extraknäckte dessutom i IB och Schori var påtänkt som spionchef.

     Riksfånen Löfven borde väl ändå se de tunna slitna fläckarna på den berömda röda mattan. Den börjar nämligen bli rejält sliten.
     Det finns efter 50 års sopande så nötta tunna partier på den röda mattan att det skitiga golvet som partiet står på lyser genom.

     Beträffande Reinfeldts skuggspel i de moderata kulisserna är det uppenbart att fegisen Kristersson är styrd av denne. Kristersson har vid flera tillfällen kunnat peta Löfven, om han haft modet. Så länge moderaterna inte gör upp med Reinfeldt och hans griller sitter riksfånen kvar i orubbat bo till valet 2022.

     Han räknar med att de muslimska partierna, om de går till val 2022, skall backa upp sossarna
     så regeringsmakten säkras. Om de inte går till val har Löfven smörat tillräckligt för att erhålla muslimernas röster. Det kan bli så att sossarna gör ett katastrofval och den muslimska hjälpande handen reparerar förlusten. Då får vi se vilka krav som framställs för ett regeringssamarbete. Då blir det spännade, vilket brödraskap skall ta makten.

     Ingen politiker har uttryckt några farhågor eller sagt sig lägga märke till faran.
     De svenska halvkokta grodorna ligger mangrant kvar i grytan och gottar sig.

     • peterkrabbe says:

      Jag minns en TV-inspelning från ett av Kristerssons första tal med påföljande frågestund. Kameran följde honom under vandringen från ridåerna till scenen. Genom en ”olyckshändelse” fastnade en av ”hovdamerna” på filmen med frågan till K om han fått med sig telefonnumret till Reinfeldt innan han gick in. Uppenbarligen hade K fått order om att han skulle ha sitt SMS öppet under frågestunden så Reinfeldt från sin dolda position skulle kunna skicka meddelanden om ”lämpliga” svar. Där rök min förhoppning om att Reinfeldt var ute ur leken. Den senaste tidens lansering av Reinfeldt genom s.k. bokutgivning m.m. visar att han fortfarande står på moderaternas ministerlista. Förstår man inte att moderaterna aldrig kommer att kunna vinna ett val om detta blir allmän kännedom?

    • Loa says:

     Jag raljerar över att historielösa statsministrar och regeringar med hack i skivan i tio år anklagat SD för ”bruna rötter”. De pekar finger och bröstar sig som ”rena”. Här får de sin ohederliga brunsmetning nerkörd i halsen, detaljerat. – Att partierna och kyrkan då levde i sin samtid och reagerade på den är självklart. Jag tackar dem för att värna mitt land och använda ögonen.
     Det farliga är regimens attityd NU av självgodhet och iskall politisk propaganda. De vill förbjuda ”rasistiska organisationer” – och då ska de påminnas om SINA ”rötter”. Dokumentären ”Ett Folk, Ett parti” före valet rann av dem som gäss. Tegs ihjäl. Jag har full förståelse för dåtiden. Men inte för den skenheliga samtiden.

     • Mo says:

      Problemet är som du skriver förljugenheten både det som gäller vår historia och det som sker idag. Svenska politiker har blivit skolade i och är nu mästare på att dupera, vända och vrida på sanningen så att den passar deras syften och planering. När folket förstår känner de sig lurade och besvikna. Vem kan man lita på. Vi närmar oss då kaos och anarki. Kanske just det som är planen ?

     • peterkrabbe says:

      Loa, jag förstår att Gustav Jansson vill betala tillbaks med samma mynt vad gäller brunsmetning av SD. Däremot anser jag att det är fel sätt att argumentera. Alla var på den tiden överens om att tyskarna gjorde en insats för att stoppa spridningen av kommunismen till övriga Europa. Det gjorde även Mussolini och Franco. Det var absolut nödvändigt, även om dessa herrar sedan fick hybris och gick över den mentala gränsen.
      Vad jag vänder mig emot är demoniseringen av Tyskland och alla tyskar, som dominerat debatten ända sedan krigsslutet. Tyskar är inte annorlunda än svenskar och vi har en historia av samlevnad som sträcker sig över mer än tusen år. Våra geografiska områden har haft omväxlande svenskt, danskt och tyskt styre under flera hundra år. Skillnaden är att vi levt relativt skyddade med Östersjön som vallgrav, medan Tyskland ligger mitt i Europa.
      Trots tyskarnas ansträngningar hamnade gränsen till kommunistblocket tvärs igenom Europa under femtio år efter kriget och vi kan vara glada över att vi hamnade på rätt sida. Jag tror att Jansson gör fel när han argumenterar för att alla var lika goda kålsupare på den tiden istället för att lyfta fram kampen mot kommunismen som den hjälteinsats som den egentligen var. I den medverkade även dåtidens svenska politiker från höger till vänster (förutom kommunisterna). Idag kallar man dem nazister och fascister. Det är sionisternas språkbruk för att täcka över sina egna tvivelaktiga aktiviteter både före och efter kriget. Hitler hade inte fått sin maktposition utan hotet från de judiska revolutionärerna att sprida revolutionen till resten av Europa, något som startade redan efter revolutionen i i Ryssland genom Eisners kortvariga kommunistrepublik i Bayern.
      Dagens globalism är det senaste och förhoppningsvis sista försöket att införa kommunismen i världen. Den blir inte annorlunda av att kapitalet äger staten än av att staten äger kapitalet. Resultatet blir detsamma. Även aktörerna är desamma. Vi måste tala i klartext om vi skall ha en chans att kämpa emot.

      • Loa says:

       Tyskar är ett mycket dugligt folk. Det är väl därför j. vill baktala och förstöra för dem. De skaver som en sten i j:s sko. Kommunister hatar allt som fungerar utan deras styrning och makt. J. är känslomässiga, k. viftar med Marx och påstår de stöder sig på vetenskap.
       Underbart:
       ” att kapitalet äger staten än av att staten äger kapitalet. ”

  • matte5958 says:

   Det torde vara uppenbart ända sedan man först hörde talas om detta att det blir ännu en ”gummiparagraf” att likt HMF-lagen användas efter regerings godtycke, dvs vad som är hets mot folkgrupp bestämmer PK-maffian.

   Hittils klarlagt att vi etniska svenskar inte är en folkgrupp och således kan hetsas mot efter behag.

   Samma mönster kommer vi givetvis att få se om/när detta blir verklighet. Man kommer alltså på fullt allvar kriminalisera åsikter – inte handlingar utan åsikter !!

   När ska intellektuella, företagsledare och andra tunga personer vakna och göra motstånd?

   • Savalle says:

    ”När ska intellektuella, företagsledare och andra tunga personer vakna och göra motstånd?”

    – De intellektuella kommer kanske att vakna och göra motstånd när de inte längre får göra piruetter i TV och beundras av människoskarorna för det.

    – Företagsledarna kommer kanske att vakna och göra motstånd när de inte längre tillhör en privilegierad liten grupp, utan i sann augustinsk anda blivit lika fattiga och maktlösa som alla andra.

    – De andra tunga personerna kommer kanske att vakna och göra motstånd när de blivit uthungrade och magra av svält och deras makt blott är ett minne ur en förgången tid.

   • Mo says:

    Är det inte verklighet i och med Malmöpolisens beslut mot Paludan, han hade inte begått någon brottslig handling men kunde beläggas med 2 års inreseförbud i brottsförebyggande syfte. Det brott som skulle förhindras var utifrån hans åsikter om islam så lagutrymmet tycks redan finnas. Det kommer förstås bli väldigt godtyckligt utifrån vems rasistiska ramar som skall gälla.
    Partiet Nyans budskap det de kallar ” nyansism ” innebär att islamofobi skall få en egen brottsrubricering dvs det skall kriminaliseras att vara kritisk mot en religion.

    https://www.dagen.se/nyheter/nya-partiet-nyans-vill-varna-muslimers-intressen-1.1573132

   • Mjölner says:

    Det är som Peter skrev, Förstår man inte att moderaterna aldrig kommer att kunna vinna ett val……. Det råder fullständig stiltje på förståndsfronten.

    Av juridiska och allmänt vedertagna begrepp är muslimer inte en folkgrupp. Jag förstår inte att regeringen kan komma undan med denna uppenbara bluff. Jag förstå heller inte att rättsväsendet medverkar i denna olaglighet. Har svenska jurister inga referenser till verkligheten eftersom detta får fortgå. Vad säger EU om detta? Är svenskar en folkgrupp?
    Om så är fallet varför åtalas inte muslimer för HMF när de bränner kyrkor, våldtar, rånar,
    skjuter barn och mördar svenska ungdomar?

    • Mo says:

     Någon är mycket angelägen om ökad muslimsk närvaro i Europa. Vems trogna partner ? Tro och Solidaritet håller i trådarna i Sverige. Vi är genom Mp politiskt förberedda på att acceptera ett litet extremistiskt parti i regeringssamarbetet som kan få stort politiskt inflytande. Det kanske bara har varit inskolning till något större, den heliga treenigheten med rätt inriktning inom kristenheten ?

      • Mo says:

       Pekgul tycks ha återkommit till den socialdemokratiska politiken efter en längre tids reträtt. Hon står för en mjukar form av islam, kanske framsprungen under Ataturk, Peter vet säkert bättre den historiska bakgrunden. Pekgul varnade tidigt för den extrema islam som fick fäste i Sverige jag misstänker i första hand genom den massiva flyktingvågen från Irak och sedan Syrien. Hon avvisades av partiledningen men det tycks som att man vill ta tillbaks henne för att stärka den västerländska varianten av islam. Det finns säkert mycket oro i de socialdemokratiska leden över den utveckling som vi har fått i flera inhemska regioner. Man hoppas på någon form av kompromiss som framförs genom tro och solidaritet, det visar hur lite man förstår om dessa krafter.

 20. Mjölner says:

  Det går inte längre att undanhålla er läsare hur Morgan Johansson och änkan Strandhälls romans har påverkat diverse bloggskribenter. Här lite från Petterssons blogg.
  Förutom ett urval epitet som Mållgan,trädgårdstomte, cirkusdvärg mm, har en skämtare skrivit att numer kallas han Mogge på Strandhällen.

  • peterkrabbe says:

   Urvalet av svenska politiker är minst sagt det sämsta i historisk tid. Demokratin fungerar inte när kompetenta personer med kunskap och relevant yrkesutbildning hindras från att komma in i partistrukturen av politiska broilers från ungdomsförbunden, som tänkt sig en trygg och lugn framtid i en riksdag som inte är något annat än en täckmantel för ett enpartisystem. Nya partier motarbetas systematiskt med medias hjälp. Detta är inga tillfälligheter utan styrs uppifrån toppen av gödselstacken….

 21. Mo says:

  USA har jobbat intensivt för att krossa Nord Stream 2 och stänga av naturgasflödet från Ryssland till Europa.

  https://www.vk.se/2020-08-11/tysk-varning-for-nordstream-2-kollaps

  Blir det spiken i kistan för samarbetet mellan Ryssland och Europa ? Trägen vinner.

  https://www.theguardian.com/world/2020/sep/03/merkel-pressured-to-end-nord-stream-2-support-after-navalny-poisoning

 22. Mo says:

  Kan detta förklara en del av Reinfeldts märkliga beteende, han kanske pressas till åsikter av annat än politiska skäl.

  https://www.friatider.se/knarkrazzia-hemma-hos-fredrik-reinfeldt-all-media-morkar

 23. hllviken says:

  Kloka ord av en ung politiker: 😲 😮 😯 🤗

 24. Mjölner says:

  En liten påminnelse när det gäller de svenska politikernas blånekande om NATO. 8 sidor.
  https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2015/09/flygvapnets-bidrag-till-natos-krishanteringsformaga/

 25. hllviken says:

  Kommer svenskarna bli ännu hårdare censurerade när flera av de mest avancerade datastyrande, utländska jättebolagen etablerar sig i Sverige?

  Facebook, Google, Amazon m.fl.

  • hllviken says:

   Svenska skattebetalare subventionerar Facebook i Luleå.

   Facebook har raderat Carl Norberg, Mathias Andersson m.fl. för alltid. De har belyst banksystemet och Wallenbergsfärens inflytande.

   Är det någon som förstår vad som pågår?

  • Loa says:

   hllviken
   Och så skriver vi ut rubrik och förf, eller hur…!
   Öystein Rönne: De kriminella globalisterna 1.2

   Detta är klassisk beskrivning av ekonomisk periferi. Leverantör av råvaror (och slavar) till centrum. I dessa fall mark och kraft.

   Känner han inte till MICROSOFT i Staffanstorp?
   https://computersweden.idg.se/2.2683/1.722668/microsoft-el-datacenter
   Utstakat på den goda jorden.
   Där de inte ens kan baka bröd längre..

  • Mo says:

   Mjölner, det här är intressant, webbhallarna måste väl ses som en del av den framtida infrastrukturen problemet är väl egentligen att vi inte har råd att bygga dem själva. Å andra sidan vet vi inte om det skulle bli bättre, om vi ser till censuren idag så verkar vi själva dvs Sverige vara den stora bromsklossen. Men varför ger sig inte de stora dataföretagen som IBM, Sweco och Tieto på hemmaplan, sig in i matchen? Handlar det bara om en välfylld pengapung ? Facebook, Amazon mfl har väl egentligen inte så stor data/it kompetens. Ett av de kritiska framtida områdena blir penningsystemet, det kanske hamnar under någon av dessa jättars kontroll.

   • Mjölner says:

    Jag har inte något bra svar på detta. Exempelvis Tieto, tidigare Enator sysslar mest med software och projekt management. Sweco bygg, infra el och vatten. IBM och de verkliga jättarna sysslar med superdatorer för stora komplicerade beräkningar och hårdvara för lagring av oändligt stora personregister. Dessa register innehåller all upptänklig information av individuell persondata. Microsoft, Facebook etc. jobbar likvärdigt men i mindre skala, s a s mer nationellt. I första hand gäller det nog utökad övervakning, i andra hand digital utveckling.

    I det kommande superövervakningssamhället krävs det mer resurser lokalt.
    Sverige är troligen pilotland när det gäller utökad övervakning av personer och samhälle.
    Jag tror det är ökad övervakning som ligger till grund för den ökande efterfrågan på serverhallar och datakraft. När det gäller frågan om elbrist säger EON:s attityd vad det handlar om. Det är viktigare att samarbeta med Microsoft om serverhallar än att förse bagerier med nödvändig energi. Till detta kommer att Svenska kraftnät inte skött sitt uppdrag. Elbolagens största inkomstkälla är för närvarande nät- och abbonemangs-avgifter då priset på KW tidvis varit 0kr.
    Statens kaka av elpriset skatten, är betungande med moms på skatten och skatt på momsen.

    • Mjölner says:

     Jag måste tillägga, elbolagen levererar el till dessa serverhallar nästan gratis, eller i varje fall mycket kraftiga rabatter.

    • Mo says:

     Vilken framtid är planerad för vårt arma land ? Pilotland för övervakning och Chalmers lägger ned. Det är lätt att bli en dysterkvist. Hur har ni det med fåglar i vildmarken, kvittrar de fortfarande ?

     • Mjölner says:

      Det har kvittrats alldeles som vanligt. Men sädesärlan, som inte kvittrar, hade dåligt med mat och flyttade tidigt. Ladusvalan var på besök men försvann nästan omedelbart. Det är nästan mygg- och knottfritt här i år och dåligt med mat för vissa arter.

      Det kanske finns lite hopp i alla fall, Sture har postat ett mycket intressant inlägg.

 26. Sveriges farligaste politiker börjar åter vädra morgonluft. Rödluvan inom Trilaterala försöker nu positionera sig som en alldaglig person genom känslomedveten attityd kring sina egna upplevda erfarenheter. Samtidigt vill hon att Europa tar emot 250milj MENA personer, vilket om genomfört för all framtid kommer att kasta E in i oåterkalleligt medeltida mörker med klan- och religiös fanatism. Själv tror jag att Bilderbergarna fortsatt försöker få henne som Sveriges statsminister 2022. Hennes hybris är hennes akilleshäl och Sveriges ‘Pandoras ask’ öppen.

  • peterkrabbe says:

   Möjligheterna för detta Löv är säkert större än någonsin att dyka upp som en cementfog mellan två orörliga block och därmed permanenta enpartiregeringen. Kanske har hon fått beskedet att ”skall du skaffa barn så gör det nu, för 2022 kommer du att få styra Sverige in i dimmorna”. Under tiden får du prya som assistent till sossarna. Vi blir knappast överraskade…

 27. Mo says:

  I Sverige växer getton medan Afrika river sina.

  http://bjornsundeby.com/rwanda/ist-visit-to-rwanda/

 28. Mo says:

  Sverige 2017

 29. Sture says:

  Detta är ett intressant avsnitt av X22Report. För det första är COVID-19 praktiskt taget över i USA nu. Ändå stänger man ner och förbjuder hårsalonger, restauranger, gyms osv. att ha öppet – såvida man inte heter Nancy Pelosi och kräver att få sitt hår friserat inomhus – utan att ha munskydd. Detta visar att hon själv insett att COVID-19 är över men hysterin kring pandemin måste hållas igång, så att man kan kräva poströstning för alla, vilket är öppet för massivt fusk för demokraterna.
  300 restaurangägare har nu gått samman och stämmer guvernör Andrew Cuomo och borgmästare deBlasio i New York på 2 miljarder dollar i en ”class-suit” för förlusten av sina inkomster. 1500 gymägare gör sammaledes. Och flera andra verksamheter kommer säkert att följa efter. Det blir inte så lätt att stå emot för Cuomo och de Blasio därför att då kommer att presenteras för juryn att COVID-19 ”är över”. Nästan inga dör av detta längre och i en undersökning på 5 olika universitet fann man c:a 5.000 smittade med PCR-teknik, men ingen som (=0) som krävt sjukhusvård. COVID-19 är alltså inte längre farlig och man behöver inte gå omkring med munskydd och kan mycket väl börja umgås och arbeta som vanligt.

  Samtidigt gör Trump en del andra saker. Han har tvingat Federal Reserve att gå in och köpa upp obligationer för en hel del ”säkerheter” kring t. ex. huslån. Bloomberg berättar att Fed är nu den största ”investeraren i världen” och har sedan mars köpt upp för tusen miljarder dollar i obligationer, äger 22.913 nya ”säkerheter” och förvägras att sälja dessa. Trump kommer att ”begrava” Federal Reserve. Tänk på hur de gjorde i krisen 2008 – och har gjort före alla tidigare ekonomiska kriser – som de själva skapat: De har paketerat och sålt dessa obligationer till olika länder. Kineserna har köpt en del, tyskarna har köpt en del och norska kommuner trodde att det var förmånligt att vara i besittning av dessa skuldsedlar. Jo, naturligtvis – om man kan få tillbaka den nominella summa, som står på skuldsedlarna. Men det får man inte om det blir ekonomisk kris – som 2008. Då stod de norska och tyska kommunerna där med svartepetter, eftersom de, som de ville avkräva pengarna, hade gått i konkurs. Detta visste och planerade kabalan runt Federal Reserve – det är därför som de säljer av skuldsedlar innan de utlöser en kris och presenterar dessa skuldsedlar som en ”förmånlig investering”. För pengarna från de sålda skuldsedlarna, kan kabalan sedan billigt köpa upp alla företag som gått i konkurs.

  Nu har Trump på grund av det nationella säkerhetsintresset satt stopp för denna utförsäljning av skuldsedlar och om nu USAs ekonomi går i botten så sjunker också Fed, vilket är hans avsikt. Världens folk måste bli av med centralbankerna – de är roten till allt ont. De skuldsätter hela världen och korrumperar alla politiker.

  • Mo says:

   För mig låter detta som ett att ge FED mer makt över ekonomin . Samma sak sker i Sverige, riksbanken planerar att köpa obligationer för totalt 500 miljarder under ca 1 år under ”coronakrisen”. Detta för att garantera kreditförsörjning till landets banker, företag och bostadsmarknad och hålla tillbaks räntorna. Jag antar att man därmed räddar verksamheter från att bli insolventa och bostadsmarknaden från att kollapsa vilket de annars löper risk att göra under en period av hög arbetslöshet. Men då gäller det att den höga arbetslösheten inte permanentas. Man funderar på vad riksbanken skall göra med sitt ägande av värdepapper framöver, en ny situation vad jag förstår. Ger det dem större möjlighet att påverka det politiska skeendet i landet isåfall får FED,ECB och riksbanken mer makt. Det vi ser är det inte ett sätt att trycka upp nya pengar utan risk för stigande inflation? Samma sak med EUs räddningspaket på 750 miljarder euro, varifrån kommer dessa pengar. Hela ” coronakrisen ” luktar konstruerad, kanske ett sätt att rekapitalisera ett sjunkande väst.

   https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/aktuellt-om-riksbanken-och-coronapandemin/fragor-och-svar-om-riksbankens-atgarder/utokade-kop-av-vardepapper/

  • hllviken says:

   Trump gav Netanyahu nyckel till Vita Huset – vad betyder det?

 30. Mo says:

  Allas ansvar !? Det största ansvaret har de populistiska politiker( som tex Lööf och Reinfeldt ) som kategoriskt stängt ute och häcklat de politiska partier och det folkliga stöd som velat ta ansvar för utvecklingen genom en kontrollerad invandring.

  https://nyheteridag.se/loof-c-vagrar-svara-pa-fraga-om-kopplingen-mellan-invandring-och-kriminalitet/

 31. Lassekniven says:

  Kolla på Stefan Sauks videor, de är riktigt bra där han häcklar personer i ”systemet”. I den här senaste sätter han spiken i …..

 32. Mats says:

  https://americanmind.org/author/michael-anton/

  Skrämmande men det är nåt i den här stilen de tänker sätta i verket
  Förhoppningsvis misslyckas den djupa staten

 33. hllviken says:

  Christoffer Bollyn, mannen som avslöjade ”9/11”, höll tal nyligen:

  • peterkrabbe says:

   Märkligt nog passerade årets 9/11 utan kommentarer i den svenska pressen. Bollyns föredrag är därför en viktig påminnelse om bakgrunden till detta, ett av historiens största bedrägerier. Sionistiska intressen styrde alla aspekter av genomförande och mörkläggning – trots att allt hände på amerikansk mark, mitt i New York! Detta säger mycket om det sionistiska inflytandet över amerikansk politik och förvaltning. Netanyahu har också varit tydlig i sitt skrävlande att Israel styr USA genom AIPAC och Mossad.
   Jag har i många tidigare artiklar belyst bakgrunden med Yinon Plan, planen att lägga Mellanöstern under israeliskt styre, vilket var avgörande för att sätta igång The War On Terror med enda syfte att använda den amerikanska krigsmaskinen för att slå ut de islamistiska oljestaterna en gång för alla. 9/11 var den false flag som behövdes för att motivera krigen inför både amerikanare och omvärld. Ryssland satte en käpp i hjulet, annars hade planen varit genomförd idag.
   Vad som är viktigt att förstå är den makabra cynism och totala hänsynslöshet som betecknar de sionistiska resonemangen bakom maktambitionerna. Detta har plågat även Europa under de senaste hundra åren och kommer att göra det även under överskådlig framtid. När skall vi börja förstå och reagera?

   • hllviken says:

    Vi som verkligen vill veta sanningar är en liten exklusiv skara.

    • En annan says:

     Jo, men när vi försöker tala om den för vår närmaste omgivning blir vi betraktade som paria.
     Lustigt, för sanningen kommer alltid fram, dock inte alltid i tid!

   • Loa says:

    Av alla synergiska skäl till 9/11, nämns detta ytterst sällan (och det finns inte på kartan för svensk media):
    Att ett gigantiskt ”lån”, taget 12 sept. 1991 – använt för huggsexan på Sovjetunionen – FÖRFÖLL NÄSTA DAG och mäklarkontoret var inhyst i WTC.
    The 9/11 Attacks and the Black Eagle Trust Fund
    https://www.wanttoknow.info/911/black_eagle_trust_fund
    ”On that fateful day [9/11], the Securities and Exchange Commission declared a national emergency, and for the first time in U.S. history, invoked its emergency powers under Securities Exchange Act Section 12(k) easing regulatory restrictions for clearing and settling security trades for the next 15 days. These changes would allow an estimated $240 billion in covert government securities to be cleared upon maturity without the standard regulatory controls around identification of ownership.”
    Scrolla ner till
    Collateral Damage: U.S. Covert Operations and the Terrorist Attacks on 9/11

    • peterkrabbe says:

     Det var säkert många hemligheter som försvann när WTC utplånades, inte minst i byggnad 7 där CIA hade ett helt våningsplan. Även om många förvarnades och kunde rädda det viktigaste (om man ville), var det säkert ytterligt få som insåg omfattningen av sprängningen. Det var ju inte heller meningen att alla hyresgäster skulle rusa dit kvällen innan och tömma sina kontor, det hade om något väckt oönskad uppmärksamhet. Den varning som skickades ut till judiska näringsidkare var medvetet luddigt formulerad. Inte ens CIA själva var informerade om hela omfattningen.
     Jag tror att det är mycket medvetet att författare som Bollyn får lagom mycket uppgifter utläckta till sig för att kunna skriva trovärdiga böcker, samtidigt som myndigheterna blånekar till allt. Det gör att sanningen sprids i små portioner utan att någon behöver riskera att ställas till svars. När sedan eventuellt sanningen offentliggörs nickar folk instämmande och muttrar ”det var väl det vi visste” och glömmer det hela dagen efter. Sensationen uteblir och aktörerna har redan avlidit eller är för gamla för rättegång. Processen är slutförd och de trettioåriga krigen i Mellanöstern är redan slutförda eller normaliserade av andra skäl.
     Politiska brott lönar sig för det mesta, i alla fall om man kan behålla makten under rimlig tid efteråt. De vi har upplevt under hela 1900-talet har definitivt lönat sig för initiativtagarna, trots att offren ligger i drivor över hela världen. Den situation med pågående avskaffande av demokratin som vi befinner oss i idag är slutmålet för världens hittills största politiska brott – införandet av den totalitära globala staten. Vi suckar och ser på….

     • Benny says:

      Javisst lönar sig brott när man äger media! Sanningen om de olagliga krigen i Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien m.m har ju kommit i dagen men ingen mer än initierade bryr sig för sanningen kommer fram i små portioner. Då blir folk i allmänhet inte upprörda över att ha förts bakom ljuset av media. Många tror dessutom att krig i Mellanöstern är en naturlag och att skurkarna bakom krigen, Israel och USA, på något vis gör en välgärning för oss i västvärlden när det är precis tvärtom. Det kostar pengar, människoliv och vi får hit en massa folk som inte borde vara här!

      • peterkrabbe says:

       Betydelsen av att äga media lärde oss redan Rothschild för 150 år sedan, när han med ett leende köpte Frankfurter Allgemeine, den första av bankmaffian ägda tidningen i världen. Han skämdes inte ens för att tala om varför.
       Det anmärkningsvärda idag är att Israel styr USA, inte tvärtom. När man undrar vad USA har för nytta av ett krig skall man istället fråga sig vilken nytta Israel har av det.

    • Loa says:

     Förklarar även Pentagons attack (hur den än gick till). Ty där satt ONI och gick igenom räkenskaperna…
     ” a staggering $240 billion dollars in covert and allegedly illegal bonds (which appear to have been replaced with Treasury notes backed by U.S. taxpayers in the aftermath of September 11). The covert securities ….. ended up in the vaults of the brokers in the World Trade Center, and were destroyed on September 11, 2001. They came due for settlement and clearing on September 12. The federal Agency investigating these bonds – The Office of Naval Intelligence – was in the section of the Pentagon that was destroyed on 9/11. ”

     • peterkrabbe says:

      Onekligen ett rationellt sätt att lösa sina skuldfrågor. Genomgående för sionismen är att pengar väger tyngre än människoliv, i alla fall om det handlar om goyim (kristna och hedningar).

    • peterkrabbe says:

     Intressant om hur de meddelar sina avsikter, samtidigt som de gör löje av oss för att vi inte förstår vad som väntar…

     Hmm, videon tydligen borttagen…

   • Anna af Trampe says:

    Tyvärr, Peter. Det blir nog inte några märkbara reaktioner i en tid när flertalet, inte bara i Sverige, betraktar all slags kritik av sionismen som uttryck för antisemitiskt hat. Begreppet ”unmentionable” som de riktigt nationella i USA använder om stammens högdjur torde vara lika adekvat i alla länder med vit majoritetsbefolkning. https://nationaljusticeparty.com/2020/09/15/njp-speech-by-mike-peinovich-september-12-2020/

 34. Savalle says:

  ”But for me not to to tell them of the gospel of Christ would be like me finding a cure for cancer and walking to the hospital ward and seeing so many dying of cancer and not telling them.”

  Lyssna ett par minuter på en mycket klok människa, Ravi Zacharias:

  Eva-Marie, Lassekniven, Sture, Mats, Martin… och alla ni andra kristna här på bloggen – vi alla behöver hjälpas åt med att ge människor det hopp som Guds Ord, Bibeln, ger.

  • Sture says:

   @ Savalle,
   efter denna video görs reklam för en bok skriven av en f.d. muslim som ”sökte Allah, men fann Jesus”. Det är detta som händer hela tiden: Varje människa, som ber till Gud att han skall uppenbara sanningen i en vision eller dröm möter Jesus Kristus. Så även här. Nareed hade många religiösa fejder med kristna om vad som stod i Bibeln. Muslimer är ofta inkörda på vissa motsägande passager i Bibeln, som de försöker få kristna att förklara. Detta går dåligt eftersom de kristna ofta är väldigt ljumma – och inte pålästa. Så träffade Nareed under sitt första collegeår en kristen, som visste vad han talade om och som fick Nareed att tveka. De nya tvivlen över Koranen löpte under flera år. Slutligen vände han sig i böner till Gud och bad att få veta sanningen, varvid han fick speciellt en dröm, som var väldigt tydlig. Han blev alldeles förvirrad och berättade för sin vän David om drömmen och denne visste precis vad drömmen betydde. Han sade: ”Gå till Lukas 13, där står precis i detalj det som du drömt”. Vow !!! Han blev helt golvad av vad Gud visat honom. Han lämnade sedan Islam och konverterade, vilket är enormt svårt för muslimer och skall bestraffas med döden.

   För övrigt, Savalle, så tror jag inte Nya testamentet idag räcker för att förändra världen. Till detta är det alldeles fört kort och har lett till enorma stridigheter inom kyrkligheten under flera tusen år. Jesuitena och Vatikanen hänvisar t. ex. till Nya Testamentet. Här kommer de nya, mera fullständiga skrifterna väl till pass, Emmanuel Swedenborg, Jakob Lorber och Edgar Cayce.

   • Savalle says:

    Jesuiterna och Vatikanen hänvisar ibland till Nya och Gamla Testamentet, men då ofta med en förklaring om att det inte gäller.

    Guds Ord har förvrängts och förringats och det förutsades av Jesus:

    Då frågade de honom: ”Mästare, när skall detta ske? Och vad blir tecknet på att det står för dörren?” Han svarade: ”Se till att ni inte blir vilseledda. Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och: Tiden är nära. Men följ dem inte!
    Lukasevangeliet 21:7-8

    • Sture says:

     @ Savalle,
     problemet med detta citat är att det är för oklart och antyder att man bör avvisa ALLA som kommer med profetiska budskap. Detta leder till en styvnackad inställning hos många kristna. Det tror jag inte var Guds mening. Man måste också förstå vem Lukas var. Han var inte en av lärljungarna utan inhämtade uppgifter från olika människor och skrev ned dessa. Dessa uppgifter sändes sedan till filosofen Teofilus i Aten, som skrev ihop både Lukas evangelium och Apostlagärningarna.
     Så här berättar Jesus om detta för Jakob Lorber den 18-19 mars 1864, strax innan Lorbers död i augusti 1864, i en pamflett med titeln ”Om Bibelns trovärdighet”:

     18 mars:
     9) ”Man kommer att finna samma skenbara motsägelser i Lukas evangelium. Femtio år efter Mig skrev denne evangelist också Apostlagärningarna. Hans evangelium är en sammandrag av det som han fann ut genom en noggrann undersökning om Mig och apostlarna. Allt han skrivit sände han till Teofilus i Aten, som sedan skrev ett evangelium utifrån Lukas evangelium och i detta införde ett antal felaktigheter, särskilt i bokstavlig mening, genom att göra några tillägg, utifrån vilket det sedan växte fram alla slags motsägelser, som till exempel angående Min högst tyranniska funktion vid den så kallade ‘yttersta domen’, vilket inte alls står i överensstämmelse med det enda, fortfarande mest riktiga, korta Johannes evangelium; ändå ger det en andlig upplysning om vilken vi skall lära i nästa Meddelande, tillsammans med andra saker. Låt detta räcka för idag. Amen.”

     DEN YTTERSTA DOMENS DAG

     Mottaget från Herren genom Jakob Lorber den 19 mars, 1864.

     Herren:

     1) ”Igår nämnde Jag att den besynnerliga ‘yttersta domen’ åberopas i Matteus evangelium (L’Rabbas) och särskilt i Lukas evangelium. Denna ‘yttersta dom’ fick många människor att vända sig bort ifrån Min förkunnelse för att utveckla sin egen doktrin utifrån rent förnuft baserat på vars och ens mentala förmåga och sprida detta till andra, inklusive hur man i enlighet med denna skall handla och leva. De ville inte längre höra talas om lärorna och profeterna på skräckens dag; ty, utan att vara orättvisa, sade de: ‘Hur kan en oändligt vis, evig Gud, från vars skapelser i stort och smått man bara kan förnimma kärlekens andetag, ha kallat det stora antalet människor till liv med det enda syftet att tortera dem i evighet på den andra sidan efter en kort livstid på den fysiska jordklotet, som hur som helst består av död och elände – att tortera dem för de synder de har begått i sina kroppar här på jorden ?’

     2) ”Sannerligen, säger Jag eder, sådant skulle inte vara möjligt ens för den mäktigaste och ondskefullaste tyrannen i världen. Många av er känner säkert till från antikens, medeltidens och nutidens historia, att ytterligt häftiga tyranner i slutet blev rädda för sig själva. Många av dem tog till flykten av inget annat skäl än en sådan ökande själv-rädsla och de gick sedan vanligtvis sin undergång till mötes. I anslutning till detta vill Jag lägga till uppgiften att – efter en viss tids tyranniskt herravälde – blev ett sådant avskum av mänsklig ondska mer och mer besatt av onda, upphetsade demoner, vilka de måste tjäna som redskap för dessas uppammade demoniska hämnd emot ett folk.

     3) ”Om en domare skulle döma dessa tyranner, som staplade den ena grymheten ovanpå den andra, till evigt helvete, så vore han en större tyrann än de. Hur skulle då Jag, som en sådan sträng domare, i min kropps svåraste smärta, kunnat be Fadern, den eviga Kärleken inom Mig, om att förlåta alla dessa, som anbefallit Min korsfästelse och sedan verkställt den, därför att de inte visste vad de gjorde ? Ingen av fariséerna, som börjar med Översteprästen, Kaifas – och bödlarna, som gjorde fast Min kropp på korset, visste Vem de egentligen hade att göra med. Trots alla mina gärningar och min förkunnelse, så ansåg de Mig först och främst vara en ledande magiker från esséernas skola (denna idé spökar fortfarande), vilken de hatade omåttligt, och för det andra vara en judisk rebell, som gav romarna tillfälle att beröva judarna deras frihet och slutligen till och med deras religiösa kult. Mina fienders antal ökade med Mina unders mäktighet.

     • Savalle says:

      Lukas skriver:

      Och i de sista dagarna”, säger Gud, ”ska jag utgjuta min ande över alla slags människor. Era söner och era döttrar ska profetera, era unga män ska se syner och era gamla män ska drömma drömmar.
      (Apostlagärningarna 2:17)

      • peterkrabbe says:

       Låter relevant, men räcker det att vi berättar om vad som kommer att ske? Lyssnar någon? Är det meningen att vi bara skall låta det ske eller är de sista dagarna något oundvikligt och förutbestämt som vi inte kommer undan?

       • Savalle says:

        Ravi Zacharias säger under frågestunden på Yale University, som jag länkat till ovan, att det vi kan göra är att så frön i människors sinnen genom att tala om de goda nyheterna om Guds Rike, men att det är Gud som låter det växa.

        Många är vi som lyssnar och det det kan ta lång tid innan det leder till förändring.

        De sista dagarna är enligt Bibeln något oundvikligt och förutbestämt, men vi människor får ta ställning till hur vi vill leva vårt liv.

        • peterkrabbe says:

         Ursäkta min bristande insikt i bibeltexterna, men förklara gärna närmare vad de sista dagarna skall innebära konkret. En utplåning av människor och civilisation för att ersättas av nya varelser? En utplåning av hela jordklotet eller hela solsystemet? Är då Guds rike ett himmelrike för de redan döda? Vem finns kvar av de fysiska människorna att räddas genom Kristus återkomst?
         Jag tror att vi behöver veta om det finns något att kämpa för som inte styrs av satanisterna, annars kan vi lika gärna korka upp den sista flaskan vin och göra det bästa möjliga av den återstående tiden?

         • Savalle says:

          I Matteusevangeliet kapitel 24 talas det om denna tid. Uppenbarelseboken, Daniels bok och många andra ställen i Bibeln tar också upp detta med ändens tid. Det är en tid då de onda makterna tillåts styra alltmer innan Guds Rike kommer.

          Människor får utprova kunskapen om det goda och det onda. Det är en prövotid, en svår tid.

          Sedan kommer det gudomliga ingripandet genom Jesus Kristus. Det onda kommer att upphöra och harmoni och fullkomlighet införs. Sjukdomarna, handikappen, döden och markens förbannelse upphör. Återförening sker med dem som dött.

          Jesus visade under sin tid som människa på jorden hur det skulle bli genom att bota sjuka och handikappade och återföra döda till liv.

          Jesus visade också vägen till sann lycka genom sitt exempel. Han gav oss budet att älska Gud av hela vårt hjärta och vår nästa som oss själva.

          Före syndafallet fanns inte döden. Människor och djur levde av frukter och växter och ingen skadade någon annan. Så kommer det att bli igen.

          Då skola vargar bo tillsammans med lamm och pantrar ligga tillsammans med killingar; och kalvar och unga lejon och gödboskap skola sämjas tillhopa, och en liten gosse skall valla dem.
          Kor och björnar skola gå och beta, deras ungar skola ligga tillhopa, och lejon skola äta halm likasom oxar.Ett spenabarn skall leka invid en huggorms hål och ett avvant barn sträcka ut sin hand efter basiliskens öga.
          Ingenstädes på mitt heliga berg skall man då göra vad ont och fördärvligt är, ty landet skall vara fullt av HERRENS kunskap, likasom havsdjupet är fyllt av vattnet.
          (Jesaja 11:6-9)

          • Mo says:

           Den yttersta tiden inleds med Olyckan, år 5760 enligt månkalendern motsvarande 2001 i den gregorianska. En tid av plågor, terror och smärta. En tid av prövning när ingen hjälpande hand understöder, den egna medvetenheten om vad som är riktigt vägleder dem som överlever. (Jesaja 63:5).
           Under Olyckan kommer två tredjedelar (2/3) att förgås. En tredjedel (1/3) skall renas som man renar silver och prövas som man prövar guld (Sakarja 13:9). Efter vår omvandling har Satan avslutat sitt jobb och blir en livets Ängel.
           Då inträder den nya Välsignade tiden, en tid av frid och ständig upplysning. Vi lämnar Olyckans universum och inträder Välsignelsens universum.

           Ja detta är planen. Påminner lite om hinduernas Nirvana och kanske framförallt islams mål med sina heliga krig, en värld i underkastelse, fred och stillhet.

          • peterkrabbe says:

           Så då är vi där igen, i Gamla Testamentet och den judiska retoriken! Har har vi filosofin om sionisternas pågående depopulation i klartext. Vi skall lydigt acceptera att 2/3 av mänskligheten utrotas för att återstoden skall få det bättre. Och ingen reagerar? Det enda nya nu är att man ändrat strategin från kärnvapenbombning till en serie virusattacker tills resultatet är nått. Det är obegripligt att ingen reagerar.

          • Mo says:

           Olyckans tid i Sverige och politikerna fortsätter att käbbla i sin skyddade riksdags borg om vem de kan samarbeta med.

           https://www.friatider.se/jagas-mycket-brutal-gangmisshandel-vid-forskola

       • Sture says:

        @ peterkrabbe,
        så här har jag förstått ”the end of times”: det är slutet på denna tidsperiod – inte på mänsklighetens historia. Och framför allt är det slutet på judarnas herravälde – allt det som de hållit hemligt, deras hemliga ambitioner om världsherravälde. Och det är just därför som detta står i judarnas egen bok – i Bibelns gamla testamente. ”Enough is enough”.
        Hur såg livet ut när Jesus kom första gången? Han kom alldeles i samband med att den romerska republiken var ett minne blott och kejsarväldet tagit över, vilket kom att leda till en oerhörd mänsklig degenerering, gladiatorspel som nästan utrotade Afrikas vilda djur för nöjes skull, samtidigt som man också offrade människoliv för nöjes skull.
        Kristendomens intåg ändrade på allt detta.
        Idag står vi inför Bill Gates och Rockefellers ambitioner att nedbringa mänsklighetens antal från 7 miljarder till endast 500 miljoner. De leker Gud. Samtidigt vill man göra om människorna till ett mellanting mellan människa och robot (mikrochips i hjärnan eller mellan tumme och pekfinger) för att kunna skapa ett samhälle med bara herrar och slavar. Detta mellanting mellan levande människor och robotar finns faktiskt beskrivet i Johannes uppenbarelse (= på lerfötter).
        Och här kommer Jesu återkomst in eftersom Gud inte accepterar denna avveckling av mänskligheten.
        Så jag tror att denna del av utvecklingen – ”den nya tidsperioden” – är oundviklig. Och jag tror inte det kommer att gå som våra globalister planerar – just för att Gud kommer att ingripa, såsom han gjorde för 2000 år sedan.
        I Lorbers verk står att de onda krafterna kommer att drivas ner i underjorden (där de redan har byggt ganska mycket), men att jordens yta kommer att bli ett paradis. Vi får se hur det utvecklar sig.

        • peterkrabbe says:

         Intressant att du kallar Gamla Testamentet för judarnas egen bok. Så är det ju per definition, eftersom kristendomen uppstod genom Jesus tid på jorden och hans budskap under den tid han levde och predikade. Ändå ser kristendomen av skäl som jag inte kan förstå GT som en väsentlig del av bibeln och den kristendom som predikas i våra kyrkor. Man ger därmed en konsensus åt den rövarhistoria som ger judarna rätt till den globala makten och godtar deras åsikt att vara Guds utvalda folk. Den slakt på andra människor som beskrivs genom Moses krigståg i Mellanöstern trotsar all beskrivning vad gäller grymhet och hänsynslöshet och får ses som grunden för ett befogat hat från de drabbade folkens efterlevande – muslimerna – mot judarna. Att detta godtas som fundament för kristendomen är ofattbart och innebär i klartext att vi tillåter sionisterna att våldföra sig även på oss naiva kristna.
         De sista dagarna är en berättelse som legitimerar sionisternas rätt att krossa vår kristna civilisation – det är nämligen det som händer nu – i hopp om att det därefter skall bli bättre. För vem?

         • Martin says:

          Peter,

          Det ligger en slöja över både Gamla och Nya Testamentet, och vi kan inte förstå texterna av egen kraft (2 Pet 1). Varför är det så då frågar du? Det kanske finns flera skäl men två av skälen som jag har sett är att Gud vill att vi ska vara aktiva i sökandet efter sanning, och att världens människor behandlar Guds ord väldigt hänsynslöst, och de kan då trampa på det yttre skalet men inte skada dess inre kärna. Dess andliga betydelse är skyddad av dess naturliga bilder.

          Men i Lorbers texter får vi lyckligtvis en förklaring till bägge, vilket även Jesus lovar oss i Bibeln (Joh 16:25): ”Detta har jag sagt er i bilder. Det kommer en tid då jag inte längre skall tala i bilder utan med klara ord låter er veta allt om Fadern,”

          Här kommer några exempel:

          I Bibeln talas om livets träd och kunskapens träd.

          Livets träd: Ödmjukhet – kärlek – sanning
          Kunskapens träd: Mänskligt resonerande

          Josua 8:24: När israeliterna hade dödat alla män från Aj på öppna fältet, i öknen dit de förföljt dem, och alla till sista man hade stupat för svärdet, då återvände de till Aj och högg ner dem som fanns där.

          Samma vers med uttydningen i Lorber:

          När israeliterna hade dödat alla män från Aj på öppna fältet, i öknen dit de förföljt dem, och alla till sista man hade stupat för svärdet, då återvände de till Aj och högg ner (DÖMDE) dem som fanns där.

          I fallet med GT:s texter tror jag också att det har att göra med att man senare kom att glömma en del av dessa ords betydelser.

          Matt 24:22: Och om inte den tiden förkortades (RENINGEN AV MÄNNISKORNA SNABBADES PÅ) skulle ingen människa bli räddad. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.

          Här är en sammanställning:

          Klicka för att komma åt BibleNrStudy-SymbolicImagesOfTheBibleExlainedInTheNewRevelation-Upd3.pdf

          Detta är en skatt bland skatter.

          /Martin

          • peterkrabbe says:

           Jag förstår att man vill lägga en slöja över det judiska budskapet i GT, som vi ser i Mo’s kommentar ovan och Sakarja. Om Gud vill att vi skall söka efter sanningen förefaller det vara kontraproduktivt att dölja texternas innebörd i den Bibel som ändå är de båda religionernas fundament. Sanningen handlar om att få mänskligheten att förstå den ondska som ett litet antal religiösa galningar planerar för att uppfylla texterna i dessa obskyra dokument. Vi skall inte bara förstå denna sanning utan också förpassa dessa individer till det helvete de planerat för den övriga mänskligheten.
           Om inte kristendomen har förmågan att ingripa mot sionismen och väcka alla dem som kommer att drabbas av galenskapen måste kampen ske i annan form. Vi är redan långt inne i den avgörande kampen om mänsklighetens liv eller död.

         • Erik Forsman says:

          Håller med dig Peter här!

          För att förstå detta måste man gå tillbaka till 1940-talet. För det är här den kristna sionismen går från nationell rörelse till en global, med ett stort nätverk av organisationer. Både amerikansk och global kristen sionism har främjat en teologisk, politisk och kulturell omvandling i kristnas attityder till judar och Israel som har format den amerikanska diplomatin samt judiskkristna relationer runt om i världen. Denna märkliga omvandling är inte bara remarkabel i sin styrka, utan också helt ologiskt, då kristendomen och judendomen inte delar teologisk grund på flera viktiga områden; bland annat synen på guds kärlek samt synen på ondskan.

          Enligt judisk tro kan Gud använde satan för att vissa syfte. Satan tjänstgör alltså för Gud. Satan har inte mer makt än den Gud ger honom, eller människan gett honom. Satan gör heller aldrig uppror mot Gud. Det hebreiska ordet ”satan” (på grekiska ”diabolos” och svenska ”djävul”) betyder helt enkelt ”utmanare”, ”motståndare” eller ”anklagare” (4 Mos 22:22) och satans uppgift är att fresta människor att vända sig bort från Gud, men han gör det inte på grund av ondska eller illvilja, utan allt detta sker på uppdrag av Gud. Syftet är att göra det tillräckligt svårt för människan att välja det goda framför det onda för att det ska vara ett meningsfullt val. Därigenom ger Gud individen möjlighet att stärka sin lojalitet och sina band till Gud.

          Vidare är judisk teologi väsensskild från den kristna uppfattning gällande Guds godhet: ”satan bad Gud att få utmana för att se om Job skulle behålla tron” betyder (enligt judendomen) att satan här gör Gud en tjänst – Gud prövar Job, genom att ge satan ett uppdrag. Detta är inte förenligt med kristen tro.

          Inom kristendomen är tanken helt främmande att Gud skulle använda sig av en fallen ängel. Förstår inte riktigt kristna som använder sig av gamla testamentet (judendomen), som i grunden skiljer sig åt på flera viktiga punkter. T ex erkänner inte judendomen Jesus som guds son. De två religionerna delar enligt min mening ingen teologisk grund.

          Synen på sionismen tar sin tar avstamp ifrån Palestina-Israel konflikten. Här reduceras alla palestinier oberoende religion till araber, trots att det finns många kristna palestinier. Krockar inte de kristna sionisterna syn med de palestinska kristnas beträffande synen på Palestina-Israel konflikten? Hur ställer sig kristna till detta? Svaret man får från kristna sionister är att judarna kommer att förstå vem Jesus är när han återkommer samt omvändas, så detta utgör inget problem?

          Idag påverkar globala makter utanför USA politiken i USA beträffande just Israel. Den Israeliska lobbyn må må vara stark, eller svag – det spelar ingen roll, då den sionistiska kristna är oerhört stark i USA, även bland vänster kristna demokrater. Frågan om Israel behandlas och betraktas som inrikespolitik i USA.

          För att verkligen förstå sionismen måste man förstå den israelisk-palestinska konflikten. Har Israel rätt när det insisterar på att landet tillhör det judiska folket? Eller har palestinierna verkligen ett rättmätigt krav på en stat? Skilj därför på Neo-sionism, post-sionism och ”sekulär sionism”.

          Neo-sionister anser ”sekulär sionism” som för svag för nationalismen och att den aldrig förstod omöjligheten för araber och judar som lever tillsammans i fred. Neo-sionister hävdar att den arabiska inställningen till Israel i sig är förankrad i antisemitism och att det är en sionistisk illusion att tänka att leva i fred och tillsammans med dem är möjligt. De betraktar araber i Israel som en femte kolumn och utgör ett demografiskt hot mot den judiska majoriteten i Israel. Ur deras synvinkel är den enda lösningen för att uppnå fred genom ”avskräckning och vedergällning” eller helst ”överföring efter överenskommelse” av de israeliska araberna och den palestinska befolkningen i de ockuperade palestinska territorierna till de angränsande arabstaterna.

          Det tredje templet uppfyller bibelns profetior om slutet av denna värld, som vi känner den. Det sägs också i profetian att fullföljandet av byggandet av ett tredje judiska heliga tempel i Jerusalem är det profetiskt tecken på den bibliska apokalypsen är kommen. Det tredje templet kommer att byggas innan den bibliska apokalypsen kommer. Tricket som sionismen lyckats med är att få de kristna sionisterna att tro att det tredje templet byggande är kopplat till Jesu Kristi andra ankomst. Enligt profetissorna skall Messias (den smorde – en mänsklig ättling till kung David, men en mycket speciell människa med ledaregenskaper och makt given honom av Gud, för han skall återupprätta Davids rike och skapa världsfred). Kristna tror att Jesus Kristus är den väntade Messias och borde då anse att den mänsklig ättling till kung David här en antikrist! Förstår någon denna oerhörda motsättning? Det övergår mitt förstånd att dessa diametrala olika synsätt kan samexistera; ty skall Jesus återkomma en andra gång, borde det finnas något att återkomma till, om det nu är Jerusalem han skall återvända till, här är alla kristna palestinier borta?

          • Mo says:

           Ja i detta finns en inbyggd olöslig? konflikt, eftersom satan inom kristendomen står för mörker och ondskan. Inom judendomen tycks det vara så att satan( motståndet/opponenten) är förutsättningen för att skapa ljus. En fri vilja förutsätter att det finns något att motstå, det ger upphov till valmöjlighet.
           Men även de rent fysiska betingelserna för att skapa ljus kräver motstånd eller som vi oftast säger resistens. När energi från solen passerar rymdens atmosfär bromsas energin av dess resistens och ljus emitteras. Utan motstånd i atmosfären skulle inte ljus skapas.
           Det här är en del av förklaringen jag har sett, det har sina rötter i den judiska kabbalan som många kristna är rädda för just pga av motståndets (satans) stora betydelse.
           Det kan oxå vara så att den katolska kyrkan måste anses ha rätt när de kallar Lucifer för ljusbäraren. Ondskan skulle isåfall vara demiurgen.
           Sedan tror jag att sionismen främst skapades för politiskt/ekonomiska ändamål men man utnyttjade senare de kristnas starka längtan (tillbaks) till Sion.

          • Lennart says:

           En kort version av vad jag tror med Bibeln som grund:

           När det gäller Gamla testamentet så höll Jesus dem för mycket viktiga. Han citerade ofta ur ”Skrifterna” eftersom de ”vittnade om honom”. Men judarna på Jesu tid hade avfallit och de kände inte igen honom som den i GT utlovade Messias. Av de 12 stammarna fanns vid Jesu födelse bara två kvar, Benjamin och Juda. De andra tio hade försvunnit för alltid och fanns kvar som ett blandfolk, samarierna.

           GT handlar om den kommande Messias. Här finns också mänsklighetens och jordens historia i och med skapelseberätten, berättelsen om syndafallet och syndafloden som kom på grund av människornas ondska. Ett uppror hade också ägt rum i andevärlden. Floden var alltså Guds dom över den gamla världen. Noa med sin familj räddades i Arken, som är en förebild för det kristna dopet. Jesus är den som frälser undan Guds dom. Guds dom kom över städerna Sodom och Gomorra, där synden var mycket svår. På samma sätt över de kananeiska folken. ”Syndens lön är döden men Guds gåva är evigt liv i Jesus Kristus”. Det finns en dubbel utgång som man väljer själv. Antingen döden i betydelsen evig skilsmässa från Gud. Eller så tar man emot Guds gåva, Jesus Kristus och tror på hans namn. Gud vill ingen syndares död utan har sänt sin egen Son som försoningsoffer och medlare mellan Gud och människan.

           På GT:s tid blev man frälst genom att som Abraham, Moses, Elia och många fler, tro på Guds utlovade Messias. Mitt i historien står korset där försoningen mellan Gud och människa ägde rum. Alla djuroffren pekade fram mot Jesu fullkomliga offer en gång för alla. Därför upphörde gamla förbundet när djuroffren upphörde och inte längre behövdes. Templet i Jerusalem förstördes. Gud slöt det nya förbundet med judarna genom Jesus. Detta förbund utsträcktes till att gälla alla folk. I detta nya förbund finns inget löfte om ett geografiskt land, däremot ett löfte om det himmelska landet och det himmelska Jerusalem, för alla folk.

           Judarna och sionisterna följer inte Bibeln, de följer Talmud och Kabbala. ”kristen sionism” är ett avfall från Skriftens lära och klassisk kristen tro. Guds rike är inte av denna världen.

           Gud skapade folkslagen efter händelsen med Babels Torn. Nationerna och gränserna är tänkta som ett skydd mot det antikristliga upproret (Apg. 17:26-27). Satan är den som ytterst ligger bakom detta uppror. Satan är samtidigt en av Gud skapad ängel som avfallit. Det betyder att Gud är den starkare och har full kontroll. Gud tillåter det onda eftersom han vill att ”alla människor ska komma till insikt om sanningen och bli frälsta”. Alla blir inte det eftersom de inte vill. Men så många som möjligt. Alla har vi något ont i oss, i vår natur, som kallas synd och inte kan förenas med Gud, som är ”en förtärande eld” mot allt orent. Men han kallar alla att låta försona sig med Gud, genom Jesus, som är enda vägen till Gud och det himmelska paradiset.

          • Savalle says:

           Lennart skriver: ”Judarna och sionisterna följer inte Bibeln, de följer Talmud och Kabbala.”

           Walter Veith säger om judendomen och sionismen att de benämner skrifterna i Gamla Testamentet som de anser vara viktigast TORA, och de icke-bibliska skrifterna benämner de THE HOLY TALMUD samt THE MOST HOLY KABBALA.

           Det säger en hel del om den prioritering de gör, eller hur?

           Somliga av er här som debatterar gör misstaget att lägga skulden för sionismens grymheter på Bibeln, men då bör ni betänka vilka skrifter som ligger till grund för detta onda!

           Och Jesus fördömde de skriftlärde och fariséerna just för att de medvetet förvrängde Gamla Testamentets skrifter.

           Hela Gamla Testamentet pekar fram mot Jesus. men trots det har judendomen och dess politiska gren, sionismen, aldrig erkänt Jesus som Messias. Tvärtom bekämpar de kristendomen och förföljer de kristna.

           Idag är det Katolska kyrkan och deras hemliga arméer, Opus Dei, Jesuiterna, Tempelriddare, Knights of Columbus, Knights of Malta.. och deras Frimurare som för de skriftlärdes kamp mot Jesus och de kristna vidare, allt i skenet av att själva vara kristna.

           Vargar i fårakläder!

          • Savalle says:

           Ni här som hätskt angriper Bibeln kan ställa er frågan varför det har lagts ner så oerhört mycket möda på att förvanska Bibeln!

           Här redogör Walter Veith för det:

           (Why So Many Bible Versions? The UNTOLD Dark History of Bible Translations | Battle of the Bibles)

          • peterkrabbe says:

           Savalle, du behöver inte bli så upprörd för att vi diskuterar och ifrågasätter hur avsnitt i Bibeln används av sionismen idag. Jag förstår att Bibeln som skrift är helig för många kristna, men man måste kunna vara kristen och ändå ifrågasätta visst innehåll som ju ändå är utvalt och redigerat av människohand. Detta gäller speciellt Gamla testamentet, där källorna är extremt gamla och har oklar bakgrund. När vi diskuterar vad som händer idag och det finns skäl att relatera det till de avsnitt i Bibeln som skrevs innan de Abrahamitiska religionerna delades i nuvarande tre, är det nödvändigt att förstå vad som numera kan hänföras till den ena eller andra, specifikt vad är rent judiskt och vad är kristet. Det är inte detsamma som att hätskt angripa Bibeln, som du uttrycker det, utan en nödvändig diskussion för att förstå vår samtid.
           Om kristendomen skall förbli stark måste den bygga på Jesus, inte på Moses. Sionismen är mer än bara en politisk rörelse, den utnyttjar den judiska religionen för politiska syften. Flertalet ortodoxa judar motsätter sig sionismen. När sionismen utnyttjar religiösa skrifter som förevändning för att skapa sitt världsherravälde blir det riktig farligt för oss alla. När sionismen dessutom har ett avgörande inflytande över världens starkaste krigsmakt blir det ännu farligare. Vi måste därför dra undan den matta som dessa galningar står på för att få dem att falla. Annars faller vi själva.

         • Mo says:

          Peter, kristendomen i sin nuvarande form har inte förmåga att ingripa mot sionismen eftersom den är en del av planen. Men det känns väldigt viktigt som du skriver att kampen måste ske i annan form, men vilken ?

          • Savalle says:

           Stor del av kristenheten har lagts under Katolska kyrkans inflytande, så även i Sverige!

           Den mycket mäktiga organisationen Sveriges kristna råd leds av en katolsk kardinal!

          • Mo says:

           Savalle, vargar i fårakläder vilka utnyttjar de kristna som sina heliga krigare. Men fortfarande återstår att förstå vilka de verkliga vargarna är. Men nog har de även bidragit till att förvanska Jesus budskap. Ett kärleksbudskap med giriga käftar och blodiga händer…

           Eclipse har fortfarande sista ordet, ingen tycks klara av att bemöta så vi får hoppas på att han vidareutvecklar själv.

          • Mo says:

           Den humanitära stormakten. Vi känner till videon säger Malmöpolisen som förstås inte skall komma till den goda allmänhetens kännedom

           https://www.friatider.se/video-har-slar-20-arige-ali-ned-svensk-kvinna-pa-gata-i-malmo

         • Loa says:

          Eftersom judarna inte tror på NT kan de heller inte tro på Uppenbarelseboken inkl. domedagen. 🙂 Som f.ö. är modellerad på zoroastrismen.

          • Savalle says:

           Du, Loa, som är så medveten om den historieförfalskning som ägt rum i syfte att förleda och förvirra människoskarorna, bör vara försiktig med att komma med ett sådant uttalande!

           Zoroastrismen strider helt mot Bibelns budskap.

          • Erik Forsman says:

           Det stämmer så till vida att Zoroastrismen haft ett djupgående inflytande på judendomen, kristendomen och islam (abrahamitiska religionerna). Så vitt jag vet är Zoroastrismen den äldsta av alla monoteistisk religioner. Här nämns en viss ”Ahriman” som ett ont, utåtriktat väsen vid sidan av ”Ahura Mazda” som är en allsmäktig gud. Ahriman kanske inspirerade och fungerande som förebild för den anklagande åklagaren i Jobs bok i gamla testamentet, där Job prövas för sin gudstro liksom för djävulen i den kristna föreställningsvärlden.

           Ett äldre namn är ”Angra Mainyu” som betyder ungefär oordning, destruktivt, förstörelse, ondska, orätt lögn osv. Angra Mainyus antagonist var ”Spenta Mainyu”, som stod för det konstruktiva, ordning osv. Dessa två är tvillingbarn till Ahura Mazda den högste gudomen inom zoroastrismen, och mellan dessa båda rasar ett evigt kosmiskt krig. Mycket inom Zoroastrismen kommer tillbaka i bägge testamenten.

           Ahura Mazda som ställer sig på det godas sida, men låter samtidigt det alltomfattande kriget fortsätta, för att människorna skulle välja sida. Människan har inom sig en del av den universella energin och den omätliga allomfattande striden tvingar varje människa att välja sida. Vidare berättar Zoroastrismen om fyra olika världsåldrar som omfattar 3000 år vardera. Under den sista delen, som påbörjades omkring 100-200 f.Kr, skulle en frälsare komma i början av varje nytt årtusende. Känns allt detta igen? Vid slutet av sista världsåldern, skulle den materiella världen gå under och alla döda (jämför med uppenbarelseboken) skulle uppstå ur det döda för att utsättas för testet att gå över Cinvatbron – som var en bred väg till evigt liv i en lycklig (jämför med Jesus liknelse, om än det omvända smala vägen, som till himlen bär) harmonisk andlig värld för de goda, men en smal och vinglig bro som skulle kasta de onda ned i Ahrimans brinnande avgrunder, vilket motsvaras av helvetet.

           För att återknyta till sionismen samt Islam, så är deras världsbild helt främmande för oss i västerlandet med kristen grundsyn. De semitiska folken och dess religioner använder politiken som ett medel emedan målet är är religiöst. Vi i väst begagnar oss av politik (i bästa fall) för att lösa samhällsproblem, inte uppfylla religiösa profetior. Man kan inte förstå detta utan kunskaper i teologi och än viktigare man kan inte motarbeta, begränsa eller på annat sätt bekämpa detta utan en tro. Ett folk vars religion går ut på att lägga under sig andra folks länder kan inte bekämpas av ett folk med sekulär livsåskådning, möjligt kortsiktigt men definitionen på en religion är alltid långsiktig. Ser ni nu varför det finns ett politiskt program vars mål att avkristna väst möjligen ersätta all religiositet med New Age? Anser i det avseendet att Islam är den religion som är uppriktigast och ärligt i sitt uppstått: nämligen det religiösa målet att införa sharialagar.

           Judendomen och speciellt sionismen (alla troende judar är sionister; för även om dom säger sig vara motståndare till Israel, så stänger dom ute alla icke judar från sin gemenskap) var mål är ett storisrael och sionismen inflytande är omfattande i alla styrande kretsar i världen.

          • Erik Forsman says:

           Ska man vara sådär kameral var Jesus judarnas frälsning, ty Jesus var jude, eller var han?

           Så, var Jesus en etnisk jude, eller en religiös jude (konverterad)? Betänk att Jesus föddes i ett judiskt hem och bodde och levde i den judiska kulturen och i Israels land.

           Vidare identifierade sig Jesus tydligt med judarna på sin tid, sitt fysiska folk och sin stam och deras religion (även om han kraftigt avvisade den fariseiska tolkningen av religionen). Gud skickade honom medvetet till Juda: ”Han kom till sin egen Juda, och hans egen Juda tog inte emot honom. Men så många judar som tog emot honom, till dem gav han rätten att bli Guds barn till dem som tror på hans namn … (Johannes 1: 11-12) och han sa tydligt: ”Du (Hedningar) dyrkar vad du inte vet, vi (judar) vet vad vi (judar) dyrkar, ty frälsningen är av judarna ”(Joh 4:22).

           *Juda var enligt Första Mosebok Jakobs fjärde son och ledaren av Juda stam. Än idag finns det ett landområde intill Jerusalem som bär hans namn.

           Hur kan då Judendomen avisas Jesus?

          • Savalle says:

           Ja, Erik, Jesus var som människa född som jude, vilket framgår av Matteusevangeliets första kapitel.

           Jesu ankomst till jorden förutsades på en mängd ställen i Gamla Testamentet. Jesus själv sade att han uppfyllde och fullkomnade Mose lag. Jesus citerade många gånger Gamla Testamentets skrifter. DÄRFÖR KAN VI INTE BORTSE FRÅN GAMLA TESTAMENTET!

           Gamla Testamentet är skrivet utifrån Mose lag. Det är öga för öga, tand för tand som gäller.
           Men i och med att Jesus friköpte mänskligheten från synden och döden, som kommit in genom Adam, fullkomnade Jesus lagen och vi fick en ny lag som bygger på nåd.

          • Loa says:

           Andra kulturer /religioner har sina yttersta tider. Vi har Ragnarök, som följs av en ny, ren värld. Indierna har Kali yuga med synder och katastrofer, tills en frälsare kommer och en ny världscykel börjar. I Mesoamerika var den 13.e baktun fullbordad 23 december 2012. Om någon maya är kvar att börja räkna en ny 5000+årsvärld vet jag inte.

         • hllviken says:

          Halvjuden C. Jon Bjerknes, expert på Judendom, har fått alla sina böcker borttagna från Amazon efter avslöjandet av judarnas sanna agenda mot den övriga mänskligheten:

          • peterkrabbe says:

           Videon är intressant men svårtillgänglig om man inte har den äldsta religionshistorian som jämförelse. Den ger svaret på de resonemang som judiska religiösa faktiskt, även om vi har svårt för att tro det, tillämpar i det dagliga livet. Inklusive de senaste hundra årens elände. Kabbalan borde vara obligatorisk läsning – om man vill förstå och förfasa sig. Har vi kristna något försvar mot allt detta? Ärligt talat är jag tveksam…

          • hllviken says:

           Kristenheten befinner sig i ett stort underläge pga maktelitens skuggspel. De flesta kristna är allmänt snälla och goda medborgare men inser inte maktelitens hänsynslöshet. Att vara kristen idag är att sprida sanning, även skrämmande sanning.

           Bön – meditation – kontemplation. + kristen gemenskap. Det ger klarsyn och styrka för att arbeta för en bättre framtid. Tror jag.

          • peterkrabbe says:

           Videon är sprängstoff, främst för att den ger inblick i det judiskt religiösa tänkandet och därmed återspeglar mycket av det som händer idag. Det förvånar mig att det inte inom kristenheten görs fler jämförande analyser mellan kabbalan och bibeln, de avhandlar samma tidsperiod men med olika utgångsperspektiv. Det går inte att bortse från de judiska skrifterna i en värld som de facto styrs av judar. Vi går genom livet med skygglappar och vägrar se verkligheten och inbillar oss att bibeln är det enda rättesnöret. Det är den inte när sionismen utnyttjar kabbalan som förvändning för att hävda världsherravälde. Vi spelar poker med Satan, men han döljer sina kort samtidigt som våra ligger öppet på bordet. Det kan bara sluta på ett sätt.

          • Savalle says:

           Kriget mot Bibeln fortsätter på den här tråden.

           Ni som kritiserar Bibeln så frätande – HAR NI LÄST DEN?!!!

           Jag betvivlar det, med tanke på hur ni argumenterar.

           Judarna sägs vara skuld till allt ont gång på gång här på bloggen, av vissa.

           Jag är starkt kritisk till denna inställning.

           Den kloka Fiskargubben sade att det handlade om HOF-JUDEN, vilket skulle innebära att vissa judar ges makt och rikedom för att tjäna sina makthavare.

           Rothschild är ett namn som ständigt figurerar i dessa sammanhang.

           Men namnet betyder ”röd sköld” – precis som de röda sköldar som romarrikets soldater använde.

           En sak är jag övertygad om och det är att Katolska kyrkan är enormt aktiv i kulisserna.

           Ni som hatar judar bör vara försiktiga med att överföra detta hat till att gälla även Gamla Testamentet och därmed Bibeln!

          • peterkrabbe says:

           Savalle, det är en grov generalisering att hävda att man hatar alla judar bara för att man riktar befogad kritik mot VISSA judars hänsynslöshet och ofördragsamhet mot goyim, dvs alla icke-judar. Det är vår tids ojämförligt största problem att dessa personer driver en agenda som innebär utplåningen av våra nationer och demokratin. Detta går inte att acceptera om vi vill bevara en dräglig livsmiljö för våra barn och barnbarn. Exempel på dessa personer som alla känner till är familjerna Soros och Gates. I den amerikanska administrationen finns tusentals andra judar som inte syns lika mycket, men som ändå fyller sin plats som kuggar i hjulet. Därutöver finns i USA sex miljoner andra judar som inte gör mer skada för världen än du och jag.
           Även i Sverige finns massvis av judar som vi har som grannar, vänner och arbetskamrater och som delar vår målsättning mot en bättre värld. Men här finns också VISSA som inte gör det och arbetar frenetiskt på uppdrag av sina psykopatiska fränder i andra länder för att förstöra vår tillvaro.
           Man kan försöka hitta en gemensam beteckning för dessa fanatiker, men misslyckas ändå alltid. Sionister eller politiska sionister eller religiösa opportunister eller kanske bolsjeviker? Eller oligarker med enda syfte att köpa lydnad och underkastelse? Det behöver knappast påpekas att en överväldigande majoritet av världens judar inte tillhör den gruppen, men ingen kan förneka att grupptrycket kräver om inte medverkan så åtminstone ett tyst godkännande. Det ger oss ingen anledning att hata, om du nu tror det, men definitivt en mycket god anledning att kräva solidaritet med vår kristna målsättning att bygga ett samhälle med respekt för den enskilde individen, inte det religiösa kollektivet, av vilket slag det vara månde. Jag har själv judar av alla slag i mitt historiska släktträd och jag hatar ingen av dem. De har integrerat sig i vårt samhälle och delat livets bördor, sorger och glädjeämnen på ett sätt som bäddat för min egen existens på bästa möjliga sätt.
           Detta innebär inget hinder för mig att framföra befogad kritik mot dem, judar eller inte judar, som hotar vår samhällsordning på ett bestående sätt. En religiös sekt kan inte ta sig rätten att omforma ett samhälle som en majoritet byggt upp under tusen år. Det måste bekämpas med kraft. Vad NWO betyder vet de flesta idag. Den har vi inte valt och vill vi inte ha. Den lilla klick som driver den agendan måste stoppas.

           Jag vet att du är bibeltrogen och har full respekt för det, även om jag inte delar din uppfattning att bibeln är ofelbar och inte får ifrågasättas. I min värld kan och måste allting kunna ifrågasättas, annars går vi som blinda får mot stupet. Att förlita sig på att en högre makt skulle få oss att vika av i tid är en vacker tanke, men alltför farlig idag när ondskan lurar bakom varje buske. En överväldigande majoritet av mänskligheten har dessutom andra ledstjärnor än bibeln, det kanske borde innebära en viss ödmjukhet inför att alla inte tänker och tror på samma sätt. Vi vet faktiskt inte vem som tänker rätt eller fel och bör därför undvika att vara alltför kategoriska. Var därför glad för din egen starka tro och respektera även dem som inte delar den till fullo, det är så jag har lärt känna dig här på bloggen.

           Du nämner även Rothschild, eller som han hette, Amschel Bauer. Han var en judisk myntsamlare i det judiska gettot i Frankfurt, där man ofta hade skyltar på sina hus som kännetecken. Hans var den röda skölden och det finns många förklaringar till varför han valde den röda, den var faktiskt grön från början. Att han ofta debatteras beror naturligtvis att hans familj under 1800-talet blev världens i särklass rikaste och därmed mest inflytelserika. Hans främsta svängdörr till sin ofantliga rikedom var spekulationer i statsobligationer relaterade till krig och fred och hur dessa tillstånd återspeglades på Europas börser. Det var inte populärt under hans samtid och han blev därför en symbol för den girige juden, en kliché som är bestående än idag och som på många sätt påverkat nittonhundratalets historia. Man kan inte påstå att han därmed gjort sina mindre framgångsrika fränder någon större tjänst. Familjen var och förblir en av sionismens starkaste krafter, något vi knappast kan bortse ifrån idag.

          • hllviken says:

           @ Peter Krabbe

           Du formulerar det underbart klart!

           Hur nå ut till alla som förtjänar att veta detta?

          • Savalle says:

           Min övertygelse är att judar hålls fram som en fasad. Det är samma sak med muslimerna. Alla talar om familjerna Rothschild, Rockefeller… Men dessa familjer saknade inflytande i världspolitiken för några hundra år sedan. De hade aldrig kunnat komma fram till den position de har idag om de inte hade släppts fram av dem som hade makten då.

           Katolska kyrkan blev oerhört rik på medeltiden genom sin avlatshandel. Enormt rika familjer, exempelvis Medici, assimilerades med denna kyrka och makten stärktes. Tempelriddarna var en del av den Katolska kyrkan och de var inte bara krigare de var bankirer som lånade ut pengar mot ränta och blev enormt rika, men fick gå under jorden eftersom de genom sin växande makt blev ett hot mot Katolska kyrkan.

           Tempelriddarna fortsatte sin verksamhet i hemlighet och bildade exempelvis Los Alumbrados i Spanien. Det var Illuminati, vilket Los Alumbrados betyder. Loyola var en av dem. Han skapade jesuitordern på 1500-talet, som numera växt sig enormt stark inom Katolska kyrkan.

           City of London med sina alla skatteparadis över hela jorden är en enorm maktfaktor idag. Det är intimt sammankopplat med Vatikanen. Båda bär tempelriddarkorset.

           Tempelriddarna var ökända för sina hemska riter och sin avgudadyrkan. Kabbalan hade gjort sitt intåg.

           Sionismen, anser jag, är en del av den den agenda som förs av dessa krafter.

           Jag är inte emot att Bibeln ifrågasätts, men här har det varit mer än bara ifrågasättanden.

          • peterkrabbe says:

           Du har helt rätt i att främst jesuiterna har en stor skuld i den senare tidens utveckling. Det man kallar den judiska emancipationen inträffade genom den franska revolutionen efter 1793. Den genomfördes till stor del med hjälp av jesuiterna och liberala krafter. Dess motto frihet, broderskap, jämlikhet innebar avskaffandet av alla de restriktioner som dittills hade gällt för judarna – bl.a. näringsförbud inom flertalet yrken och bosättning endast i särskilda getton. Frankrike blev därmed det första land i Europa där judar kunde avancera i samhället som alla andra, vilket dock också ställde till med många problem, främst den ideologiska framväxten av kommunismen genom juden Karl Marx.
           Amschel Rothschild fick en bra start som ekonomisk förvaltare åt fursten av Hesse Kassel i Tyskland, vilket gjorde att hans bankirverksamhet växte blixtsnabbt under 1800-talet. Judarna hade då varit hunsade och undanskymda sedan utvisningen från Spanien runt 1500, något som genomfördes av – jesuiterna. Denna kovändning kan man fundera över.
           Förklaringen ligger kanske i att judarna hade en osedvanlig förmåga att få pengar att växa, vilket även den katolska kyrkan kunde utnyttja. Att man efter ett sekel skulle tappa kontrollen helt förutsåg man inte, i tron att kyrkan var orubblig.

           Den situation vi har att tackla idag är ett totalt maktövertagande av sionistiska krafter. Genom deras ekonomiska maktmedel har vi små möjligheter att stoppa den utvecklingen, deras motiv har sin grund i de heliga skrifterna och målet är totalt världsherravälde. Man måste då förstå att judendom och kristendom är två helt skilda saker, även om vissa delar sammanfaller i bibeln. Judendomen har kabbalan, vars innehåll är okänt för de flesta kristna. Jag tror att vi måste lära oss vad dessa skillnader innebär, annars har vi ingen möjlighet att hålla emot när kristendomen successivt utplånas. Man behöver inte hata judar för det, det är mer konstruktivt att lyfta fram och diskutera skillnaderna i målsättning och få sionisterna att förstå att detta är ingen bra idé , världen måste styras av olika grupper och ideologier i samråd – inte genom krig och utplåning.

          • hllviken says:

           @ Savalle

           J. har infiltrerat Katolska Kyrkan för många år sedan.

          • Savalle says:

           Det fanns redan på Jesu tid judar som vantolkade skrifterna för att få makt och rikedom. Jesus sade till dem:

           Sedan talade Jesus till folket och sina lärjungar och sade: »De skriftlärda och fariseerna har satt sig på Moses stol. Gör därför allt vad de lär er och håll fast vid det, men handla inte som de gör, för de säger ett och gör ett annat. De binder ihop tunga bördor och lägger dem på människornas axlar, men själva rör de inte ett finger för att rätta till dem. Allt vad de företar sig gör de för att människorna skall lägga märke till dem. De skaffar sig breda böneremsor och stora manteltofsar. De tycker om att ha hedersplatsen på gästabuden och sitta främst i synagogan, och de vill bli hälsade på torgen och kallas rabbi av alla människor. Men ni skall inte låta er kallas rabbi, ty en är er läromästare och ni är alla bröder. Ni skall inte kalla någon här på jorden för er fader, ty en är er fader, han som är i himlen. Inte heller skall ni låta er kallas lärare, ty en är er lärare, Kristus. Den som är störst bland er skall vara de andras tjänare. Den som upphöjer sig skall bli förödmjukad, och den som ödmjukar sig skall bli upphöjd.
           Verop
           Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som stänger till himmelriket för människorna. Ni går inte själva in, och dem som vill komma dit in släpper ni inte in.
           Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som far över land och hav för att vinna en enda proselyt, och när någon har blivit det gör ni honom till ett helvetets barn, dubbelt värre än ni själva.Ve er, ni blinda ledare som säger: Svär man vid templet betyder det ingenting, men svär man vid guldet i templet är eden bindande.
           (Matteusevangeliet 23:1-16)

           Vi kan inte anklaga Bibeln för att det finns judar som vantolkar och utnyttjar den!

         • Anna af Trampe says:

          Tack Peter! Jag har lämnat den religion som jag hjärntvättades i som barn, katolicism, just på grund av det Du tar upp i Din kommentar.

     • Lennart says:

      Om läkaren Lukas sägs att aposteln Paulus satte stort värde på honom, som framgår av Kolosserbrevet 4:14: ”Vår käre Lukas, läkaren”. Vi kan också se antydningar i Lukasevangeliet att författaren var läkare (4:23, 5:12, 5:17, 6:6, 8:43, 22:44, 51 m fl. ) och ägde god psykologisk iakttagelseförmåga (18:34, 23:12, 24:21). Enligt den fornkyrkliga traditionen var författaren läkaren Lukas.

      • Sture says:

       @ Lennart,
       ja, vi skall sätta stort värde på läkaren Lukas, ty hann var både noggrann och hade god iakttagelseförmåga och hans evangelium är kanske det mest poetiska av alla. Nu var dock frågan om det kunde ha införts något felaktigt i evangeliet av den romerske filosofen Teofilus. Du insisterar på att allt som skrivits i Lukas evangelium har skrivits av Lukas själv.

       Men i Begynnelsen av Lukas Evangelium (Lukas 1:3-4) står det så här:

       ”(3) så har ock jag, sedan jag grundligt har efterforskat allt ända ifrån begynnelsen, beslutit mig för att i följd och ordning skriva därom till dig, ädle Teofilus, (4) så att du kan inse huru tillförlitliga de stycken äro, i vilka du har blivit undervisad.
       Visar inte detta att Teofilus faktiskt lade sista handen på manuskripten och att därför Lukas ville göra detta känt?

       • Lennart says:

        Sture,
        jag har nu läst både början av Lukas och Apostlagärningarna. Apg. börjar så här; ”I min förra skrift, gode Teofilus, har jag talat om allt som Jesus började göra och lära,”. Jag kan inte se annat än att Lukas har författat de bägge skrifterna, dock utan att vara någon expert. Som läkare var Lukas säkert kunnig i grekiska. ”Inget annat av de nytestamentliga skrifterna har bättre grekiska”, säger en källa.

        Tilltalsorden ”ädle” och ”gode” Teofilus, verkar peka på att han hade en hög officiell ställning. Han kunde vara en typisk representant för den läsekrets Lukas riktade sig till.

        • Sture says:

         @ Lennart,
         först måste jag påpeka att jag håller med både dig och Savalle om GT, dock med förbehållet att jag inte är bokstavstroende. Judarna var en gång i tiden utvalda för att utföra vissa gärningar, som dock inte blev utförda. Och de är inte längre ”utvalda”, trots att de fortfarande hävdar detta. Just för tillfället verkar Donald Trump vara ”utvald” för att sätta käppar i hjulet för deras världstyranni-ambitioner.

         I Lorbermanuskripten hävdas att läkaren Lukas var utsänd av Teofilus för att ta reda på grunden för alla de rykten om Jesus som nått honom. Det är därför rimligt att Lukas rapporterar tillbaka till Teofilus. Att Lukas i huvudsak författat båda dessa dokument förhindrar väl inte att Teofilus kunnat införa ett felaktigt element i skrifterna utifrån sina egna missuppfattningar. Ty att människan på den ”Yttersta Dagen” skall ”dömas” av Gud är en felaktighet som har fått oerhörda konsekvenser för hela kristenheten. Denna felaktighet gör nämligen om Jesu lära till sin motsats. Istället för att människorna skall lära sig glädjas åt att få göra goda gärningar för sina medmänniska (lära sig känna givandets glädje) – ”gör det mot din nästa, som du vill att denne skall göra emot dig” (fritt citerat) – så skall de göra detta för att inte riskera att hamna helvetet. Detta skräckscenario gav de katolska prästerna en oerhörd makt över människornas sinnen. Det är nämligen inte längre Gud som avgör vem som kommer att hamna i helvetet – utan prästen. I linje med detta ligger ”bikten”. Om man har gjort något orätt mot någon person, så skall man gå direkt till denna person och säga ”förlåt mig för vad jag gjorde mot dig”. Det tar omedelbart bort alla taggar i hjärtat – om det är uppriktigt menat. Men man skall inte gå till en präst och i hemlighet för den drabbade be prästen om Guds förlåtelse. En präst kan inte ge Guds förlåtelse för någonting, inte ens i Jesu Kristi namn – vilket de gärna tror och framförallt hävdar. Gud förlåter utifrån vad som finns i en människas hjärta. Och detta känner inte en präst till. Jesus Kristus/Gud är också emot att man är kristen utifrån ”tvång”. Helvetesläran och tron på Jesu under är sådana tvång – och dessa tvång är så starka att man inte kan värja sig.

         Trots dessa felaktigheter i predikandet av den kristna läran, så har Gud låtit detta få finnas kvar i femtonhundra år, ty för Gud att korrigera allting skulle göra om människan till en robot. Det blir därför vår uppgift att korrigera detta. Vi skall därför använda både vårt hjärta och vår hjärna när vi läser skrifterna.

  • Savalle says:

   ”My knowledge of this life is small, the eye of faith is dim,
   but it´s enough that Christ knows all, and I shall be with him.”

   (Några ord från ett föredrag av Ravi Zacharias)

 35. Eclipse says:

  But Swiss time was running out
  It seemed that we would lose the race

  https://postimg.cc/9DbQGNKg

 36. Eftersom jag tidigare inte tidsmässigt kunnat följa diskussionen kring ‘den yttersta tiden’ och apokalyps, vill jag ge några synpunkter, som kanske anknyter lite till Dina egna, Mo & Loas m.fl. dito.
  Själv är jag rätt övertygad om att mänskligheten är grundlurad av ‘de krafter som ligger bakom de självutnämnda kontrollörerna av dagens utveckling’. Tänk om:
  • De abrahamitiska religionerna, judendom, kristendom och islam, alla är tillskapade i syfte att kontrollera människan genom känslomässiga argument och devot underkastelse. De är alla byggda på en personlig Gud, som är, alternativt, självhävdande och lättvredgad (Jahve), diaboliskt krävande (Allah) eller en som tillåter människorna att drivas av en ‘från himlen nedfallen ond svartängel’ (kristendomens Gud)?
  • Dessa konstruktioner av hur Universum fungerar systematiskt har institutionaliseras genom skrifter, tolkade, förändrade och ordnade så att ‘religioner’ kunnat bli traderade och cementerade efterhand som dess apologeter och ledande företrädare förstärkt traditionerna och därigenom skaffat sig personlig makt och företräde till allehanda fördelar långt utanför möjligheterna hos ‘vanligt folk’?
  Om så är fallet blir plötsligt de ‘heliga skrifterna’ praktiska instrument för kontroll och det som exempelvis står om ‘den yttersta tiden’ är medvetet formulerat för att ge möjlighet att driva utvecklingen i den riktning och de fruktansvärda resultat, så nu skulle kunna förverkligas inom överskådlig tid. Observera att vissa ledande företrädare för Islam efterfrågar/eftersträvar Harmageddon, eftersom då ‘Profeten’ åter ska uppträda och leda folket rätt (eftersom de inte själva är kapabla härtill). Samma tankegods finns i Kristendomen, där människorna ska uthärda svåra tider och lidande för att ‘Jesus’ ska återkomma och driva bort människors underkastelse under den onda ärkeängeln, sin egen ondska och tillkortakommanden. Ävenså inom Judendomen, där frälsaren ‘Messias’ ännu väntas.

  Ovanstående fundering leder till att människan ‘kan se sig i månen’ efter någon himmelsk entitet, som ska komma och rätta till nuvarande utveckling. Det är bekvämt att finna sig tillrätta med en sådan tingens ordning. Då kan man underkasta sig allsköns vidrigheter och umbäranden. Någon annan ska komma och rätta till situationen, (som inte kommer). Själv tror jag att detta är vad ‘kontrollörerna’ avsett. Under tiden gnuggar dessa händerna och driver utvecklingen vidare mot det slav- och robotsamhälle, som eftersträvas.

  Personligen är jag övertygad om att den enda framkomliga vägen är att människan förstår sitt gudomliga ursprung, arbetar på att höja sitt medvetande och låter själen bestämma över sinnet. Vi är själva kollektivt ansvariga för det som sker; människors tankar och medvetanden är dimensionellt sammankopplade; vi bär själva ansvaret för vad vi gör och dess konsekvenser, ingen universell entitet har som uppgift att ta på sig någon annans skuld, osv.
  Men, har tiden gått oss förbi?

  • Savalle says:

   Du, Göran Åkesson, ger oss oerhört värdefulla råd om hälsa och bot från sjukdomar och jag vet att uppskatta det, men din New Age-inställning hoppas jag att du har förstånd att ompröva.

   Gång på gång har du på detta forum hävdat att vi människor är gudomliga.

   Det är samma argument som våra mäktiga förtryckare använder för att rättfärdiga sina eugeniska ambitioner och genetiska manipulationer.

   ”Människan är gud och gör som hon vill” – den människa som har makten, vill säga!!!

   Vi ska aldrig bortse från vad det hela handlar om – mänsklighetens utprovade av vad som är gott och ont.

   Naturligtvis ska vi människor arbeta och kämpa för en god värld i väntan på Jesu Rike, men vi ska inse att vi enbart är människor och vi ska visa hänsyn till hela skapelsen och följa Jesu bud.

   • Mo says:

    Jag tycker att ni båda har rätt. Vi har som Göran skriver ett ansvar att ta tillvara och utveckla den gudomliga gnista som finns i oss alla. Det medför att vi kollektivt höjer vårt medvetande till en högre nivå i ett av alla önskvärt rättssamhälle. Ju fler som är delaktiga desto bättre blir det pga tankens kommunicerande kraft. Det krävs för att bygga ett samhälle med harmonisk gemenskap. Blind lydnad kväser utvecklingen och leder till en hierarkisk degenerad kultur som styrs av att tillvarata eliten intressen.
    Samtidigt är det som Savalle förespråkar nödvändigt med vissa regler som garanterar att vi visar hänsyn till varandra och ger alla möjlighet att utveckla sin inre gudomlighet. Det gör vi för att värna de svagare. Dagens samhälle handlar mycket om att i den produktiva tävlans namn tidigt sortera ut många som obrukbara, dem eliten kallar onyttiga ätare.
    Vi måste våga hävda att de strukturer vår gudomliga gemenskap utvecklat efter många generationers gemenskap är överordnade dem som kommer och vill vara med och skörda frukterna av detta. Det mångkulturella tänkesättet som ger dem som kommer företräde är självdestruktivt och slår sönder de värderingar vi byggt upp. Gränser är än så länge nödvändigt för att utveckla våra samhällen, tar vi bort dem faller vi ned i en primitiv våldsdriven värld.

   • @Savalle
    Min uppfattning om Skaparen och Skapelsen är naturvetenskapligt orienterad gnostisism. Den ligger så långt bort från New Age-flum och svartmagi, som Du kan komma. Jag förklarar kortfattat nedan, men först ett par citat som tillskrives Jesus och finns i Bibeln:
    • ‘I äro alla gudar’; detta citat har vi tidigare diskuterat, med referens till när Jesus angrips och anklagas för att ha påstått sig vara ‘gudomlig’.
    • ‘Såsom Du sår får Du ock skörda’; enkel beskrivning av den kosmiska attraktionslagen, utgångspunkt för att vi ska kunna lära oss genom erfarenheter.
    • ‘Sök sanningen inom Er själva och sanningen ska göra Er fria’; en uppmaning att vända sig inåt, söka kontakt med sin själ och därigenom återupprätta kontakten med ‘Faderns hus’.
    Det sistnämnda uttryckte Paulus såhär: ‘att dö medan man lever’; uttolkat som att lämna de felaktiga sinnesstyrda handlingarna helt bakom sig och därigenom uppnå frälsning.
    Dessa citat tyder på att de som uttalat dem var gnostiskt skolade.

    Så till Skapelsen och Skaparen; först Skapelsen. Den kan uttryckas som -0+.
    • 0 står för nollpunktsenergin, fysikaliskt den återstående elektromagnetiska energin i vakuum. Nollpunktsenergin är den kraft, som håller ihop Universum. Denna energi är mycket hög. Företrädare för SED(Stokastisk Elektro Dynamik) har beräknat den till 10^107 joule/kubikcentimeter i hela Universum. En approximativ förståelse för storleksordningen är ‘den energi som alla solar i vår Vintergata producerar under 100 millioner år’, alltså per cm^3. Den bildades i begynnelsen men var då svag (vad som fysikaliskt skedde, utelämnar jag här), men ökade efterhand som Universum sträcktes ut. Kraften/energin kan jämföras med när en gummiduk sträcks ut. Liten kraft/energi behövs i början med ökar snabbt ju mer gummiduken sträcks ut. Om denna kraft släpps fri kan det jämföras med vad som skedde vid Universums expansion. I den bibliska ‘Skapelseberättelsen’ står att ‘Gud sträckte ut himlen’, en bra liknelse. Universum är nu stabilt, men oscillerar något. Denna oscillation kan mätas i förändring i exvis ljushastigheten, Plancks konstant, den elektromagnetiska och den elektriska konstanten, gravitationen m.fl. faktorer, som varierar m.h.t. nollpunktsenergins små förändringar. När Universum drar ihop sig något ökar nollpunktsenergin och t.ex. avtar ljushastigheten.
    • – & + står för det elektromagnetiska plasma, som utgör 99% beräknat av Universums massa. Plasma är fria elektroner(-) och fria protoner(+), vilka efter avsvalning i Universums början orienterade sig i en trådstruktur, bredare och smalare, över hela Universum. Eftersom det fysiska motståndet var lågt (nollpunktsenergin) bildades snabbt galaxer och solsystem genom ‘inklämning’ av dessa plasmatrådar. Återigen, i den bibliska ‘Skapelseberättelsen’ står det att Gud skapade allt inom en veckas tid. Det är fysikalisk inom möjligheternas ram, givet dessa förutsättningar. Elektriska strömningar, elektroniska och protoniska, ger upphov till magnetiska krafter. Dessa elektromagnetiska krafter är de, som håller ihop galaxer. Den elektromagnetiska kraften är 10^39 ggr starkare än den gravitationella. En del astrofysiker och astronomer brottas ännu med ett gravitationellt styrt Universum och Einsteins kosmologiska ekvationer och hans kosmologiska konstant. Galaxer rör sig med högre hastighet än vad som gravitationen förmår hålla ihop. De uppfinner därför matematiskt ‘mörk energi’ och ‘mörk materia’, sammanlagt 95 % av Universums massa för att få det hela att gå ihop, men missar ändå att kunna förklara en del andra fenomen. Den einsteinska gravitationella modellen är därför fel. Plasmafysik förklarar utan dessa påhitt.
    • Denna Skapelse hade varit tom och innehållslös, om inte Skaparen ingjutit medvetande och liv däri. I Universum finns medvetande överallt, i mineralriket, såväl som i växtriket, djurriket och människoriket. Jag vill minnas att @Sture refererade härtill i en av sina utdrag ur Lorbers diktning.

    Så till Skaparen. Skaparen är -0+, som i vårt tredimensionella Universum, fast sammantaget ihop. Skaparen är dimensionellt skild från vårt 3D Universum, och enligt den naturvetenskapligt orienterade gnostisismen, en medveten oändligt stor urkälla av energi, av vilken vi människor själsligt är en medveten droppe av denna ocean, genom hans nåd, därav vårt ‘gudomliga ursprung’. Det 3D Universum är därför en projektion av Skaparen.

    Du behöver såklart inte anamma min syn eller tro på det jag säger. Jag respekterar allas olika syn på Skaparen.

    • Savalle says:

     Göran, jag vet att uppskatta din stora kunskap om väldigt mycket, särskilt när det gäller hälsa – och jag ska därför inte återigen jaga dig för att du citerar Bibeln fel (med tillägg som du förmodligen fått dig inmatade av din guru…).

     Du skriver att den ”einsteinska gravitationella modellen är därför fel”. Det skulle vara enormt intresant att få en tydlig och pedagogisk förklaring till detta påstående som vi alla – som inte är högt skolade i fysikens ädla vetenskap – kan ha möjlighet att ta till oss!

  • Lennart says:

   Ja, ”vi har ett ansvar för det goda våra fäder skapat och lämnat i arv åt oss att förvalta åt kommande generationer. Vi har att värna vårt lands frihet och oberoende”, som det står under rubriken ”Vårt fosterland är vårt gemensamma hem” från en liten skrift om kristen tro.

   Något om ”Bibelns auktoritet”.

   I GT återfinns frasen ”så säger Herren” eller liknande ca 800 ggr. Bibeln består av 66 böcker. Över 40 författare. Den är skriven på tre olika språk och ”skrevs inte under en generation utan över 40 generationer”. Ändå finner vi inte kaos, som man kanske skulle ha kunnat väntat sig, utan enhetlighet i fråga om tema och syfte.

   Bland Bibelns författare finner vi:
   en politisk ledare-Mose
   en fiskare-Petrus
   en herde-Amos
   en militär-Josua
   en läkare-Lukas
   en kung-Salomo
   en tullman-Matteus
   en skriftlärd-Paulus.

   Det sätt på vilket Jesus använder GT visar klart att han accepterade den som Gud ord. Ordet ”ingivet” i 2 Tim 3:16 betyder Guda-andat.
   I NT intygar Jesus om evangelierna: ”Himmel och jord skall förgås men mina ord skall aldrig förgås”

   Från NT finns över 24 000 manuskriptdelar bevarade. Vissa delar nedtecknade inom några årtionden från originalet. Det enda utombibliska dokument som närmar sig detta är Homeros Iliaden med 643 kvarvarande manuskriptdelar.

   För att övertyga sig om Bibelns äkthet måste man läsa själv.

  • Erik Forsman says:

   Tack Göran för att du delger oss dina tankar.

   Begreppet Gud är naturligtvis mycket, mycket äldre än de abrahamitiska religionerna. Det jag kan säga är att ber du ödmjukt till Gud händer det saker – positiva saker. Det har ju inget med de abrahamitiska religionerna eller någon annan religion att göra egentligen.

   Av alla religioner jag känner till så gillar jag Kristendomen bäst och särskilt berättelserna om Jesus. Dock måste man komma ihåg att de allra första skrifterna om honom kom tror jag ca 70 år efter hans död, och den som skriver mest Jesus (Paulus) har aldrig träffat karln. Det spelar kanske inte så stor roll.

   Nr 1 är att gå bort i från ”me , I, and myself” och öppna hjärtat mot Gud. Denna gudomliga kraft kan visa sig på många olika sätt. I min värld kommer Gud först, sedan långt, långt efter Jesus och (viktigt) jag behöver ingen präst, prost eller predikat utan bara omge mig av enkla troende människor.

   • Sture says:

    @ Erik,
    du skriver: ”Dock måste man komma ihåg att de allra första skrifterna om honom kom tror jag ca 70 år efter hans död”.

    Jag tror att detta är felaktigt. För det första måste man vara medveten om att alla de dokument man stödjer sig på bara är kopior och att man därför inte kan använda kol-14 metoden för att tidsbestämma när originalen kom till. Och så är det med alla historiska dokument. Den äldsta kopian av Herodotos historieskrivning är t.ex. från 900-talet e.Kr., dvs. kopierad 1.350 år efter de händelser den beskriver – 450 år före Jesu födelse.
    Det finns ingen antik händelse som är bättre dokumenterad än berättelsen om Jesus Krisus, inte ens i närheten. Ändå är de äldsta kopiorna från 200-talet.
    Två av de som skrev evangelierna var lärljungar till Jesus Kristus, t.ex. Matteus, som förde fortlöpande anteckningar efter instruktioner från Jesus. Vidare Johannes, som förstod det andliga innehållet på ett helt annat sätt än de övriga – och därför skiljer sig hans evangelium från de övriga. Markus evangelium är lite oklart om det skrivits utifrån inspiration från Paulus eller Petrus. När det gäller Paulus, så träffade han aldrig Jesus, men fick uppenbarelser från Jesus – inte fy skam. Vi vet inte mycket om dessa uppenbarelser annat än att Jesus sade till honom: ”Saulus, varför förföljer du mig?” Man får förmoda – utifrån Paulus nit – att dessa uppenbarelser varit mycket mera djupgående än som finns beskrivet. Slutligen Lukas, som skrev på uppdrag av filosofen Teofilus i Aten.

    Det finns en fascinerande redogörelse för tidsaspekterna i journalisten Lee Strobels bok ”Fallet Jesus”. Som du vet har många kristna institutioner bibliotek som är överfyllda med dokument och har experter som med akademisk noggrannhet har nagelfarit varje detalj i berättelserna. Lee Strobel utvalde nu 10 personer som ansågs vara USAs bästa experter på olika detaljer i Jesu liv, korsfästelse och återuppståndelse. Han reste land och rike kring, provocerade och intervjuade dessa på djupet under många dagar, spelade in allt på band och hade tid att bearbeta varje ord. Det framkom då i dessa intervjuer att Lukas faktiskt kan ha insamlat alla sina intervjuer av människor som upplevt händelserna kring Jesu död så tidigt som endast fyra år efter korsfästelsen – när minnet var färskt. Denna bok finns översatt till svenska och kan rekommenderas för dem som är intresserade av det vetenskapliga kring Jesu korsfästelse.

 37. hllviken says:

  Har Sverige ett dåligt system?

 38. Savalle says:

  En mycket glädjande tillställning i Örebro:

  https://www.vaken.se/wakeupglobe-i-orebro/

  • Mo says:

   Savalle, du som förkastar Görans tankegångar som New Age, vad är wakeupglobe rörelsen om inte New-Age med en socialdemokratisk touche ?

   • Savalle says:

    Mo, även om du skulle ha rätt i detta, så anser jag det vara väldigt positivt med denna samling, eftersom det finns en genuin vilja till positiv förändring hos många, kanske alla, som deltog och det är människor med STORT INFLYTANDE SOM HAR VÄCKT STORT FÖRTROENDE hos folket.

    • Mo says:

     Jag håller med, det är en stark positiv kraft som vill ha förändring. Det tycks finnas en förankring till socialdemokratins starkaste fästen vilket kan oroa. De är experter på att nosa sig till folkrörelser, det är så de historiskt har byggt upp sin politiska makt.

     • Savalle says:

      Mo, du skriver: ” Det tycks finnas en förankring till socialdemokratins starkaste fästen vilket kan oroa.” Kan du utveckla det?

     • peterkrabbe says:

      Jag tror att du har helt fel i ditt antagande att Wakeupglobe skulle ha kopplingar till socialdemokratin. Möjligen skulle man kunna kalla det New Age om man med det menar allt som inte hör till de traditionella religionerna. Jag läser och diskuterar med flertalet av deltagarna på konferensen och det vi har gemensamt är kampen mot globalismen och den kommande totalitära staten. Min första appell till det svenska folket för fem år sedan var just VAKNA. Den som misstror dessa entusiaster kan gott sluta läsa även min blogg omgående. Vi riskerar alla våra liv och vår plats i det PK- samhälle som socialdemokratin omhuldar. Att likna oss vid en folkrörelse vore väl snarare en önskedröm, får vi folket med oss är vänsterliberalerna de första att åka ut i kylan. Att det skulle gynna socialdemokraterna kan du bara glömma.

   • Erik Forsman says:

    Mo, förlåt om jag tar bladet från munnen, men du är enligt mitt förmenande oftast emot och kritisk, nästan aldrig för något.
    Anser att tillställningen i Örebro är oerhört positiv, om du inte delar den åsikten, eller insikten, så är min fråga till dig: vad har du själv gjort för att befrämja ett uppvaknande? Kritisera andras engagemang? Det är lika konstruktivt som att tro, det går att klaga sig fram till en positiv förändring. /redigerat

 39. Erik Forsman says:

  Loa, du skriver att efter Ragnarök kommer en ny värld. Nja säger jag, så enkelt är det inte.

  Inom asatron nämns en drake en viss ”Nidhögg” eller ”Nidhugg” som levde vid Yggdrasil (livsträdet) och som gnagde på dess rötter. Nidhöggs roll som ondskans och undergångens symbol återkommer i Valans sista spådom i ”Voluspá” där asarnas rike har störtats. Det skapas igen och ett nytt tydligt återfödelsetema blir till, där Balder och Höder skall regera. Valan spår i en syn att dunklets drake skall skådas i fjärran. Nidhögg sveper över slätten och det står klart att även denna nya värld också skall gå under och gudarnas barn ska möta sin egen Ragnarök för evigt.

 40. Hans Hjelm says:

  Vem styr vår framtid och varför?

  Är dessa Antifa/BLM upplopp en Judisk kupp?
  av Kevin MacDonald – UNZ Review. På samma sätt kommer Antifa och Tech Totalitarians att gå för långt.
  https://www.unz.com/article/are-these-antifa-blm-riots-a-jewish-coup/

  Den här sommaren av upplopp och statyer som, liksom Corona farsen, bör inte ses som en engångshändelse.
  Det är en del av kampen mellan vår nya, judiskt dominerade elit, främst härrörande från första stora invandringsvågen 1880–1920 , och den traditionella vita kristna majoriteten i Amerika, avsevärt härledd från kolonialbeståndet före revolutionen men förstärkt av efterföljande vit kristen invandring, från vilken Amerikas historiska så kallade WASP-elit härstammar.

  Naturligtvis är folket på gatan fattiga svarta som plundrar atletiska skor och TV-apparater, med hjälp och stöd av unga vita som spelar krokiga från sina jobb på Starbucks. Men Great 2020 Black Lives Matter Moral Panic är fortfarande ett elitprojekt. Annars skulle eliten Main Stream Media inte systematiskt bagatellisera våldet till följd av vad de märker ”främst fredliga” protester; och de skulle inte ignorera den enorma uppgången i skott och brott, och vapenvåldet ökar.
  Och pengar skulle inte flöda till BLM-länkade organisationer från större företag som Apple, Nike, Facebook, Coca Cola och YouTube.

  Med andra ord, den politiska klassen i de stora städerna som drivs av demokrater (dvs. alla), lejonparten av elitmedierna och företagsamerika, hela den akademiska etableringen och båda de stora politiska partierna är delaktiga.

 41. eva-marie says:

  Till alla som förnekar Gamla Testamentets relevans , trots att kristna inte längre lever under det förbundet;

  Förutom alla hänvisningar Kristus själv gjorde till GT, så finns det många ställen som hänvisar dit i NT. Bl a i Johannes 1;45. Där träffar Filippus Natanael och säger till honom ;
  ” Den som Moses skrivit om i lagen, och som profeterna har skrivit om, Honom har vi funnit,, Jesus, Josefs son, från Nazaret.”
  (Jesus var känd som Josefs son, då alla inte visste vem Hans riktige Far var).

  I Apostlagärningarna 7 står det om Stefanus, den förste som blev dödad för att han var en efterföljare till Jesus. Stefanus håller ett långt tal till folket där han i stort sammanfattar Israels historia ända från Abraham och fram till Davids och Salomos tid och tillägger ;
  ” I hårdnackade . . . . Vilken av profeterna har inte era förfäder förföljt ? De har ju dräpt dem som förkunnade att den Rättfärdige skulle komma, Han som ni själva nu har förrått och dräpt,
  ni som fick lagen er given genom änglars försorg , men inte har hållit den. ”
  Efter de orden blev han stenad till döds.

  Eller Hebreerbrevet 11 t ex, där hela kapitlet talar om de som levde i tro på GT; s tid ända från Abel och framåt.

  • Savalle says:

   Eva-Marie! Vad glad jag är för att du är här igen!!! Och vad fint att du hjälper till att försvara Gamla Testamentet!

   En av skrifterna i Gamla Testamentet är Daniels bok. Det är en profetisk bok i många avseenden och den samstämmer med Uppenbarelseboken i Nya Testamentet.

   Här är en mycket intressant uttydning av just Daniels bok och Uppenbarelseboken – för alla er som är intresserade:

   (FROM BABYLON TO AMERICA, THE PROPHECY MOVIE by School for Prophets – Attila Kakarott)

   • eva-marie says:

    Tack Savalle för denna MYCKET intressanta video !
    Daniels bok i GT är väldigt bra och uppenbarar mycket om världshistorien.

    • Mo says:

     eva-marie, vad trevligt att du är tillbaks, du har stora kunskaper om Bibeln. Jag tycker som du att GT är värdefull i många avseende. Inte minst har det ett stort historiskt värde som gör att vi bättre förstår hur folk levde och tänkte på den tiden. Det ger psykologisk inblick och visar på en stark känsla för ordets skönhet. Men ändå finns det delar som är alltför skrämmande och som man kan hoppas att inte sökande men känsliga människor hittar till. Inte vill jag tro att det var denne Gud Jesus ville vara vägen till.

     Jes 5:25 Därför vredgades Herren på sitt folk
     han lyfte handen och slog det.
     Då bävade bergen
     och liken låg på gatorna som avskräde.
     Ändå lade sig inte hans vrede
     hans hand är alltjämt lyft.

     https://old.bibeln.se/las/2k/jes#q=Jes+5

     • Savalle says:

      Mo, vi har många gånger på detta forum diskuterat de mycket hårda ord som finns bland allt det hoppfulla, sköna och kärleksfulla i Gamla Testamentet.

      Jag vill ännu en gång poängtera att Gamla Testamentet i sin helhet är en samling skrifter som pekar fram emot en frälsning från den lag som då rådde: öga för öga, tand för tand.

      Denna frälsning är Jesus Kristus som friköpte mänskligheten från synden, döden, ofullkomligheten.

      Förutsättningen för att få del av den frälsningen är att sträva efter att leva enligt den lag Jesus gav oss istället, nämligen att älska Gud av hela vårt hjärta och vår nästa som oss själva.

      Att älska Gud av hela sitt hjärta är att försöka leva hänsynsfullt, sant och med omtanke om hela skapelsen.

      Gamla Testamentet ger oss många exempel på människors val att leva sina liv – till vår lärdom.

      Väldigt mycket i Gamla Testamentet har förutom en bokstavlig innebörd även en symbolisk betydelse.

      Här är ett föredrag som visar hur Gamla Testamentet pekar fram emot Jesus Kristus:

      ( Just Another Man Total Onslaught Walter Veith)

     • eva-marie says:

      Till Savalle och Mo

      Tack för era vänliga ord. (Glömde tacka dig Savalle för det).
      Av personliga skäl ligger jag lite lågt med kommenterandet just nu. Dessutom tror jag min dator har krånglat ngn gång när jag skrivit. Men jag tänker ändå fortsätta skriva här när det passar sig för mig.

      Jag håller med dig Mo att GT ibland kan kännas skrämmande med sina ofta kraftfulla uttryck. Och för en sökare är det , enligt mig, bättre att börja läsa i Nya Testamentet. Det är ändå det som gäller för oss i dag. Man måste inte heller veta allt som står i Gamla Testamentet för att bli en kristen.
      Men när man läser i NT, så finns även där en hel del som kan vara svårt att förstå. I 1917 års Bibel finns ofta små hänvisningar till andra ställen under en vers, ofta till just GT. När man då slår upp dessa så förklaras samma sak på ett annat och ibland tydligare sätt. På det sättet så förklarar skriften sig själv. Symboler och annat vi funderar över kan få sin förklaring.
      ”Skriften förklarar skriften” kan man säga.
      Ett annat tips är att läsa kapitel i sin helhet, och inte bara en lösryckt vers här och där.

      • eva-marie says:

       Savalle. Måste också tillägga att , som du skriver, så innehåller Gamla Testamentet också mycket som är väldigt fint och t o m poetiskt. Jag såg inte ditt svar till Mo tidigare. Men är helt enig med dig i detta. Ville bara förklara att jag har förståelse för de som reagerar negativt vid vissa bibelställen, som speciellt kan skrämma bort en ovan och/eller känslig läsare.

       Men hela GT pekar fram emot Kristus som vår frälsare.

       Kämpa på Savalle!

       • Savalle says:

        Tack, kära Eva-Marie!

        Här är en förunderlig film om en häst som ger tröst och medkänsla:

        (Peyo the horse visits sick people)

        Vi människor har mycket att lära av djuren och att älska Gud av hela vårt hjärta innebär att visa respekt mot HELA skapelsen, även djuren och naturen.

 42. Savalle says:

  För några år sedan diskuterade vi här på bloggen huruvida katastrofen Fukushima var ett terrordåd eller inte. Till grund för diskussionen var ett YouTube-klipp på franska, där en högt uppsatt japansk politiker bestämt och mycket vredgat påstod att det var HAARP som orsakade kärnkrafts-katastrofen i Fukushima.

  Jag har letat efter detta nyhets-klipp, men det verkar vara avlägsnat nu.

  Däremot säger nu ännu en ledande politiker att HAARP kan användas för att utlösa jordbävningar.

  F d US-Försvarsminister William Cohen medger jordbävningsvapen:
  https://www.vaken.se/f-d-us-forsvarsminister-william-cohen-medger-jordbavningsvapen/

  Bibeln:

  Ja, folk skall resa sig upp mot folk och rike mot rike, och det skall bliva hungersnöd och jordbävningar på den ena orten efter den andra.
  (Matteusevangeliet 24:7)

  • Loa says:

   Ja, 3/11/11 var ett terrordåd, dels i havet, dels på land, skrev Jim Stone Freelance Journalist i en spektakulär artikel, men hans sida är kapad, gjord menlös.
   MEN här kan man läsa artikeln, från Educate Yourself !
   som menar att han snott materialet från dem (alla länkarna finns där).
   Fukushima: Did the D***a D**n Murder the Fukushima 50?
   Fukushima may in fact have been caused by an act of war under the cover of an environmental disaster
   https://educate-yourself.org/cn/stonefukushima30may11.shtml
   Texten är full med länkar till bilderna.

   educate-yourself.org är en innehållsrik sajt.

   • Savalle says:

    Nu har jag hittat klippet!

    https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/02/17/hoten-mot-manskligheten-istallet-for-solstralning-del-3/comment-page-1/#comments

    ”Savalle says:
    20 februari, 2018 kl. 11:57
    I det här korta utdraget ur en debatt i det japanska parlamentet säger en japansk minister att teknologin finns i ett antal länder att med hjälp av ”earthquake weapons” orsaka en tsunami”

    • peterkrabbe says:

     Läs också Loas länk till educate-yourself.org ovan, där finns hela berättelsen – i alla fall som hypotes – mer detaljerat. Anledningen till den antagna attacken skulle ha varit att Japan ville sälja anrikat uran till Irans kärnkraftverk och att Israel på detta sätt markerat sina åsikter kombinerat med fortsatta hot om attacker även mot andra japanska städer om inte denna försäljning upphörde omedelbart. Vilket den gjorde.
     Scenariot låter trovärdigt och artikeln är väl underbyggd med fakta. Det finns principiella likheter med den israeliska attacken mot WTC. Helt klart är att tekniken finns, både med mindre kärnladdningar och med elektromagnetiska vapen (DEW). Att Israel utpekas förvånar inte heller med tanke på Hllvikens länk till Bjerknes. Sammantaget med virus-agendan, som också initierats av sionisterna är det väl ganska tydligt nu att dessa aktörer driver på för att profetian om End Of Times skall bli verklighet.

    • Loa says:

     Tsunamin utanför Fukushima var antagligen av en liten kärnladdning (som Israel har gott om) säger Ken Adachi / Jim Stone, och inte utlöst av HAARP. Vilket andra anser. Det senare är tydligen ”optimalt” vid sprickor och förkastningar på exakt en mils djup.
     Henning Witte skriver om det
     http://www.whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/289-sverige-och-norge-med-i-haarp-konspirationen.html
     Minns ni jordbävningen i Skurup 16 december 2008, som sände chockvågor från Borås till Berlin? (Vi har fortfarande ett fönster som satte sig.) Witte frågar sig om det var ett test av antenndjungeln i Götaland, som stod splitter ny: ”2008 blev LOIS fullt operativ i Sverige. Är det därför vi fick så ovanligt kalla vintrar och en jordbävning i södra Sverige?”

    • Loa says:

     Stones sida är uppe! http://www.jimstone.is (från Island) och ger
     http://82.221.129.208/.vd6.html
     Faktiskt mycket underhållande rapportering.

   • peterkrabbe says:

    Instämmer i att educate-yourself.org är förvånansvärt innehållsrik och informativ. Undrar hur länge den får finnas kvar…

 43. Mjölner says:

  Hans Hjelm!
  Några bra tips som komplement till ditt inlägg finns här:
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/09/21/vart-ar-vi-pa-vag-hosten-2019/

  Rättelse, Jag har kontrollerat att Jesus sade, – Du skall inga andra gudar hava jämte mig.

 44. Sture says:

  Här en liten beskrivning av de fyra familjer som styrt Kalifornien i 80 år – Brown, Newsom, Pelosi och Getty. De är ingifta med varandra. Jerry Brown är utbildad jesuitpräst och Pelosi, som ståtar som italienskättad katolik är i själva verket av judisk börd härrörande från Argentina. Denna video förklarar varför de är så ointresserade av attt hemlösheten och narkotika breder ut sig i Kalifornien. Den förklarar också vilka slags människor Trump har att göra med. De lägger sig inte frivilligt och skyr inga som helst medel för att berika sig själva.
  https://www.bitchute.com/video/hW3aKxncBo6r/

 45. Lennart says:

  @ Sture, du skrev
  ”Att Lukas i huvudsak författat båda dessa dokument förhindrar väl inte att Teofilus kunnat införa ett felaktigt element i skrifterna utifrån sina egna missuppfattningar. Ty att människan på den ”Yttersta Dagen” skall ”dömas” av Gud är en felaktighet som har fått oerhörda konsekvenser för hela kristenheten. Denna felaktighet gör nämligen om Jesu lära till sin motsats. Istället för att människorna skall lära sig glädjas åt att få göra goda gärningar för sina medmänniska (lära sig känna givandets glädje) – ”gör det mot din nästa, som du vill att denne skall göra emot dig” (fritt citerat) – så skall de göra detta för att inte riskera att hamna helvetet. Detta skräckscenario gav de katolska prästerna en oerhörd makt över människornas sinnen”.

  Jag gjorde en sökning av ordet ”döma”på Svenska Folkbibeln ”online” och det visar sig att Guds dom finns i fler sammanhang än Lukas skrifter. Ja, det är som synes en grundläggande lära i Skriften att människan ska dö och sedan dömas, på ”den stora räkenskapsdagen”.

  Men Bibelns glädjebudskap är evangeliet, som säger att ”det finns ingen fällande dom för den som är i Kristus”, vilket beror på att vi blir ”iklädda Kristi rättfärdighet” genom dopet och tron. Därför säger den evangeliska läran som Luther återupptäckte, att vi gör goda gärningar för att vi är frälsta och som en frukt av tron, inte för att bli frälsta. Luthers stora upptäckt som banade väg för reformationen var att frälsningen är en fri gåva av nåd och inte gärningar. Däremot står den romerska katolska kyrkan med påven i spetsen kvar i gärningsläran, till skillnad från de evangeliska.

  I Joh 12:48 säger Jesus; Den som förkastar mig och inte tar emot mina ord har en domare över sig: det ord som jag har talat ska döma honom på den yttersta dagen.

  Aposteln Paulus säger i Rom 2:12 Alla som har syndat utan lag ska också gå under utan lag, och alla som har syndat under lagen ska dömas genom lagen.
  Rom 3:6 Verkligen inte! Hur skulle Gud då kunna döma världen?
  Rom 2:5 Med ditt hårda och envisa hjärta samlar du på dig vrede till vredens dag, då Guds rättfärdiga dom ska uppenbaras.
  Rom 3:8 Eller varför inte säga, så som vissa hånfullt påstår att vi lär: ”Låt oss göra det onda för att framkalla det goda”? De ska få den dom de förtjänar”. Min kommentar: Är inte detta vad sabbateismen/kabbalismen lär och dessa tankar fanns redan det första århundradet.

  Rom 5:16 Inte heller kan gåvan jämföras med det som kom genom en endas synd. Domen kom genom en enda och ledde till fördömelse, men gåvan kom efter mångas överträdelser och ledde till ett frikännande.

  1 Kor 4:5 Fäll därför ingen dom i förtid, innan Herren kommer. Han ska kasta ljus över det som är dolt i mörkret och avslöja alla hjärtans avsikter, och då ska var och en få sitt beröm av Gud.

  2 Kor 5:10 Vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var och en ska få igen vad han har gjort här i livet, gott eller ont.

  Men evangeliet säger:
  Rom 8:1 Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: